Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 14:33   #4561
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

dziekiza odpoweidzi w sprawie łóżeczka chyba padnie na kinderkraft cenowo przystępne i mozna odebrac w poznaniu i ma gwarancję

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Byłam z małą na spacerze Pogoda nie dopisała, ledwo co wyszłam to zaczął padać śnieg. Teraz jesteśmy już w domu, a mała bawi się kulą. Znaczy chciałaby się bawić, ale nie umie przesunąć się do przodu. Jak zaczyna działać to odpycha się do tyłu czyli oddala się od kuli i się wkurza

Wvictoria super nabytki Śpiący króliś przesłodki

Hanjah a Ty jak zwykle zrobiłaś super zakupki No i kula hula w oszałamiającej cenie.

Agunia mam pytanie o ekspozycję na gluten. Jaką kaszkę podajesz i w jakiej ilości? Mała ma już skończone 5 miesięcy i wyszło mi, że będę podawać jej gluten. Tylko nie wiem jak się za to zabrać. Poza tym jest tylko na moim mleczku. Diety jeszcze nie chcę rozszerzać, tylko podać gluten.
ja się czuje mała?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:35   #4562
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Może zmieniłaś pory posiłków? Albo producenta? Albo jakieś warzywo zawarte w słoiczku jej nie podchodzi? Albo skok? Zęby? Nie mam pomysłu

----------------------

Doczytałam, że chodzi też o mleko
Może jej już ono nie smakuje?
nie wiem. Obiadkami też wybrzydza. Ona chyba najlepiej to by nic nie jadła.
Stary 2013-01-06, 14:39   #4563
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia mam pytanie o ekspozycję na gluten. Jaką kaszkę podajesz i w jakiej ilości? Mała ma już skończone 5 miesięcy i wyszło mi, że będę podawać jej gluten. Tylko nie wiem jak się za to zabrać. Poza tym jest tylko na moim mleczku. Diety jeszcze nie chcę rozszerzać, tylko podać gluten.
taką
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx
jest o tyle wygodna, że nie trzeba jej gotować, tylko rozpuścić w przegotowanej wodzie (najlepiej ciepłej, wtedy lepiej się zagęszcza).
Ilość przez pierwsze dwa miesiące to jedna płaska łyżka stołowa kaszki rozrobiona w wodzie (ja daję wody na oko, tak, żeby kaszka była w miarę gęsta bo taką Luśka woli). Po pierwszych dwóch miesiącach zwiększa się dawkę do chyba dwóch łyżek stołowych (to wymaga weryfikacji, bo nie jestem pewna). Po 4 miesiącach uznaje się ekspozycje za zakończoną i można podawać większe ilości

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:48   #4564
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

ja się czuje mała?
Mała się czuje super. Niebo, a ziemia w porównaniu z tym co było dwa dni temu. Owszem ma jeszcze niewielki katarek i dzisiaj ze dwa razy zakaszlała, ale jest już dużo dużo lepiej. Bardzo się cieszę z tego powodu.
Teraz leży, patrzy w lampę i robi pszczółki

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
taką
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx
jest o tyle wygodna, że nie trzeba jej gotować, tylko rozpuścić w przegotowanej wodzie (najlepiej ciepłej, wtedy lepiej się zagęszcza).
Ilość przez pierwsze dwa miesiące to jedna płaska łyżka stołowa kaszki rozrobiona w wodzie (ja daję wody na oko, tak, żeby kaszka była w miarę gęsta bo taką Luśka woli). Po pierwszych dwóch miesiącach zwiększa się dawkę do chyba dwóch łyżek stołowych (to wymaga weryfikacji, bo nie jestem pewna). Po 4 miesiącach uznaje się ekspozycje za zakończoną i można podawać większe ilości
Dziękuję zapisałam sobie Twoją wypowiedź co by drugi raz nie pytać Jutro kupię kaszkę i będziemy działać.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:50   #4565
nadalka
Zakorzenienie

Agunia, a przy kp to nie jest tak że ekspozycja trwa 2 miesiące i podaje się cały czas taką samą porcję glutenu?
Stary 2013-01-06, 14:53   #4566
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Agunia, a przy kp to nie jest tak że ekspozycja trwa 2 miesiące i podaje się cały czas taką samą porcję glutenu?
chyba nie, przynajmniej tak czytałam ostatnio, że też trwa 4 i stopniowo się zwiększa. Zresztą ja tak czy inaczej wolę zrobić dłuższą tę ekspozycję, nawet jakby można było po 2 miesiącach zakończyć, to ja i tak zakończę po 4

Stary 2013-01-06, 15:01   #4567
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Miałam Wam jeszcze coś napisać, zwłaszcza do mam, które mają problem z podawaniem butelki lub smoczka.
Wczoraj byłam u mnie kuzynka, która ma prawie 3letniego syna (w marcu skończy 3 lata). Mały był karmiony piersią do 18tego miesiące. Nigdy, ale to nigdy nie zaakceptował żadnej butelki ani żadnego smoczka. Mówiła, że wypróbowali dziesiątki butelek, sprowadzane z innych krajów, tak samo smoczki. Po prostu nie chciał i koniec. Nie było mowy żeby wziął to ust coś co nie było piersią. A przestała karmić piersią jak właśnie w 18tym miesiącu jego życia musiała go oddelegować na 7 dni do dziadków. Ciocia mówiła, że bali się jak mały sobie poradzi ale o dziwo nie było większych kłopotów z tym. Po prostu musiał jeść co innego i tyle. Ale nigdy nie jadł z butelki.
Teraz mały ma prawie 3 lata, jest zdrowy zadowolony i generalnie jest ok No i ona twierdzi, że nawet nie wie kiedy jej te 3 lata przeleciały
Córa moje kuzynki za 11 dni skończy 18 miesięcy- bezsmoczkowa i bezbutlowa.. Kuzynka odstawiła ja od piersi po skończeniu 9 miesiąca. Mała po prosu piła potem mm z kubka niekapka.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:25   #4568
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mała się czuje super. Niebo, a ziemia w porównaniu z tym co było dwa dni temu. Owszem ma jeszcze niewielki katarek i dzisiaj ze dwa razy zakaszlała, ale jest już dużo dużo lepiej. Bardzo się cieszę z tego powodu.

ciesze się u nas katarek sie konczy a kaszelek jest rano taki odkaszlujący, chyba jutro pojdzimey do osłuchania, choc mnie się wydaje że wyszedł z tego już, natomiast mógł miec silna infekcje, tylko dziwi mnie z ebyl osluchiwany 2 razy i byłpo czystkoa taki brzydki oskrzelowy kaszel ma
Stary 2013-01-06, 15:30   #4569
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witajcie za nami kolejna noc z dupy - 6 pobudek czyli jednak nie ma poprawy :/ wiem ile tylko dlatego że ostatnio każda zapisuje żeby wiedzieć czy już minęło co najmniej 2 h(tzn czy może być głodny)
Też miałam zamiar zapisywać pobudki, ale doszłam do wniosku, że nie chce mi się tym rozbudzać.
A liczysz te pobudki od zaśnięcia malucha, czy Waszego?

Wczoraj się Was naczytałam, ale nie zdążyłam nic odpisać, bo już trzeba było iść spać. A dziś już nie bardzo pamiętam, co chciałam napisać.

Ja też jeszcze nie miałam @ i oby było, jak po starszej.

Niektóre z Was już nieźle roszerzają dietę. My narazie podajemy proste obiadki. Mięska też jeszcze nie było. I nie dopajam niczym.
Zjada chętnie pół słoiczka obiadku, po jakimś czasie dostaje do popicia mleko (cycek), ale nie wypija zbyt dużo.

Od 3-go jestem bezrobotna, ech. Mam jeszcze pracę dodatkową, ale jakoś mało czasu mam na nią, chęci też takie sobie...

Dep i Alexandra, myślałam o kocie ze schroniska, ale teraz jak jest dwójka dzieci, to trochę boję się takiego kota wziąć. Nie zna się pochodzenia, nie wiadomo, jaki temperament mieli rodzice itd. Kot z hodowli to jednak większe prawdopodobieństwo, że będzie spokojniejszy. Gdyby nie było dzieci, to pewnie przygarnęłabym takiego.
Na naszym podwórku była kotka, piękna szara tygrysica. Umaszczenie miała po prostu cudne. Była ciężarna, miała kociaki, ale nie wiem gdzie (a chciałam się na nie zaczaić).
Pewna pani opiekuje się tymi kotami i chyba je wywiozła do weterynarza. Kotkę chyba też złapali, bo już jej nie widuję. To była dzika kotka, ale udało mi się raz ją pogłaskać.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:50   #4570
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Wam jeszcze coś napisać, zwłaszcza do mam, które mają problem z podawaniem butelki lub smoczka.
Wczoraj byłam u mnie kuzynka, która ma prawie 3letniego syna (w marcu skończy 3 lata). Mały był karmiony piersią do 18tego miesiące. Nigdy, ale to nigdy nie zaakceptował żadnej butelki ani żadnego smoczka. Mówiła, że wypróbowali dziesiątki butelek, sprowadzane z innych krajów, tak samo smoczki. Po prostu nie chciał i koniec. Nie było mowy żeby wziął to ust coś co nie było piersią. A przestała karmić piersią jak właśnie w 18tym miesiącu jego życia musiała go oddelegować na 7 dni do dziadków. Ciocia mówiła, że bali się jak mały sobie poradzi ale o dziwo nie było większych kłopotów z tym. Po prostu musiał jeść co innego i tyle. Ale nigdy nie jadł z butelki.
Teraz mały ma prawie 3 lata, jest zdrowy zadowolony i generalnie jest ok No i ona twierdzi, że nawet nie wie kiedy jej te 3 lata przeleciały
Ja wypróbowałam jakieś 5 rodzajów butelek. I nic. Z butelki zjadła może 10 razy w swoim życiu Smoczka używaliśmy przez kilka dni, potem też go odrzuciła. Myślę, że teraz to juz nie ma sensu wprowadzać ani jednego ani drugiego.
Swoją drogą, to wcześniej nie miałam pojęcia, że są dzieci które nie są w stanie zaakceptować butelki, smoczka.

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Córa moje kuzynki za 11 dni skończy 18 miesięcy- bezsmoczkowa i bezbutlowa.. Kuzynka odstawiła ja od piersi po skończeniu 9 miesiąca. Mała po prosu piła potem mm z kubka niekapka.
myślę, że u nas będzie podobnie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:20   #4571
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Linka, moja strasza córka po 18 m-ch kp nie chciała pić mm. Piła z niekapka herbatkę,wodę, soki, ale mm nie chciała wcale.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:20   #4572
agunia82
Zakorzenienie

No i znowu to samo, po nocy dwie kupki ładne, a teraz zrobiona przed chwilą zielona :/

Stary 2013-01-06, 17:00   #4573
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze się u nas katarek sie konczy a kaszelek jest rano taki odkaszlujący, chyba jutro pojdzimey do osłuchania, choc mnie się wydaje że wyszedł z tego już, natomiast mógł miec silna infekcje, tylko dziwi mnie z ebyl osluchiwany 2 razy i byłpo czystkoa taki brzydki oskrzelowy kaszel ma
U nas przy drugiej wizycie u lekarza w oskrzelach było słychać zmiany, dlatego został włączony antybiotyk i dlatego szybko przeszło. Pewnie gdyby nie te zmiany mała byłaby leczona zachowawczo i kaszel dalej by się ciągnął. Zresztą sama wiesz ile z tego się wychodzi.
Myślę, że osłuchanie nie zaszkodzi. Oby było czysto

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Od 3-go jestem bezrobotna, ech. Mam jeszcze pracę dodatkową, ale jakoś mało czasu mam na nią, chęci też takie sobie...
Heh przy dwójce dzieci nie będziesz bezrobotna Ręce pełne roboty.

Cytat:
Ja wypróbowałam jakieś 5 rodzajów butelek. I nic. Z butelki zjadła może 10 razy w swoim życiu Smoczka używaliśmy przez kilka dni, potem też go odrzuciła. Myślę, że teraz to juz nie ma sensu wprowadzać ani jednego ani drugiego.
Swoją drogą, to wcześniej nie miałam pojęcia, że są dzieci które nie są w stanie zaakceptować butelki, smoczka.
Niestety zdarzają się. Od małża szwagierka tak miała. Córkę karmiła, aż do 20 miesięcy. Mała nie umiała, nie chciała pić z niczego. Dopiero po tak długim czasie udało im się odstawić ją od piersi. Podobno same odstawianie to był niezły cyrk. Przez kilka dni dziecię się darło, że chce cyca.

Stary 2013-01-06, 18:05   #4574
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Na pewno nie ma sensu, zwłaszcza jeśli się nie musi.
Ja myślałam o ominięcu kubka niekapka, ale teraz sama nie wiem. Zobaczę jak pójdzie rozszerzanie i jak długo będzie dojadał po innym jedzonku z piersi. Mam doidy cup- to zobaczę jak pójdzie z tym.
Cytat:
No i znowu to samo, po nocy dwie kupki ładne, a teraz zrobiona przed chwilą zielona :/
A kiedy ty jej dajesz ten gluten? Wiem, że pisałaś, że miała przerwę i nie myślisz, że to od tego. Ale tak sobie o was myślałam i ta regularność jest dziwna. Bo jak te kupki pojawiły się po powrocie do glutenu po dłuższej przerwie- to niestety może być od niego i w tym wypadku nie ma znaczenia, że wcześniej tak nie było...Bo szczerze powiedziawszy, skoro nie rozszerzałaś diety to niby od czego. Doszłam do wniosku, że na zęby to trochę za regularnie jest.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-06, 18:06   #4575
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mi pasują np nie wiem jakie sa w pl ale tu maja ruchome rzepy sa calkiem spoko te Toujours sie nazywaja i do tyleczka husteczki tez mi pasuja sa fajnie nawilzone.
miałam te chusteczki, nie odparzały, ale jakoś taki zapach miały nieprzyjemny...
Cytat:
Hej!

A my dzisiaj kończymy 6 miesięcy!

Stawiam ciacho i pokazuję swojego półrocznego dziecia !

Cytat:
dziwne to...

Pumas
- fajnie że wyjazd się udał, ja parę razy miałam narty na nogach, na razie opanowałam zjechanie z góry bez przewracania, skręcanie, ale jeżdżę asekuracyjne czyli pługiem,a mój tż w ogóle nie umie uczyć
Karolina- dzięki za przepis, zrobiłam na wczorajszą imprezę , smakowało
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:11   #4576
pumas
Zakorzenienie

Hej hej!

Jakoś weny nie miałam na pisanie, bo co tu pisać, skoro moje dziecko nie płacze, śpi, dużo się bawi i śmieje, a do tego jest zdrowe Żyć nie umierać.
Jutro zostaje z moją przyjaciółką cały dzień, mam nadzieję, że sobie poradzi...i, że mała nie da jej popalić

Ahh i powiem wam, co u nas działa na przesypianie całej nocy, do 6 rano. Karmienie na śpiocha kaszką. Zrobiłam większą dziurę w butli, bo ten smoczek kaszkowy na razie się nie sprawdza i karmię ją dość gęstą kaszką na śpiocha. Dzięki temu się nie wybudza, a brzuszek pełny

Po weekendzie będę chodzić na squasha i badmintona ! Już się nie mogę doczekać Potrzebuję konkretnego wycisku !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:15   #4577
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej hej!

Jakoś weny nie miałam na pisanie, bo co tu pisać, skoro moje dziecko nie płacze, śpi, dużo się bawi i śmieje, a do tego jest zdrowe Żyć nie umierać.
Jutro zostaje z moją przyjaciółką cały dzień, mam nadzieję, że sobie poradzi...i, że mała nie da jej popalić

Ahh i powiem wam, co u nas działa na przesypianie całej nocy, do 6 rano. Karmienie na śpiocha kaszką. Zrobiłam większą dziurę w butli, bo ten smoczek kaszkowy na razie się nie sprawdza i karmię ją dość gęstą kaszką na śpiocha. Dzięki temu się nie wybudza, a brzuszek pełny

Po weekendzie będę chodzić na squasha i badmintona ! Już się nie mogę doczekać Potrzebuję konkretnego wycisku !
ale to o ktorej ja karmisz ta kaszka? zanim idziesz spac?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:16   #4578
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość

A kiedy ty jej dajesz ten gluten? Wiem, że pisałaś, że miała przerwę i nie myślisz, że to od tego. Ale tak sobie o was myślałam i ta regularność jest dziwna. Bo jak te kupki pojawiły się po powrocie do glutenu po dłuższej przerwie- to niestety może być od niego i w tym wypadku nie ma znaczenia, że wcześniej tak nie było...Bo szczerze powiedziawszy, skoro nie rozszerzałaś diety to niby od czego. Doszłam do wniosku, że na zęby to trochę za regularnie jest.
tak tak, i pierwsza kupa zielona by się pojawiła akurat wtedy, kiedy kilka dni glutenu nie dostawała
dostaje o różnych porach, raz koło południa, raz po południu, innym razem przed snem. I jak pisałam, raz nie dostała w ogóle, a ta kupa zielona była tak czy inaczej, w tym samym schemacie
błagam, na glutenie świat się nie kończy i pisałam, że to akurat wykluczam

Stary 2013-01-06, 18:21   #4579
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Pumas- fajnie że wyjazd się udał, ja parę razy miałam narty na nogach, na razie opanowałam zjechanie z góry bez przewracania, skręcanie, ale jeżdżę asekuracyjne czyli pługiem,a mój tż w ogóle nie umie uczyć
Wszystko wina tż

Cytat:
Mamuśka rozkręcasz się Kiedy Ty na to znajdziesz czas?

Stary 2013-01-06, 18:42   #4580
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
tak tak, i pierwsza kupa zielona by się pojawiła akurat wtedy, kiedy kilka dni glutenu nie dostawała
dostaje o różnych porach, raz koło południa, raz po południu, innym razem przed snem. I jak pisałam, raz nie dostała w ogóle, a ta kupa zielona była tak czy inaczej, w tym samym schemacie
błagam, na glutenie świat się nie kończy i pisałam, że to akurat wykluczam
no to chyba tylko te zęby zostają...

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-06, 18:53   #4581
Mandragorrka
Zakorzenienie

KarolinaPW zrobiłam dzisiaj indyka wg Twojego przepisu. Bajka

Stary 2013-01-06, 19:08   #4582
phdwao
Zakorzenienie

pumas co0 cie przekonało do canona 600d?
Stary 2013-01-06, 19:25   #4583
agunia82
Zakorzenienie

No to była kolejna kupa, tym razem piękna, musztardowa

Stary 2013-01-06, 19:28   #4584
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

A my dzisiaj kończymy 6 miesięcy!

Stawiam ciacho i pokazuję swojego półrocznego dziecia !
Gratulacje!!!!! Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
on ciągle nie pije NIC, dosłownie nic, jak tylko poczuje że to nie mleko to pluje a przecież dostaje zagęszczane mleko non stop więc nie dostaje żadnych płynów
U nas identyczna sytuacja Nic nie chce pić
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
mamy zęba
Gratulacje i za drugiego też
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Ktoś (nie wiem kto, bo ostatnio różne osoby z rodzinki spacerowały z Tynią) wyłamał jeden poziom regulacji oparcia spacerówki... Do dupy!!!
Też bym sie wściekła
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Brokuł podałam ze słoiczka BabyDream, czyli uwzględniając skład na początku dostała go zaledwie 2-3 łyżeczki. Kojarzę, że profilaktycznie podałam jej Infacol.

Sprawdziłam notatki: brokuł z ziemniakiem podawałam przez 2 dni, kupę zrobiła w dniu podania, a następną po 3 dniach, chociaż wtedy robiła codziennie (tylko przez kolejne 2 dni dostawała gruszkę, więc nie wiem, co bardziej zaparło). Zapisałam, że noc była z dwiema pobudkami na wodę, a nad ranem chciała też mleko, a wtedy chyba przesypiała całe noce.
Jak rozgryzasz na co ma ochotę, czy podać wodę czy mleko? Proponujesz wodę i jak nie chce to mleko?
Cytat:
Hej hej wrocilam! Bylo bosko! Cala droge przespalam, tak sie wymeczylam. Sniegu kupa, dodatkowo od poludnia niezle sypalo! Nie zapomnialam jak sie jezdzi, a tego sie balam. Juz planuje kolejny wyjazd
Super, ze wyjazd się udał
Cytat:
w sumie to jeszcze jedno - zaczela strasznie rzucac sie przy cycku. Possie chwike i sie odsuwa, albo ze zloscia albo nie, po chwili znowu sie przystawi, possie i tak w kolko. Czasem sie strasznie tez przy tym prezy. Moze to jednak zeby? Bo poza tym to dziecko aniol
Też to przerabiam, tyle że z butelką,rzuca się przy jedzeniu okropnie, macha kami, pręży, zdecydowanie też mniej je od paru dni (np. 80ml zamiast 200) nie wiem dlaczego
Cytat:
Mandi, nie widzisz fascynacji, bo nie jeździsz Ja nienawidziłam zimy, aż wpadłam na pomysł, żeby nauczyć się jeździć w celu przetrwania tego okropnego okresu. Tak mi się spodobało, że rok w rok wyczekuję pierwszego śniegu i otwarcia sezonu. Polecam, naprawdę !
A tak swoją drogą, takie zimy to ja lubię ! W mieście nic, zero śniegu, ciepło, a w górach puch że hoho !!!!!! I tak powinno być zawsze. Ci, co lubią jeździć - proszę bardzo, stoki, góry, zima jest. Ci co nie - mają w mieście cieplej i brak śniegu
Ja też nie widzę fascynacji i chyba jestem przypadkiem beznadziejnym, który nigdy się na nartach ani desce nie nauczy. Jako dziecko mnie tata i koledzy taty uczyli jeździć na nartach strasznie mi źle szło a po tym jak parę razy spadłam z orczyka i ludzie po mnie przejechali nim zatrzymano cały wyciąg dostałam takiej traumy, że nie ma opcji żebym się przemogła. Mąż dobrze jeździł ale odkąd ma taką łamagę żonę to nie ma z kim i już nie jeździ. Co do pogrubionego podpisuję się rękami i nogami
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:43   #4585
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Referat wreszcie skończony - chyba ponad 3 godziny go przepisywałam. Od jutra zakuwanie...
Mała byłą dziś pierwszy raz sama dwie godzinki u mojego chrzestnego Podobno była super grzeczna - fajnie

Cytat:
hej witam sie znow jako zoombie nie jestem w stanie spamietac ile razy w nocy wstawalam...
takze pierwsza noc Amelki w jej pokoju minela z dupy, ale myse ze te zebiska ja mecza wychodza jej dwie dolne jedynki na raz dziasla sa spuchniete i zrobilo sie podbicie od wewnetrznej strony dziasel wiec mysle lada dzien .
Kochana, a powiedz, czy za dnia zachowanie Amelki jest inne?

Cytat:
Pytanie do dziewczyn mających łóżeczko turystyczne: moja mam chce kupic do nich do domu, żeby malu miał gdzie spac pytanie: jakie polecacie i czy do takiego lozeczka czeba kupic dodatkowo materac? nie znam sie, prosze o rady, zalezy mi zeby po zlozeniu zajmowalo malo miejsca, a rozkladalao sie szybko i latwo:_)
Ja mam to. Używamy go na co dzień, także małż składał je tylko raz. Twierdzi, że to ciężka sprawa - jednak nie do końća ufam mu w tej kwestii - ma w zwyczaju wyolbrzymiać Poza tym jest super. Bardzo stabilne. Łatwo je przemieszczać. No i umieszczony jest w nim normalny materac, który dokupiliśmy - jak do drewnianego łóżeczka.

Cytat:
No to była kolejna kupa, tym razem piękna, musztardowa
Piękna kupa Nie mam pojęcia od czego te zielone... ale nie ma chyba innych problemów, to może nie warto się przejmować... Zwalić na zęby i czekać

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Też bym sie wściekła
Może producent podejmie się naprawy (pytanie za ile), a jak nie, to mój chrzestny twierdzi, że uda mu się zamówić odpowiednią część... Uff.

Co do jedzenia, to Martynka też miała okres, że mniej jadła - po prostu minął. Chyba nie zawsze da się znaleźć przyczynę.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:52   #4586
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, a powiedz, czy za dnia zachowanie Amelki jest inne?
.
generalnie nie, teraz wieczorem troche marudzi...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:56   #4587
agunia82
Zakorzenienie

Luśka dzisiaj przebiła samą siebie, spała dwa razy, raz 15 min, drugi raz może pół h. Ale za to po kąpieli jak ją odłożyłam do łóżeczka to ledwo głowę położyła na materacu i już spała

Stary 2013-01-06, 20:04   #4588
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie nie, teraz wieczorem troche marudzi...
...no bo u nas też w dzień ok, a w nocy co pół godziny pobudka i tak myślę, że chcę wierzyć, że to taki okres...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:05   #4589
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Jak rozgryzasz na co ma ochotę, czy podać wodę czy mleko? Proponujesz wodę i jak nie chce to mleko?
Jak z oddechu lub zachowania, albo po prostu tego, co wcześniej zjadła lub wypiła wynika, że może być spragniona, to daję wodę lub herbatkę. Kilka razy herbatka w środku nocy załatwiła sprawę.

Poza tym głównie metodą prób i błędów, ale do ulania (i drzemki) potrzebuje raczej herbatki, a do zaśnięcia wieczorem zdecydowanie mleka. Nie przypominam sobię żeby płakała z pragnienia, a o mleko potrafi się upomnieć dosyć głośno.

Jak bolą ją dziąsła, to mleko wypuszcza, ale herbatki też nie chce, więc smaruję dziąsła i co jakiś czas podaję butlę z mlekiem, albo po prostu ją karmię. W końcu załapuje i na ogół po jedzeniu zasypia.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:05   #4590
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
matko ale sie ciesze,moja silaczka podniosła glowke na 90 stopni!!!!!!!!!!!!UDALO SIE!! ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a wszytsko sie uda,mała ma 18 tyg,9 korygowane Jestem taka dumna i szczesliwa,a malej tez sie podoba bo podnosi łebek,looka na mnie i mowi guu albo ee na całego!Kocham ja ponad wszytsko!!!!!
Super, e się tak pięknie rozwija
Cytat:
Pytanie do dziewczyn mających łóżeczko turystyczne: moja mam chce kupic do nich do domu, żeby malu miał gdzie spac pytanie: jakie polecacie i czy do takiego lozeczka czeba kupic dodatkowo materac? nie znam sie, prosze o rady, zalezy mi zeby po zlozeniu zajmowalo malo miejsca, a rozkladalao sie szybko i latwo:_)
Mamy takie
tylko gładkie, bez tej krowy, brązowe. Było rozkładane tylko raz (bo stoi na stałe) i jakbym miała oceniać pod względem wygody rozkładania to nie polecam,ciężkie do rozłożenia, mąz chciał je wyrzucić przez okno podczs tej czynności i skończyło się tak, że rozkładałam ja. Ten przewijak niepraktyczny strasznie. Jako rozłożone sprawuje się przyzwoicie. Ma kółeczka, które można zablokować, jest lekkie i stabilne. Materac dokupiłam taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150287/
bo generalnie te w łóżeczkach turystycznych są łamane, cienkie szeleszczące, nie wyobrażam sobie, żeby spało się na nich wygodnie, a ten z ikei jest niedrogi i da się go zwinąc w rulon w razie podróży
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Proszę bardzo
Aktualnie trwa u nas szał na Fifi, Teletubisie, Waybuloo i Dobranocny Ogród
Pajace dla Marysi (kupione w piątek w charity)-niby na 6-9 miesięcy, ale jeszcze dłuuuugo będą na nią za duże Te w literki mają fajne ABSy na stopach
Super zakupy
Cytat:

Cieszę się, że mała lepiej się czuje
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Karolina- dzięki za przepis, zrobiłam na wczorajszą imprezę , smakowało
Cytat:
KarolinaPW zrobiłam dzisiaj indyka wg Twojego przepisu. Bajka
Strasznie się cieszę dziewczyny
Cytat:
Hej!
Może producent podejmie się naprawy (pytanie za ile), a jak nie, to mój chrzestny twierdzi, że uda mu się zamówić odpowiednią część... Uff.

Co do jedzenia, to Martynka też miała okres, że mniej jadła - po prostu minął. Chyba nie zawsze da się znaleźć przyczynę.
Miejmy nadzieję, ze się uda niedrogo to naprawić

No włąśnie nie mam pojęcia dlaczego mały mniej je, zębów na razie ani widu ani słychu
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości