|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Agni wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
. Ciesze sie, ze tak milo spedziliscie ten dzien.Agawoo projekt mamy standardowy, a kupowalismy przez to biuro, bo wlascicielka jest tesciowa naszego kierownika budowy. Ale teraz widze, ze on chcial jej tylko klientow nastreczyc. Projekt mial byc tanszy, a kobieta wziela od nas identyczna cene jak na stronie internetowiej, wiec rownie dobrze moglismy sami go zamowic. Ona zalatwia nam reszte pozwolen, a nam chodzi tez o czas, dlatego juz to tak zostawilismy. Biuro miesci sie kolo sadu. W jakich godzinach pracujesz, moze wpadniesz z Amelka do mnie ktoregos dnia? |
|
|
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() 2. A ja się trochę zaczynam bać patrząc na Twoje zamiary.
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra jest! Sara ostatnio dorwała sie do pudru i na leżąco pudrowała sobie zadek przez spodnie Oglądaliśmy wczoraj ost. odcinek Misji Afganistan, ogląda to któraś z Was? Cała seria nam sie podobała, ale na ostatni odcinek przegieli, M jak Miłośc i Trudne Sprawy w jednym
|
|
|
|
|
#934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i zazdroszczę szans na wyjscie z domu i możliwość ćwiczeń Cytat:
![]() jakoś dla mnie to "tylko" fabuła filmu choć gdzieś tam się zdarza ,że wyobraźnia płata figle :P bry u nas pobudka standardowo jak w ostatnie dni : 7:20 za to tfu tfu kolejna noc bez pobudek, od 20 do 7 , nie chwalę się Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-06 o 11:22 |
|||
|
|
|
#935 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() TŻ bawi się z małym, a ja siadłam z nadzieją na napisanie choć kawałka pracy, ale wcześniej muszę nadrobić Cytat:
Cytat:
1 - no to super a jak dzisiaj?2 - u nas też bunt w pełni 3- chora, naprawdę chora sytuacjaCytat:
A TŻ naprawdę nie docenia tego co ma, mam nadzieję że wreszcie zacznie! ![]() Cytat:
naprawdę, nie wierzę że nic do nich nie dociera Mam wrażenie że specjalnie to robią.Jak zdrówko? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co robisz z dzieckiem aż w Iranie? Cytat:
ale nie mam C+ więc z poślizgiem z neta Tyle że z TŻem to oglądanie tak wygląda, że wyszukujemy wszystkie błędy i przekłamania w filmie ![]() A wyjścia do wc u nas też w towarzystwie Adasia, czy ja, czy TŻ, sami nie możemy iść Nauczył się sam drzwi otwierać, więc po prostu sobie wchodzi i przygląda z zainteresowaniem
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro,bardzo chętnie,Ale najprędzej to w weekend,bo pracuje niby do 16:15,Ale nie zawsze tak kończę a jeszcze godzinę wracam...
Co do biura - tak to jest ze znajomymi.My tez mamy właśnie znajomych brata tzta i chcemy właśnie ich jednak uniknąć.dlatego pytałam. Jesteśmy z tztem na izbie przyjęć,wczoraj był na piłce i wrócił z opuchnietym palcem u nogi i krwiakiem. Pewnie stluczenie,Ale wolę sprawdzić. I czekamy w kolejce ,bo tu dzisiaj mało personelu a pacjentów wręcz przeciwnie...jeszcze przed chwilą jakąś babke tu cucili bo ciężko przeziebiona, a u nas juz swinska grypa panuje..nienawidzę szpitali
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
helloł niedzielnie
Brumku jak zdrówko? mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się lepiej? czytałam nie raz o Twoich teściach i ich poczęstunkach śmiesznie troszkę ![]() Dziubku mi też czerwona i sucha broda kojarzy się z ząbkowaniem i ślinieniem. może to tylko to? oby! Patik niezłego macie księdza.... DaKaro mi dziewczyny w kuchni przy gotowaniu by nie przeszkadzały gdybym tylko większą kuchnię miała. a naprawdę mam taką klitkę, że jak ktoś siądzie przy stole na taborecie to już problem żeby przejść prze kuchnię więc jak mi się tam jeszcze dziewczyny ze swoimi zabawkami zwalą to już całkiem nie ma się gdzie ruszyć i rozłożyć z grubszą robotą :/ no, ale wczoraj zaszalałam i pierogow trochę nalepiłam ![]() Natka rajuśku, ale noc miałaś wypasioną pod względem spania! ja to nie pamiętam kiedy przespałam noc bez pobudek :/ DDewik 100 lat dla Twojej mamy ![]() Kajool współczuję złego samopoczucia. siedzenie w domu może dobijać zwłaszcza dodając do tego złe samopoczucie :/ trzymam kciuki żeby wszystko wspaniale się ułożyło! Marzena super, że Hania odzwyczaja się od nocnego picia. smoczka na szczęście u nas już nie ma. pożegnałyśmy go jak Ala miała 15 m-cy. chciałam jej jeszcze butelkę z mlekiem na niekapek zamienić, ale póki co nie wychodzi. herbatę normalnie pije z niekapka a mleko musi być z butli i tyle. z drugiej strony wolę nie kombinować za bardzo bo ona na Nutramigenie i je go tylko rano i wieczorem (kaszek nie lubi) i boję się, że jak prezekombinuję to się w ogóle od mleka odwróci a jednak skoro innego nabiału nie jada to niech je tak jak lubi ![]() Pieleszko gratuluję ząbka ![]() Telik Jasio w piekarni powalił mnie na kolana mały cwaniak ![]() Scio ależ Ci dyktatorka rośnie ![]() Agni cieszę się, że ślub udany i wszystko tak super wyszło ![]() co do pudrowania to Ala ostatnio dorwała balsam do ciała (butelka z pompką) i wysmarowała dywan w pokoju. no bardzo byłam z tego faktuy zadowolona :/ ale moja wina bo zostawiłam balsam w zasięgu jej rąk. Hania w życiu by na taki pomysł nie wpadła a ja się zapominam, że Ala to jednak ma czasami różne pomysły ![]() Agawoo oby mężowi nic poważnego nie było z tą nogą.
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do 5 trochę czasu zostało a co do kuchni to nie taka klitka skoro się stół zmieści ![]() w mojej na stół nie ma miejsca |
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku u nas też czerwona broda, ale trójki górne ciągle rosną.
A sprawdź czy 5 nie idą. Bo u mnie na żonkach córce jednej (czerwcowe albo majowe dziecko) już wchodzą
|
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby palec TŻta był tylko stłuczony. |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem ,że on wcześnie wyskoczył z pierwszymi ząbkami ale żeby też tak szybko skończył ![]() na razie nic nie wypatrzyłam w buzi (korzystam tylko jak się chichra bo inaczej nie ma opcji ) ale pewnie przy takich dużych ząbkach to będzie dłuższy procesno nic poczekamy, zobaczymy |
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
noi stało się Tż wyjechał do Niemiec.....zosatliśmy sami zIgorem do świąt Wielkanocnych......ale damy rade prawda????
![]() ja nie moge ile fasolek sie namnozylo przez te kilka mesiecy mojej nieobecnosci......
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuchnia wygląda tak: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=140518 także no stół jest, ale dostępu dookoła to nie ma tutaj to jeszcze bez firanki było zdjęcie robione bo zaraz po remoncie
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa chyba źle wstawiłaś linka do klików? bo jak klikam to otwiera mi sie strona startowa wizazu?
![]() Kuchnia mała ale ładna, moja krótsza a szersza,ale też bez szaleństw. Carmela nie oglądam tej misji. wczoraj oglądaliśmy horror "patologia." Ktoś widział? taki z rodzaju medycznych.Jeszcze w temacie smoczków. Ja przegapiłam właściwy moment, w wakacje powinnam już wyrzucić smoka bo nie była do niego tak przywiązana. Ale z własnej wygody i lenistwa odłożyłam ten moment na później, i teraz w dzień czasami sara podchodzi do komody i pokazuje na smoczek żeby jej dać. Tak to tylko na noc i do spania, ale to jedno z moich postanowień noworocznych aby zrobić pa pa smoczkowi na zawsze.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-01-06 o 12:44 |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt mała, bo wąska moja poniżej i na stół nie ma szans |
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek mamy podobne meble, taki sam kolor i uchwyty.
Ja lubię oglądać wnętrza, pokazujcie swoje kuchnie Agawoo siet. Pewnie nadwyręzył albo mocno potłuczony.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-01-06 o 13:10 |
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zdjęcie jeszcze przed przeprowadzką było , dawne czasy... teraz z chęcią bym zamieniła mieszkanie :P Agawoo i jak ?? dostaliście sie juz do lekarza ?? Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-06 o 13:37 |
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a na jakiego niekapka zamienić butelkę?
My juz bardzo dawno odsmoczkowani.Młody bardzo lubił smoka.Ost byli znajomi z 9 mies córą i B z jej smokiem paradował podprowadził nawet nie wiem kiedy Teraz chce się zabrać za butelkę później za pieluchy
|
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
Agni, wszystkiego najlepszego na nowe drodze życia!
Pieleszko, gratuluję nowego białego potwora. Teraz pewnie będą szły hurtowo. Jak Hania to znosi?DDewik, sto lat dla mamy! Iwa, też mamy kuchnię "wagon", wymiarowo chyba identyczna jak Twoja. Agawoo, biedny tż, oby to tylko stłuczenie , a nie złamanie. ![]() U Nas noc już nie taka piękna jak poprzednia, do 1 budziła się jakieś 5 razy- płacz i histeria na widok butelki z nowym piciem. Prawie nic nie wypiła (wcześniej potrafiła ponad litr), więc jednak da się. Od 1 już bez pobudek aż do 7.50.Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-01-06 o 13:48 |
|
|
|
#950 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Nam tutaj możesz się zawsze wygadać, a jak nie tu to w klubie Cytat:
za pierwszy krok!Ja się za smoczka już też powoli zabieram ![]() Cytat:
![]() Czy ją te kilka razy niczego jeszcze nie nauczyło? Cytat:
![]() I powiedz, faktycznie jest tak że im później tym mniej boleśnie? ![]() Cytat:
![]() Wie chłopak jak sobie Panie uwinąć wokół paluszka ![]() Cytat:
Niezłe aparatki z tych Waszych dziewczynek |
|||||||
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, dziękuję
Jesteśmy już w domu, zjedliśmy obiad, czekamy na księdza (niestety chodzi proboszcz, już się szykuję na kazanie...) .... A co do palca .. niestety złamany W dwóch miejscach, przezstawowo. Niefajnie. Gipsu nie ma na szczęście, ale TZ uziemiony, może chodzić tylko po domu, w sztywnym bucie. Za tydzień kontrola u ortopedy i zobaczymy co dalej. I to by było na tyle z chodzenia na piłkę (narzekałam ostatnio, że poszedł, pamiętacie? To mam Co do kuchni - też mam klitkę. Coś podobnego do Iwy. Dwie osoby to już tłum. Spadam obrus przygotować i kropidło.
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Święte słowa ![]() U nas dzisiaj nocka już nie taka kolorowa Domek obudził się o 24 i do 2 kręcił się i popłakiwał, ale po 2 jak zasnął to spał do 9.Wczoraj byliśmy w kinie na bejbi blues. Gorszego filmu w życiu nie widziałam. Nie wytrzymaliśmy nawet do końca. Chyba dlatego, ze sami jesteśmy rodzicami NIE POLECAM.Później tz zabrał mnie do restauracji na kolacje. Do omeczka przyjechali moi rodzice. |
||
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Patik dzięki, te kliki to już stara historia i jakoś nawet zapomniałam usunąć podpis
![]() Dziubek no rzeczywiście o miejscu o stole to możesz pomarzyć... Blondynka z niekapkiem to pewnie od dziecka zależy. Ali najbardziej Avent podpasował. ma też taki najzwyklejszy z TT, ale z kolei ja go nie lubię bo mi się ciężko otwiera i on w sumie nie jest niekapkiem tylko ma dziubek z dziurkami. do mleka mamy butelkę zwykłą Canpola i kupiłam jej taką końcówkę z dziubkiem, ale Ali nie pasuje ![]() ona pije mleko zagęszczone kleikiem więc też przez zwykły niekapek nie przeleci bo za gęste. Hania z kolei jak była mała to tolerowała tylko niekapek z Lovi, ale tam była taka gumowa zatyczka od wewnątrz i jak mocniej Hania zassała to ta zatyczka do picia wpadała :/ Marzena te limonki na ścianie to fototapeta i można ją zmywać. zależało mi na czymś na ścianie przy stole bo tam dziewczyny jedzą więc dość często ściana zachlapana i ukićkana ![]() nad hokerami się zastanawiałam, ale obawiałam się, że Hani nie będzie wygodnie bo ona nie lubi wysoko siedzieć - nawet na taborecie często siedzi tak, że nogą próbuje podłogi dotykać i właśnie mąż będzie jej podpórkę pod nogi robił. Ala ma krzesełko drewniane w spadku po Hani i akurat super pasuje wysokością do tego stołu. ah i u nas też dzisiaj pobudki Ala nie spała od 3,20 do 4.30. jojcała i ręce do buzi pchała w końcu dałam jej Ibum i spała do 8,40 Agawoo oj to jednak złamanie ![]() nie fajnie, oby szybko się zrosło! dziewczyny czy Wasze dzieci jedzą Sinlac? kupiłam ostatnio Ali jak miała jelitówkę żeby dawać jej zamiast mleka do butelki, ale jej nie podeszło w ogóle. kaszek łyżeczką ona nie lubi. macie jakiś pomysł jakby można to inaczej zużyć? szkoda mi oddawać (mogłabym bratowej męża dać bo ich syn to jada), ale jak młodej nie posmakuje no to trudno....tylko nie wiem co mogłabym z tym zrobić.
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-06 o 14:55 |
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Agwoo o kurcze, to niewesolo
. Oby powiklan zadnych nie bylo.Natko kiedys pytalam, ale chyba gdzies umknelo: na jakim etapie budowy jestescie? Robicie cos przez zime? My juz sie nie mozemy doczekac, caly czas czytamy na temat realizacji domow. A Murator to moj ulubiony miesiecznik .
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DaKaro,może wkleisz swój projekt? Tez lubię muratora,chociaż u nas do budowy jeszcze trochę...
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o też bym chętnie projekt zobaczyła ![]() my o budowie to marzymy, ale na razie to marzenia ściętych głów ![]() póki co musimy jeszcze łazienkę i wc wyremontować i mieszkanie byłoby odremontowane gdybyśmy chociaż mieli działkę.... http://www.galeriadomow.pl/projekty-...y-sadowej.html http://www.galeriadomow.pl/projekty-...necznej-6.html my się w takich domkach kochamy ;P
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-06 o 15:11 |
|
|
|
|
#957 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śmieszni sa i zarazem dziwni, ale zawsze mam się z czego pośmiaćCytat:
że niewarto.A z jakiej okazji byliście na kolacji? ![]() Witam kochaniutkie Ja dzisiaj sama z dzieciaczkami-P. w pracy, wiec troche nudno... Julcia jeszcze kaszle, ale już raczej mniej, Mateusz na szczęście zdrowy jutro idziemy na bioderka pierwszy raz( cały proces bioderkowo- szczepieniowy przerobimy jeszcze raz )---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Chociaż? To już połowa sukcesu Iwa, to Ty wklejałas zdjęcie swojej kuchni z tymi limonkami? To jest tapeta, naklejka? |
|||||||
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A to nasz projekt: http://www.dom-projekt.pl/projekt-za...nie-3,322.html Wprowadziliśmy kilka poprawek, między innymi drzwi w salonie będą wychodziły na ogród, z łazienki będzie wydzielona dodatkowa toaleta, z pokoju garderoba, trochę pozmieniane ścianki. Projektant powiedziała, że i tak nie dużo wnieśliśmy zmian . Mój kolega ma dom w stanie surowym zamkniętym i zrobił tyle poprawek, że wyszedł całkiem inny don niż w projekcie. Po tych poprawkach komin mu wyszedł w sypialni...
|
||
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko tak długo z tym bezdechem to był 1 raz właśnie...
to z limonkami to taka fototapeta zabezpieczona takim jakby lakierem i można to normalnie myć a nakleja się zwykłym klejem do tapet póki co mam ją od wakacji więc ciężko powiedzieć ile to to wytrzyma za ten kawałek na całej długości ściany który mamy płaciliśmy coś ok. 300zł bodajże a no właśnie jakby działka była to już spory wydatek byśmy mieli za sobą a tu nawet tego nie ma więc dlatego te marzenia o domu to sfera marzeń.... Scio dziękuję za linka podejrzę dokładnie wieczorem ![]() DaKaro a nie obawiacie się, że łazienka będzie za mała po wydzieleniu drugiej toalety? fajny domek na jakim etapie budowy teraz jesteście? ale mi się dziewczyny na pierogi z borówkami rzuciły ![]() Ala zjadła 4 i chciała jeszcze ![]() Hania spałaszowała 4, ale końcówkę chciała już Ali oddać ![]() tak to ja mogę gotować jak widzę, że jedzą aż im się uszy trzęsą
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

zapraszam
. Ciesze sie, ze tak milo spedziliscie ten dzien.

zębole
dziewczyny zawstydzacie mnie. Mam do zrzucenia 20 kg tych co dostałam w prezencie próbując zajść w ciąże. 

W dwóch miejscach, przezstawowo.