|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
le potraktowali
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Pojechała na szpital a Ci jej powiedzieli, że jej nie zrobią USG bo nie ma zagrożenie zycia, najwyżej zostawią na 3 dni w szpitalu na obserwacje ale USg i tak nie zrobią
|
#1532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() eh.. a na sam poród co? koszulę za 3pln chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba czeka przeczekać ![]() lenię się... jutro do robotki,ale wywinę się wcześniej,pod pretekstem "dziś tylko szkolenie,prawda?" ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Bo Ku*wa co?! Telepatycznie sprawdzili czy wszystko ok?! ![]() |
||||
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie czy chodziło im o jej życie czy dziecka
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec dzidzius na pewno zachwycony. planuje gotowac maluszkowi - ale musialabym dostac takiego pokrojonego, zeby nie bylo widac, ze to krolik
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() Link do www => http://fotosister.eu/cud-narodzin/ Kanał vimeo, tutaj jest więcej filmików => http://vimeo.com/fotosister/videos |
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zostawie go takiego biednego chorego, zeby mu mama proponowala kolejne super leki ...ehhh no i tesciowa pracuje.
|
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
=> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...68&postcount=2
|
||
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- http://fotosister.eu/cud-narodzin/ ide sie przespac, jakby dzisiaj znow byla szalona noc. stos garow musi poczekac. pranie udalo mi sie zrobic
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-06 o 16:46 |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
co jej z obserwacji jak jej powiedzieli, że i tak badań nie zrobią??
dziewczyny czy przeziebienie może być niebezpieczne dla dzidzi?? boje sie ze takie prychanie może wywołać coś;/ Ogółem powiem wam... ja tak niewyobrażalnie pragne tego dziecka że aż się boje
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Ok 18:00 mamy spotkanie, zaraz muszę się szykować i będę dzwonić do męża, bo miał pojechać załatwić coś tylkona chwilę, a nie ma go już ponad godzinę... Do usłyszenia
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejny film wpisany na listę
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Popłakałam się znów na tych filmikach..
![]() Nuna, mi tak hormony teraz uderzyły do głowy,że nie ogarniam.. Czuję się jak psychicznie niestabilna, obłąkana.. ![]() Chce tego dziecka tak bardzo,tak przeogromnie,że to aż dziwne.. Miec je na rękach,przewijać,wstawać w nocy,kąpać,ubierać.. Najchętniej spakowałabym się, miałą wszystko gotowe,usiadła pod drzwiami i czekała aż się zacznie.. ![]() Tż przyłapuje mnie na tym,że ja już dokładnie zaplanowałam powrót do seksu po porodzie/połogu,szkołe dziecka,wszystko.. TERAZ to planuję,nie mając jeszcze nawet super-brzucha,a co dopiero mówić o tym,że poród i cała reszta bajerów dopiero przede mną.. Eh.. |
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
syndrom wicia gniazda
![]() ja latam wściekła po domu i rycze na męża, że tu niedomalowane, że kontakty nieobrobione, tam listwy panelowej brakuje, że w takich niedoróbkach mam dziecko przywitać ???? a biedny TZ juz nie wie gdzie się przede mną schować też już bym chciała mieć wszystko gotowe, on tego nie rozumie...
|
|
#1545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przecież wiadomo że sharp raczej nic się nie stało, a upadek mógł zaszkodzić maluszkowi
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym poszła spać to śpię do nocy
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie dlatego tym bardziej sie o nie boje... a jeszcze ostatnio patrzyłam, że tylko na naszym wątku tyle strat...;(
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a faktycznie u nas sporo poronień było... |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A lekarze to normalnie cudotwórcy jacyś, bez badań widzą, że jest ok...jaaaasne
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja stwierdziłam że nie czekam na pierwszą wizytę, bo bym pewnie dołączała gdzieś około 2 wątku dopiero przy pierwszej ciąży się wstrzymywałam z pisaniem od razu w odpowiednim wątku, tylko podczytywałam. a teraz stwierdziłam że co tam trzeba się cieszyć dziecięciem póki jest
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mam jakiegoś kilogramowego doła:/
Zaczęłam oglądać zdjęcia z liceum i byłam wtedy taka chudziutka.. ehh A teraz jestem wielorybem.. Ale znalazłam kalkulator tycia w ciąży, wychodzi, że wagę mam w normie.. Przynajmniej tyle.. Tzn najpierw za dużo przytyłam na początku - bo miałam więcej w 7 tygodniu niż by pokazywała skala, a teraz mam tak jak pokazuje.. http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ |
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój chłop chce sam kłaść. tylko ja się tak zastanawiam, czy by lepiej nie wziąć kogoś. no ale to musiałby być ktoś, kto ma większe doświadczenie w tym materiale od mojego chłopa, a w polsce takie coś mało kto kładzie i on ogólnie jest nastawiony na nie. no i ogólnie rzecz biorąc to korzystniej by było wam znaleźć coś w polsce, najlepiej w regionie... bo ceny u nas takie same jak w ojczyźnie, ale daleka i niestety droga podróż. no ale co ja mam kombinować, jak mój chce sam robić (i to bez urlopu - ciekawa jestem, czy nie dostanie nerwicy z objawami wystarczająco opisanymi już dzisiaj na tym wątku ). już sama nie mam pojęcia co wymyślić ![]() której to gładzie ze ściany odpadały ostatnio? nie xal przypadkiem???
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
niby największe jest do końca pierwszego trymestru.... ale ja dalej sie obawiam po tym co spotkało Meli... no nic trza myśleć pozytywnie to już 17 tydzien
tylko duzo osob co sie ze mna nie widuje na codzien nie wie dalej o ciazy bo bojee sie chwalić
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero na kolejnej wizycie zobaczyłam Miśka Haribo usłyszałam serduszko i się przywitałam z Wami a wcześniej podczytywałam |
|
|
|
|
#1556 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tak, u mojego tżta bo jest w tym dobry Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znajoma miała krawienie silne w 10 tygodniu ciąży, przetrwała to choć było duże ryzyko poronienia, potem w 6 miesiący miała wypadek, wjechał w nią samochód, była cała połamana, leżała na wyciągach a dziecko przetrwało i urodziło się zdrowe i wychodzi za mąż za kilka miesięcy jak ma byc ok to będzie, ja dobrze wiem co znaczy sie nakręcać ale wyleczyłam się z tego i Tobie też tego życzę
|
||||
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej mnie cieszy, że waga końcowa to 67 i tak bym się cieszyła jakby było, bo kiedyś zrzucałam wagę z 70 kg i to mi trochę zajęło ( przy moim wzroście 165 wyglądałam wtedy jak pulpecik nabity)
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to duże błyszczące było.. U mnie w kuchni układał jakiś większy fachman.. Ogólnie ekipa była od płytek, ale na gres brali jakiegoś jeszcze bardziej wprawionego gościa.. One muszą być idealnie proste i równe inaczej wszystko widać jak odstaje.. Inne płytki to można próbować.. |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

No przecież ja nie mam 15 lat, zeby się w taka piżamkę ubierać

) ale mi się podobał

dzidzi smakowało bo później kopała
może poczekam jeszcze do 7 m-ca zobaczymy czy dzidzia zapowiada sie duża czy nie 

07.07.2012
?????