Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 15:13   #571
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Tak zachwalacie te pieluchy z babydream że się chyba skuszę. A np 3 są takie samo wielkościowe jak pampersy? Bo w papersach będziemy zaraz na 4 przechodzić, bo z 3 się straszne biodrówki na Alicji robią.

A dziś zaliczyliśmy pierwsze jabłuszko. Szału nie było
Foto poniżej
A na maila wysłałam troszkę wczoraj pstrykniętych.
Moim zdaniem są mniejsze. Teraz na pewno kupię 4. 3-ki są na styk.

U nas jabłko jest fe. Przynajmniej na początku, ja mu do dzioba on po memla, wstrząchnie nim i jabłko wychodzi spowrotem. Po kilku minutach otwiera paszczę i chce jeszcze.
Marchewka jest pyszna
Stary 2013-01-06, 15:14   #572
kraven
Zakorzenienie

Konczi bardzo dziękuje za przepis

Asiulka wygrzej się na wakacjach bo u nas coś się chyba słonce długo nie zapowiada
A to jest stacjonarna wizyta w meksyku - w sensie plażowanie czy z wycieczkami?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:16   #573
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
U nas jabłko jest fe. Przynajmniej na początku, ja mu do dzioba on po memla, wstrząchnie nim i jabłko wychodzi spowrotem. Po kilku minutach otwiera paszczę i chce jeszcze.
Marchewka jest pyszna
Jak ja się nie mogę doczekać kiedy tam tę marchewkę to nie macie pojęcia
Stary 2013-01-06, 15:17   #574
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Dearlie jesli wyslesz mi na pw mejla to Ci wysle dietke
Wysłałam, dziękuję!!!
Cytat:
Wow. Świetne!
Stary 2013-01-06, 15:17   #575
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem są mniejsze. Teraz na pewno kupię 4. 3-ki są na styk.

Marchewka jest pyszna
Dzięki. To na bank kupię 4.
U nas marchewka będzie w środę. O ile jabłko nie spowoduje jakichś rewolucji.
Stary 2013-01-06, 15:20   #576
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
super fotki

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ja zpbaczyc nie moge not found mi sie wyswietla

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

a ją liczę kalendarzowe mała wczoraj 4mc skonczyla, ale sloiczki zaczęliśmy wprowadzac już 2tyg temu jak miala 3,5mc.

już jestem pewna ze ta kaszki małej zaszkodzila, za duzo 2raxy na dobę to jesz ze dla niej za dużo. musiało jej ciążyć na vrzuszku

ją dzisiaj robiłam test ciazowy i ufff w ciąży nie jestem
[COLOR="Silver"]
)
Tyle dziewczyn się boi ciąży, zobaczymy, czy któraś nam wpadnie i będzie miała dzieciaczki rok po roku .
Jagódka już się czuje lepiej jak rozumiem? To dobrze!
Cytat:

Co do rota, nasza pediatra odradzała. Jelitówki wywołują setki zarazków, rota to jedne z nich. Zaszczepienie nie uchroni od choroby, bo akurat może ją wywołać inne dziadostwo niż rota.

Zakupiliśmy takie ubranko:
http://allegro.pl/sliczne-zimowe-ubr...917915016.html
Rewelacja ubranko, Mati będzie super wyglądał .
Cytat:
Lourose współczuje znajomych. Nie przejmuj sie to tylko złe świadczy o tych ludziach. To ze jesteśmy matkami nie świadczy o tym ze juz normalnie nie potrafimy byc towarzyskie. Czasem głupota ludzka przechodzi wszelkie granice

Co do smyczy jak dla mnie glupie. Dziecko trzeba nauczyć ze nie wolno uciekać a nie wiązać na smyczy.

Wlasnie sie dowiedziałam ze tesciowa napewno i na 70% szwagierka do nas dolatuja
Bawcie się dobrze! Zdawaj nam relację jak nie będzie problemów z netem .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:20   #577
Asiuulka89
Zakorzenienie

Kraven tylko lezakowanie stawiamy totalnie na wypoczynek. Oczywiście mozna wykupić wycieczki ale dzieci sa na to za małe zeby podróżować z nimi po Meksyku. Swoja droga Meksyk mamy zwiedzony dżungla miasto Majów wszystko zaliczone
No ale jak mi szwagierka dojedzie to zostawiamy tatusia i babcie i jedzie na shopping to bedzie moja jedyna wycieczka
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:22   #578
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zachwalacie te pieluchy z babydream że się chyba skuszę. A np 3 są takie samo wielkościowe jak pampersy? Bo w papersach będziemy zaraz na 4 przechodzić, bo z 3 się straszne biodrówki na Alicji robią.

Foto poniżej
U nas w Rossmanie są takie małe paczuszki po 2szt. tych pieluch za 1,99zł. Jak ma się wątpliwości do rozmiaru lub chce się przetestować, to to jest super sprawa.

Brawa za pierwsze jabłuszko sla ślicznotki.
Stary 2013-01-06, 15:22   #579
kraven
Zakorzenienie

Tamlin bardzo ładne ubranko

Asiulka super. My też marzymy o Meksyku ale póki co nikt nam nie da 2 tygodni urlopu

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-01-06 o 15:23
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:33   #580
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A dzięki, chociaż dochodzę do wniosku, że jeansy dla takiego dziecka nie są szczytem wygody, chociaż te kupiłam większe. Dużo lepiej sprawdzają się getry.

Ja też jeśli będę szczepiła na pneumokoki to właśnie przed przedszkolem. O ile w ogóle. A jeśli chodzi o specyfiki to chciałabym później Mai dawać tran.

Gdyby któraś była zainteresowana to Next ma wysyłkę za darmo http://www.nextdirect.com/pl/pl/home
Czaję się na tę bluzkę dla Mai http://www.nextdirect.com/pl/pl/shop...6nbsp%3bShirts
Zamawiałam dwa razy z next i ani razu nie przyszło zamówienie a na zwrot kasy czekałam prawie 2 miesiące!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 15:49   #581
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Zamawiałam dwa razy z next i ani razu nie przyszło zamówienie a na zwrot kasy czekałam prawie 2 miesiące!
O kurcze, dobrze wiedzieć, dzięki. A dawno to było? Może coś się poprawiło od tego czasu...
Stary 2013-01-06, 15:51   #582
gda
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, dobrze wiedzieć, dzięki. A dawno to było? Może coś się poprawiło od tego czasu...
W sierpniu i we wrześniu. A zamówiłam tyle pięknych ciuszków Heniowi...
Stary 2013-01-06, 15:53   #583
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Lourose współczuje znajomych. Nie przejmuj sie to tylko złe świadczy o tych ludziach. To ze jesteśmy matkami nie świadczy o tym ze juz normalnie nie potrafimy byc towarzyskie. Czasem głupota ludzka przechodzi wszelkie granice

Co do smyczy jak dla mnie glupie. Dziecko trzeba nauczyć ze nie wolno uciekać a nie wiązać na smyczy.

Wlasnie sie dowiedziałam ze tesciowa napewno i na 70% szwagierka do nas dolatuja
Dla mnie smycz też jest głupia. Nawet mój pies chodzi bez smyczy, to co dopiero dziecko
Stary 2013-01-06, 16:03   #584
Katee27
Zadomowienie

Hej.My dziś pobudka przed 6-stą.Nie wiem,co się znowu odmieniło mojemu dziecku...

Cytat:
Dzień dobry
My dzisiaj o 12 wyjeżdżamy do Berlina juz i tam spimy także dzisiaj sie jeszcze prawdopodobnie idezwe no ale jutro nie wiem dam znac

Konczita sluczna ta Teoja Dusia. Kurcze duże te nasze dzieciaczki ja wstawie wam troche słońca jak juz tam będziemy
Czekamy na meksykańskie słoneczkoszczęśliwej podróży w obie strony i udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
ale pedzicie ani Was nadrobic...

dziewczyny karmiace piersia kiedy zaczynacie podawac dodatkowe jedzonko???
ja dopiero bliżej skończonych 6mcy.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
A ja mam dzień do d.py, a raczej trwa on od wczoraj.
Jesteśmy u znajomych, w innym mieście. Namawiali nas na pępkówkę - bo mamy tu sporo przyjaciół. Że zrobimy dobrą kolacyjkę, i że nie ma problemu bo we czwórkę wszystko szybko nam pójdzie. I jak się zdecydowaliśmy na tę większą imprezę to palcem nie ruszyli
Kolega siedział cały czas przy tablecie, a jak w końcu rozłożył wygnieciony obrus na stół to znajoma powiedziała żeby wyprasował bo nie będzie na nas, tylko na nich że się nie przyłożyli. I że ja wyprasuję, bo on ma inne zadania (krojenie warzyw na sałatkę) plus spojrzenie z wyrzutem na mnie, bo karmiłam akurat dziecko.
Potem przyszło ok. 20 osób, ja przesiedziałam z Zosią w innym pokoju całą imprezę, nikt się nawet mną nie zainteresował tylko wszyscy się dobrze bawili ze sobą. Jak zasnęła już nie miałam ochoty iść do towarzystwa, i tak jestem dla nich dodatkiem do mojego męża który oczywiście brylował w towarzystwie. Jak zaczęło się wspominanie ślubów etc. (na których mnie nie było bo nie byliśmy jeszcze razem) to pominęli mnie nawet przy ślubie mojego męża! Bo na ślubie Marcina to, a na weselu Marcina tamto...
Mam z*bany humor od wczoraj i nagle się wszyscy zastanawiają co mnie ugryzło a ja mam dość. I tłumaczą że pewnie zmęczona jestem. Wyszli teraz wszyscy na szczęście i mam chwilę dla siebie.
Współczuję znajomych.Przykre szczególnie,że mąż się tak dobrze bawił a o Tobie zapomniałPowiedz mu co czujesz...

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej.
My jednak nie pojechaliśmy na IP, próbuję wstrzymać się do jutra i od rana od razu dzwonić i umówić się do naszej pediatry. Antoś nadal kaszle ( tak jeden raz po trzy kaszlnięcia na 1-2h), ale poza tym wszystko jest dobrze. TŻ wczoraj siedział tyle godzin w szpitalu,że boję się tam z nim jechać. Tym bardziej, że podobno było mnóstwo maluszków z gorszym kaszlem od tego, który ma Antek. Nadal będę go obserwować, gdyby coś się działo niepokojącego, to będę zmuszona tam pojechać, a wolałabym tego nie robić. Choć z drugiej strony jak pomyślę o przychodni, to pewnie nic lepiej nie będzie.

Mam jeszcze pytanie: jakie jest Wasze zdanie na temat leczenia maluszków tymi kuleczkami homeopatycznymi? Moja mama ma wśród znajomych pediatrę, który właśnie leczy za pomocą leków homeopatycznych i tak myślałam czy nie warto byłoby tam do niego się przejechać. Tym bardziej, że to człowiek, który podobno przyjmie prywatnie dziecko o każdej porze dnia i nocy i to bez narażenia na kontakt z innymi chorymi dziećmi. Może warto spróbować?
Ja te kuleczki miałam w ciąży na przeziębienie,czy chore gardło,2tubki na przemian po 5kileczek,pomogło,ale u takich maluszków to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Katee u nas dokładnie jest to powiększenie układu kielichowo-miedniczkowego w nerce lewej. Ale miedniczka ma 3,5 mm więc chyba aż tak bardzo wielka nie jest. Czytalam na forum że dzieciaczki mają i po 60mm, a jak jest u Was? Nic się złego nie dzieje jak narazie, więc nie panikuję. U Was dochodzi do zastoju moczu więc jest już poważniej.
u nas też chodzi o porzerzenie układu kielichowo-miedniczkowego.Tak mam napisane po usg:
Obie nerki położone typowo,o prawidłowym kształcie i zróżnicowaniu warstwy miąższowej i echa centralnego,o długości prawa-ok.56mm,lewa-ok.55mm.
Miedniczka nerki lewej zaznaczona do ok.10mm,delikatnie zaznaczone kielichy NL(to chyba skrót nerki lewej?),układ kiel.-miedn. nerki prawej nieposzerzony,złogów w nich nie znaleziono.Pęcherz moczowy bez widocznych zmian.

Jeszcze robiliśmy posiew i dokładniejsze badanie moczu.Teraz muszę zapisać Kubę na wizytę do tego nefrologa,by zobaczył wyniki badań.
Czytałam,że do roku powinno się to uregulować.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:16   #585
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Co do rota, nasza pediatra odradzała. Jelitówki wywołują setki zarazków, rota to jedne z nich. Zaszczepienie nie uchroni od choroby, bo akurat może ją wywołać inne dziadostwo niż rota.

Zakupiliśmy takie ubranko:
http://allegro.pl/sliczne-zimowe-ubr...917915016.html

super!!! bardzo mi sie podoba będzie mały elegant! kiedy chrzcicie ?

Cytat:
Moim zdaniem, jedynki były bardzo fajne, dwójki nie bardzo chociaż nic nie przesiąkało, ale były takie sztywne, a trójki są okej, nam odpowiadają, teraz była wersja świąteczna z reniferem i wydaje mi się, że była jeszcze lepsza niż ta wersja podstawowa z lwem. Ja używam Dad od początku, tylko raz miałam paczkę Pamers i teraz mam jeszcze Huggies, ale to dostałam.

uhum rozumiem ... u nas była wtopa z tymi 2 i już nie kupiłam 3 .. ale może na te 4 sie skuszę ???

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Konczi, mojej córci do psiaka też nie porównuję. Mamy pieska, z którym bardzo często teraz spacerujemy: ja, wózek z Zuzią i pies na smyczy. I dlatego smyczy dla Małej nie kupię, bo jak to by wyglądało
poza tym osiedle całe szczęście żadnych ulic nie ma "w środku". osiedlowe na obrzeżach więc pod samochód mi nie wpadnie.

każdy ma własne obeznanie

Cytat:

rodzinny wypad ... fajnie Wam - odpocznijcie ...

zgadzam się że trzeba nauczyć owszem jak jedzenia łyżeczką czy spania we własnym łóżku ale jeżeli chodzi o spacery z osobami starszymi to zdania nie zmienię

Cytat:
Konczita na poczatku nie dawalam codziennie zupki i owoców teraz juz mam uregulowany dzien i zawsze jest obiadek i owoc

ja chyba zacznę do południa owoc a popołudniu zupka
teraz wymiennie bywało

Cytat:

Foto poniżej

śliczności hihi
u nas marchewką było plucie i wszystko chciała z buzi wyciągnąć

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Konczi bardzo dziękuje za przepis

proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dla mnie smycz też jest głupia. Nawet mój pies chodzi bez smyczy, to co dopiero dziecko
dla mnie głupie by było gdyby moja Dusia uciekła babci i ta nie dogoniłaby jej i wpadłaby pod samochód - owszem byłoby głupie
a co do psiaka to chyba tez niezbyt bo w mieście to pies bez smyczy bywa dość ostro krytykowany ....
sama nie lubię jak mi do wózka podbiegają psy a pan za nimi krzyczy

pięknie biało za oknem jutro jak tak będzie zrobimy sobie spacerek
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:28   #586
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nom ten 2,5 latek nie bardzo bo maly jest i taki szlony ze boje sie jak sie kreci kolo malej zeby jej niechcacy cos nie zrobil bo oboje kochaja ja strasznie a starszy ok,butle czasem przytrzyma,pampka poda,zabawi ją grzechotka czy powozi,taka mamula z niego,sam sie pcha nie zeby trzebabylo sie prosic czy cos :P
to fajnie.Mój 5-latek też się rwie a szczególnie do zabawy niektórymi jego zabawkami,ale też pomaga,a jak np.je płatki na mleku a Kubuś zrobi kupe,to zakrywa miskę rękami,by mu nie śmierdziały

Cytat:
pięknie będzie wyglądał.A ile obecnie ma długości?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
uhum rozumiem ... u nas była wtopa z tymi 2 i już nie kupiłam 3 .. ale może na te 4 sie skuszę ???

Ja miałam dady 1 tylko raz i były sztywne,2nie kupiłam,bo myślałam to samo,ale o 3pisałyście,że fajne i podobne do pampersów,więc się skusiłam i potwierdzam.

Zazdroszczę pogody za oknemteż chcę taką piekną zimę i mrozek

Miałam zapytać:Dziewczyny jak dajecie pierwszy raz np.jabłuszko,czy marchewkę,to dodajecie do tego tochę mleka własnego bądź mm?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-06 o 16:31
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:30   #587
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
to fajnie.Mój 5-latek też się rwie a szczególnie do zabawy niektórymi jego zabawkami,ale też pomaga,a jak np.je płatki na mleku a Kubuś zrobi kupe,to zakrywa miskę rękami,by mu nie śmierdziały

Ja miałam dady 1 tylko raz i były sztywne,2nie kupiłam,bo myślałam to samo,ale o 3pisałyście,że fajne i podobne do pampersów,więc się skusiłam i potwierdzam.

to poczekam az ktoś 4 kupi bo my z 3 już wychodzimy ...
ile kosztują dady 4 i ile szt jest ?
a te Rossmanna jak wychodzą?
Stary 2013-01-06, 16:44   #588
katiem
Wtajemniczenie

Tamlin, ale Mati będzie super wyglądał

Lourose olej ich i po prostu unikaj tego towarzystwa.

Też macie coś takiego,że ja Wasze dziecię śpi to macie ochotę je poprzytulać i wycałować?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 16:50   #589
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Tamlin, ale Mati będzie super wyglądał

Lourose olej ich i po prostu unikaj tego towarzystwa.

Też macie coś takiego,że ja Wasze dziecię śpi to macie ochotę je poprzytulać i wycałować?

myślałam że tylko ja mam tak spaczone odczucia hehehee
Stary 2013-01-06, 16:56   #590
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Miałam zapytać:Dziewczyny jak dajecie pierwszy raz np.jabłuszko,czy marchewkę,to dodajecie do tego tochę mleka własnego bądź mm?

Ja nie dodawałam mleka. Wszystko co dostał do tej pory bardzo smakowało, ale w dniu kiedy dostał marchewkę bolał go brzuszek. W sumie to już sama nie wiem czy to od mojego mleka czy po tej marchewce. Dlatego zaczęłam dawać jabłuszko, a dzisiaj dostał do picia soczek jabłkowo - marchewkowy i zobaczymy jak będzie.

A w ogóle to kurcze nie zarobię na te wszystkie słoiki bo co karmię Kubusia to Paweł już jest na posterunku i On też chce. Więc 1 słoik zostaje wciągnięty w 5 minut. Teraz nie ma problemu bo Kuba je kilka łyżeczek, ale poźniej?

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

myślałam że tylko ja mam tak spaczone odczucia hehehee
No coś Ty I my oboje z mężem tak mamy i obojętnie, który śpi. I jak się kładziemy to tylko się nawzajem wyzywamy "no nie budź go"

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-06, 16:57   #591
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba nie będę dodawać, chyba, że jej wyjątkowo nie będzie smakowało, ale czytałam o tym, że dziecku łatwiej się oswoić z nowością wtedy.

Cytat:
Dokładnie mam tak samo
Stary 2013-01-06, 17:10   #592
gda
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam się że trzeba nauczyć owszem jak jedzenia łyżeczką czy spania we własnym łóżku ale jeżeli chodzi o spacery z osobami starszymi to zdania nie zmienię

dla mnie głupie by było gdyby moja Dusia uciekła babci i ta nie dogoniłaby jej i wpadłaby pod samochód - owszem byłoby głupie
a co do psiaka to chyba tez niezbyt bo w mieście to pies bez smyczy bywa dość ostro krytykowany ....
sama nie lubię jak mi do wózka podbiegają psy a pan za nimi krzyczy

Mówię to w tym kontekście, że skoro psa nauczyłam chodzić przy nodze, to mam nadzieję, że dziecko też będę w stanie nauczyć

Mój pies do nikogo nie podbiega, idzie przy nodze i szczeka na wszystkich z bezpiecznej odległości.

Na szczęście Henio ma młodych dziadków, to bez smyczy się tym bardziej obejdzie.
Stary 2013-01-06, 17:11   #593
katiem
Wtajemniczenie

Maggie pytałaś o wspomaganie odporności. ja nie znam tej Intry.
U Pawełka próbowałam kilku syropków, ale właściwie niczego nie zmieniły. Zaczął chorować dopiero jak poszedł do żłobka i wtedy próbowałam ogarnąć temat wzmacniania odporności. mieliśmy immunnotrofinę, multisanostol. Potem znalazłam na wizażu wątek o suplementach. I generalnie polecany jest tylko tran. Te wszystkie reklamowane cebiony, hartusie itd mają benzoesan sodu.

A właśnie - czy ja dobrze rozumiem - jeśli jest napisane od 1 roku życia to jest też dla naszych maluszków?

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-06, 17:12   #594
gda
Zakorzenienie

Ja mam tak, że strasznie tęsknię za Heniem jak śpi dłużej niż 20 minut
Stary 2013-01-06, 17:13   #595
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie pytałaś o wspomaganie odporności. ja nie znam tej Intry.
U Pawełka próbowałam kilku syropków, ale właściwie niczego nie zmieniły. Zaczął chorować dopiero jak poszedł do żłobka i wtedy próbowałam ogarnąć temat wzmacniania odporności. mieliśmy immunnotrofinę, multisanostol. Potem znalazłam na wizażu wątek o suplementach. I generalnie polecany jest tylko tran. Te wszystkie reklamowane cebiony, hartusie itd mają benzoesan sodu.

A właśnie - czy ja dobrze rozumiem - jeśli jest napisane od 1 roku życia to jest też dla naszych maluszków?
Nie, od skończonego 1 roku życia.

Ja na odporność tran będę dawać.

Ja z kolei bardzo chorowałam zawsze i mi pomogła szczepionka doustna Ismigen. Po tym nawet ani razu przeziębiona nie byłam od 2 lat.
Stary 2013-01-06, 17:17   #596
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
no ja też tak mam hihi

idę Was ponadrabiac

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:06   #597
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
matko ale sie ciesze,moja silaczka podniosła glowke na 90 stopni!!!!!!!!!!!!UDALO SIE!! ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a wszytsko sie uda,mała ma 18 tyg,9 korygowane Jestem taka dumna i szczesliwa,a malej tez sie podoba bo podnosi łebek,looka na mnie i mowi guu albo ee na całego!Kocham ja ponad wszytsko!!!!!
Cieszymy się bardzo!!!!

Co do torby ja ładuję wszystko do swojej co miałam w szpitalu
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:36   #598
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Katiem jedziemy juz ;D jeszcze musimy do Poznania wskoczyć po dokumenty póki w Polsce jestem to mam internet

Dziękuje dziewczyny mam nadzieje ze chociaż raz dziennie uda mi sie was poczytać bo jak nie to chyba oszaleje nie zapominać o mnie :p
udanej podróży i wypoczynku kochana przywiez nam slonca trochę!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:38   #599
maggie123
Zakorzenienie

Tamlin, ślicznie będzie mój zięć wyglądał!
Cytat:
oj mam to samo... w ogóle cały czas bym ją całowała, ściskała, przytulała...
Zuzi w to graj, ale musze się ograniczać, bo jak będzie trzeba wrócić do pracy, to będzie źle zostawić takiego pieszczocha

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:53   #600
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

Dziewczynki klub potrzebuję pomocy

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości