|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Margosia
za rozpoczęcie 5 miesiąca Dziewczyny piękne brzuszki pokazujecie
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
chcialam w koncu jutro isc do pracy, ale dzisiaj znowu spedzilam caly dzien w lozku z mega nudnosciami i przytulaniem porcelany
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-01-06 o 16:10 |
|
|
|
#2043 |
|
Konto usunięte
|
Co dobrego u Was?
U mnie gulasz drobiowy, kartofelki i buraczki, a wcześniej czysty barszcz czerwony (z butelki:P). A jak Wasze sny? U mnie od kilku dni zero snów o plamieniu |
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś ciąg dalszy pstrąga
Właśnie pojedliśmy i dopycham się piernikiem. Ależ ten mój mąż wspaniale wszystko przyrządza
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ziemniaki,kotlety mielone i mizeria
Ja dzis spałam bez snów
|
#2046 |
|
Konto usunięte
|
Też myślałam dzisiaj o mizerii
Mam w lodówce schabowe, będzie jak ulał do obiadu w przyszłym tygodniu.
|
|
|
|
#2047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to zwracam honor![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
oooo.... u mnie też ![]() Dziękujemy ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- No to się nie będę wyłamywać z tematów obiadowych... u nas były resztki spaghetti Ale chyba czas się przenieść do wątku "co dziś zjadłaś ciężarówko"
|
|
#2048 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tz zrobil kotlety z ziemnakiami, ja nie jadlam, zjadlam tylko salatke pomidorowa z bulka z maslem
|
|
|
|
#2049 |
|
Konto usunięte
|
No ja tam się nie mam czym chwalić, więc nawet tam nie zaglądam :P
Ale już mi powoli wraca ochota na mięso i takie tam, to mam nadzieję się teraz zdrowiej odżywiać. |
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogole to nie mam pomyslu na gotowanie .. nie wszystko umiem jestem wtrakcie uczenia sie i mnie to wkurza :P heheh niemowiac o tym ze latwiej by mi bylo gdybym miala jakies smaki a tu tylko niechec do jedzenia eh.. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- a wogole to powiedzcie mi ..myslicie ze dzis jest mc otwarte??:P |
|
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie wiem co gotowac, przewaznie od pon do pt jestem sama wiec w ogole nie gotuje i wtedy jem jakies kanapki itp, w ogole odpycha mnie od miesa ;/ przed chwila znow poklocilam sie z Tż, eh jutro jedzie na del wiec chyba do przyszlego tyg sie do siebie nie odezwiemy, chcialabym zeby byl przy mnie w czasie wizyty, zeby mnie wspeiral, pomagal mi w domowych obowiazkach itp, juz mam dosyc samotnosci, czasem groze mu ze sie wyprowadze do rodzicow i wtedy zobaczy jak to jest byc samym caly czas, przerasta mnie to
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
neni: no ciężko powiedzieć, jaka ilość, ale jak toksyczna to ja bym sobie odpuściła.
mi gotowanie nie idzie... zawsze coś zepsuję.. wygląda na to że w ciązy nie powinnam tykać sie kuchni
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień wcześniej pstrąga się czyści z łusek i myje, a następnie do środka rybki dajemy: sól, pieprz, czosnek, koperek i sok z cytryny. Taka rybka nocuje w lodówce i dzięki temu jej smak jest o niebo lepszy. Potem rybę obtaczamy lekko w mące i na wrzucamy na patelnię z odrobiną tłuszczu. Pieczemy po 10 min z każdej strony, czyli łącznie 20 min. Przed podaniem znów skropić sokiem z cytryny.
Najlepiej wybierać osobniki niezbyt duże, tak ok 1 kg max. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Nie potrafię Ci doradzić nic
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Konto usunięte
|
Noo ja też staram się jeść ten jeden ciepły posiłek dziennie przynajmniej... Tym bardziej teraz, zimą.. Latem to rozumiem, sałatki i takie tam, ale teraz to nawet jeśli to tylko zupa, to zawsze jest coś na ciepło.
Kathe ja kiedyś też gotowałam tylko dla samej siebie parę dni, kupiłam brokuła, kupiłam ciasto francuskie, ser feta i robiłam na przemian - brokuła w cieście, fetę w cieście, sałatkę z brokuła i fetą... Na pewno tak bym kombinowała, to, że nie ma TŻa to nie jest powód, żeby sobie samej nie gotować. |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() mogę się przyłączyć?? termin mam na 21 lipca 2013.. co prawda ciąża nieplanowana, bo mam dopiero 20 lat, ale jak najbardziej chciane. też Tż- to najważniejsze. mogłoby się zjawić trochę później, no ale jak już chciało teraz no to proszę bardzo. Póki co jest wszystko dla mnie takie nowe, coraz wiecej o wszystkim czytam ale trudno mi pojąć, że niedługo takie maleństwo będę trzymać na rękach.![]() Mamy tylko mały problem z imionami, bo o ile dla dziewczynki znajdujemy wspólne, które nam sie podoba, o tyle jako chłopca Tż wybrał Borysa i trzyma się go jak rzep psiego ogona i nie chce nawet słyszeć o niczym innym.. Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-06 o 17:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38480899]Noo ja też staram się jeść ten jeden ciepły posiłek dziennie przynajmniej... Tym bardziej teraz, zimą.. Latem to rozumiem, sałatki i takie tam, ale teraz to nawet jeśli to tylko zupa, to zawsze jest coś na ciepło.
Kathe ja kiedyś też gotowałam tylko dla samej siebie parę dni, kupiłam brokuła, kupiłam ciasto francuskie, ser feta i robiłam na przemian - brokuła w cieście, fetę w cieście, sałatkę z brokuła i fetą... Na pewno tak bym kombinowała, to, że nie ma TŻa to nie jest powód, żeby sobie samej nie gotować.[/QUOTE] Można też sobie coś ugotować... jeść ze dwa dni to samo a resztę po porcjować i do zamrażalki ![]() I w ten sposób za jakiś czas będzie można tylko odgrzewać
|
#2057 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mamy problem z imionami. Te co podabają się i to wcale się nie podobają mężowi, a sam propozycji nie daje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój się tak uparł na Alicję- ale to wiedziałam już dużo przed ciążą I choć mnie nie urzeka to niech ma On musi mojego Saturnina akceptować
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
To jest straszne po prostu :P dla dziewczynki bym chciała Natalia lub Kinga- Tżtowi bardziej się Kinga podoba, no to ok... ale ten Borys to za nim chodzi i chodzi i cos czuję, że nie odpuści dopóki nie postawi na swoim.. a ja mam wciąż przed oczami Jelcyna albo Szyca. no katastrofa :P
|
|
|
|
#2061 | |
|
Konto usunięte
|
Ja z kolei osiągnęłam mistrzostwo w wymyślaniu potraw, które się robi w max. 20 minut
Należy do nich przede wszystkim makaron na 1000 sposobów, ale nie tylko, bardzo często robię różne rzeczy z roślin strączkowych, fasolka, ciecierzyca, soczewica, a to bardzo bogate w białko rośliny. Więc w razie czego - polecam. Pulpeciki różne, sałatki, sosy, pasty..---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Szyc owszem, ale o Jelcynie już bym nie pomyślała :P Mnie się imię Borys akurat podoba
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga też mi się podoba
I mężowi o dziwo też, tylko to jedno akceptuje. Ale najbaaardziej dla dziewczynki chciałabym Kamila A dla chłopca Tomek Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-01-06 o 17:52 |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38481485]
Szyc owszem, ale o Jelcynie już bym nie pomyślała :P Mnie się imię Borys akurat podoba [/QUOTE]Nie powiem, bo są gorsze imiona, ale jak czytam, że Borysy to takie zimne i oschłe skurczybyki to wolałabym, żeby miał poczciwie jakoś na imię i był moim przytulaskiem, przynajmniej do pewnego roku życia
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Enelvee, a mówiliście już rodzinie?
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojej mamie powiedziałam.. cóż, no nie jest to typ kobiety, która będzie typową babcią i będzie latała z wózkiem bo prowadzi własną firmę i 24h praktycznie pracuje. no ale zadeklarowała się, że mi zawsze pomoże w miarę możliwości..czy szczęśliwa..hmmm.. chyba to do niej jeszcze nie dociera, że jej mała córka za chwilę sama będzie Mamą.
Reszta rodzina jeszcze nie wie, boję się ich reakcji, zwłaszcza mojej babci, która mimo wszystko zawsze powie cos tak, ze człowiekowi w pięty pójdzie. Rodzina Tżta też nie wie, czekamy do następnej wizyty w tym tygodniu co będzie i wtedy będziemy decydować kiedy komu co mówić. Najgorzej będzie z pracą, bo umowę mam na czas określony do końca grudnia tego roku, no ale jak się dziecko urodzi to macierzyński do konca umowy i potem boję się, że fruuu z firmy, a zależy mi na tej pracy. Myślałam o żłobku dla dziecka, bo sama chodziłam i źle mi nie bylo, ale kompletnie się nie orientuję w jakim wieku najlepiej wysłać dziecko, żeby się zaaklimatyzowało i żeby nie było za późno. może wiecie?
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy.. kurde ja wole nie myslec co bedzie jak bedziemy imie wybierali bo moj TZ jest dosc dziwny haha :P chodziaz moze bedziemy zgodni? zobaczymy
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie wiem jak z tym żłobkiem. A z pracą niekoniecznie się pożegnasz. Przecież to nie reguła
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moze porozmawiaj z kierowniczka/szefowa.. ja tak wlasnie rozmawialam czy jak cos to mam szanse wrocic ( chodziaz to jest praca w galeri w kazdy weekend ... bardzo czesto do 21 ... i wogole calymi dniami praktycznie i niewiem czy bede chciala wrocic ...) to mowila ze bez problemu.. |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie trochę inaczej, bo to jest korporacja i choćbym bardzo chciała to tak naprawdę nie ode mnie to zależy ani trochę. Tak oglądam niektóre Wasze brzuszki to mimo, że mój mi się wydaje 2x większy niż normalnie miałam to przy Was malutki. nie wiem co jest grane? W ogóle to zastanawiam się ile przytyję w ciąży i czy to w jakiś sposób też jest uwarunkowane genetycznie?
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-06 o 18:16 Powód: . |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam korporacje i tez nie zalezy od mojej "kierowniczki" ale wiem ze jak co to ona sie za mna wstawi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

za rozpoczęcie 5 miesiąca

chcialam w koncu jutro isc do pracy, ale dzisiaj znowu spedzilam caly dzien w lozku z mega nudnosciami i przytulaniem porcelany
Właśnie pojedliśmy i dopycham się piernikiem. Ależ ten mój mąż wspaniale wszystko przyrządza

No to zwracam honor

Należy do nich przede wszystkim makaron na 1000 sposobów, ale nie tylko, bardzo często robię różne rzeczy z roślin strączkowych, fasolka, ciecierzyca, soczewica, a to bardzo bogate w białko rośliny. Więc w razie czego - polecam. Pulpeciki różne, sałatki, sosy, pasty..