Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 23:05   #3601
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

Bieda leży kwiczy i wbija ci szpilki w oczy
Galerianki przy tym to fajny film, zaprawdę powiadam wam
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:21   #3602
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Bejbi blues 0/10
tragedia dno i metr mułu, obserwuję filmweb, z każdą godziną ocena spada o 0,1
Film nie jest dramatem, uznałabym że to fanasty oderwane od świata realnego. Drugie dno podane jak na dłoni, nie skłania do żadnej refleksji, portrety psychologiczne postaci... Generalnie śmiech na sali, naprawdę gniot.
A miałam ochotę to obejrzeć Jak faktycznie tak dużo złych opinii, to odpuszczę, a w szczególności seans w kinie, co by pieniędzy nie marnować. Miałam nadzieję, że to będzie dobre kino, dające do myślenia, bo czasem te 'poważniejsze filmy' wychodzą, moim zdaniem, Polakom lepiej niż np komedie romantyczne. Dobrze znać Twoją opinię. Widocznie zmarnowany potencjał, bo można by nakręcić ciekawy film na ten temat. "Galerianki" podobnie, ale nie było tak źle, krótki film. Teraz obejrzę zwiastun z ciekawości, bo jeszcze nie widziałam- oczywiście miałam to zrobić i tak, bo nie oglądałabym tak w ciemno, zwłaszcza w kinie, trzeba zobaczyć co to jest

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2013-01-04 o 23:29
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 23:52   #3603
201604181004
Konto usunięte

Wiele osób podziela moją opinię, z resztą chyba znowu spadł ranking... Dzisiaj była premiera i ludzie masowo dodawali opinie, no cóż powiedzieć. Film zbyt wylewny, zbyt oczywisty. Poza tym postacie "się nie kleją" jeśli ich niejednoznaczność miała być celowa - to to nie wyszło, po prostu wyglądają jak niedopracowane. Podobnie stylizacje, rozumiem że miał być to zabieg celowy - zderzenie uroczych kolorowych ubranek w serduszka i dziecięcej niewinności z brutalnym światem, ale w takim wydaniu i ilości nie stanowi to kontrastu a kłóci się. Dodatkowo nierealne sytuacje, ale nie będę tutaj opowiadać żeby nie zdradzić (nieletnia idzie do pracy w sklepie ale nie może oddać dziecka do żłobka... ) dziwne przejścia, urwane sytuacje, również nie podobało mi się przedstawienie osób po narkotykach, nie tak to wygląda po pierwsze po drugie - nastolatki które nawciągały się białego na imprezie śpią jak dzidziusie i nie mają siły wstać to kolejne niedopatrzenie. Tak jak pisałam, sprawa podana jest na tacy i jest oczywista, dodatkowo końcowa scena - dla jednych szokująca, dla mnie niesmaczna. Nie lubię jak wali się widzowi po gałach oczywistością, powinno zostać pokazane jak najmniej i bardziej sugerując, zeby widz sam mógł dopowiedzieć sobie historię. Nie dało mi do myślenia, bo prawdę mówiąc zdecydowanie więcej rozmyślałam nad tematem po przeczytaniu opisu filmu na stronie, niż po wyjściu z kina. Wszystko przedstawione z takimi szczegółami że nie ma miejsca na twoje przemyślenia. A i wracając do fabuły, miejscami nie trzyma się po prostu kupy. Ale to już nie chcę wchodzić na ten temat żeby nie spojlerować. Chyba miało to być większe przegięcie niż galerianki, w teorii - wyszło, w praktyce - jednak im mniej rzucania mięchem w kinie a więcej sugestii do widza, tym większe pole do popisu ma wyobraźnia. Tutaj tego zabrakło. Co do aktorów się nie przyczepię bo są pierwszy raz na ekranie i chyba nie mam nic do zarzucenia. Rozmowy są naturalne akurat tutaj trzeba przyznać - tam gdzie aktorzy mieli swobodę czyli w wypowiedziach wychodzi to tak jak powinno. Nie wiem co jeszcze dodać bo uzewnętrzniłam się na innym portalu już

przepraszam za masę powtórzeń i mało fachową recenzję, przysypiam już ale zdaję sobie sprawę jak to wygląda

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

ps kto będzie oglądać - zwróćcie uwagę co ma otwarte DJ na laptopach.
bo wg mnie jeden jest wyłączony a w drugim jest windows media player

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2013-01-04 o 23:40
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 00:36   #3604
evvelinek
Zakorzenienie

Lot (6/10) - dość dobrze zrobiony film o bohaterstwie i wewnętrznej wolności niewiele się dzieje, dla niektórych może wydawać się zbyt patetyczny, ale mimo wszystko niesie przesłanie. W głównej roli Denzel - fantastyczna gra jak zawsze, a scena katastrofy samolotu chyba najlepiej zrealizowana ze wszystkich jakie do tej pory widziałam w filmach
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 07:49   #3605
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
Hobbit (7/10) - musze powiedzieć, że mi się podobało s
No widzisz! a wczoraj wieczorem nawet o Tobie pomyślałam i zastanawiałam się, jak się miewasz Ja książki nie czytałam, ale film mnie nie powalił, mimo tego

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Bejbi blues 0/10
tragedia dno i metr mułu, obserwuję filmweb, z każdą godziną ocena spada o 0,1
Film nie jest dramatem, uznałabym że to fanasty oderwane od świata realnego. Drugie dno podane jak na dłoni, nie skłania do żadnej refleksji, portrety psychologiczne postaci... Generalnie śmiech na sali, naprawdę gniot.
Po Galeriankach tejże twórczyni nawet mnie do Bejbi Blues'a nie ciągnęło Nie rozumiałam tego zachwytu nad Galeriankami i zastanawiałam się skąd się bierze. Może z tego, że w polskim kinie po raz pierwszy od dłuższego czasu był poruszony inny temat niż wojna, bohaterskość, polskość i takie tam...

Ja za to wczoraj oglądałam film, o którym pisała niedawno jedna z Was (wybaczcie, nie pamiętam która ) , a mianowicie Lęk Pierwotny (Primal Fear) i ukłon, gratki i pokłony Film bardzo fajny, dosyć zaskakujący. Dobra gra aktorska. No i ogólnie lubię dramaty sądowe - fajne są. Ten był tez troszkę thrillerem, troszkę filmem psychologicznym. BARDZO fajnie się oglądało i polecam

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 10:39   #3606
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Klątwa Ju-On---dobry kawałek azjatyckiego kina.Nie straszy tak jak straszył przy pierwszym spotkaniu, ale trzyma w napięciu. Udowadnia, że nie trzeba nie wiadomo jakich efektów specjalnych, by film przyciągnął widza, który z napięciem czeka na kolejną scenę. 7/10
Stary 2013-01-05, 11:26   #3607
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

Trcohę się tego nazbierało..

Hobbit: Niezwykła podróż - Zniechęciło mnie to że film składa się z 3 części, jednak poszłam na seans ze znajomymi w ramach wstępu do Sylwestra. Film jest niezły, ale nie powalił mnie tak jak pierwsza część LOTR. Nie czytałam Hobbita więc nie wiem jak to się ma fabularnie jednak film ma zbyt dużo takich scen, w których nic się nie dzieje i dałoby się je z powodzeniem skrócić. Akcja jakoś pod sam koniec- ale wtedy to jazda bez trzymanki bo ciągle coś się działo. Bardzo podobało mi się jak używano języka elfów. Jednak nie podobało mi się, że trolle, gobliny używały mowy normalnej- jakoś nie naturalnie dla mnie to wyglądało. Piękne krajobrazy, muzyka Daję 7/10.

Operacja Argo - 7/10. Fajnie zrealizowany film. Pomimo autentyczności sytuacji dało się wpleść troszkę humoru. Początek zbyt chaotycznie wyjaśniony [nie załapałam wszystkiego- zbyt szybko przedstawiona sytuacja kraju]. Film dobrze trzyma w napięciu pomimo tego, że wiemy jak się zakończy. Bardzo podobało mi się na końcu, że pokazali zdjęcia osób, które brały udział w tych wydarzeniach.

Atlas Chmur - 8/10. Bardzo fajny film, ciesze się, że w końcu go obejrzałam. Bardzo fajnie poprowadzona historia składająca się z 6 mniejszych. Genialne przeistaczanie postaci i wprowadzanie ich w każdej z tych małych historii. Film w środku ma krótki moment przynudzenia, kiedy jego długość jest odczuwalna, jednak potem znowu wraca do swojego poziomu. Dzięki filmowi sięgnęłam po książkę.

Babel - 8/10. Film opowiadający o kilku historiach, które posiadają wspólny mianownik, który zmienia ich życie. Bardzo fajny film mówiący o tym jak drobne rzeczy mogą zmienić nasze życie oraz jak wielką przeszkodą czy może umiejętnością jest komunikacja oraz stereotypowe myślenie [to na pewno przeszkoda], do czego może doprowadzić brak komunikacji.
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 11:40   #3608
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
No widzisz! a wczoraj wieczorem nawet o Tobie pomyślałam i zastanawiałam się, jak się miewasz Ja książki nie czytałam, ale film mnie nie powalił, mimo tego

Po Galeriankach tejże twórczyni nawet mnie do Bejbi Blues'a nie ciągnęło Nie rozumiałam tego zachwytu nad Galeriankami i zastanawiałam się skąd się bierze. Może z tego, że w polskim kinie po raz pierwszy od dłuższego czasu był poruszony inny temat niż wojna, bohaterskość, polskość i takie tam...
wydaje mi się, że na to jak mi się podobał Hobbit miała wpływ ksiażka własnie, tak mi się źle czytało, jak nigdy, wiec myslałam, że nie dadzą rady wykrzesać nic z tej opowiastki ale było ok, może dlatego że połowa filmu została "dorobiona" przez Jacksona - i dobrze

a co do Galerianek to mam identyczne zdanie nie rozumiem zachwytów kiedyś usłyszałam od jednej osoby, że to najlepszy film jaki istnieje krew mnie zalała..

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez apollinka Pokaż wiadomość

Hobbit: Niezwykła podróż - Zniechęciło mnie to że film składa się z 3 części, jednak poszłam na seans ze znajomymi w ramach wstępu do Sylwestra. Film jest niezły, ale nie powalił mnie tak jak pierwsza część LOTR. Nie czytałam Hobbita więc nie wiem jak to się ma fabularnie jednak film ma zbyt dużo takich scen, w których nic się nie dzieje i dałoby się je z powodzeniem skrócić. Akcja jakoś pod sam koniec- ale wtedy to jazda bez trzymanki bo ciągle coś się działo. Bardzo podobało mi się jak używano języka elfów. Jednak nie podobało mi się, że trolle, gobliny używały mowy normalnej- jakoś nie naturalnie dla mnie to wyglądało. Piękne krajobrazy, muzyka Daję 7/10.
to lepiej nie czytaj w książce w ogole nie ma fabuły tylko zlepek niepołaczonych ze sobą wydarzeń. tam to się dopiero nic nie dzieje w porownaniu do ksiażki film to jazda bez trzymanki
Stary 2013-01-05, 15:11   #3609
WampLady
Zakorzenienie

Hobbit: Niezwykła podróż: Film mi się podobał, ale czy dorównał Władcy Pierścieni? Hm..chyba nie. Na początku trochę akcja mozolnie szła, ale potem już było okej Daję 7/10

WampLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 16:17   #3610
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WampLady Pokaż wiadomość
Hobbit: Niezwykła podróż: Film mi się podobał, ale czy dorównał Władcy Pierścieni? Hm..chyba nie. Na początku trochę akcja mozolnie szła, ale potem już było okej Daję 7/10
Hehe to może jednak, gdybym nie zasnęło w 90 minucie, to dalej by się rozkręciło ... Może jeszcze kiedyś dokończę, chociaż wątpię. Mój TŻ był rozczarowany... Mówił, że jak na oczekiwania, które wzbudzili, to bardzo zawiedli...

Stary 2013-01-05, 18:27   #3611
souvenir
Zadomowienie

The Perks of Being a Wallflower- 8/10
pokazuje życie amerykańskich nastolatków w nieco innych sposób. Opowiada o zagubionym nieśmiałym chłopaku, który chce mieć 'paczkę' do której będzie pasował, jest motyw pierwszych miłości, imprez, ale i urazów z przeszłości powodujących u Charliego problemy psychiczne. Miło się oglądało, dobra muzyka, polecam
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 18:35   #3612
evvelinek
Zakorzenienie

Siostra twojej siostry (5/10) - taki tam o relacjach międzyludzkich, przyjemnie się oglądało, fajna obsada, szczególnie rola męska wszystko byłoby pięknie, ale zakończenie było zupełnie od czapy nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w realnym życiu, no po prostu nie ma na to szans.. film ok, ale zakończenie do wymiany przez swoją abstrakcyjność.

Niemożliwe (8/10) - wzruszający film oparty na faktach. Bardzo dobrze zagrany, bardzo realistycznie, przede wszystkim byłam pełna podziwu dla dzieciaków - szczególnie tych dwóch młodszych Sama historia bardzo dobrze przedstawiona, bardzo dobre zdjęcia (przede wszystkim z momentu katastrofy - realistycznie i przerażająco), piękna muzyka. Warto obejrzeć i przygotować sobie wcześniej chusteczki

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-01-05 o 21:14
Stary 2013-01-05, 21:53   #3613
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Antychryst - tylko dla miłośników mocnego, ciężkiego, psychologicznego kina. Film który się strasznie ciężko ogląda -miałam duży problem z dobrnięciem do końca, ale jestem bardzo zadowolona że go obejrzałam Zmusza do myślenia, nie da się obok niego przejść obojętnie. Fantastyczny klimat (charakterystyczny dla L. von Triera), końcówka mocna. Świetna rola Ch. Gainsbourg.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:30   #3614
Melissa86
Zakorzenienie

"Człowiek bez twarzy" (1993) - dramat, ocena 7,6
http://www.filmweb.pl/film/Cz%C5%82o...arzy-1993-4827
Spodziewałam się czegoś dużo lepszego. Pierwsze 3/4 filmu z małą ilością emocji, przez co dłużył mi się trochę ten film, na szczęście nadrobili wszystko w końcówce. A na sam koniec filmu to aż się wzruszyłam. I za tą końcówkę głównie daję 7/10.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 23:01   #3615
Ilike_it
Zakorzenienie

Nietykalni - 6/6
Yuma - 5/6
List w butelce - 4/6

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Ilike_it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 23:25   #3616
evvelinek
Zakorzenienie

Hitchcock (9/10) - jak dla mnie fantastyczny. Hopkins cudowny jak zawsze - zdaje się że ma szanse na Oscara za tą rolę, nie miałabym nic przeciwko Scena w kinie podczas premiery - bezbłędna! Albo Hitch w kapeluszu w ogrodzie Już wiem, że będzie to jedna z moich ulubionych kreacji filmowych. Helen Mirren, którą uwielbiam, wcale nie wypadła gorzej. Bardzo ciekawa historia, wiele smakowitych scen, które zapadają w pamieć Polecam każdemu! To trzeba obejrzeć.
Stary 2013-01-06, 00:31   #3617
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra twojej siostry (5/10) - taki tam o relacjach międzyludzkich, przyjemnie się oglądało, fajna obsada, szczególnie rola męska wszystko byłoby pięknie, ale zakończenie było zupełnie od czapy nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w realnym życiu, no po prostu nie ma na to szans.. film ok, ale zakończenie do wymiany przez swoją abstrakcyjność.

Niemożliwe (8/10) - wzruszający film oparty na faktach. Bardzo dobrze zagrany, bardzo realistycznie, przede wszystkim byłam pełna podziwu dla dzieciaków - szczególnie tych dwóch młodszych Sama historia bardzo dobrze przedstawiona, bardzo dobre zdjęcia (przede wszystkim z momentu katastrofy - realistycznie i przerażająco), piękna muzyka. Warto obejrzeć i przygotować sobie wcześniej chusteczki

Też właśnie obejrzałam "Siostra Twojej siostry", już od jakiegoś czasu chciałam zobaczyć ten film. Całkowicie zgadzam się z Tobą, że zakończenie było abstrakcyjne, myślę, że nie pasowało do całości. , Ja oprócz zakończenia nie mam zastrzeżeń, to co mnie urzekło to naturalność aktorów, niewymuszone dialogi, ciekawie przedstawione relacje międzyludzkie. Dla mnie film był wspaniały w swojej prostocie, dobry do przemyśleń. Jak ktoś lubi filmy o relacjach między ludźmi, to sądzę, że będzie zadowolony. Ja lubię i nie przeszkadza mi wolna akcja, to, że większość filmu to dialogi.

Zajrzałam też na filmweb, na opis filmu "Niemożliwe", wydaje się ciekawie, zapamiętam ten film jako do obejrzenia

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2013-01-06 o 00:36
Stary 2013-01-06, 00:46   #3618
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Też właśnie obejrzałam "Siostra Twojej siostry", już od jakiegoś czasu chciałam zobaczyć ten film. Całkowicie zgadzam się z Tobą, że zakończenie było abstrakcyjne, myślę, że nie pasowało do całości. , Ja oprócz zakończenia nie mam zastrzeżeń, to co mnie urzekło to naturalność aktorów, niewymuszone dialogi, ciekawie przedstawione relacje międzyludzkie. Dla mnie film był wspaniały w swojej prostocie, dobry do przemyśleń. Jak ktoś lubi filmy o relacjach między ludźmi, to sądzę, że będzie zadowolony. Ja lubię i nie przeszkadza mi wolna akcja, to, że większość filmu to dialogi.

Zajrzałam też na filmweb, na opis filmu "Niemożliwe", wydaje się ciekawie, zapamiętam ten film jako do obejrzenia
też od dawna polowałam na ten film i podobało mi się.. aż do tych ostatnich paru minut - skopali film tym zakończeniem i jeszcze to niedopowiedzenie na koniec.. zakończenie zupełnie nie pasujące do reszty
a "Niemożliwe" polecam gorąco!
Stary 2013-01-06, 00:58   #3619
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
też od dawna polowałam na ten film i podobało mi się.. aż do tych ostatnich paru minut - skopali film tym zakończeniem i jeszcze to niedopowiedzenie na koniec.. zakończenie zupełnie nie pasujące do reszty
a "Niemożliwe" polecam gorąco!
Mam dokładnie takie same odczucia, to było denerwujące.
Ok, już po samych opiniach, zdjęciach widać, że świetny film, dzięki za tę propozycję
Stary 2013-01-06, 03:02   #3620
evvelinek
Zakorzenienie

Wróg numer jeden (5/10) - prawdopodobnie bedzie uznany za najlepszy film na tegorocznych Oskarach czy na to zasługuje? wg mnie nie. cieżko w ogole określić cel powstania tego filmu, jedyne co mi przychodzi na myśl to nakrecenie go ku chwale ojczyzny no i żeby zgarnąć Oskara oczywiście. Ten film to nie fabularyzowany dokument, ani nie czysta fikcja, to coś po środku i dlatego mam mieszane uczucia. W wiekszym stopniu jednak czuję się nabita w balona, bo nie lubie dorabiania historyjek (np. nie uwierze, że wszystko stało się głownie dzieki jednej osobie - w filmie jest to głowna bohaterka ) do tego co na prawde mialo miejsce.
Nie wiem po co taki zabieg, wolalabym dokument i brak poźniejszego tłumaczenia się z tego co pokazano w filmie Jedynym plusem i za to w sumie cała ocena to finałowa akcja - fajnie pokazane, realistycznie i profesjonalnie Film sprawdziłby się jako typowa sensacja. Jednym słowem: dziwna produkcja w której twórcy sprawnie wykorzystują chwytliwy temat by znów sięgnąć po nagrodę jednocześnie gloryfikując swój kraj. Nie polecam, choć pewnie i tak wiekszość obejrzy po ceremonii.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-01-06 o 03:04
Stary 2013-01-06, 08:46   #3621
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Czerwone Pantofelki---film produkcji koreańskiej, fabuła dosyć ciekawa, niespotykana a mianowicie: opisująca parę różowych butów,które powodują zgony swoich nowych właścicieli. Film nie należy do najambitniejszych, ale w leniwe sobotnie popołudnie można zobaczyć 5/10

Edytowane przez Nightmare666
Czas edycji: 2013-01-06 o 08:47
Nightmare666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 10:14   #3622
sweet sunday
Zakorzenienie

American history X- 8,5/10 No i czemu ja tak długo zwlekałam z tym filmem? Jak dla mnie świetna fabuła,gra aktorska(Norton),do bre zdjęcia i muzyka,czego chcieć więcej?
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 11:09   #3623
_gatinha_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
American history X- 8,5/10 No i czemu ja tak długo zwlekałam z tym filmem? Jak dla mnie świetna fabuła,gra aktorska(Norton),do bre zdjęcia i muzyka,czego chcieć więcej?
Podpisuję się pod tym rękami i nogami, bardzo lubię ten film, a Norton faktycznie rewelacyjny
Oglądałam już z 5 razy i dalej mi się nie znudził
Stary 2013-01-06, 12:20   #3624
Lady in Blue
Zakorzenienie

Paranormal Activity 4 - takiego gniota dawno nie widziałam nudy, twórcom już się chyba kończą pomysły na fabułę. Jedynie końcówka była dobra, ale to za mało. Podobno pod koniec tego roku ma być 5 część, dla mnie powinni zaprzestać już na 3
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 12:46   #3625
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Paranormal Activity 4 - takiego gniota dawno nie widziałam nudy, twórcom już się chyba kończą pomysły na fabułę. Jedynie końcówka była dobra, ale to za mało. Podobno pod koniec tego roku ma być 5 część, dla mnie powinni zaprzestać już na 3
w tym filmie to tylko niektóre sceny są fajne, potrafią wystraszyć, ale pod względem fabuły to jest klapa
Stary 2013-01-06, 18:03   #3626
szmineczka1
Raczkowanie

Ja wczoraj bylam na "Bajbi bluesie"- 9/10. Bardzo dobry film. Kontrowersyjny, mysle, ze porusza o wiele bardziej trudniejsza tematyke niz Galerianki. Bardzo realistyczny, momentai az do bolu. Kino moralnego niepokoju... ale z poczuciem humoru
szmineczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:03   #3627
Melissa86
Zakorzenienie

"Skazani na Shawshank" (1994) - dramat, ocena 8,8
http://www.filmweb.pl/Skazani.Na.Shawshank
Szczerze, to spodziewałam się czegoś lepszego. Nie wciągnął mnie ten film ani nie zachwycił, po prostu zwykły film o więzieniu. 7/10
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:19   #3628
evvelinek
Zakorzenienie

Pokusa (4/10) - obrzydliwy, sprośny i brudny film nie lubię takich, bo stylistyka, że tak to ujmę , nie pozwala mi się skupić na fabule, choć tu raczej nie było się na czym skupiać. Jak dla mnie film dośc nudny, nie wciąga, co chwile jakies obrzydliwe sceny nie moje klimaty. Jedyne co mi sie podobało to rola Nicole Kidman stworzyła świetną postać. Cała reszta aktorów przeszła niezauważenie..
Stary 2013-01-06, 19:21   #3629
talkative2
Zakorzenienie

a ja nie mogę ruszyć z moimi listami oczekujących filmów, bo pochłonął mnie dogłębnie Czas Honoru

Stary 2013-01-06, 19:42   #3630
sweet sunday
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuje szybkiej opinii zamierzam zaraz zobaczyć film Przepowiednia z 2002 roku http://www.filmweb.pl/Przepowiednia,
a opinie są skrajne od arcydzieła po kicz,oglądała ktoś? Warto?
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości