|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() No co Wy dziewczyny. Przecież miałyśmy się umawiać na kolejną ciążę, żeby się wstrzelić w jeden wątek. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- To znaczy mi nawet nie chodzi o ukrywanie, ale zaciekawiło mnie to. Ja jestem chrzestną, tz chrzestnym i nigdy nie musieliśmy dowozić żadnych dokumentów na potwierdzenie jaki mamy ślub, a chrzty były w różnych miastach. Aż tak chciałoby się im szukać dziury w całym? Chyba, że mają jakiś centralny rejestr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz to pewnie zależy od parafii i od podejścia księdza u nas jesli chrzestny jest z innej parafii potrzebny jest tzw. list czystosci od proboszcza z parafii przyszlego chrzestnego, czyli takie zaswiadczenie i w sumie pytaja Cie jak zyjesz , z kim mieszkasz itd. niby mozna klamac czasem, ale to chyba nie o to chodzi ![]() zreszta takie rzeczy i tak wychodza na jaw my chcemy miec chrzestnego i swiadka chrztu, bo wlasnie kuzynka TZ ma tylko cywilny, bo jej maz jest po rozwodzie, i u innego maluszka ksiadz sie nie zgodzil zeby byla chrzestna, bo zyje w grzechu i nie moze dostac rozgrzeszenia, a taki ktos zamorduje czlowieka, potemsie wyspowiada i bedzie dobrym katolikiem w swietle kosciola a ona juz nie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to pewnie dużo zależy od księdza, bo co parafia to obyczaj. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- laski muszę się przyznać, że jestem tępa jeśli chodzi o wizażowe sprawy, ten nasz wątek jest pierwszy w którym się udzielam, i tylko troszkę liznełam zasad jakie tu panują dzieki niemu. Więc która mi wyjaśni o co chodzi z tą poczekalnią, odchowalnia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
----- Macie jakieś patenty na wkładanie rączek do rękawów w kombinezonie? W bodziakach i kaftanikach nie mam problemu, ale w kombinezonie to jest zabawa w kotka i myszkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- To może u mnie to kwestia kombinezonu, że ma wąskie rękawki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trafiłam tu przypadkiem ; p ale cieszę się z tego ogromnie, miałam w was i mam dalej ogromne wsparcie, jesteście moim źródłem wiedzy : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tak naprawdę to w rodzinie same takie przypadki: albo żyją beż ślubu, albo cywilne, albo po rozwodzie
![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Chciałam już zacząć używać śpiworka, bo ogranicza migrację po łóżeczku, młoda się z niego nie wykopuje mając jednocześnie możliwość ruchu nóżkami. Jednak jest problem, bo jest jej w nim za ciepło. Będę się musiała rozejrzeć za jakimś cieńszym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
mój już śpi pod kołderką ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Rozeznanie
|
My dzisiaj o 19.50 skonczylismy 6 tygodni. A wlasnie sobie przypomnialam jak bylam dopiero w 6 tygodniu ciazy i przede mna bylo kolejnych 34 tygodnie.
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Moj pkki co spi jeszcze w rozku i dokrywam go kocykiem. Tak ten kocyk ukladam, ze nie ma szans sie nim przypadkowo zakryc. Niedlugo zaczne uzywac spiworkow.
![]() |
#1304 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- mój się rozkopuje, śpi w rożku lub śpiworku |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też pamiętam jakie to wszystko odlegle było i zastanawiałam się jak to będzie wszystko wyglądało po porodzie i w ogóle jak będzie wyglądało moje dziecko ![]() W ogóle to powinnam iść spać, bo teraz moja córcia ma okres najdłuższego snu po kąpieli, ale mi się nie chce spać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
Wtajemniczenie
|
hej hej Kochane moje
![]() ale mnie dawno nie było, jakoś mi tak ucieka dzień za dniem ale postaram się teraz być częściej wielkie gratulacje dla Ewelinki!! ![]() u nas ok, maluszek właśnie śpi a rośnie jak na drożdżach - już ma ok. 5,5 kg!!! (wyjściowa waga 3020g) ![]() Jedynie co to trochę mi płacze przy karmieniu - czasami się wkurzam i odciągam i podaję w butelce - wtedy jest większy spokój ![]() poza tym jest mega słodziakiem ta moja czarnulka ![]() idę Was troszkę nadrobić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
mój za godzinę wstanie na cyca więc za godzinę się położe : )
a no... ja jak zobaczyłam małego, już na sali w szpitalu, w rozku zawiniętego, to sobie pomyślałam jak to możliwe, że miałam go chwile temu w brzuchu... cud! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
;(( to juz wszystkie rozpakowane. Powiem Wam ze tesknie za czasem brzuszka ... Mimo wszystkich przezyc bylo super i wszystko sie skonczylo ..ech
![]() ![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Zadomowienie
|
hej kochane ja mam chwile gdy moge posiedziec, bo bardzo mnie wszystko boli całe... cała kobiecosc...... Moja niunia spi sama zasneła na łózku naszym bez lulanuia. wczoraj sami ją kąpaliśmy. poszło gładko. Mąż mi bardzo pomaga. Wstaje w nocy i mi podaje małą.W dzień też jest pomocny.
Ja po porodzie wpadłam w szok po porodowy co przeszło w lekką depresje. Jest mi ciężko zbliżyć się do małej. mam wrażenie że nic do niej nie czuje. Zbliżyć się mi do męża też jest trudno. Chcę ale się boję.Wiem z czasem mi to minie ale źle się z tym czuje. Szczerze .. nie czuje się kobietą... cała moja dolna część jest w strzępach mam pełni szwów i nitek... nie wiem jak to będzie później. Ciągle płacze nie umiem sobie z tym radzić... Na domiar złego moja mama ma zapalenie płuc...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
gratuluję ostatnim mamusiom
![]() Hania, Evelina ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() sama widzę po sobie dopiero teraz (a synek ma prawie miesiąc) jestem bardziej ogarnięta i coraz więcej wiem o swoim dziecku ![]() szwy zaczęły mi się rozpuszczać po 3 tygodniach ale powiem ci że jeszcze nie do końca tam jest zagojone, tyle że widać poprawę i coraz lepiej się chodzi/siedzi ![]() na wszystko potrzeba czasu oraz dużo wsparcia od męża ![]() mój ostatnio był u lekarza bo chory to nawet lekarz mu powiedział że poród i połóg to ciężka sprawa i ma dbać o żonę ![]() Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-01-07 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Podajcie link do poczekalni
![]() Do nowego wątku, rzecz jasna :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i co? gdzie link do nowego watku w odchowalni?? ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (4 użytkowników i 3 gości) i gdzie te czasy co czytalo nas 50 osob?? radosc wielka bo dzieciaczki juz znami a smutek bo czasu na pogaduchy nie ma ![]() KOCHAM WAS DZIEWCZYNY!! naprawde ![]() dzieki Wam to 9 miesiecy z brzyszkiem zlecialo jak jeden dzien ![]() wzielo mnie na wspomnienia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Wróciliśmy w końcu do domu po przerwie świątecznej ![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnie dzieciątko urodzone, aż mnie ciarki przeszły... Dopiero co dowiedziałam się, że jestem w ciąży. A tu właśnie muszę iść przebrać mojego maluszka, bo narobił taką kupę, że aż się boję zaglądać ![]()
![]() |
![]() |
#1314 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o uczucie do córci - nie obwiniaj się i również daj sobie czas. Jesteś teraz na pewno zmęczona, dodatkowo burza hormonalna. Życzę dużo zdrowia Twojej mamie. Cytat:
![]() Mnie również szybko zleciało te 9 miesięcy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Eve, gratuluję Synusia! Nikodemki fajne chłopaki
![]() Kochane, gdzie ten wątek na odchowalni? Bo nie widzę ![]()
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
watku jeszcze nie ma;p najpierw tytul trzeba wymyslec;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Zadomowienie
|
Macierzyństwa cienie i blaski - były słonice, dziś znowu są laski
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Rozeznanie
|
super, strzal w dziesiatke
![]()
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
asia84 - fajny masz avatar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.