|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
po prostu obejrzyj to się przekonasz
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie boję się,że będzie nudny,ale z drugiej strony bardzo podkuszją mnie opinie,że ludzie mieli ciarki ze strachu,że świetny klimat i muzyka. No nic raczej zaraz obejrzę i się przekonam,chociaż naprawdę nic mnie tak nie wkurza jak stracony czas przy kiepskim filmie.
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3635 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
No mówiłam,że skrajne opinie ma
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
"Dziewczyna z sąsiedztwa" i " Ludzka stonoga"
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Last night - historia jakich wiele - 'młode małżeństwo, rozdzielone na jedną noc, stawia czoła pokusie, gdy mąż wyjeżdża w podróż służbową z atrakcyjną koleżanką, a żona spotyka się z byłym kochankiem.' Ten obraz powtarzał się w kinie wielokrotnie, raz wychodziło lepiej, raz gorzej. Moim zdaniem ten film jest całkiem udaną próbą zmierzenia się z tematem zdrady - nie tylko tej fizycznej, ale i emocjonalnej. Bardzo podobały mi się rozterki aktorów, ich wewnętrzna gra z własnymi żądzami. No i kurcze, jak patrzę na Keirę w tym filmie, to staję się lesbijką.
W drodze - kilka dni temu jedna z Was odradzała mi ten film. postanowiłam go obejrzeć, bo lubię wiedzieć czym się podniecają inni (inni w sensie festiwalowe jury i ludzie z mojego otoczenia) I co mogę powiedzieć po seansie, cóż... mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony było w tym filmie coś całkiem przyciągającego, był klimat, były emocje, ale momentami było tak okrutnie nudno, że nie mogłam doczekać się końca. No i brakowało mi takiego prawdziwego kina drogi z ciekawymi pejzażami. Liczyłam trochę na zdjęcia jak w Into the wild, a dostałam pannę Stewart robiącą dobrze dwóm facetom w aucie
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw. Twój podpis to Fever Ray prawda?
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym oglądałam "Dredd" - dobry filmik, żeby obejrzeć z facetem. Był nawet nawet - a nie przepadam za takimi filmami. Nie wynudziłam się, nie zasnęłam. A TŻ zadowolony bardzo 7/10
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
Samsara 9/10
Nie sądziłam, że aż tak mi się spodoba. Jest film w którym nie pada ani jedno słowo, ale obrazy mówią same za siebie. Jest fabuła, jest przesłanie i niesamowita podróż dookoła świata w półtorej godziny. Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie ukazanie buddyjskich mnichów w ich świątyni i sposobu w jaki ze żwirku, kamyczków (czy cóż to było..) usypią obraz. No i genialna muzyka Dead Can Dance. The Impossible 8/10 Zdziwiłam się, że to twórcy "Sierocińca" bo klimat zupełnie inny. W 2006 Henry (Ewan McGregor) i Maria (Naomi Watts) wraz z 3 synami wyjeżdżają na sielankowy urlop do Tajlandii. A tam.... jak już wszyscy już teraz wiemy zaskoczy ich tsunami. Słuchajcie, pierwszy raz widziałam tak realistycznie pokazany kataklizm i małość człowieka w obliczu tak wielkiej katastrofy. Co ważne, to nie jest film pokroju "2012"; tutaj nie liczy się kasa wydana na efekty specjalne (mimo, że same efekty są świetne). Pitch Perfect 7/10 Grupa studentek rywalizuje z grupą studentów o wygraną w konkursie kapel śpiewajacych a capella. Bardzo fajnie zagrane i jeszcze lepiej wyśpiewane. Jeżeli znudziły wam się już wszystkie Step Up-y (i tym podobne), a lubicie klimat amerykańskich college-ów, to może być miła odmiana. |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam i zgadzam się z Twoją opinią. Niezły film,nie był straszny ale cały czas trzymał w pewnym napięciu i niepokoju.Podobał mi się,tylko Richard Gere był taki sobie,wolałabym kogoś innego w tej roli,no i nie wiem jak w sumie odnieść się do tego,że to na podstawie prawdziwej historii.
|
|
|
|
#3643 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez wer_ Czas edycji: 2013-01-25 o 15:43 Powód: . |
|
|
|
#3644 |
|
Konto usunięte
|
Sinister
http://www.filmweb.pl/film/Sinister-2012-631143 Trzyma w napięciu, kilka razy się przestraszyłam. Wkurzała mnie jednak głupota pisarza w tym, że nie uciekał gdzie pieprz rośnie 8/10
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Po raz drugi 'Bez mojej zgody'. Tak jak i za pierwszym razem, połowę filmu przepłakałam
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
Pręgi - 8/10
Donnie Brasco - 8/10 Przekręt - 5/10 - ogólnie szmira i nie polecam
|
|
|
|
#3647 |
|
Konto usunięte
|
You Again http://www.filmweb.pl/film/To+znowu+ty-2010-508039 4/10
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadziałał na mnie ten film. Dla mnie był rewelacyjny..
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wesna;38488761]Samsara 9/10
Nie sądziłam, że aż tak mi się spodoba. Jest film w którym nie pada ani jedno słowo, ale obrazy mówią same za siebie. Jest fabuła, jest przesłanie i niesamowita podróż dookoła świata w półtorej godziny. Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie ukazanie buddyjskich mnichów w ich świątyni i sposobu w jaki ze żwirku, kamyczków (czy cóż to było..) usypią obraz. No i genialna muzyka Dead Can Dance. Ja się przymierzam do tej Samsary,bo uwielbiam dokumenty o pięknych miejscach i jestem wielką fanką Planet Earth, tylko nie było to dziwne,że przez 1,5 h nie ma żadnego narratora? |
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
360. Połączeni.
Nie jest zły, ale filmów o tym jak przypadek rządzi naszym życiem i jak jedna decyzja może wszystko zmienić było już sporo. Ten nie wnosi do tego tematu nic nowego. A szkoda, bo po rewelacyjnym Mieście Boga spodziewałam się po Meirellesie czegoś ciekawszego.
|
#3652 |
|
Przyczajenie
|
Dziedzictwo Bourne'a - polecam. Oglądałam wszystkie poprzednie części i pomimo, że jest to najsłabszy film z tej serii to jednak myślę, że warto go obejrzeć (najsłabszy nie oznacza zły
).
|
|
|
|
#3653 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z ostatnio obejrzanych: Bejbi blues - ja bym dała 8/10. Nie rozumiem niskich not niektórych osób. Podobały mi się "Galerianki", podobała mi się "Sala samobójców" i miło mi się oglądało "Bejbi blues". Ok, to są filmy dla nastolatków głównie, ale takie z wyższej półki, niosące jakieś wartości i poruszające problemy dla młodych ludzi ważne. Jak narkotyki, wczesne ciąże, samobójstwa czy sprzedawanie się. I myślę, że na tle całego kina młodzieżowego, zawierającego takie kwiatki jak "High School Musical" czy produkty zmierzchopodobne to naprawdę rarytas. Do tego doceniam wykreowaną stylistykę filmu, taką trochę teledyskową i kolorową, pasującą do niej muzykę i niezwykle udane debiuty aktorskie. Dawno nie widziałam, żeby ktoś grał tak naturalnie jak ci młodzi aktorzy. Poza tym wstrząsa zakończenie filmu i nie mówcie mi, że nie jest realistyczne bo za dużo się już naczytałam o matce Madzi z Sosnowca. Krew w twoim telefonie - wstrząsający dokument, o tym skąd się biorą rzadkie minerały służące do produkcji naszych komórek. A biorą się z prowincji Kivu w Demokratycznej Republice Konga. Obszar kontrolowany jest przez grupy rebeliantów, które świetnie sobie żyją sprzedając wydobywane w prymitywnych kopalniach, często przez dzieci, minerały zachodnim firmom. Firmy nie wydają się zainteresowane faktem, że owi rebelianci zabijają ludzi. Film do obejrzenia legalnie i za darmo na iplexie. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2013-01-07 o 10:52 |
||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja widząc, że niektóre z Was tak często piszą w tym wątku swoje ostatnio obejrzane filmy/czasami mini recenzje zrobię mało OT: ile filmów w miesiącu/tygodniowo oglądacie. Dużo macie na to czasu. Bo tak jak czytam niektóre z Was to zazdroszczę. Jest tyle filmów, które chciałabym obejrzeć, ale nie mam czasu. Czasami jeden na miesiąc obejrzę i jest dobrze
![]() Jak to jest u Was? |
|
|
|
#3655 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
btw. wczoraj widziałam Baby (Bejbi) Blues. Co do mojej opinii - dobry, ale nie porywający. Temat kontrowersyjny, role odegrane porządnie, nie mam się do czego przyczepić, ani nie sądzę, że wrócę do niego ponownie. |
|
|
|
|
#3656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W jednym z ostatnich wątków któraś z Was pytała o ilość oglądanych filmów. Od siebie mogę powiedzieć, że w tym roku zaczęłam dość intensywnie, ale to głównie ze względu na chorobę, która uziemiła mnie w łóżku. Poza takimi sytuacjami oglądam około 3 filmy tygodniowo + seriale (jak jest "urodzaj") to tak z 4-5 tygodniowo. A, no i przynajmniej raz w tygodniu jestem w kinie. Studiuję, aktualnie nie pracuję, ale mam dość czasochłonne zajęcia pozaszkolne/hobby, więc z tym oglądaniem filmów bywa różnie. Z wczoraj ![]() Miłość - http://www.filmweb.pl/film/Miłość-2012-610244 - film opowiadający historię małżeństwa z 50-letnim stażem, którego szczęście przerywa choroba żony. Film trwa nieco ponad dwie godziny, sceny w filmie są długie, rozwlekłe, a mimo to film trzymał mnie w napięciu, nie zanudzał. Ten film to piękna opowieść o miłości, oddaniu, trwaniu przy drugiej osobie mimo wszystko, do końca. To surowy film, ale jednocześnie porażający emocjami, pięknem obrazu. Gra aktorska godna Oskarów. Polecam.
when I grow up, I want to be a forester run through the moss on high heels that’s what I’ll do, throwing out boomerang waiting for it to come back to me Edytowane przez svamp Czas edycji: 2013-01-07 o 11:48 |
||
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do "Miłości" - najlepszy film jaki widziałam w ciągu ostatnich kilku miesiecy ![]() a z ostatniej chwili ![]() Django(9/10) - RE-WE-LA-CJA! w końcu Tarantino zrobił film dla mnie do tej pory nie podobał mi się żaden jego film, były ok, ale nie popadałam w zachwyt. W tym przypadku, nie dość, że to Tarantino to i western, którego nienawidzę, a tu taka niespodzianka. Świetna historia, fantastyczne postacie grane przez aktorów idealnie dobranych do danej roli ),a Waltz jako doktorek to po prostu coś wspaniałego. Do tego fenomenalny soundtrack, który zwala z nóg w połaczeniu z konkretnymi scenami. Niektóre powaliły mnie na łopatki np. Django i jego nowy strój, scena z bałwanem czy zasadzka i problem z workami jak i reżysera we własnej osobie Polecam gorąco wybrac się do kina, gdy film wejdzie na ekranyjakoś mi umkneło czy ma szanse na Oskara przekonamy się za 3 dni, ale jesli tak to bardzo bym chciała by" Django" skopał tyłek "Wrogowi numer jeden"..---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() zależy od chęci i nastroju, ale potrafię i 15 filmów tygodniowo obejrzeć (plus seriale of kors) ![]() dodam jeszcze, że gdy miałam dośc mocno okrojony czas wolny zawsze wciskałam jakiś film gdzie się dało np. do obiadku, w przerwie od nauki itp Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-07 o 12:22 |
||
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A widziałaś 7 psychopatów? Rzadko takie filmy trafiają w mój gust, ale wymiękłam, świetnie się to ogląda! Scena na cmentarzu wymiata ![]() Mam pytanie nieco z innej beczki - macie u siebie w miastach kina studyjne czy raczej jesteście skazane na multipleksy i niedostępne pozycje oglądacie ściągając z neta?
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozwalił mnie zwiastun, w którym zamiast aktorów są.. koty u mnie w mieście ostatnio jest wręcz jakaś mania na filmy studyjne jestem ciekawa jak jest na takim seansie - salka ma chyba 20 miejsc? wybiore się jak puszczą coś fajnego btw. masz może konto na filmwebie?
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-07 o 12:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

po prostu obejrzyj to się przekonasz

w końcu Tarantino zrobił film dla mnie