Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 20:07   #4591
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

ło matko to usypianie samemu w łóżeckzu to nie dla mnie, mały się rzuca od godziny, kreci sie i marudzi, cąły sie zgrzał od tego kręcenia, gdzie tam mysli zeby zasnac, a odkąłdąłam go w stanie usypianiam, a teraz jest gorzej niz było w punkcie wyjscia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:08   #4592
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jak z oddechu lub zachowania, albo po prostu tego, co wcześniej zjadła lub wypiła wynika, że może być spragniona, to daję wodę lub herbatkę. Kilka razy herbatka w środku nocy załatwiła sprawę.

Poza tym głównie metodą prób i błędów, ale do ulania (i drzemki) potrzebuje raczej herbatki, a do zaśnięcia wieczorem zdecydowanie mleka. Nie przypominam sobię żeby płakała z pragnienia, a o mleko potrafi się upomnieć dosyć głośno.

Jak bolą ją dziąsła, to mleko wypuszcza, ale herbatki też nie chce, więc smaruję dziąsła i co jakiś czas podaję butlę z mlekiem, albo po prostu ją karmię. W końcu załapuje i na ogół po jedzeniu zasypia.
Dzięki z odpowiedź
Mój nie chce wody ani herbatki kiedykolwiek bym nie proponowała, nie wiem jak to rozwiązać, muszę o tym z pediatrą pogadać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:14   #4593
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Też miałam zamiar zapisywać pobudki, ale doszłam do wniosku, że nie chce mi się tym rozbudzać.
A liczysz te pobudki od zaśnięcia malucha, czy Waszego?
zapisuję od jego pierwszej pobudki, pierwszy sen jest najdłuższy więc najczęściej już jesteśmy w łóżku
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No i znowu to samo, po nocy dwie kupki ładne, a teraz zrobiona przed chwilą zielona :/
dziwne ...ale może skoro nic innego sie nie dzieje to nie potrzebnie sobie tym głowę zawracasz
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Niestety zdarzają się. Od małża szwagierka tak miała. Córkę karmiła, aż do 20 miesięcy. Mała nie umiała, nie chciała pić z niczego. Dopiero po tak długim czasie udało im się odstawić ją od piersi. Podobno same odstawianie to był niezły cyrk. Przez kilka dni dziecię się darło, że chce cyca.
to ja już zacznę naukę niekapka, 20miesięcy to dla mnie nie do zaakceptowania
Cytat:
Luśka dzisiaj przebiła samą siebie, spała dwa razy, raz 15 min, drugi raz może pół h. Ale za to po kąpieli jak ją odłożyłam do łóżeczka to ledwo głowę położyła na materacu i już spała
ehhh też tak chce a kiedy ją karmisz? jak to się dzieje że nie usypia Ci przy piersi?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ło matko to usypianie samemu w łóżeckzu to nie dla mnie, mały się rzuca od godziny, kreci sie i marudzi, cąły sie zgrzał od tego kręcenia, gdzie tam mysli zeby zasnac, a odkąłdąłam go w stanie usypianiam, a teraz jest gorzej niz było w punkcie wyjscia
a jak go zwykle usypiasz?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:15   #4594
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Robiłam małej zawsze jeść 120ml (w zasadzie od jakichś 3tyg. Wcześniej w dzień jadła 160) i normalnie nie dojada. Więc postanowiłam od teraz robić jej tylko 100ml i też nie zjadła wszystkiego ja nie wiem czemu ona nie chce jeść. Dzisiaj pierwszy raz dałam jej żółtko do obiadku - wzięłam połowę słoiczka 190ml i z tej połowy zjadła ledwo połowę:/ wcześniej wciągała nosem mały słoiczek a teraz jak pół zje małego to jest święto:/
Cytat:
Najpierw je spokojnie a po połowie zaczyna się rzucać, siadać, gryźć smoczek.
u nas jest to samo ze sloiczkami i mleka tez nie dojada.... jedynie porcje na noc zjada, a obiadow wcale nie chce ja nie wiem co zrobic mnie sie zdaje ze o gorne dziaselka sobie lyzeczka chaczy a ja moze bola na zabki bo gryzie wszystko co zlapie w raczke i dlatego nie chce jesc.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:18   #4595
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

ehhh też tak chce a kiedy ją karmisz? jak to się dzieje że nie usypia Ci przy piersi?
karmię po kąpieli. Chyba, że akurat nie kąpiemy, to jak jest głodna Przy cycku potrafi czasem przysnąć jak już jest bardzo zmęczona, ale częściej jest tak, że zaczyna odpływać, ale nie usypia, albo rozbudza się odstawiona. Jak to się dzieje, że zwykle nie usypia to się mnie nie pytaj, tak się samo zaczęło w pewnym momencie, niezależnie ode mnie. Luśka w dużej mierze jest dzieckiem samoobsługowym i samodzielnym (jak na swój wiek oczywiście) na moje szczęście na pewno nie typ przylepki, owszem - mama najlepsza i jak jest bardzo źle to tylko mama potrafi uspokoić, ale generalnie to nie jest tak, że potrzebuje mnie non stop, potrafi i zająć się sama sobą i sama usnąć.
I nie ma problemu, że jej z oczu znikam. Spacerówkę mam obróconą tak, że Luśka jedzie przodem do świata - więcej widzi i to jej odpowiada, nie ma ryku, że mnie nie ma w zasięgu wzroku (a ja zauważyłam, że tak spacerówka jest lepiej wyważona, lepiej mi się ją prowadzi i nią manewruje)

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-01-06 o 20:22
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:43   #4596
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a jak go zwykle usypiasz?
jak jest bardzo zmeczony to zasnie na piersi, jak mniej to na raczkach-koniecznie ruszajac sie teraz biedactwo jes zrozpaczone i oglupione
Stary 2013-01-06, 20:48   #4597
nadalka
Zakorzenienie

http://www.monitor-polski.pl/alarm-w...ge-1/#comments ciekawe ile w tym prawdy.
Stary 2013-01-06, 21:09   #4598
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
i te wlosy jej tak "plywaja" w tej wodzie jutro jej zrobie 2 kitki

Cytat:
hej witam sie znow jako zoombie nie jestem w stanie spamietac ile razy w nocy wstawalam...
takze pierwsza noc Amelki w jej pokoju minela z dupy, ale myse ze te zebiska ja mecza wychodza jej dwie dolne jedynki na raz dziasla sa spuchniete i zrobilo sie podbicie od wewnetrznej strony dziasel wiec mysle lada dzien .
oby jak najszybciej wyszły

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A na "przystawkę" nasz śpiący króliś on tak prawie zawsze śpi
cudny!

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Taaaak
I jeszcze taką sukienusię kupiłam (reszta dzisiejszych łupów jest dla Dorotki)
o widzę, że kula spodobała się także Marysi

Cytat:
chyba nie, przynajmniej tak czytałam ostatnio, że też trwa 4 i stopniowo się zwiększa. Zresztą ja tak czy inaczej wolę zrobić dłuższą tę ekspozycję, nawet jakby można było po 2 miesiącach zakończyć, to ja i tak zakończę po 4
ja bardzo chętnie robiłabym Małemu więcej tej kaszki, bo baaardzo mu smakuje. Ale się boję. Za tydzień zacznę mu robić z 2 łyżek. Choć przyznam szczerze, ze już teraz robię mu z kopiatej łyżki. Bo tych bezglutenowych kaszek nie chce jeść niestety

Cytat:
Niestety zdarzają się. Od małża szwagierka tak miała. Córkę karmiła, aż do 20 miesięcy.
o mamo... ja już postanowiłam, że wiosną zacznę ograniczać cyca. Nie chcę, żeby Mały chodził za mną i ciągnął za bluzkę, że chce cycka A wiem z obserwacji mam karmiących długo, ze tak to później wygląda
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:21   #4599
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie wiem czy to prawda czy nie. Wiem za to, że lobby za szczepionką jest tak samo mocne jak to przeciwko. Jakby nie było - więcej tych szczepionek sprzedanych oznacza mniej szczepionek innego rodzaju. I odwrotnie. Co nie zmiania faktu, że takie informacje jak w artykule, jeśli są prawdziwe, powinny być publikowane i ogólnodostępne.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:24   #4600
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję Myślę, że jeśli do tej pory był usypiany przez Ciebie lub męża, to nie zaśnie sam tak od razu. Musicie przez kilka wieczorów uczyć Małego tego zasypiania. Tzn być przy nim, brać na ręce, ale stopniowo wydłużać przerwy między noszeniem na rękach na korzyść leżenia w łóżeczku. Pamiętam, ze z Leosiem na początku tak właśnie robiliśmy. A teraz już od 2-3 miesięcy jest tak, że wkładam go w śpiworek, daję smoczek, szmatkę-przytulankę, głaszczę. I tyle. Zazwyczaj zasypia w ciągu 5-10 minut. Zawsze to ja go kładę. Myślę, ze istotną rolę odgrywa tu fakt, ze zawsze robię to samo i Mały dostaje sygnał "idę spać" i zasypia
Stary 2013-01-06, 21:26   #4601
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
współczuję Myślę, że jeśli do tej pory był usypiany przez Ciebie lub męża, to nie zaśnie sam tak od razu. Musicie przez kilka wieczorów uczyć Małego tego zasypiania. Tzn być przy nim, brać na ręce, ale stopniowo wydłużać przerwy między noszeniem na rękach na korzyść leżenia w łóżeczku. Pamiętam, ze z Leosiem na początku tak właśnie robiliśmy. A teraz już od 2-3 miesięcy jest tak, że wkładam go w śpiworek, daję smoczek, szmatkę-przytulankę, głaszczę. I tyle. Zazwyczaj zasypia w ciągu 5-10 minut. Zawsze to ja go kładę. Myślę, ze istotną rolę odgrywa tu fakt, ze zawsze robię to samo i Mały dostaje sygnał "idę spać" i zasypia
masz rację, nie mam co za wiele oczekiwać na początku

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-01-06 o 21:27
Stary 2013-01-06, 21:51   #4602
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
ale to o ktorej ja karmisz ta kaszka? zanim idziesz spac?
Tak, zwykle albo ja albo tż, zależy kto idzie później. Czyli mniej więcej koło 23-24.

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

Pumas
- fajnie że wyjazd się udał, ja parę razy miałam narty na nogach, na razie opanowałam zjechanie z góry bez przewracania, skręcanie, ale jeżdżę asekuracyjne czyli pługiem,a mój tż w ogóle nie umie uczyć
Karolina- dzięki za przepis, zrobiłam na wczorajszą imprezę , smakowało
hehehe, rozbawiłaś mnie, najpierw przeczytałam, że twój tż w ogóle nie umie jeździć, dlatego nie jeździcie, ale potem doczytałam i oplułam monitor
Ja nie jeżdżę lepiej, koślawię jak mogę, byle do przodu !!!!!!!!! Kiedyś się nauczę !
Muszę zrobić tego indora od Karoliny !!!!!!!

Cytat:
Wszystko wina tż

Mamuśka rozkręcasz się Kiedy Ty na to znajdziesz czas?
Kochanaaa, w końcu w domu jestem o 17, więc kuuuupaaa czasu do nocy A tak serio, Ciężko z czasem, ale mam motywację i ludzi, którzy mnie wyciągają, więc tak 3 razy w tyg. będę chodzić, tym razem super regularnie.

Cytat:
pumas co0 cie przekonało do canona 600d?
Na pewno jakość zdjęć, filmy HD i odchylany ekran z tyłu. To tak w skrócie. No i cena. Zastanawiałam się nad niższym modelem, ale cena była zbliżona, jak szaleć to szaleć. Ahhh, no i jeszcze to, że taki amator jak ja da se z nim radę

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Jak rozgryzasz na co ma ochotę, czy podać wodę czy mleko? Proponujesz wodę i jak nie chce to mleko?

Super, ze wyjazd się udał

Też to przerabiam, tyle że z butelką,rzuca się przy jedzeniu okropnie, macha kami, pręży, zdecydowanie też mniej je od paru dni (np. 80ml zamiast 200) nie wiem dlaczego

Ja też nie widzę fascynacji i chyba jestem przypadkiem beznadziejnym, który nigdy się na nartach ani desce nie nauczy. Jako dziecko mnie tata i koledzy taty uczyli jeździć na nartach strasznie mi źle szło a po tym jak parę razy spadłam z orczyka i ludzie po mnie przejechali nim zatrzymano cały wyciąg dostałam takiej traumy, że nie ma opcji żebym się przemogła. Mąż dobrze jeździł ale odkąd ma taką łamagę żonę to nie ma z kim i już nie jeździ. Co do pogrubionego podpisuję się rękami i nogami
U nas z piciem wody/herbaty i mleka jest taka sytuacja, że jak nie chce mleka, ewidentnie wypycha butlę językiem, tzn, że chce wodę. I zawsze się sprawdza.

Mniejsze ilości zjadanego mleka chyba wynikają (nie nie, nie z zębów tym razem :P), ale z rozszerzania diety, popróbowania innych pokarmów. Tak jest u nas. Już nie opyla 150 ml na raz, tylko 60-90, nie więcej.

Co do nart, Karolina, miałam podobne przeżycia z orczykiem, ale ja jestem strasznie zawzięta, potrafiłam uchwycić się orczyka i jechać na brzuchu dobre 30 metrów, potem ze zmęczenia puścić i złapać kolejny drąg, byle do przodu - na orczyku nie ujechałam ani 5 metrów na desce, raczej na brzuchu......... Może się jeszcze przekonasz kiedyś, ja się cieszę jak dziecko z każdego wyjazdu!

Cytat:
Phdwao, spokojnie, u nas było TO SAMO. Dopiero z czasem się unormowało. Najpierw wózek, a i tak krzyki były, a potem stopniowo łóżeczko, ale w ostatniej fazie, gdy jest strasznie zmęczona. Inaczej jestem pewna, że nie da rady.
Spała w wózku, obudziła się i leży jakby nigdy nic. Przełożyłam ją do łóżeczka i dalej nic, zero snu. Ale kołysanki grały, utuliłam, owinęłam w koc i śpi. Ale nie zasnęła od razu, natomiast nie płakała, tylko patrzyła.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:54   #4603
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Na pewno jakość zdjęć, filmy HD i odchylany ekran z tyłu. To tak w skrócie. No i cena. Zastanawiałam się nad niższym modelem, ale cena była zbliżona, jak szaleć to szaleć. Ahhh, no i jeszcze to, że taki amator jak ja da se z nim radę

Phdwao, spokojnie, u nas było TO SAMO. Dopiero z czasem się unormowało. Najpierw wózek, a i tak krzyki były, a potem stopniowo łóżeczko, ale w ostatniej fazie, gdy jest strasznie zmęczona. Inaczej jestem pewna, że nie da rady.
Spała w wózku, obudziła się i leży jakby nigdy nic. Przełożyłam ją do łóżeczka i dalej nic, zero snu. Ale kołysanki grały, utuliłam, owinęłam w koc i śpi. Ale nie zasnęła od razu, natomiast nie płakała, tylko patrzyła.
mysle albo ten albo nikon 5100d, cenowo podobne, mozliwosci tez, takze sama nie wiem ktory wybrac, canona moglabym miec jutro od reki w komputronie, TŻ sie najarał i chce isc

no musze ciepliwie i konsekwentnie zaczac działac tym usypianiem, w koncu zaraz pół roku, duzy chłopak juz
Stary 2013-01-06, 22:30   #4604
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
fantastycznie znajoma zrobiła. Dzięki takim ludziom świat jest lepszy, naprawdę
Czy kot ze schroniska czy ze śmietnika, czy od kogoś, kto go nie chce, czy z domu tymczasowego - wybór jest przeogromny, maści, kształtów i charakterów - do wyboru do koloru
No i wiesz, jak coś, to odsyłam do wiersza, który już tu kiedyś wklejałam. Trochę sentymentalny, ale dla mnie, kociary, piękny
Piękny ten wiersz
Kiedyś przygarnęłam takiego malutkiego kotka, którego po urodzeniu, razem z 2 innymi, jakiś facet wywalił na śmietnik... Znalazłam ludzi, którzy wzięli dwa i ja też jednego wzięłam. Poszłam z nim od razu do weterynarza ale powiedział, że nie widzi szans na to, że przeżyje... Mimo tego, robiłam wszystko by się udało ale niestety... Chyba po prostu był za szybko odłączony od matki. Bardzo to przeżyłam. Mam nadzieję, że chociaż tamtym pozostałym się udało... A tego faceta to tylko

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
mamy zęba
Super! Gratulacje

A i Sebuś kończy dziś 6 miesięcy

Ostatnio też niezbyt chętnie je mleko natomiast wszystkie inne rzeczy jak najbardziej, wsuwa aż mu sie uszy trzęsą
Stary 2013-01-06, 22:42   #4605
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Piękny ten wiersz
Kiedyś przygarnęłam takiego malutkiego kotka, którego po urodzeniu, razem z 2 innymi, jakiś facet wywalił na śmietnik... Znalazłam ludzi, którzy wzięli dwa i ja też jednego wzięłam. Poszłam z nim od razu do weterynarza ale powiedział, że nie widzi szans na to, że przeżyje... Mimo tego, robiłam wszystko by się udało ale niestety... Chyba po prostu był za szybko odłączony od matki. Bardzo to przeżyłam. Mam nadzieję, że chociaż tamtym pozostałym się udało... A tego faceta to tylko

Super! Gratulacje

Ostatnio też niezbyt chętnie je mleko natomiast wszystkie inne rzeczy jak najbardziej, wsuwa aż mu sie uszy trzęsą

Stary 2013-01-06, 22:57   #4606
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja też nie widzę fascynacji i chyba jestem przypadkiem beznadziejnym, który nigdy się na nartach ani desce nie nauczy. Jako dziecko mnie tata i koledzy taty uczyli jeździć na nartach strasznie mi źle szło a po tym jak parę razy spadłam z orczyka i ludzie po mnie przejechali nim zatrzymano cały wyciąg dostałam takiej traumy, że nie ma opcji żebym się przemogła. Mąż dobrze jeździł ale odkąd ma taką łamagę żonę to nie ma z kim i już nie jeździ. Co do pogrubionego podpisuję się rękami i nogami
A czyli nie każdy kto uczy się jeździć łapie bakcyla. Myślałam, że to automatyczne.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kochanaaa, w końcu w domu jestem o 17, więc kuuuupaaa czasu do nocy A tak serio, Ciężko z czasem, ale mam motywację i ludzi, którzy mnie wyciągają, więc tak 3 razy w tyg. będę chodzić, tym razem super regularnie.
A no tak full czasu

Cytat:
Piękny ten wiersz

Smutna historia z kociętami, niestety nie każdy zasługuje na zwierzaka. Moja sąsiadka ma dzieci. No i jak to dzieci co rusz chcieli jakiegoś zwierzaka. Co jakiś czas brali do domu psa, żeby go odchować i potem oddać bo im się znudził. Psy mieli ze 4 może 5.

dla Sebusia

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 22:57   #4607
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepszego dla Maluszka!
Stary 2013-01-06, 23:05   #4608
Mandragorrka
Zakorzenienie

Powinnam iść spać, a zamiast tego siedzę i oglądam zdjęcia małej. Jeszcze chwilę temu była taka maleńka, a teraz to już duża panna

Stary 2013-01-06, 23:27   #4609
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Powinnam iść spać, a zamiast tego siedzę i oglądam zdjęcia małej. Jeszcze chwilę temu była taka maleńka, a teraz to już duża panna
jeszcze trochę i tatuś będzie "narzeczonych" spod drzwi przeganiał

Idę spać. Dobrej nocy laseczki

Stary 2013-01-07, 07:57   #4610
Mandragorrka
Zakorzenienie

Megi_33 widzę Cię Odezwij się czasem do nas

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Poza tym pobudka Moje dziecię jeszcze śpi, a ja już na nogach. W zasadzie to na doopie z kawką w ręku. A wstałam przez to, że ostatnio śpimy sobie razem z małą do 10. Wczoraj stwierdziłam, że wypadałoby wstawać nieco wcześniej. Dlatego też powiedziałam małżowi, że ma mnie rano obudzić - zrobił to dzisiaj z niekłamaną przyjemnością
Jeszcze chwilę pobuszuję na necie i mam nadzieję, że uda mi się posprzątać kuchnię

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
jeszcze trochę i tatuś będzie "narzeczonych" spod drzwi przeganiał
A weź przestań... Blady strach pada na człowieka jak sobie o tym pomyślę. Niestety, ale to bardzo szybko zleci

Stary 2013-01-07, 08:14   #4611
nadalka
Zakorzenienie

Hej . chyba czas na kawę..

a jednak nie. nie mam mleka :/
Stary 2013-01-07, 08:17   #4612
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Piękny ten wiersz

Super! Gratulacje

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:17   #4613
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej . chyba czas na kawę..

a jednak nie. nie mam mleka :/
Zapraszam do mnie. Mam dużo mleka, w kartoniku też

Stary 2013-01-07, 08:19   #4614
phdwao
Zakorzenienie

hej mały dzisiaj nie kaszlał no i któryś raz z rzędu obudził się tylko raz w nocy
Stary 2013-01-07, 08:27   #4615
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
hej mały dzisiaj nie kaszlał no i któryś raz z rzędu obudził się tylko raz w nocy

Cytat:
Zapraszam do mnie. Mam dużo mleka, w kartoniku też
jadę!
Stary 2013-01-07, 08:29   #4616
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
No to super.

Cytat:
jadę!
To idę do kuchni wstawić wodę na kawkę i czekam na Ciebie.

Stary 2013-01-07, 08:38   #4617
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Nocka udana. Mały obudził się (właściwie to kręcił się z zamkniętymi oczyma) o 2, dałam jeść i pospał do 6. O 6 obudził się i zaczął cmokać () ale pomna tego, że 3 dni mu dawałam jeść o tej porze i nie chciał zrobiłam herbatkę i wypił całe 100ml. Przebrałam go i zasnął w naszym łóżku. Obudził się o 8 głodny. Pojadł i teraz się bawi

Cytat:
Megi_33 widzę Cię Odezwij się czasem do nas

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Poza tym pobudka Moje dziecię jeszcze śpi, a ja już na nogach. W zasadzie to na doopie z kawką w ręku. A wstałam przez to, że ostatnio śpimy sobie razem z małą do 10. Wczoraj stwierdziłam, że wypadałoby wstawać nieco wcześniej. Dlatego też powiedziałam małżowi, że ma mnie rano obudzić - zrobił to dzisiaj z niekłamaną przyjemnością
Jeszcze chwilę pobuszuję na necie i mam nadzieję, że uda mi się posprzątać kuchnię

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

A weź przestań... Blady strach pada na człowieka jak sobie o tym pomyślę. Niestety, ale to bardzo szybko zleci
Własnie sobie wyobrazlam jakl Twoj maz otwiera drzwi i mowi "jestem tata Amelki". a tam pryszczaty 16latek odpowiada "jestem Kacper i jestem jej owym chlopakiem, od 2 tygodni". to bedzie piekne

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Phdwao - super wiadomosci

Stary 2013-01-07, 09:01   #4618
prince_polo
Zakorzenienie

hej, witam sie z zielona herbatą.
Ide dzis po baterie do wagi ciekawe ile bedzie

snilo si ez ebylam taaaaaaaaka szczuplutka

a poza tym bez humoru jestem;/

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:29   #4619
phdwao
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny

mozliwe ze pojedziemy dzis do pediatry na kontrole, jak sie uda TZtowi umówic nas, tak na osłuchanie i z ciekawości sprawdzic ile przybrał w 1,5tygodnia

edit: dzis ma dzieci chore wiec pojdziemy w srode na kontrole

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-01-07 o 10:02
Stary 2013-01-07, 09:53   #4620
Malwina_a
Rozeznanie

Moje dziecko wczoraj powiedziało MAMA
Mała marudzi i małż się jej pyta kto cie ma wziąść, mama czy tata? a ona mówi "mama"
A pozatym przypomniała sobie o pluciu i cały weekend pluła non stop. Ostatnio po paru dniach plucia wyszły zęby, ciekawe jak będzie teraz

Na te testy alergiczne nie idę dzisiaj z nią, boję się że coś przyniesiemy z przychodni, a tam mały korytarz i mnóstwo ludzi.

Szwargierka wczoraj z córką wylądowała w szpitalu bo podejrzewali zapalenie płuc, mała ma 4 miesiące. Na szczęście płuca były czyste i niby to oskrzela i mała ma zastrzyki.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości