Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 11:32   #3721
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Hej
piję kawkę więc pomyślałam, że zaglądne póki Mały śpi

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Krasnystaw - gdzieś mi się o uszy obiła ta nazwa, ale nie spotkałam ich produktów, czekam na info o śmietanie, bo już doczytałam o tej z Piątnicy
u nas są
Cytat:
A to Ty masło robisz sama A jak?
Ja pochodzę ze wsi i moi dziadkowie mieli gospodarstwo i dziadek robił masło, trzęsąc słoikiem Pyszne było, ach, rozmarzyłam się Teraz jemy takie ze sklepu, ale jajka mam wiejskie
Moi rodzice też kiedyś mieli krowę, uwielbiałam takie cieplutkie mleko. Masło mama też robiła - pychotka. A jajka nadal mamy bo kurki jeszcze ma
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dzięki
kiedyś miałam herbatkę z tej firmy,ale zupełnie nie po drodze mi do sklepu gdzie taką sprzedają,u mnie w mieście nie ma,a w Lbn,to na drugim końcu miasta.

ser to jeszcze nie wiem czy smaczny,bo leży nie zaczęty,wczoraj go dorwałam,ale skład ma przyzwoity.to cheddar z Tesco."kostka"kosztuje 6,50zł.(choć do tesco też mam daleko)

a śmietana 30% bez dodatków jest z Piątnicy...
muszę to wszystko zapamiętac
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Witajcie Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

U nas na razie ok, Martynka już prawie nie kaszle ale ciiii Jestem tak przewrażliwiona, ze każde kaszlnięcie i pociągnięcie nosem wywołuje u mnie panikę

Wojtusiu, Maju, moja siostra i rodzice mają piekarnik z mikrofalówką i są raczej zadowoleni, z tym ze piekarnik jest dość mały (nie wiem czy wszystkie) no i nie ma możliwości używania dwóch sprzętów jednocześnie więc jak coś dłużej się piecze to może być irytujące, że sprzęt zajęty i nie można na szybko z mikrofali skorzystać

oby tak jej zostało

ja piekarnik mam stary dlatego nie brałam pod uwagę kompaktu
i już raczej zostanę przy 2 sprzętach
szukałam, szukałam i jeszcze jedną mikrofalę i chyba na nią się jednak zdecyduję
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!

Wpadam z życzeniami i zmykam do pracy nie wyrabiam - praca jak praca, ale atmosfera mnie zjada

Mam nadzieję, że rok zaczął się u Was dobrze...ja z wielką nadzieją patrzę na 2013...zaczął się super (nie wiem czy pamiętacie moją akcję sylwestrową z zeszłego roku...wtedy już wiedziałam że to będzie ciężki rok) Tego sylwestra spędziłam we Wro...spokojnie bez szaleństw...część na rynku część w domu...było naprawdę fajnie i się troszkę odprężyłam choć te kilka dni...
Karo
nareszcie jesteś
szczęścia w Nowym Roku Ci życzę
Cytat:
Hej

Mam już posprzątane na weekend, więc zasiadłam z kawką

Wieje dziś u nas, jak na Uralu

Ale się dziś w nocy uśmieliśmy - Kuba, jak zwykle ostatnio, już po północy wszedł do naszego łóżka, zasnął, ja już prawie też, nagle Kuba się zrywa, my też od razu, on się jakoś tak kręci, ja za nim, pytam się, co się stało, przyszło mi do głowy, że będzie wymiotował. Nagle Kuba złapał moją rękę i mówi "Chciałem rękę pocałować"
wpadnij do mnie, miałabyś co robić

u nas też mega wiatr

a Kuba the best
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Witam w nowym roku
Rok zaczął mi się i dobrze i średnio dobrze, źle nie było jeszcze
Najcudowniejsza rzecz Mój tato z moim dziadkiem złożyli się na autko dla mnie więc samochód dostałam w prezencie Kia Rio 2005 rocznik
ale w momencie gdy mój mąż jechał po mojego tatę, żeby jechać zobaczyć Kijankę, 300 m od domu wjechał w słup (na drodze był dosłownie lód i nie zdążył wyhamować z 50 km/h a mówiłam mu żeby jechał nie szybciej niż 30 bo ślisko jest jak cholera...) Więc nasz focus stoi rozwalony i pożytku z niego nie ma a ja musze się dzielić moim autkiem

gratuluję prezentu
i trzymam kciuki za wyniki
Stary 2013-01-04, 12:16   #3722
Wojtusia
Zakorzenienie

hej

Karo-fajnie-ze-wpadłaś,zaglądaj-cześciej.i-pisz-co-u-ZUZI

ja-wstałam-dzisiaj-o-6-rano-i-pojechałam-z-mężem-zrobić-test-obciażenia-glukozą.
strasznie-to-zniosłam,jakoś-z-Oliwką-łatwo-poszło-a-tu-nie-mogłam-wypić-tak-mnie-mdliło.dopiero-dochodzę-do-siebie.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:37   #3723
agga19851985
Wtajemniczenie

Hello.

Hmmm nigdy nie byłam na Uralu,ale pewnie tam wieje bardzo, bo u nas głowy urywa

Kaaaro

To ja się pochwalę , że nawet sama mam mozliwość sobie taką krówkę wydoić, żeby mieć mleczko, wystarczy, że do brata pojadę

Martek jak nic nie mówi, to nic, aaaaleee jak już COŚ powie

Angy fajnie, że wyjazd udany, tylko szkoda że Zosina tak niespokojna była

Ada wow, gratulacje prezentu, musiałaś być bardzo grzeczna Szkoda tamtego drugiego auta

Siedzę i zdycham,wiecie co mi się przytrafiło? Pojechalismy z Alanem na zakupy, i wracając Młody chciał na plac zabaw zajechać, więc pojechałam. Wracając z placu, weszłam do auta, żeby zapiać Go w pasach i tak mi coś chrupnęło w kręgopsłupie, że sie już nie wyprostowałam, stoję taka zgięta, oparłam głowę o dach auta, łzy mi się leją. Podszedł do mnie jakis facet z pytaniem czy wszystko ok? (Jednak są jeszcze kulturalni ludzie w tym kraju) Wypiął Alana w tych pasów i połaził trochę ze mną żebym mogła sie rozprostować, chciał pogotowie wzywać Jakoś trochę sie udało mnie postawić na nogi i przyjechałam.
Normalnie czułam sie taka bezradna wtedy, że mogliby mnie okraść, porwać mi Alana a ja nawet palcem bym nie mogła kiwnąć

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 13:39   #3724
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
ja-wstałam-dzisiaj-o-6-rano-i-pojechałam-z-mężem-zrobić-test-obciażenia-glukozą.
strasznie-to-zniosłam,jakoś-z-Oliwką-łatwo-poszło-a-tu-nie-mogłam-wypić-tak-mnie-mdliło.dopiero-dochodzę-do-siebie.
mi się teraz upiekło
gin nie naciskał bo cały czas miałam dobre wyniki i z Zuzą też więc powiedział, że w sumie nie musze robić

dziewczyny, myślicie że Maćka mogę już bujać w TAKIEJ huśtawce?
Cały czas by był na rękach inaczej płacze, a ja nie mogę nic pryz nim zrobić (do Świąt miałam spokój )
podłożyłam mu taki mini kocyk pod plecki żeby nie był bardzo na siedząco ale i tak się zastanawiam czy mogę. Wszędzie pisze że od 0-9 kg więc nic konkretnego...
Zuza huśtała się poźniej bo i poźniej kupiłam

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

aga, współczuję z tym kręgosłupem. Wybierasz się do lekarza?
Stary 2013-01-04, 14:24   #3725
amg88
BAN stały

Aga współczuję Tobie, ja ostatnio prawie tak miałam schylałam się po coś i jak wstawałam to tak mnie mocno zabolało, ale szybko ból przeszedł...
Jem sobie makaronik ze szpinakiem i fetą, nie chce mi się już jeść tego samego zupki, ziemniaczki itd-nudaaa;p
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 16:40   #3726
angy
Zakorzenienie

Cytat:

No na razie czekam na wynik, do poniedziałku.

Cieszę się, że Zosia zdrowa , ale Wam dobrze, zwłaszcza z tym spaniem

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ale się dziś w nocy uśmieliśmy - Kuba, jak zwykle ostatnio, już po północy wszedł do naszego łóżka, zasnął, ja już prawie też, nagle Kuba się zrywa, my też od razu, on się jakoś tak kręci, ja za nim, pytam się, co się stało, przyszło mi do głowy, że będzie wymiotował. Nagle Kuba złapał moją rękę i mówi "Chciałem rękę pocałować"
Aaa, no to

Nie wiem, co to będzie od poniedziałku

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Witam w nowym roku
Rok zaczął mi się i dobrze i średnio dobrze, źle nie było jeszcze
Najcudowniejsza rzecz Mój tato z moim dziadkiem złożyli się na autko dla mnie więc samochód dostałam w prezencie Kia Rio 2005 rocznik
(...)
To super prezent
A focus się naprawi.... Dobrze, że mężowi nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

To ja się pochwalę , że nawet sama mam mozliwość sobie taką krówkę wydoić, żeby mieć mleczko, wystarczy, że do brata pojadę

Angy fajnie, że wyjazd udany, tylko szkoda że Zosina tak niespokojna była

Siedzę i zdycham,wiecie co mi się przytrafiło? Pojechalismy z Alanem na zakupy, i wracając Młody chciał na plac zabaw zajechać, więc pojechałam. Wracając z placu, weszłam do auta, żeby zapiać Go w pasach i tak mi coś chrupnęło w kręgopsłupie, że sie już nie wyprostowałam, stoję taka zgięta, oparłam głowę o dach auta, łzy mi się leją. Podszedł do mnie jakis facet z pytaniem czy wszystko ok? (Jednak są jeszcze kulturalni ludzie w tym kraju) Wypiął Alana w tych pasów i połaził trochę ze mną żebym mogła sie rozprostować, chciał pogotowie wzywać Jakoś trochę sie udało mnie postawić na nogi i przyjechałam.
Normalnie czułam sie taka bezradna wtedy, że mogliby mnie okraść, porwać mi Alana a ja nawet palcem bym nie mogła kiwnąć
A ja nie znoszę takiego mleka prosto od krowy...

To nawet nie chodzi o to, że niespokojna była, tylko widać było, że tęskni.
A jeszcze była taka sytuacja, że dzwoniłam do mamy i Zosia była obok. Mama dała Jej słuchawkę, chwila ciszy, a potem słyszę ryk... Szybko skończyłyśmy rozmawiać, a po powrocie dowiedziałam się, że godzinę łkała

O matkoAga Ty musisz coś zrobić z tym kręgosłupem

Idę łazienkę sprzątać.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 18:02   #3727
mariolasl
Zakorzenienie

Przyznaje, ze tylko przejrzalam ostatnie strony
Zauwazylam, ze pojawila sie Karo, wiec macham do niej

Po meczacym poczatku roku w pracy musze odsapnac. jak ogarne sprawy rodzinno-domowe, to przyjde znowu
mam kilka dni wolnego , ale najpierw jak wyzej i odpoczynek psychiczny
Stary 2013-01-04, 18:33   #3728
amg88
BAN stały

Moj córka zaciągnęła męża do układania puzzli, jak ładnie razem wyglądają hehe
Stary 2013-01-04, 19:26   #3729
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Moi rodzice też kiedyś mieli krowę, uwielbiałam takie cieplutkie mleko. Masło mama też robiła - pychotka. A jajka nadal mamy bo kurki jeszcze ma
(...)
wpadnij do mnie, miałabyś co robić
A idź

Dziękuję, nie skorzystam

Cytat:
, koniecznie idź do lekarza. No i jakaś rehabilitacja by się przydała

Cytat:
dziewczyny, myślicie że Maćka mogę już bujać w TAKIEJ huśtawce?
Cały czas by był na rękach inaczej płacze, a ja nie mogę nic pryz nim zrobić (do Świąt miałam spokój )
podłożyłam mu taki mini kocyk pod plecki żeby nie był bardzo na siedząco ale i tak się zastanawiam czy mogę. Wszędzie pisze że od 0-9 kg więc nic konkretnego...
Zuza huśtała się poźniej bo i poźniej kupiłam
Ja nie wiem, Kuba miał leżaczek, jak skończył 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
To nawet nie chodzi o to, że niespokojna była, tylko widać było, że tęskni.
A jeszcze była taka sytuacja, że dzwoniłam do mamy i Zosia była obok. Mama dała Jej słuchawkę, chwila ciszy, a potem słyszę ryk... Szybko skończyłyśmy rozmawiać, a po powrocie dowiedziałam się, że godzinę łkała

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Po meczacym poczatku roku w pracy musze odsapnac. jak ogarne sprawy rodzinno-domowe, to przyjde znowu
mam kilka dni wolnego , ale najpierw jak wyzej i odpoczynek psychiczny
, czekamy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 19:59   #3730
amg88
BAN stały

Moja jak miała 5 miesięcy to miała taki bujaczek leżaczek z fisher, polecam
Stary 2013-01-04, 20:37   #3731
agga19851985
Wtajemniczenie

Maju Maciuś ma 2,5 m-ca tak? Chyba trochę za maleńki jest na taki leżaczek, tym bardziej, że urodził się wcześniej. Niewiem, tak mi się wydaje. Może chusta byłaby lepsza ???

Umówiłam się na Neurologa na poniedziałek. Dzięki za słowa otuchy.

Idę na film i winko z mężem

Buziaki

Stary 2013-01-04, 20:44   #3732
amg88
BAN stały

Aga milego wieczorka życzmy
A jakie winko? Ja uwielbiam wina :P
Stary 2013-01-04, 20:53   #3733
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amg88 Pokaż wiadomość
Aga milego wieczorka życzmy
A jakie winko? Ja uwielbiam wina :P
Nasze, własnej roboty, ryżowe

Stary 2013-01-04, 20:57   #3734
amg88
BAN stały

superrr
Stary 2013-01-05, 08:38   #3735
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylka ja sie nie znam, ale... nam lekarz kiedyś przepisując Nifuroksazyd powiedział, że absolutnie używać go tylko juz w ostateczności tzn, przy biegunce i wymiotach tak silnych, że grożą natychmiastowym odwodnieniem i szpitalem . Nie wiem jak to sie ma do Damiana, bo on juz duzym chłopcem jest, ale ta syt u nas odnosiła się do Alana.
aga ja to wszystko wiem Damian brał już nie raz ten lek

Cytat:

wczoraj w przedszkolu zjadła śniadanie a na obiad zupę tylko i na podwieczorek kanapke z czekoladą
sama mi o tym powiedziała:
Mamusiu, na obiadek zjadlam ladnie zupkę, wszysciutko, pyszna była, ale nie zjadlam ryzu z truskawkami bo nie lubie, to nic?

piszę tego postu od 8 rano :/
chyba będę Was prosić o poradę w temacie tego mojego nieszczęsnego sprzętu AGD, jeszcze nie kupiłam nic poza pralką
Płytę już w sumie wybrałam - TAKA
ale mam dylemat jeszcze z resztą
BOSCH - chyba jednak się na nią skuszę bo Bosch to jednak Bosch
ARISTON
OKAPY:
AMICA
SAMSUNG
BOSCH
Mikrofalówki:
MASTERCOOK
SAMSUNG
(mikrofala będzie zabudowana bezpośrednio nad piekarnikiem mastercooka która teraz używam, ale za jakiś czas, nie wiem kiedy, będę wymieniać, nie wiem na jaką )

Kręćka można dostać, a muszę już wybrać
Jak macie jakieś zdanie to piszcie, całuski za każdą poradę
To może rób Jej w domu jakieś śniadanko,przynajmniej będziesz widzieć i wiedzieć,że zjadła
Pewno z czasem,wszystko wróci do normy

Tyle tego,że głowa boli Pewno dobrze,jak jest wybór,ale jak za duży to

Dzięki z chęcią przeczytałam

Cytat:
a propo jedzenia. czy dodajecie do potraw vegetę, kostki rosołowe itp? ja staram się unikać chemii gdzie się da.

no i w związku z tym mam pytanie czy możecie polecić jakąś wędlinę ze sklepu w której tej chemii nie ma?
Wojtusiu apropo dodatków do zup,przypraw,rosołków- przeważnie kupuję te ekologiczne,ale czasem zdarzy mi się użyć zwykłej kostki

Wędliny z Bobrownik ,moje dzieci lubią kurczaka gotowanego od nich

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wpadam życzyć Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

Dziękuję Jolu za smsa. Zajrzę jak trochę poprostuję u siebie, ot takie noworoczne zmagania.

Buziaki
Ola witaj
I dla Ciebie wszystkiego dobrego,niech to będzie lepszy Rok

Cytat:
A to Ty masło robisz sama A jak?
Ja pochodzę ze wsi i moi dziadkowie mieli gospodarstwo i dziadek robił masło, trzęsąc słoikiem Pyszne było, ach, rozmarzyłam się Teraz jemy takie ze sklepu, ale jajka mam wiejskie
Moja babcia robiła w maślniczce jeszcze do dzisiaj gdzieś leży na stryszku u Rodziców

Cytat:
Witajcie Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

U nas na razie ok, Martynka już prawie nie kaszle ale ciiii Jestem tak przewrażliwiona, ze każde kaszlnięcie i pociągnięcie nosem wywołuje u mnie panikę
Wzajemnie

Trzymam oby jak najdłużej.

Cytat:

Dziś wychowawczyni Martynki opowiadała mi sytuację z przedszkola.
Rozmawiają w grupie na jakiś tam temat, nagle Martynka podnosi rękę i mówi: "A ja chcę coś powiedzieć" , cisza nastała, ona bardzo rzadko na forum się odzywa, prawie w ogóle (pisałam Wam, przez pierwsze 2 miesiące nie odzywała się do nikogo) więc wszyscy zszokowani
"A mama powiedziała, ze kupi mi nową szczoteczkę do zębów"
I to by było na tyle rewelacji z jej strony

-Jak nie będę mogła robić co chcę to ucieknę i się wyprowadzę do innego domu.
-Tak? do jakiego? do sąsiada?
-Nie wiem jeszcze
-To co, pomóc Ci się spakować? (to wychowawcze nie było, ale nie wytrzymałam )
dłuższa chwila zastanowienia
-Nie, jeszcze teraz nie

No co,miała coś do powiedzenia,to powiedziała

Te Jej tekściki

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!

Wpadam z życzeniami i zmykam do pracy nie wyrabiam - praca jak praca, ale atmosfera mnie zjada

Mam nadzieję, że rok zaczął się u Was dobrze...ja z wielką nadzieją patrzę na 2013...zaczął się super (nie wiem czy pamiętacie moją akcję sylwestrową z zeszłego roku...wtedy już wiedziałam że to będzie ciężki rok) Tego sylwestra spędziłam we Wro...spokojnie bez szaleństw...część na rynku część w domu...było naprawdę fajnie i się troszkę odprężyłam choć te kilka dni...

Uciekam...ale mamy "w" weekend więc może uda mi się wpaść i troszkę poczytać

Całuję noworocznie
Karo i dla Ciebie niech ten Rok będzie lepszy

Jeszcze nie nadrobiłam,ale tak mi sie nasuwa,że nie było mnie jeden dzień i jest,co czytać,to może by tak zniknąć

Jola bierzesz coś na ten kaszel?

Miłej soboty

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:10   #3736
amg88
BAN stały

Witajcie dziwczyny, dzisiaj i jutro jadę do pracy
Zadzwonili po mnie, tylko po 6-7 godzin, ale zawsze coś
Moja znowu coś zaczyna kaszleć w poniedziałek wysyłam ją w końcu do przedszkola, prawie po 2 miesięcznej przerwie...
Życzę wszystkim miłego dzionka, odezwę się wieczorkiem
Stary 2013-01-05, 09:28   #3737
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Moja babcia robiła w maślniczce jeszcze do dzisiaj gdzieś leży na stryszku u Rodziców
(...)
Jeszcze nie nadrobiłam,ale tak mi sie nasuwa,że nie było mnie jeden dzień i jest,co czytać,to może by tak zniknąć

Jola bierzesz coś na ten kaszel?

Miłej soboty
Nawet nie wiem, co to jest

Miałam syrop z sosny domowy, ale Dziś chyba spróbuję z herbatką z majeranku.

Wzajemnie

Weszłam dziś rano sprawdzić, czy są już może wyniki wymazu i są Kuba ma w nosie pneumokoki Boję się

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-05, 09:31   #3738
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Wzajemnie

Weszłam dziś rano sprawdzić, czy są już może wyniki wymazu i są Kuba ma w nosie pneumokoki Boję się
właśnie dziś rano siadając do komputera szukałam info o wynikach wymazu

najważniejsze, ze już jest wynik i wiesz o co chodzi na pewno będzie dołączony antybiogram z wrażliwością tego szczepu na poszczególne antybiotyki - przejdziecie kurację, potem kontrolny wymaz i po kłopocie... nic się nie martw; macie krok do przodu do wyleczenia, popatrz na to w ten sposób, że to po prostu bakteryjny katar, który potrzktujecie antybiotykiem, a nie objawowo jak przy wirusowym

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:35   #3739
amg88
BAN stały

Weszłam dziś rano sprawdzić, czy są już może wyniki wymazu i są Kuba ma w nosie pneumokoki Boję się [/QUOTE]

o jejcia też bałabym się moja na szczęście była szczepiona na to...

http://www.mojlowicz.pl/ co myślicie o tych syropach?
Stary 2013-01-05, 09:41   #3740
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
właśnie dziś rano siadając do komputera szukałam info o wynikach wymazu

najważniejsze, ze już jest wynik i wiesz o co chodzi na pewno będzie dołączony antybiogram z wrażliwością tego szczepu na poszczególne antybiotyki - przejdziecie kurację, potem kontrolny wymaz i po kłopocie... nic się nie martw; macie krok do przodu do wyleczenia, popatrz na to w ten sposób, że to po prostu bakteryjny katar, który potrzktujecie antybiotykiem, a nie objawowo jak przy wirusowym
Antybiogram jest , nie wiem tylko, jak to będzie, bo katar już Kubie przechodzi No nic, zobaczę, co lekarka powie, jej dziecko też ma tę bakterię w nosie.

Cytat:
o jejcia też bałabym się moja na szczęście była szczepiona na to...
Kuba też był szczepiony, miał 3 dawki.

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-05, 10:18   #3741
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Wzajemnie

U nas było to,takie cuś

A jaki to kaszel,suchy?

nie martw się,tak jak mówi p4w,najważniejsze,że już wiecie,co to za cholerstwo i czym z tym walczyć.Teraz tylko lekarka dostosuje antybiotyk i będzie dobrze,zobaczysz Dobrze,że poszliście na ten wymaz

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2013-01-05 o 10:24
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 22:04   #3742
agga19851985
Wtajemniczenie

Weekend i nikogo nie ma ??

Jolu napewno wszystko będzie dobrze

Do poniedziałku

Stary 2013-01-05, 23:04   #3743
katarzynka00
Zakorzenienie

Karo
Jola
amg zdrówka dla maluszka
Maya ja używałam u oby huśtawki fp, nie za długo ale w kryzysowych chwilach,też coś podkładałam.A z czasem więcej w niej siedziały.Jak byś chciała dobić ze mną interesu to pisz.Już przed świętami chciałam ją wstawić na alle ale mi nie wyszło.
Ja mam tą granatową w kratkę i troszkę zielonego,o taką http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...917466074.html

wiele się dzieje u mnie ostatnio...ale szczegółów jeszcze nie mogę zdradzić poczekajcie cierpliwie.
Tymczasem trwają u nas przygotowania do pogrzebu bardzo bliskiej cioteczki

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

agga,dla ciebie też szczególne pozdrowienia sprawdź ten kręgosłup
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:29   #3744
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
U nas było to,takie cuś
(...)
A jaki to kaszel,suchy?

nie martw się,tak jak mówi p4w,najważniejsze,że już wiecie,co to za cholerstwo i czym z tym walczyć.Teraz tylko lekarka dostosuje antybiotyk i będzie dobrze,zobaczysz Dobrze,że poszliście na ten wymaz
Nigdy nie widziałam

No suchy, już troszkę lepiej

, dobrze

Cytat:
Jolu napewno wszystko będzie dobrze
Mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Jola
(...)
wiele się dzieje u mnie ostatnio...ale szczegółów jeszcze nie mogę zdradzić poczekajcie cierpliwie.
Tymczasem trwają u nas przygotowania do pogrzebu bardzo bliskiej cioteczki

Czekamy

Współczuję

Cześć

Widzę, że przeciąg tutaj
Miłego poniedziałku

H. MacLeod

.
Stary 2013-01-07, 10:04   #3745
agga19851985
Wtajemniczenie

Joł Laski

Dzięki Kasia A Ty koniecznie uchyl rąbka tajemnicy, co to za plany ? Gdzie teraz pracujesz ?

Nie pójdę dziś do neurologa, bo potrzebowałam skierowanie, a o 8.40 już nie było numerków do mojego lekarza rodzinnego Muszę poczekać do nast poniedziałku. Na szczęście plecy nie bolą mnie już tak bardzo, tzn. czuję je cały czas, ale już nie ścina mnie z nóg

Idę sprzatać, no i choinkę trzeba rozebrać, te wszystkie ozdóbki w mieszkaniu, gluty z okien

Ciemno jest jak niewiem co Alan chce na plac zabaw,ale tam ani na zjeżdżalni, ani na huśtawce, wszystko mokre, zimne i niepyrzyjemne, nie chce mi się tam stać i drętwieć z zimna Help

Stary 2013-01-07, 10:17   #3746
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

poszperałam na necie, na razie go nie będę wsadzac, poczekam jeszcze ze 2 m-ce może, póki co odświerzyłam matę edukacyjną
dzięki za wszystkie rady

aga, Maciek ma niecałe 2 m-ce

Cytat:
i to mimo szczepienia?
teraz już będzie z górki Joluś, bo wiecie jak leczyć
trzymajcie się
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Maya ja używałam u oby huśtawki fp, nie za długo ale w kryzysowych chwilach,też coś podkładałam.A z czasem więcej w niej siedziały.Jak byś chciała dobić ze mną interesu to pisz.Już przed świętami chciałam ją wstawić na alle ale mi nie wyszło.
Kasiu, dzięki
ale mam prawie taką samą tylko inny motyw

przykro mi z powodu cioci

spać mi się chce....
Stary 2013-01-07, 10:20   #3747
amg88
BAN stały

Hejcia dziewczyny, dzisiaj byłam z mała na usg brzucha, wszysko niby ok, ma pogrubione ścianki, ale spowodowae przez wymioty, które miała ostatnio. Dzisiaj wysłałam ją do przedszkola, ja na po południe idę do pracy. Z naszego miaasta zmarło 2 letnie dziecko na serce(nic więcej nie wiem) podobno rodzice wracali z Gdańska, bo miało być ok, a jak dojechali prawie do domu dostali telefon, że zmarło masakraaaa ;(

Edytowane przez amg88
Czas edycji: 2013-01-07 o 10:37
Stary 2013-01-07, 11:03   #3748
czarnula4321
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Też mi się chce spać.

Niestety jeśli chodzi o sprzęty domowe nie pomogę, zdecydowaliśmy się na zakup domku więc wszystko przede mną narazie to nie za bardzo jestem obeznana jedyne co to chętnie czytam opinie, które napewno mi się przydadzą. Choć zapewne tutaj całkiem co innego jest, pewnie niektóre sprzęty się powtarzają.

Jeśli chodzi o zaburzenia 3,5 latków to tak jak wspominałam moja się potyka czy pitrąca różne przedmioty, ale jakiegoś szczególnego nasilenia nie zauważyłam jedyne co to zaczęła w nosku częściej dłubać. Niestety oczytałam się o gronkowcach i przeganiam za to.

Wszystkim chorowitkom

Ja pamiętam wyroby mojej babci czy mamy jej, mleka to nie lubiałam. Ale za to serek biały czy masło to bardzo no i oczywiście babci chlebuś z pieca jumi jumi.

Za wszystkie gratulacje nie dziękuje jesteście kochane. Jeśli chodzi o domek to muszę sprostować narazie nie kupujemy tylko zaplanowaliśmy zakup. Ale to i tak muszę ja iść do pracy, planuje po wakacjach.

Prostownice kupiłam babyliss i jak narazie jestem zadowolona.

Kuiluśmy w końcu samochód sama jakoś do końca nie jestem przekonana, ale na dobrych warunkach za dobrą cenę 1000f upustu dostaliśmy 2 letni, troszkę nie w kategorii cenowej w jakiej planowaliśmy no ale na jedno wyszłoby nam czy na tych warunkach czy starszy samochód i tyle samo kasy. Jest rodzinny i fajny i czarny

Oczywiście powoli rozglądam się za sukienką, dodatkami... no i przydałoby się wrócić do ćwiczeń heh przez te święta rozleniwiłam się trochę. Jeszcze M. na wolnym był prawie 2 tyg.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Hejcia dziewczyny, dzisiaj byłam z mała na usg brzucha, wszysko niby ok, ma pogrubione ścianki, ale spowodowae przez wymioty, które miała ostatnio. Dzisiaj wysłałam ją do przedszkola, ja na po południe idę do pracy. Z naszego miaasta zmarło 2 letnie dziecko na serce(nic więcej nie wiem) podobno rodzice wracali z Gdańska, bo miało być ok, a jak dojechali prawie do domu dostali telefon, że zmarło masakraaaa ;(
mojej kol. ze studiów córeczka urodziła się ( sierpień 2011). W piątym tygodniu życia wykryto u niej nowotwór złośliwy – Neuroblastoma wysokiego ryzyka z najgorszym czynnikiem prognostycznym amplifikacją N-MYC.

Kolejna moja znajoma leżała 2 tyg. w śpiączce farmakologicznej, niby się obudziła tylko że jest w tym samym stanie gdy była w śpiączce, a nawet gdy spała to było lepiej. Też na początku była tylko przeziębiona późnie zaczęła mieć problemy z płucami...

Kasiu przykro mi z powodu cioci.

Edytowane przez czarnula4321
Czas edycji: 2013-01-07 o 11:05
czarnula4321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:19   #3749
amg88
BAN stały

ja się wystraszyłam bo moja mała ma szmery cały czas w serduszku, oczywiście byliśmy u kardiologa 2 razy i na razie wszystko ok, za 2-3lata kolejna kontrola...
Stary 2013-01-07, 13:03   #3750
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
ja się wystraszyłam bo moja mała ma szmery cały czas w serduszku, oczywiście byliśmy u kardiologa 2 razy i na razie wszystko ok, za 2-3lata kolejna kontrola...
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości