|
|
#91 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
![]() bo moja mi nie mogla powiedziec, jak dziecko jest ulozone, ze to tylko na usg hmm gratuluje odliczania... 3...2...1.... meins! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() do imienia nie jestesmy na 100% przekonani ![]() mnie podoba sie kilka - Andre, Marcel, Maurice, Anton..
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
heh... u nas podobnie. niby ja truję o Michałku, ale na 100% sama nie wiem. chłop ni diabła nie chce współpracować. Jego typem była "Ola" i tylko "Alicja" mogła wygryźć. a chłopczyk?! no Torres...
coraz częściej mam drgawki jak Was czytam... ![]() ![]()
|
|
|
#93 | ||
|
Zadomowienie
|
Nietoperzyk
![]() Ja tam nie mam zamiaru konkurów przeprowadzać, tak tylko im bliżej terminu tym częściej takie myśli nachodzą... szczególnie jak mam wolne Cytat:
Cytat:
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przypominam sobie wszystko-szczegół po szczególe ..... i wszystko jest masakryczne ..... a od samego słowa "krocze" dostanę chyba zawału.... i w głowie mam tak : nie myśleć ,nie myśleć ..... i ... myślę - nie da się inaczej . Poród-nacięcie - zaszczyk-zszywanie ..... do teraz zastanawiam się jak ja to przeżyłam ???? Umieram ze strachu ............
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
hmm... byc moze na pozniejszym etapie ciazy wlasnie da sie to wymacac..jak sobie przypominam to ja pytalam gdzies tak w 18 tygodniu, byc moze wtedy bylo po prostu za wczesnie
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, ja myślałam, że będzie u Was Fernando!
o tak dziewczyny zestrachane... pomagajcie nam, które pierwsze dzieciątko będą mieć... pomagajcie...
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
W 18 tyg też mi nic nie mówiła o położeniu, pierwszy raz 3 tyg temu w 27 tyg. Wtedy leżała w bok (:
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pomyślę, że w czasach przed tabletkowych miałam zwolnienie ze szkoły z powodu bolesnych @, że u dentysty umieram za każdym razem... nie ograniam takiego progu bólu ![]()
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie do kucharek
![]() usmazylam sobie jablek w rondelku z pomarancza... dlaczego pomarancza mi zgorzkniala?
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
o mój słodki boże...
![]() ![]() ![]() nie było mnie 1,5 dnia i tyle stron nabite! ... wariatki!!! ![]() witam w piękny mroźny i śnieżny poranek nowego tygodnia ![]() szwagier już wyszedł z szpitala, lekarz 3 razy powtarzał że to cud iż wyszedł bez złamań i poważnych krwiaków ... jutro idzie do pracy ![]() u nas do przodu... mąż 'przyrobił' 2000zł na nowy rok więc jest fajnie, choć i tak wiem że te pieniądze rozejdą się pewnie jak woda... trzeba oszczędzać!!! ale jak zawsze i wszędzie ... ![]() od 4rech dni codziennie śni mi się taka suuuper czysta, przejrzysta śliczna lazurowa woda w której się kąpie, pływam czy nurkuje - ponoć to na wielkie bogactwo i pomnożenie gotówki ![]() więc idę grac namiętnie w lotto albo mąż będzie wysyłał CV gdzie tylko dorwie jakiś adres mailowy ![]() Mała kopie, ale mało ... ja to bym chciała takie kopniaki 'od serca' żeby mnie aż wyginało wtedy byłabym super spokojna że wszystko jest ok ... a tak wizyta dopiero 01.02 ehhhh... i ciekawe czy tym razem zrobi mi usg... nowy lekarz to go może uproszę ... pozdrawiamy serdecznie
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Albo ja jestem jakaś nienormalna albo nie wiem co mnie czeka i tak do tego podchodze ale ja się naprawdę nie boję P
Cytat:
)
|
|
|
|
#104 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Chanel, jak sylwester się udał? Dużo osób w końcu gościłaś?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() córa urocza ![]() Cytat:
![]() a o grypie nie czytaj, co roku coś wymyślają Miłego dnia, dziewczęta |
||||||
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak .... przepraszam , ale ja juz przestaje myśleć ...... wiem ,że nie pomagam ...ale i tak już nic nie pomoże . przęłączcie mnie na ignora może ...bo jak napiszę dokładnie to co myślę .... to żadna nie zdecyduje się rodzić .......... ja umieram - spadam zająć się czymś - bo się rozkręcam w tych tematach ...... - a to nie pomaga nikomu.
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie fotek
Cytat:
za wizyteteraz troche się podobno zrobiła trochę podobna do mnie ale i tak wszyscy mówią że do tatusia podobna bardziej hehe mam 178 chętnie oddałabym ze 3 cm Cytat:
no wieloryb na diecie ![]() u mnie też wtedy co powiedziała ze łożysko sie obniża po badaniu macanym to na usg okazało się ze główke wymacała na dole więc pewnie da się wymacać Cytat:
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
przywitam się i lecę nadrabiać ![]() gratuluję wszystkich wizyt dziękuję za wszystkie rady odnośnie kaszlu i życzenia powrotu do zdrowia chyba powoli zaczynam wracać do żywych na wszelki wypadek przynajmniej jeszcze dziś przeleżę w łóżku. z reszta nie cieszę się za bardzo, bo wczoraj z rana też było lepiej a potem się pogorszyło :/i powiem Wam jedno-kaszel połączony ze zgagą - masakra wczoraj nawet zauważyłam troszeczkę krwi w tej wydzielinie tak więc podsumowując 7,5 miesiąca ładnie pięknie a tu w 30tyg pierwszy pawik w ciąży zaliczony ![]() mam nadzieję, że przejdzie mi całkowicie bo na prawdę strach teraz iść do lekarza. moja kuzynka też jest w ciąży i też leczy ja ginekolog przez telefon co więcej nie kazał jej jechać na pogotowie, bo tylko nasiedziałaby się w poczekalni parę godzin i czymś jeszcze gorszym zaraziła. co więcej na kaszel kazał brać jej prenalen i stodal i powiedział że flegaminy nie można w ciąży... a mój gin kazał brać flegaminę i weź tu bądź mądry z tymi lekarzami... w necie też jedni piszą tak, drudzy inaczej... teraz i tak już za późno bo wziełam, co prawda zalecaną dawkę podzieliłam na pół ale wydaję mi się, że to właśnie ona pomogłaprzyznam się Wam jaką głupotę zrobiłam pamiętacie jak nie dawno była do wygrania w totolotka taka kupa kasy? w piątek czy w sobotę mówili w tv, że ktoś kto trafił 6 nie zgłosił się jeszcze po swoje 17mln i ma już tylko parę godzin żeby to zrobić... nie to nie o mnie chodzi ale my trafiliśmy trójkę i miałam iść z kuponem do kolektury ale jakoś nie po drodze mi było i dziś znalazłam go w torebce i dopiero skojarzyłam fakty, że to te same losowanie było i już za późno na odebranie nagrody ![]() Cytat:
o matulu strasznie długo, mam nadzieję że mi szybciej odpuści, bo tyle to mi do porodu zostało ![]() edit: dopiero zajarzyłam co napisałam chodziło Ci o 9ty dzień a nie 9 tydzień heh jednak muszę się jeszcze położyć ![]() pregna 250 dha
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-01-07 o 10:08 |
|
|
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
albo Ferdek
straszliwie ważna decyzja... ostatnio znajomi powiedzieli, że jedynym imieniem nie obciążonym przez internet (cechy charakt.) jest Miłosz. ale Miłosz z nazwiskiem mojego chłopa brzmi tak węgiersko, że sikamy jak sobie to wymawiamy ![]() Cytat:
Cytat:
jestem tchórzem, wielką opanikarą. uciekałam z ważnych egzaminów, unikałam stresujących sytuacji, generalnie chowałam się przed stresem co powodowało zdwojony stresss. a tuuu.... to się stanie. czy tego się będę bać, czy nie...
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie cukrzycowe takie pytanie jaki macie cukier po śniadaniu? Bo ja rano odebrałam glukometr i pielęgniarka od razu zmierzyła mi na miejscu cukier było to 1,5h od śniadania i wyszło 70
mówiła że mało. To jak mało to też źle?
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale skoro nowy można kupić za jakieś 350 zł, podzielić przez dwójkę dzieci, a potem się odsprzeda za 150-200 to nie chcę mi się bawić z tymi wypożyczalniami ![]() Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaaa... spoko. jeszcze raz usłyszę o kg to... wrrr! chudzina!
Biorę te 3 cm! Wybierz mnie, wybierz mnie!!!!!!
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() wstaję w końcu.. trzeba coś zjeść..
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym totkiem to dobrze ze to jednak nie było 17mln bo takiej kasy to żal nie odebrać
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
no bez skorki
![]() dorzucilam do jablka plasterki pomaranczy (taki musik do grysiku).. no i zgorzknialy
|
|
#116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też a jeszcze doświadczone mamuśki wcale nie ułatwiają sprawy ![]() ja dodatkowo poczytuje jeszcze styczniówki adrenalina skacze ![]() Cytat:
![]() o rany, ja to się boję takich wysokich kobiet
|
||
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ale ja tylko czasem krzycze
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() apetyczneCytat:
![]()
|
|||
|
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za niski jest niedobry tak samo -> hipoglikemia -.http://parenting.pl/portal/niski-poziom-glukozy Coś musisz mieć nie tak z dietą, może za mało węglowodanów ? Albo nie jadasz tej nocnej kanapki ? Generalnie w diecie cukrzycowo ciążowej chodzi o to żeby wahania cukru były jak najmniejsze - po prostu im stabilniejszy cukier tym lepiej, bo jak ty masz hipo w danym momencie Twoje dziecko też ją ma...i przez to zaczyna się u niego karuzela insulinowa - tak upraszczając.
|
|
|
#120 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Udało mi się sfilmować dwa kopniaczki ![]() Ale to nadal mało. Jak mi dziecię daje koncert, to akurat nie mam jak siąść z aparatem.Cytat:
A brzuszek i córcia śliczne Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Pani "z naprzeciwka" w pracy na dzień dobry "obym was nie pozarażała tym grypskiem" po weekendzie z jelitówką dziś smarkająco-kaszląca
za wizyte
szczuplutka laseczka !!! a te kg gdzie ???
05.07.2008
wczoraj nawet zauważyłam troszeczkę krwi w tej wydzielinie
tak więc podsumowując 7,5 miesiąca ładnie pięknie a tu w 30tyg pierwszy pawik w ciąży zaliczony 
o matulu strasznie długo, mam nadzieję że mi szybciej odpuści, bo tyle to mi do porodu zostało