|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
wiec oby u Ciebie tak bylo---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- karolson kurcze ;/ myslalam, ze sie zalapie na zasilek macierzynski, tym bardziej, ze szefowa mi mowila, ze jak urodze w lipcu to pewnie zalapie sie na ten roczny... |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy, jutro się wszystko wyjaśni..
Margosia__ Do tej pory pracowałam kilka miesięcy w przedszkolu, kończę właśnie mgr wychowanie przedszk z terapią (niedługo ostatni semestr). I chyba jeszcze jedna z nas-ale nie pamiętam nicku-jest przedszkolanką Coś gdzieś mi się rzuciło w oczy o pracy w przedszkolu jak czytałam nasz wątek.enlevee Staram się,ale po prostu się boję. Jeszcze żeby tego było mało, od wczoraj się z tż kłócimy (z przerwami), on ostatnio bardzo nerwowy jest, ja zresztą też ale w trochę mniejszym stopniu. Kathe Najbardziej mnie przeraziły te czarne skrzepy
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj poczułam się taka sama.. wczoraj byłam u rodziny przez 3h, tż w tym czasie też gdzieś był- potem wróciłam do domu, pobył z godzinę i sru do kolegi, przyjechał punkt o godzinie o której mielismy wyjechac do kina z naszymi wspólnymi znajomymi..No to nic, tak normalnie.. ale dzisiaj mam ochotę nim potrząsnąć żeby się ogarnął. Wstaliśmy o 10, wyszedł z psem na spacer, ok. Ponieważ dawno nie sprzątałam to wzięłam się za generalne porządki w całym domu i wspomniałam mu, żeby w tym czasie zrobił śniadanie. Stwierdził, że nie ma chleba, mimo, że bułki miękkie były i że pojedzie do sklepu. Myśląc, że idzie do sklepu 5 minut od domu nie pytałam o nic specjalnego. Sprzątam sobie sprzątam, a tu mija godzina, dwie, trzy, cztery- ja głodna jak cholera, a jego dalej nie ma. w koncu się pojawił z 5 rzeczami, oczywiście zapominając o tym, że miał zrobić jedzenie. Cztery godziny szukał niby sklepu sobie myślę, ale kij. Stwierdziłam, że nie będę się pieklić i sama coś zrobiłam, po czym dowiaduję się, że on jedzie się spotkać z kolegą- pytam go- znowu? A on, że tak, że się w tygodniu z nikim nie widuje. Nie odezwałam się, zagryzłam zęby. Wrócił po 3 godzinach, usiadł ze mną na 10 minut, pocałował mnie w czoło i powiedział, że jedzie bo się umówił z kolegą. Nie wytrzymałam, ręce mi opadły i się rozryczałam Mam poczucie, że jak przychodzi weekend to patrzy tylko jak zwiać z domu. Owszem, ja też spotykam się w weekendy z przyjaciółką/ rodziną, ale zachowuję jakikolwiek umiar i nie spędzam całego dnia poza domem. W dalszym ciągu oczywiście go nie ma, bo i po co. Efekt tego jest taki, że cały dzień z małymi przerwami siedzę z psem i gapiąc się w ścianę. Ja wiem, że potrzebuje też kolegów, ale dlaczego nie umie tego sobie tak rozdzielić, żeby ani jednej, ani drugiej strony nie zaniedbywać??? Od jutra znowu praca i znowu będziemy się widywać tylko wieczorami i jakoś mi tak cholernie smutno. Kocham Go nad zycie, jeszcze teraz jak wyszła nieplanowana ciąża, ale czasami mam poczucie, że druga strona nie czuje tego samego.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-01-06 o 23:38 Powód: . |
|
|
|
|
#2134 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uciekam do pracy. Miłego dnia Wam życzę I trzymam kciuki za wszystkie wizyty, jeśli jakieś są
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nie było mnie przez weekend i nie jestem w stanie póki co Was nadrobić..może po pracy na spokojnie Weekend miałam strasznie męczący. Od piątku katar gdzieś umknął, ale wieczorem jak już żołądek zrobił się ciężki i mnie muliło, to tak przez cały weekend było A jeszcze trzeba było wyjść to tu, to tam i gości w sobotę ugościć i coś przygotować..musiałam się jakoś trzymać..a nie miałam nawet godzinki na drzemkę Nawet nocami nie odpoczywałam, spać nie mogłam. A dzisiaj już wróciłam do pracy, też troszkę muli, ale staram się o tym nie myśleć. Wypiłam jakąś rumiankową herbatę, że niby na mdłości pomaga...ale pachnie i smakuje jak siano..blee.. Jak wrócę do domu, to nie ma bata..padnę na pysk
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() magdalennne trzymam kciuki za rozmowę mam dziś wolne a jak głupia wstałam przed 7, nie mogłam spać, całą noc przewracałam się z boku na bok...jakaś niespokojna jestem od wczoraj, coś wewnętrznie mnie trapi tylko nie wiem co |
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo się kręciłam całą noc.. już nawet męża tym budziłam i mi zaczął rękę masować w ramach relaksu (bardzo mnie to uspokaja..wręcz zasypiam przy takim minimalnym masażu). Ale niestety tej nocy nic mi nie mogło pomóc zasnąć
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozmowę!---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Niunia20, Sofina za dzisiejsze wizyty- czekamy na relację![]()
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jejku jak mi dzisiaj niedobrze do rana. Właściwie to od śniadania. Poszłam do sklepu, bardzo miły spacerek, wróciłam, zjadłam i czuję, że kiepsko jest. Dawno tak nie miałam. Od jakiegoś czasu mdłości łapały mnie koło 16 do zaśnięcia. Dziś idę do pracy zanieść zwolnienie i poinformować, że nie wrócę do końca ciąży.
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, matko nie było mnie tak długo (od świąt
brak neta i czasu) a tu już II część wątku ![]() Jako, że nie miałam okazji, życzę wszystkim zdrówka - dla Was, rodzin i przede wszystkim dzieciaczków w brzuszkach Ja jutro uciekam do lekarza od rana ale tylko po wyniki badań i "przegląd", a po południu zapisałam się prywatnie na usg (ciekawość mnie zżera co się u maleństwa dzieje). 25.01 mam usg na NFZ (to 12tygodniowe). W ogóle to zdążyłam pochwalić się, że nie mam mdłości i dokładnie przed świętami zaczęło mnie lekko mdlić - teraz już regularnie rano na śniadanie i wieczorem na kolację ![]() Jedno co mnie teraz zastanawia to fakt, że przestał mnie pobolewać brzuch, nie mam też takich wzdęć jak na początku ciąży - dlatego to jutrzejsze usg - żeby sprawdzić czy wszystko dobrze. Stąd pytanie do bardziej zaawansowanych - czy któraś miała podobnie? |
|
|
|
#2141 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
On ma w ogóle jakieś obawy, widzę to. Boi się, że jak weźmiemy ślub to nie będę nic robić w domu, mimo, że nigdy nie dałam mu czegoś takiego do zrozumienia. Może jego mama macza w tym ciągle palce... Powiedziałam tż, że dobrze mogę myć kibel, ale na dworze do niczego się nie dotykam. Nie będę grabić, zamiatać, przycinać drzewek, sprzątać itd. Zgodził się ze mną, powiedział, że to oczywiste. Nie wiem, swoją drogą strasznie denerwuje mnie takie licytowanie się. "Ja robię to, ty tamto, ja to, ty siamto"... Mój tż trzyma gołębie. Co mi by nie przeszkadzało, gdyby nie to, że wszystko kręci się wkoło tego. Przyjechać po mnie nie może, bo robi coś przy gołębiach. U znajomych dłużej jak do 15tej nie można posiedzieć, bo on musi do gołębi. Jadąc samochodem zatrzymać się w sklepie nie można bo się spieszy do gołębi. Obiad odgrzewam trzy razy, bo on jest u gołębi, w ostateczności jem sama. Pospać dłużej jak do 5tej w czwartki i niedziele nie można, bo wydzwaniają koledzy lub ojciec czy jedzie na rynek. W zlewie zimą ptasie odchody, bo on nalewa im wody w domu, a na zewnątrz krany pozakręcane. I tak ciągle. To już nie jest hobby tylko jakaś paranoja Jak ja nie mam czasu, bo chce zrobić coś dla siebie, to jest awantura. A on ma święte prawo, by minimum 4 godziny dziennie spędzać ze swoimi gołębiami, a ja przez te 4 godziny mam siedzieć w domu i machać do niego przez okienko Ptaki śmierdzące... zaczęłam je nie lubić ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38479712]A jak Wasze sny? U mnie od kilku dni zero snów o plamieniu Mi się ostatnio śniło, że moja dzidzia miała już jakieś pół roku. I 3 letnia siostrzyczka cioteczna tż nosiła go na rękach tak śmiesznie jak nieraz noszą dzieci koty. Dziwny sen
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2142 | |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38479712]Co dobrego u Was?
U mnie gulasz drobiowy, kartofelki i buraczki, a wcześniej czysty barszcz czerwony (z butelki:P). A jak Wasze sny? U mnie od kilku dni zero snów o plamieniu A mi codziennie snia sie niemowlaki, albo karmienie piersia itp itd ![]() Cytat:
Zauwazylam, ze nawet przestal wspominac o urlopie, ktory wczesniej planowal wziasc pod koniec stycznia ![]() Witam wszystkie i zycze milego dnia! Ja dzisiaj wyspana i zadowolona, poki co swietnie sie czuje i zaraz zmykam na miasto zalatwic kilka spraw. Zadzwonilam dzisiaj do tego drugiego szpitala i nie bylo problemow z umowieniem sie na badanie wiec pewnie bede jednak rodzic w innym szpitalu niz mi wpisano w karte... Tz dzisiaj jakos w dobrym humorze. Od rana mnie wymizial i wyglaskal brzuch. Ojjjj wiecej takich porankow |
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
U nas były gołębie teścia, ale że tu nie mieszkał i jakaś kuna się zalęgła to i gołębie wyniszczyła. Ja mam spokój bo przynajmniej jak wchodziłam do stajni (jak miałam konie u siebie jeszcze) to przynajmniej mi po głowie nie latały. Też nie lubię gołębi.
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez cala noc prawie nie spalam, mam tak chyba juz z tydzien ;/ nie moge zasnac,przerwacam sie z boku na bok, caly czas czuje jakbym byla niespokojna, najlepiej spi mi sie nad ranem.
|
|
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Czerwony_baloniku trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
![]() Z tą bezsennością w dzisiejszą noc to chyba jakaś epidemia bo ja też kręciłam się na łóżku i nie mogłam zasnąć. Ciągle mi niewygodnie było. Ja to mam pytanie do Was w sprawie witamin. Bo teraz ze względu na spadającą hemoglobinę biorę to paskudne żelazo ... bleee. Już mi na szczęście niewiele zostało, ale wolałabym żeby pani doktor już nigdy więcej mi żelaza nie przepisywała. Niestety moja mama gdy była w ciąży też miała niską hemoglobinę i boję się że u mnie też będzie tak samo do końca ciąży. Pytanie kieruję głównie do dziewczyn z II trymestru. Jakie witaminy dla kobiet w ciąży (w II trymestrze) polecacie. Chodzi mi głownie o to żeby w składzie było żelazo i aby to nie były kapsułki, tylko jakieś tabletki łatwe do przełknięcia bo niestety mam z tym problemy, a najlepiej jakby to był jakiś syropek Chyba zdecyduję się na branie witamin na własną rękę.
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
czerwony_balonik trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszystko wporządku, a jeśli lekarz nie da rady cię przyjąć to udaj się do szpitala. Cytat:
![]() Cytat:
i dzisiaj po 10 nie mogłam podnieść głowy z poduszki taka byłam zmęczona. A w czwartek wracam do pracy i nie wiem, jak dam radę wstać rano Cytat:
Masz zagrożoną?Ja nigdy nie przepadałam za gołębiami
|
|||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tak mnie muliło od rana, a jak wypiłam znienawidzone ostatnimi tygodniami capuccino to mi się polepszyło..a wypiłam je, bo nie mogę patrzeć na herbatę.. ciągle kupuję nowe, testuję zwykłe, zielone, smakowe i normalnie nie mogę. Mąż mi każe pić, że powinnam, bo i też dużo sikam i muszę spowrotem uzupełniać, ale co tu zrobić :/ Wczoraj u babci na urodzinach wypiłam truskawkową z Aldi'ka i jako jedyna mi smakowała z odrobiną cukru. Dzisiaj ją zakupię i może dzięki niej będę chętniej coś piła
![]() Jeśli chodzi o łóżeczka, to rzeczywiście w ikei mają bardzo ładne i myślę, że w przystępnych cenach Aż żal mi trochę, bo prawdopodobnie nie będziemy kupować, na strychu u chrzestnej mojej siostry leży łóżeczko po siostrze właśnie.. takie typowe jasne drewniane, szczebelkowe, wzór sprzed 11 lat Rodzice je zostawili dla wnuków i kto pierwszy ten lepszy..wyprzedziliśmy mojego brata i bratową, więc nam przypadnie |
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ale przez bardzo długi okres czasu miałam anemię (na którą nota-bene pomogły mi tabletki anty[zmniejszając krwawienie miesięczne]) wię z tym ohydnym żelazem Cię rozumiem;/ Moja mam w ciąży ze mną miała hemoglobinę 4 i gin wysłał ją do szpitala na zastrzyki, ale hemoglobina w normie była tylko podczas brania zastrzyków a jak kończyła kuracje to ta momentalnie spadała ![]() Ratowałą się piciem soku z buraków, selera i marchwi... (podobno seler ma najwięcej- te dwa pozostałe dodawała do smaku )Ale ja bym i tak nie dała rady tego wypić
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Mela1234 no właśnie też mnie to zainteresowało czemu do końca ciąży masz zwolnienie?
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ze strychu ładnie pomalujesz i będzie jak z ikei
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i też będzie miało swój urok. No i co najważniejsze jeden z punktów wyprawki dla dziecka można będzie odfajkować i nie wyda się przy tym ni grosza |
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A możesz mi powiedzieć ile ten falvit mama ma żelaza w sobie? |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
|
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wszystkim mamusiom zycze spokojnych miesiecy do rozwiązania - szybko zminie ![]() szczególne gratulacje dla MAGOLINY... bardzo gratuluje i sie ciesze ![]() Mamusia listopad/grudzień 2011
|
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Margosia już sobie sprawdziłam w necie
![]() Falvit mama ma 100% dziennego zapotrzebowania, więc chyba dobrze. A jak myślicie muszę konsultować z lekarzem jakie witaminy biorę czy mogę na własną rękę? |
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Konto usunięte
|
Ja wybierałam na własną rękę. Lekarz i tak mówi, że to wszystko jedno :P Tylko jak nie macie w tych witaminach tych wszystkich kwasów omega czy coś, to trzeba jeść więcej ryb morskich.
No ale potem lekarz chwalił mój wybór, był to Pharmaton Matruelle. Ale to duże tabletki.. |
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie chyba też wybiorę na własną rękę. Obawiam się że moja ginka jak wspomnę o witaminach to przepisze mi jakieś ogromniaste piguły, których nie będę mogła połknąć i będę się tylko męczyć. A przecież jeżeli to są witaminy dla kobiet w ciąży to z pewnością nie zaszkodzą maleństwu, więc myślę, że nie ma powodu konsultować tego z lekarzem. A w witaminach chodzi mi głównie o to żelazo, żeby miały 100% zalecanego dziennego spożycia.
|
|
|
|
#2160 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli nie masz problemów z tarczycą i nie musisz przyjmować preparatów z jodem to myślę, że możesz spokojnie coś wybrać. Spytaj w aptece, które mają małe tabletki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Tak jak poprzednio nie było tego dużo,ale sam fakt że było jest bardzo niepokojący. Jutro jadę do poradni przyszpitalnej na Karowej (szpital endo-gin-położniczy) i spytam doktora, u którego mam wizytę 14.01 czy nie mógłby mnie przyjąć wcześniej. Wczoraj miałam pół dnia dziwne uczucie w brzuchu, jakby takie delikatne skurcze z dyskomfortem, moja koleżanka stwierdziła że mi się macica rozciąga. Oby mnie jutro przyjeli i zrobili usg,bo oboje z tż się bardzo martwimy 

A jeszcze trzeba było wyjść to tu, to tam i gości w sobotę ugościć i coś przygotować..musiałam się jakoś trzymać..a nie miałam nawet godzinki na drzemkę

brak neta i czasu) a tu już II część wątku