|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Hej
![]() Dziś lepiej. Dziękuję, dziewczynki, że pytałyście Cytat:
A u nas ani grama śniegu, nawet nie wiedziałam, że w innych częściach Polski zima wróciła... Cytat:
![]() Cytat:
2. ![]() Agula, a gdzie to się znikło? ![]() Cytat:
Tymuś ma teraz taki okres (tez już kilka tygodni) że kocha swoje misie, prawie zawsze któregoś tuli lu nosi i na nich ćwiczy to, co ja robię z nim Czyli karmi je, daje pić, ubiera w czapkę, głaszcze, całuje i tańczy z nimi A, i jeszcze im wpsikuje lekarstwo do noska i inhaluje ![]() Cytat:
Ja się nie boję, więc nie o to chodzi, ale uwielbiam życie w dużym mieście. Mieszkanie na obrzeżach przeraża mnie z powodu korów (dojazdy) i przede wszystkim izolacji dziecka. Mój brat wybudował piękny, olbrzymi dom 25 km za Warszawą. Mają działkę-marzenia - 2500 m, w lesie prawie i tylko jedni sąsiedzi kawałek dalej. Naprawdę jak z bajki. Ale do najbliższego sklepiku mają 3 km. Do przedszkola/szkoły ok. 5. A liceum to już kilkanaście km dalej. I oczywsicie dzieci można dowozić, ale i tak uważam że są osamotnione. Bo nie wyjdą z kolegami na podwórko, nie umówią sie na szybko, są same... Ja chcę żeby Tymuś miał dużo kolegów "na wyciągnięcie ręki".Dziś o niebo lepiej
|
|
#992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Uszy bolą, faktycznie. Tylko nie wiem, co od czego ![]() Tyemk też ze mną w piątek podłogi mył. Ja mopem, on ścierką do naczyń Zawsze mnie wzrusza ten widok.W ogóle jest tak, ze on teraz powtarza po mnie każdą czynność, każdy gest. też tak macie? Cytat:
Szkoda że im to kiedyś minie ![]() Cytat:
Tymek mam wrażenie że sporo słówek zna. I kilka takich mało typowych, które śmiesznie brzmią w ustach roczniaka Np. kropka, jabłko, guziczek
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z pracy
jejjj jak ciężko tu wysiedzieć po tych 2 tygodniach laby dobrze, że mam zajęcie to jeszcze jakoś leci. zdrówka dla chorowitków!!! u nas kaszel po kropelkach nie przechodzi.. poczekam do jutra i ewentualnie znów pójdziemy do pediatry... co do ząbków - jakoś nie widzę, żeby Hani coś było. paluchy w buzi trzyma odkąd pamiętam. podwyższonej temperatury, bólu i płaczu nie stwierdziłam. więc może będzie bezobjawowo tak było u siostrzenicy TŻ. jej mama to nawet nie wiedziała, kiedy się ząbki kolejne pojawiały w paszczy ![]() piękne macie projekty domków, i piękne kuchnie. mi się marzy moja własna, ale póki co nie ma szans i muszę kucharzyć w maminej co do ewentualnego mieszkania w domku, to tylko w zabudowie szeregowej, w mieście. żadnych domków na peryferiach. ja wygodna jestem jednak
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a duże okno to już wogóle bomba ![]() Cytat:
i tego Wam życzę |
||
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Agu zdrówka dla Was!
Iustyna zdrówka i dla Was! Madziulka Twoja kuchnia w porównaniu z moją to ogromna ![]() Brumek super, że dzisiaj lepsze samopoczucie! Ala ma swoją ukochaną myszkę. pamiętam jak rok temu byłam z Hanią w Ikei i Hania wybrała sobie taką poduszkę serce z rękami, kupowałam dla niej stolik z krzesełkami i właśnie tą mysz dla Ali. tak jej spasowała, że teraz nie ma bez niej spania. jak gdzieś dłużej autem jedzie to też musi ją w rękach mieć. każdą inną maskotkę z łóżeczka wyrzuca a myszka jest ukochana. aż się boję jak się kiedyś rozleci a już parę razy mało brakowąło żebyśmy ją zgubiły - np. w sklepie i teraz to jej tą mysz zapinam łańcuszkiem od smoczka. Pieleszko oby ten kaszelek to nic poważnego nie było. super jak dzieci ząbkują bez objawów. u nas niestety przy Hani to raptem nie wiem kiedy tylko 1 ząb wyszedł. wczoraj jak Wam pisała, że Ala w nocy jojcała to popołudniu okazało się, że jedna 3 jej się przebiła i dzisiaj już żadnych pobudek nie było, ale idzie kolejna 3 więc tylko czekać jak znowu będzie horror. byłyśmy na spacerze, ale fajnie - szkoda tylko, że słońca nie ma. tylko odruchowo wózek wyciągnęłam a mogłam sanki Ali wyciągnąć. w ogóle to by mi się takie podwójne przydały bo tak to wojna, która ma na sankach jechać a we dwie to jednak się nie mieszczą ;P
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-07 o 12:10 |
|
|
|
#996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy podobne gusta . My też działkę kupiliśmy dosyć dużą, nie wyobrażam sobie żyć na małej przestrzeni, po prostu się duszę. A do specjalnie strachliwych nie należę. Gdy słyszę hałas po prostu idę sprawdzić co to.ad.2 Bardzo ładny wizualnie domek. ad.3 Malwinia dosyć dużo mówi: oprócz podstawowych mama itp. mówi dziadzia, myju, kotek, cia (na ciastko), daj, to, tam, mniam, kuku, oko, kaka (na kaszkę), piciu, lala, nunia (zamiast niunia), minia minia (gdy pytam jak ma na imię), kapeka (na skarpetę), koko (na jajko), kupa, anga (gdy dzwoni telefon), bam, brum. I ogólnie dużo po chińsku . Iustyna Agula zdrówka życzę. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2013-01-07 o 12:02 |
||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w poniedzialek!
Iwa pytalas o operacje Zuzi. Miala normalnie na NFZ w Zeromskim. A podwojne sanki polecam! To byl nasz pierwszy zimowy zakup, gdy pojawila sie Zuzia. Zdrowia dla chorych! Fajne projekty domow aaa obciachalismy Antka maszynka, wyglada jak rekrut
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Weny nie mam na pisanie jak zazwyczaj Ania ładny projekt, taki prosty bez udziwnień, jest ok. Pustka .... nie wiem co więcej chciałam napisać.. Brumek ale Cie wzięło, zdrowia. Mnie chyba coś bierze, kicham ciągle. Próbuje zdusić lekami w zarodku. Zdrówka dla chorowitków! Madziulka to okno mi sie podoba w kuchni Aga pokaż rekruta ![]() Wzięłam się za odsmoczkowanie Sary. Noc była bez smoka, a teraz walczy i kwęczy zasnąć nie może... narazie wytrzymuje, nie wiem czy się nie poddam Co to za plaga chorób? jeszcze świńska grypa, ciągle o nowych przypadkach mówią.
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1002 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
my już raczej zdrowi tfu tfu co by nie zapeszyć ![]() Cytat:
hahah u nas też stary zbok kazał się nam rozmnażać ku chwalę Boga Cytat:
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym od niedawna jest jazda na myjy myju. udaje ze myje rece i chce dostac sie do wody i mydła. i gada to swoje miju miju ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
), mniam mniam (miał miał - kot), iaia (troche nieporadnie ale nasladuje konia), ko (oko), taaa, nie, niecie (nie chcę), nie ma, bam, kulka (piłka)
|
||
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
a moj Igor nic nie mowi tylko tata i baba a jak mowie powiedz mamma to odpowiada NIE
pozatym ni huhu.....ale maz tez poxno zaczal mowic wiec moze po tatusiu...... ![]() patik,shira - ja odsmoczkowalam juz w maju poprostu ktoregos pieknego dnia schowalam smoczek do szafki i koniec nie ma i juz pierwsze dni byly ciezkie ale tylko przy zasypianiu ale po tygodniu minelo i teraz jak widzi smoka u dzieci to nawet nie wie co to i do czego sluzy
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2013-01-07 o 14:48 |
|
|
|
#1005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż nie ma najgorzej, bo wybudowaliśmy się na wsi (ok 18 km od miejsca gdzie obecnie mieszkamy), a sklep mamy zaraz za ulicą, do przedszkola/podstawówki/gimnazjum ok 1 km. Mamy przychodnię, aptekę, urząd gminy, bank, kilkanaście sklepów, duży market coś jak biedronka, pocztę, restauracje... Do autostrady ok 5 km, z której wjeżdżamy w same centrum miasta.Więc tak naprawdę Domeczek wszystko ma, a i kolegów też na pewno nie mniej niż w mieście. A do liceum będzie dojeżdżał. Ja mieszkałam w mieście a do liceum dojeżdżałam o innego miasta, bo takie sobie akurat wybrałam No i wiadomo ceny dziełek w mieście u nas nie do przejścia (dla nas). Na to nas niestety nie stać ![]() Cytat:
Oby u Was było bezobjawowoI mam nadzieję, że kaszel w końcu minie. U nas jeszcze płaca na jakieś kwiaty, utrzymanie itd... Złodzieje Cytat:
|
||||
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
Tez sie powinnam wziac za odsmoczkowanie, ale psychicznie nie jestem na to gotowa
. My tez bedziemy mieszkac na wsi, ale jakos mnie to nie przeraza. Do centrum 10 minut autem. Do przedszkola i szkoly 7 minut piechota, do sklepu tez bliziutko. W sasiedztwie sa dzieci. |
|
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
hej
ale smętny dzień... my dziś od 6 rano na nogach, małemu nie chciało się spać z tymi odległościami to jest różnie, patrząc na warszawskie korki i dojazd do szkoły średniej na przykład, to podobną odległość szybciej pokonałabym u siebie (ze wsi do miasta), więc nie zawsze w mieście jest bliżej do wszystkiego, w sensie odległości czy czasu dojazdu ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- odsmoczkowanie - powinno być dość proste, wczoraj zasypiał bez smoka, więc nie jest on niezbędny, zastanawiam się tylko dlaczego już nie zabrałam go definitywnie??
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
pokaż pokaż
![]() Cytat:
no i jak się skończyło? zasnęła bez smoka? Cytat:
otóż to przez wakacje mieszkałam z dziewczynami u teściów u nich do najbliższego sklepu trzeba podjechać autem, ale w miasteczku jest wszystko - szkoły, przedszkole, sklepy, biblioteka autem trzeba gdzieś 3-4 minuty podjechać i to chyba kwestia przyzwyczajenie i organizacji na osiedlu mam sklepów w brud jak mi czegoś braknie to 2 minuty i mam to co chcę a tam jednak trzeba podjechać, ale po 2 tygodniach już byłam zorganizowana bardziej ![]() za to Hanię puściłam koło domu (bramę zamknęłam) i dziecko mogło całymi dniami na zewnątrz siedzieć a w mieście już takiej możliwości nie ma. wszystko ma plusy i minusy ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- ach Aga podaj mi swoje nazwisko - nie wiem może na PW? bo w tym tygodniu to raczej TŻ będzie Hanię odbierał a ja rano zaprowadzam to bym może tą sukienkę na bal w szafce Zuzi Ci zostawiła? bo może być tak, że się nie będziemy w tygodniu teraz widziały. przymierzycie sobie na spokojnie czy dobrano i czy Zuzi się spodoba w ogóle ![]() a i co robicie z feriami? będą dziewczyny chodzić? a Ty jakoś masz teraz do pracy wrócić tak?
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik, Iwa w załaczniku moj rekrut dla Was z mina aniolka
![]() Iwa tak wracam 1 marca i mam ogromnego dola z tego powodu. A w ferie dziewczyny maja ferie , to znaczy jada do moich rodzicow, a ja pewnie po tygodniu dojade do nich z Antkiem. Na ostatni taki dluzszy pobyt
Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2013-01-07 o 18:21 |
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zresztą, może mu przejdzie, przestałam zwracać uwagę, dziś poprawa ![]() Ja mam jakis melancholijny nastrój. Była u mnie dzisiaj kolezanka w ciązy, wyciagnęłam pierniki, takie wiaderko jak po kilogramowym serze, i dużą czekolade, opracowałyśmy ![]() A ja od początku roku na diecie jestem Ale dziś na prawdę na nic ochoty nie mam, nawet z małym nie chciało mi sie na spacer wyjsc chociaż pogoda ładna. Zauważyłam że mój tż zaczyna na mnie działać jak wampir energetyczny i bardzo mnie to martwi. Ale może to chwilowe.jutro rozbieram choinkę, tż namówił mnie na żywa, najgorszy bląd jaki mogłam popełnić przy małych dzieciach. Jest tak ususzona już, że jak tylko dotknę to zostaje pusta galąź. Wszedzie pełno igieł. Karolowi podoba się jak się sypie i molestuje ją a Bartek sciąga do ciężarówki i obwozi po całym pokoju. Stoi od 22, czyli nie wiele ponad 2 tyg. Rodzice też w ten sam dzien swoja ustwaili, a im ani jedna igła jeszcze nie spadła tak się trzyma. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-07 o 18:56 |
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
No i byłam u lekarza
![]() 7 tyd wg Usg i termin na 27.08.2013
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga słodki jest! Iwa zasnęła, ale po 1,5 h obudziła się z płaczem i jej dałam, no ale i tak nie usneła więc zaraz zabrałam. Teraz na noc usneła też bez bez dopominania się. Zaneta to fajowsko. Całe lato z brzuchem
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-01-07 o 20:49 |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, czyli znów będziesz wakacyjną mamą
![]() Jeśli chodzi o mieszkanie w domu, to ja mam poglądy niczym Brumek. Z resztą po ślubie mieszkaliśmy trochę na wsi i... w 100% utwierdziłam się w swoich poglądach, z tym że my mieszkaliśmy w miejscu które spokojnie mogło kandydować do miana końca świata. Gdyby jeszcze jakieś udogodnienia jak sklep, ośrodek zdrowia, szkoła ect były bardziej w zasięgu ręki, a raczej nóg to pewnie tak by mi nie przeszkadzało. A tak wszędzie samochodem musiałam jeździć. A teraz jak mała jest chora, to do lekarza spokojnie wózkiem mogę się wybrać. Jeśli chodzi o mowę naszych dzieciaków to ja osobiście jestem pod wrażeniem Agaty, choć i moja chyba sobie radzi. Myślałam że moja jest sprytna bo umie się przedstawić (imieniem), ale po tym jak w żłobku dziecko z naszej grupy przedstawiło się imieniem i nazwiskiem to padłam. |
|
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a już na pewno wolę to, niż wcześniejsze mieszkanie na 4 piętrze bez windy . Ale fakt - wygnajewo Nie ma: sklepu, poczty, przychodni... No nic nie ma, ale podoba mi się tu
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta ale trafilas, dzieciaczki beda z tego samego miesiaca
.Musze skoczyc do Tesco po jakies zakupy, w srode jade do rodzicow - pierwszy zjazd w tym roku. |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
BRAWO!!!Bardzo się cieszę
Witam. Dzisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko ok Mateuszek obsikał body i prawie lekarza( chyba go nie lubi )
|
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz, bo za szybko się wysłąło...
super ![]() ja i moja siostra jesteśmy z jednego miesiąca (różne lata) i 3 dni róznicy między dniami urodzin, w dzieciństwie imprezy urodzinowe obchodziłyśmy razem Cytat:
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

zapraszam

strachulec ze mnie straszny 

tak było u siostrzenicy TŻ. jej mama to nawet nie wiedziała, kiedy się ząbki kolejne pojawiały w paszczy 

poza tym od niedawna jest jazda na myjy myju. udaje ze myje rece i chce dostac sie do wody i mydła. i gada to swoje miju miju