|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
widzę, że nie tylko ja w nocy nie spałam
![]() ![]() ![]() Gratuluje donoszonych ciąż ![]() ![]() ![]() ![]()
#4652 | |||||
Zakorzenienie
|
witam Was z rana dziewczyny, nie było mnie przez weekend i ledwo Was nadrobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
basiu piękny opis porodu, aż się łezka w oku zakręciła jak przeczytałam o zachowaniu męża. Też bym chciała, żeby mój małż tak sam z siebie jakąś inicjatywę podjął, a nie tylko, "zdecyduj sama, tak, żeby Tobie było dobrze, ja się nie znam" ![]() ![]() ja wczoraj od 15-tej czekałam na księdza po kolędzie, dotarł do nas dopiero przed 20-tą :/ nie wiem, jakie podejście macie do takich tematów ale jak do sklepu chodzić w niedzielę to nie wolno, bo kościół zabrania, Trzech Króli wolny od pracy, sklepy nieczynne a u nas wczoraj ksiądz po kolędzie. Jakieś to takie dziwne... Ale może ja się nie znam ![]() Wy tu cały czas o skurczach i bólach a u mnie nic się nie dzieje... czasem Kubuś przyciśnie się do szyjki (tak mi się przynajmniej wydaje) ale to trwa chwilę i mija, czasem mnie dół brzucha trochę tak pociągnie ale to nie boli jakoś bardzo. Ja nie wiem, czy będę wiedzieć, że to jest to... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Sms od Authentic: "Hej, jedziemy na porodówkę. Znów chyba trochę wód odeszło i zadzwoniłam do szpitala, co robić. Kazali przyjechać, ale niekoniecznie nas zatrzymają. Do tej pory się nie bałam, ale teraz zaczyna się stres." - dziewczyny, trzymamy kciuki!
![]() Badzia, a jakiej firmy zamierzasz kupować te kosmetyki? ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-07 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Konto usunięte
|
I co, jak myślicie?
Roz... się w cholerę! To powiedzcie mi, po kij 4h bólu? Nieregularnie, ale mocno, wcale to nia przepowiadacze nie wyglądało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobiety
![]() u mnie dziś już termin rozpakowywania a tu cisza, jak makiem zasiał ;p wyspałam się!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() idę zaraz ogarniać pokój, siebie i spakuje torbe do tesciowej, zeby tzt nie musiał szukac ![]() tzt pojechał do łodzi, ale dzis wraca, bo jutro musi mnie zawieźć do szpitala a w koncu nie wiadomo co jutro bedzie ;p aj jeszcze sniadankoooo ;p
![]() |
#4656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
SUZI kacik bardzo ladny i praktyczny ![]() Wstalam niedawno, wlasciwie to mama mnie obudzila. Zjadlam sniadanie i zaraz jade do miasta. Dzis na obiad zupa warzywna. Poza tym musze poprac troche Oli rzeczy, typu pieluchy, czapeczki, ale chce to zrobic recznie. BLACK pamietasz jak pisalysmy gdzie czujemy ruchy naszych posladkowych dziewczynek??? Otoz czulam do tej pory w prawym boku gule (glowka), a teraz oprocz prawego boku to jeszcze czuje gule na srodku, pod samymi cyckami. I co to jest??? Druga glowka, blizniaki??? ![]()
![]() |
#4657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sobie wyobraźiłam parówkę prawdziwą pływającą w termosie ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38492904]I co, jak myślicie? Roz... się w cholerę! To powiedzcie mi, po kij 4h bólu? Nieregularnie, ale mocno, wcale to nia przepowiadacze nie wyglądało ![]() mhmm... szajka a kąpiu kąpiu brałaś? może przejdzie?? chociaz 4 h hmmm .... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
ja po wizycie. polozna mnie pocieszyla, ze nie dociagne do 40 tygodnia. jak uslszala ile rodzilam to wpisala mne na tablice w ich dyzurce do porodu domowego
![]() ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie u siebie w pobliżu...sklep JYSK?? Są tam wyprzedaże materiałaów...np. rolki po 5m na 140 ...ja kupilam taką za 60 zł i mama uszyła mi z tego dwie pościele...a na początku maluszek i tak nie śpi w pościeli więc spoko...dwie na razie starczą....a z resztą są też przezeny materiałów w leroy merlin...
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam 2 wybrzuszenia, jedno to głowa, a drugie to na 100% kolanka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Wtajemniczenie
|
tak
![]() ![]() Cytat:
A apropo jedzenia to ja jadę na gotowanych warzywach, mięsie drobiowym gotowanym, ryżu, makaronie, ziemniakach, jabłkach gotowanych lub pieczonych, rybach, piję wodę niegazowaną, kawę zbożową (Inka,Anatol) z mlekiem, herbatę np. malinową i kompot z jabłek. Jem też jajka, dżemy. Ważne, żeby nie tłuste, nie smażone i nie ciężkostrawne (w tym wzdymające). Szału nie ma, ale da się wytrzymać, zwłaszcza jak się widzi, że waga leci. Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38492904]I co, jak myślicie? Roz... się w cholerę! To powiedzcie mi, po kij 4h bólu? Nieregularnie, ale mocno, wcale to nia przepowiadacze nie wyglądało ![]() Mnie tak bolało w nocy z 1 na 2 dzień świat, a w nocy 2 dnia pojechałam już z regularnymi, więc trzymam kciuki aby i u Ciebie się tak rozkręciło ![]() Autentic trzymam kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Raczkowanie
|
Dzięki za pochwały kącika
![]() Authentic - powodzenia na porodówce ![]() Rano byłam zrobić badania w labie, jutro odbiorę wyniki, a o 12 mam dzwonić żeby dowiedzieć się, czy mam paciora. Mam nadzieję, że nie, bo już dość atrakcji na koniec ciąży. Poza tym krzyże mnie tak napierdzielają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
Trochę Was ostatnio podczytuję, ale to z sentymentu do ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Życzę szybkich porodów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Konto usunięte
|
Authentic, powodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
Black, myslalam o rossmanowskim bd, bo mam emulsje dla ciezarnych i sie sprawdza, j&j na pewno odpada, mnie w ciazy oliwka uczulila, wiec nie bede na malej testowac..
Laktator kupowalas w necie? Poka linka ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Ach, no i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o laktator, to kupowałam w sklepie stacjonarnym, ale widzę, że na allegro też są: http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...902734386.html ![]() Nancykenator, ciężko zrobić krem bez wody, ale z odpowiednimi substancjami nie będzie on szkodliwy, także możesz spokojnie taki kupić. Ewentualnie możesz zainwestować w czystą lanolinę, to już zależy od Ciebie. ![]() A ten Aquastop ma taki skład: wazelina biała, olej mineralny, wosk mineralny, alkohole wełny owczej, fenoksyetanol, metylo-etylo-propylo-butylo parabeny - tragedia. Czyli parafina, wazelina, wosk + aż 4 ostre konserwanty. Jestem na nie. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-07 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Konto usunięte
|
U mnie i Agatki tylko jedna rzecz z parafiną się sprawdziła, na kwestie uczuleniowe, diprobaza (parafina i wazelina, nic poza tym).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Black
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
Szaja, buuuu, szkoda, ze nic sie nie rozkrecilo i musialas tylko cierpiec.
Authentic, dasz rade!! ![]() Asia, dzieki za opinie o bejbi blues, chyba sie wybierzemy dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
Black a czy czystą lanoliną można też smarować profilaktycznie pupcię bobaska?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Konto usunięte
|
Nancy, można, większość robionych na receptę maści na odparzenia zawiera głównie lanolinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
szaja dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Rozeznanie
|
Autenthic- czymam kciuki,bidulo przeterminowana:p
Szaja- moze i u Ciebie jednak ruszy... E-vel- dzieki za nadzieje z tym ciazowym cellulitem,takie oblesne uda mi sie zrobily ostatnio...:/ Black-ja przytylam 7kg,a poltora mi spadlo... Wiec jest malutko,tylko 5,5... Ale dzidzia duza,zdrowa,rozwinieta,wi ec staram sie tym nie przejmowac. A jak juz zobacze mojego Marcinka zdrowego,to pewnie docenie to minimum kilogramow ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38493917]Nancy, można, większość robionych na receptę maści na odparzenia zawiera głównie lanolinę
![]() Dokładnie tak - lanolina świetnie łagodzi i leczy, niekoniecznie nawilża przy tym, ale na pewno nie wysusza (raczej trzyma taki sam poziom nawilżenia, jak przed posmarowaniem), dlatego na odparzenia warto ją mieć czy właśnie na bolące, poranione sutki, ale można się też przy okazji zaopatrzyć w coś dobrze nawilżającego (ale nie na bazie parafiny czy wazeliny, bo one na dłuższą metę przesuszają). |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | ||||
Wtajemniczenie
|
witam
![]() wyszykowałam rano małża do pracy a potem...zasnęłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
O
![]() Authentic, czyżbyś się doczekała ![]() ![]() ![]() u mnie dalej nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Black to kupię w takim razie czystą lanolinę i będzie pożytecznie i dla mnie, i dla Maluszka
![]() ![]() a ja od rana siedzę i żrę, nawet nie jem tylko pożeram :/ straszne to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.