Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 09:11   #4651
j1987
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

widzę, że nie tylko ja w nocy nie spałam jak się obudziłam o 2 na siku tak dopiero ok 7 zasnęłam, ale co z tego o9 się obudziłam i teraz chodzę jakbym mega kaca miała

Gratuluje donoszonych ciąż ale Wam już dobrze i możecie już rodzić ja też już chcę ale my mamy jeszcze czas
Stary 2013-01-07, 09:12   #4652
nancykenator
Zakorzenienie

witam Was z rana dziewczyny, nie było mnie przez weekend i ledwo Was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja juz tez nie wiem jak to jest z tymi wodami.
Polozna mowila, ze od odejscia wod mamy 2-3h na dotrcie do szpitala, podobno nie trzeba od razu pedzic na sygnale.
Chyba ze beda zielone to migiem na porodowke.
nam też tak położna mówiła, że jak odejdą wody to spokojnie żeby sobie coś zjeść, wziąć prysznic, bo mamy jeszcze 2-3 h chyba, że cały dzień były skurcze albo wody były zielone to wtedy natychmiast

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie też myślałam, żeby nie kupować teraz - ale dam sobie radę w szpitalu bez stanika do karmienia? Jak będzie nawał pokarmu np - to pobrudzę sobie koszulę natychmiast, bo wkładek nawet nie będzie w co wsadzić???
Nie wiem?

Sekrety chiurgii też widziałam.. i właśnie tego się obawiam.
Tyle, że teraz już po ptokach, bo będzie co ma być..najwyżej potem jakoś nad tym pracować.
ja kupiłam 2 staniki zwykłe bawełniane bez fiszbin w h&m do karmienia, myślę, że na początku wystarczą
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja mam ochotę zamówić sobie kupę kosmetyków do makijażu na allegro, już nawet wstępnie wsadziłam sobie do koszyka to, co bym chciała, od jednego sprzedawcy, no ale nie wiem, czy to nie głupie, że zaraz urodzi mi się córeczka, a ja wydaję taką kasę na kolorówkę.
oj tam, oj tam jako młoda mama musisz sobie od czasu do czasu zrobić prezent
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
wywłują sn. Chyba lepiej, prawda? Tzn mnie jakoś bardziej przeraża cc..

Djerba, ogromnie się cieszę, że u Was ok mam nadzieję, że mój tż eż przestanie mieć głupie odpały

A co do mojej szanownej przyszłej teściowej mam jej dosyć
Wyobraźcie sobie, już od dawna namawiała nas, byśmy razem zamieszkali, że ona tżowi do czynszu się dorzuci na początek, no a jak w ciążę zaszłam to już w ogóle, że pomoże, że na czynsz nam kopsnie trochę, żeby nam na początku lżej było.. ona sama miała 18lat jak z domu wyszła i zaszla matka piła a ojciec ma inną rodzinę, także rozumie jak to jest i że młodym trzeba pomóc i tak prawdę mówiąc to gdyby nie jej męża matka (tża babcia) to by nie miała się gdzie podziać.

I wyobraźcie sobie, 10zł od niej nie ujrzeliśmy. Wiecie, nikt nie wymaga, by nam dawała kasę, ale po co obiecuje? a teraz non stop słyszę "no ja bym synowi dała, ale gdyby on inaczej postępował i był bardziej odpowiedzialny" babka nas sponsoruje, a ona wiecie co na to? Że babka powinna dawać te pieniądze jej i ona by nam zrobiła zakupy, bo jak np. mój tż dostanie powiedzmy głupie 100zł, zrobi zakupy za 60 a 40 przepuści na głupoty, więc gdyby pieniądze od babki trafiały do niej, to te 40zł by ocalało. A chu ją to obchodzi? NAM babka tża daje a nie jej, jak chce to niech nam robi zakupy ale za swoje, a nie się wpier w nieswoje sprawy, by mogła to by do dupy zajrzała, jeszcze by rządzić chciała co mamy kupować. No ale to to nic. Teraz prawdziwa bomba!
Dzidziuś... noooo jaką to ona babcią nie będzie, jako że mam mnóstwo używek po siostrzenicy, to ubranek praktycznie nie kupowałam, więc maka tża ciągle powtarzała, że po pierwsze te trzy komplety nowe do szpitala to ona nam kupi, poza tym nie robić tego teraz, bo jeszcze dużo czasu, no i przecież niewiadomo jakie się dziecko urodzi, bo może r.56 będzie za mały. (pffff) I stwierdziła że dla niej to żaden problem, sklepy mają taki asortyment, że ona idzie kupuje i jest. Więc mówię ok, zobaczymy. Wózek... siostra ma dać, ale nieeee nie bierz od siostry, bo u nas w rodzinie nam dzadzą super wózek bla bla bla i fotelik też nam zaoferowali i bujaczek... mówię ok, ale swoje wiem więc i tak wezmę od siostry wózek, bo mi się podoba, miałam okazję go wypróbować, wiecie...
No i oczywiscie na moje przygotowania ciągle przygadywała, że do 25.01 mam czas. Jak mówiłam, że mogę urodzić wcześniej "no co ty, niby czemu" nie dalo się jej wytłumaczyć.
Łóżeczko powiedziała, że nam kupuje na gwiazdkę i wiecie co? Stwierdziła, że przed swiętami bez sensu zamawiać, bo ZA WCZEŚNIE i zrobi to po Nowym Roku! no i ja do szpitala, mówię, że za kilka dni rodzę, a ona ojej, a ja łóżeczka nie zamówiłam jeszcze"
No i bum. Nagle trafiam do szpitala, lekarze za kilka dni wywołują mi poród, a ona sieje panikę że "przecież my jeszcze nic nie mamy" "ale nic nie jest gotowe". A ja do niej "sklepy wszystko mają, ponoć to nie jest problem iść i kupić?" niech ma baba, jak taka mądra była. A po drugie: moja mama dała mi pieniądze teraz, ubranka od siostry uprała, uprasowała, poskładała, spakowała śpieworek na wyjście i takie tam. I wiecie co? Matka tża g***o wiedząc pretensje ma, że "wszystko na jej głowie i wszystko ona, a moi rodzice nic nie pomagają" A gówno wie i tak pierniczy, poza tym po kiego się tak oferowała i chlapała na prawo i lewo co to ona nie kupi i w sklepie jest i to nie problem dla niej? pffffff
współczuję teśćiowej, tylko ale nie przejmuj się teraz tylko myśl że niedługo Dzidziuś będzie z Tobą
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny help bo się duszę , co można na zatkany nos i katar????
Przeziębienie mnie dopadło, w sumie nic strasznego poza mega zatkanym nosem którego nic nie udrażnia , wody morskiej próbowałam, tego ojeku oilbas i NIC
Kiedyś to wzięłam tabletke cirrusa i przechodzilo jak ręką odjął a teraz nie mozna i co ja mam wziąć ?
mi pomogła tzw. parówka z solą. Wrzątek do termosu wsypujesz łyżkę soli i tą parę wciągasz nosem

basiu piękny opis porodu, aż się łezka w oku zakręciła jak przeczytałam o zachowaniu męża. Też bym chciała, żeby mój małż tak sam z siebie jakąś inicjatywę podjął, a nie tylko, "zdecyduj sama, tak, żeby Tobie było dobrze, ja się nie znam"
ja wczoraj od 15-tej czekałam na księdza po kolędzie, dotarł do nas dopiero przed 20-tą :/ nie wiem, jakie podejście macie do takich tematów ale jak do sklepu chodzić w niedzielę to nie wolno, bo kościół zabrania, Trzech Króli wolny od pracy, sklepy nieczynne a u nas wczoraj ksiądz po kolędzie. Jakieś to takie dziwne... Ale może ja się nie znam
Wy tu cały czas o skurczach i bólach a u mnie nic się nie dzieje... czasem Kubuś przyciśnie się do szyjki (tak mi się przynajmniej wydaje) ale to trwa chwilę i mija, czasem mnie dół brzucha trochę tak pociągnie ale to nie boli jakoś bardzo. Ja nie wiem, czy będę wiedzieć, że to jest to...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:12   #4653
BlackSanctum
Zakorzenienie

Sms od Authentic: "Hej, jedziemy na porodówkę. Znów chyba trochę wód odeszło i zadzwoniłam do szpitala, co robić. Kazali przyjechać, ale niekoniecznie nas zatrzymają. Do tej pory się nie bałam, ale teraz zaczyna się stres." - dziewczyny, trzymamy kciuki!

Badzia, a jakiej firmy zamierzasz kupować te kosmetyki?

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-01-07 o 09:13
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:15   #4654
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

I co, jak myślicie?
Roz... się w cholerę! To powiedzcie mi, po kij 4h bólu? Nieregularnie, ale mocno, wcale to nia przepowiadacze nie wyglądało ani na plecach, ani na bokach się położyć, ani siąść, ani pionowo. Coś czuję, że nie dla mnie sn :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:16   #4655
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobiety

u mnie dziś już termin rozpakowywania a tu cisza, jak makiem zasiał ;p
wyspałam się!!!!!!!!!!!!!!!! pierwszy raz od kilku tygodni...
idę zaraz ogarniać pokój, siebie i spakuje torbe do tesciowej, zeby tzt nie musiał szukac
tzt pojechał do łodzi, ale dzis wraca, bo jutro musi mnie zawieźć do szpitala a w koncu nie wiadomo co jutro bedzie ;p aj jeszcze sniadankoooo ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:31   #4656
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziękuję jeszcze raz za link do podgrzewacza/sterylizatora - fajna cena i fajny produkt chyba.
I widzę, że jeszcze mają laktator elektryczny w ludzkiej cenie - będę wiedziała skąd brać.
Teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, ze laktatora nie zamowilam. No ale nic, jak bedzie potrzebny to sie na cito kupi.

SUZI kacik bardzo ladny i praktyczny

Wstalam niedawno, wlasciwie to mama mnie obudzila. Zjadlam sniadanie i zaraz jade do miasta. Dzis na obiad zupa warzywna. Poza tym musze poprac troche Oli rzeczy, typu pieluchy, czapeczki, ale chce to zrobic recznie.

BLACK pamietasz jak pisalysmy gdzie czujemy ruchy naszych posladkowych dziewczynek??? Otoz czulam do tej pory w prawym boku gule (glowka), a teraz oprocz prawego boku to jeszcze czuje gule na srodku, pod samymi cyckami. I co to jest??? Druga glowka, blizniaki???
Stary 2013-01-07, 09:31   #4657
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nam też tak położna mówiła, że jak odejdą wody to spokojnie żeby sobie coś zjeść, wziąć prysznic, bo mamy jeszcze 2-3 h chyba, że cały dzień były skurcze albo wody były zielone to wtedy natychmiast

mi pomogła tzw. parówka z solą. Wrzątek do termosu wsypujesz łyżkę soli i tą parę wciągasz nosem
..
u mnie tak samo mówiła moja gin, ale powiedziałą mi jeszcze, żebym lepiej jechała od razu do szpitala, zawsze to bezpieczniej

ale sobie wyobraźiłam parówkę prawdziwą pływającą w termosie
Cytat:
Sms od Authentic: "Hej, jedziemy na porodówkę. Znów chyba trochę wód odeszło i zadzwoniłam do szpitala, co robić. Kazali przyjechać, ale niekoniecznie nas zatrzymają. Do tej pory się nie bałam, ale teraz zaczyna się stres." - dziewczyny, trzymamy kciuki!

Badzia, a jakiej firmy zamierzasz kupować te kosmetyki?
nooo to tylko teraz czekać
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38492904]I co, jak myślicie?
Roz... się w cholerę! To powiedzcie mi, po kij 4h bólu? Nieregularnie, ale mocno, wcale to nia przepowiadacze nie wyglądało ani na plecach, ani na bokach się położyć, ani siąść, ani pionowo. Coś czuję, że nie dla mnie sn :/[/QUOTE]

mhmm... szajka a kąpiu kąpiu brałaś? może przejdzie??
chociaz 4 h hmmm ....

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 09:34   #4658
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja po wizycie. polozna mnie pocieszyla, ze nie dociagne do 40 tygodnia. jak uslszala ile rodzilam to wpisala mne na tablice w ich dyzurce do porodu domowego spytala o antybiotyk czy mam w domu na tego diabelnego paciorkowca kazala mi w razie co dzwonic do szpitala, ak nie bede pewna i jechac sprawdzac czy to juz i nie ceregieic sie. pocieszajace jest to, ze wszystkie wynik sa fantastyczne
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:35   #4659
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No ja tez nie mam pościeli... i włąsnie na all.... średnio mi się widzą :/ jeszcze skonczy sie na tym że kupie w ikei....
Dziewczyny macie u siebie w pobliżu...sklep JYSK?? Są tam wyprzedaże materiałaów...np. rolki po 5m na 140 ...ja kupilam taką za 60 zł i mama uszyła mi z tego dwie pościele...a na początku maluszek i tak nie śpi w pościeli więc spoko...dwie na razie starczą....a z resztą są też przezeny materiałów w leroy merlin...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:37   #4660
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, ze laktatora nie zamowilam. No ale nic, jak bedzie potrzebny to sie na cito kupi.

BLACK pamietasz jak pisalysmy gdzie czujemy ruchy naszych posladkowych dziewczynek??? Otoz czulam do tej pory w prawym boku gule (glowka), a teraz oprocz prawego boku to jeszcze czuje gule na srodku, pod samymi cyckami. I co to jest??? Druga glowka, blizniaki???
Ja kupiłam laktator z Nuby za 30zł, wydaje się całkiem fajny, lepszy nie jest mi potrzebny, dlatego nie brałam żadnego Aventu za 150zł, choć na początku miałam taki plan.

Ja też mam 2 wybrzuszenia, jedno to głowa, a drugie to na 100% kolanka. Więc u Ciebie pewnie tak samo się układa, u mnie też głowa z prawej (a byłam przekonana, że z lewej przez cały czas).
Stary 2013-01-07, 09:39   #4661
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Mówisz o cellulicie na nogach?
potrafisz poprawić humor z rana
tak miałam okropny... fuj, fuj, fuj... i go nie ma
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Jaki rozmiar masz tych nakładek na sutki?

Zaczęłam się strasznie martwić o karmienie piersią, a dokładnie o dietę podczas karmienia. Macie jakieś strony z rzetelną informacją co można jest a czego nie?
ja mam rozmiar S, ale mój rozmiar biustu to teraz 75-80 B-małe C...

A apropo jedzenia to ja jadę na gotowanych warzywach, mięsie drobiowym gotowanym, ryżu, makaronie, ziemniakach, jabłkach gotowanych lub pieczonych, rybach, piję wodę niegazowaną, kawę zbożową (Inka,Anatol) z mlekiem, herbatę np. malinową i kompot z jabłek. Jem też jajka, dżemy. Ważne, żeby nie tłuste, nie smażone i nie ciężkostrawne (w tym wzdymające). Szału nie ma, ale da się wytrzymać, zwłaszcza jak się widzi, że waga leci.

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Wstawiam kącik małej. Szału nie ma, bo miejsce mamy ograniczone - w sypialni, prócz tego mamy jeszcze łoże małżeńskie, dużą szafę wnękową i łóżeczko turystyczne dla drugiej córki.
u nas podobnie zagracone, ale macie ślicznie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38492904]I co, jak myślicie?
Roz... się w cholerę! To powiedzcie mi, po kij 4h bólu? Nieregularnie, ale mocno, wcale to nia przepowiadacze nie wyglądało ani na plecach, ani na bokach się położyć, ani siąść, ani pionowo. Coś czuję, że nie dla mnie sn :/[/QUOTE]
Mnie tak bolało w nocy z 1 na 2 dzień świat, a w nocy 2 dnia pojechałam już z regularnymi, więc trzymam kciuki aby i u Ciebie się tak rozkręciło

Autentic trzymam kciuki
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 09:42   #4662
suzi31
Raczkowanie

Dzięki za pochwały kącika
Authentic - powodzenia na porodówce
Rano byłam zrobić badania w labie, jutro odbiorę wyniki, a o 12 mam dzwonić żeby dowiedzieć się, czy mam paciora. Mam nadzieję, że nie, bo już dość atrakcji na koniec ciąży.
Poza tym krzyże mnie tak napierdzielają , ale jeszcze trochę i finał, więc damy radę !
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:45   #4663
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

ale sobie wyobraźiłam parówkę prawdziwą pływającą w termosie

tak też może być

Dziewczyny, jakie macie kremy dla Dzidzia ochronne do buzi? Bo tak patrzę i patrzę i one w większości mają wodę w składzie....
Stary 2013-01-07, 09:47   #4664
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jakie macie kremy dla Dzidzia ochronne do buzi? Bo tak patrzę i patrzę i one w większości mają wodę w składzie....
ja kupiłam o taki - > http://www.ziololek.pl/produkt/34

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-01-07, 09:51   #4665
fiona27
Zakorzenienie

Trochę Was ostatnio podczytuję, ale to z sentymentu do ciąży mam synka 2- letniego i nie długo zaczynam staranka o kolejną dzidzię, wiem jak to jest pod koniec ciąży też sie czułam jak słoń i nie mogłam się doczekać kiedy w końcu urodzę. Po porodzie było mi jakoś dziwnie - bez brzucha i na prawdę tękniłam za nim mimo, że dzidzia obok

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Życzę szybkich porodów
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 09:51   #4666
Konto usunięte

Authentic, powodzenia a nie mówiłam?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:54   #4667
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, myslalam o rossmanowskim bd, bo mam emulsje dla ciezarnych i sie sprawdza, j&j na pewno odpada, mnie w ciazy oliwka uczulila, wiec nie bede na malej testowac..
Laktator kupowalas w necie? Poka linka

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Ach, no i za Authentic
Stary 2013-01-07, 09:57   #4668
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja kupiłam o taki - > http://www.ziololek.pl/produkt/34
o fajny i można nim smarować profilaktycznie pupisko
dzięki
Stary 2013-01-07, 10:00   #4669
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Black, myslalam o rossmanowskim bd, bo mam emulsje dla ciezarnych i sie sprawdza, j&j na pewno odpada, mnie w ciazy oliwka uczulila, wiec nie bede na malej testowac..
Laktator kupowalas w necie? Poka linka
No to jeśli z BD, to ja mam takie kupione: http://metalandglam.blogspot.com/201...moj-wybor.html

A jeśli chodzi o laktator, to kupowałam w sklepie stacjonarnym, ale widzę, że na allegro też są: http://allegro.pl/laktator-reczny-nu...902734386.html

Nancykenator, ciężko zrobić krem bez wody, ale z odpowiednimi substancjami nie będzie on szkodliwy, także możesz spokojnie taki kupić. Ewentualnie możesz zainwestować w czystą lanolinę, to już zależy od Ciebie.

A ten Aquastop ma taki skład: wazelina biała, olej mineralny, wosk mineralny, alkohole wełny owczej, fenoksyetanol, metylo-etylo-propylo-butylo parabeny - tragedia. Czyli parafina, wazelina, wosk + aż 4 ostre konserwanty. Jestem na nie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-01-07 o 10:03

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 10:05   #4670
Konto usunięte

U mnie i Agatki tylko jedna rzecz z parafiną się sprawdziła, na kwestie uczuleniowe, diprobaza (parafina i wazelina, nic poza tym).
Stary 2013-01-07, 10:05   #4671
badziabadzia
Zakorzenienie

Dzieki Black jutro sie wybiore do Rossmana to sie zaopatrze . A laktator tez chce kupic najprostszy, zeby miec w razie w jak sie okaze ze jest mega potrzebny to kupie cos lepszego
Stary 2013-01-07, 10:09   #4672
nafiyqa
Zakorzenienie

Szaja, buuuu, szkoda, ze nic sie nie rozkrecilo i musialas tylko cierpiec.

Authentic, dasz rade!!

Asia, dzieki za opinie o bejbi blues, chyba sie wybierzemy dzis

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:10   #4673
nancykenator
Zakorzenienie

Black a czy czystą lanoliną można też smarować profilaktycznie pupcię bobaska?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 10:12   #4674
Konto usunięte

Nancy, można, większość robionych na receptę maści na odparzenia zawiera głównie lanolinę
Stary 2013-01-07, 10:13   #4675
nancykenator
Zakorzenienie

szaja dzięki wielkie
Stary 2013-01-07, 10:19   #4676
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Autenthic- czymam kciuki,bidulo przeterminowana:p
Szaja- moze i u Ciebie jednak ruszy...
E-vel- dzieki za nadzieje z tym ciazowym cellulitem,takie oblesne uda mi sie zrobily ostatnio...:/
Black-ja przytylam 7kg,a poltora mi spadlo... Wiec jest malutko,tylko 5,5... Ale dzidzia duza,zdrowa,rozwinieta,wi ec staram sie tym nie przejmowac. A jak juz zobacze mojego Marcinka zdrowego,to pewnie docenie to minimum kilogramow

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Szaja, buuuu, szkoda, ze nic sie nie rozkrecilo i musialas tylko cierpiec.

Authentic, dasz rade!!

Asia, dzieki za opinie o bejbi blues, chyba sie wybierzemy dzis
To napisz prosze pozniej opinie,bo bardzo sie napalilam na ten film,a szwagierka wczoraj byla i mowi,ze dno totalne... Poki co ludze sie,ze to kwestia roznych gustow
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:23   #4677
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38493917]Nancy, można, większość robionych na receptę maści na odparzenia zawiera głównie lanolinę [/QUOTE]

Dokładnie tak - lanolina świetnie łagodzi i leczy, niekoniecznie nawilża przy tym, ale na pewno nie wysusza (raczej trzyma taki sam poziom nawilżenia, jak przed posmarowaniem), dlatego na odparzenia warto ją mieć czy właśnie na bolące, poranione sutki, ale można się też przy okazji zaopatrzyć w coś dobrze nawilżającego (ale nie na bazie parafiny czy wazeliny, bo one na dłuższą metę przesuszają).
Stary 2013-01-07, 10:24   #4678
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam

wyszykowałam rano małża do pracy a potem...zasnęłam i obudził mnie małż telefonem, że kurier u mnie był i co się ze mną dzieje, się przestraszył, że poród się zaczął i zemdlałam

Cytat:
To prawda, no bo chyba wszystkie mamy już dość ciąży.

A tak w ogóle, to waga mi powoli spada - nie wiem, czy to normalne? Czy może to przez tę anemię ciążową?
mi też spadła a co do odczuć apropo ciąży - od tygodnia mogę szaleć tzn sprzątać seksić się i inne tego typu atrakcje i powiem wam, że całkiem dobrze mi z tym całe dnie sobie sprzątam (przy remoncie niestety i tak nie widać skutków, ale co tam...), codziennie bunga bunga z TŻem więc da się przeżyć, jest mi na pewno lepiej niż jak musiałam ciągle leżeć a co do terminu porodu - ja się obawiam, że się przeterminuję naprawdę ostatnio się nie oszczędzam, na zakupach nawet byliśmy (od października pierwszy raz w centrum handlowym - wooow ), piję herbatkę z liści malin, czasem nawet robię masaż krocza i co? niiic! kiedyś pisałam, że chcę się przetrminować, ale odkąd dowiedziałam się, że Ania ostatnio daje czadu z wagą to się zwyczajnie boję rodzić takiego kolosa poza tym mam ładne ciuszki w rozmiarze 56 i nie chciałabym, żeby się zmarnowały

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Wstawiam kącik małej. Szału nie ma, bo miejsce mamy ograniczone - w sypialni, prócz tego mamy jeszcze łoże małżeńskie, dużą szafę wnękową i łóżeczko turystyczne dla drugiej córki.
baaardzo ładny kącik

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nic się dziś nie wyspałam, choć spałam całą noc, oprócz wstawania na siku
Ja już 39 tc a tu nic się nie zapowiada.... nawet skurcze ustały
Za to ciągle mam parcie jakby mi się kupę chciało
kurde, ja też mam to uczucie parcia od jakiś kilku dni a idę do wc i nic nawet nie pierdzę przy tym uczuciu parcia się zastanawiam, czy to nie ma związku z hemoroidami? bo mi ostatnio się straaaasznie pogorszyło w tej kwestii, już nawet czasem siedzenie mnie boli macie też ten problem? a najlepiej jakieś rozwiązanie, żeby sobie ulżyć?

Cytat:
no to trzymamy kciuki!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:32   #4679
hope01
Zakorzenienie

O

Authentic, czyżbyś się doczekała 3 mam mocno wobec tego

u mnie dalej nic ani seks, ani kursy na dół i do góry, ani wieszanie prania po 23 nie pomagają, może dziś jak zasłony rozwieszę to coś ruszy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:32   #4680
nancykenator
Zakorzenienie

Black to kupię w takim razie czystą lanolinę i będzie pożytecznie i dla mnie, i dla Maluszka dzięki

a ja od rana siedzę i żrę, nawet nie jem tylko pożeram :/ straszne to jest jak tak dalej pójdzie to zamiast +7 kg będzie +20 :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości