|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
. Mnie też teściowa wkur****, byliśmy u niej w sobotę i mała miała słaby dzień, nakarmiłam ja- karmię piersią i po godzince Kinga w ryk, no ok, próbuję ja normalnie uspokoić, a teściowa mi gada, że ona na pewno głodna, bo pewnie mam dzisiaj cienki pokarm i mam ja karmić, no kur*** znam moje dziecko i nie będę na każdy płacz dawała cyca! Potem mi małą prawie wyrwała z rak, żeby nosić z rozkazem"daj mi ja" i potem słyszę jak do niej mówi "biedne dziecko w brzuszku piszczy, tak?". KUR**A zbić to za mało . Zaraz się ewakuowałam stamtąd, bardzo lubiłam moja teściowa zanim urodziłam dziecko... Do tego ona do mnie, że może zrezygnuje z pracy i pójdzie na emeryturę i się zajmie dzieckiem, PO MOIM TRUPIE! To się wygadałam, nie chciałam już o tym sobie przypominać, ale historia Angel mi przypomniała i podniosła ciśnienie .Pisałam już nieraz, że moja Kinga wazy bardzo dużo jak na swój wiek, gdybym ją uspokajała cyckiem to by już 10 kg chyba ważyła .Cytat:
Cytat:
Ja mam łóżeczko turystyczne i tam jest taki cienki, twardy materacyk, ale taki jakiś niezbyt... Ja mam dokupiony piankowy na wierzch, taki cienki, raz na jakiś czas małą będzie tam spała, więc wystarczy
|
|||
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia poszło
![]() Lilka dziekujemy
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za Antosia i gratuluje przespanej nocki!
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy sie z Monachium za 30 min juz łecimy do Meksyku
pierwszy lot spokojnie minął obyło sie bez krzykiw i płaczu
|
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
O takie: http://superbobo.pl/pl/p/LOZECZKO-TU...xi-rozowe/3926 , tylko kupione stacjonarnie za 190 zł. Całkiem fajne, porządne i łatwo się rozkłada, minus to to, że jest ciężkie.
|
|
|
|
#697 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję jeszcze raz Dziewczyny za takie miłe przyjęcie
Marika już po śniadanku, teraz rozmawia ze swoimi motylkami na karuzeli, ale słyszę, że idzie kupka ![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś z Wałbrzycha ? Mieszkałam przez 11 lat w Jeleniej )Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- [QUOTE=Anusia479;38492507] Witaj! a skąd dokładniej ? Bo ja też z Dolnego Śląska![]() /[QUOTE] Prawie stąd skąd Ty Rodziłyśmy w tym samym szpitalu, ale jest między naszymi dziećmi parę dni różnicy. Jestem z Legnicy, ale na wiosnę przeprowadzamy się na wioskę za Lubinem jeszcze ![]() Zaraz wrzucę fotki, ale na razie muszę się zająć niuńką. Iwa, dziękuję za instrukcję
|
|||
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja za to powiedziała ale mamusia cię utuczyła ![]() ![]() ile Kinia waży ?
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oblałam się wrzątkiem dziś. Całą nogę... Na szczęście stał już kilka minut, więc nie taki "świeży". Piecze Poszłam pod zimny prysznic, ale Henio zaczął ryczeć i musiałam wyskoczyć... Ech zdolna jestem Mogę jeszcze powiedzieć jak to robiłam - wyparzałam Doidy Cup ze smoczkiem w środku i postanowiłam smoczek przycisnąć do dna nożem i nagle oczywiście przechyliłam ten KRZYWY KUBEK i chlust na mnie. ![]() Ale uwielbiam poranki - punkt 10 dziecko zasypia, a ja mogę sobie zjeść swoją owsiankę i posiedzieć w internecie ![]() Zielona nie szkoda Ci siebie i biednego dzieciaka truć czipsami? Tam tyle syfnej chemii jest... Faktycznie na takiej diecie się nie schudnie Ja też się objadam, ale takimi potrawami, że ta waga jakoś spada, powoli ale spada
Edytowane przez gda Czas edycji: 2013-01-07 o 10:39 |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko przechodzi dzisiaj samą siebie śpi już 4 raz ale wcześniej po 15 minut wszystkie drzemki .. godzina zabawy i później pół godziny trze oczka o co chodzi
![]() :conf used:
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak Henio marudzi, to mówię "on jest zmęczony" i mi moja mama i teściowa dokuczają, że mu ciągle wmawiam zmęczenie. Ale to jest prawda, on nie płacze prawie w żadnej innej sytuacji, tylko jak chce mu się spać. Moja teściowa też sobie gada, np. wczoraj "ale masz za mały kombinezon, w co oni cię wciskają, ojeju biedne dziecko" ![]() Ale ja to olewam, ewentualnie rzucę, że większy rozmiar jest dużo za duży i dlatego w to go ubieramy.
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#704 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
mała śpi, więc na chwilkę wpadłam by Was nadrobić, bo lecicie jak szalone ![]() Nockę miałam okropną..mała budziła się dosłownie co chwilę...więc jestem niewyspana i zła... My też Cię lubimy Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mój macierzyński kończy się 4 lutego, potem biorę dodatkowy 4 tygodnie, a jeszcze został mi niewykorzystany urlop za 2012 r.. także w połowie marca wracam , jejku nie chcę nawet o tym myśleć Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do łóżeczka to ja mam to z krówką http://allegro.pl/moolino-kojec-loze...896420264.html tam jest taki cienki materacyk Cytat:
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-01-07 o 10:45 |
|||||
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda hah no jak sie ma takie "proste" kubki to tak bywa a ile Ci spi o tej 10? Wogole witam nowe mamy Kraven no to teraz bedą wakacje na żywo Jak dobrze ze mamy te siedzenia z kolyska wogole sa poczworne siedzenia my mamy 3 obok siebie a tej czwartej wdpolczujemy
|
|
|
|
|
#706 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
To miłe
|
||
|
|
|
#707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ok 7 kg, ale też jest długa z 65 cm ma spokojnie, dane orientacyjne, bo ważyłam się z nią (mam wagę elektroniczną +/- 100 gr) i sama mierzyłam.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
Wizażowi się coś godziny pomyliły bo pokazuje na postach że przyszły po 11, a jest przecież po 10. Prawda?
|
|
|
|
#709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzicie w środkowym rzędzie? A ciekawe jak Jasiowi kołyska się spodoba No i biedna Wasza współtowarzyszka ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() No olewanie ułatwia życie |
||
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wczorajsze ważenia ale w ciuszkach i pampku wskazuje że ma 7100 +/- rzecz jasna ... ale pączuś jest .. no zobaczymy jak to będzie dalej Cytat:
kurcze nie wiem póki co ... śpi .... udanego lotu życzę ...
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie umiem olać tego typu tekstów Najgorzej, że później obrywa się mężowi za złośliwe teksty jego mamusi i brak reakcji z jego strony![]() Dziewczyny, a ile trwa ten podstawowy wymiar macierzyńskiego ? 20 tygodni, tak ? i o 4 można przedłużyć czyli łącznie 24 tyg ? A wniosek składa się 4 tyg przed końcem podstawowego czyli w 16 tygodniu ? Czy coś pomieszałam ? Na razie się tym nie interesowałam, bo jeszcze chwilę czasu mam
|
|
|
|
|
#713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak, homeopatyczny
Przejdę się do apteki i zapytam o nazwę i cenę. Innego wyjścia nie widzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to my dwa dni temu pojechaliśmy w odwiedziny. Teściów akurat nie było. I akurat gdy się przebudziła, więc byłą zaspana , teściowie wrócili. Jak teściówka doleciała do Młodej (miałam Ją na rękach) to zaczęła piszczeć do Niej. Melka w ryk. W sumie nie w ryk, ale w taki przeraźliwy pisk z płaczem . Wzięłam Ją przytuliłam do siebie bardziej, żeby się uspokoiła, a teściowa mi Ją wyrywa . I sypie teksty typu: 'no nie widziałyśmy się tydzień i dlatego tak na babcie reagujesz' - gdzie to gówno prawda, bo dwa dni wcześniej byliśmy . Albo 'nie mozesz babci plakac, bo co jak rodzice gdzies wyjda? jak sobie poradzimy?' A tu psikus, bo nie mam zamiaru Melki z Nia samej zostawiać Aaaa. I jeszcze jedna sytuacja mi się przypomniała Na sylwestra, do 20, poszliśmy do teściów. Akurat z TŻem mielismy maly zgryz Nie chcialam byc nie mila, wiec rzucilam tylko, ze dam sobie sama rade. W koncu po cholere ma mi ciagnac niepotrzebnie dziecko? Wiecie co na to uslyszalam? 'To ze jestescie z M. pokloceni to nie znaczy, ze masz sie tak zachowywac' Pytam, NO HELOŁ?! |
||||
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20 podstawowych tygodni + 4 dodatkowe i wniosek musi być prze ukończeniem tych 20 złożony ja składałam miesiąc wcześniej a nawet więcej .. od razu urlop wówczas wnioskowałam
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najczęściej słyszane u mnie to 'pewnie głodna jesteś', 'brzuszek dziecko boli', 'zostawili dziecko samo'. Ja pikole, bez jaj. Od razu to wzięłabym za łepek i o ścianę W domu komuś, w sensie ze swoich bliskich, to umiem odpowiedzieć. Mam niewyparzony język pod tym względem , ale jak teściówka właśnie wali takie głupie teksty to z reguły mnie zatyka, a nie chcę być też dla Niej niemiła, bo wiem, że z Niej delikatna osoba.
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
)
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie skończyłam czytać książke Philipy Gregory - Dom cudzych marzeń. Opowiada o relacji teściowa synowa w sytuacji urodzenia dziecka. Mocna, ale niestety momentami prawdziwa. Polecam.
Ja nieznosze jak moja teściowa dolatuje do Jasia i bierze jego np nózke i tak nią trzęsie i do niego gada. Już Jej zwróciłam uwagę to się obraziła ale na następnym spotkaniu to samo. Nos Kur...
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-07 o 11:22 |
|
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Konczi gratuluję asertywności, tylko że jak ja bym tak mojej powiedziała to by była histeria i płacz pół dnia. Kiedyś jej delikatnie zwróciłam uwagę, żeby za dużo Kingi nie nosiła, to się poryczała ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
. Bez kitu ja miałam idealne relacje z teściową, no ale urodziła si Kinga i się sypnęło, a jeszcze w ciąży wierzyłam, że u mnie będzie inaczej .
|
|||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze że moja teściowa mieszka kawał od nas. No ale ja z takich co zaraz by odpyskowali i skończyłoby się rumakowanie. Współczuję przejść z teściowymi.
Cytat:
Niech któraś napisze coś w starym wątku to zrobię porządki, bo będę frekwencję widziała. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

. Zaraz się ewakuowałam stamtąd, bardzo lubiłam moja teściowa zanim urodziłam dziecko... Do tego ona do mnie, że może zrezygnuje z pracy i pójdzie na emeryturę i się zajmie dzieckiem, PO MOIM TRUPIE!
.
Co prawda przebudził się chyba z 2 razy przez kaszelek, ale to raczej takie przez sen było, bo od razu spał dalej.
Wolę go mieć teraz przy sobie, bo przez ten kaszel czasami się zapowietrza. A TŻ od 3 dni mieszka w izolatce w kuchni, więc mamy całe wyrko dla siebie.

W sumie nie w ryk, ale w taki przeraźliwy pisk z płaczem