W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII część XX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 10:54   #1351
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Właśnie przypomniało mi się jak to człowiek może się dobrze zorganizować. Mój synek zasnął o 10, do 11 poodkurzałam, ugotowałam zupę, podlałam kwiaty, zrobiłam śniadanie mężowi, zjadłam drugie śniadanie, oporządziłam się, poprasowałam, posprzątałam w kuchni i od 11 siedzę na kompie
jestem w szoku, jesteś mistrzynią . Ja mam złą organizację czasu. Jak zaśnie to ja się rozleniwiam, siadam na kompa, piję kawkę, a jak widzę, że się będzie budzić to pędem coś robię i się dziwię że się nie wyrabiam:/
Stary 2013-01-07, 10:55   #1352
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
A czy się różnią zwykłe od skojarzonych? Skojarzone to raz się kłuje, a zwykłe??? Chodzi mi o te w 6 tygodniu? I ile się płaci?
Skojarzone jedno ukłucie, a zwykłe 3. Ceny skojarzonych mogą się różnić w zależności od przychodni, u mnie to chyba 210 zł (nie pamiętam dokładnie)
Stary 2013-01-07, 10:58   #1353
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
My nadal nie wiemy jak szczepimy - zwykłymi czy skojarzonymi A szczepienie za tydzien w srode.

Od dzisiaj próbuję wprowadzić małemu jakiś rytm dnia Bo o ile nocki są w miarę przewidywalne, to w ciągu dnia jest masakra :/ Jak na razie moje dziecko ma w d*pie moje plany ale co tam Nie poddaję się Może za 2 tygodnie jakoś się to ureguluje
ja jutro szczepie i dalej nie wiem jak szczepic;p
Cytat:
Szybko? Ostatnio 2 strony dziennie to max

No no, ambitna Mamuśka z Ciebie Tak umuzykalniasz dziecię
nie umiem Go niczym zajac to chociaz muzyczki poslucha;p
Cytat:
Właśnie przypomniało mi się jak to człowiek może się dobrze zorganizować. Mój synek zasnął o 10, do 11 poodkurzałam, ugotowałam zupę, podlałam kwiaty, zrobiłam śniadanie mężowi, zjadłam drugie śniadanie, oporządziłam się, poprasowałam, posprzątałam w kuchni i od 11 siedzę na kompie
jestes jak Weronika)
Stary 2013-01-07, 11:00   #1354
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Szybko? Ostatnio 2 strony dziennie to max

No no, ambitna Mamuśka z Ciebie Tak umuzykalniasz dziecię
Moja też słucha - taka muzyka dobrze działa żeby uspokoić dziecko - przynajmniej u mojej się sprawdza

Cytat:
Ja też jestem teraz lepiej zorganizowana niż w ciąży. Jak zasypia to ja myślę co mam do zrobienia.

Cytat:
wow dobra jesteś
Moje dziecko niestety w dzień śpi tak czujnie, że nic nie idzie przy nim zrobić. Zostaje mi tylko siedzenie na kompie
To straszne
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:02   #1355
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
wow dobra jesteś
Moje dziecko niestety w dzień śpi tak czujnie, że nic nie idzie przy nim zrobić. Zostaje mi tylko siedzenie na kompie
oj biedna jestes no coz jak trza to trza innego wyjscia nie masz
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Moje dziecko zaczyna mówić - obudziło się i powiedziało: guuuuuuu. Czy ktoś wie co to oznacza? Tłumacz potrzebny
hehe;p to moje dziecko jak jest szczesliwe krzyczy aahhh a jak znudzony to eehhh)
Stary 2013-01-07, 11:08   #1356
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Niewątpliwie to ma swoje zalety

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Ja mam właśnie ten sam problem. Ja też kocham moją windę, ale niestety mam półpiętro do zejścia

Właśnie wczoraj kombinowałam czy właśnie takie nosidełko nie byłoby rozwiązaniem. Tylko nie wiem czy takie "zapakowanie" i "odpakowanie" dziecka nie jest jakoś skomplikowane. Będę musiała popatrzeć jak to wygląda.
Muszę mieć po prostu wolną jedną rękę, żeby ściągnąć na dół wózek lub go wciągnąć. Bo tak to pozostaje chyba czekanie aż dziecko usztywni głowę lub spacery w foteliku.
Ja też mam półpiętro, jedną ręką wózek, drugą dziecko. Ono jest tak zapakowane w ten kombinezonik że nie martwię się o główkę. Zresztą po domu też jedną ręką noszę Główka na przedramieniu, dłoń pod pupę i jest ok. Z pierwszym dzieckiem bardziej się certoliłam

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
jestem w szoku, jesteś mistrzynią . Ja mam złą organizację czasu. Jak zaśnie to ja się rozleniwiam, siadam na kompa, piję kawkę, a jak widzę, że się będzie budzić to pędem coś robię i się dziwię że się nie wyrabiam:/

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Skojarzone jedno ukłucie, a zwykłe 3. Ceny skojarzonych mogą się różnić w zależności od przychodni, u mnie to chyba 210 zł (nie pamiętam dokładnie)
Ile???!!! Powaliło ich

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

jestes jak Weronika)
Raz dziennie można

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Oooo, mój właśnie ostrą kupę wali, zaraz będzie pobudka
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:10   #1357
Dojotka1987
Zakorzenienie

12:08 a moj synek spi juz całe 6 minut) normalnie nie moge w to uwierzyc;p zaczynam sie martwic ze cos Mu jest;p przeciez On nigdy nie spi w dzien

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Majka a Ty jak bedziesz szczepic?
Stary 2013-01-07, 11:10   #1358
ausente
Zadomowienie

Po 1 nie umiem cytowac nq telefonie.
Po kolejne MICIA zakladaj watek
Bakol nie chce isc spqc tylko ssie i ssie masakra. Czekam na tz i moze nq spqcer poidziemy. Sniegu u nas pelnoo.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:13   #1359
justa86
Zadomowienie

Swiecie jestem przekonana ze nudnosci byly z bolu glowy a bol glowy z glodu - innej opcji nie przewiduje bo po cc nie moge zajsc w ciaze przez rok!! Poza tym Kuba dzis ma 2 miesiace a seksu jak na lekarstwo... ale wrocilismy do domku i chyba bedziemy szalec

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
no to dobrze Ci sie wiodlo
fajnie ze juz po chrzcinach , my jakos na czerwiec, maj bedzieny polowac, ale to tez zalezy od tego czy lokal bedzie wolny, bo przeciez komunie beda, chyba ze ksiadz da sie namowic na sobote

nudnośc mowisz hmm

my szczepienie mamy za tydzien i biore rota i 5w1,
na pnemukoki, jak skonczy 2 latka, bo wtedy jedna dawke sie daje, a do zlobka nie dam, zreszta szans na miejsce i tak nie mam... Tomek tez dostanie na pneumo w marcu, po 2 urodzinach, bo od wrzesnia do przedszkola

a w ogole moj synek ma bunt dwulatka, wszystko na nie, wrzaski, walenie glowa o podloge juz wczesniej sie zaczynalo ale teraz masakra
i najlepsze, ze to nie przez mala raczej, trzeba bedzie przetrwac

U nas w sobote z chrzcinami nie bylo najmniejszego problemu, do wyboru czy z msza czy bez w zaleznosci od pogody ale to bylo w moich rodzinnych stronach za to tu gdzie mieszkamy, gdzie jest parafia tzta w ogole nam Kuby nie chcieli ochrzcic bo nie mamy koscielnego :/ wiec jak oni go nie chcieli w swojej parafii to nic na sile, ochrzcilismy dziecko tam gdzie nikt nie patrzyl na koscielny tylko na nowego czlonka kosciola a swoja droga tu u tżta jest jeszcze cos takiego jak nauki przedchrzcielne!! wyobrazacie sobie?? male dziecko a czlowiek jeszcze musi popierdzielac na nauku bueheheh

My szczepimy skojarzonymi tylko nie pamietam czy 5w1, chyba tak, Pentaxim sie nazywa. Rota tez szczepimy tylko mam dylemat z pneumo bo Malutki pojdzie raczej szybko do zlobka wiec pasowaloby....

Buntu dwulatka wspolczuje - widze to czasem w wydaniu chrzesnicy chociaz jak teraz przyjechala do rodzicow byla cudowna, do ranu przyloz

Cytat:
rozgryzłaś mnie

u mnie to samo, mam 2 za duże kombinezony. Dostaliśmy od mojego brata trzeci, jest dobry rozmiarem, ale co z tego jak Mikołaj go nie cierpi i wrzeszczy jak go w niego ubieram

witaj fajnie, że chrzciny udane. A co do szczepienia, to my mieliśmy iść dzisiaj, ale zadzwonili z przychodni, że strasznie dużo chorych dzieci i idziemy w środę.

współczuję i życzę, żeby szybko przeszło

Mikołaj śpi a ja myślę co by tu zrobić na obiad z mięsem z rosołu w roli głównej
My tez w srode powodzenia! bezbolesnego klucia

Cytat:
wlasnie Micia byla chetna
tytul juz mamy

ja swoja wlozylam do lezaczka i bujam ja noga, ale chyba jej sie srednio podoba wiec wroci na rece niestety
tak czkawka jeszcze ja dziabnęła, to juz koniec z lezaczkiem,
czas na nosidelko bo zeby umyc jakos musze
Lezaczek jest moim zbawieniem, bujam noga, komp wlaczony Kubuś uwielbia ten lezaczek chociaz staram sie go jak najmniej w nim bujac - podobno nie sa korzystne dla kregoslupa, ale bez przesady..... nic nie jest korzystne z tego typu zabawej wedlug rehabilitantow a zyc i funkcjonowac mama jakos musi
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:13   #1360
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedna jestes no coz jak trza to trza innego wyjscia nie masz

hehe;p to moje dziecko jak jest szczesliwe krzyczy aahhh a jak znudzony to eehhh)

Cytat:

Ja też mam półpiętro, jedną ręką wózek, drugą dziecko. Ono jest tak zapakowane w ten kombinezonik że nie martwię się o główkę. Zresztą po domu też jedną ręką noszę Główka na przedramieniu, dłoń pod pupę i jest ok. Z pierwszym dzieckiem bardziej się certoliłam
To muszę poćwiczyć. Narazie tak ją trzymam na siedząco jak z Wami piszę, ale na stojąco jeszcze nie próbowałam.
Dzięki za radę
Stary 2013-01-07, 11:17   #1361
sanetka
Zakorzenienie

Ale mi się od rana ciśnienie podniosło Podjechaliśmy do przychodni pobrać krew niuni, wiadomo z dzieckiem ma się pierwszeństwo.
Ile ja się musiałam nawykłócać to moje. Niby same dziadki, jeden powiedział że przepuści a jak co do czego to się do drzwi przykleił i wlazł przed nami.
Nagadałam mu, potem ja weszłam na siłę przed następnym, oczywiście szum w poczekalni jacy to dziś młodzi są.
Ostatecznie odesłali nas do szpitala bo nie chciały małemu dziecku z żyły pobrać, tam już załatwiliśmy

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 11:24   #1362
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Mikołaj śpi a ja myślę co by tu zrobić na obiad z mięsem z rosołu w roli głównej
potrawkę
podłub mięso, zalej wodą, dodaj przyprawy, zagęść mąką
do tego możesz wrzucić groszek i marchewkę

Cytat:

jakbys miala chuste albo nosidelko, to bys Jasia w niego i zapakowala i moglabys zniesc osobno gondole i osobno stelaz na dol
bo tak to wspolczuje naprawde, kocham moja winde
no właśnie, a nie mam
chociaż tak znieść i wnieść potem to dziadostwo to bym padła chyba
jak będzie już siedział to nie będzie problemu - zostawię stelaż ze spacerówką w piwnicy i jakoś dam radę
ale teraz

Cytat:
Na co???!! Co Ty robisz temu biednemu dziecku
fakt
ale spoko, przywiązałam balon do poręczy, nie odleci

Cytat:
Właśnie m.in dlatego szukaliśmy mieszkania na I piętrze

Ale wypróbuj sposób Soli, przez balkon, jak wózek przetrwa to znaczy że dobry
wiesz co, nie zawsze tak się da żeby cena fajna, metraż i jeszcze piętro
a tu mamy 73m i nas wyszło 2600 za metr
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:26   #1363
justa86
Zadomowienie

Dziewczyny musze sie przerzucic na pampersy pampersa i prosze a szybka dopowiedz - active baby czy premium care??
Stary 2013-01-07, 11:28   #1364
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Majka a Ty jak bedziesz szczepic?
Raczej zwykłymi, ale nie ze względu na oszczędności, tylko żeby przeciwstawić się systemowi! To jest szczyt bezczelności, granie na uczuciach rodziców pt. "nie zapłacisz matko żeby twoje dziecko nie cierpiało - co z ciebie za matka!!"
A przypuszczam że dziecko nie poczuje różnicy czy raz, czy trzy razy go ukłuto...
Stary 2013-01-07, 11:30   #1365
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
ale Wy tutaj tak szybko piszecie ze nie wstanie Was nadrobic ale licze ze na odchowalnie sie przeniesiemy i bedzie latwiej) chociaz w dzien moj Dawid wogole nie spi;/ wiec nie wiem jak to bedzie;p teraz lezy w lozeczku i podziwia swoje raczki sluchajac Schopina;p
szybko????? idzie jak krew z nosa

Cytat:
Su

W sumie już rozumiem dlaczego nie jesteś chętna na kolejną ciążę. Z jednej strony mała Głodzilla, a z drugiej zbuntowany dwulatek.

ale jak rok minie to bede miec dwojke odchowanych szkrabow, ktore beda sie bawic ze soba, albo beda sie lać, tez taka opcja istnieje
talze sa minusy, sa i plusy

Cytat:
Właśnie m.in dlatego szukaliśmy mieszkania na I piętrze

Ale wypróbuj sposób Soli, przez balkon, jak wózek przetrwa to znaczy że dobry
sposob dobry

Cytat:
a ja się zastanawiam, moje dziecko od tygodnia nie wychodziło na dwór, bo jak nie deszcz, to wiatr, mokro i jeszcze nie wiadomo co, dzisiaj -4 i bezwietrznie, na ile go wziąć na dwór??
na pol godzinaki na pewno albo i wiecej, temperatura dobra, nie ma wiatru, zyc nie umierac

Cytat:
A czy się różnią zwykłe od skojarzonych? Skojarzone to raz się kłuje, a zwykłe??? Chodzi mi o te w 6 tygodniu? I ile się płaci?
u mnie 120 zl za 5w1 czyli znosnie

Cytat:
Ja mam właśnie ten sam problem. Ja też kocham moją windę, ale niestety mam półpiętro do zejścia

Właśnie wczoraj kombinowałam czy właśnie takie nosidełko nie byłoby rozwiązaniem. Tylko nie wiem czy takie "zapakowanie" i "odpakowanie" dziecka nie jest jakoś skomplikowane. Będę musiała popatrzeć jak to wygląda.
Muszę mieć po prostu wolną jedną rękę, żeby ściągnąć na dół wózek lub go wciągnąć. Bo tak to pozostaje chyba czekanie aż dziecko usztywni głowę lub spacery w foteliku.
mam marsupi i je kocham w minutke zapinami odpinam, jest na rzpy, mala walczy jak ja wkladam , 2 minuty i spi zadowolona

i obie rece sa wolne, tylko schylac sie trzeba jak ciezana, ale to sie jeszcze pamieta
ale gdybym wiedziala ze bedzie taka duza, to bym kupila bondolino, z wkladka dla niemowlaka na dluzej by wystarczylo
ale sie nastawialam na wczesniaka a nie na lekkie przenoszenie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Swiecie jestem przekonana ze nudnosci byly z bolu glowy a bol glowy z glodu - innej opcji nie przewiduje bo po cc nie moge zajsc w ciaze przez rok!! Poza tym Kuba dzis ma 2 miesiace a seksu jak na lekarstwo... ale wrocilismy do domku i chyba bedziemy szalec

U nas w sobote z chrzcinami nie bylo najmniejszego problemu, do wyboru czy z msza czy bez w zaleznosci od pogody ale to bylo w moich rodzinnych stronach za to tu gdzie mieszkamy, gdzie jest parafia tzta w ogole nam Kuby nie chcieli ochrzcic bo nie mamy koscielnego :/ wiec jak oni go nie chcieli w swojej parafii to nic na sile, ochrzcilismy dziecko tam gdzie nikt nie patrzyl na koscielny tylko na nowego czlonka kosciola a swoja droga tu u tżta jest jeszcze cos takiego jak nauki przedchrzcielne!! wyobrazacie sobie?? male dziecko a czlowiek jeszcze musi popierdzielac na nauku bueheheh

My szczepimy skojarzonymi tylko nie pamietam czy 5w1, chyba tak, Pentaxim sie nazywa. Rota tez szczepimy tylko mam dylemat z pneumo bo Malutki pojdzie raczej szybko do zlobka wiec pasowaloby....

Buntu dwulatka wspolczuje - widze to czasem w wydaniu chrzesnicy chociaz jak teraz przyjechala do rodzicow byla cudowna, do ranu przyloz

My tez w srode powodzenia! bezbolesnego klucia
Lezaczek jest moim zbawieniem, bujam noga, komp wlaczony Kubuś uwielbia ten lezaczek chociaz staram sie go jak najmniej w nim bujac - podobno nie sa korzystne dla kregoslupa, ale bez przesady..... nic nie jest korzystne z tego typu zabawej wedlug rehabilitantow a zyc i funkcjonowac mama jakos musi
u nas tez nauki maja byc
ale bylyby jaja jakbys zaszla w ciaze, oczywiscie teraz nie zycze Ci tego

Tomka tez Pentaximem szczeilismy, supr znosil, tylko wiecej spal po nich i to wsio, zero placzow, goraczki
no jak zlobek planujesz to chyba bym wziela pneumo...

my mielismy fajna rehabilitantke, ktora byla ludzka i mowila ze wsio dla ludzi ale z umieram, oczywiscie bez chodzikow i sadzania za szybko itp.

bezbolesnego szczepienia zycze

Mala tez podtrzymuje jedna reka jak mam ja na ramieniu, zapomnialam ze ona taka mala jeszcze jest i juz bym ja posadzila na kolanach
na szczescie otrzezwienie szybko przyszlo moglaby juz miec z rok

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 11:32   #1366
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Nie moge zmienić swojego nie aktualnego już podpisu co jest ?

Adaś śpi ale najchętniej to ciągle wisiałby na cycu.
Jutro jedziemy do chirurga coś z pępkiem nie tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0122.jpg (58,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0639.jpg (96,3 KB, 34 załadowań)
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:40   #1367
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny musze sie przerzucic na pampersy pampersa i prosze a szybka dopowiedz - active baby czy premium care??
active baby po co placic wiecej, a moim zdaniem lepsze sa

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Ale mi się od rana ciśnienie podniosło Podjechaliśmy do przychodni pobrać krew niuni, wiadomo z dzieckiem ma się pierwszeństwo.
Ile ja się musiałam nawykłócać to moje. Niby same dziadki, jeden powiedział że przepuści a jak co do czego to się do drzwi przykleił i wlazł przed nami.
Nagadałam mu, potem ja weszłam na siłę przed następnym, oczywiście szum w poczekalni jacy to dziś młodzi są.
Ostatecznie odesłali nas do szpitala bo nie chciały małemu dziecku z żyły pobrać, tam już załatwiliśmy
co za ludzie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
potrawkę
podłub mięso, zalej wodą, dodaj przyprawy, zagęść mąką
do tego możesz wrzucić groszek i marchewkę
wiesz co, nie zawsze tak się da żeby cena fajna, metraż i jeszcze piętro
a tu mamy 73m i nas wyszło 2600 za metr
ooo dobry pomysl z ta potrawka, dzieki

a mieszkanie super metraz macie, my mamy 58 metrow ale za 4600 za metr i kredyt niestety....

musze sie pozalic, ze jak odpisywalam to przypalilam plsacuszki z wczorajszych ziemniakow

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
robie tak samo prawie 2 lata juz

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Nie moge zmienić swojego nie aktualnego już podpisu co jest ?

sliczny Adas a co jest z pepkiem nie tak?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:42   #1368
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
najwazniejsze zdrowe podejscie, ale jak tak zdystansujesz mame powinno pomoc

:roza dla nas wszystkich:ro za:
przyznac sie ktora dostala na porodowke? jak kiedys bylo, szukamy rodzynka
ja dostalam bukiet roz od tesciowej

Cytat:
No co Wy dziewczyny. Przecież miałyśmy się umawiać na kolejną ciążę, żeby się wstrzelić w jeden wątek. Ciąża może być nawet urojona

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
aha, no to ja przez cały czas tego nie zauważyłam nawet ; p
trafiłam tu przypadkiem ; p
ale cieszę się z tego ogromnie, miałam w was i mam dalej ogromne wsparcie, jesteście moim źródłem wiedzy : )
Podzielam twoje zdanie. Dzieki wam dziewczyny zachowuje zdrowie psychiczne tera i wczesniej w ciazy

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej kochane ja mam chwile gdy moge posiedziec, bo bardzo mnie wszystko boli całe... cała kobiecosc...... Moja niunia spi sama zasneła na łózku naszym bez lulanuia. wczoraj sami ją kąpaliśmy. poszło gładko. Mąż mi bardzo pomaga. Wstaje w nocy i mi podaje małą.W dzień też jest pomocny.

Ja po porodzie wpadłam w szok po porodowy co przeszło w lekką depresje. Jest mi ciężko zbliżyć się do małej. mam wrażenie że nic do niej nie czuje. Zbliżyć się mi do męża też jest trudno. Chcę ale się boję.Wiem z czasem mi to minie ale źle się z tym czuje.

Szczerze .. nie czuje się kobietą... cała moja dolna część jest w strzępach mam pełni szwów i nitek... nie wiem jak to będzie później.
Ciągle płacze nie umiem sobie z tym radzić...
Na domiar złego moja mama ma zapalenie płuc...
Dorcia nie łam sie. Mi sie cały czas wydaje ze jestem nieczuła i zla matka. Kocham moje dziecko, ale jakos tak na zimno podchodze do tego wszystkiego. M wiecej uczuc małej okazuje niz ja. Podobno instynkt sie buduje nawet do 2 m-cy...

Cytat:
My nadal nie wiemy jak szczepimy - zwykłymi czy skojarzonymi A szczepienie za tydzien w srode.

Od dzisiaj próbuję wprowadzić małemu jakiś rytm dnia Bo o ile nocki są w miarę przewidywalne, to w ciągu dnia jest masakra :/ Jak na razie moje dziecko ma w d*pie moje plany ale co tam Nie poddaję się Może za 2 tygodnie jakoś się to ureguluje
My raczej zwyklymi. Nie chodzi do konca o koszty (choc po trochu tez) ale jakos nie mamy zaufania do tych skojarzonych.
Co do rytmu dnia- nie mamy póki co zadnego. Taki mniej-wiecej tylko. Pobudka ok8, kapiel 18-19. Tyle. w miedzyczasie drzemki i werandowanie probuje wprowadzac, ale z marnym skutkiem

Cytat:
to samo mam

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 11:45   #1369
justa86
Zadomowienie

Judkama to teraz czym szczepisz??

Co do pampersow to wlasnie tak jak piszesz zdecydowalam, premium maja siateczke, ktora czesto w opiniach przykleja sie do pupy a wlasnie przez to rezygnuje z dady, o ile 1 i 2 dady byly spoko, tak 3 ma ta siateczke, dodatkowo jakas warstwe aloesowa ktora odparzyla pupe Kubusia

Dzieki za rade

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 11:47   #1370
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

sliczny Adas a co jest z pepkiem nie tak?
Coś się źle goi, z zewnątrz taki suchy jakby zaraz mial odpaść a w środku cały mokry położna wysłala nas do chirurga za wczasu aby jakieś zakażenie się tam nie wdało
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-01-07, 11:50   #1371
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Co się dzieje?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Coś się źle goi, z zewnątrz taki suchy jakby zaraz mial odpaść a w środku cały mokry położna wysłala nas do chirurga za wczasu aby jakieś zakażenie się tam nie wdało
o kurcze... niedobrze
Stary 2013-01-07, 11:53   #1372
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak rok minie to bede miec dwojke odchowanych szkrabow, ktore beda sie bawic ze soba, albo beda sie lać, tez taka opcja istnieje
Zgadza się Czyli jest opcja na trójeczkę? Bo ja tamto powyżej pisałam w kontekście kolejnej ciąży

Cytat:

mam marsupi i je kocham w minutke zapinami odpinam, jest na rzpy, mala walczy jak ja wkladam , 2 minuty i spi zadowolona

i obie rece sa wolne, tylko schylac sie trzeba jak ciezana, ale to sie jeszcze pamieta
ale gdybym wiedziala ze bedzie taka duza, to bym kupila bondolino, z wkladka dla niemowlaka na dluzej by wystarczylo
ale sie nastawialam na wczesniaka a nie na lekkie przenoszenie
Dzięki za opinię A jak to jest - dziecko trzyma się w rękach i wtedy zapina czy jakoś inaczej ?
Stary 2013-01-07, 11:53   #1373
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

a mieszkanie super metraz macie, my mamy 58 metrow ale za 4600 za metr i kredyt niestety....
no właśnie okazja nam się trochę trafiła i sporo zjechali z ceny
ale też na kredyt
Stary 2013-01-07, 11:53   #1374
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem na ile u Was jest " mokry" ale ja tez mialam takie wrazenie ze cos jest nie tak, z zew juz usechl a pod spodem zaczal troche podkrwawiac, za 2 dni ladnie odpadl a pod spodem jeszcze troszke sie saczylo.
Nie wiem jak pielegnujesz pepek ale ja przemywalam scinseptem, zdania sa rozne, ze na sucho, ze rzadko, ja 2x dziennie pryskalam, jalowym gazikiem przecieralam dosc porzadnie, strupki zmywalam.
Oczywiscie idz do chirurga jak tak radzila polozna, ale chcialam Cie troszke uspokoic ze moze nic w tym zlego
Stary 2013-01-07, 11:55   #1375
T'ai
Zakorzenienie

jak wasze dzieci teraz śpią? znaczy pod czym?
bo mi synek wyrasta z rożka, do tego już się w nim bardzo wierci
wygodne to było bo walnęłam na bok i nie było opcji żeby się przekręcił więc czułam się bezpiecznie
Stary 2013-01-07, 11:56   #1376
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem na ile u Was jest " mokry" ale ja tez mialam takie wrazenie ze cos jest nie tak, z zew juz usechl a pod spodem zaczal troche podkrwawiac, za 2 dni ladnie odpadl a pod spodem jeszcze troszke sie saczylo.
Nie wiem jak pielegnujesz pepek ale ja przemywalam scinseptem, zdania sa rozne, ze na sucho, ze rzadko, ja 2x dziennie pryskalam, jalowym gazikiem przecieralam dosc porzadnie, strupki zmywalam.
Oczywiscie idz do chirurga jak tak radzila polozna, ale chcialam Cie troszke uspokoic ze moze nic w tym zlego
Pępek był przemywany przegotowaną ostudzoną wodą z szarym mydłem jałowym gazikiem i patyczkami. I psikany octaniseptem przy każdym przewijaniu.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-01-07, 11:57   #1377
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
wygodne to było bo walnęłam na bok i nie było opcji żeby się przekręcił więc czułam się bezpiecznie
Śpiworki są fajne, ale ja muszę kupić cieńszy, bo moja się przegrzewa w tym co mam.
Stary 2013-01-07, 11:59   #1378
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam kocyki, z rożka prawie w ogóle nie korzystam.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Śpiworki są fajne, ale ja muszę kupić cieńszy, bo moja się przegrzewa w tym co mam.
Oooo przypomnialaś mi że mam śpiworek jeszcze.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-01-07, 12:16   #1379
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też powoli wyrasta z rożka, coraz częściej śpi w śpiworku, takim bez rękawków.
Stary 2013-01-07, 12:17   #1380
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem na jakiej podstawie wystawiają zaświadczenie, że jest się praktykującym katolikiem. Jakieś listy obecności mają?

Cytat:
u nas proboszcz wnika niestety, ale mieszkam w niewielkiej miejscowości i może dlatego może w wiekszych nie ma takiego przepływu informacji

U brata w parafii takim "wyznacznikiem" jest przyjecie kolędy i to czy ksiądz widzi tę osobę w kościele. I tu mu pamięci gratuluję bo stwierdził że go brata nie zna, tylko że to nie jakaś mała parafia na wsi tylko kilkutysięczna w dużym mieście

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej kochane ja mam chwile gdy moge posiedziec, bo bardzo mnie wszystko boli całe... cała kobiecosc...... Moja niunia spi sama zasneła na łózku naszym bez lulanuia. wczoraj sami ją kąpaliśmy. poszło gładko. Mąż mi bardzo pomaga. Wstaje w nocy i mi podaje małą.W dzień też jest pomocny.

Ja po porodzie wpadłam w szok po porodowy co przeszło w lekką depresje. Jest mi ciężko zbliżyć się do małej. mam wrażenie że nic do niej nie czuje. Zbliżyć się mi do męża też jest trudno. Chcę ale się boję.Wiem z czasem mi to minie ale źle się z tym czuje.

Szczerze .. nie czuje się kobietą... cała moja dolna część jest w strzępach mam pełni szwów i nitek... nie wiem jak to będzie później.
Ciągle płacze nie umiem sobie z tym radzić...
Na domiar złego moja mama ma zapalenie płuc...
Z każdym dniem będzie lepiej

Cytat:

a w ogole moj synek ma bunt dwulatka, wszystko na nie, wrzaski, walenie glowa o podloge juz wczesniej sie zaczynalo ale teraz masakra
i najlepsze, ze to nie przez mala raczej, trzeba bedzie przetrwac
Współczuję, mój miał ostry bunt jak jeszcze w ciąży byłam, normalnie jesień średniowiecza mi urządzał Teraz troszkę się uspokoił

Cytat:
Ja wolę active baby

Cytat:

Tomka tez Pentaximem szczeilismy, supr znosil, tylko wiecej spal po nich i to wsio, zero placzow, goraczki
no jak zlobek planujesz to chyba bym wziela pneumo...
Mi się podoba że u nas różnica 2 lata, za rok będą się bawić, a raczej tłuc o wszystkie zabawki

U nas szczepienie tyle samo. I po tej 5w1 B. też nie miał objawów żadnych,tylko dużo spał.

Cytat:
Lepiej to sprawdzić, na pewno chirurg coś zaradzi

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości