|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Mierzyłam wczoraj Maje i mierzy 68 cm przy wadze 7100. Swoja wage urodzeniowa podwoiła tak jak powinna, wiec nie martwię się.
Wczoraj pospałysmy do 9, ale niestety dzis znów pobudka o 7 :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | ||
Zadomowienie
|
tak, robiłam z bobofruta a wczoraj zrobiłam na wyciśniętym sokowirówką soku z jabłka.
Cytat:
Cytat:
Co sie wtedy robi, daje mu codziennie tą bananową? czy powinnam co jakis zas zrobić te, których nie lubi i próbować mu dać? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja podawałabym te co nie lubi co jakiś czas. sama muszę proponować wodę żeby mała w końcu się przekonała. może spróbuj innych kaszek, holle ma spory wybór - jest orkiszowa, 4 zboża.. może inne wam podejdą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() ufff... właśnie kolejne szuflady uporządkowałam. I kolejne siaty do śmieci/oddania/PCK. Kurna, ale się zbiera tych rzeczy. W najbliższym czasie czeka nas pakowanie kuchni, różnych kieliszków i innych... W ogóle tak sobie myślę, że najchętniej zorganizowałabym "wyprzedaż garażową" i została w ogóle bez rzeczy, z miłym pliczkiem banknotów ![]() ![]() Ale to mało popularne jest u nas jednak i myślę sobie, że nie ma sensu. Zamiast tego wyrzucam i oddaję. Chciałabym zostawić na te dwa lata tylko taką bazę, typu sofa, lodówka, pralka, drewniany stół, kieliszki ślubne, lniany obrus itd Wszelkie paździerzowe meble, brzydkie ręczniki, sprezentowane nam nieładne pościele z kory, durnostojki (chociaż tych i tak było niewiele) wywalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
Agata, ja myślałam, ze Małego odwozisz do teściów, ale jak oni przychodzą do Was to super, dziecko najlepiej się czuje u siebie, ma swoje zabawki, łóżeczko itp.
Któraś pytała... Mąż wymyślił patent na nianię. Instaluje jakis program na laptopie i zostawi go normalnie zamkniętego w pokoju a będzie słuchał w pracy co się dzieje. Co prawda sam głos, bez obrazu, ale chyba wystarczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zadomowienie
|
yyy nie wiem, zapytam wieczorem, ale nie wiem czy to jakoś przez zwykłego skypa nie można zrobic, bo mi się wydaje, że coś mi tak mówił, chociaż przyznam, ze chyba go nie słuchalam.
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-01-07 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mogę wiedzieć czy Wasz dom będzie stał pusty jak wyjedziecie? Czy będziecie wynajmować? ![]() Cytat:
![]() Chociaż Maciek czuje się dobrze wszędzie, taki towarzyski z niego typek ![]() A wczoraj na basenie byliśmy, bo przez dwa miesiące zajęć nie było bo prowadząca urodziła, ale już zaczął się nowy kurs. Maciek był taki podniecony, interesowało go wszystko poza pływaniem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
Zacytowałam sporo i wszystko mi wcięło
![]() Sailormaary my jedziemy z Gdańska więc mamy troszkę dalej ![]() Któraś tu pisała o mężu co części garderoby dziecięcej nie rozróżnią ![]() ![]() Agata_ bo to musi się wyrównać, jak przez 7 miesięcy się wysypiałaś to teraz musisz odpokutować ![]()
![]() |
#2382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No własnie mój kompletnie nie wie co to body,pajac itp.Kiedy byliśmy w szpitalu i prosiłam o pajaca to pisalam to w czym Szymonek śpi,body to bluzka z gaciami itp ![]() Szymonek zaczął pojadać kaszkę badz mleko z kleikiem ![]() ![]() Dziś zauważyłam drugi ząbek ![]() Katar przeszedł ![]() Skóra nadal pozostawia wiele do życzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dwa miesiące to jednak spora różnica, Maciek pewnie zaczął zainteresować się innymi rzeczami ![]() Cytat:
![]() A co do rozróżniania dziecięcych ubranek, mój miał taką ściągawkę co jest co, no i już sie nauczył. I rzuci czasem jakąś nazwą, typu pajac, czy bodziak, i dumny i blady oczekuje uznania ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
To jak by to było, osobno byśmy dojeżdżali? czy wy po drodze po nas? Bo ja już nie wiem .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Rozeznanie
|
Hej!
pola ja też mam teraz etap porządków. Może nie aż w takim zakresie jak u Ciebie. ![]() Nie wyprowadzamy się ale postanowiłam wszystkie rzeczy przejrzeć przed powrotem. Więc też wyrzucam i wyrzucam. Sama jestem w szoku ile to się rzeczy zbiera. A zaznaczam że mieszkamy tu dopiero 3 lata. Także u mnie porządki na całego. ![]() U nas kolejny krok, kolejny problem. ![]() ![]() Timmi ja też mam na 7 do pracy. I jeszcze dojeżdżam jakieś 30 km. Czyli pobudka ok. 5. ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() A jak Filipek? Zdrowy? Napisz też jak Twój mąż. (jeśli chcesz, oczywiście) Dużo zdrówka dla całej Waszej rodzinki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Raczkowanie
|
ewus też chętnie poznam nazwę tego programu.
Zamówilam magnesy na lodówkę na dzień dziadków. Byłam z młodym u sąsiadki i tak się wybawili, że jak go wpakowałam w samochód i dojechałam do domu to już spał, a sąsiadka mieszka 3 domy dalej, więc to nawet nie minuta drogi. Mam nadzieje, że im dobrze razem będzie bo po tych czterech dniach ma mi dać znać czy od litego będzie się nim zajmować. Pola i inne dziewczyny strasznie wam zazdroszcze, że będziecie mogły jeszcze siedzieć ze swoimi dziećmi |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
liwka skończyła już 8 miesięcy
![]()
#2389 |
Raczkowanie
|
ale masz dobrze
![]() L iwia oczywiście śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zadomowienie
|
Anulka ta maść, która przepiała nam alergolog zdziałała cuda, a posmarowałam tylko 2 razy ( po pierwszym razie skóra już wróciła do stanu idealnego), teraz czekam kiedy znów zacznie pojawiać się wysypka i z jakim natężeniem, do tego spisuje wszystko co jem i co Szymon je i może uda się wyłapać alergen.
Nie chciałabyś spróbować? Ja jak byłam w UP się podpisać (umowa skończyła mi się w trakcie macierzyńskiego), to dostałam 2 oferty pracy i to nawet niezłe, tyle tylko, że ja nie chcę pracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- mój by beze mnie nigdzie nie pojechał ![]()
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
no raczej
![]() co to wogole za gadanie jedziesz ze mna albo jade sam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- ja też sobie nie wyobrażam żeby K mi tak powiedział, ale nie mój cyrk, nie moje małpy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Rozeznanie
|
a ja byłam dziś rozejrzeć się za fotelikiem, bez małej, więc tak na razie wstępnie...ale mam wode z mózgu
![]() ![]() http://allegro.pl/besafe-fotelik-izi...921180861.html ten jest fajny ale wydaje mi się że jest dosyć mały ( na teraz ok- ale za rok, półtora to już nie wiem), wpadł mi w oko też taki http://allegro.pl/fotelik-bebe-confo...899088462.html, można montować przodem i tyłem, da się pochylić całkiem nieźle do snu, regulacja szerokości oparcia - wygląda na solidny i wygodny, tylko nie z tego co widzę teraz na necie to jest to stosunkowo stary fotelik, no i samam nie wiem... dodam że moje dziecko już nie chce siedzieć w nosidełku ![]() ![]() a jeszcze romer i tobi mało się pochylają... a do teściów mamy 650km więc gdybyśmy jechali to fajnie gdyby się rozkładał. nie spotkałam za to nigdzie ani Maxi cosi Rubi ale on chyba podobny do tobi... a Wy już zdecydowałyście jaki fotelik? |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Paulina śpi, ale coś ostatnio pogorszyło się u nas ze spaniem, chyba nam któraś za bardzo zazdrościła ![]() Cytat:
![]() Te przedłużki ja sobie zamówię ![]() ![]() Ja na razie mam warzywa z ogródka od mamy, ona mi taki mix zrobiła, marchewka + pietruszka + seler + por, wszystko poszatkowane. Tylko nadmiar pora muszę wyciągać, bo Paulinkę chyba po nim boli brzuszek. Jak mi się ten zapas skończy to mama ma jeszcze u siebie zamrożone, ale to nie będzie trwało wiecznie, i potem też muszę gdzieś kupować. Z mięsa mam zamrożone kawałki królika i gołąbka, i kupuję jeszcze samego indyka i samego kurczaka w słoiczku, więc wybór mamy jak w restauracji. Trochę obawiam się ryby, boję się, że będzie miała alergię, bo ryby są uczulające a Paula jest alergikiem to raz, a dwa nie mam sprawdzonego sklepu rybnego. Raz zjadła rybny słoik i nic jej nie było. Ty czujesz się gorszą mamą jak nie ugotujesz a ja czasem wolę dać słoiczek jak mi się nie chce gotować ![]() Cytat:
Niech się jeszcze któraś wypowie co o tym sądzi, bo mnie by pasowały mrożonki szczerze powiedziawszy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Które magnesy zamówiłaś? te od Gaabbi czy inne? szczęściara ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Wtajemniczenie
|
Moje trufelki
![]() ![]() kurde ale małe ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Krystianek ćwiczy obroty z plecków na brzuch, ale rączka mu zostaje i się złości ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie pokłóciłam się z mężem, chyba pierwszy raz na poważnie. Chciałam telefon stacjonarny z Orange. Jest taka taryfa za 49zł i w cenie są rozmowy na stacjonarne w Polsce i w Unii Europejskiej. Czyli do babci do Niemiec miałabym w cenie, a przede wszystkim do mamy, a rozmawiamy prawie codziennie, ona właśnie taką taryfę będzie miała os kwietnia. A jeszcze lepiej, bo jeśli teście by się zgodzili, można by było wziąć jeden abonament, bo im się umowa kończy, i mieć jeden nr, dwa tel, tak że można rozmowę przełączyć. Moja ciocia tak ma. Płacilibyśmy po 25zł tylko. A tak ja na komórkę przegaduję 50zł na miesiąc, a do babci praktycznie nie dzwonie, czasem tylko przez telegrosik. Babcia też mało dzwoni, bo na komórkę też ma drożej. A on się uparł, i nie słucha argumentów, mówi że stacjonarny to przeżytek i teraz każdy z niego rezygnuje i nie chce nawet o tym słuchać
![]() Dziewczyny macie tel stacjonarne?? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Jesli chodzi o foteliki to ja waham się między http://allegro.pl/fotelik-samochodow...871149611.html a http://allegro.pl/fotelik-sam-carete...922554237.html Ja jestem za pierwszym a tż za drugim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.