|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
w naszym gronie Napisz cos więcej o sobie
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Witam przyszłe mamusie
Chciałam do Was dołączyć. Aga (25 OM )22.11.2012 TP29.08.2013 To będzie moje 2 dziecko, bardzo długo wyczekiwane...staraliśmy się o nie 3 lata . W końcu się udało. Mój synuś ma już 7 lat jak urodzę mu rodzeństwo będzie miał 8czy ktoś ma dzieci z taka różnicą wieku?![]() Martwi mnie to troszkę, ale z drugiej strony synek zawsze pomoże, i nie będzie problemu że 1 płacze a drógie co innego chce
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz coś więcej o sobie
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat to bedzie moje 1-sze dziecko więc w temacie jestem zielona
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiś czas temu czytałam jakiś artykuł o plusach i minusach różnicy w wieku dzieci.. Na pewno co do Twojego przypadku wielkim plusem jest właśnie pomoc starszego dziecka w wychowaniu młodszego
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
A co babć i dziadków to w autobusie są schorowanie,nie ustoją ani przystanku ale żeby do tego autobusu biec i rozpychac sie rękami i nogami w walce o miejsce to na to maja siłę :/
Sytuacja z Biedronki: Moja przyjaciółka robiła zakupy z siostrą.Stanęła juz w kolejce przy kasie,wyłozyła produkty na tasmę a jej siostrze cos jeszcze się przypomniało i poszła po to.Gdy chciała dołączyc do siostry grzecznie przepraszając stojących w kolejce ludzi starszy dziadek zatarasował jej przejście ,na dodatek została obrzucona obelgami za to ,,że przeklęta gówniara się pcha".Przyjaciólka próbowała grzecznie tłumaczyć że sa razem ale dziadek był coraz bardziej agresywny,zaczął wymachiwać siatką i odpuściły ...Zapłaciły osobno za zakupy..........
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jak chcecie się dopisać do listy wątkowej to musicie napisać prv do domciatka, bo tak z postów to Was nie wyłapie- pewnie jest w pracy ![]() Ja co prawda nie mam dzieci jeszcze z żadną różnicą Ale między mną a moją siostrą jest jakieś 8 lat i od początku byłyśmy nierozłączne... nawet jak zaczęła mówić to do mnie mówiła "Mamo Gosiu"
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o różnicę wiekową, to tż siostra ma syna lat 16, córkę 13 i synka lat 6. I w tym przypadku wygląda to tak, najstarszy to już ma inne sprawy na głowie niż interesować się młodszym rodzeństwem. Córka jest trochę rozpieszczona i czasami jak coś nie idzie po jej myśli to za karę dokucza młodemu. I jak się ostatnio obraziła to powiedziała, że rodzice przestali ją kochać jak się Filip urodził. Ale poza tym jest to kochające się rodzeństwo I jak się mały urodził to ona cały czas przy nim latała i skakała, żeby sobie czegoś nie zrobił
|
||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest 11 lat roznicy miedzy jedna a druga corcia choc i tak sie kloca czasami
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Między mną a moim bratem jest 13 lat. Kiedys jeszcze sie dogadywalismy jakos,teraz mamy rzadkie kontakty...
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
kasienkakg,sarna405 witajcie
(ja TP 28.08)
29.08.2013 Edytowane przez senna87 Czas edycji: 2013-01-07 o 13:51 |
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka ma synka i on do niej mówi mama, a do babci mówi mamo babciu ![]() Ale najlepsza była koleżanki córka. Koleżanka ma córkę z poprzedniego związku, a z obecnym mężem mają syna. Jej mąż małą przysposobił, na początku ona mówiłą do niego wujek, ale jeszcze przed ślubem jak była z 2 dzieckiem w ciązy stwierdzili, że najlepiejby było, żeby do niego mówiła tato i jak się kiedyś młodej zapytałam jak ma na imie twój tato, to ona na to "wujek Maciek" ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Uciekam od was, bo ja nadal w piżamie i łóżku . W środę wizyta, więc muszę się wywoskować jak pomyśle o bólu to
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to szefa nie było i nie pogadałam z nim
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-07 o 14:16 |
|
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
sarna - mamy taki sam termin porodu
![]() Nie wiem co mogę o sobie napisać. Mam męża, córeczkę i teraz kolejna ciąża. Póki co 7tydz. Dziękować Bogu- o pierwsza i druga ciążę wystaralismy sie z mężem w pierwszym cyklu prób. Póki co wie tylko mojaMama i oczywiście mąż . Ale spora cześć rodziny domyśla sie. Mam 26lat, pracuje. Pierwsza ciaze tez prowadzilam na wizazowym forum Chyba tyle. Nic ciekawego... Samo życie
Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2013-01-07 o 14:21 |
|
|
|
#2206 | ||
|
Zadomowienie
|
Pokrótce wam opiszę moje starania. Więc tak pierwsze dziecko urodziłam bardzo wcześnie, ale nie żałuję bardzo się cieszę , Przez 3 lata po urodzeniu brałam tabetki anty, w końcu odstawiłam bo doszliśmy do wniosku z mężem że chcemy mieć 2 pociechę![]() N ale tak łatwo nie było, jestem po opercji tarczycy biorę euthyrox aktualnie 125 miałam niedoczynność teraz nadczynnośc polekową. Do tego moje cykle były nieregularne 30-32 nieraz nawet40 pare dni. Ale nie wiedziałam ze to może być taki problem z zajściem w ciaże . HMMMMM amoże i nie miało...Więc tak poszałm 21.12.2012r do lekarza w 30 dniu cyklu żeby zrobił mi cytologie i odarazu żeby uregulował mi okres, wtedy jeszcze nie wykrył ciaży, przepisał mi luteinę 50 3/1 na uregulowanie okresu. Luteine skończyłam brac 26.12.2012 noi po 2 dniach się zaczęło...BOLĄCE SUTKI, my slałam że na @ nigdy nie miałam takich objawów lecz myślałam ze to po luteinie...w sylwestra zaczęły się mdłości i 2 stycznia postanowiłam zrobić test żeby zobaczyć czy to ciąża czy objawy @. No i 2.01.2013 tescik pokazał 2 kreseczki, 4.01 lekarz potwierdził Ciąże![]() Moja kruszynka ♥♥♥ ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Już napisałam do domciatki na priv ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
WITAJ super że mamy taki sam termin porodu ![]() a jak z objawami? mnie bolały sutki teraz całe pierci, mdliło mnie. lekkie wymioty z 1 tak nie miałam. hmmm i duży apetyt ale jak się najem jest mi nie dobrze no i do tego wrażliwa na zapachy KAWY. PŁNU DO NACZYŃ i na niektóre dania... ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- dziękuje za cieple przyjęcie i szybkie odpowiedzi Może i macie racje pomoże mi a kłócić i tak się mogą czy mała różnica czy duża. między mną a moim rodzeństwem jest 6,7 lat i nigdy nie chcieli mnie brać mieli swoje sprawy tylko płakałam, a teraz po ślubie za to mam idealny kontakt z nimi
Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-01-07 o 14:29 |
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Można się do Was dopisać? U nas właśnie skończony 8tc (choć ostatnia @ 3.11 - więc się nią nie sugerować...) - termin 20.08.2013 r. Mam 4 letnego synka, więc po dłuuuuugim zastanawianiu, przyszedł czas na ciąg dalszy. pozdrowionka KASIA |
|
|
|
#2208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem w końcu i ja po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj jest 12 tydzień i 6 dzień wg wielkości dziecka a wg OM 12 i 5 wszystko jest ok w gabinecie leżałam z 40 minut tż dzielnie siedział obok mnie usg miałam dowcipne lekarz najpierw sprawdzał wszystko pęcherz żołądek serce tętnice główkę rączki liczył palce ale bobas ułożył się po swojemu i nie chciał ułożyć się do pomiaru przezierności i kości nosowej po wieeeeelu próbach jako tako zmierzył jest ok wszystko mamy dużo zdjęć i wizytę całą nagraną na płytę... no i znamy płeć widzieliśmy ale oficjalnie napiszę wam w niedziele bo wtedy moja mama będzie miała 50 urodziny i to jej chcemy pierwszej powiedzieć... ale tż spodziewał się płci przeciwnej do tej która jest... chyba jest zawiedziony... a może mi się zdaje ....w końcu śmiał się jak lekarz powiedział płeć... nie wiem... zaraz go wyczaję... jak wróci od lekarza bo jakieś grypsko złapał i po leki pojechał....a bobas słodko trzymał się za główkę obiema rączkami a to machał nam oczka zakrywał i się zsikał zresztą ja prawie też
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Miło, ze do nas dołączasz ![]() Cytat:
No to jest co świętować ![]() Dobrze, że Maluch tak ładnie dał się pomierzyć mimo tych niewielkich trudności ))No i odważnego macie lekarza- a potem w razie przemiany wypłaci wielomilionowe odszkodowanie? No i czekamy na zdjęcia!!!!! Z płcią postaramy się wytrzymać do niedzieli Ps. Kocham Szczerze to swoje Dziecko ale to sikanie we mnie w dalszym ciągu mnie obrzydza bleeee
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-01-07 o 15:22 |
||
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Niunia super
![]() o rety nie wiedziałam że już w 12 tc można poznać płeć malucha, czad
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
jak wam w niedzielę wstawię zdjęcia też nie będziecie miały wątpliwości
|
#2212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
haha---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() nadrabiam po kolei .. wrocilam do domku bylam na zakupach ... ogarnelam dzis wszystko ale jutro bede prasowac bo nie mam juz sil .. he ale werwa dzis dobra do sprzatania itp cieszy mnie to![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2213 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeździsz konno? Ja jeździłam przez jakieś 6 lat, po roku przerwy wsiadłam na konia w teren, na jakiegoś młodego wariata, poczułam się jak na rodeo ![]() Myślałam, że się utrzymam, ale spadłam i złamałam obojczyk. Od tamtego czasu nie jeżdżę. Miałam zamiar przemóc się na wiosnę, ale teraz ciąża więc wiadomo, nie można. Cytat:
Choć pewnie by zostało dla młodszego malucha. Marzę o dwójce, bądź trójce ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38495975]O jejku ale mieliście "przygodę"... Oby Ciebie nie złapał ten wirus. No i dobrze, że TŻ się już lepiej czuje. A co do przepuszczania kobiet w ciąży, komunikacji miejskiej... Ludzie nie rozumieją, że czym innym jest chodzenie (np. po sklepie), a czym innym stanie z brzuchem (w kolejce czy w autobusie). Potem, jak już brzuch jest duży, to naprawdę stanie to koszmar (przynajmniej u niektórych osób), kręgosłup boli aż "miło". A najgłośniej krzyczą mężczyźni ok. 50 lat A w komunikacji miejskiej ja akurat nie mam wyrzutów, zawsze siadam (akurat mam pod nosem pierwszy przystanek i zawsze jest miejsce), bo bardzo się boję, że mnie ktoś popchnie, wpadnę na jakąś rurkę czy barierkę i sobie coś zrobię. Zresztą u nas kierowcy tak jeżdżą, że nawet mnie nikt nie musi popchnąć, jak się gwałtowanie zatrzymuje, to czasami cały autobus leci...[/QUOTE] Ja zauważyłam, że niektórzy Panowie mają jeszcze jakiś odruch, by przepuścić w kolejce ciężarną lub ustąpić jej miejsca. Od całej reszty tylko komentarze "Ciąża nie choroba" lub "W domu siedzieć a nie łazić po sklepach". Swoją drogą ja zawszę ustąpiłam ciężarnym miejsca, bo wiem, że chciałabym być również dobrze traktowana w tym stanie. Margosia__ było Paniom od rajstop zwrócić uwagę ![]() Cytat:
Ta to dopiero ma tupet
|
||||
|
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z moim mam taki niby uklad ze chodzi w piatki do kolegow i wtedy ma "czas" dla siebie i dla nich nieraz w tyg tez wyskoczy ale rzadko..wiec pod tym wzgledem nie moge narzekac. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
hm mnie tez przestal brzuch bolec tak jak na poczatku... i wsumie nic mi sie nie dzieje oprocz cycuszkow bolacych.. tez sie martwilam ale gin mnie uspokoil wsumie lepiej nie miec objawow niz miec;P )a napewno jest ok
|
||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia20 ale super !
![]() Też mam za tydzień USG w 12t6d i może coś dojrzymy w takim razie ![]() A ile cm miał bobas? Czekam na fotki ![]() Czerwony balonik trzymam kciuki!! I cześć dziewczyny - stare i nowe ![]() My dziś z mężem od rana aktywnie, bo na zakupach i w urzędzie, a teraz muszę trochę popracować, bo jutro znów idę w odwiedziny do pracy Mam nadzieję, że to ostatni raz.Mam taką sytuację jak Mela co do L4 tzn. lekarz póki co nawet nie pyta tylko wypisuje mi co wizytę zwolnienie, a jak ostatnio zapytałam jak to widzi dalej to powiedział, że jeśli w II trymestrze będę się super czuła i będę chciała bardzo pracować to on mi nie zabroni przecież, ale ... No ale ja jestem po # i póki co to mi nie zależy na zwolnieniu tylko na bijącym serduszku.Szefowa też kazała mi już nie wracać, mam siedzieć w domu i dbać o siebie. Wzięli już nawet dziewczynę na zastępstwo. Tylko boję się, że mogę mieć kontrolę z ZUS`u. Któraś z Was miała z tym styczność? Mela Ty się nie boisz? |
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierz mi, że nie byłam w stanie...
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
mi co prawda nie kazal zrobic ale jak zobaczyl wynik TSH to mowil ze musze sie zglosic do Endo i ze napewno bede musiala zrobic badania ft3 i ft4.
|
|
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
bobas ma 6.53 cm od główki do pupy
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) zartuje ale nie powaznie to rzadko kto sie odzywa jak ktos potrzebuje pomocy a za plecami to maja wszyscy najwiecej do powiedzenia.Dobrze ze nic Ci nie jest;*
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

w naszym gronie

(ja TP 28.08)

I ogromne są jak u Pameli