|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
co-tam? byłam-oddać-moj-komp-do-naprawy-ale-dzisiaj-zamknięte-:/ zjadłysmy-obiad-nie-wysilałam-się-dzisiaj.Były-placki-ze-zsiadłego-mleka. a-na-kolację-coś-wymyślimy. |
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj lazanie z mięsa mielinego chcę zrobić z tym że przepis najpierw chce/musze oblukać.
|
|
#3753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u Maćka też były jakieś szmery ale na badaniu wszystko wyszło ok Cytat:
LASAGNE BOLOGNESE SOS BOLOGNESE:(dla 2 osób + dokładka )
SOS BESZAMELOWY:
W międzyczasie przygotowac MAKARON. Nalezy go gotowac kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, nie powinien byc całkiem miekki i odkładac na sitku (uwaza żeby sie nie skleił, czyli najlepiej układac jeden płat obok drugiego. Pokroic w kostke SER MOZARELLA. Gdy wszystko będzie gotowe, układac kolejno: makaron sos bolognese makaron mozarella + sos beszamelowy makaron sos bolognese makaron mozarella + sos beszamelowy Zapiekac 20/30 min
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no-nic,jeszcze-kilka-dni-przeżyje-bez-tej-spacji. uwielbiam-lazanie
|
|
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu ostatnio cisza, co tam u Was dziewczyny?
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie-pustki-ze-szok
a-u-nas-ok,zaraz-szykujemy-się-do-spania. jakas-zmęczona-jestem. Oliwka-za-to-pełna-energii,wlaśnie-bawiliśmy-się-z-tatusiem-w-ślub. Ma-wyobraźnię-to-moje-dziecko-
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja z pocztą skończyłam już i teraz jestem tylko tam gdzie wiecie ![]() czarnula, ślub w Pl bierzecie?skąd jesteś? odstawiłam dziś L do znajomej,już jakiś czas temu mnie prosiła żeby jej ją zostawiła.Ma młodszego od L synka.Mieli frytki,lepili ciastoliną a potem zabrała ich na plac zabaw taki figloraj czy jak to się zwie,więc atrakcji moc. Dziś poszła też do przedszkola pierwszy raz od czasu przerwy świątecznej.Nie składało się żeby ją zawieźć tak pracowałam jak mróweczka ,a mąż bez prawka. BTW testy zdał a jazdę oblał.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Agga, nie odkładaj tych wizyt u neurologa. Ja w końcu się wzięłam za siebie, bo już chwilami nie wytrzymywałam. To nie żarty Znajomego kiedyś też tak pobolewał ale jemu wystarczyło kilka serii u kręgarza i pomogło. Jola i co z Kubusiem? Szukam stroju na bal dla mojej panienki bo mówi, że balet mają i musi się przebrać, najlepiej za czarownicę (pasuje do niej ) |
|
|
|
#3761 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia przykro mi... Chyba już mało gdzie,takie są ![]() Na suchy kaszal brałam kiedyś Thicodin,pomagało I co zadecydowała Pani doktor? ![]() Cytat:
![]() Chyba jeszcze człowiek nie wrócił do formy po świętach Lenia mam dobrze,że chociaż pogoda się trochę zmieniła,bo już mnie wkurzały te chlapy,ciapy i deszcz ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Mała,słodka czarownica powiadasz?
|
|||
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ciągle mam lenia u nas mały mrozek Będzie diablica pasuje chyba nawet lepiej ![]() (Czekam na lepsze czasy, a może na wiosnę? Teraz tak wymyśla i jest taka nieznośna, że nie wyrabiam Nic się nie podoba i wszystko musi być jak ona chce )Dobrej nocy |
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Też jakoś nie mogę się pozbierać po tej przerwie ![]() Zosia znowu zaczęła pokasływać ![]() Wiem, że poinfekcyjnie może długo to trwać, z tym, że Ona przez 2-3 dni już nie kasłała w ogóle ![]() Dołują mnie trochę te ciągłe infekcje, nie mogę brać za często zwolnień ![]() Do tego wkurzyli mnie wczoraj w przedszkolu, bo ustalili sobie zebranie podsumowujące I półrocze na 10 w poniedziałek Nosz kuźwa-chyba jednak większość rodziców pracuje, prawda?? Więc moim skromnym zdaniem takie spotkania powinny być po 15... Długo nas nie było, zastałam już wszystko poustalane, ale następnym razem na pewno się zbuntuję![]() Miramej co z tymi wynikami??
|
#3765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za słowa otuchy ![]() Wczoraj byliśmy u naszej pediatry, powiedziała, że ponieważ aktualnie Kuba nie ma już kataru ani innych dolegliwości, nie da mu teraz antybiotyku. Ponieważ w poniedziałek mamy wizytę u laryngologa, to lekarka chce też poznać jego opinię. Cytat:
![]() Cytat:
Hehe, fajna godzina A poza tym, kto się będzie w tym czasie dziećmi opiekował ![]() *** A u nas trochę mrozi, lepsze to niż chlapa.
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego pytasz? M. też pierwszy raz idzie dzisiaj, wczoraj oznajmiła ze nie chce. Dziś wydaje się że jest ok. oby oby ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Nadrobię póżniej bo chce bajeczke, a powoli musimy się zbierać.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2013-01-08 o 10:21 |
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
chyba wszystkie te nasze dzieciaki,są teraz trochę zbójeczne ![]() Cytat:
![]() Może to jeszcze jakaś reakcja po chorobie A idziesz na to zebranie?Ja bym poruszyła temat jeszcze na zebraniu Cytat:
A Acodin próbował?Mi w sumie jedno i drugie pomagało,no ale wiadomo,czasem każdemu,co innego ![]() U mnie było -7,teraz słońce świeci ![]() Kawki?
|
|||
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, a to też tabletki? Kawki
|
|
|
#3769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem kiedyś jak zawitałam do was, zresztą całkiem niedawno to nie mogłam nadążać. za wyobrażnięNo tak mama tak się przejęła że dziecko wraca do przedszkola, że zapomniała bucików na zmiane heh. Nom i córa oczywiście całą drogę ok, w przedszolu przebrałam ją poleciała do swojej pani. Ja wychodzę macham jej i się uśmiecham, a ona popatrzyła odwróciła wzrok z drugą stonę a pani śmieje i wszystko jedno więc sobie poszłam. No normalnie olała mnie. Heh dzisiaj pierwszy cały dzień zobaczymy jak to wszystko wyjdzie, troszkę w stresie jeszcze ten zabieg. Poćwiczyłabym, ale chyba jedna zaczne aplikacje pisać bo później się nie wyrobie a muszę to już ogarnąć. I jeszcze stresuje się tym zabiegiem. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
I ja też. Jak nie później niektórzy przecież pracują jeszcze dłużej. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- A ja już wypiłam kawcie, ale do śnaidania peweni drugą sobie zrobie
|
|
#3770 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Jolu, na pewno wszystko bedzie dobrze ![]() agga, zajmij sie kregosłupem angy, no pora zabójcza. Ja sie czasami wkurzam, ze 16/16,30 w szkole to weczesnie. Nie zawsze mozna wyjsc wczesniej albo miec z kim zostawic 2-gie dziecko. Iwonka, na pewno diablica bedzie super ![]() sylko, u nas słoneczko i lekki mrozik chyba, ale dokładnie nie wiem jak, bo Bartek był u dziadków, więc nosa jeszcze z domu nie wychyliłam ![]() ****** U nas od dzisiaj znowu Antos w domu Wczoraj wieczorem dostał goraczke, ma kaszel i katar. To sie nachodził, 4 dni...Ferie za 3 tyg. , myslałam, ze może uda się choć na parę dni zmienić klimat i pojechac w góry, ale wszystko takie drogie... A dzieciom przydałoby się troszkę. Może by się zahartowali trochę
|
#3771 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
placki ze zsiadłego mleka, jakie to ??:P ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Witajcie dziewczynki ja kończę jeść śniadanko, małą wysłałam do przeszkola, więc jeszcze troszkę pospałam. Zaraz będę piła kawkę ktoś chętny jest?? ![]() Jestem dzisija jakś zamulonaaa, chyba przez pogodę ![]() Wczoraj w pracy czytałam bajeczkę dzieciom i był taki tekst mniej więcej: wszystko budzi się do wiosny i tak sobie pomyślałam, że mogłaby już być wiosna hehe AGA ZAJMIJ SIĘ SOBĄ W KOŃCU TO NIE SĄ ŻARTY Ja z chęcią odwiedziłabym kręgarza, żebym lepiej poczuła się ![]()
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrówka , wczoraj jego koleżankę z przedszkola rodzice odebrali wcześniej, bo źle się czuła i miała gorączkę.Ale to chyba na dłużej trzeba jechać, żeby zadziałała zmiana klimatu ![]() Też muszę się rozglądać za strojem na bal, ale jeszcze nie wiem, kim mój hrabia chciałby być
|
|
|
#3773 |
|
BAN stały
|
A właśnie dziewczyny pytałam się wczoraj w przedszkolu nauczycielki czy wychodzą na dwór i odpowiedziała mi, że nie, bo pogoda jest jaka jest i dużo dzieci choruje
wydaje mi się, że powinni hartować, sama lekarka mówila mi, że jak nawet są mrozy to wychodzić na spacery.
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas niestety jest tak że jak dzieci chore to chodzą do przedszkola, niestety tak anglicy robią. Dlatego ja ciągle jestem pełna obaw żeby mi M. nie złapała czegoś w przedszkolu, ale jak narazie jest ok oby tak dalej.
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Ika chodzi na plac zabaw jak jest słonecznie i w miare ciepło w przedszkolu z tego jestem akurat zadowolona.
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Jeszcze nie nadrobiłam, bo dopiero do domu weszłam. Poszłam po to skierowanie do neurologa, a tu mi lekarka cały stos skierowań wypisała. Krew, mocz, rtg, i uwaga ginekolog ![]() Krew zrobiłam, mocz jeszcze nie bo mam okres, rtg w czwartek, a ginekolog niweiem, musze sie zapisać na wizytę. Wiedziałyście, że bóle kręgosłupa mogą sie brać z chorób ginekologicznych jakichś? Ja zrobiłam wielkie oczy jak kazała iść do gina ![]() Powiedziała, że skoro miałam znieczulenie przy CC a bóle zaczeły się po porodzie to jest duże prawdopodobieństwo, że to stąd. Ale co ja mam, isć do gina i powiedzieć że boli mnie kręgosłup? ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Jedziemy na plac zabaw, mrozek jest ale sucho przynajmniej, więc niech Łobuz sie wybiega
|
#3776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No fajna Pewnie przyjdą dwie, bo dzieci mają się podobno bawić w sali obok.Cytat:
No idę W ogóle to zrobili to pod pretekstem innego spotkania-dzieci mają zrobić na poniedziałek karmniki dla ptaków (oczywiście nie sami ), załatwiłam leśnika, który poopowiada im trochę o ptaszkach i niby jest to wydarzenie, na którym powinni być rodzice... Bez przesady.... I pani mówi, że po co wtedy robić drugie spotkanie po południu, jak można szybko omówić wszystko od razu, czyli w ciągu dnia.... Grubymi nićmi to szyte, nie podoba mi się![]() Właśnie tak zamierzam zrobić ![]() Cytat:
- w sensie wolne).Ojej ![]() No ceny sa wszędzie masakryczne... ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
(choć chciała być księżniczką ).Cytat:
To dobrze, że coś działasz Ja zbieram się po skierowanie na gastroskopię ![]()
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nieźle, u nas zebranie trwa ponad 2 godziny A do której jest czynne Wasze przedszkole? Kupowałaś strój, czy robiłaś? Pokaż No i dlaczego nie będzie księżniczką? ![]() A Ty nadal masz dolegliwości żołądkowe?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-01-08 o 11:46 |
|||
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 16 (chyba). Odkupiłam od koleżanki Nic nadzwyczajnego, taki coś ala fartuszek/tunika w wiadomej kolorystyce , do tego fajne biedronkowe skrzydła i opaska na głowę z czułkami Jak mi się uda prześlę Ci na priva zdjęcie, bo mam tylko na Julce (nie chcę pokazywać Jej publicznie bez zgody ).Bo do wyboru był jeszcze tylko koń ![]() No mam.... Nie tak strasznie, w odstępach czasowych, ale mam. Ratuję się jakimiś Controlocami, tym siemieniem.... Ale czułabym się lepiej, gdybym wiedziała, że nic oprócz refluksu się nie dzieje, czy nie mam np. jakichś wrzodów
Edytowane przez angy Czas edycji: 2013-01-08 o 11:57 |
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oplułam monitor ![]() A wrzoda na USG nie da się zobaczyć? Pytam, bo mój małż miał latami problemy z żołądkiem, wiecznie zgaga, bóle, biegunki. Zmienił dietę, nie jakoś restrykcyjnie, pije ziółka , je mniejsze porcje i nie ten sam człowiek.
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co![]() Z tymi wrzodami to tak strzeliłam, sama nie wiem, chyba przy tym są konkretne bóle żołądka... Ale coś czytałam ostatnio o jakichś perforacjach... Mogłabym iść najpierw do gastroenterologa, ale jeżeli od niego wezmę ewentualne skierowanie, to za wszystko będę płacić prywatnie Chyba, że jeżeli on uzna, że gastroskopia by się przydała, to wtedy cofnąć się do rodzinnego po skierowanie..... To chyba najlepsze wyjście będzieWstawiłam w albumie dwie fotki-biedronki i konia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)
poczekajcie cierpliwie.
bardzo bliskiej cioteczki 
przykro mi...
, dobrze 
Muszę poczekać do nast poniedziałku. Na szczęście plecy nie bolą mnie już tak bardzo, tzn. czuję je cały czas, ale już nie ścina mnie z nóg 
Nic się nie podoba i wszystko musi być jak ona chce
Nosz kuźwa-chyba jednak większość rodziców pracuje, prawda?? Więc moim skromnym zdaniem takie spotkania powinny być po 15... Długo nas nie było, zastałam już wszystko poustalane, ale następnym razem na pewno się zbuntuję
za wyobrażnię
Wczoraj wieczorem dostał goraczke, ma kaszel i katar. To sie nachodził, 4 dni...