Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 13:36   #2191
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Mogę do Was dołączyć?

Termin porodu mamy na 29.08.
To moja druga ciąża. Mam już 20-miesieczna córeczkę.
Witaj w naszym gronie
Napisz cos więcej o sobie
Stary 2013-01-07, 13:36   #2192
sarna405
Zadomowienie

Witam przyszłe mamusie
Chciałam do Was dołączyć.
Aga (25 OM )22.11.2012 TP29.08.2013

To będzie moje 2 dziecko, bardzo długo wyczekiwane...staraliśmy się o nie 3 lata. W końcu się udało. Mój synuś ma już 7 lat jak urodzę mu rodzeństwo będzie miał 8czy ktoś ma dzieci z taka różnicą wieku?
Martwi mnie to troszkę, ale z drugiej strony synek zawsze pomoże, i nie będzie problemu że 1 płacze a drógie co innego chce
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:37   #2193
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę do Was dołączyć?

Oczywiście, że możesz dołączyć..witaj
Napisz coś więcej o sobie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:38   #2194
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie

To będzie moje 2 dziecko, bardzo długo wyczekiwane...staraliśmy się o nie 3 lata. W końcu się udało. Mój synuś ma już 7 lat jak urodzę mu rodzeństwo będzie miał 8czy ktoś ma dzieci z taka różnicą wieku?
Martwi mnie to troszkę, ale z drugiej strony synek zawsze pomoże, i nie będzie problemu że 1 płacze a drógie co innego chce
Witamy Akurat to bedzie moje 1-sze dziecko więc w temacie jestem zielona
Stary 2013-01-07, 13:40   #2195
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Witam przyszłe mamusie

Ciebie również witamy
Jakiś czas temu czytałam jakiś artykuł o plusach i minusach różnicy w wieku dzieci.. Na pewno co do Twojego przypadku wielkim plusem jest właśnie pomoc starszego dziecka w wychowaniu młodszego

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:43   #2196
Rockyyy
Zakorzenienie

A co babć i dziadków to w autobusie są schorowanie,nie ustoją ani przystanku ale żeby do tego autobusu biec i rozpychac sie rękami i nogami w walce o miejsce to na to maja siłę :/

Sytuacja z Biedronki:
Moja przyjaciółka robiła zakupy z siostrą.Stanęła juz w kolejce przy kasie,wyłozyła produkty na tasmę a jej siostrze cos jeszcze się przypomniało i poszła po to.Gdy chciała dołączyc do siostry grzecznie przepraszając stojących w kolejce ludzi starszy dziadek zatarasował jej przejście ,na dodatek została obrzucona obelgami za to ,,że przeklęta gówniara się pcha".Przyjaciólka próbowała grzecznie tłumaczyć że sa razem ale dziadek był coraz bardziej agresywny,zaczął wymachiwać siatką i odpuściły ...Zapłaciły osobno za zakupy..........
Stary 2013-01-07, 13:45   #2197
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę do Was dołączyć?

Witaj
Cytat:
Witam przyszłe mamusie

Witaj

Dziewczyny jak chcecie się dopisać do listy wątkowej to musicie napisać prv do domciatka, bo tak z postów to Was nie wyłapie- pewnie jest w pracy

Ja co prawda nie mam dzieci jeszcze z żadną różnicą

Ale między mną a moją siostrą jest jakieś 8 lat i od początku byłyśmy nierozłączne... nawet jak zaczęła mówić to do mnie mówiła "Mamo Gosiu"

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:46   #2198
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę do Was dołączyć?

Witam Gratuluję córeczki

Cytat:
Witam przyszłe mamusie

Również witam

Jeśli chodzi o różnicę wiekową, to tż siostra ma syna lat 16, córkę 13 i synka lat 6. I w tym przypadku wygląda to tak, najstarszy to już ma inne sprawy na głowie niż interesować się młodszym rodzeństwem. Córka jest trochę rozpieszczona i czasami jak coś nie idzie po jej myśli to za karę dokucza młodemu. I jak się ostatnio obraziła to powiedziała, że rodzice przestali ją kochać jak się Filip urodził. Ale poza tym jest to kochające się rodzeństwo I jak się mały urodził to ona cały czas przy nim latała i skakała, żeby sobie czegoś nie zrobił
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:46   #2199
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Witam przyszłe mamusie

Kochana, same plusy u mnie jest 11 lat roznicy miedzy jedna a druga corcia choc i tak sie kloca czasami
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:49   #2200
Rockyyy
Zakorzenienie

Między mną a moim bratem jest 13 lat. Kiedys jeszcze sie dogadywalismy jakos,teraz mamy rzadkie kontakty...
Stary 2013-01-07, 13:50   #2201
senna87
Raczkowanie

kasienkakg,sarna405 witajcie

w po waszych TP widzę że w końcu nie jestem ta ostatnia do rodzenia (ja TP 28.08)

Edytowane przez senna87
Czas edycji: 2013-01-07 o 13:51
senna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:55   #2202
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ale między mną a moją siostrą jest jakieś 8 lat i od początku byłyśmy nierozłączne... nawet jak zaczęła mówić to do mnie mówiła "Mamo Gosiu"

Moja kuzynka ma synka i on do niej mówi mama, a do babci mówi mamo babciu

Ale najlepsza była koleżanki córka. Koleżanka ma córkę z poprzedniego związku, a z obecnym mężem mają syna. Jej mąż małą przysposobił, na początku ona mówiłą do niego wujek, ale jeszcze przed ślubem jak była z 2 dzieckiem w ciązy stwierdzili, że najlepiejby było, żeby do niego mówiła tato i jak się kiedyś młodej zapytałam jak ma na imie twój tato, to ona na to "wujek Maciek"

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Uciekam od was, bo ja nadal w piżamie i łóżku. W środę wizyta, więc muszę się wywoskować jak pomyśle o bólu to
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:03   #2203
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mela1234 no właśnie też mnie to zainteresowało czemu do końca ciąży masz zwolnienie?
Nie mam zwolnienia do końca ciąży, ale wiem, że będę do końca ciąży na zwolnieniu. Ja pracuję w biurze, w dziale sprzedaży = stres. Dodatkowo na parterze jest produkcja i niestety wiąże się ona z dość dużymi ilościami amoniaku i lekarka boi się, że może nam to zaszkodzić. Ja wiem, że odkąd zaczęłam tam pracować to dostałam duszący kaszel co rano. Teraz go nie mam odkąd jestem na zwolnieniu.

A tak w ogóle to szefa nie było i nie pogadałam z nim

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-07 o 14:16
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:20   #2204
kasienkakg
Zadomowienie

sarna - mamy taki sam termin porodu

Nie wiem co mogę o sobie napisać. Mam męża, córeczkę i teraz kolejna ciąża. Póki co 7tydz. Dziękować Bogu- o pierwsza i druga ciążę wystaralismy sie z mężem w pierwszym cyklu prób. Póki co wie tylko mojaMama i oczywiście mąż . Ale spora cześć rodziny domyśla sie. Mam 26lat, pracuje. Pierwsza ciaze tez prowadzilam na wizazowym forum Chyba tyle. Nic ciekawego... Samo życie

Edytowane przez kasienkakg
Czas edycji: 2013-01-07 o 14:21
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:24   #2205
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czerwony_balonik co z Toba??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:41   #2206
sarna405
Zadomowienie

Pokrótce wam opiszę moje starania.
Więc tak pierwsze dziecko urodziłam bardzo wcześnie, ale nie żałuję bardzo się cieszę , Przez 3 lata po urodzeniu brałam tabetki anty, w końcu odstawiłam bo doszliśmy do wniosku z mężem że chcemy mieć 2 pociechę
N ale tak łatwo nie było, jestem po opercji tarczycy biorę euthyrox aktualnie 125 miałam niedoczynność teraz nadczynnośc polekową. Do tego moje cykle były nieregularne 30-32 nieraz nawet40 pare dni. Ale nie wiedziałam ze to może być taki problem z zajściem w ciaże. HMMMMM amoże i nie miało...Więc tak poszałm 21.12.2012r do lekarza w 30 dniu cyklu żeby zrobił mi cytologie i odarazu żeby uregulował mi okres, wtedy jeszcze nie wykrył ciaży, przepisał mi luteinę 50 3/1 na uregulowanie okresu. Luteine skończyłam brac 26.12.2012 noi po 2 dniach się zaczęło...BOLĄCE SUTKI, my slałam że na @ nigdy nie miałam takich objawów lecz myślałam ze to po luteinie...w sylwestra zaczęły się mdłości i 2 stycznia postanowiłam zrobić test żeby zobaczyć czy to ciąża czy objawy @. No i 2.01.2013 tescik pokazał 2 kreseczki, 4.01 lekarz potwierdził Ciąże

Moja kruszynka ♥♥♥

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Witaj

Witaj

Dziewczyny jak chcecie się dopisać do listy wątkowej to musicie napisać prv do domciatka, bo tak z postów to Was nie wyłapie- pewnie jest w pracy

Ja co prawda nie mam dzieci jeszcze z żadną różnicą

Już napisałam do domciatki na priv

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
sarna - mamy taki sam termin porodu

Nie wiem co mogę o sobie napisać. Mam męża, córeczkę i teraz kolejna ciąża. Póki co 7tydz. Dziękować Bogu- o pierwsza i druga ciążę wystaralismy sie z mężem w pierwszym cyklu prób. Póki co wie tylko mojaMama i oczywiście mąż . Ale spora cześć rodziny domyśla sie. Mam 26lat, pracuje. Pierwsza ciaze tez prowadzilam na wizazowym forum Chyba tyle. Nic ciekawego... Samo życie

WITAJ
super że mamy taki sam termin porodu
a jak z objawami? mnie bolały sutki teraz całe pierci, mdliło mnie. lekkie wymioty z 1 tak nie miałam. hmmm i duży apetyt ale jak się najem jest mi nie dobrze no i do tego wrażliwa na zapachy KAWY. PŁNU DO NACZYŃ i na niektóre dania...

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

dziękuje za cieple przyjęcie i szybkie odpowiedzi:ro za:
Może i macie racje pomoże mi a kłócić i tak się mogą czy mała różnica czy duża.
między mną a moim rodzeństwem jest 6,7 lat i nigdy nie chcieli mnie brać mieli swoje sprawy tylko płakałam, a teraz po ślubie za to mam idealny kontakt z nimi

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-01-07 o 14:29
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:44   #2207
roxi1980
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Witajcie.
Można się do Was dopisać?
U nas właśnie skończony 8tc (choć ostatnia @ 3.11 - więc się nią nie sugerować...) - termin 20.08.2013 r.
Mam 4 letnego synka, więc po dłuuuuugim zastanawianiu, przyszedł czas na ciąg dalszy.

pozdrowionka
KASIA

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:13   #2208
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
za rozmowę!

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Niunia20, Sofina za dzisiejsze wizyty- czekamy na relację

jestem w końcu i ja po wizycie

dzisiaj jest 12 tydzień i 6 dzień wg wielkości dziecka a wg OM 12 i 5
wszystko jest ok w gabinecie leżałam z 40 minut tż dzielnie siedział obok mnie usg miałam dowcipne
lekarz najpierw sprawdzał wszystko pęcherz żołądek serce tętnice główkę rączki liczył palce ale bobas ułożył się po swojemu i nie chciał ułożyć się do pomiaru przezierności i kości nosowej po wieeeeelu próbach jako tako zmierzył jest ok wszystko mamy dużo zdjęć i wizytę całą nagraną na płytę... no i znamy płeć lekarz powiedział że to na 100% i pomyłki nie będzie i że sami widzimy widzieliśmy ale oficjalnie napiszę wam w niedziele bo wtedy moja mama będzie miała 50 urodziny i to jej chcemy pierwszej powiedzieć... ale tż spodziewał się płci przeciwnej do tej która jest... chyba jest zawiedziony... a może mi się zdaje ....w końcu śmiał się jak lekarz powiedział płeć... nie wiem... zaraz go wyczaję... jak wróci od lekarza bo jakieś grypsko złapał i po leki pojechał....

a bobas słodko trzymał się za główkę obiema rączkami a to machał nam oczka zakrywał i się zsikał zresztą ja prawie też
Stary 2013-01-07, 15:20   #2209
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Można się do Was dopisać?
U nas właśnie skończony 8tc (choć ostatnia @ 3.11 - więc się nią nie sugerować...) - termin 20.08.2013 r.
Mam 4 letnego synka, więc po dłuuuuugim zastanawianiu, przyszedł czas na ciąg dalszy.

pozdrowionka
KASIA

Witaj Miło, ze do nas dołączasz
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
jestem w końcu i ja po wizycie

dzisiaj jest 12 tydzień i 6 dzień wg wielkości dziecka a wg OM 12 i 5
wszystko jest ok w gabinecie leżałam z 40 minut tż dzielnie siedział obok mnie usg miałam dowcipne
lekarz najpierw sprawdzał wszystko pęcherz żołądek serce tętnice główkę rączki liczył palce ale bobas ułożył się po swojemu i nie chciał ułożyć się do pomiaru przezierności i kości nosowej po wieeeeelu próbach jako tako zmierzył jest ok wszystko mamy dużo zdjęć i wizytę całą nagraną na płytę... no i znamy płeć lekarz powiedział że to na 100% i pomyłki nie będzie i że sami widzimy widzieliśmy ale oficjalnie napiszę wam w niedziele bo wtedy moja mama będzie miała 50 urodziny i to jej chcemy pierwszej powiedzieć... ale tż spodziewał się płci przeciwnej do tej która jest... chyba jest zawiedziony... a może mi się zdaje ....w końcu śmiał się jak lekarz powiedział płeć... nie wiem... zaraz go wyczaję... jak wróci od lekarza bo jakieś grypsko złapał i po leki pojechał....

a bobas słodko trzymał się za główkę obiema rączkami a to machał nam oczka zakrywał i się zsikał zresztą ja prawie też
No to jest co świętować
Dobrze, że Maluch tak ładnie dał się pomierzyć mimo tych niewielkich trudności ))

No i odważnego macie lekarza- a potem w razie przemiany wypłaci wielomilionowe odszkodowanie?

No i czekamy na zdjęcia!!!!!
Z płcią postaramy się wytrzymać do niedzieli:brzydal :

Ps. Kocham Szczerze to swoje Dziecko ale to sikanie we mnie w dalszym ciągu mnie obrzydza bleeee

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-01-07 o 15:22
Stary 2013-01-07, 15:49   #2210
senna87
Raczkowanie

Niunia super

o rety nie wiedziałam że już w 12 tc można poznać płeć malucha, czad
Stary 2013-01-07, 15:52   #2211
Niunia20
Rozeznanie

jak wam w niedzielę wstawię zdjęcia też nie będziecie miały wątpliwości
Stary 2013-01-07, 16:00   #2212
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mogłabym zjeść każdą ilość rzeczy kiszonych.. najpierw miałam fazę na kapustę, więc kapusta zajmowała krótko mówiąc całą jedną półkę w lodówce, a teraz? ogórki kiszone.. Tżtowi kazałam kupić, to już opakowania nie ma, a 3h temu przywiózł..
ja tez ja tez jem kazda kanapke z ogorkiem kiszonym mmmmmm pyszota!!

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, dobre:coj est:

ja też

łóżeczko ładne ja słyszałam, ze dziecko nie powinno cały czas spać w takim łóżeczku bo ono nie ma takiego materacyka jak zwykłe, ale czy to prawda to nie wiem, poczytaj sobie jeszcze o tym

ładny brzuszek

twój też bardzo ładny, chudzinka jesteś
wiem wlasnie czytalam o tym i zamierzam kupic materacyk do takiego lozeczka

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Oj ja też. Czasami, jak czytam jak piszą dziewczyny, że ich tż pogłaska, mówi do brzuszka to, aż mi się łezka w oku kręci, a mój to tylko po mówi do mnie, że jeszcze troszkę muszę wytrzymać
nadejdzie czas az bedzie Cie glaskal i calowal po brzuszku i bedziesz miec dosc.. moj M tez nie dotykal nie calowal.. a teraz zauwazam ze zdarzy mu sie ... przytuli sie .. pocaluje :P wiec kwestia czasu:P mysle ze bedzie frajda jak beda chcieli dotykac jak dziecko bedzie kopac haha

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Bolą, oj bolą I ogromne są jak u Pameli
Idę oglądać film. Chyba do jutra
mnie wsumie bola.. i suty strasznie ... :P i faktycznie sie powiekszyly ...jeszcze uf... :P

nadrabiam po kolei .. wrocilam do domku bylam na zakupach ... ogarnelam dzis wszystko ale jutro bede prasowac bo nie mam juz sil .. he ale werwa dzis dobra do sprzatania itp cieszy mnie to

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! Cały dzień mnie nie było i tyyyle do nadrabiania!
Super brzuszki! A już niedługo będą jeszcze fajniejsze

Któraś z Was wstawiła linka z opiniami dot. kremów i zaniepokoiła Cię Mustela, sprawdziłam skład, teraz jest zmieniony i nie ma tej szkodliwej substancji, więc chyba już ok

dziś byłam na Hobbicie i powiem Wam, że pęcherz to już ledwo dawał radę
i jak Hobbit? :P bo ja chyba w srode sie wybieram z TZ .. ostatnio jak bylam w kinie to tez dwa razy do wc trzeba bylo wyjsc bo bylo ciezko:P hehe

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:04   #2213
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
U nas były gołębie teścia, ale że tu nie mieszkał i jakaś kuna się zalęgła to i gołębie wyniszczyła. Ja mam spokój bo przynajmniej jak wchodziłam do stajni (jak miałam konie u siebie jeszcze) to przynajmniej mi po głowie nie latały. Też nie lubię gołębi.
Musze wpuścić jakąś kunę
Jeździsz konno? Ja jeździłam przez jakieś 6 lat, po roku przerwy wsiadłam na konia w teren, na jakiegoś młodego wariata, poczułam się jak na rodeo
Myślałam, że się utrzymam, ale spadłam i złamałam obojczyk. Od tamtego czasu nie jeżdżę. Miałam zamiar przemóc się na wiosnę, ale teraz ciąża więc wiadomo, nie można.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o łóżeczka, to rzeczywiście w ikei mają bardzo ładne i myślę, że w przystępnych cenach Aż żal mi trochę, bo prawdopodobnie nie będziemy kupować, na strychu u chrzestnej mojej siostry leży łóżeczko po siostrze właśnie.. takie typowe jasne drewniane, szczebelkowe, wzór sprzed 11 lat Rodzice je zostawili dla wnuków i kto pierwszy ten lepszy..wyprzedziliśmy mojego brata i bratową, więc nam przypadnie
Ja też prawdopodobnie będę miała łóżeczko od ciotki, drewniane, szczebelkowe. Trochę też mi żal, no ale zawsze jakieś odciążenie finansowe jest. Dziecko urośnie i po trzech latach będzie trzeba kupić nowe.
Choć pewnie by zostało dla młodszego malucha. Marzę o dwójce, bądź trójce

Cytat:
Napisane przez senna87 Pokaż wiadomość
niestety. ja nie tak całkiem dawno miałam sytuację, że na dużym blokowisku poszłam wyrzucić śmieci, była godzina po 16, więc akurat ludzie wracali z pracy. idę do śmietnika, patrze a tam leży człowiek na chodniku z rozwaloną głową, kałuża krwi, ludzie przechodzą i NIC! podeszłam, fakt, czuć że pan po spożyciu alko, ale się pytam co z tego? no to mówię niech ktoś zadzwoni po karetkę, dacie wiarę że nikt się nie zreflektował? jakieś stare baby podeszły skomentowały że to pijak to niech ma i polazły dalej. To ja w te pędy do mieszkania, dopiero tam wzięłam telefon i zadzwoniłam.
No tak, bo jak pijak to po co mu pomagać... Ehh co za ludzie brak mi słów...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38495975]O jejku ale mieliście "przygodę"... Oby Ciebie nie złapał ten wirus. No i dobrze, że TŻ się już lepiej czuje.

A co do przepuszczania kobiet w ciąży, komunikacji miejskiej... Ludzie nie rozumieją, że czym innym jest chodzenie (np. po sklepie), a czym innym stanie z brzuchem (w kolejce czy w autobusie). Potem, jak już brzuch jest duży, to naprawdę stanie to koszmar (przynajmniej u niektórych osób), kręgosłup boli aż "miło". A najgłośniej krzyczą mężczyźni ok. 50 lat

A w komunikacji miejskiej ja akurat nie mam wyrzutów, zawsze siadam (akurat mam pod nosem pierwszy przystanek i zawsze jest miejsce), bo bardzo się boję, że mnie ktoś popchnie, wpadnę na jakąś rurkę czy barierkę i sobie coś zrobię. Zresztą u nas kierowcy tak jeżdżą, że nawet mnie nikt nie musi popchnąć, jak się gwałtowanie zatrzymuje, to czasami cały autobus leci...[/QUOTE]
Ja zauważyłam, że niektórzy Panowie mają jeszcze jakiś odruch, by przepuścić w kolejce ciężarną lub ustąpić jej miejsca. Od całej reszty tylko komentarze "Ciąża nie choroba" lub "W domu siedzieć a nie łazić po sklepach". Swoją drogą ja zawszę ustąpiłam ciężarnym miejsca, bo wiem, że chciałabym być również dobrze traktowana w tym stanie.

Margosia__ było Paniom od rajstop zwrócić uwagę

Cytat:
Mnie rozbawiło kiedyś jechałam też na uczelnie- wsiadła taka bardzo stara babcia, wstałam i mówię jej żeby usiadła a ona mówi "Dobre z Ciebie dziecko, ale jestem tak pijana, że się i tak nie wdrapie na tą wysoką górę (miejsce na kole), a zresztą tyłem to ja nie mogę jechać bo zaraz tu zwymiotują" Naprawdę rozbroiła mnie jej szczerość

A druga taka sytuacja jak jechałam, siedziałam dość z przodu a środkowymi drzwiami weszła starsza babcia i wstałam, żeby jej ustąpić bo nikt bliżej się nie pofatygował... ale stała tyłem do mnie i zanim do niej podeszłam i powiedziałam o miejscu to usiadła na nim taka dziunia i jak jej zwróciłam uwagę, że chciałam starszej pani ustąpić to tylko odpaliła, że jak siadała to było wolne
Mój znajomy chciał kiedyś ustąpić starszej Pani miejsca, a ta się oburzyła, że nie jest taka stara i że chłopak jest wobec niej bezczelny.
Ta to dopiero ma tupet
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:07   #2214
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Będzie wszystk0 w porządku, zobaczysz.. Trzymamy wszystkie kciuki !

Ja dzisiaj poczułam się taka sama.. wczoraj byłam u rodziny przez 3h, tż w tym czasie też gdzieś był- potem wróciłam do domu, pobył z godzinę i sru do kolegi, przyjechał punkt o godzinie o której mielismy wyjechac do kina z naszymi wspólnymi znajomymi..No to nic, tak normalnie.. ale dzisiaj mam ochotę nim potrząsnąć żeby się ogarnął.
Wstaliśmy o 10, wyszedł z psem na spacer, ok. Ponieważ dawno nie sprzątałam to wzięłam się za generalne porządki w całym domu i wspomniałam mu, żeby w tym czasie zrobił śniadanie. Stwierdził, że nie ma chleba, mimo, że bułki miękkie były i że pojedzie do sklepu. Myśląc, że idzie do sklepu 5 minut od domu nie pytałam o nic specjalnego. Sprzątam sobie sprzątam, a tu mija godzina, dwie, trzy, cztery- ja głodna jak cholera, a jego dalej nie ma. w koncu się pojawił z 5 rzeczami, oczywiście zapominając o tym, że miał zrobić jedzenie. Cztery godziny szukał niby sklepu sobie myślę, ale kij. Stwierdziłam, że nie będę się pieklić i sama coś zrobiłam, po czym dowiaduję się, że on jedzie się spotkać z kolegą- pytam go- znowu? A on, że tak, że się w tygodniu z nikim nie widuje. Nie odezwałam się, zagryzłam zęby. Wrócił po 3 godzinach, usiadł ze mną na 10 minut, pocałował mnie w czoło i powiedział, że jedzie bo się umówił z kolegą.

Nie wytrzymałam, ręce mi opadły i się rozryczałam
Mam poczucie, że jak przychodzi weekend to patrzy tylko jak zwiać z domu. Owszem, ja też spotykam się w weekendy z przyjaciółką/ rodziną, ale zachowuję jakikolwiek umiar i nie spędzam całego dnia poza domem. W dalszym ciągu oczywiście go nie ma, bo i po co.
Efekt tego jest taki, że cały dzień z małymi przerwami siedzę z psem i gapiąc się w ścianę. Ja wiem, że potrzebuje też kolegów, ale dlaczego nie umie tego sobie tak rozdzielić, żeby ani jednej, ani drugiej strony nie zaniedbywać??? Od jutra znowu praca i znowu będziemy się widywać tylko wieczorami i jakoś mi tak cholernie smutno.
Kocham Go nad zycie, jeszcze teraz jak wyszła nieplanowana ciąża, ale czasami mam poczucie, że druga strona nie czuje tego samego.
musisz z nim porozmawiac bo to nie jest normalne .. juz sobie wyobrazam ze jemu zycie sie nie zbyt zmieni jak urodzisz.. ty dom dziecko pranie gotowanie a on praca koledzy a ty od czasu do czasu.. eh
ja z moim mam taki niby uklad ze chodzi w piatki do kolegow i wtedy ma "czas" dla siebie i dla nich nieraz w tyg tez wyskoczy ale rzadko..wiec pod tym wzgledem nie moge narzekac.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, matko nie było mnie tak długo (od świąt brak neta i czasu) a tu już II część wątku

Jako, że nie miałam okazji, życzę wszystkim zdrówka - dla Was, rodzin i przede wszystkim dzieciaczków w brzuszkach

Ja jutro uciekam do lekarza od rana ale tylko po wyniki badań i "przegląd", a po południu zapisałam się prywatnie na usg (ciekawość mnie zżera co się u maleństwa dzieje). 25.01 mam usg na NFZ (to 12tygodniowe).

W ogóle to zdążyłam pochwalić się, że nie mam mdłości i dokładnie przed świętami zaczęło mnie lekko mdlić - teraz już regularnie rano na śniadanie i wieczorem na kolację

Jedno co mnie teraz zastanawia to fakt, że przestał mnie pobolewać brzuch, nie mam też takich wzdęć jak na początku ciąży - dlatego to jutrzejsze usg - żeby sprawdzić czy wszystko dobrze. Stąd pytanie do bardziej zaawansowanych - czy któraś miała podobnie?

hm mnie tez przestal brzuch bolec tak jak na poczatku... i wsumie nic mi sie nie dzieje oprocz cycuszkow bolacych.. tez sie martwilam ale gin mnie uspokoil wsumie lepiej nie miec objawow niz miec;P )a napewno jest ok

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 16:12   #2215
Neni1984
Zakorzenienie

Niunia20 ale super !
Też mam za tydzień USG w 12t6d i może coś dojrzymy w takim razie
A ile cm miał bobas? Czekam na fotki

Czerwony balonik trzymam kciuki!!

I cześć dziewczyny - stare i nowe
My dziś z mężem od rana aktywnie, bo na zakupach i w urzędzie, a teraz muszę trochę popracować, bo jutro znów idę w odwiedziny do pracy Mam nadzieję, że to ostatni raz.
Mam taką sytuację jak Mela co do L4 tzn. lekarz póki co nawet nie pyta tylko wypisuje mi co wizytę zwolnienie, a jak ostatnio zapytałam jak to widzi dalej to powiedział, że jeśli w II trymestrze będę się super czuła i będę chciała bardzo pracować to on mi nie zabroni przecież, ale ... No ale ja jestem po # i póki co to mi nie zależy na zwolnieniu tylko na bijącym serduszku.
Szefowa też kazała mi już nie wracać, mam siedzieć w domu i dbać o siebie. Wzięli już nawet dziewczynę na zastępstwo.
Tylko boję się, że mogę mieć kontrolę z ZUS`u. Któraś z Was miała z tym styczność? Mela Ty się nie boisz?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:14   #2216
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Margosia__ było Paniom od rajstop zwrócić uwagę
Uwierz mi, że nie byłam w stanie...

Mały
Stary 2013-01-07, 16:24   #2217
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A czy którejś z was gin kazał robić ft3 i ft4?
mi co prawda nie kazal zrobic ale jak zobaczyl wynik TSH to mowil ze musze sie zglosic do Endo i ze napewno bede musiala zrobic badania ft3 i ft4.

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 16:24   #2218
Niunia20
Rozeznanie

bobas ma 6.53 cm od główki do pupy
Stary 2013-01-07, 16:25   #2219
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi gin powiedziała, ze mam brać witaminy- a jakie to zależy ode mnie, od tego na co mnie stać i co uważam za słuszne ale falvit owszem nie ma kwasów omega i kazała je brać dodatkowo albo jeść więcej ryb

Badanie moczu mam mieć na każdą wizytę czyli co miesiąc...
morfologia mieści się w normach więc mam co 2 miesiące

Ale miałam sytuację przed chwilą!
Byłam na zakupach w biedronce... i nagle zrobiło mi się makabrycznie słabo... no to oczywiście głowa między kolana i czekam aż będzie mi lepiej... chwilę to zajęło, ale pomyślałam, że jest w miarę więc szybko do kasy, a tam dwie babki takie już dużo starsze pytają kasjerki czy zmieszczą się w te rajstopy czy będą za małe i tak dyskutują zamiast się kasować i spadać I da ich dyskusja całkiem sporo trwała, a ja czuje, że zaraz znowu odlecę... nie wiem czemu w tej biedronce zawsze mi jest duszno chyba muszę z niej zrezygnować;/ Rozpięłam kurtke i usiadłam przy tej kasie na chwilę bo już nie byłam w stanie stać nawet z głową między kolanami... przede mną te babki dyskutują za mną stoi kolejka a ja sobie siedzę Uwierzycie, że nikt nie zapytał czy się dobrze czuję?
Nawet kasjerki nie zainteresowało, że sobie siedzę u niej pod kasą... Może to jest normalne i tylko dla mnie dziwne?
zartujesz?? kurde a mialam isc do biedronki ja bym Ci pomogla... "czesc tu Dotka z wizazu dobrze sie czujesz??":P ) zartuje ale nie powaznie to rzadko kto sie odzywa jak ktos potrzebuje pomocy a za plecami to maja wszyscy najwiecej do powiedzenia.Dobrze ze nic Ci nie jest;*

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 16:27   #2220
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
bobas ma 6.53 cm od główki do pupy
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości