Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 16:24   #4681
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ale Twój synuś jest dużym chłopcem więc nie dziwi rozmiar 80. U nas na razie z tescowskich pajaców i bodziaków jest używany rozmiar 68, więc 74 się nada.
68? no to faktycznie mój jest sporo większy, a mnie to wciąż dziwi nawet teraz jak patrze na body to wydają mi się duże a jak ubieram Małemu to okazuje się że jednak dobre
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:27   #4682
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
68? no to faktycznie mój jest sporo większy, a mnie to wciąż dziwi nawet teraz jak patrze na body to wydają mi się duże a jak ubieram Małemu to okazuje się że jednak dobre
Ja małemu zakładam body 74 (albo H&M 68) ale dziś wyciągnęło mi się takie w rozmiarze 80. I wiesz co? Jest na niego dobre Może trochę rękawy za długie ale niewiele. Jestem w szoku bo jak się urodził to 56 było na niego za duże

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:42   #4683
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Bo mi się wydaje, że dziś to cały czas śpi Ale poza tym nie ma nic niepokojącego - je ładnie, jest zadowolony, uśmiechnięty...
myślę, że trzeba się cieszyć sen to zdrowie

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Jak wiszą nad nim to je trąca, ale jak leżą obok nie weźmie do ręki, jak mu podaję wypuszcza
hmm... powiedz o tym na następnej rehabilitacji
moja ruchowo nie rozwija się jakoś szybko (nie ma prób pełzania, przewroty od niedawna) ale z zabawkami to inna historia, wcześnie zaczęła przekładać z rączki do rączki, manipulować paluszkami przy maleńkich elementach i tak dalej; widzisz, Twój TZ nie mówił do 2 r.ż. - dzieci naprawdę rozwijają się w roznym tempie i nie ma to przełozenia na ich późniejszy poziom; mój kuzyn (daleki na szczęście ) rozwijał się nadzwyczaj szybko jako dziecko, a teraz to tępak jakich mało (sorry za wyrażenie)
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:53   #4684
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Ja go dziś obserwuję i widzę, że po ok. 1,5 h zabawy jest zmęczony. Zaczyna się tarcie oczu, ziewanie... kładę go do łóżeczka i zasypia w ciągu 5 minut. No i budzi się po ponad godzinie (najczęściej 1,5h) zadowolony i chętny do zabawy. Nie ma temp. ani nic takiego. Ja to nie wiem bo mnie się wydaje, że dużo śpi. Nawet biorąc poprawkę na to, że kwestię spania ma po moim mężu, który mógłby spać po 15h cały czas a i tak za godzinę usnąłby ponownie.
Nie ma co panikować, prawda?
Zdecydowanie nie ma co panikować

Cytat:
A mnie nie dziwi bo już dawno zakodowałam sobie, że masz sporego synka

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:55   #4685
hanjah
Zakorzenienie

Karolina-świetny ząbkowy poradnik

A do nas dziś przyszła ta silikonowa szczoteczka na palec (taka jak pokazana przez Karolinę, tylko różowa).
Nie ma szans żeby dziecko ją połknęło-żeby ściągnąć ją z palca trzeba się troszkę pomęczyć Mnie się udało zdjąć jak ją zwinęłam
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:00   #4686
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
A i Sebuś kończy dziś 6 miesięcy

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej . chyba czas na kawę..

a jednak nie. nie mam mleka :/
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Poproszę też i dla mnie , bo mi tez się mleko skończyło kawa bez mleka jest bleeeeeee
Marudzicie dziewczyny... z zagęszczaczem końcówka była gęsta, ale zapewniam, że z mm piłam na pewno więcej niż raz.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dziewczyny moja mała ciągle przewraca się na brzuszek ale efekt jest taki, że leży na brzuszku z jedną rączką przyciśniętą swoim ciałem. I tak za każdym razem
Pokaż jej, jak tą rączkę wyciągnąć, ale tak, żeby potrafiła ten ruch powtórzyć. Moja miała taki czas i w dodatku czasem sobie radziła, a czasem płakała i czekała na pomoc.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-01-07 o 20:58
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:14   #4687
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Marudzicie dziewczyny... z zagęszczaczem końcówka była gęsta, ale zapewniam, że z mm piłam na pewno więcej niż raz. [COLOR="Silver"]
a nie pomyślałam o mm
Stary 2013-01-07, 17:17   #4688
phdwao
Zakorzenienie

wvictoria, uwazam że nie masz co sie martwić mały lupi spac, ciesz sie, bo tak wypoczywa dobrze i rosnie

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

kupiłam aparat ciesze sie jak dziecko musze teraz zaczerpnac szerszej informacji o lustrzankach, bo nie mam bladego pojęcia o fotografowaniu

mały dostał kasze M z półowa słoiczka jabłak, 2-gi raz dopieor ją je i kurde wmucił znów jak nie wiem !

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-01-07 o 17:19
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:31   #4689
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

A gdzie ten ręcznik podkładać?
chodzi mi o coś takiego tylko wiadomo że mniejsze
Cytat:
Ja małemu zakładam body 74 (albo H&M 68) ale dziś wyciągnęło mi się takie w rozmiarze 80. I wiesz co? Jest na niego dobre Może trochę rękawy za długie ale niewiele. Jestem w szoku bo jak się urodził to 56 było na niego za duże
no to też pienie rośnie a wiem że nie jest grubas

Linka zapomniałam Ci napisać że mój Maluch też miał problem z tą rączka przy przewrotach, na początku mu ją wyciągałam

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

kupiłam aparat ciesze sie jak dziecko musze teraz zaczerpnac szerszej informacji o lustrzankach, bo nie mam bladego pojęcia o fotografowaniu

mały dostał kasze M z półowa słoiczka jabłak, 2-gi raz dopieor ją je i kurde wmucił znów jak nie wiem !
gratuluje zakupu czekamy na efekty w postaci zdjęć malucha

wszystkie dzieci tak ładnie wcinają, wychodzi że tylko mój nie chce, jak jest na półleżąco to coś tam w niego wcise ale szału nie ma, woli cyca

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-07 o 17:35
Stary 2013-01-07, 17:36   #4690
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

hmm... powiedz o tym na następnej rehabilitacji
moja ruchowo nie rozwija się jakoś szybko (nie ma prób pełzania, przewroty od niedawna) ale z zabawkami to inna historia, wcześnie zaczęła przekładać z rączki do rączki, manipulować paluszkami przy maleńkich elementach i tak dalej; widzisz, Twój TZ nie mówił do 2 r.ż. - dzieci naprawdę rozwijają się w roznym tempie i nie ma to przełozenia na ich późniejszy poziom; mój kuzyn (daleki na szczęście ) rozwijał się nadzwyczaj szybko jako dziecko, a teraz to tępak jakich mało (sorry za wyrażenie)
Powiem o tym że jest problem z leżeniem na brzuchu mówiłam ostatnio i babka była zmartwiona, powiedziała, żebym zgłosiła to neurologowi na kontroli. Podkreślonego przykład jest w rodzinie tż Podczas gdy on nie mówił do 2 lat, jego kuzyn starszy o 2 miesiące powiedział na rodzinnej imprezie, że dziadek ma skodę w kolorze yellow bahama, czym wzbudził ogólny zachwyt i stał się ukochanym wnukiem (do teraz) A maturę kupił na bazarze i nawet odsiadkę w pier.dlu zaliczył
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Marudzicie dziewczyny... z zagęszczaczem końcówka była gęsta, ale zapewniam, że z mm piłam na pewno więcej niż raz.
Z bebilonem pepti kawa jest paskudna

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
chodzi mi o coś takiego tylko wiadomo że mniejsze
Oooo, dzięki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:49   #4691
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje zakupu czekamy na efekty w postaci zdjęć malucha

wszystkie dzieci tak ładnie wcinają, wychodzi że tylko mój nie chce, jak jest na półleżąco to coś tam w niego wcise ale szału nie ma, woli cyca
wanilko nie muwie ze ejst szał, ale od kilku dni ejst naprawde poprawa je więcej, mozna powiedziec ze je, bo wczesniej pluł jak zjał był sukces, ale wiesz ze je rozszerzam diete od dawna, jakies 1,5 miesiąca juz je cos innego, wiec daj malemu czasz reszta Twój piersia się pieknie najada i przybiera, a mój przystosty od 2 miesięcy ma minimalne

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

dzisiaj sie dowiedziałam że koleżanka urodziła czwartego synka ponoć z niczym sie nie "szczypie" już
Stary 2013-01-07, 17:50   #4692
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, nie o to mi chodziło, że odbierasz tę przyjemność źle to napisałam, moja wina.

To za naukę (mnie by się okrutnie nie chciało więc tym bardziej podziwiam)
Spoko
Nawet mi się chce. Bardziej mnie dobija to, że mam na to za mało czasu. Nie mówiąc o tym jak sprawy domowe, moje jedzenie wyglądają - syf, kiła i mogiła.

Karolina, pewnie ciężko się nie przejmować, ale rozwinie się jak trzeba! Zobaczysz
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:53   #4693
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Karolina-świetny ząbkowy poradnik

A do nas dziś przyszła ta silikonowa szczoteczka na palec (taka jak pokazana przez Karolinę, tylko różowa).
Nie ma szans żeby dziecko ją połknęło-żeby ściągnąć ją z palca trzeba się troszkę pomęczyć Mnie się udało zdjąć jak ją zwinęłam
podąła bys linka?>

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:59   #4694
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
podąła bys linka?>
Jasne, ale nie wiem czy Cię interesuje brytyjski ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/1109936374...84.m1439.l2649
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:33   #4695
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
podąła bys linka?>
Ja kupiłam u "naszego" sprzedawcy:
http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...913430717.html

Stary 2013-01-07, 18:41   #4696
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też u niego kupiłam

Stary 2013-01-07, 18:45   #4697
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też u niego kupiłam
Hehe ja wzięłam przy okazji bo tanie było

Stary 2013-01-07, 18:58   #4698
depoison
Zadomowienie

Hello
Powinnam co prawda sprzątać, bo po nocach tego robić nie będę (zresztą mam wtedy inną robotę), a jutro przychodzą goście, więc jutro cały dzień będzie pod hasłem gotowania, ale co tam - nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Piękny ten wiersz
Kiedyś przygarnęłam takiego malutkiego kotka, którego po urodzeniu, razem z 2 innymi, jakiś facet wywalił na śmietnik... Znalazłam ludzi, którzy wzięli dwa i ja też jednego wzięłam. Poszłam z nim od razu do weterynarza ale powiedział, że nie widzi szans na to, że przeżyje... Mimo tego, robiłam wszystko by się udało ale niestety... Chyba po prostu był za szybko odłączony od matki. Bardzo to przeżyłam. Mam nadzieję, że chociaż tamtym pozostałym się udało... A tego faceta to tylko
co za gość Jedna rzecz to same kociaki, ale druga - to była jego kotka? nie pomyślał, że będzie tych kociąt szukać?!
Przykre, że nie udało się malucha uratować Choć pewnie gdyby wet porządnie się nad sprawą pochylił, to szanse byłyby większe. Z tego, co wiem, da się uratować kota nawet nowo narodzonego, ale trzeba mieć specjalną mieszankę mleczną (imitującą mleko kotki), trzeba karmić co dwie godziny (czyli całe noce z głowy ), masować odbycik, bo takie małe kocię nie umie się samo załatwić itd. Wet wziął to wszystko pod uwagę, czy "na odwal" uznał, że sprawa zbyt skomplikowana?

Cytat:
No i masz racje, przecież teraz to tylko sylaby wypowiadane bez świadomości znaczenia słowa.
mojemu mężowi to powiedz
Choć może lepiej nie mów - mała od dłuższego czasu bez przerwy gada tylko "tata" i "tata". Żebyście widziały, jak on wtedy do niej leci! Problem porannego wstawania na pierwsze mleko już mnie zupełnie nie dotyczy - z łóżeczka dochodzi ciche "tata..." i małż leci jak na skrzydłach, a ja się tylko przewracam na drugi bok

Cytat:
Ehh, Wasze dzieci już tyle rzeczy robią ....
a mój nie obraca się, nie "mówi" sylab, nie utrzymuje zabawek w ręku, nie próbuje raczkować, nie siedzi, ba nawet głupie leżenie na brzuszku to wciąż ogromny problem po max 3-4 min zaczynają się spazmy z płaczu Za kilka dni kończy 5 miesięcy...
no ale kochana - co to jest niecałe 5 miesięcy?
Moja jest starsza, a co prawda "mówi" i zabawkami operuje (tu, przyznać muszę, trochę aż jestem z niej dumna - jak patrzyłam na tabele rozwoju, to dłonie "od zawsze" miała niby na poziomie dziecka ze 2 miesiące starszego. Tzw. chwyt nożycowy pojawił się jakoś z początkiem 5 miesiąca, ze 2 tygodnie temu - chwyt pęsetkowy).
Ale!!! na brzuch wciąż się nie przewraca. Zrobiła to ze 3 razy przez przypadek (chyba po prostu za mocno wykręciła się, chcąc przewrócić się na bok) - więcej nie chce. Na brzuchu jest niewygodnie i koniec. Położona - poleży chwilę opierając się na dłoniach, potem robi samolocik (znów wytrzyma tylko chwilę) i zaraz ryk.
No i też można cuda pokazywać, zabawiać, dwoić się i troić - brzuch jest zuy
Wspominałam o tym pediatrze, powiedziała, że się bliżej temu przyjrzy dopiero na kolejnej wizycie, bo na razie nie widzi nic niepokojącego.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Katrina, moja mała nauczyła się przewracać z brzucha na plecy jak miała ok. 5,5mc.
Ty to się nie odzywaj
Maciejka i Agunia też
(chyba wiecie, dlaczego )

Cytat:
No widzisz jakiego masz zdolnego syna I pamiętaj: teściowa zawsze wie najlepiej To jest tak jak z moją teściową, która jest przekonana, że mała reaguje na swoje imię. I to już od dobrych 3 miesięcy. Na nic zdają się tłumaczenia, że to jeszcze nie możliwe. Teściówka wie lepiej.
ja nie chcę się wymądrzać () ale gdzieś wyczytałam, że to JEST możliwe (teraz, rzecz jasna, 3 miesiące temu na pewno nie ). Że swoje imię potrafi kojarzyć już dziecko pięciomiesięczne

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł
Przeżyłam pierwszy dzień po powrocie do pracy Nie było tak źle jak myślałam, chociaż potrzebuję jeszcze chwilę czasu, żeby się wdrożyć we właściwy rytm. A do tego Luśka akurat dzisiaj stwierdziła, że musi zacząć poznawać te zakamarki, w których jeszcze nie była i co chwila musiałam za nią ganiać (bo ja z domu pracuje).
no to gratulacje!
nie wiem czemu uroiłam sobie, że skoro wracasz do pracy, to będziesz do niej "chodzić" (w sensie fizycznym). Trochę się dziwiłam, bo znam przecież specyfikę pracy tłumacza, ale teraz już wszystko jasne

Cytat:
Dobrym rozwiązaniem jest smoczek ortodontyczny, który wymusza prawidłowe ruchy żuchwy i stymuluje jej rozwój, jest też łatwiejszy w odstawieniu.
super poradnik! Dzięki
Tylko powiedz, proszę, jakie to właściwie smoczki? takie wyprofilowane, wchodzące w podniebienie? Kształt, jak tu? (a nie, jak Avent)

Cytat:
Jakiś czas temu kupiłam małej w Tesco komplet pajacyków w rozmiarze 74. Przed chwilą je otworzyłam. Jakie one są wielkie A przecież dopiero co moje dziecię było takie malutkie...
oj tak, znam to...
Pamiętam, jak wróciłam z małą ze szpitala, jak ubranka w rozmiarze 50 były na nią dużo za duże. Segregowałam wtedy jakieś ciuszki i nie mogłam się nadziwić, że ona kiedyś dorośnie do 62 czy 74 - wtedy wydawało mi się to niemożliwe Były takie ogromne! a dziś wyciągnęłam z pudła pajacyki 74 i zabrałam się w te pędy za ich pranie, bo pewnie raz-dwa i zaczną być przyciasne. Obłęd

Cytat:
Dziewczyny, ile śpią Wasze dzieci?
sen nocny - od około 23 do 9. Czasem jeszcze godzinkę-dwie pośpi. Jak nie, to wstaje, bawi się, coś tam robimy i pada wtedy około 11, ale śpi już niewiele, jakieś 40 minut. Potem drzemka około 14-15 (znów pół godz, max godzinka), i wczesnym wieczorem - około 1,5 godziny.
Wychodzi jakieś 13 godzin na dobę
(a tym, ile śpi Kuba masz się nie przejmować, tylko cieszyć! )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:04   #4699
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Jasne, ale nie wiem czy Cię interesuje brytyjski ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/1109936374...84.m1439.l2649
acha

Cytat:
dziekuje

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

juz kupilam ta szczoteczke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:10   #4700
phdwao
Zakorzenienie

nie no załamka mam katar od 1,5 tygodnia i dzis podczas dmuchania nosa zatkało mi sie ucho
Stary 2013-01-07, 19:25   #4701
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
mojemu mężowi to powiedz
Choć może lepiej nie mów - mała od dłuższego czasu bez przerwy gada tylko "tata" i "tata". Żebyście widziały, jak on wtedy do niej leci! Problem porannego wstawania na pierwsze mleko już mnie zupełnie nie dotyczy - z łóżeczka dochodzi ciche "tata..." i małż leci jak na skrzydłach, a ja się tylko przewracam na drugi bok
no ale kochana - co to jest niecałe 5 miesięcy?

ja nie chcę się wymądrzać () ale gdzieś wyczytałam, że to JEST możliwe (teraz, rzecz jasna, 3 miesiące temu na pewno nie ). Że swoje imię potrafi kojarzyć już dziecko pięciomiesięczne
)
mój pewnie też by leciał
Też gdzieś czytałam, że jakoś w 5miesiącu, czy po jego skończeniu dzieci mogą reagować na swoje imię- w jakiejś książce nt rozwoju niemowląt.
Cytat:
nie no załamka mam katar od 1,5 tygodnia i dzis podczas dmuchania nosa zatkało mi sie ucho
biedactwo. M oże się odetka samo- mi się tak odtyka.
Antek rozpłakał się na widok krzesełka do karmienia.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:41   #4702
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe ja wzięłam przy okazji bo tanie było
ja też przy okazji

Cytat:
Hello
Powinnam co prawda sprzątać, bo po nocach tego robić nie będę (zresztą mam wtedy inną robotę), a jutro przychodzą goście, więc jutro cały dzień będzie pod hasłem gotowania, ale co tam - nadrobiłam

co za gość Jedna rzecz to same kociaki, ale druga - to była jego kotka? nie pomyślał, że będzie tych kociąt szukać?!
Przykre, że nie udało się malucha uratować Choć pewnie gdyby wet porządnie się nad sprawą pochylił, to szanse byłyby większe. Z tego, co wiem, da się uratować kota nawet nowo narodzonego, ale trzeba mieć specjalną mieszankę mleczną (imitującą mleko kotki), trzeba karmić co dwie godziny (czyli całe noce z głowy ), masować odbycik, bo takie małe kocię nie umie się samo załatwić itd. Wet wziął to wszystko pod uwagę, czy "na odwal" uznał, że sprawa zbyt skomplikowana?

mojemu mężowi to powiedz

sen nocny - od około 23 do 9. Czasem jeszcze godzinkę-dwie pośpi. Jak nie, to wstaje, bawi się, coś tam robimy i pada wtedy około 11, ale śpi już niewiele, jakieś 40 minut. Potem drzemka około 14-15 (znów pół godz, max godzinka), i wczesnym wieczorem - około 1,5 godziny.
Wychodzi jakieś 13 godzin na dobę
(a tym, ile śpi Kuba masz się nie przejmować, tylko cieszyć! )
Ja też powinnam coś zrobić w domu. Ale tak mi się nie chce... żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...

Moja przyjaciółka tak właśnie uratowała kociaka. Karmiła go chyba co 2-3 godziny, masowała brzuszek (później zaczął to robić jej pies - owczarek niemiecki). Ale udało się Teo jest z końca kwietnia 2012 i ma się bardzo dobrze. Co prawda nie miał kontaktu z innymi kotami tylko z psem więc bardziej szczeka niż miauczy ale jest super.

No dobrze, męża nie uświadomimy

Z reagowaniem na imię się zgodzę ale nie z tym, że kojarzy, że pudełko jest z jakiejś zabawki

Dobrze, już się nie będę przejmować snem młodego

Cytat:
współczuję

Stary 2013-01-07, 19:46   #4703
agunia82
Zakorzenienie

Karolina M. miał (ma?) wzmożone napięcie mięśniowe, prawda? Mi ostatnio neurolog powiedziała, że to utrudnia rozwój dziecka i go opóźnia. Więc jak u Was tak było, to nie ma co się dziwić. Ale się rehabilitujecie więc pewnie nadrobi, nie martw się na zapas

Cytat:
Ty to się nie odzywaj
Maciejka i Agunia też
(chyba wiecie, dlaczego )

no to gratulacje!
nie wiem czemu uroiłam sobie, że skoro wracasz do pracy, to będziesz do niej "chodzić" (w sensie fizycznym). Trochę się dziwiłam, bo znam przecież specyfikę pracy tłumacza, ale teraz już wszystko jasne
Ad.1
a się odezwę, bo Luśka z brzucha na plecy nie umie (albo nie chce) się przewracać Tak samo jak jeszcze nie szamie swoich stópek i chyba nie zacznie szamać

Ad.2 Ja właściwie to kiedyś chodziłam w sensie fizycznym do pracy, ale odkąd się przeprowadziliśmy pracuję zdalnie. Teraz tylko na pół etatu. Właściwie to jak jeszcze chodziłam do biura to wiele osób się dziwiło po co, ale taki był szefa kaprys

Cytat:
biedna

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:58   #4704
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie jest możliwe, jednak moje dzieciątko jeszcze nie reaguje na imię, a 3 miesiące temu to tym bardziej

Cytat:
Też od jakiegoś czasu mam zatkane ucho W lewym słyszę jakby drugi głosik

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Antek rozpłakał się na widok krzesełka do karmienia.
Może to chwilowa niechęć do krzesełka?

Cytat:
Ad.2 Ja właściwie to kiedyś chodziłam w sensie fizycznym do pracy, ale odkąd się przeprowadziliśmy pracuję zdalnie. Teraz tylko na pół etatu. Właściwie to jak jeszcze chodziłam do biura to wiele osób się dziwiło po co, ale taki był szefa kaprys
Taka praca zdalna to musi być fajna, tylko trzeba umieć rozdzielić pracę od domu Chyba by mi się podobało tak pracować

Stary 2013-01-07, 20:01   #4705
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Taka praca zdalna to musi być fajna, tylko trzeba umieć rozdzielić pracę od domu Chyba by mi się podobało tak pracować
jeśli specyfika pracy na to pozwala to dla mnie to jest super rozwiązanie, zwłaszcza przy dziecku. Mi się nawet w biurze gorzej pracowało, bo za dużo rzeczy mnie rozpraszało. No i tracenie czasu na dojście i powrót

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:09   #4706
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
wanilko nie muwie ze ejst szał, ale od kilku dni ejst naprawde poprawa je więcej, mozna powiedziec ze je, bo wczesniej pluł jak zjał był sukces, ale wiesz ze je rozszerzam diete od dawna, jakies 1,5 miesiąca juz je cos innego, wiec daj malemu czasz reszta Twój piersia się pieknie najada i przybiera, a mój przystosty od 2 miesięcy ma minimalne
a to zmienia postać rzeczy
zdrowia
Cytat:
mojemu mężowi to powiedz

ale Twoja córcia tak pięknie mówi "tata" że ja się mu wcale nie dziwie, sama na jego miejscu bym poleciała

ostatnio zastanawialiśmy sie u teściów czy Mały reaguje na imię i zrobiło sie bardzo wesoło bo szwagier podchwycił i padło Maaariann Roooman Reeeeksioo itp wniosek nie reaguje na imię choć często mam takie wrażenie, myślę że reaguje na znajomy głos

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-07 o 20:10
Stary 2013-01-07, 20:11   #4707
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli specyfika pracy na to pozwala to dla mnie to jest super rozwiązanie, zwłaszcza przy dziecku. Mi się nawet w biurze gorzej pracowało, bo za dużo rzeczy mnie rozpraszało. No i tracenie czasu na dojście i powrót
Agunia fajnie, że masz taką mozliwośc i nie musisz małej zostawiac, aby pracować ja tak myslę to pewnie gdybym tak mogła, to pracowąłabym jedyenie wiczorami, bo przy Jasiu w dzień nie idzie nawet się wypróżnić
Stary 2013-01-07, 20:12   #4708
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie wiecej rzeczy rozpraszałoby w domu np wizaż nie wspominając o dziecku, podziwiam Cie że dajesz rade
Stary 2013-01-07, 20:12   #4709
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Też od jakiegoś czasu mam zatkane ucho W lewym słyszę jakby drugi głosik
ojj a u mnie dudni jakby ktoś basy w aucie na parkingu włączył
Cytat:
a to zmienia postać rzeczy
zdrowia
Stary 2013-01-07, 20:13   #4710
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Może to chwilowa niechęć do krzesełka?
Mama nadzieje. Dla niego najgorsze jest to, że krzesełko ma szelki- nienawidzi szelek wszelkiej maści.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości