|
|
#4681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
nawet teraz jak patrze na body to wydają mi się duże a jak ubieram Małemu to okazuje się że jednak dobre
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sen to zdrowie ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
moja ruchowo nie rozwija się jakoś szybko ) rozwijał się nadzwyczaj szybko jako dziecko, a teraz to tępak jakich mało (sorry za wyrażenie)
|
||
|
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina-świetny ząbkowy poradnik
![]() A do nas dziś przyszła ta silikonowa szczoteczka na palec (taka jak pokazana przez Karolinę, tylko różowa ).Nie ma szans żeby dziecko ją połknęło-żeby ściągnąć ją z palca trzeba się troszkę pomęczyć Mnie się udało zdjąć jak ją zwinęłam
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Pokaż jej, jak tą rączkę wyciągnąć, ale tak, żeby potrafiła ten ruch powtórzyć. Moja miała taki czas i w dodatku czasem sobie radziła, a czasem płakała i czekała na pomoc. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-07 o 20:58 |
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
wvictoria, uwazam że nie masz co sie martwić
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- kupiłam aparat ciesze sie jak dziecko mały dostał kasze M z półowa słoiczka jabłak, 2-gi raz dopieor ją je i kurde wmucił znów jak nie wiem !
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-01-07 o 17:19 |
|
|
|
#4689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
chodzi mi o coś takiego tylko wiadomo że mniejsze
Cytat:
a wiem że nie jest grubas ![]() Linka zapomniałam Ci napisać że mój Maluch też miał problem z tą rączka przy przewrotach, na początku mu ją wyciągałam ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
czekamy na efekty w postaci zdjęć malucha ![]() wszystkie dzieci tak ładnie wcinają, wychodzi że tylko mój nie chce, jak jest na półleżąco to coś tam w niego wcise ale szału nie ma, woli cyca Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-07 o 17:35 |
||
|
|
|
#4690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- dzisiaj sie dowiedziałam że koleżanka urodziła czwartego synka ponoć z niczym sie nie "szczypie" już
|
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet mi się chce. Bardziej mnie dobija to, że mam na to za mało czasu. Nie mówiąc o tym jak sprawy domowe, moje jedzenie wyglądają - syf, kiła i mogiła. Karolina, pewnie ciężko się nie przejmować, ale rozwinie się jak trzeba! Zobaczysz |
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
podąła bys linka?>
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, ale nie wiem czy Cię interesuje brytyjski ebay
![]() http://www.ebay.co.uk/itm/1109936374...84.m1439.l2649 |
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam u "naszego" sprzedawcy:
http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...913430717.html |
|
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4698 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Powinnam co prawda sprzątać, bo po nocach tego robić nie będę (zresztą mam wtedy inną robotę), a jutro przychodzą goście, więc jutro cały dzień będzie pod hasłem gotowania, ale co tam - nadrobiłam ![]() Cytat:
Jedna rzecz to same kociaki, ale druga - to była jego kotka? nie pomyślał, że będzie tych kociąt szukać?!Przykre, że nie udało się malucha uratować Choć pewnie gdyby wet porządnie się nad sprawą pochylił, to szanse byłyby większe. Z tego, co wiem, da się uratować kota nawet nowo narodzonego, ale trzeba mieć specjalną mieszankę mleczną (imitującą mleko kotki), trzeba karmić co dwie godziny (czyli całe noce z głowy ), masować odbycik, bo takie małe kocię nie umie się samo załatwić itd. Wet wziął to wszystko pod uwagę, czy "na odwal" uznał, że sprawa zbyt skomplikowana?Cytat:
![]() Choć może lepiej nie mów - mała od dłuższego czasu bez przerwy gada tylko "tata" i "tata". Żebyście widziały, jak on wtedy do niej leci! ![]() Cytat:
![]() Moja jest starsza, a co prawda "mówi" i zabawkami operuje (tu, przyznać muszę, trochę aż jestem z niej dumna - jak patrzyłam na tabele rozwoju, to dłonie "od zawsze" miała niby na poziomie dziecka ze 2 miesiące starszego. Tzw. chwyt nożycowy pojawił się jakoś z początkiem 5 miesiąca, ze 2 tygodnie temu - chwyt pęsetkowy). Ale!!! na brzuch wciąż się nie przewraca. Zrobiła to ze 3 razy przez przypadek (chyba po prostu za mocno wykręciła się, chcąc przewrócić się na bok) - więcej nie chce. Na brzuchu jest niewygodnie i koniec. Położona - poleży chwilę opierając się na dłoniach, potem robi samolocik (znów wytrzyma tylko chwilę) i zaraz ryk. No i też można cuda pokazywać, zabawiać, dwoić się i troić - brzuch jest zuy ![]() Wspominałam o tym pediatrze, powiedziała, że się bliżej temu przyjrzy dopiero na kolejnej wizycie, bo na razie nie widzi nic niepokojącego. Cytat:
Maciejka i Agunia też ![]() (chyba wiecie, dlaczego )Cytat:
) ale gdzieś wyczytałam, że to JEST możliwe (teraz, rzecz jasna, 3 miesiące temu na pewno nie ). Że swoje imię potrafi kojarzyć już dziecko pięciomiesięczne ![]() Cytat:
nie wiem czemu uroiłam sobie, że skoro wracasz do pracy, to będziesz do niej "chodzić" (w sensie fizycznym). Trochę się dziwiłam, bo znam przecież specyfikę pracy tłumacza, ale teraz już wszystko jasne ![]() Cytat:
Tylko powiedz, proszę, jakie to właściwie smoczki? takie wyprofilowane, wchodzące w podniebienie? Kształt, jak tu? (a nie, jak Avent) Cytat:
Pamiętam, jak wróciłam z małą ze szpitala, jak ubranka w rozmiarze 50 były na nią dużo za duże. Segregowałam wtedy jakieś ciuszki i nie mogłam się nadziwić, że ona kiedyś dorośnie do 62 czy 74 - wtedy wydawało mi się to niemożliwe Były takie ogromne! a dziś wyciągnęłam z pudła pajacyki 74 i zabrałam się w te pędy za ich pranie, bo pewnie raz-dwa i zaczną być przyciasne. Obłęd ![]() sen nocny - od około 23 do 9. Czasem jeszcze godzinkę-dwie pośpi. Jak nie, to wstaje, bawi się, coś tam robimy i pada wtedy około 11, ale śpi już niewiele, jakieś 40 minut. Potem drzemka około 14-15 (znów pół godz, max godzinka), i wczesnym wieczorem - około 1,5 godziny. Wychodzi jakieś 13 godzin na dobę ![]() (a tym, ile śpi Kuba masz się nie przejmować, tylko cieszyć! )
|
||||||||
|
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- juz kupilam ta szczoteczke
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
nie no załamka
|
|
|
|
#4701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też gdzieś czytałam, że jakoś w 5miesiącu, czy po jego skończeniu dzieci mogą reagować na swoje imię- w jakiejś książce nt rozwoju niemowląt. Cytat:
Antek rozpłakał się na widok krzesełka do karmienia.
|
||
|
|
|
#4702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja też przy okazji
![]() Cytat:
Moja przyjaciółka tak właśnie uratowała kociaka. Karmiła go chyba co 2-3 godziny, masowała brzuszek (później zaczął to robić jej pies - owczarek niemiecki). Ale udało się No dobrze, męża nie uświadomimy ![]() Z reagowaniem na imię się zgodzę ale nie z tym, że kojarzy, że pudełko jest z jakiejś zabawki ![]() Dobrze, już się nie będę przejmować snem młodego Cytat:
|
||
|
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karolina M. miał (ma?) wzmożone napięcie mięśniowe, prawda? Mi ostatnio neurolog powiedziała, że to utrudnia rozwój dziecka i go opóźnia. Więc jak u Was tak było, to nie ma co się dziwić. Ale się rehabilitujecie więc pewnie nadrobi, nie martw się na zapas
Cytat:
a się odezwę, bo Luśka z brzucha na plecy nie umie (albo nie chce) się przewracać Ad.2 Ja właściwie to kiedyś chodziłam w sensie fizycznym do pracy, ale odkąd się przeprowadziliśmy pracuję zdalnie. Teraz tylko na pół etatu. Właściwie to jak jeszcze chodziłam do biura to wiele osób się dziwiło po co, ale taki był szefa kaprys ![]() Cytat:
|
|
#4704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może to chwilowa niechęć do krzesełka? Cytat:
Chyba by mi się podobało tak pracować
|
|||
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli specyfika pracy na to pozwala to dla mnie to jest super rozwiązanie, zwłaszcza przy dziecku. Mi się nawet w biurze gorzej pracowało, bo za dużo rzeczy mnie rozpraszało. No i tracenie czasu na dojście i powrót
|
#4706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdrowia Cytat:
![]() ostatnio zastanawialiśmy sie u teściów czy Mały reaguje na imię i zrobiło sie bardzo wesoło bo szwagier podchwycił i padło Maaariann Roooman Reeeeksioo itp wniosek nie reaguje na imię choć często mam takie wrażenie, myślę że reaguje na znajomy głos
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-07 o 20:10 |
||
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wspominając o dziecku, podziwiam Cie że dajesz rade
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Mama nadzieje. Dla niego najgorsze jest to, że krzesełko ma szelki- nienawidzi szelek wszelkiej maści.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

nawet teraz jak patrze na body to wydają mi się duże a jak ubieram Małemu to okazuje się że jednak dobre

Ale poza tym nie ma nic niepokojącego - je ładnie, jest zadowolony, uśmiechnięty...
sen to zdrowie

a wiem że nie jest grubas 

za naukę
Chyba po prostu był za szybko odłączony od matki. Bardzo to przeżyłam. Mam nadzieję, że chociaż tamtym pozostałym się udało... A tego faceta to tylko
Jedna rzecz to same kociaki, ale druga - to była jego kotka? nie pomyślał, że będzie tych kociąt szukać?!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A przecież dopiero co moje dziecię było takie malutkie...