|
|
#2221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
[QUOTE=Rockyyy;38495773]Hej
Niedawno wstałam wczoraj siedziałam do późna,miałam tez wyprawe do szpitala i musiałam to odespać......Mój Tż wczoraj ok 19 źle się poczuł.Rozbolał go brzuch.Później zaczął wymiotować,do tego pojawiła się biegunka.Wrócił z łazienki blady jak kartka papieru i miał dreszcze a rozpalony był jak piec.Zmierzyłam mu o 20 gorączkę-miał 38 stopni.Położył się ubrany po szyje ,pod kołdrą i kocem i nadal się trząsł.Nie dałam mu leków bo i tak by je oddał :/ O 21 zmierzył znów gorączkę-podskoczyła do 39.Kazałam mu się ubrac i mówię ze jedziemy na IP.Zaczął protestowac-ze mu lepiej,ze przejdzie,ze nic takiego mu nie jest itp. -jak to facet......Ale wytłumaczyłam mu zeby zrobił to dla mnie i dla maluszka.Musi się pilnowac co do zdrowia bo jakby mnie zaraził to juz masakra by była.Pojechaliśmy,lekarz go zbadał...Dostał zastrzyk (hydroksyzynę i pyralginę), do tego receptę na hydroksyzynę w syropie i gastrolit.Do tego ma enterol. Jak wrócilismy zasnął po tej hydroksyzynie jak dziecko.Ale wystraszyłam się nie na żarty-w ciągu 2 h nikł w oczach.Lekarz powiedział ze to taka ,,wirusówka"-często sie teraz pojawia... Tż rano lepiej się czuł i pojechał do pracy.Dzwoniłam przed chwilką i mówił ze dobrze sie czuje,troszke osłabiony jest ale daje rade.Wróci dziś wcześniej z pracy.....QUOTE] nie ma co teraz lekcewazyc takich objawow jak panuje ta grypa i wogole... ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
) super gratuluje... chodziaz nie wytrzymam do niedzieli zebys nie powiedziala ale coz..![]() a wyszlo tak jak ty chcialas/czulas czy tez inaczej??
|
|||
|
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
co do starszych ludzi to maja swoje dziwactwa - trzeba im wybaczyc ze wzgledu na wiek.....mi sie od razu przypomina jak kiedys ladnie chcialam ustapic miejsca bo nie zdazylam sie ruszyc jak zauwazylam pania a ta juz z ryjam jaka to ja niewychowana i kim sa moi rodzice ze nie potrafili mnie dobrych manier nauczyc
widze tez ze juz macie imiona my toczylismy walki z pierwszym az strach pomyslec co teraz bedzie jak bedzie dziewczynka to tz chce Jagode - powiedzialam ze po moim trupie i ze jak on sie uprze to bedzie Grzymislawa co do chlopca to sie zakochalam sie w Ziemowicie
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha..
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
moj synus to byl dopiero wytrwaly pokazal sie dopiero w 25tc.......
i dostalismy gwarancje ze nic nie odpadnie
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!!!!!!!!!!
nowe dziewczyny, które chcą być na liście proszę o wiadomość na prv, proszę! a te dziewczyny, które do mnie pisały już dopisałam.. dziękuję za uwagę |
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras tez ma takie burczenie,bulgotanie lub jakies odglosy z brzucha? i to wcale nie na głod :P
bo ja to czasami mysle ze to juz dzidzius
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myslalam, ze wszystkie autorytety poloznicze sa jednomyslne co do tego, ze w okolicach 12 tygodnia ciazy chlopcy i dziewczynki maja wlasciwie takie same male siurki i jakiekolwiek wnioskowanie o plci jest czysta zgadywanka na tym etapie
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- mówiłyście o łóżeczkach. ja za kilka tygodni dostanę takie: http://www.mothercare.com/East-Coast...efault,pd.html koleżanka się pozbywa i mogę wziąć ![]() fajne? |
|
|
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Zus lubi tylko jak się płaci, a sam nie bardzo już jest chętny. Zatem jak się jest na L4 od początku ciąży to w którymś momencie można dostać pismo, że będzie kontrola. Krótko mówiąc sprawdają, czy potrzebujesz L4, czy kombinujesz ![]() Cytat:
Ale chyba nie ...Cytat:
|
|||
|
|
|
#2233 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
z netu :
Ważne etapy w kształtowaniu się płci nienarodzonego dziecka Jako pierwsze, około 9. tygodnia ciąży, zaczynają powstawać narządy męskie. Żeńskie kształtują się od 10.–11. tygodnia ciąży. Gdyby sporządzić uproszczony kalendarzyk rozwoju narządów u chłopczyka i dziewczynki, wyglądałoby to mniej więcej tak: 7. tydzień ciąży: powstają gruczoły płciowe 9. tydzień ciąży: jeśli to chłopiec, kształtują się jąderka 10. tydzień ciąży: u maleńkiej dziewczynki rozwijają się jajniki 12. tydzień ciąży: genitalia, czyli zewnętrzne narządy płciowe, stają się męskie lub żeńskie 14. tydzień ciąży: u chłopca pojawia się gruczoł prostaty, u dziewczynki jajniki zstępują do miednicy 18. tydzień ciąży: jąderka zaczynają powoli przemieszczać się z brzuszka do worka mosznowego Kiedy można określić płeć dziecka? Pierwsze nieomylne oznaki, czy urodzi ci się synek, czy córeczka, powinny już być dostrzegalne na USG w 14. tygodniu ciąży. Czasem nawet udaje się to w 13. tygodniu. Wiarygodność takiej oceny zależy nie tylko od doświadczenia lekarza, ale też od warunków badania – ułożenia płodu, jakości ultrasonografu.
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oni przysyłają pismo po to, żebyś była w domu jak przyjdą Tylko nie wiem, czy taka kontrola to norma, czy zdarza się tylko niektórym ciężarnym i nie wiem jak to wygląda i co oni sprawdzają
|
|
|
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Był zachwycony, a ja nim i jego radością ![]() Cytat:
A propos L4, właśnie dzwonił do mnie szef, że mam zwolnienie i w sierpniu mam urodzić zdrowe dziecko ![]() Ale jestem szczęśliwa! W h&m upolowałam spodnie ciążowe, jedyne ładne rozmiar 34, ale patrzę na metkę 80 zł, ale cóż, trzeba kupić, bo już w rozpiętych chodzę, trochę obciach, podchodzę do kasy, a okazało się, że jednak są przecenione na 40 ![]() I fajne takie,bo nie mają szerokiego pasa, tylko takie 8cm paseczki materiału w trójkąt, więc na teraz idealnie a jak brzuch wyskoczy, to też będą ok
|
||
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię takie niespodzianki przy kasie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2241 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zaczynam od dobrych wieści
Rozmowa z dyrektorką była całkiem miła, mimo że podchodziłam do niej z walącym sercem. W efekcie nie zamierzają mnie zwolnić i mogę pracować jak długo chcę Muszę się teraz dowiedzieć czy mam jakiekolwiek szanse na roczny urlop macierzyński![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nas przybywa![]() Cytat:
Cytat:
A odnośnie kontroli. To mój TŻ kiedyś został wezwany do ZUSu na kontrolę, ale to jest durny ówczesny kierowniczyna wysłał zgłoszenie. Ale to była sytuacja bardziej skomplikowana, bo TŻ wziął zwolnienie jak ten nie zgodził mu się na urlop, a musieliśmy wyjechać. Przyszedł pokazał się, lekarz orzecznik stwierdził "niech się Pan idzie leczyć dalej" i do widzenia. W ciąży podobno nie ma możliwości symulowania, bo skoro gin wypisał zwolnienie to zapewne miał powody. Cytat:
Natomiast ja jestem za tradycyjnymi imionami i nie podoba mi się Ziemowit. Ale to wasze dziecko
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
W Irl nawet jak sie jest naprawde chorym to trzeba sie nagimnastykowac zeby dostac L4....hahahaha
a moze to i lepiej bo nie ma przekretow......a czasami to mi sie noz otwiera jak kobitka zdrowa, z ciaza w porzadku ale na L4 bo po co ma do pracy chodzic jak zus i tak placi
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli na czwartkowej wizycie moze juz byc cos widac???????????????
kurde niemoge sie doczekac, ale pewnie gin nie bedzie chcial mi powiedziec ;/---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- wie ktos co sie dzieje z czerwony_balonik?? niepokoje sie... |
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) poczytalam troche w necie i oni jak juz przyjda to sprawdzaja czy np nie masz drugiej pracy bedac na l4 i pobierajac za nie pieniadze ... i nawet jak Cie nie zastana to moga klamke pocalowac i nic ci nie zrobia nieraz tylko karza sobie napisac pismo gdzie bylas to z regoly wszyscy pisza ze w sklepie albo u lekarza przeciez mozna chodzic to mozna chodzic
|
|
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo jak Niunia napisała, że Młode się zsikało na USG to mnie to tak znów odrzuciło ![]() Cytat:
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok to bede wypatrywac :P nie no oby jak najmniej takich sytuacji. |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak masz zamiar sprawdzić, czy należy Ci się? To się chyba okaże we wrześniu dopiero? Tzn nie wierzę w ten roczny dopóki mi nie przynznają ![]() Cytat:
Popatrzył na mnie trochę dziwnie lekarz Cytat:
TŻ ciągle nie może zdecydować się, czy chce chłopca czy dziewczynkę W sumie to dobrze
|
|||
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
a bo ja poprostu przejelam sie tym ze juz znaja plec i myslalam czy jak pojde teraz na wizyte to czy tez poznam haha dlatego nie doczytalam..
i jak to wygladalo jak sie zsiurkal/la?:P |
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
O widzisz... każdy wyłapuje to co dla niego najważniejsze dla Ciebie płeć- która jest dla mnie obojętna... A dla mnie te nieszczęsne siuśki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Niedawno wstałam wczoraj siedziałam do późna,miałam tez wyprawe do szpitala i musiałam to odespać......

haha..

Mam nadzieję, że to ostatni raz.

bo ja to czasami mysle ze to juz dzidzius

ale nie powaznie to rzadko kto sie odzywa jak ktos potrzebuje pomocy a za plecami to maja wszyscy najwiecej do powiedzenia.Dobrze ze nic Ci nie jest;*