|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
z dzieckiem luuuuz, mam układ, że pracuje wtedy, kiedy dziec mi daje (mogę i wieczorami i w nocy jak będę chciała). Ale mam plan zaczynać pracę rano i kończyć koło południa - wtedy Luśka jest najbardziej spokojna i zajmuje się sama sobą albo śpi
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zrobiłam test. Moje dziecko nie reaguje na imię
Jeszcze ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi nie odbierasz. Odróżniam ma-ma wypowiadane dawno jako element marudzenia, od artykułowanego z pewnym wysiłkiem mma-ma
Cytat:
Cytat:
Młoda przed chwilą leżąc na brzuszku obiema rączkami złapała za brzeg łóżeczka i jakoś tak napięła mięśnie, że dalej oparła się na biodrach. Nie podoba mi się to, bo spód łóżeczka wciąż wysoko. Niech się wstrzyma jeszcze 3-4 dni.
|
||
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm, do tego powinna wykazywać zainteresowanie stopami - a ono jest minimalne, chyba że siedzi
i leżeć na plecach, a ona na plecach jak minutę wytrzyma to jest sukces Dlatego wątpię, że zacznie, bo jak ma to zrobić jak ona tylko na brzuchu albo na czworakach non stop, śpi też tylko na brzuchuZa to dzisiaj zaczęła rozpracowywać na dobre ręce do czworakowania (rano załapała, że rękę może podnieść, po południu już działała więcej). Mamy już za sobą pierwsze nieudolne próby zgrania rąk i nóg - póki co pracuje tylko prawa ręka i pójście do przodu minimalne, ale jednak nie ma wątpliwości - to już próby prawdziwego czworakowania
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-01-07 o 20:30 |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Tez sie witam wieczorowa pora i znikam na badmintona, ciao!
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak ![]() Cytat:
To pewnie dlatego. Ale rehabilitujemy się od początku listopada czyli już trzeci miesiąc, oczekiwałam, że to przyniesie rezultaty po takim czasie ale na razie za bardzo nie ma efektów |
||
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kilka dni temu też mi tak dudniło, teraz mam tylko głosik
![]() Właśnie małżon mnie wypytuje ile to ja na wizażu piszę. Nie chce mi uwierzyć, że więcej czytam niż piszę No i z ciekawości zaczął pytać ile nasz wątek miał części
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam pogrubione i aż usta z ciekawości otworzyłam
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz się, bałam, że małżu ci kazał przeczytać ile co niektóre maja postów na wizażu nabazgranych
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jak w końcu załapie, to szybko wszystko nadrobi, ale może ta rehabilitacja niewiele daje? U Chmielinki od razu były zaskakujące postępy. Piszesz, że mąż późno zaczął mówić, a może inne umiejętności też posiadł później? Tylko wtedy nie było internetu, więc do nikogo go nie porównywali. Moja chętnie ćwiczyła podnoszenie się na mnie, a potem mniej chętnie w łóżeczku, jak ja byłam na poziomie jej materaca i chwaliłam za sukcesy. Po chwili płaczu przewracałam ją na plecki. |
|
|
|
|
#4722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas dziś nuuda. Dzień jak co dzień ![]() Od kilku dni mam dość mocne bóle podbrzusza i krzyża. Takie jakby rozrywanie i nie wiem o co kaman Pluję sobie w brodę, że nie poprosiłam ginki w czwartek o badanie i usg, bo mam wrażenie, ze to albo macica albo jajniki mnie napierniczają![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4723 |
|
Rozeznanie
|
Mój ostatnio stwierdził, że za duzo siedzę, bo wlazł na statystyki po coś.
|
|
|
|
#4724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dep moja mała też jest dobra w chwytaniu, posługiwaniu się kciukiem, bawieniu się bardzo małymi przedmiotami i elementami. Mam porównanie do dwójki dzieci w jej wieku i naprawdę to jej mocna strona
Jest też (i wcześnie stała się) bardzo komunikatywna. Ale za to rozwój typowo ruchowy, brzuch i te sprawy... gorzej Chociaż myślę, że od normy nie odstaje.Wanillko dzięki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
cóż poszli całą rodzinka na spotkanie towarzyskie(gdzie było dosc duzo ludzi, małżeństw) najmłodszy synek ma 2,5 miesiąca, leżał caly czas w foteliku i płakał, ale oni nic z tego sobie nie robili, ale jak juz mega wył to go łaskawie wyjęli, o godzinei 20.00 siedzieli, o 22.00 siedzieli... na dodatek opowiadali z eoni dziecka nie odbiaja po karmieniu tylko od razu kładna na brzuch to sie mu samo obije......
|
|
|
|
#4726 | |||
|
Zakorzenienie
|
W Nowy Rok marudzenie małej słyszałam podwójnie i zdecydowanie mnie to nie cieszyło.
Cytat:
![]() Kasik - życzę sukcesu w czasie rekrutacji wewnętrznej, lub znalezienia pracy w innych godzinach. Irmusia - a może to @? Cytat:
A tak poważnie - moja z apetytem wcina kaszkę i obiadki. Z owocami jest gorzej. Chyba jest zdrowa, więc jutro zamiast sztucznych witaminek dorzucę jej do kaszki owoce. Cytat:
* Poradnik na pewno się przyda. |
|||
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
A no i zapomniałam jeszcze napisać, przy okazji powrotu do pracy dzisiaj musiałam jeszcze dostać @, nie ma co, ma frańca wyczucie. A do tego Luśka się wieczorem rozmarudziła przeokrutnie (chyba znowu od zębów) a mnie jak zwykle przy @ napiernicza brzuch, plecy, biodra i nawet nogi :/
Szczęśliwie małżuś dzisiaj obiadek ugotował, zostanie mi jeszcze na jutro, on zje w pracy, to też będzie gotowanie z głowy Phdwao porażka jakaś
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no, ciekawe czy beda płoidzic kolejne dziecko bo oni wychodza z załozenia ze chca miec duzo dzieci, nie musza miec nie wiadomo ile kasy wazne zeby na suchy chleb mieli i duzo dzieci
|
|
|
|
|
#4731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Leoś śpi od 20 do 8 rano (z około godzinną przerwą na jedzonko i zabawę), od 10 do 10:45, od 13 do 13:30, od 16:30 do 17:00. Tak orientacyjnie oczywiście. Czyli wychodzi mniej więcej 13 godzin na dobę. Czasem trochę mniej a czasem więcej. Cytat:
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zrozumiem po co ludziom wiecej dzieci skoro nie potrafią sie zając tymi co już maja?
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Leoś czasem reaguje. Ale podejrzewam, ze jest to reakcja na mój głos, a nie na imię
![]() Cytat:
![]() raczej nie. Ból zupełnie inny. Trochę jakby wzdęcia, ale raczej za nisko jak na jelita. I promieniuje do krzyża A poza tym wyliczyłam i mam dopiero 18 dzień cyklu, więc to nie czas na @.Cytat:
też tego nie rozumiem...
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tez tego nie rozumiem, jest mi strszanie przykro, ze ten mały tamusi przechdozic
![]() z innej beczki: oglądam tych chirurgów czy coś na tzn ![]() edit. siedze i zasłaniam jedna reka oczy-to nie na moje nerwy.... Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-01-07 o 21:43 |
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
To możesz mieć owu, ale krzyż może boleć przy infekcjach, więc pewnie musisz wrócić do gina.
|
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
biedactwo
U nas lęk separacyjny w rozkwicie- sam nie zaśnie ni w ząb. godzinę go małż usypiał.
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko współczuję tego bólu
![]() pamiętam jak miałam zapalenie ucho za dzieciaka, ból nie do zniesienia. Nikomu nie życzę...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

nie wspominając o dziecku, podziwiam Cie że dajesz rade
z dzieckiem luuuuz, mam układ, że pracuje wtedy, kiedy dziec mi daje (mogę i wieczorami i w nocy jak będę chciała). Ale mam plan zaczynać pracę rano i kończyć koło południa - wtedy Luśka jest najbardziej spokojna i zajmuje się sama sobą albo śpi

To pewnie dlatego. Ale rehabilitujemy się od początku listopada czyli już trzeci miesiąc, oczekiwałam, że to przyniesie rezultaty po takim czasie ale na razie za bardzo nie ma efektów 

a u mnie dudni jakby ktoś basy w aucie na parkingu włączył

Chociaż myślę, że od normy nie odstaje.

przechodziłam to raz w zyciu gdy miałam 6 lat i nie zapomne tego bólu nigdy