|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-01-07 o 17:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wogule się chowają.
![]() |
#1323 | |
beach please
|
Cytat:
Ja nie wiem, po co im takie "znajomości" ![]() Bardzo się zdziwilam, jak przypadkiem odkryłam, że mam 8 subskrybentów ![]() ![]() a tam, a tam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
Denerwuje mnie to, że nie mogę znaleźć domku nad morzem ze znajomymi... . Bo jak ludzie słyszą 20 osobowa grupa 18 latków to się rozłączają. A jesteśmy spokojniejsi niż niejedni starsi... no ale stereotypy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
Gdzie to można znaleźć, że ktoś Cię subskrybuje? Trochę przerażające.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
jestę wieszczę
|
Dodam jeszcze "wonsz" na jednym forum o zwierzętach.
Polonistka opowiadała nam w LO, że jeden koleś napisał "rzuf" zamiast "żółw"
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
hmm.. co do facebookowych zachowań to mogę wam powiedzieć historię z liceum
![]() doszła do naszej klasy dziewczyna z Filipin, oczywiście zaraz po przyjściu do domu wszyscy weszli na facebooka i zaczęli jej szukać, wysyłaliśmy zaproszenia do XY (jeszcze w tedy nie pamiętaliśmy tak dokładnie jak wygląda) i XY przyjęła od nas,około 30 osób zaproszenie, potem okazało się, że wysłaliśmy zaproszenia do złej dziewczyny, o podobnym nazwisku i imieniu (faktycznie było popularne), ale teraz pomyślcie, że do was nagle przychodzi 30 zaproszeń od ludzi z Filipin, a wy je przyjmujecie... ![]()
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1330 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Pani Mizantrop
|
![]() Skąd się tacy tępi ludzie biorą? Dzisiaj się zalogowałam na stronie Oriflame, sprawdzam opinie o jednej rzeczy i widzę, że w komentarzach ktoś się żali, a pan konsultant na te żale odpowiada "W czym mogę pomudz" ![]() Takiego "kwiatka" to jak żyję dotąd jeszcze nie widziałam...
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
Ech znalazłam kiedyś w jakimś ogłoszeniu o pracę taki kwiatek, że zwijałam się ze śmiechu, szkoda, że już nie pamiętam co to było
![]() Widziałam raz słowo "doratca" ![]() A propos ogłoszeń, bo właśnie sobie przeglądam. Czy każdy pracodawca to dzisiaj wyzyskiwacz i cwaniak? Bo tak to wygląda. Roznoszenie ulotek - 6 zł brutto Niania na pełny etat - 600 zł Pizzeria - 5 zł netto Reszta mami ludzi tysiącami złotych za bycie "doradcą klienta", "opiekunem klienta", "telefonicznym konsultantem ds. sprzedaży" i innymi domokrążcami. I co z ludźmi, którzy nie chcą lub nie nadają się do pracy w sprzedaży, mają pracować fizycznie za 5 zł netto? |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Odnośnie tego co napisałyście - dziwi mnie wyśmiewanie się z Coelho, a jeszcze bardziej z ludzi, którzy lubią czy wręcz zachwycają się Jego literaturą. Spotykam się z tym kolejny raz z rzędu. Tak jakby ludzie, którzy lubią wspomnianego przeze mnie autora byli co najmniej (nie wiem jak to nazwać) zacofani/śmieszni/ograniczeni. Jednak ci, którzy uważają tego literaturę za tandetną/banalną mają oczywiście dobry gust. Jak to się mówi "o gustach się nie dyskutuje". Ale co tam! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Coelho: mi na serio strasznie nie podpasował. Dawałam parę szans, przeczytałam kilka książek i tylko utwierdzałam się w swoim zdaniu. Z tego typu literatury za to wielbię Erica-Emmanuela Schmitta ![]() Ale faktycznie, o gustach się nie dyskutuje, bo dla mnie najnudniejszą książką świata jest Duma i uprzedzenie Jane Austen, a dla mojej siostry Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez szafirowa_dama Czas edycji: 2013-01-07 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Raczkowanie
|
Jeszcze dodam od siebie, że dla mnie osobiście wspaniałe jest to, że ludzie mają różne gusta. Dzięki temu świat ma tyle kolorów i każdy znajduje dla siebie coś innego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
Ja rok temu w Gdańsku na mecz też nie mogłam znaleźć żadnego domku, bo wszyscy z góry stwierdzili, że kibiców nie chcą, a my rodzinnie chcieliśmy przenocować po meczu i rano ruszyć do domu. W końcu znaleźliśmy domki holenderskie, ale dopiero po bodajże 20 telefonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Ty wyśmiewaj się z kogo tam chcesz, masz do tego pełne prawo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Mi się kiedyś te książki podobały, jak miałam mniej więcej 16 lat, teraz się sobie dziwię.
![]() |
#1345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Racja moja znajoma tez teraz szuka pracy w polsce i mowi ze ciezko jest...Ja pamietam jak jakies 5 lat temu mi zaproponowali prace w barze.....troche taka studencka biedota tam chodzila....praca nocami za cale 4 zl......jak to uslyszalam to naprade parsknelam smiechem....szkoda, ze sie nie spytalam netto cy brutto. Jeszcze na starym rynku czy w restauracjach rozumiem, ze sa napiwki ale w skromnych barach studenckich?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
A propos fejsbuka - też nie rozumiem dlaczego wysyłają mi zaproszenia ludzie, z którymi od dawna nie mam kontaktu. A nie mam kontaktu nie dlatego, że tak jakoś wyszło, że nasze drogi się rozeszły, tylko po prostu w przeszłości niezbyt się lubiłyśmy i obecnie nie mówimy sobie nawet "cześć" mijając się na ulicy. A tu nagle zaproszenie do znajomych
![]() Nie przyjmuję wszystkich jak leci, tylko dlatego, że ktoś wysłał mi zaproszenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracowałam za taką stawkę ![]() Właściciel restauracji, w której pracowałam zarabiając 6 zł/h żalił mi się raz strasznie, że kiedyś wyciągał 12 tys., a teraz tylko 8. No ledwo mu pewnie starczało na chleb. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei w dopiero co otwartym klubie studenckim, 7zł/h na rękę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | ||
beach please
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Swego czasu po stronach typu kwejk.pl latały memy z Coelho i cytatami typu "ecie pecie, twoja stara gra na klarnecie" i inne takie prześmiewcze. Po co to komu, to nie wiem. Mi się osobiście bardzo podoba "Alchemik" i "Weronika postanawia umrzeć", która ma bardzo fajną ekranizację. Raz próbowałam przeczytać "Zahir", ale mnie strasznie znudził po 5 stronach. Innych nowszych ksiązek tego autora nie przeczytałam.
A co do książek, dziwi mnie, że kogoś dziwi, że nie przeczytałam "Harry'ego Pottera" i mi nawija, że muuuuszę przeczytać. FIlmy widziałam, bo mąż zajarany po lekturze książek. Może kiedyś siądę i przeczytam, ale nie lubię takiego nakłaniania do czegoś. Ja nic nie muszę, ewentualnie mogę. Teraz czekam na podniecanie się "Hobbitem", który mnie strasznie znudził. ![]() Na szczęście nikt mnie nie subskrybuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.