|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
No i ptzeczytane
dzisiaj sie nie odnióse do wszystkich tylko to co zapamiętałem Gda ty szczesciaro zazdroszczam Wszystkie dzieciaczki sluczne i super zdjecia Tamlin z dzieciaczkami Chyba tyle zapamiętałam. Zmęczona jestem wiec czas na spanie za chwile pewnie Konczi wstanie
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
dobry dzień mamuśki Asiulka bawcie się dobrze! a później daj nam porcję fot byśmy zażyły tego słoneczka troszkę ... jestem nie wyspana .. dość że wczoraj fatalny dzień to ja pół nocy siedziałam przy duśce i obserwowałam czy wszystko jest ok, spać się nie dało, zasnęłam po 2 ale o 5 już na nogach ... dopadło mniej jakieś zimowe przesilenie albo za dużo informacji o choróbskach i tym podobnym .. Zuzanka jest śliczna ... nadrobiłam ale jakoś nawet się cytować nie chce ... mam kolejny zły dzień ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
Wyśpij się Asiu .. wypocznij naładuj akumulatory ... aktywny czas przed Tobą no i aktywny za ... dzisiaj to nie spalam tylko drzemałam i sprawdzałam mojego aniołeczka czy wszystko ok ... ![]() potrzebuje dawki dobrych chwil w mej rodzinie .. niech ktoś zafasolkuj,e niech ktoś znajdzie prace , niech wyniki badań będą pozytywne - niech coś pozytywnego nas ogarnie !
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyśpij się Asiu .. wypocznij naładuj akumulatory ... aktywny czas przed Tobą no i aktywny za ... dzisiaj to nie spalam tylko drzemałam i sprawdzałam mojego aniołeczka czy wszystko ok ... ![]() potrzebuje dawki dobrych chwil w mej rodzinie .. niech ktoś zafasolkuj,e niech ktoś znajdzie prace , niech wyniki badań będą pozytywne - niech coś pozytywnego nas ogarnie ! i moje dziecko które sobie poranną drzemkę urządziło ....
|
|
#875 |
|
potworkowa
|
będziemy chyba zamawiać wizytę domową, bo lekarka wczoraj nie odebrała ani telefonu w gabinecie, ani komórki, ani stacjonarnego
![]() pojechałybyśmy z mamą do ośrodka, ale mama się boi jeździć, mamy dwójkę dzieci na opiece (Oliwka i moja siostrzenica, a ona jest zdrowa) i nie chcę ryzykować...
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Gda no to mieszkanie na pełnym wypasie. Gratuluje ![]() Asiulka wypoczywajcie ile wlezie bo u nas dzisiaj -5 stopni. TŻ wyprawiony do pracy, Jasiu śpi więc i ja jeszcze się też zdrzemnę.
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka i Gda zazdoszcze
![]() a dzisiaj taki dupiaty dzien,sama niewiem co z soba robic. Tz siedzial 3 tygodnie w domu na wolnym i w nocy pojechał na Słowacje i wroci wieczorem i z kim ja bede sie dzis kłucic? umre z nudów |
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę na słowację .. do liptovskiego .. o tak tak tatralandia mi się teraz zamarzyła
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Maja już 3 noc pod rząd zasypia o 21/22 i wstaje o 7 oby tak już zostało na stałe ![]() wczoraj byliśmy u lekarza na szczepieniu, dzielnie to zniosła, waży 5780 nadrobię Was później
|
#880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mój typ w nocy był nie nażarty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane u nas wróciła stara rutyna
Starsza do przedszkola odprowadzona potem odbviór, później zajęcia ![]() Sonia robi postępy, wczoraj przy jej marudzeniu usłyszałam coś na kształt mma-mmma do tego potrafi sama chwilę posiedzieć będąc delikatnie podtrzymywana.Dziewczyny oświećcie mnie, tydzień temu Sonia yła niewyraźna, i dzień później pojawił się katarek, który zniknął po 3 dniach. Ale zastanawia mnie jedna, na górnym dziąśle w okolicy kłów, ma taka kulkę białą, przypominającą kość (twarda jest) i teraz nie wiem co to za ustrojstwo czytałam o czymś takim jak perły Epsteina, które samoistnie znikają i właśnie mogą przypominać zęby). Jutro jadę do Gl, do pracy, złożyć wniosek o te kolejne 4 tygodnie plus urlop (powrót do pracy 4 marca - w 16 rocznicę śmierci mamy TZ) i może wezmę małą ze sobą pokazać się z nią. Bo od porodu nie byłam w pracy się pokazać. Ale jakoś szczerze nie tęskniłam za tym. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Witaj w klubie, ja miałam wrażenie, że dzisiaj w nocy nic innego nie robię tylko karmię, do tego śniło mi się że w łóżku mam takie dwie Sonie i że najpierw jedną karmię a potem drugą - efekt jestem meeega zmęczona :ziewa: Cytat:
że hejDzisiaj przetestujemy marchewkę, jabłuszko oraz kaszka ryżowa z mlekiem po 4 mcu przyjęły się, bo mała robi zdrowiutką kupkę i żadnych wysypek i sensacji brzuszkowych
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to się mówi dzień bez kłótni dniem straconym.U nas jakby coś się ociepla na froncie, i pierwszy raz od dobrego pół roku śnił mi się TZ w dobrym świetle, że mnie za rękę trzymał i głaskał i był miły. Bo wcześniej śniły mi się koszmary z nim związane i ogólnie czułam od niego taką mega negatywną energię - autentycznie.
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi ja nie mam pojęcia o tej goli. Zuzia jak zabkowala to zawsze miała katar
No i koniec spania Jasiu wyspany bo przecież u nas 9 nue gadam z nim mam nadzieje se jeszcze zasnud
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień idziemy na szczepienie to pani doktor obejrzy zobacze co powie. Ale widzę, że na dole dziąsło w okolicy kła zaczerwienione i jak np bawi się moją ręką to jak włoży mojego palca sobie do buzi, to jak ją masuję w tym miejscu to zadowolona jest. Starszej pierwszy ząbek pojawiła się jak miała skończony rok i tydzień - Sonia chyba szybciej te zębiszcza mieć będzie,
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no moze przesadziłam,nie kłucimy sie az tak często ostanimi czasy. Ale jakos tak nudno,przyzwyczailam sie ze siedzi caly czas przed kompem a ja robie mu kanapki
|
|
|
|
|
#887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż dziś było lepiej. Wstała o 23, pobawiła się godzinę i zasnęła z nami w łóżku to ją przeniosłam do łóżeczka. Spała do 3 (!!!) , gdzie normalnie obudziłaby się o 1. Potem pobudka o 5:30, 7 i wstałyśmy o 8:30.Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-08 o 09:52 |
|||
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niz robienie kanapek mężowi? kłótnie sa bezsensu i lepiej ich unikać
|
|
|
|
|
#889 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hello
My dzisiaj bioderka. Wieczorem chyba pojedziemy do lekarza bo Kubuś na kontrolę , a Paweł coś zaczyna nosem ciągnąć więc już wole zapobiec. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No bo kurcze co ja mam teraz podać? marchewa odpada. A jak zacznę karmic tylko słodkimi owocami to obiadków mi nie ruszy. |
||||
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem zdrowka dla chłopców bodaj znac jak po wizycie
moj przed wyjazdem delikatnie zaczął pociągać ale teraz słyszę jedt ok. Teraz tylko byc dobrych myśli
|
|
|
|
#891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W dodatku to się stało dopiero jak przeszłam na mm. Na cyca to budził się te 2 - 3 razy. Dziewczyny pokażcie te dziąsełka pediatrze. Bafi trzymam kciuki by było u Was coraz lepiej. Gratuluję przeprowadzek. nieśmiało napiszę, że my też kombinujemy przeprowadzkę dlatego tyle harujemy teraz. Asiulka grzej się ![]() Przepiękne dzieciaczki mamy ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() Już też tak się zastanawiam czy do wiosny nie zostawić Pawła w domu... |
||
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczęściary z Nas ![]() Witam się. Wczoraj nadrabiałam bo przecież pędzicie jak szalone i jak już nadrobiłam zrobiłam się śpiąca i zasnęłam ![]() Wczoraj byłam na szczepieniu ;/ Maks zniósł je baaardzo dzielnie, raz zapłakał ale za chwilkę był spokój za to w domu koło 19 dał nam popalić, płakał okrutnie i jak dostał butle o 21 tak zasnął do 6 rano ![]() Waży 7600 dł. 62 cm obwód główki 41 i klaty 48 hihihi mam nadzieje, że nie będzie kurdupelkiem ;pPediatra powiedziała, że mam nie podawać wit d hmm.. można tak? Powiedziałam, że poprzednia lekarka przepisała mi mimo, że ma ją w mm a ta na to, że to jest błąd lekarski skoro dziecko je mm ;/ zwariować można. Przestane dawać a za miesiąc na kolejnym szczepieniu zobaczymy co będzie. Aaaa i mam jeszcze skierowanie na podcięcie wędzidełka językowego bo ma za krótkie. I to tyle.. Dziękuje za trzymanie kciuków |
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz ale Ty jestes po prostu niemożliwa
Katiem tez nad tym mysle ale maz mu powiedział ze nie mige trzymać jej tak długo w domu. Ale wiem ze jak ja puszcze to pi tygodniu nam znowu dwójkę chorych w domu. Oby wytrzymać do tej wiosny bedzie z górki. |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczynki!
Ja dziś o godz 6 obudziłam się w kałuży mleka Wprawdzie już o 3-ciej prawy cyc był nieźle napompowany, ale tak mi się nie chciało odciągać, że poszłam spać no i miałam rano. Wszystko mokre. Nie wiem co to się stało, oba cycki pełne.Może dlatego, że mój dzieć jakoś mniej się budził, bo tylko o 3 i o 6, potem o 8 i dopiero teraz wstał Wprawdzie o tej 6 to trochę marudził i ja chyba w sumie już nie zasnęłam, wstałam na dobre o 8, a ten poszedł dalej w kimono.Ok, lecę Was nadrabiać bo jestem hen daleko. |
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jakos dobry humor od rana bo wczoraj wyplata byla
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
wybierałybyście się z Maleństwiem na spacer w taką pogodę? Jest minus 8........ a ja sobie "obiecywałam" że jak jest mroźniej niż -5 to nie wychodzę hm....
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za dzielnego Maxia ... i poleciał wagowo Niuniek .. rośnie w siłę a i my mamy podawać wit D do 1 roku ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Duśka ma etap zabawy w łóżeczku .. nigdzie indziej nie chce .. bawi się po chwili marudzi daje jej kocyk i smoka a ta zasypia .. podrzemie budzi się i dalej zabawa .. i tak od rana tylko co chwile chce by ją odwrócić spowrotem bo tak się poprzekręca że pod przewijakiem co chwile się znajduje
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka wypad na plaże a nie na wizażu pindo siedzisz!!!!!!
Maggie Zuzanka śliczna ![]() ☠☠☠☠a mać ucho mnie boli tak że aaaaaaaaaaaaaa Czy ja kiedykolwiek wyzdrowieje się pytam ??!! już dwa tygodnie nosa zza drzwi nie wystawiam, no raz na ciuchu byłyam, ale to samochód- sklep-samochód i tyle mojego oddychania tym dupnym powietrzem. Tamllin no bez jaj cycków tu na głównym wywalać nie będę
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
az tak zimno
kurde a chcialam wyjsc z domu---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Zaraz po moim oczywiście 

pojechałybyśmy z mamą do ośrodka, ale mama się boi jeździć, mamy dwójkę dzieci na opiece (Oliwka i moja siostrzenica, a ona jest zdrowa) i nie chcę ryzykować...

dł. 62 cm obwód główki 41 i klaty
Wprawdzie już o 3-ciej prawy cyc był nieźle napompowany, ale tak mi się nie chciało odciągać, że poszłam spać no i miałam rano. Wszystko mokre. Nie wiem co to się stało, oba cycki pełne.