|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
co do swinskiej czytałam ze to powiklania sa niebezpieczne nie sama grypa wiec jakby cos mnie brało zaraz pedem do lekarza i sie grzac , najbardziej to sie boja o moja amelie i nie tylko o nia ale o małe dzieciaczki z mojej rodziny ![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
![]() :strac h: poł zycia o 3 siedziałam w kuchni i czekałam az maz z roboty wróci bo mu herbate zalewałam ( niestety czesto cierpie na bezsennosc) ale dlaczego twojemu mezowi sie sni tyle osób zmarłych nie wiem ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
hahaha udały sie wam dziewczynki a w okularkach wyglada jak jakas aktorka bardzo dorosle i tak powaznie elegancko ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- my dzis na sankach mloda nie chciała isc do domu ale ja przekabaciłam ... ze jej paznokcie pomaluje lakierem ...znów bezsennosc sie ze mna zaprzyjaznila ech... to chyba nerwy
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mój nocny scenariusz - identyczny jak wczoraj, jeszcze z tż się ożłopaliśmy red bulla po południu i ni cholery zasnąć nie szło mała zabawę w plucie smoczkiem znowu urządziła, teraz suszara buczy w laptopie a ona w wózku wreszcie śpi, menda mała Śnił mi się biały szczur i mieszkanie dziadków (dziadziusia tylko aktualnie), że miałam tego szczura, byłam młodsza i goniłam go po ich mieszkaniu bo mi uciekł,a w końcu jak go złapałam to mnie ugryzł w dłoń, nie mogłam go oderwać od mojej ręki, strzepnęłam go mocno, zamknęłam drzwi od pokoju i darałam się, żeby go wywalił ktoś z mieszkania idę zerknąć w senniku co to oznacza
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Świetnie wygląda w okularkach ![]() Iza może faktycznie reaguje alergicznie na wicka ,u mojego zawsze pomagał , a syrop ostatnią dawkę o której dajesz? Też się nie wyspałam dzisiaj obudziłam się po 3 i od razu przypomniał mi się post Jasty a ja muszę zejść z góry na dół do WC, a później się budziłam co godzinę dosłownie i nie mogłam doczekać tej 6 aż normalnie wstanę.Monka u mnie też często coś skrzypi ,trzeszczy ,strzeli ,mój młody mówi że ktos mu w nocy na klawiaturze pisze ,to ja mówię że to może myszy bo na pewno nie dziadek bo on na komputerach to się nie znał ![]() Zupka mi się już gotuje , na drugie dzisiaj rybę robie chłopakom z frytkami a dla mnie z brokułem. Bao jak krew widziałaś to jakiś krewny się przybije
|
||
|
|
|
#1384 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mówisz marzec?myślałam,że przed walentynkami wystartują,bo sporo motywu miłosnego tam no i chyba seria "love"się zwie![]() u mnie pada śnieg z deszczem.Zima idzie,bo i zimno od wczoraj jest.
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Iza mój Eryk miał większy kaszel po wicku, i mówili że alergicznie. Ale bardzo dobrze działał jak przed snem mu wickiem stopy masowałam i na to skarpeta
![]() Dla Erwina mam kropelki Olbas i kilka na koszulkę kropię, nie widzę żeby mu coś pomagały, bo przecież katar dalej ma. Śmiać mi się chce jak idzie spać a Eryk do niego "o miętowy przyszedł" AniaP u mojego tz w firmie 3 lata z rzędu szczepili na grypę i przestali bo więcej pracowników szło na zwolnienia bo chorowało ![]() U nas raczej się nie choruje, ale w tym roku to co miałąm w listopacie ten maraton chorobowy to na przyszły rok na 100% zaszczepimy się i zobaczymy jak będzie. Co do komunii, to ja nie wierząca ale dzieci mam ochrzczone, i Eryk u komuni był. Mój tz w sumie nie wiem czy wierzący, zdaje mi się że nie, ale co jakiś czas do kościoła lata, i bardziej dla niego i jego wierzącej rodzinki ta cała szopka. Ja do tego podeszłam w sposób taki że była okazja do imprezy na której większość rodziny się spotkała .Ale tego łażenia do kościoła tyle było, tych modlitw do zdawania, wszystko w dzienniczku do podpisu żeby jednak chodzić, to tak mi dziecko do kościoła zrazili, że od komunii był tam może 4 razy ![]() Ja nie mam nic do księży, ale po prostu nie wierzę.
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-01-08 o 08:38 |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Ja juz w poczekalni u lekarza. Przede mna jakies 4 "umierajace" babcie i 2 cherlawych dziadkow. Dziwnie sie czuje
postanowilam sie udac na badanko bo to juz tydzien trwa i zamiast byc lepiej to wrecz gorzej jest i to oko do tego. Ledwo na nie patrze. Mala tez z godzine w nocy kaszlala. Tez z nia dzis idziemy do lekarza ale po poludniu. Chyba babcia z nia pojdzie bo ja nie chce swoich zarazek roznosic w dzieciecej przychodni. To sie wyzalilam od rana
|
#1387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czasem mi się szczury śnią/śniły dość realistycznie i przeczytałam w jakimś senniku że szczury i gryzonie oznaczają niezaspokojone potrzeby seksualne Cytat:
Dzisiaj już nie posmaruję. Przypomniało mi się jak jakieś 20 lat temu syn koleżanki dusił się po olejkach do inhalacji, zapisanych przez doktora. Pogoda faktycznie syfiata i wszystkie wirusy i bakterie mają idealne warunki do rozwoju. Do tego jeszcze ludzie na święta i sylwestra odwiedzali rodziny i wszystko się szybciej i bardziej rozniosło. Jasta nie wiem co ma godz. śmierci Jezusa do "uaktywniania duchów". Zresztą skąd wiadomo że Jezus zmarł własnie w okolicach 3-ciej skoro tak naprawdę nawet dokładnie nie znają dokładnej daty ani jego urodzin ani śmierci. To że teraz w tym czasie są święta to kwestia umowna. Jeśli chodzi o duchy to faktycznie są nie tylko w nocy tylko tak jak Libra mówi w nocy jest cicho i spokojnie i nasz zmysł słuchu pracuje o ile nie śpimy. Dzieci są dużo wrażliwsze niż my i widzą więcej. Dorośli jakoś potrafią sobie wszystko racjonalnie wytłumaczyć i temat się kończy "a to nie możliwe". Nie wiem dlaczego tylu zmarłych się śniło Twojemu Tżowi, być może myślał o nich ostatnimi czasy. Nasza podświadomość jest nieodgadniona. Mieszkacie w jakimś domu, w którym się coś niedobrego działo albo może wybudowany w pobliżu cmentarza ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastycznie - będę pamiętała.
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Zaje... Pani doktor postanowila sobie zrobic przerwe. Od 8 juz sie zmeczyla bidula...
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a co znaczy jak mi się wczoraj sanki śniły
![]() albo dzisiaj rolki ![]() Mam zjeżdzać czy co.
|
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostaniesz pewnie antybiotyk i z tydzień l4 - standard w polskich przychodniach![]() Cytat:
przeczytałam wcześniej że szczur może oznaczać, że jestem wykorzystywana przez otaczających mnie ludzi - niby życzliwych - to by mi bardziej spasowało![]() Cytat:
wytłukłabym tych konowałów![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- w ramach Kubusiowego odwyku napiszę, że biedak nadal bez słodyczy - absolutnie żadnych Ogólnie źle nie jest. A co do jego gadania to padam chwilami
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia smarowanie stóp to jest jakieś wyjście ale ja już na wszelki wypadek zupełnie zrezygnuję póki doktora nie zapytam
Asia może miała dyżur w szpitalu albo w całodobowej Może tylko na siku wyszła, framuga ją męczy, kto wie ?![]() Cierpliwości, mnie to też wkurza jak doktor robi przerwę a poczekalnia pełna
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
w sobotę był ze mną w rossmanie i dawał pani w kasie kartę zniżkową mówiąc "pjosie", pani oddała, powiedział "ekuję", wychodząc mijała się z nami babka co kichnęła i kubuś do niej "azdufko", babka: oooo dziękuję bardzo, kubuś "pjosie"
)
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Bao brawo dla Kubusia
![]() Nie przepadam za służbą zdrowia ale to tylko ludzie. Chyba nie lubisz jak źle się mówi o nauczycielach
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie straszcie...z tymi choróbskami,
Bao wcześniej czy później dobrze że masz takiego grzecznego synka Ana do dentysty kiedy? Ja się na 6 lutego zapisałam... na NFZ ósemka, ale bardzo fajny dentysta, młody z podejściem ![]() Asiu przyjeła Cie w końcu? idę dziś małej coś kupić na urodzinki ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
"dziękujemy za herbatkę" "mama dziękuje za kawkę" "dziękujemy za paluszka" "dziękujemy za soczek" itd z 10 min wymienia za co dziękuje, robi podsumowanie wizyty;P |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka- dalej czekam a pani nie ma. Podobno pojechala na wizyte... Tam pewnie spije kawke i wroci za godzinke
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Asia idź i zapytaj o co chodzi. Doktor jak ma wizytę domową to powinien być inny który przejmuje pacjentów. Zresztą żadna przychodnia nie ma "wizyt domowych" w godzina największego nasilenia
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Bao brawa dla Kubusia , moja tez jest kulturalna,prosze dziekuje, poprosze,przepraszam,kolo ry odroznia niebieski czerwony zolty zielony szary czarny i bialy a liczy do dziesieciu omiajac liczbe siedem(dlaczego to nie wiem)
![]() zawsze mowi dzien dobry brzmi do dzdobyyyy i widzenia czyli dowidzenia
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda słów, ja miałam w zeszłym roku sytuacje że mała miała gorączkę i płakała na poczekalni bardzo, miała 2 latka nie całe i przede mną byli ludzie z dzieciaczkami to ok, ale do tego rodzinnego było jeszcze 2 dryblasów- z mamą. Myślicie że ktoś zareagował że wpuści... zapomnieć można, zapytałam pielęgniarek czy można z gorączką poza kolejką bo mała nie daje ludziom rozmawiać bo płacze, to one mówiły że jak nikt dobrowolnie mnie nie wpuści to tak nie ma... i weszłam po tych "dorosłych" chłopcach, szkoda słów. |
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka to już kultura ludzi
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1406 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co pomalowalas ?ja tez juz kolejna noc pozno poszlam , cos musi byc , ze tak grupowo bezsennosc nas chycila Cytat:
co o tym sadzisz? Duchy moze juz opcykane z nowosci tecniczne , dla nich moze nie ma granic , ograniczen .Cytat:
ona jest ostrzejsza niz normalna, ale poprostu wirus zwyklej zmutowal i gorzej sie przechodzi . Zdrowka dla wasCytat:
Cytat:
jazda na rolkach: pokonasz przeciwności losu - widzieć: sukces zależy od tego, czy potrafisz się dostosować do stosunków i okoliczności, w jakich się znajdujesz jechać na nich: powodzenie zjeżdżać na nich z górki: żadne przeszkody nie staną ci na drodze nie wiem czy wiarygodne zanczenie Cytat:
Cytat:
Moj maly dzis wstal z zadowoleniem , ze dzis do szkoly idzie .DARUSIA - swietnie mala wyglada , a co ona jadla , bo nie moge rozgryzc - bule ? hehe |
|||||||
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście wychodzi BURDEL
To wszystko to jest kwestia dobrej organizacji i wszystko da się tak ustawić że każdy ma swoją godzinę, jest czas na kawę i wizyty domowe. Oczywiście są też nieprzewidziane sytuacje i przestoje ale jak wszystko jest dobrze zorganizowane to i przestój jest mniejszy. Ludzie też potrafią się dostosować. Nie jedną poradnię POZ albo specjalistyczną znam od podszewki i naprawdę od niektórych reszta mogłaby się wiele nauczyć. Wiem że nie jest najlepiej bo sama się wkurzam jak kwitnę w kolejce a doktor biega po poradni ale nie lubię wrzucania wszystkich do jednego worka. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Daria Oliwka super wygląda w tych okularach, ma podobne do moich Ona jest taka duża że jakbym nie wiedziała kiedy się urodziła to mogłabym powiedzieć że to dziecko z zerówki
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 3 dni boję się jak cholera.niby chcę,żeby to już było za mną,ale wiesz ![]() ale jaja tam u Ciebie Asia,że sobie babka wyszła i pojechała na wizytę domową
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka a co idziesz kupić? Robicie jakaś imprezke?
Ja nie wiem co mojemu kupie , a wy macie juz plan co ? Moje maja tyle zabawek ze powiedziałam DOŚĆ. Zabawki tylko i wyłącznie bedą kupowane na okazje , walentynki , Wielkanoc urodziny święta. Moje praktycznie co tydz mieli cos kupowane , tak sie czasem zdarzało . Teraz ich oduczam i przedewszystkim siebie , bo mi to w nawyk weszło. Postanowiłam tez w tym roku nie kupować szmat i butów , NULl, ZERO ,oczywiście 2 stycznia juz szmaty kupiłam, zaliczam to do wpadki . Teraz sie trzymam, jeszcze wchodzę do sklepów z przyzwyczajenia i oglądam, ale myśle ze z tyg na tydz nawyk zmaleje. Ciekawe czy mi sie uda , nikt mi nie wierzy, mówią ze sie złamie .
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie uzmysłowiłam że niedługo przyjdzie czas na urodziny. Macie jakieś pomysły prezentowe ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

. Zawsze jak tż ma "dziwne" sny to coś się później wydarza. Zadzwonił też do swojego ojca i jemu też dzisiaj śnił się ten wujek
. A przy okazji dowiedziałam się, że u nas w domu mogą być duchy, bo wszyscy budzimy się kilka minut po 3-ej w nocy (najpier tż, za kilka minut Ania a za chwilę Agatka a ja jestem budzona przez nich
.
:strac h: poł zycia o 3 siedziałam w kuchni i czekałam az maz z roboty wróci bo mu herbate zalewałam ( niestety czesto cierpie na bezsennosc)
bardzo dorosle i tak powaznie elegancko 

idę zerknąć w senniku co to oznacza

Ogólnie źle nie jest. A co do jego gadania to padam chwilami
za 3 dni
boję się jak cholera.