|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
Cze¶æ
Dbam o w³osy ju¿ prawie rok od czasu gdy znalaz³am bloga Anwen oraz Wasze forum w³osowe. Czytam Was jak tylko mam woln± chwile i postanowi³am siê przy³±czyæ je¶li mogê ? Zawsze mia³am bardzo suche w³osy mimo, ¿e prawie ich nie prostowa³am (mo¿e raz na miesi±c jak by³a jaka¶ okazja) i nie suszy³am. Du¿± poprawê zauwa¿y³am odk±d zaczê³am dbaæ o nie ju¿ nie s± tak strasznie suche Olejowa³am olejem kokosowym ale siê skoñczy³ i teraz u¿ywam oliwki Hipp tej dla dzieci i nie wiem czy siê nadaje? Pisa³y¶cie o od¿ywce Garnier oleo, chcia³am j± kupiæ ale by³am ju¿ w dwóch rosmanach i naturze i nie ma. Mog³yby¶cie napisaæ gdzie Wy kupi³y¶cie?Pozdrawiam
|
|
|
|
#3962 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
Lubiê mocne darcie cia³a, ale moja twarz tego nie znosi ![]() To wylewam t± wodê brzozow±. Eh, dobrze, ¿e kiedy j± kupowa³am by³a w promocji |
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
A proszê: tu. No i mam przyklap po Amli.
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 939
|
Cytat:
litr kosztuje ok. 22 z³, jutro zrobiê p³ukankê!
|
|
|
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
Cytat:
tylko widzê ze on trudno dostêpny, co¶ stacjonarnie mo¿e?
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
konkretnego produktu ci nie polecê, ale pamiêtam, ¿e kiedy¶ by³am zadowolona z produktów neutrogeny.Cytat:
mo¿e wstawisz nam zdjêcie w³osów? Super, ¿e widzisz poprawê w ich stanie Od¿ywkê Oleo widzia³am w³asnie w Naturze, mo¿e akurat im siê skoñczy³a. Mo¿esz popatrzeæ jeszcze w supermarketach.
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Puder Schwarzkopfa dla objêto¶ci.
![]() Ja ju¿ siê przyzwyczai³am, ¿e Amla zabiera mi objêto¶æ, s± tak g³adkie, ¿e a¿ ulizane na czubku g³owy, taki efekt prostownicy i tony silikonów, a ja tak nie lubiê. ![]() Alma ma dziesi±tki wad, ale jedn± wa¿n± zaletê- zim± mogê wychodziæ z domu ile mi siê podoba i raz- nie elektryzujê siê, dwa- nie puszê siê. Co¶ za co¶. ![]() ja swojego czasu kupowa³am na DoZie. ![]() Stacjonarnie mo¿e ten?
dzi¶dzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-01-08 o 10:05 |
|
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
Cytat:
Wszystko to samo, tylko nazwa inna. ![]() Uwielbiam ten zapach Nie ogarniam tylu postów naraz, ale wiem, ¿e wczeee¶niej pisa³y¶cie o prawku. Za tydzieñ w poniedzia³ek i na mnie przyjdzie kolej. Ju¿ siê bojê.
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
Cytat:
Zawsze dzia³a. A z produktów to mo¿e bielenda arganowa? Mocno od¿ywia. |
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
dzisiaj moje w³osy w koñcu zadowolone
jednak zim± potrzebuj± wiêkszego od¿ywiania ![]() wczoraj w wannie na³o¿y³am maskê bingo, na wilgotne w³osy olej z orzechów w³oskich, a rano po myciu na chwilkê od¿wykê garnier fruity passion. dzisiaj nawet nie mam przesuszonych koñcówek
|
#3972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstawiê zdjêcie na pewno tylko najpierw muszê je zrobiæ O to jeszcze raz siê przejdê do Natury mo¿e ju¿ bêdzie. |
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
![]() laski, ile mo¿na rozwodnion± kozieradkê trzymaæ? bo za du¿o mi siê wody chlapnê³o i ca³kiem jej sporo, a szkoda wylewaæ
|
|
#3974 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A od¿ywkê kokosowa z Balea te¿ mam i na moich w³osach równie¿ d³ugo siê utrzymuje jej zapach |
|
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Na³o¿y³am od¿ywke dro¿d¿ow±, co za zapach
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Na razie jestem, odpukaæ, tylko os³abiona, i nic nie boli Ale bez szaleñstw, hardcorze ![]() Cytat:
W³os to tkanka martwa - wiêkszo¶æ nie poczuje ró¿nicy miêdzy rafinowanym i nierafinowanym, wiêc po co przep³acaæ![]() Cytat:
|
|
#3978 |
|
Wtajemniczenie
|
Na³o¿y³am od¿ywke dro¿d¿ow±, co za zapach
Za to ta ruska bania jagodowo miodowa ble, wali chemia, nawet grama zapachu jagódek
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 056
|
Cze¶æ
Podczytuje ju¿ Was jaki¶ czas, nowa wiza¿anka dosz³a to w±tku to stwierdzi³am a co i ja spróbujê Tak w skrócie to kiedy¶ by³am mega w³osomaniaczk± stosuj±c± cg i OMO. potem siê zaniedba³am, suszarka, prostownica, pierwszy lepszy szampon i od¿ywka, brak czasu na oleje i d³u¿sze trzymanie masek przez co stan siê pogorszy³ do¶æ mocno. Kilka dni temu wróci³am do cg, dzi¶ umy³am oczyszczaj±cym szamponem i od nastêpnego mycia OMO, pijê pokrzywkê i skrzyp, ³ykam CP, wcieram olej rycynowy oczywi¶cie suszarka i prostownica w k±t Jedynie farbowania nie mogê siê wyrzec, ale to szamponem koloryzuj±cym z Garniera. A teraz siedzê z maseczk± lnian± na w³osach i planujê zakup jeszcze dro¿d¿owej babuszki Agafii jak j± w jakim¶ zielarskim dostanê...Odkry³am jeszcze, ¿e mam w lodówce olej lniany, ale termin produkcji jest 08.2011 a spo¿ycia 11.2011. Czemu tak krótki? i mogê go u¿yæ na w³osy, czy strach, jak s±dzicie? Ca³y czas w lodówce sta³. Przyjmê baty za rok bez pielêgnacji
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
![]() rewelacja
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja te¿ zaczyna³am od CG, teraz mam jednak du¿o kosmetyków do w³osów które nie zgadzaj± siê z t± metod±, ale zastanawiam siê czy nie powróciæ do CG. Te¿ nie mogê przestaæ farbowaæ bo moje naturalne w³osy maj± taki nijaki kolor ![]() Farbuje tylko 2 razy w roku jako¶ da siê prze¿yæ ![]() Ja mam herbatke ze skrzypu miesi±c po terminie i siê zastanawiam czy mogê j± piæ jeszcze :P |
|
|
|
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
2 razy do roku? a co z odrostami?
Ja naturalny kolor mam ciemny blond/jasny br±z, a moim marzeniem zawsze by³y czarne w³osy. i teraz takowe w³asnie mam, wiêc 2 razy w roku w ogóle nie wchodzi w grê.
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Cytat:
Co do oleju- pow±chaj. Je¶li nie zje³cza³ to mo¿esz go daæ na w³osy. Ja sama zu¿ywam na kud³y lekko przeterminowany Capivit A+E i raczej mi pomaga ni¿ szkodzi. Kup sobie siemiê lniane- po roku pewnie masz przesusz. Polecam ci te¿ kremowanie w³osów Isan± czyli mas³em do cia³a tej firmy. Moje kud³y pokocha³y t± metodê pielêgnacji. Najlepiej poka¿ zdjêcie aktualnego stanu w³osów- zrób to dla siebie. Jak bêdziesz robiæ aktualizacje to zauwa¿yæ poprawê i ³atwiej bêdzie ci wytrwaæ w regularnej pielêgnacji. Dawaj znaæ co i kiedy stosujesz na w³osy. Je¶li pope³nisz jaki¶ b³±d z chemicznego punktu widzenia kascysko pewnie od razu da ci znaæ. No i Wszystkiego W³osowego na Nowy Rok! Oby ros³y w si³ê i na d³ugo¶ci oczywi¶cie.---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Gor±co polecam ci jej bloga. Anwen ma cudn± czerñ i o ile mnie pamiêæ nie myli zawdziêcza j± w³a¶nie indygo. Anwen farbuje te¿ farb± naturaln± Color&Soin. T± farbê poleca³a na swoim blogu blondhaircare Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2013-01-08 o 11:45 |
||
|
|
|
#3985 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pachnie ciasteczkami orzechowymi
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Siemie ju¿ kupi³am, w³a¶nie siedze z maseczk± na g³owie, tylko zapach nieco mi przeszkadza. Pokombinujê w przysz³o¶ci chyba z jakimi¶ olejkami eterycznymi do tego. Jak wyschn± to zrobiê zdjêcie, a w albumie mam stare z 2011 w³a¶nie z czasu cg i OMO. a jak wygl±da owo kremowanie? jako odzywka bs? tylko w koñce? czy przed myciem na ca³e? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- o, w³a¶nie, ja te¿, zapomnia³am dodaæ i jestem nim zachwycona
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, ¿e mamy taki sam, bo inaczej by³by problem ![]() ehh.. umieram... a musze i¶æ na uczelnie... ![]() A do lekarza mogê wybraæ siê dopiero w pi±tek... Choæ mam cich± nadziejê, ¿e do tej pory mi przejdzie
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesli by¶cie mog³y rzuciæ okiem na sk³ady kremów: Apis z kozim mlekiem i Apis z mleczkiem pszczelim i powiedzia³y ktory lepszy ?
![]() Niestety na telefonie nie moge wkleic linkow
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Moge na chwilke tak niewlosowo?
![]() Pisalyscie kiedys o platkach owsianych. Mozecie mnie oswiecic jak je przyrzadzac? ![]() Wczoraj zalalam woda kilka lyzek platkow, wstawilam do lodowki na noc, a rano dodalam papke do jogurtu. A Wy w jaki sposob je przygotowujecie?
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Dbam o w³osy ju¿ prawie rok od czasu gdy znalaz³am bloga Anwen oraz Wasze forum w³osowe. Czytam Was jak tylko mam woln± chwile i postanowi³am siê przy³±czyæ je¶li mogê

litr kosztuje ok. 22 z³, jutro zrobiê p³ukankê!
36...-40-41-42-...-65