|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek super totka Mała z zabkami wygląda słodko
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie mam czasu na siedzenie, więc nie nadrabiam
Dep pieluszki Babydream 4+ są jednak różowe ![]() Mamka nie wiem czy to porównanie coś Ci da, bo 4+ są większe od 5 babydream |
|
|
|
#4774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4775 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W każdym razie zobaczymy co będzie dalej. Ostatnio (prawie 2 miesiące temu) jak była taka jazda z jedzeniem i ryczeniem po nocach to po chyba 4 czy 5 dniach pojawiły się nowe umiejętności. Będę go obserwować i tyle. Teraz oczywiście od ok. 45 minut śpi. A zasnął sam w łóżeczku.Dziękuję za kciuki Cytat:
Na pasy niestety nic nie pomogę. U nas małemu kompletnie nie przeszkadzają. Ale zawsze jak był wkładany w coś co miało pasy to starałam się go przypinać. Właśnie po to żeby się przyzwyczaił. I teraz nie ma z tym problemu. Czy to fotelik samochodowy, czy leżaczek, czy też krzesełko do karmienia - nawet mu nie w głowie protesty przy zapinaniu pasów. Siedzi grzecznie i tyle. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Oj tam, a co za różnica jaki kolor? Jak nasra to i tak idzie w kosz A pod ubraniem nie widać więc luzik
|
|||
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Chmielinko
dosżły próbasy mleka , dziekujęAle się rozpadało u nas, tz snieg pada ![]() mam czape bo dawno z małym nie bylam na spacerze przez przeziębienie i teraz jak tu wyjść? chyba na 15 minut tylko
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
heeej w nocy odnotowano pobudek - 1
o 2.30 wydoila butle i poszla spac i tak spala do 8 :d a ja sie wyslalam ![]() choc w sumie nie polezalabym jeszcze troche :P Sol ha ha niezle te pampki a to jest ta sama seria? masakra nie no ja tak mysle ze w sumie jeszcze te 4 ponosimy
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiem, ale Dep pisała, że różowe nie są ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Kupiłam Fabiemu wczoraj nektar bananowy z Hippa. Napił się trochę i rzygał po tym Normalnie takim żółtym, gęstym glutem rzygał...
|
||
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziś chyba nie wyjdę bo mam katar i telepie mnie z zimna. Wolę nie ryzykować. Małemu nic nie jest.Cytat:
Fakt, dziwne ta rozmiarówka pampków. Biedny Fabi. Ja mojemu nic bananowego jeszcze nie dawałam. |
||
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- ja dawałam sporo razy, bo mały bardzo lubie smak bananów |
|
|
|
|
#4782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie mu smak nie pasował. Biedactwo. |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jedziemy zaraz na "śpiewanki" Tzn. taką sesję dla polskich dzieci w bibliotece-Dorotka spotka się ze swoimi koleżankami, a ja ze swoimi![]() Cytat:
![]() Agunia-to niezorganizowanie i lenistwo to chyba taka bliźniacza cecha Bo ja też tak miałam![]() A teraz bywają takie dni, że z dwójką lepiej organizuję czas niż jak tylko Dorotka była-i jeszcze czas na hobby jestem w stanie wysupłać
|
|
|
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuje mu rozcieńczyćCytat:
![]() Fabi bardzo lubi banany pod każdą postacią ![]() Ale on lubi banany i ten nektar też od razu wtrąbił |
||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
wvictoria a porpos wczorajszej rozmowy o spaniu, mój już drzemie 2h
|
|
|
|
#4787 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ten ból to może rzeczywiście jajeczkowanie, u mnie od kilku cykli jajeczkowanie jest tak bolesne , że śmiało powinna się faszerować tabletkami boli mnie cały dół i obie strony na wysokości jelit po jajniki masakra więć jeśli masz to samo co ja to łączę się w bólu
|
||||
|
|
|
#4788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my z owocówo tylko jabłko i gruszka. z warzyw ziemniak, marchew, dynia, szpinak, pietruszka. no i dzis tez ju7z cos co jadl bo jak ma slaby aspetyt to nie chce go zniechecac do jedzenia nowymi smakami tylko dam cos co lubi |
|
|
|
|
#4789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Agunia gratuluję ząbka ![]() Dziewczyny dziękuję za miłe słowa w sprawie podjętej przeze mnie decyzji |
||
|
|
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój wstał o 8, a o 9.20 spał znowu
I obudził się po 1,5h Ale to jeg pora drzemki więc luzik Teraz powinie wytrzymać gdzieś do 12.30 i znowu kimono Zobaczymy czy będzie taka regularność
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze do jednego wniosku w tej kwestii doszłam (już jakiś czas temu). Podczas gdy inne dzieci pierwsze 3 miesiące poświęcały na nabywanie nowych umiejętności (no wiadomo, głównie spały, jadły i leżały, ale coś tam poza tym też robiły) - Zosia i Marcinek skupiali się na... krzyczeniu. Nie wiem, jak Ty, ale ja dosłownie całe dni spędzałam na uspokajaniu małej, i kładzenie jej na brzuchu czy robienie innych wygibasów było ostatnią rzeczą, o której myślałam. Bo o ile teraz zmiana pozycji (z brzucha na cokolwiek innego) uspokaja małą od razu, o tyle wtedy potrafiła się po takiej gimnastyce drzeć nie 30 sekund a 40 minut. I to tak, że bębenki w uszach pękały a człowiek z sił opadał. Sytuacja dotyczyła rzecz jasna nie tylko brzucha, ale wszystkiego, co jej się akurat nie spodobało. A przez pierwsze 4 miesiące nie podobało jej się prawie nic ![]() No i w sumie kiedy miała się nauczyć, skoro robienie czegokolwiek poza wrzeszczeniem zaczęło ją interesować dopiero w połowie piątego miesiąca życia? Myślę, że to też może być powód ![]() A jeszcze w kwestii smoczków - są fizjologiczne, ortodontyczne (to to samo, co anatomiczne?) i z taką jakby kulką (Zosia taki miała po narodzeniu, kupiliśmy w aptece smoczki dla wcześniaków) - po co tyle? co dają te kształty? to ma jakieś znaczenie na poszczególnych etapach rozwoju pyszczka? (teraz pytam o te nieortodontyczne) Cytat:
![]() Czyli pewnie faktycznie maleństwo już było, że tak powiem, na ostatnich nogach i dlatego tak się to skończyło ![]() lovely ![]() oj tam, zaraz "Dep pisała" Przecież ja to na necie znalazłam, w rękach tych pieluch w życiu nie miałam, więc od razu zastrzegałam, że głową za to info nie ręczę |
||
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Nadia spała od 20 do 7.40 w tym o 0.30 dostała mleko ...o piątej się obudziła dałam butla , a mała wypiła tylko 40 ml i poszła spać ....teraz położyłam ją o 10.30 i właśnie słyszę , że już gada....a i zjadła na śniadanko kaszkę 100 ml o 8.40.....Nadia w nocy śpi ładnie ale w dzień to łącznie ze 2/3 godziny tylko
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
pokazuj ;]
ja zmawiam z chrztu Emisia i wspólnie ze szwagrami dla teściów na dzień babci i dziadka. Tylko że jakiś bląd mi wyskakuje i nie mogę projektu przesłać czekam aż mi odpiszą o co kaman....i ten program blokował mi się gdy chciałam wpisać tekst
|
#4795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I jak? |
||
|
|
|
#4796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie słyszałam jeszcze o tym, żeby ktoś wymiotował, to co zjadł było niesmaczne. |
|||
|
|
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym kiedyś jedna lekarka mówiła mi , że małe dzieci mają bardzo silny odruch wymiotny i zwracają czasem to co im smakowo nie podpasuje.
|
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
zadowolona jesteś??
Cytat:
![]() u mnie przy wysyłaniu też wyskoczył błąd, że okładka jest gorszej jakości :confuse d: coś takiego, i ze moze nie być wydrukowane w najlepszej jakości. Zaryzykowałam i wysłałam to. mam nadzieje, ze okładka nie będzie biała
|
|
#4800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idziemy dzisiaj do laryngologa z małą ciekawe co powie jeszcze z pól godzinki i idę na spacer
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

w całosci fota wymiata bo zrobila podobna mine co jest an rampersie

wiem jak to jest jak dziecko ma kiepski apetyt...
dosżły próbasy mleka , dziekuję

Czasem tylko jedna pobudka... marzenie. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
czekam aż mi odpiszą o co kaman....i ten program blokował mi się gdy chciałam wpisać tekst
jeszcze z pól godzinki i idę na spacer