|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Ja Igorowi zrobię Dzień Igora - będzie jadł niezdrowe słodycze, pójdziemy na kulki, dostanie pewnie jakiś upominek też. Może nawet jeden dzień bez nauki mówienia ale jeszcze myślę. Teraz uczymy się czytać - więc może tablicę dostanie - będziemy sobie pisać literki.... moje dziecko mnie znienawidzi...
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę kupić rowerek biegowy(znowu)ale to chyba wcześniej niż przed urodzinami,zależy od pogody. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Jednak już chyba jest odpowiedni czas
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet jeszcze nie myslalam o urodzinach,nie mam pojecia tablice mamy rowerek mamy, kuchnie sklep pilki rozne rodzaje mamy,basen kulkowy mamy,nie wiem nie mam pojecia .....
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
u nas identycznie.Nina dostała na urodziny rower na 4 kółkach i jest tak ciężki,że nie daję rady.
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Kubuś ma obiecany rowerek 4 kołowy od teściowej, więc ja pewnie kupię mu kask - prezent z bani, na pewno nie żadna zabawka już, wystarczy prezentów
![]() Ja od rana wertuję 2 część naszej odchowalni jak wprowadzałam jedzenie małemu, teraz Isi robię tak samo, czekam jak wstanie i dostanie kleik łyżeczką i później na noc do mleka i tak przez najbliższe 4 dni, później marchewka i natknęłam się na wypowiedź darusi jak jej sie framuga spóźniała
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
dora nauczyła ja liczyc po angielsku do 10 super cyfry rozrózniać je kolory znamy jak u was tylko my dodatkowo rózowy brazowy ,pomaranczowy , fioletowy chyba ze jakis zapomniałam u
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
własnie kupiłam małej kurtkę tą zieloną,która mi się tak strasznie podobała,a której już w żadnym reseved nie było
Przez przypadek na all znalazłam
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
ja nidgy nic fajnego na all nie umiem znalesc
|
#1420 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A Ania dzisiaj w nocy też obudziła sie równo o godz. 3.00, ale ja sobie tłumaczę, że akurat o tej porze głód daje o sobie znać, butla i spała do 7-ej .Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co kupie nie wiem, albo dokupie jej klocków lego doplo albo ta casto albo pianko linę ![]() moja ma już za 2 dni więc ja nie mam długo czasu do zastanawiania
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Megi były niedawno pod choinką ale powoli trzeba się rozglądać i sprawdzić co i jak się innym przydaje.
U nas rowerek biegowy był trafiony i dostała wcześniej niż się dało po dworze jeździć. W domu miała próby i na początku różnie było ale Wojtek jej pokazał jak to ma wyglądać i teraz śmiga pięknie, oczywiście w kasku (nawet w domu). Jest nawet teraz w użyciu łącznie z hulajnogą Ciągle marudzi że nie ma pedałów Pyta też czy Mikołaj jej kupi rolki.Tablicę mamy ale już trochę zdezelowaną więc może wymienimy.
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas trafiona jest hulajnoga,moje dziecko codziennie ją ujeżdża tak jakby to od lat robiła
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzisz same kłótnie już pewnie spowodowały niekorzystną "aurę" dla domu. Zawsze można poszukać w historii miasta czy miejsca, czy przypadkiem nie było w okolicach właśnie jakiegoś cmentarza, szpitala, domu dziecka, przytułku dla bezdomnych, itd. Moja żmijka w moim brzuchu była bardzo ruchliwa i w nocy miała swoje godziny większej aktywności. Teraz są to podobne godziny
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ja nie wiem co z tym spaniem ja chyba tak odreagowywyuje stres poprostu nie spie
tak musiałam jej pomalować te paznokcie , a raczej ona sama sie malowała i przy okazji mnie dziewczyny a nie boicie sie kupowac 4 kołowego rowerka znaczy chodzi wam o rower z bocznymi kółkami ? nie lepiej zainwestowac w rower biegowy z dokładanymi pedałami? i moja tez kultularna ale w domu to potrafi czasem ku... powiedziec szczególnie jak nie idzie po jej mysli siedziała akurat u mnie na kolanach i ciagle mi przeszkadza kazałam jej wtukiwac niektóre literki ale sie znudziła wiec wzieła swoja rozdzke i naciskala wszystko , prosiłam zeby tego nie robiła powiedziała te to rózdzka wiec odłozyłam rózdzke i zle ryk wzieła ja znów do reki i ta sama sytuacja ostrzegłam ja ze jak jeszcze raz to schodzi z kolan i co nic to samo , postawiłam ja na ziemi no szok totalny płacz wycie wrecz ze to nie ona tylko rózdzka , zaraz pobiegła sie poskarżyc mojemu ojcu hhahaha 3 min i znów usiech i sobie yka na rowerku po domu
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Ana jak u nas na 40-tu paru metrach można śmigać to u Was w wielkiej chałupie tym bardziej. Tylko uwaga na schody - wstęp wzbroniony
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej zostało zachowanie w kosciele jak była w brzuchu myslałam ze wyjdzie jak msza była musiałam stac z tyłu koscioła tak tyłek wypinała ze myslałam ze wyjdzie brzuchem .... teraz biega po kosciele wchodzi do konfesjonału spiewa na cały głos nawet wtedy jak nikt nic nie mówi przezto chodze do kosciola kiedy musze
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie włazi z hulajką na schody
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, o widzisz , ja mojemu kupie klocki drewniane http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/T...rchPosition=12 i takie http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/T...rchPosition=47 i portfel bo ma stary po mlodym . Jasta mi sie smic, z tego chce, bo bierze zabawki i z kazda przylatuje i pyta sie czy moze ,oby im tak zostalo .Ile twoja malutka ma ? bo zapomnialam 9 miesiecy ? moze da sie ja przekabacic na picie w nocy a nie jedzenie , karmisz cycem czy buteka, sorry ze pytam, ale nie pamietam ![]() Madzia ile biegasz na raz? na dystans czy na czas ? Kurde ja dzis bieglam 40 min 4 mile i myslalam , ze padne serio. Przerwe swiateczna mialam ,a to jakie 2 tyg . Niby to krotko, a zmuszalam sie do biegu. Ledwo zipie , a powoli bieglam Libra widzialas Zuzka plytki sprzedaje , sa 3 w komplecie, cena 16 dolarow , nie wiem teraz czy 1 plyta czy caly komplet. Trening na 3 miechy. Narazie wysylka tylko do USA i Kanady , ale juz zalatwia miedzynarodowa. Na bank kupie . Nie wiem jakie treningi tam wsadzila, czy cos nowego, czy cos ze starych, ale ona ma w sumie ten swoj styl i cwiczenia sie powtarzaja tylko w innej kombinacji , modyfikacji, bez przyrzadow .U nas rowerek biegowy , tez trafiony , smiga na dworze i po domu , bardzo go lubi, a osatnio jezdzil na 4 kolowym , ale trzeba go pchac bo za duzy, wsadzilam kij od miotly i mozna go pchac hehe , na wiosne jak uda mu sie zrobic pelny obrot pedalami to bede go uczyc. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-08 o 11:32 |
|
|
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak z ciekawości to Wy nie macie żadnej barierki na schodach ? Ciekawe jak inspektor podpisał odbiór do użytku bo w myśl przepisów to nawet schody w prywatnych domach mają obowiązek posiadania barierki. Pamiętam jeszcze z pracy jak to inwestor sobie takie zupełnie odkryte schody wymyślił, architekt zaprojektował a później montowali tymczasową barierkę bo się inspektor dowalił. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Asia i jak udało się ?
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie coś http://www.google.pl/imgres?q=schody...,r:0,s:100,i:4 a nie takie o http://www.google.pl/imgres?q=schody...1&tx=125&ty=83 normalnie mamy poręcz na całości
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już myślałam że takie bez poręczy.Ja mam lęk przestrzeni czy jak go zwą i takie schody to dla mnie wyzwanie nie lada. A już zupełnie wszystko odkryte to jest nie do przejścia
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.google.pl/imgres?q=schody...,r:9,s:0,i:114
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Ana ja nie mogę mieć takich schodów
Te co ich inspektor nie chciał odebrać to były takie ogromne betonowe, obłożone deskami dębowymi, "przyklejone" jednym bokiem do ściany a z zewnątrz zawinięte i bez poręczy, brrr... Weszłam na nie tylko do 3-go stopnia i podziękowałam za oglądanie reszty (góry) chałupy
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=monka23;38516176]
Jasta mi sie smic, z tego chce, bo bierze zabawki i z kazda przylatuje i pyta sie czy moze ,oby im tak zostalo .Ile twoja malutka ma ? bo zapomnialam 9 miesiecy ? moze da sie ja przekabacic na picie w nocy a nie jedzenie , karmisz cycem czy buteka, sorry ze pytam, ale nie pamietam ![]() [QUOTE] Jutro Ania kończy 10 m-cy. Cycem karmię już tylko w nocy z własnej wygody . Budzi sie, ja jej cyca i śpimy dalej . Ale ostatnio to już chyba mało z tego cyca leci i tak od 3-ej zaczynała mi sie bardzo często budzic, więc od kilku nocek daje jej o 3-ej mleko i po nim spi do 7-8. Próbowałam dawać wodę (tak robiłam z Agatką) ale ta w nocy nią pluje i wycie jej się włącza . Spróbuje stopniowo zmniejszać ilość mleka w wodzie aż dojdę do samej wody, może uda mi się ją oszukać .
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja "już" w domku w łóżeczku. Mam antybiotyk. L4 chciała mi dać tym bardziej, ze mam klimę w pracy ale odmówiłam... Kobitka wróciła po jakiś 30 minutach, a ze jedna babka zrezygnowała (poszła do domu) to już szybko poszło.
Niestety, Werkę rozkłada. jak wróciłam do domu to wołała, że chce spać, mimo, że dziś spała do 8. Zmierzyłam jej temperaturę i okazało się, że ma 38 Teraz śpi. Po 16 tż pojedzie z nią do lekarza...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-01-08 o 12:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
Co do urodzin to ja robię podwójną imprezkę
. Jedna urodziła się 9-tego a druga 16-tego marca, więc nie będę robić tydzień po tygodniu urodzin, ale dwa torty będą (takie małe) . A prezent? Też pewnie będzie jeden dla obu, bo Ania się bardzo fajnie bawi zabawkami Agatki, tak jak np. kuchnią. Zastanawiam się nad sklepem z warzywami, owocami i innymi pierdółkami . I jeszcze będę musiała dziadkom dać pomysł z prezentem dla dziewczynek i tu już się zaczynają schody...A propos schodów. Po takich schodach, co Ana pokazała w ostanim linku, to ja bym pewnie pełzała po ścianie, żeby się dostać na górę .Asiulek - ale się do Was przypałętało choróbsko . A co lekarka powiedziała odnośnie oka? Nie chciałaś L4 bo zamierzasz taka chora do pracy chodzić czy weźmiesz sobie urlop? Zdrówka dla Ciebie i WerciEdytowane przez JASTA79 Czas edycji: 2013-01-08 o 12:32 |
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
|
#1440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami w sklepie powie narazie![]() Zosia kolory już wszystkie dawno zna, a z liczeniem to różnie, raz policzy do 10 dobrze, innym razem coś pomyli teraz jest na etapie nauki literek Cytat:
Cytat:
rowerek biegowy to chyba najlepsza rzecz jaką ma. Nie ma dnia aby na nim nie jeździła. Teraz śmiga po domu, potrafi tak z godzine jeździć w kółko. Mamy fajnie zrobione bo jeździ w kółko, z korytarza, przez kuchnie, jadalnie i do salonu. ![]() Cytat:
jaki rozmiar wziełaś?u mnie nie ma śladu już po tych kurtkach Iza- Zosia też marudzi że jej rowerek nie ma pedał. W przyszłym roku moze kupimy jej taki większy rowerek z pedałami. Moja siostra ma schody bez barierek, nie zdążyli jeszcze zrobić. Zosia tam spokojnie sama sobie po nich chodzi. U nas w domu też od dawna sama wchodzi i schodzi. Dwa razy zdarzyło się że zleciała z dwóch ostatnich schodków.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

ale jeszcze myślę. Teraz uczymy się czytać - więc może tablicę dostanie - będziemy sobie pisać literki.... moje dziecko mnie znienawidzi...

i natknęłam się na wypowiedź darusi jak jej sie framuga spóźniała
a później się budziłam co godzinę dosłownie i nie mogłam doczekać tej 6 aż normalnie wstanę.
, nikt mi nie wierzy, mówią ze sie złamie .

. Spróbuje stopniowo zmniejszać ilość mleka w wodzie aż dojdę do samej wody, może uda mi się ją oszukać
Teraz śpi. Po 16 tż pojedzie z nią do lekarza...
. A co lekarka powiedziała odnośnie oka? Nie chciałaś L4 bo zamierzasz taka chora do pracy chodzić czy weźmiesz sobie urlop? Zdrówka dla Ciebie i Werci