W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 13:35   #2341
xal
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A co do mówienia ciężarnym, że ładnie wyglądają to cóż... Czasem prawda, czasem nie ale co jej biednej powiedzieć? Bladej, z suchymi włosami, połamanymi paznokciami, rozstępami i żylakami?
"Ale ładny brzuszek"

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:37   #2342
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
no własnie też z tych powodów..Tam prawie tylko atrakcje dla nieciężarnych..
Mi tam też towarzystwo średnio odpowiada, bo tam wszyscy ludzie w wieku 50+ sami profesorowie do każdego trzeba per ser mówić..ja trochę nie mam o czym z nimi gadać bo oni albo piją albo gadają o kwarkach i elektronach prądzie i innych takich.. a ja po ekonomii jestem..
I się trochę boje ze znowu trafimy do tego gorszego hotelu, a łażenie w śniegu prawie po kolana w prawie 7 miesiącu ciąży.. A w zimie to za bardzo tam nie ma gdzie chodzić, mogę w te i spowrotem po ulicy chodzic.. no bo przecież w gory nie pojde..
A jak mam siedzieć w hotelu książki czytać a TŻ na nartach to też chyba bez sensu..
No i ja będę na l4, nie wiem jak z kontrolą..
Może mama do mnie przyjedzie to po sklepach wtedy pochodzimy, albo jakąś imprezę w domu zrobię bo TŻ tak średnio lubi moich niektórych znajomych a tak bym miała wolną rękę..
ehh smęcę smęcę..
Nie jedź Co innego jakbyście mieli więcej czasu dla siebie albo Ty jakąś kompankę i warunki do spacerów

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
nie dość, że tak pozostało pół mózgu to jeszcze mi ten czosnek i chrzan trochę komórek wypalil..

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
"Ale ładny brzuszek"
a co jeśli brzuch wielki, rozlany i w ogóle na nie?
ekhm... no.... ciąża Ci służy!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:41   #2343
xal
Zakorzenienie

Justi Ty się nie znasz
Mama może być pryszczata, wymarniała i w ogóle, ale brzuszek nawet jak rozlany to zawsze będzie "fajny"
Więc jak usłyszysz grzecznościowe "fajny brzuszek" to już znasz prawdziwe znaczenie

Stary 2013-01-08, 13:42   #2344
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
o ile Ci lekarz pozwoli leciec w III trymestrzemy też planowaliśmy wakacje w ciepłych krajach i dupa bladapoza tym ponoć nawet linie lotnicze nie wpuszczają na pokład ciężarnych z zaawansowanej ciąży, może to i prawda, bo nie leciałam nigdy z ciężąrną, więc pogadaj z lekarzem i obadaj temat
Ale myslę, że spokojnie mozesz leciec, ja tam miałam takie plany. Ponoć jak umowę ma się długo i nie jest podejrzana to kontrola sobie takie osoby daruje, bo bardziej skupia się na potencjalnych kombinatorach. W koncu osoby na L4 to nie tylko ciężarne
A co do pieluch w łazience - nie boisz się wilgoci?
JA byłam w Turcji jak byłam w 12tygodniu i było wszytsko super. Nawet lepiej się czułam niż w Polsce. Była z nami para gdzie dziewczyna byla w 5,5 miesiąca i tez spoko ale wiadomo to 2 trymestr. Moja Pani doktor nic nie mowiła jak jej powiedziałam, że lece tylko żebym sobie dodatkowe ubezpieczenie kupiła.

Znalazłąm wózek moich marzeń ( wizulanie bo nie miałam okazji go widzieć na żywo ) Maxi Cosi Mura 3 albo 4.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:44   #2345
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Znalazłąm wózek moich marzeń ( wizulanie bo nie miałam okazji go widzieć na żywo ) Maxi Cosi Mura 3 albo 4.
A co takiego Cię w nim urzekło? Chodzi mi o funkcje, bo wizualnie to wiadomo kwestia gustu.

Stary 2013-01-08, 13:46   #2346
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
JA byłam w Turcji jak byłam w 12tygodniu i było wszytsko super. Nawet lepiej się czułam niż w Polsce. Była z nami para gdzie dziewczyna byla w 5,5 miesiąca i tez spoko ale wiadomo to 2 trymestr. Moja Pani doktor nic nie mowiła jak jej powiedziałam, że lece tylko żebym sobie dodatkowe ubezpieczenie kupiła.
a ja znowu źle się czułam jak byłam u rodziców i teściów.. bo i nie to łóżko i rogala brak i łazienka nie tam, i nie wszystkie ciuchy pod nosem.. I sama jazda samochodem to masakra..
A wcześniej to ja taka do wyjazdów skora bylam, tylko rzucić temat to ja już spakowana i gotowa do podróży.. ehh

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:46   #2347
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym się bała wakacji na L4 - dalekie kraje, bo to jednak inna flora bakteryjna, a w europie czy pl bo jakbym potrzebowała np szpital czy lekarza i co na kartę NFZ? Od razu widać, że nie jestem w domu na L4.
ubezpeiczenie z biura pokryje koszt leczenia

Cytat:
no własnie też z tych powodów..Tam prawie tylko atrakcje dla nieciężarnych..
Mi tam też towarzystwo średnio odpowiada, bo tam wszyscy ludzie w wieku 50+ sami profesorowie do każdego trzeba per ser mówić..ja trochę nie mam o czym z nimi gadać bo oni albo piją albo gadają o kwarkach i elektronach prądzie i innych takich.. a ja po ekonomii jestem..
I się trochę boje ze znowu trafimy do tego gorszego hotelu, a łażenie w śniegu prawie po kolana w prawie 7 miesiącu ciąży.. A w zimie to za bardzo tam nie ma gdzie chodzić, mogę w te i spowrotem po ulicy chodzic.. no bo przecież w gory nie pojde..
A jak mam siedzieć w hotelu książki czytać a TŻ na nartach to też chyba bez sensu..
No i ja będę na l4, nie wiem jak z kontrolą..
Może mama do mnie przyjedzie to po sklepach wtedy pochodzimy, albo jakąś imprezę w domu zrobię bo TŻ tak średnio lubi moich niektórych znajomych a tak bym miała wolną rękę..
ehh smęcę smęcę..
powiem Ci, ze mi szybko zleciało i i mąz był wypoczety i zadowolony i ja a jakbym pojechała to wiem, że by się mną martwił, siedział zamiast się wyluzować. Sama nie zginiesz, ja się wybrałam własnie na zakupy

Cytat:
A co do mówienia ciężarnym, że ładnie wyglądają to cóż... Czasem prawda, czasem nie ale co jej biednej powiedzieć? Bladej, z suchymi włosami, połamanymi paznokciami, rozstępami i żylakami?
ja jak widzę taką to wolę przmeilczec jej wygląd i pytam o zdrówko

Cytat:

no ale 12 tc to luzik, co innego jak brzuszek wychodzitak czy inaczej super, ze się udało wyrwać
Wózek łądny
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 13:51   #2348
lonely_lady
Zakorzenienie

wpadłam tylko na chwilkę, żeby się pochwalić
zrobiłam pizzę o której byłam mowa na forum
z tego słynnego filmiku na youtube
wyszła przeeeepysznie
Tż powiedział, że najlepsza jaką jadł

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:53   #2349
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze mam dylemat.. Maż pod koniec lutego jedzie w góry na konferencję naukową i moglabym z nim jechać - tydzien za darmo w górach - nocleg i wyżywienie, prawdopodobnie 3 albo 4 gwiazdkowy hotel.. Tylko nie wiem co bym tam mogła robić.. w tamtym roku jeździłam sobie na nartach albo żarłam oscypki, a teraz a ni to ani to..a ja uwielbiam oscypki.. a i rok temu nie trafiliśmy do tego hotelu tylko do jakiegoś akademickiego i musialam jakieś 10 minut w śniegu iść na posilki i spa do tego 3 gwiazkowego.. Ale tam były tylko sauny, ktore też uwielbiam, ale nie mogę teraz...
Oni mają taki plan, że do południa nic nie ma maja, mogą sobie na narty pojechać itp a po południami wyklady.. I te wykłady to też taki dla mnie malo interesujące bo ja nic z tego nie rozumiem..
Jedyne co to mogłabym TŻta trochę powspierać, bo on się zawsze strasznie stresuje - będzie coś tam występował..
Jak na razie zrezygnowalam.. Będę wtedy pod koniec 6 miesiąca ciąży..
Co myślicie??
Ja bym pojechała dla samych widoczków i powietrza. Ale jak Ci ma gul ciągle skakać, że na stok nie pójdziesz i oscypka nie zjesz, to może lepiej sobie darować

Cytat:
Jak już mężuś "kazał" to Wam wrzucam
Śliczności!

Pawie Oczko, pisz co z tą kontrolą, czekamy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:54   #2350
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi Ty się nie znasz
Mama może być pryszczata, wymarniała i w ogóle, ale brzuszek nawet jak rozlany to zawsze będzie "fajny"
Więc jak usłyszysz grzecznościowe "fajny brzuszek" to już znasz prawdziwe znaczenie

ale i pryszczata, wymarniała mama będzie "promieniałaaaaa " musi

Cytat:
Koleżanka ma czwórkę, chyba jest zadowolona Tylko ta cena mnie osobiście odstrasza
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wyszła przeeeepysznie

kupujesz blaszkę?

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-08 o 13:59
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:56   #2351
xal
Zakorzenienie

Cytat:
wyszła przeeeepysznie
Przypomniałaś mi, że obiadu jeszcze nie jadłam

Stary 2013-01-08, 13:58   #2352
pawie_oczko
Wtajemniczenie

A więc moje pierwsze zajęcia w szkole rodzenia przebiegły pozytywnie. Właściwie był to 1,5h wykład o początkach ciąży, badaniach, dolegliwościach, stanach emocjonalnych, teoriach przywiązania, budowaniu więzi, nowościach w szpitalu. Tam gdzie chce rodzić trwa od jakiegoś czasu remont na wydziale położniczo- ginekologicznym i ma się zakończyć 1 lutego, więc najprawdopodobniej załapię się na nowe, odświeżone sale i sprzęty. Położna fajnie opowiadała podając mnóstwo przykładów z życia. Opisywała wszystkie fazy porodu. Część informacji już wiedziałam, ale zawsze coś nowego tudzież ciekawego wpadnie do ucha i się utrwali. Ogólnie zajęcia, położna, miejsce szpital i kontakt z innymi ciężarnymi to fajna sprawa, jakoś tak uspokajająca na mnie zadziałało, po tym względem, że jestem w tym miejscu gdzie powinnam być i podchodzę do tego świadomie i odpowiedzialnie. To tak z refleksji . A na koniec dostałyśmy prezenciki - czyli reklamówkę broszurek, książeczek, płytę cd o przewijaniu, kąpieli, masażu, proszek jelp, jakieś kremy i balsamy przeciw odparzeniom i rozstępom. Za tydzień kolejne spotkanie na, które jeśli się uda chce zabrać Tż bo będzie między innymi nauka oddychania, wycieczka na salę porodową i ćwiczenia gimnastyczne. I to by było na tyle jeśli chodzi o SR. A i jeszcze jedna moja rada, jeśli chcecie zapisać się do SR i macie możliwość odbyć ją wcześniej to nie zwlekajcie można wcześniej się czegoś dowiedzieć, bez obaw, że się "o tym później zapomni", to są takie info, które naturalnie przyswajamy i raczej nie zapomina się o nich, poza tym nie mamy jeszcze tak duuuużych brzuchów, więc nie jest tak ciężko.

Po wyjściu z zajęć od razu sięgam po tel. a tam pierdyliard nieodebranych połączeń, zarówno na prywatnym jak i służbowym . Kontrole z Zusu miałam o 12, a zajęcia trwały od 11 do 12:30, więc od razu ze szpitala udałam się do Zusu, bo to niedaleko. Tato podwiózł mi karteczkę, którą zostawiła pani z kontroli, na niej napisałam, że byłam w tym czasie na zajęciach w szkole rodzenia, do tego dołączyłam zaświadczenie o uczestnictwie i miły pan w okienku powiedział, że już rozpatrzone pozytywnie i wszystko OK. Pieniądze za grudzień wysłali wczoraj, więc na dniach mam się spodziewać wizyty listonosza, bo nie podawałam nr konta

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
fajnie, ze to nie takie straszne jak zapowiadająmnie zastanawia jedno - mojej koleżance w poradni cukrzycowej powiedzieli, że absolutnie nie może chodzić, bo to fałszuje wyniki, bo inaczej spala się tę glukozę no i że nie można wciskać cytryny a w niektórych laboratoriach pozwalają robic i jedno i drugie... Ja na wszelki wypadek, żeby wynik był miarodajny będę siedzieć na dupce i wypiję samą glukozę.
Hmm też miałam taki zamiar jak Ty, ale uwierz jak tam już dotarłam i dowiedziałam się, że nie muszę siedzieć na miejscu a 5 bloków dalej u siebie w domu to zmieniłam zdanie, tym bardziej, że ten dystans pokonaliśmy autem. Mam nadzieję, że przez to nie zafałszowałam w żaden sposób wyników, myślę, że skoro mi pozwolili, to tak można. Też słyszałam różne rzeczy apropo tej glukozy, co kraj to obyczaj widocznie. Nie sądzę, że ktokolwiek 2 godziny wysiedzi na miejscu nie ruszając się, tym bardziej ciężarna nawet żeby wyjść do wc... Co innego gdyby ktoś przez te 2 godziny wybrał się na spacer , zakupy, a te kilka kroków do auta i pod klatkę nic nie powinny zafałszować, tym bardziej, że faktycznie po wypiciu gluko 75g trochę słabo się człowiekowi robi na czczo

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Na dodatek moja Kolezanka wczoraj zmarła, była w 2 msc ciazy i zle się czuła, co chwile mdlala i słabo jej było, pojechała do szpitala a oni ze na takie coś nie bierze się ciężarnych na oddział i ze jest histeryczka. Zrobili jej morfologie i wyszło ze hemoglobiny miała 3, odrazu transfuzja krwi i szybko do Bydgoszczy do szpitala. Tam ciagle jej krew podawali, a hemoglobina co chwile spadała, zadecydowali o usunięciu ciazy, dostała krwotoku po lyzeczkowaniu i nie było szans okazało się ze ciąża uaktywnila nowotwór szpiku kostnego. Ona miała tylko 25 lat straszne to wszystko
jej..... to straszne, co piszesz, taka młoda dziewczyna

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ale laboratorium bada nie tylko ciezarne mozna zbadac sperme np zreszta jesli czulabys sie slabo to cukier mozna badac nie bedac na czczo. tz tez pojechal na badania w srodku dnia. w szpitalu robili mu je drugi raz w nocy aaa i panie z zusu pracuja do 15
moze dopytaj w swoim zusie, ja opisuje tylko jak to wygladalo u mnie i ile mnie nerwow kosztowalo.

dobrze wiedzieć w razie czego, mnie to niewiele nerwów kosztowało, bo nie było mnie w domu i miałam alibi dobrze im tak!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

wróciłam,położyłam się,wstałam..i prawie 39gorączki..
nie wiedziałam gdzie góra jest,gdzie dół
no to dawaj na ip, tam "apap i leżeć"
ja mówię,że dziecko,że się boję, nic ku rwa "apap i leżeć,nie słyszała?"

wróciłam lezałam, przeryczałam pół nocy z pieprzonej bezsilności, wzielam pare tablet, temperatura prawie opanowana, i co najwazniejsze-maluch uroczo mnie skopal na pobudke..jestem spokojna choć mialam juz najgorsze mysli..

ale nigdy wiecej nie chce takich akcji
biedna..... wracaj szybko do zdrówka!

Cytat:
intuicja
coś w tym jest
Stary 2013-01-08, 13:58   #2353
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nic wczoraj nie robilam, dzisiaj chyba też nie dam rady.. Może jutro?? Najgorzej ze już mam co robić i do wtorku mam wysłać...

Kurcze mam dylemat.. Maż pod koniec lutego jedzie w góry na konferencję naukową i moglabym z nim jechać - tydzien za darmo w górach - nocleg i wyżywienie, prawdopodobnie 3 albo 4 gwiazdkowy hotel.. Tylko nie wiem co bym tam mogła robić.. w tamtym roku jeździłam sobie na nartach albo żarłam oscypki, a teraz a ni to ani to..a ja uwielbiam oscypki.. a i rok temu nie trafiliśmy do tego hotelu tylko do jakiegoś akademickiego i musialam jakieś 10 minut w śniegu iść na posilki i spa do tego 3 gwiazkowego.. Ale tam były tylko sauny, ktore też uwielbiam, ale nie mogę teraz...
Oni mają taki plan, że do południa nic nie ma maja, mogą sobie na narty pojechać itp a po południami wyklady.. I te wykłady to też taki dla mnie malo interesujące bo ja nic z tego nie rozumiem..
Jedyne co to mogłabym TŻta trochę powspierać, bo on się zawsze strasznie stresuje - będzie coś tam występował..
Jak na razie zrezygnowalam.. Będę wtedy pod koniec 6 miesiąca ciąży..
Co myślicie??
Ja też bym pojechała

Cytat:
Jak już mężuś "kazał" to Wam wrzucam
Ale śliczności

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Laski właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i okazało się, że miałam w tym czasie kontrole z zusu, a jeszcze rano przed wyjściem o tym gadałyśmy na szczęście już wszystko ekspresowo załatwiłam, zaraz napiszę co i jak
Opowiadaj!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć,
Wstałam jak zwykle późno, nadrobiłam- na szczęście nie było za dużo i odpowiadam

Cześć, Witaj, super, że do nas dołączasz

Jeju, straszna historia, sama bym chyba padła z nerwów

Szok, że i Ciebie skontrolowali. Nie wiedziałam, że aż tak łażą

Pod tym względem czytałam, że np. można być u rodziców albo pod innym adresem na stałe i wystarczy wtedy wyjaśnić, że np. ze względów zdrowotnych korzystałaś z pomocy rodziców i u nich byłaś.
Przy okazji pytanie, bo ja też na L4 i też mam umowe o prace na czas nieokreślony. Czy w takim razie mogę się nie spodziewać kontroli?
Pytam, bo planowaliśmy sobie w marcu/kwietniu zrobić jakieś wakacje do ciepłych krajów i wolałabym nie mieć wtedy kontroli

Axella, Nerwusie jeden Do Ty się nadenerwujesz i nakrzyczysz w tej ciąży Dobrze, że z maleństwem jest ok.
Ja mam dla odmiany zen w ciąży. Nie wiem dlaczego, po prostu mi się nie chce, nawet z TŻ po co najwyżej 3ciej wymianie zdań już mi się nie chce sprzeczać i odpuszczam.

Lecę składać jeszcze jeden mebelek z IKEA. Jestem mega przeszczęśliwa, bo dzięki tym mebelkom w końcu w mojej łazience wygląda jakby był piękny porządek i już nawet patrzę, że będę miała spokojnie miejsce na wanienkę i na paczki pampersów.
Taka prosta rzecz, a tak mocno mnie cieszy

Cytat:
wyszła przeeeepysznie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:59   #2354
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
chyba będzie córeczka?

Cytat:
"Ale ładny brzuszek"

Cytat:
wyszła przeeeepysznie
a nie mówiłam jest rewelacyjna
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:01   #2355
xal
Zakorzenienie

Pawie Oczko a robił ktoś notatki?
bo ja mam ostatnio sklerozę i tak dla pewności bym wolała

Stary 2013-01-08, 14:03   #2356
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A więc moje pierwsze zajęcia w szkole rodzenia przebiegły pozytywnie. Właściwie był to 1,5h wykład o początkach ciąży, badaniach, dolegliwościach, stanach emocjonalnych, teoriach przywiązania, budowaniu więzi, nowościach w szpitalu. Tam gdzie chce rodzić trwa od jakiegoś czasu remont na wydziale położniczo- ginekologicznym i ma się zakończyć 1 lutego, więc najprawdopodobniej załapię się na nowe, odświeżone sale i sprzęty. Położna fajnie opowiadała podając mnóstwo przykładów z życia. Opisywała wszystkie fazy porodu. Część informacji już wiedziałam, ale zawsze coś nowego tudzież ciekawego wpadnie do ucha i się utrwali. Ogólnie zajęcia, położna, miejsce szpital i kontakt z innymi ciężarnymi to fajna sprawa, jakoś tak uspokajająca na mnie zadziałało, po tym względem, że jestem w tym miejscu gdzie powinnam być i podchodzę do tego świadomie i odpowiedzialnie. To tak z refleksji . A na koniec dostałyśmy prezenciki - czyli reklamówkę broszurek, książeczek, płytę cd o przewijaniu, kąpieli, masażu, proszek jelp, jakieś kremy i balsamy przeciw odparzeniom i rozstępom. Za tydzień kolejne spotkanie na, które jeśli się uda chce zabrać Tż bo będzie między innymi nauka oddychania, wycieczka na salę porodową i ćwiczenia gimnastyczne. I to by było na tyle jeśli chodzi o SR. A i jeszcze jedna moja rada, jeśli chcecie zapisać się do SR i macie możliwość odbyć ją wcześniej to nie zwlekajcie można wcześniej się czegoś dowiedzieć, bez obaw, że się "o tym później zapomni", to są takie info, które naturalnie przyswajamy i raczej nie zapomina się o nich, poza tym nie mamy jeszcze tak duuuużych brzuchów, więc nie jest tak ciężko.
super tym bardziej że szykuje ci się podwyższony standard przy porodzie z nowym sprzętem i odświeżonymi salami
Stary 2013-01-08, 14:05   #2357
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
wyszła przeeeepysznie

---
Cześć

U mnie dzisiaj dzień pt. "Wkur......" i najchętniej to bym się zakopała w kołdrę i poszła spać albo wyjechała gdzieś daleko i miała wszystko w Wybaczcie ale nie chce mi się wchodzić w szczegóły

Chyba pora zacząć czytać co dziś i wczoraj napisałyście, bo zaraz zrobi mi się z 40-50 stron zaległości

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:06   #2358
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A co takiego Cię w nim urzekło? Chodzi mi o funkcje, bo wizualnie to wiadomo kwestia gustu.

Wizualnie super dla mnie. Duża gondola, możliwość zamocowania przodem i tyłem i opinie, że jest bardzo zwrotny, dobrze radzis obie z krawężniakmi mimo, że jest dość cieżki.

Chyba dobrze doczytałam o nim...chciałabym go zobaczyć.

Cytat:
u
no ale 12 tc to luzik, co innego jak brzuszek wychodzitak czy inaczej super, ze się udało wyrwać
Wózek łądny
To była podróż poślubna
No tak w 12 tc nie widać ale po pierwsze czesto są mdłości, a po drugie to 1 trymestr wiadomo najbardziej zagrożony czas.

Cytat:
Koleżanka ma czwórkę, chyba jest zadowolona Tylko ta cena mnie osobiście odstrasza
No mnie niestety też...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:07   #2359
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzieki

ide robic malemu kopytka , pozniej troche ponadrabiamm
Mogę do Ciebie na obiad ?

Cytat:
"Ale ładny brzuszek"
Ja tam jak ktoś brzydko wygląda nic nie mówię Tylko "na kiedy termin"?

Cytat:
wyszła przeeeepysznie
Chyba trzeba będzie zrobić

Ale dziś robimy roladę z bitą śmietaną a drugą z jabłkami, ale dopiero jak TŻ wróci z pracy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:09   #2360
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Pawie Oczko a robił ktoś notatki?
bo ja mam ostatnio sklerozę i tak dla pewności bym wolała
nie zauważyłam żeby ktoś coś notował to było coś raczej na styl luźnej pogawędki, oczywiście z podawaniem info i przykładów, ale nic co trzeba by zapisać ja nic nie notowałam, ale byłam tak skupiona, że wszystko pamiętam co ta kobieta mówiła
Stary 2013-01-08, 14:09   #2361
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
U mnie dzisiaj dzień pt. "Wkur......" i najchętniej to bym się zakopała w kołdrę i poszła spać albo wyjechała gdzieś daleko i miała wszystko w Wybaczcie ale nie chce mi się wchodzić w szczegóły
cześć no to się zakopuj pod kołdrę, zjedz szokobąsa i nadrabiaj przy tym trzymaj się ciepło i niech wieczór okaże się miły i przyjemny
Stary 2013-01-08, 14:12   #2362
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
wyszła przeeeepysznie

poproszę ten przepis
Stary 2013-01-08, 14:13   #2363
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale dziś robimy roladę z bitą śmietaną a drugą z jabłkami, ale dopiero jak TŻ wróci z pracy
ale pyszności to z jakiejś szczególnej okazji?

my w weekend w końcu dojedliśmy makowca, więc na weekend planuję wypróbować kolejny przepis polecony przez Justi - tym razem serduszka z nutellą albo masą orzechową

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 14:13   #2364
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

kupujesz blaszkę?

pomyślę nad tym, ale skoro wyszła mi taka pyszna na zwykłej blaszce to po co ?

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a nie mówiłam jest rewelacyjna
wiedziałam, że nie ściemniacie, dlatego spróbowałam

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Chyba trzeba będzie zrobić
każda która się zastanawia nie powinna zwlekać

a no ciasto rosło mi ponad 2godziny, bo w tym czasie załatwiałam inne sprawy. ładnie wyrosło

przeglądnęłam szybko ostatnie posty, bo rzuciło mi się że Xal wstawiała fotki, ale nie znalazłam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:14   #2365
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
super tym bardziej że szykuje ci się podwyższony standard przy porodzie z nowym sprzętem i odświeżonymi salami
dokładnie, te i inne wiadomości tak jakoś nastawiły mnie jeszcze bardziej pozytywnie
Stary 2013-01-08, 14:14   #2366
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a gdzie chcecie lecieć? bo my chcieliśmy się wygrzać w marcu/kwietniu max, ale nigdzie nie ma upałów na opalanie i kąpiel w europie wtedy a w afryce ile razy jestem to mnie przegoni i bez nifuroksazydu ani rusz więc w ciąży nie zaryzykuje:/
My też myśleliśmy albo o Kanarach albo Turcji. Generalni niby upałów nie ma, ale jakoś często jest tak , że można sobie w krótkich rękawkach pochodzić. No i w razie czego są podgrzewane baseny

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:14   #2367
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
poproszę ten przepis
http://www.youtube.com/watch?v=c7Zw7nm6jJg

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:15   #2368
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

---
Cześć

Chyba pora zacząć czytać co dziś i wczoraj napisałyście, bo zaraz zrobi mi się z 40-50 stron zaległości

głowa do góry! dla maleństwa!
Stary 2013-01-08, 14:15   #2369
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
poproszę ten przepis
to ten
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=c7Zw7nm6jJg
polecam, nie jadłam pyszniejszego ciasta
Stary 2013-01-08, 14:17   #2370
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się że tak. oni ogólnie kontrolują ogólnie tych co są na l4, a jeśli przy okazji mają wątpliwości co do ich pracy to tym bardziej.
Ale w takiej sytuacji poprosiłabym gina o odpowiednie terminy zwolnień – tak żeby kończyło ci się dzień przed wyjazdem np., kolejne na 2 tygodnie i żeby wysłał ktoś znajomy po jakimś czasie (7dni jest na dostarczenie?), a że liczy się data stempla to zdążycie wrócić nim oni zbiorą się na kontrolę

Tylko u mnie załatwia wszystko zakład pracy, ja nie chodzę do ZUS'u. Zakład zatrudnia powyżej 20 osób, więc jest tak, że ja im dostarczam L4, oni mi w terminie robią wypłatę i to oni się rozliczają z ZUS'em

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości