Suknia marzeń cz.V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 13:25   #121
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Suknia marzeń cz.V

Myslicie, ze jak pojde do salonu sukien ze zdjeciem sukienki to mi taka uszyja? Czy oni szyja tylko te co maja w katalogch ? prosze o pomoc bo sie w tym nie orietnuje. Chce uszyc 1 albo 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 109.jpg (40,2 KB, 194 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6849.jpg (41,7 KB, 130 załadowań)
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:13   #122
Malgos_12
Zakorzenienie

T_89 - myślę, że ogólnie nie powinno być problemu, ale upewnij się, że salon ma dobre krawcowe, bo moja szwagierka została bez sukienki na 3 miesiące przed ślubem i co najlepsze krawcowa miała oryginał w salonie żeby podpatrzeć.... nawet nie chcesz wiedzieć co jej wyszło... dlatego ja nawet nie rozważałam szycia.
a mierzyłaś te sukienki, albo coś bardzo podobnego?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:32   #123
t_89
Zakorzenienie

Jeszcze nie mierzy;am, przymierze podobne bo nie ma ich w salonie tzn ta 1 jest tylko w Warszawie, ale trzeba ja sprowadzac.
Stary 2013-01-06, 19:07   #124
maciejka13
Raczkowanie

Dziewczyny, a ja z takim pytaniem: orientujecie się może jak długo trzeba czekać na suknie Wings?
maciejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:16   #125
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja z takim pytaniem: orientujecie się może jak długo trzeba czekać na suknie Wings?
Myślę że tak jak na wszystkie zagraniczne, 6-8 miesięcy.
Wszystko zależy gdzie mają szwalnie i na jaki okres ( letnim jest więcej ślubów) potrzebna Ci suknia.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2013-01-06 o 19:18
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:54   #126
Paulima
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo już sama nie wiem co robić
szukam sukni ślubnej i nie mogę nic ciekawego znaleźć, albo jestem strasznie wybredna.. byłam już nawet w kilku salonach, ale nie znalazłam tej jedynej tracę już nadzieję.
Czy mogłybyście mi coś podpowiedzieć ? Podesłać jakieś zdjęcia ?
Jestem średniego wzrostu (167), mam włosy sięgające prawie do ramion (proste, blond), typ figury gruszka, mam szczupłe ramiona i ręce (o ile to ma znaczenie ).
Przymierzajac sukienki w salonie pasowały do mnie typ A, i nawet delikatna rybka/syrenka. Pani w salonie odradziła mi "księżniczkę", ponieważ mój narzeczony jest sporo wyższy (20cm), więc podobno taki rozkloszowany dół mógłby mnie skrócić..
Zastanawiam sie również, czy nie wybrać sukienki 7/8 albo troszkę krótszej (na pewno nie przed kolano), przymierzałam w jednym salonie taką sukienkę i też wyglądała fajnie (załączam zdjęcia tej sukieneczki-dwa zdjęcia z J.Jabłczyńską), ale no właśnie wciąż się zastanawiam.. czy oby na pewno wybrać krótką, czy ona może pasuje jedynie na małe wesela (nasze będzie średnie, na pewno poniżej 150osób).
Jesli chodzi o fryzurę to chcę mieć jedynie wpięty kwiatek jakoś z boku (chyba, ze nagle będę chciała welon.. :P).
Czy mogłybyście mi cokolwiek doradzić ?
Wiem, że ciężko się zdecydować oglądając zdjęcia w necie, ale może którejś z Was wpadnie coś do głowy, co kaurat okaże się "moją" sukną marzeń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 62057_391500750921426_953032393_n.jpg (105,5 KB, 217 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 542883_400993306638837_1332847394_n.jpg (71,3 KB, 178 załadowań)
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:40   #127
josephine_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
ale no właśnie wciąż się zastanawiam.. czy oby na pewno wybrać krótką, czy ona może pasuje jedynie na małe wesela (nasze będzie średnie, na pewno poniżej 150osób).
A co ma długośc sukienki do wielkości wesela? Ja miałam wesele na 130 osób i sukienkę do kolan.
josephine_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:05   #128
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo już sama nie wiem co robić

Wiem, że ciężko się zdecydować oglądając zdjęcia w necie, ale może którejś z Was wpadnie coś do głowy, co kaurat okaże się "moją" sukną marzeń
Hej Paulima - wydaję mi się, że bardzo trudno jest wypatrzeć wymarzoną suknie ślubną dla kogos innego. Można wkleić bardzo wiele zdjęc i wciąż nie trafic w gust ewentualnie latwiej jest przez forum doradzic w przypadku konkretnej sukienki wybranej - czy jest ok i jak w niej wyglądasz - może warto byłoby zrobic sobie zdjęc i wkleić.

Czy masz może zdanie na temat np tego co Ci się podoba a co nie ? np. koniecznie naszywane kamienie, koniecznie koronka, a może coś co absolutnie Ci się nie podoba ? to na początek jakoś zawęża poszukiwania.
Możesz stworzyć sobie katalog sukien, które choć trochę Ci sie podobają, żeby po kilku dniach, tygodniach wrócić do nich i ocenić czy wciąż jesteś na tak. Taką kolekcję można tez pokazać TŻ zeby sie wypowiedział co mysli o każdej z sukienek - może TŻ spodoba się coś bardzo i wtedy dany typ sukienki będziesz widzieć przez pryzmat tego że ukochany jest na tak
Możesz tez popróbowac w kilku miejscach odnaleźc konsultatkę ślubną która cos trafnie Ci podpowie - jeśli nie w pierwszym, drugim salonie - to może w trzecim, czwartym.
Legendy miejskie głoszą, że musisz poczuć to 'coś' wybierając sukienkę ślubną - czasami jest tak, że masz ten moment, czasami wybierasz ja na zasadzie analizy, która najładniejsza.
Ale najważniejsze: nastaw się do tego, że to mega przyjemność która sobie sprawiasz na ten wyjątkowy dzień

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:32   #129
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez josephine_g Pokaż wiadomość
A co ma długośc sukienki do wielkości wesela? Ja miałam wesele na 130 osób i sukienkę do kolan.
dokładnie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:00   #130
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
ktos mi raz powiedzial, ze taka krótsza jest mniej oficjalna i nadaje się na mniejsze przyjęcia stąd moje pytanie.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
Hej Paulima - wydaję mi się, że bardzo trudno jest wypatrzeć wymarzoną suknie ślubną dla kogos innego. Można wkleić bardzo wiele zdjęc i wciąż nie trafic w gust ewentualnie latwiej jest przez forum doradzic w przypadku konkretnej sukienki wybranej - czy jest ok i jak w niej wyglądasz - może warto byłoby zrobic sobie zdjęc i wkleić.

Czy masz może zdanie na temat np tego co Ci się podoba a co nie ? np. koniecznie naszywane kamienie, koniecznie koronka, a może coś co absolutnie Ci się nie podoba ? to na początek jakoś zawęża poszukiwania.
Możesz stworzyć sobie katalog sukien, które choć trochę Ci sie podobają, żeby po kilku dniach, tygodniach wrócić do nich i ocenić czy wciąż jesteś na tak. Taką kolekcję można tez pokazać TŻ zeby sie wypowiedział co mysli o każdej z sukienek - może TŻ spodoba się coś bardzo i wtedy dany typ sukienki będziesz widzieć przez pryzmat tego że ukochany jest na tak
Możesz tez popróbowac w kilku miejscach odnaleźc konsultatkę ślubną która cos trafnie Ci podpowie - jeśli nie w pierwszym, drugim salonie - to może w trzecim, czwartym.
Legendy miejskie głoszą, że musisz poczuć to 'coś' wybierając sukienkę ślubną - czasami jest tak, że masz ten moment, czasami wybierasz ja na zasadzie analizy, która najładniejsza.
Ale najważniejsze: nastaw się do tego, że to mega przyjemność która sobie sprawiasz na ten wyjątkowy dzień
Bardzo Ci dziękuję też jedna znajoma mi powiedziała, że jak założyła pewną sukienkę w salonie to już wiedziała, że to jest to więc chyba pójdę do tego samego salonu..
bo jak na razie ta przyjemność wybierania sukienki spędza mi sen z powiek.. jestem strasznie niezdecydowana i jednego dnia podoba mi się taka, a drugiego inna. Ech..

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
a jak się czułaś w swojej sukience ? od razu byłas zdecydowana na taką długość czy miałaś wątpliwości ?
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:24   #131
josephine_g
Raczkowanie

Cytat:
a jak się czułaś w swojej sukience ? od razu byłas zdecydowana na taką długość czy miałaś wątpliwości ?
Od razu wiedziałam, że nie chcę długiej, zawsze sobie wyobrażałam ślub tylko w krótkiej sukience I czułam się bardzo dobrze. Z ciekawości przymierzyłam długą podczas tournee po salonach i źle się w niej czułam - chociaż wizualnie mi się podobała. Słyszałam dużo pozytywnych komentatrzy, że wielu gości pierwszy raz widziało pannę młodą w kościele w krótkiej sukience i nie spodziewali się, że może to wyglądać elegancko. Z drugiej strony co innego mieli mi powiedzieć
Musisz wybrac sukienkę, w której Ty się będziesz dobrze czuła i w której będzie Ci wygodnie, to jest najważniejsze. Jeśli masz się stresować opinią innych, to może bezpieczniej będzie wybrać długość 7/8 - ale w tej długości nie każdemu jest dobrze. Przymiarki weryfikują wszystko Ale polecam dobrze to zaplanować i nie przesadzić z ilością salonów i przymierzanych sukienek, bo wtedy może byc trudniej podjąć decyzję, znam takie przypadki.
josephine_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:22   #132
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Od razu wiedziałam, że nie chcę długiej, zawsze sobie wyobrażałam ślub tylko w krótkiej sukience I czułam się bardzo dobrze. Z ciekawości przymierzyłam długą podczas tournee po salonach i źle się w niej czułam - chociaż wizualnie mi się podobała. Słyszałam dużo pozytywnych komentatrzy, że wielu gości pierwszy raz widziało pannę młodą w kościele w krótkiej sukience i nie spodziewali się, że może to wyglądać elegancko. Z drugiej strony co innego mieli mi powiedzieć
Musisz wybrac sukienkę, w której Ty się będziesz dobrze czuła i w której będzie Ci wygodnie, to jest najważniejsze. Jeśli masz się stresować opinią innych, to może bezpieczniej będzie wybrać długość 7/8 - ale w tej długości nie każdemu jest dobrze. Przymiarki weryfikują wszystko Ale polecam dobrze to zaplanować i nie przesadzić z ilością salonów i przymierzanych sukienek, bo wtedy może byc trudniej podjąć decyzję, znam takie przypadki.
ZGADZA SIĘ!!!!
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:54   #133
axox
Raczkowanie

Ja też zdecydowałam się na suknie 7/8 podobnie jak moja koleżanka która ślubuje kilka msc później. I powiem Wam, że to na prawdę jest różnie. Ja jestem zadowolona z wyboru i dalej bym takiego dokonała, ale koleżanka która miała właśnie obawy, że mało tradycyjnie, zbyt awangardowo itp. ciągle mówi, że ma stres czy dobrze wybrała, że boi się że będzie czuła się "mało ślubnie", ma obawę o reakcję narzeczonego.
I niby można to skwitować, że sama wybrała i niech się niczym nie przejmuję, ale jak widzę jej dylematy to sobie myślę, że jak ktoś ma wątpliwości to niech lepiej wybierze długą, tradycyjną- jest dużo na prawdę pięknych, a chyba nie chodzi o to żeby przed ślubem się martwić czy dokonało się dobrego czy złego wyboru. nic na siłę
axox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:17   #134
dahna1990
Zakorzenienie

Pytanie kieruję głównie do mylady21 ale może któraś z Was będzie wiedzieć, co to jest za suknia, model czy coś?
edit

Edytowane przez dahna1990
Czas edycji: 2013-01-11 o 16:01
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:11   #135
aisav222
Przyczajenie

Jest to prawdopodobnie suknia Justin Alexander, model 8557, ale ma założone bolerko, które chyba pochodzi od innej sukni ślubnej. Sprawdź sobie na oryginalnej stronie justinaalexandra.
aisav222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 18:32   #136
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisav222 Pokaż wiadomość
Jest to prawdopodobnie suknia Justin Alexander, model 8557, ale ma założone bolerko, które chyba pochodzi od innej sukni ślubnej. Sprawdź sobie na oryginalnej stronie justinaalexandra.
Akurat na tym zdjęciu to ja i tak to jest bolerko, bardzo podobna jest JA, ale ma chyba inny wzór koronki
Stary 2013-01-10, 21:08   #137
mylady21
Wtajemniczenie

Justin to to na pewno nie jest, bo widac fiszbiny - gorsety Justina sa zawsze idealnie gładkie.
Stary 2013-01-11, 10:49   #138
aisav222
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Akurat na tym zdjęciu to ja i tak to jest bolerko, bardzo podobna jest JA, ale ma chyba inny wzór koronki

.... hmmm... a jak mierzyłaś tą suknię w salonie to Panie nie podały Ci modelu, który mierzysz ? Faktycznie koronka trochę jest inna od Justina. Może to jakaś polska firma (pracownia krawiecka), która uszyła suknię na wzór 8557. Identyczną koronkę ma modela ASTER firmy GALA. Jest ona krótka, ale ponoć można zamówić wersję długą. Może masz na sobie wersję długą po modyfikacjach wg pomysłu salonu ?
aisav222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:55   #139
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie kieruję głównie do mylady21 ale może któraś z Was będzie wiedzieć, co to jest za suknia, model czy coś?
PIEKNA jest
w jakim salonie mierzylas?
masz link do niej na str ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 14:39   #140
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisav222 Pokaż wiadomość
.... hmmm... a jak mierzyłaś tą suknię w salonie to Panie nie podały Ci modelu, który mierzysz ? Faktycznie koronka trochę jest inna od Justina. Może to jakaś polska firma (pracownia krawiecka), która uszyła suknię na wzór 8557. Identyczną koronkę ma modela ASTER firmy GALA. Jest ona krótka, ale ponoć można zamówić wersję długą. Może masz na sobie wersję długą po modyfikacjach wg pomysłu salonu ?
No właśnie nie podały, na stronie salonu jej nie ma, bo są tylko odnośniki do stron z sukniami, które znajduja się w ich salonie, więc chyba faktycznie to musi być albo nieznana firma albo kogoś tam projekt. Szkoda bo chciałam zobaczyć na modelce, no ale trudno

Dzięki za odpowiedzi

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
PIEKNA jest
w jakim salonie mierzylas?
masz link do niej na str ?
pw
Stary 2013-01-11, 21:21   #141
Sonka88
Raczkowanie

Cytat:
nawet się nie zastanawiałam że to może mieć znaczenie
Sonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 15:11   #142
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
edit
7. Usunięcie z wątku treści, które powodują jego zniszczenie (kluczowej treści, zdjęć na temat których toczy się dyskusja itp...) jest równoznaczne z otrzymaniem bana tymczasowego.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-01-12 o 15:13
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 09:57   #143
Kam_ka
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie dziewczyny poszukujące sukni!
Nigdy nie udzielałam się na wątkach, choć od dawna je śledzę.
Chciałabym się Was poradzić którą suknię wybrać.
mam dwa typy:
1. Gala http://www.galasuknieslubne.pl/alexis.php;
2. Sincerity http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3706

Obydwie suknie mierzyłam i w każdej czuję się dobrze.
Czekam na wasze opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 395314aa43.jpg (38,1 KB, 255 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image.php.jpg (44,3 KB, 239 załadowań)
Kam_ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 10:09   #144
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kam_ka Pokaż wiadomość
mam dwa typy:

Czekam na wasze opinie
Zdecydowanie 1
Stary 2013-01-13, 10:27   #145
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
mam dwa typy:

Czekam na wasze opinie
mi się bardziej druga podoba

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 10:38   #146
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
mam dwa typy:

Czekam na wasze opinie

obie są ładne ale moim zdaniem 2 jest fajniejsza nie jestem do końca przekonana do tych warstw materiału w 1 a 2 ma śliczną górę
Stary 2013-01-13, 10:55   #147
Kam_ka
Przyczajenie

Dodam że jestem bardzo szczupła, mam 170 cm wzrostu i "delikatną urodę" jak to mówią wszystkie Panie w salonach. Ślub jest w czerwcu więc zależy mi na czymś lekkim, zwiewnym.
Ta gala w rzeczywistości jest bardzo lekka, te warstwy poruszają się z każdym ruchem więc w tańcu może być bardziej atrakcyjna. Tą kokardę z broszką wymieniłaby na pasek z małą aplikacją po środku.
Ta druga podoba mi się, że jest taka skromna, klasyczna. prawdopodobnie zrezygnowałabym z tego kwiatka, a dodała coś innego bo sam pasek to za mało.
i takie właśnie dylematy. a decydować muszę się szybko.
Kam_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 10:56   #148
clara099
Raczkowanie

Cytat:
mam dwa typy:

Czekam na wasze opinie
Sincerity!!
clara099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 10:56   #149
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez kam_ka Pokaż wiadomość
witam serdecznie wszystkie dziewczyny poszukujące sukni!
Chciałabym się was poradzić którą suknię wybrać.
Mam dwa typy:

obydwie suknie mierzyłam i w każdej czuję się dobrze.
Czekam na wasze opinie
1 !

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 12:08   #150
Malgos_12
Zakorzenienie

Kam_ka - jak dla mnie 2 -ga jest ładniejsza, w tej pierwszej (choć ciekawa góra) ten materiał na dole wygląda jakby coś było niedokończone...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości