![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia marzeń cz.V
Myslicie, ze jak pojde do salonu sukien ze zdjeciem sukienki to mi taka uszyja? Czy oni szyja tylko te co maja w katalogch
![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
T_89 - myślę, że ogólnie nie powinno być problemu, ale upewnij się, że salon ma dobre krawcowe, bo moja szwagierka została bez sukienki na 3 miesiące przed ślubem i co najlepsze krawcowa miała oryginał w salonie żeby podpatrzeć.... nawet nie chcesz wiedzieć co jej wyszło... dlatego ja nawet nie rozważałam szycia.
a mierzyłaś te sukienki, albo coś bardzo podobnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie mierzy;am, przymierze podobne bo nie ma ich w salonie tzn ta 1 jest tylko w Warszawie, ale trzeba ja sprowadzac.
#124 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja z takim pytaniem: orientujecie się może jak długo trzeba czekać na suknie Wings?
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy gdzie mają szwalnie i na jaki okres ( letnim jest więcej ślubów) potrzebna Ci suknia.
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2013-01-06 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny, potrzebuję pomocy, bo już sama nie wiem co robić
![]() szukam sukni ślubnej i nie mogę nic ciekawego znaleźć, albo jestem strasznie wybredna.. byłam już nawet w kilku salonach, ale nie znalazłam tej jedynej ![]() Czy mogłybyście mi coś podpowiedzieć ? Podesłać jakieś zdjęcia ? Jestem średniego wzrostu (167), mam włosy sięgające prawie do ramion (proste, blond), typ figury gruszka, mam szczupłe ramiona i ręce (o ile to ma znaczenie ![]() Przymierzajac sukienki w salonie pasowały do mnie typ A, i nawet delikatna rybka/syrenka. Pani w salonie odradziła mi "księżniczkę", ponieważ mój narzeczony jest sporo wyższy (20cm), więc podobno taki rozkloszowany dół mógłby mnie skrócić.. Zastanawiam sie również, czy nie wybrać sukienki 7/8 albo troszkę krótszej (na pewno nie przed kolano), przymierzałam w jednym salonie taką sukienkę i też wyglądała fajnie (załączam zdjęcia tej sukieneczki-dwa zdjęcia z J.Jabłczyńską), ale no właśnie wciąż się zastanawiam.. czy oby na pewno wybrać krótką, czy ona może pasuje jedynie na małe wesela (nasze będzie średnie, na pewno poniżej 150osób). Jesli chodzi o fryzurę to chcę mieć jedynie wpięty kwiatek jakoś z boku (chyba, ze nagle będę chciała welon.. :P). Czy mogłybyście mi cokolwiek doradzić ? Wiem, że ciężko się zdecydować oglądając zdjęcia w necie, ale może którejś z Was wpadnie coś do głowy, co kaurat okaże się "moją" sukną marzeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy masz może zdanie na temat np tego co Ci się podoba a co nie ? np. koniecznie naszywane kamienie, koniecznie koronka, a może coś co absolutnie Ci się nie podoba ? to na początek jakoś zawęża poszukiwania. Możesz stworzyć sobie katalog sukien, które choć trochę Ci sie podobają, żeby po kilku dniach, tygodniach wrócić do nich i ocenić czy wciąż jesteś na tak. Taką kolekcję można tez pokazać TŻ zeby sie wypowiedział co mysli o każdej z sukienek - może TŻ spodoba się coś bardzo i wtedy dany typ sukienki będziesz widzieć przez pryzmat tego że ukochany jest na tak ![]() Możesz tez popróbowac w kilku miejscach odnaleźc konsultatkę ślubną która cos trafnie Ci podpowie - jeśli nie w pierwszym, drugim salonie - to może w trzecim, czwartym. Legendy miejskie głoszą, że musisz poczuć to 'coś' wybierając sukienkę ślubną - czasami jest tak, że masz ten moment, czasami wybierasz ja na zasadzie analizy, która najładniejsza. Ale najważniejsze: nastaw się do tego, że to mega przyjemność która sobie sprawiasz na ten wyjątkowy dzień ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#130 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() bo jak na razie ta przyjemność wybierania sukienki spędza mi sen z powiek.. jestem strasznie niezdecydowana i jednego dnia podoba mi się taka, a drugiego inna. Ech.. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Musisz wybrac sukienkę, w której Ty się będziesz dobrze czuła i w której będzie Ci wygodnie, to jest najważniejsze. Jeśli masz się stresować opinią innych, to może bezpieczniej będzie wybrać długość 7/8 - ale w tej długości nie każdemu jest dobrze. Przymiarki weryfikują wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ja też zdecydowałam się na suknie 7/8 podobnie jak moja koleżanka która ślubuje kilka msc później. I powiem Wam, że to na prawdę jest różnie. Ja jestem zadowolona z wyboru i dalej bym takiego dokonała, ale koleżanka która miała właśnie obawy, że mało tradycyjnie, zbyt awangardowo itp. ciągle mówi, że ma stres czy dobrze wybrała, że boi się że będzie czuła się "mało ślubnie", ma obawę o reakcję narzeczonego.
I niby można to skwitować, że sama wybrała i niech się niczym nie przejmuję, ale jak widzę jej dylematy to sobie myślę, że jak ktoś ma wątpliwości to niech lepiej wybierze długą, tradycyjną- jest dużo na prawdę pięknych, a chyba nie chodzi o to żeby przed ślubem się martwić czy dokonało się dobrego czy złego wyboru. nic na siłę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Pytanie kieruję głównie do mylady21 ale może któraś z Was będzie wiedzieć, co to jest za suknia, model czy coś?
edit Edytowane przez dahna1990 Czas edycji: 2013-01-11 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Jest to prawdopodobnie suknia Justin Alexander, model 8557, ale ma założone bolerko, które chyba pochodzi od innej sukni ślubnej. Sprawdź sobie na oryginalnej stronie justinaalexandra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Akurat na tym zdjęciu to ja i tak to jest bolerko, bardzo podobna jest JA, ale ma chyba inny wzór koronki
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Justin to to na pewno nie jest, bo widac fiszbiny - gorsety Justina sa zawsze idealnie gładkie.
#138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
.... hmmm... a jak mierzyłaś tą suknię w salonie to Panie nie podały Ci modelu, który mierzysz ? Faktycznie koronka trochę jest inna od Justina. Może to jakaś polska firma (pracownia krawiecka), która uszyła suknię na wzór 8557. Identyczną koronkę ma modela ASTER firmy GALA. Jest ona krótka, ale ponoć można zamówić wersję długą. Może masz na sobie wersję długą po modyfikacjach wg pomysłu salonu ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w jakim salonie mierzylas? masz link do niej na str ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- pw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
7. Usunięcie z wątku treści, które powodują jego zniszczenie (kluczowej treści, zdjęć na temat których toczy się dyskusja itp...) jest równoznaczne z otrzymaniem bana tymczasowego.
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-01-12 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie dziewczyny poszukujące sukni!
Nigdy nie udzielałam się na wątkach, choć od dawna je śledzę. Chciałabym się Was poradzić którą suknię wybrać. mam dwa typy: 1. Gala http://www.galasuknieslubne.pl/alexis.php; 2. Sincerity http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3706 Obydwie suknie mierzyłam i w każdej czuję się dobrze. Czekam na wasze opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obie są ładne ale moim zdaniem 2 jest fajniejsza ![]()
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Dodam że jestem bardzo szczupła, mam 170 cm wzrostu i "delikatną urodę" jak to mówią wszystkie Panie w salonach
![]() Ta gala w rzeczywistości jest bardzo lekka, te warstwy poruszają się z każdym ruchem więc w tańcu może być bardziej atrakcyjna. Tą kokardę z broszką wymieniłaby na pasek z małą aplikacją po środku. Ta druga podoba mi się, że jest taka skromna, klasyczna. prawdopodobnie zrezygnowałabym z tego kwiatka, a dodała coś innego bo sam pasek to za mało. i takie właśnie dylematy. a decydować muszę się szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
potworkowa
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Kam_ka - jak dla mnie 2 -ga jest ładniejsza, w tej pierwszej (choć ciekawa góra) ten materiał na dole wygląda jakby coś było niedokończone...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.