|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
ja 2 lata "chodziłam" powykręcana na wszystkie strony ![]() aż mi praktycznie nogi "odjęło" i na sygnale na stole op. się znalazłama co do tramalu- to faktycznie, bardzo ostroznie z tym lekiem!!!! jest silny i niestety uzależniający!!!
|
|
#9272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Dobra, kochane-głupo się głowy czepiają,ja taka niewyspana,to idę próbowac pospać-może dziś się uda... Buziam wszystkie:-* |
|
|
|
|
#9273 |
|
Raczkowanie
|
Oto poprawiona wyliczanka. Czekamy jeszcze na Matti w najbliższym czasie
![]() przedpo 24.01- 16 ![]() nkolodii 28.01- 20![]() malina986 05.02- 28 ![]() jusi84 28.02 -51 ![]() ![]() ![]()
|
#9274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech.... w środę mam konsultację..... ciekawe czy dołączę do wyliczanki ![]() ![]() Fajnie macie dziewczyny- jeszcze chwila i już będzie "po" ![]()
|
|
#9275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli już mowa o topach można w nich spać albo czasem założyć. Ale nie codziennie (wyjątkiem są te szamanki które mają pozwolenie od Pani dr, lub dziewczynki z małymi implntami którym lekarz pozwoli chodzić bez stanika) - topik jest zbyt słaby Fiżbiny- jeśli już to najlepiej ergonomiczne. No ale to luxus na którym producenci oszczędzają Nieprawdą jest, że wyjęcie fiżbiny deformuje dobry stanik- jeśli tak jest cała konstrukcja stanika jest nic nie warta bo trzyma ją tylko ten drut -> a więc i pierś trzyma tylko ten drut oraz ramiączka. Dobrze wyprofilowana miska, z odpowiednimi napięciami materiału (elastyczna, profilowana lub cięta) będzie spełniać swoje zadanie i bez fiżbiny. Często po wyjęciu fiżbiny miska robi się płaska i po stanik jest do niczego. Jak się zastanowić czym jest taki stanik wychodzi że to płaska miska nawleczona na drut-> drut trzyma, miska płaszczy i piersi jakoś wyglądają. To nie sztuka taki stanik zaprojektować- i nie sztuka takim sobie piersi zmasakrować. Polecam przemyśleć Dobry staniczek musi mieć głębokość , kształt miski, dobry obwód , odpowiedni mostek i ma trzymać piersi i miseczką , i obwodem, i ramiączkiem. Fiżbina jeśli już jest musi być tylko dopełnieniem konstrukcji. Wiem, że trudno o takie staniczki bo niestety większość tego co jest w sklepach ma po pierwsze wyglądać a po drugie musi sobie radzić z naturalnymi piersiami (powiększyć lub okiełznać) No ale można coś wyszukać ![]() Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-01-08 o 00:36 |
||
|
|
|
#9276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#9277 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w pracy koleżance załatwiam krople Lumigan - na receptę. One właśnie są na jaskrę - koszt ok. 60 zł. Ona twierdzi że pomagają tzn. rzęsy się wzmacniają i rosną
|
#9278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ja tłumaczę tej mojej koleżance jak MAYA powiada...że ''nasze'' piersi są dla cierpliwych...ona nie wie tego wszystkiego..bo i skąd a nie chciało jej się do nas przyłączyć,bo ma mnie!!!i te najprostsze rzeczy jej tłumaczę,a trudniejsze odsyłam poczytać..---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- a tak w ogóle to CZEŚĆ Z RAŃCA KOCHANE i miłego dnia!!
|
|
#9279 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
i ja się witam ... dzisiaj ciężki dzień, bo wczoraj zaczęłam segregować za małe rzeczy, więc mam sajgon a jeszcze muszę podjechać z dziećmi do lekarza, bo 2 najmłodszych kaszle
|
|
#9280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Ale ja tam mam frajdę z tego przymierzania i kupowania, kiedyś to było dla mnie przykrym obowiązkiem a teraz mam takie piersi, że się delektuje, a że nie wszystkie leżą to co tam... ważne żeby znaleźć te właściwe. Ale ja mam jeszcze jedną rozterkę bo czy będę mogła chodzić bez stanika to było jedno z moich pierwszych pytań jakie zadałam lekarzowi. Powiedział, że tak mi zrobi piersi, że będę mogła. Na ostatniej konsultacji powiedział, że mogę ale ja oczywiście po bytności tu na forum podchodzę do tego ostrożnie i zapobiegliwie i uczciwie nosze sportowca codziennie, fiszbiny sporadycznie i śpię w topie no i teraz pytanie jeśli chciałabym bez stanika czasami śmigać to tak naprawdę od kiedy ten implant jest na tyle obrośnięty tkanką, że się solidnie trzyma i nic nie popsuję?
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-01-08 o 09:21 |
||
|
|
|
#9281 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie z ranka. U nas ciezki dzien sie zapowiada, mala zrobila pobudke po 4tej i zasnac nie mogla juz. Teraz spi ale jak ja znam Pol godz wystarczy.....o i wstala
|
|
|
|
#9282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi się śniło niemowle...ale takie grzeczniutkie i wtulone we mnie
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-01-08 o 09:57 |
|
|
|
|
#9283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam Was Dzięwczęta!
|
|
|
#9284 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj ciężki dzień oj tak - ja mam ciśnienie jak nic, dzieci też rano coś nie bardzo w humorze...
|
#9285 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#9286 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
horo_2, właśnie czytałam Twój podpis, podziwiam i życzę wytrwałości w postanowieniach i w ćwiczeniach. Mam nadzieję że motywacja Cię nie opuści ja sama ćwiczę i wiem jak czasem jest ciężko i jak się nie chce. Ale po takim wysiłku od razu lepsze samopoczucie |
|
|
|
#9287 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Cytat:
![]() jest mi bardzo milo zawsze podziwialam kobiety ktore staja przed lustrem i mowia jakie one sa piekne no ja tak nie umiem ale najwazniejsze ze ktos moze dostrzec cos dobrego i ladnego we mnie![]() ![]()
|
|
#9288 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja sobie tak mysle, ze chce juz wiosne..lato..sloneczko.. .zielone listki...trawki i SŁONECZKO !!!! I PLAŻĘĘĘ.....
Dr. E.S. Edytowane przez celina777 Czas edycji: 2013-01-08 o 12:09 |
|
|
|
#9289 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
#9290 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() tak od kilku tygodni czytam Wasze forum i dopiero odważyłam się do Was odezwać. Tym bardziej, ze operacje mam zaplanowana na 15.01 i zaczynam sie juz denerwowac. Mam nadzieje, ze z Wami będa mogła ją łatwiej przejsc , a szczegolnie dochodzenie do siebie , czego najbardziej sie obawiam. |
|
|
|
#9291 |
|
Rozeznanie
|
ale napisałyście, nie nadrobię
![]() ale chciałam się pochwalić, ze pierwsza konsultacja zaklepana! yupiiii ![]() 15 stycznia, godzina 18.30 - jezzzzu jak jestem podekscytowana tym faktem , Warszawa dr. J.S
|
#9292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz ani sie obejrzysz a bedziesz sie zastanawiala jakie paputki wziac do kliniki
|
|
#9293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie
|
|
#9294 |
|
Raczkowanie
|
korolowa,
też mam 15 stycznia konsultacje ![]() Oglądałam wczoraj sekrety chirurgi ...... takie widoki to nie na moje nerwy niestety ja mam tak że na widok krwi od razu mi się słabo robi i jestem bliska omdleniu. W ogóle wszystko co związane ze szpitalem mnie przeraża ..... dlatego ciężko będzie przeżyć tą operację hehe. A ostatnio nawet miałam taką sytuację że byłam w szpitalu na odwiedzinach, i postałam tam chwilę to już od tego zapachu i duchoty zaczęło mi się robić gorąco, później słabo i już prawie bym upadła na ziemię ..... musiałam szybko wyjść na świeże powietrze |
|
|
|
#9295 |
|
Rozeznanie
|
Little, to może jakiś dobry znak??
![]() Wiesz, mam podobnie jak ty, wiec ja w ogóle nie oglądam takich rzeczy (tak jak np nie obejrzę w życiu porodu ), to lekarz ma wiedzieć co i gdzie naciąć, ja nie chce tego w ogóle oglądać. Też się boje szpitali, miałam 2 x usg nogi (żylaki) i prawie tam mdlałam, nie wiem dlaczego, ale damy rade!
|
#9296 |
|
Raczkowanie
|
To widzę że nie tylko ja tak mam
no właśnie ten paniczny strach przed takimi rzeczy. I reaguje na to tak że robi mi się słabo i ciemność przed oczami.......trochę uciążliwe. Mówię sobie tak, że jestem w stanie to przeżyć dla pięknych, większych piersi. Bo to jak później będę się czuła, jak moja samoocena pójdzie w górę - będzie bezcenne To obyśmy korolowa były zadowolone z naszych wizyt, już za tydzień, i znalazły tego odpowiedniego dr |
|
|
|
#9297 |
|
Rozeznanie
|
Relacja będzie, muszę tylko spisać na kartce wszystkie pytania, w sumie nie wiem czy takie coś już było, ale może warto zrobić taki spis, pytania zwłaszcza dziewczyn, które są już po operacji mogą być bardzo przydatne. może jakieś sugestie?
|
#9298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, ze juz macie terminy konsultacji, bardzo sie ciesze razem z Wami. Ja swoja przesuwam na marzec. Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-01-08 o 14:54 |
|
|
|
|
#9299 |
|
Raczkowanie
|
korolowa,
jakiś czas temu ktoś zrobił tu na forum taki spis, bo pamiętam, to sobie na szczęście zapisałam i pozwolę sobie tu wstawić te pytania Kwestie do wyjaśnienia na konsultacji 1. Czy przed operacją trzeba będzie wykonać badania piersi, jeżeli tak to jakie? 2. Jakie istnieją metody powiększenia piersi, czy są sposoby na powiększenie piersi bez operacji? 3. Czy można przed zabiegiem dokładnie ustalić do jakiej wielkości zostaną powiększone piersi (rozmiar stanika), czy można skorygować asymetrię w wielkości piersi jeżeli istnieje ona przed operacją, czy można powiększyć piersi do dowolnej wielkości niezależnie od warunków anatomicznych pacjentki, czy założenie większych protez wiąże się z dodatkowym ryzykiem? 4. Czy luźna skóra na piersiach (obwisłość piersi) stanowi jakąś przeszkodę w uzyskaniu dobrego efektu operacji, czy każdy nadmiar skóry na piersiach da się wypełnić protezami, czy też w pewnych przypadkach zachodzi konieczność połączenia powiększenia piesi z plastyką (uniesieniem) piersi? Jakie jest optymalne rozwiązanie w Twoim przypadku? 5. Jak trwałe są efekty tego rodzaju operacji, jakie czynniki mogą na to wpłynąć, czy protezy piersi są na całe życie czy też kiedyś trzeba je będzie wymienić? 6. Czy obecność protez piersiowych zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi lub jakąkolwiek inną chorobę, czy może utrudnić diagnostykę chorób gruczołu piersiowego? 7. Czy obecność implantów piersiowych stanowi przeszkodę w karmieniu piersią? 8. Jak często dochodzi do powstania obkurczającej się na protezach torebki, w jakim czasie po operacji może mieć to miejsce, jakie są tego konsekwencje? 9. Jakie są rodzaje protez, czym się między sobą różnią, czy protezy różnych firm poza ceną różnią się także jakością? 10. Czym charakteryzują się protezy anatomiczne i protezy z zagęszczonym żelem, jakie są ich zalety w porównaniu z innymi protezami, czy ich założenie jest obarczone dodatkowym ryzykiem, jeżeli tak to jakim? Czy w związku z tym ich założenie w Twoim przypadku jest celowe, czy przyniesie Ci to jakąkolwiek dodatkową korzyść? 11. Czym charakteryzują sie protezy teksturowane, czym charakteryzują się protezy tzw. solne jakie mają zalety i wady? 12. W jakim znieczuleniu będzie wykonywana operacja i ile potrwa? 13. Jakie są wady i zalety poszczególnych dostępów do założenia protez (przez pachę, przez otoczkę, przez fałd podsutkowy, endoskopowo przez pępek), który z nich będzie najwłaściwszy dla Ciebie? 14. Jakie są wady i zalety związane z założeniem protez pod gruczoł piersiowy bądź pod mięsień piersiowy, co będzie lepsze dla Ciebie? 15. Jak wygląda opatrunek po operacji, czy będą założone dreny, jeżeli tak to na jak długo, kiedy będą zdjęte szwy, jak długo po zabiegu trzeba nosić stanik? 16. Czy po operacji występuję dolegliwości bólowe, jeśli tak to jak długo i jak im zaradzić, kiedy po zabiegu będzie można wrócić do normalnej aktywności życiowej (praca, seks, sport), kiedy będzie można podjąć stosunki seksualne, kiedy będzie można opalać piersi na słońcu lub w solarium? 17. Jak często po operacji dochodzi do zaburzeń czucia w obrębie brodawek, kiedy następuje jego powrót, czy może ono nie powrócić? 18. Jak często zdarzają się powikłania (np. infekcja czy krwiak) po tego typu operacjach, jakie mogą być ich konsekwencje? |
|
|
|
#9300 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
tak od paru tygodni czytam Was i w końcu zdecydowałam się napisać. Zaczynam być przerażona , bo 15. 01 mam już operację. Mam nadzieję, że z Wami łatwiej będzie mi dojść do siebie. Ja też dziś piję już 3 kawę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

przedpo 24.01- 16 

a nie chciało jej się do nas przyłączyć,bo ma mnie!!!i te najprostsze rzeczy jej tłumaczę,a trudniejsze odsyłam poczytać..

zawsze podziwialam kobiety ktore staja przed lustrem i mowia jakie one sa piekne no ja tak nie umiem
niestety ja mam tak że na widok krwi od razu mi się słabo robi i jestem bliska omdleniu. W ogóle wszystko co związane ze szpitalem mnie przeraża ..... dlatego ciężko będzie przeżyć tą operację hehe. A ostatnio nawet miałam taką sytuację że byłam w szpitalu na odwiedzinach, i postałam tam chwilę to już od tego zapachu i duchoty zaczęło mi się robić gorąco, później słabo i już prawie bym upadła na ziemię ..... musiałam szybko wyjść na świeże powietrze