|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy
O, odnośnie fb też mnie wkurzają te pseudo-szczerze życzenia, które każdy pisze każdemu. Ja składam życzenia tylko tym, na których mi naprawdę zależy i przede wszystkim musiałabym na głowę upaść żeby robić to przez fejsa ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Sun, a ty mieszkasz w jakimś akademiku czy co?
|
|
|
|
#4592 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Konto usunięte
|
Ja Cię tu zrzezałam (później stwierdziłam, że za bardzo mnie poniosło...), a Ty jeszcze zamiast się wkurzyć, dziękujesz
![]() Nie gniewaj się, jakby co i mam nadzieję, że szybko poczujesz się już w pełni szczęśliwa i pewna siebie Ja Ci wyślę linka do oferty, gdzie wynajmuję pokój ![]() Nie do końca aktualne, ale są zdjęcia (oprócz kuchni strasznie dołujące, na żywo lepiej). [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38519511]ja lubię taki. i gaszonej świeczki również[/QUOTE] Ja też, ale od nadmiaru głowa zaczyna boleć
|
|
|
|
#4594 |
|
Konto usunięte
|
Ja właśnie lubię kiedy zaczynam smęcić, a ktoś mnie skopie po tyłku, bo to mi daje siłę do działania. Nienawidzę za to głaskania po głowie i biadolenia razem ze mną.
Właśnie, że fajnie to wygląda i nie jest jakoś okropnie drogo... |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja pierniczę, znowu mnie gardło boli ;/;/;/ czy w waszym otoczeniu też wszystkie kobitki zachodzą w ciążę? bo powiem Wam ze powoli aż sama się nakręcam na to... Miałam okres ze mówiłam zdecydowane NIE a teraz przeklinam nasza sytuację finansowo-pracową która nam na to nie pozwala Sun, to rzeczywiście oryginalny pomysł my w ten piatek byliśmy w Ikei i znowu dokupiliśmy świeczek.... Maaaaatko już ponad 150 mamy (tealightów). Niezły ze mnie chomik....... |
|
|
|
#4596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Biedna jesteś z tym chorowaniem, zdrówka!
Cytat:
![]() A ja bym chciała za 2 lata ![]() Cytat:
|
|
#4597 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na szczęście temat dzieciaków jest odległy o galaktyki świetlne. I całe szczęście, jeszcze bardziej bym się tylko dołowała.
Chociaż mam ochotę zapytać siorki jak tam jej idą starania, ale wiem, że to nietaktowne, więc się powstrzymam. |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
We wrocławiu mieli duuuuuuuuuuuuuuużo
wzięliśmy takie zwykłe i różne zapachowe Ja dostałam kopa żeby jeszcze bardziej dążyć do lepszej umowy... |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka prawie gotowa, piekę też szarlotkę z orzechami, mam nadzieje, że mi wyjdzie
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie nie wyobrażam sobie bycia mamą.A moje koleżanki w ciąży wszystkie chyba No oprócz dwóch Dziś śniło mi się, że następna z nich zaciążyła
|
|
|
|
|
#4601 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o mieszkanie, to fajnie całkiem, ale dość drogo jak na to, że właściwie to już na wsi, a nie w mieście, ulica, przy której mieszkamy jest praktycznie nieodśnieżana i ten wysoki standard był kiedyś wysokim standardem... Zawsze zdarzają się ludzie totalnie nieszanujący tego, co wspólne i są rzeczy popsute. Doprosić się o wymianę uszkodzonego tostera, czy czajnika, to cud. Pralka jak się zepsuje, to właścicielka czeka z fachowcem do momentu, w którym pomarudzi jej o tym większość lokatorów (a nie wszyscy się tu opierają)... No, ale ogólnie to nam pasuje, bo jeszcze mamy zamiar tu pomieszkać ![]() Cytat:
![]() Tak, w moim otoczeniu zaręczyny/śluby/ciąże ![]() Jaaaaki chomiczek z Ciebie Żele, szampony, świeczki, lakiery do paznokci z tego co pamiętam też ![]() Ale w kwestii Ikei to cóż - tylko Tż mnie hamuje, ja podejrzewam, że kupowałabym tam dużo więcej, gdy już się wybierzemy do Wro On jest moim głosem rozsądku tam ![]() Dziewczyny, muszę się pochwalić normalnie - dziś po raz pierwszy ugotowałam rosołek pyszniutki jak mamy Jednak to prawda, że na rosół trzeba mieć czas i cierpliwość... Kiedyś próbowałam go ugotować na szybko, a teraz sobie pyrka i pyrka, mniam ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() Może chwilowy brak dostawy... ![]() Cytat:
Ja np. wiedziałam, że siostra się z mężem stara o dzidzię i że mają problemy z tym, to nie pytałam... Ale odkąd w ciąży jest, to mogłaby o tym mówić i mówić ![]() Szczerze mówiąc bardzo chciałabym zostać chrzestną tego maluszka ![]() Ale nie chcę się nastawiać, żeby mi przykro nie było, jak siostra zdecyduje inaczej W końcu to decyzja rodziców ![]() Dobre postanowienie.Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#4602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie pani teacherko proszę częściej zaglądać. heh a może jakiś weekend nad morzem czy w górach sobie zorganizujecie w ramach ferii zimowych. jakiś szczyrk czy cuś takiego,. z wrocławia to już rzut beretem (tak wiem gdzie mieszkacie ). mówisz że zamulasz ostatnio i masz wszystkiego dość oblookaj coś na gruponie tż za niedlugo dostanie wyrównanie z art. 30 (przynajmniej u mnie nauczyciele dostaną, tylko nie wiem czy na 100% przysługuje n. kontraktowemu). a tż nie stara się o staż na mianowanego? a ty coś robisz w keirunku awansu zawodowego skoro już wyciągnełam tematy zawodowe![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Cytat:
Mój na szczęście nie ma zamiłowania do historii. Ja się za to wciągnęłam w top gear uwielbiam gości!a teraz na tapecie Dakar i oglądam codziennie relację o 23 na eurosporcie. a w tzrech króli musiałam dzwonić do cyfry dlaczego nei mam tego kanału bo się chłopak mało co nei obsrał za tym dakarem. a później się okazało że jednak jest na szarym końcu listy....
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
whenee, Tż w tamtym roku szkolnym zrobił kontraktowego więc do mianowanego musi czekać. Wyrównanie tzn? trzynastka czy coś jeszcze nadprogramowego?;>
Ja jako że pracuję w przedszkolu niepublicznym to nie robię stażu Dupa, trzeci rok pracuję a i tak jakby nawet się trafiło coś w publicznym sektorze to dalej bym była stażystką;/ Ja to w ogóle teraz mam umowę zlecenie Mnie to się niezmiennie marzy Londyn... ale nawet głupie 2 dni to ponad tysiak grubo potrzebba... Tż ferie już w poniedziałek zaczyna, ja wzięłam parę dni wolnego od 21.01 bo inaczej bym żadnej wypłaty do domu nie przyniosła ze stycznia. |
|
|
|
#4605 |
|
Konto usunięte
|
Whenee, mnie Tż ostatnio tymi Wojnami magazynowymi męczył
I jeszcze tłumaczył, że mnie jako ekonomistę to powinno zainteresować ![]() No bo kupują i wyceniają w głowie, ile mogą na tym zarobić prawie w ciemno i odsprzedają za więcej ![]() No cud, miód i orzeszki. Nie wiedziałam, że ekonomista i handlowiec mają tak wiele wspólnego ![]() Ogólnie ja nie znam jeszcze tak tych programów i ich tytułów. Ale zdążyłam ogarnąć, że Tż ubóstwia też Bear'a Grylls'a, a mnie facet śmieszy. Jedynie co, to trzeba przyznać, że facet ciało ma sexy ![]() A jeśli chodzi o rosołek, to dla mnie hańba dodawać do niego kostki rosołowe lub vegetę. Z przypraw tylko: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w kulkach i sól. Jako doprawiacz jeszcze zielenina w postaci lubczyku/czyli maggi tzw. ![]() Nie umiałam zrobić wcześniej takiego, ale wiedziałam jaki lubię ![]() Mama Tż robi właśnie na rosołkach i daje mało warzyw, średnio mi smakuję i robię z niego pomidorówkę Nawet Tż woli mojej mamy ![]() Mam nadzieję, że od dziś i mój
|
|
|
|
#4606 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- hyhyhy
|
||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
U nas bratowa rodzi w marcu. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę tą niunię. Uwielbiam dzieci, szczególnie takie niemowlaczki
Zastanawiam się co kupić bobasowi, bo ja będziemy lecieć, to bierzemy tylko bagaż podręczny, przed świętami jak wysyłałam paczkę do Pl, to kupiliśmy taki kosz wiklinowy z wyprawką, więc teraz myślę, że kupimy jakiś ciuszek i mały drobiazg, żeby nic wielkiego nie brać. Najwyżej coś jeszcze dokupimy w Pl. |
|
|
|
#4608 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- super są!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
miałam koszmar bo raz mi się śniło, że zaszłam. myślałam, że się pochlastam
|
||
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do jego ciała to już inna historia
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W sumie może nie zdążyłam się wciągnąć, bo tylko słyszałam wcześniej o tym programie, co prowadzi A teraz zobaczyłam kilka fragmentów i tyle ![]() Bardziej mnie śmieszy wpatrzony w tv Tż :P To dla mnie nowość, wcześniej oglądał te rzeczy pod moją nieobecność, u siebie w domu
|
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w praktyce to jeszcze nie wiem jak to obliczać bo dopiero zaniosłam do urzędu miasta wyliczenia. ale tż niech się dopyta księgowej albo kadrowej wg mnie dostanie http://biznes.interia.pl/news/w-styc...ostana,1750922 ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
of cors ze hańba i profanacja dodawać vegetę i rosołek ale czasem to mi nie wyjdzie i muszę czymś smak nadrobić, a najprościej rosołkiem w kostce. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38521457]U mnie zachodzą jakieś dalsze osoby, co widzę z face, ale takie z bliższych to nie. Jedna teraz rodzi na dniach z pracy, inna, ale to znajoma tż urodziła w lato.[/QUOTE] hehe jak nie widze na fejsie czy ktoś mi doniesie to nie wiem nic. a u mnie kuzynki (kuzynka i jej bratowa)obie zaszły w prawie w jednym czasie, dziewczynka urodziła się 02.07 a chłopczyk 20.07 także jedno było planowane a drugie wpadka:P z resztą u mnie w rodzinie same dzieci-wpadki:P aż dziwne że mi się nie przytrafiło....![]() ale z jednej strony jak bym już wpadła to sytuacja by się jakoś ułożyła, dalibyśmy sobie radę i mieszkanie by się znalazło,wózki, ciuszki, foteliki, wanienki
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, z mojej córuni na razie nici. a właściwie okres:p
whenee, dzięki za info. ale tza szkoła to w takiej dziadowskiej gminie, że na nic nie maja kasy. nagród dla nauczycieli tez nie było. więc się nie napalam na nic... Sun co do mojego chomikowania - zapasy jedzonka tez ciągle mamy A kosmetyki lubię zmieniać co dzień ;D
|
|
|
|
#4613 |
|
Konto usunięte
|
teacherka - Ty wspominałaś coś o diecie i 1200 kcal, nie? Znalazłam super stroną z której sama zaczęłam korzystać http://www.tabele-kalorii.pl/
bluesky - daj tej szarlotki ![]() Idę dalej ćwiczyć, na razie tylko spaliłam 150 kcal
|
|
|
|
#4614 |
|
Konto usunięte
|
Powiem wam jaki mam plan szatański. Na początku roku jak się z moimi współlokatorkami wprowadzałyśmy to każda z nas miała własny płyn do naczyń i każda używała swojego. Potem jakoś te płyny się pokończyły, a butelki puste dalej stoją (poza moją ofc), ale tylko ja kupiłam nowy i postawiłam w kuchni żeby się zaraz na drugi dzień zdziwić, że chyba jest uznany za do ogólnego użytku, bo każda sobie brała nie pytając nawet o pozwolenie, no ale ok. Teraz ten płyn jest już na dosłownym wykończeniu, zostały ostatnie resztki, a w zlewie garów sterta (mój 1 talerz). Ja już sobie nowy płyn kupiłam, stoi schowany w biurku, ale u dziewczyn to się chyba nie zanosi, więc mam plan taki, że jak jutro rano będe wynosić śmieci (bo przecież tylko ja to robię, w końcu mam po drodze) powywalam wszystkie te puste butelki, a swój nowy płyn dalej będę chować Ciekawe czy się któraś ruszy żeby kupić (ok, jedna, ta co jest bardzo fajna pewnie się domyśli), a jak już łaskawie któraś kupi to zapytam z rozbrajającą szczerością czy mogę sobie go używać Nie wiem, może jestem perfidna, bo płyn to grosze, ale chodzi o zasadę i o to, że ja naprawdę mam ciekawsze wydatki niż sponsorować co 2 tygodnie płyn do naczyń dla 5 obcych mi osób...
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie zrobiłabym tak samo. mogłyby równie dobrze zaproponować dorzucenie się do płynu skoro ty go kupiłaś a one używają
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia tak. I jak tylko mi się okres skończy to się wezmę
nooo, może 1300 ;p Nouvelle, słusznie robisz. My kiedys mieszkaliśmy na stancji z włascicielem i jedną dziwną dziewczyną. Zasada była taka, że każdy miał wszystko swoje. No i szybko zaczęliśmy zauważać, że dziewczynie koło środy kończyl się papier toaletowy. A do piątku na stancji siedziała. Nie mieliśmy pewności, więc ustaliliśmy że po użyciu papieru obrywamy kącik i tak zostawiamy rolkę. Stąd była pewność że używa naszeog papieru. Aaaa swoją drogą rąk też nigdy nie myła (fffffuuuuuuuuuuuuuuuu! Mamy 100% pewność bo wc było bez umywalki;P) ale kiedyś wypadła wściekła z toalety jak postanowiliśmy przestać jej sponsorować papier. W popłochu pobiegła do pokoju na poszukiwania.... :PPP To dopiero byliśmy wredni;P ale ile można, po paru tygodniach powiedzieliśmy dość A co do płynu do naczyń to nasze najnowsze odkrycie to płyn do naczyń z Lidla z serii W5 jabłkowy. Naczynia się błyszczą i nie ma smug ![]()
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4618 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38527450]teacherka - Ty wspominałaś coś o diecie i 1200 kcal, nie? Znalazłam super stroną z której sama zaczęłam korzystać http://www.tabele-kalorii.pl/[/QUOTE]
Świetna stronka Nouvelle, ja bym wyrzuciła, ale tylko tę po swoim płynie ![]() A tak w ogóle to to są właśnie uroki akademika ![]() Mi się już nawet nie chce o tym gadać, 2 lata mieszkałam z parą, która nie dość, że nie sprzątała wg grafika, to jeszcze nawet miała trudności z posprzątaniem po sobie i swoich gościach... A żeby było mało, to ci ludzie nie szanowali tego jak ktoś inny (czyli ja i moja współlokatorka, później ja i Tż) posprzątał . Umyta podłoga, to nic - po co zdejmować buty ubabrane z błota... Umyte blaty na szafkach... Spoko, w końcu jest na czym robić (i nie posprzątać po tym) pierogi ![]() Jak im się kończyły naczynia czyste, łapali się naszych, aż nie miałam na czym sobie zrobić śniadania A że byli kilka lat starsi (mieszkali, a nie byli już studentami) i wypyskowani, to nie dało się zwrócić uwagi...Wcześniej miałam aneks na 4 osoby, teraz kuchnię przypadającą na 11 osób i owszem, tu czasem też pomarudzę, ale wtedy przypominam sobie tę parkę z akademika i mi się robi trochę lepiej ![]() I powiem Wam, że nigdy dotąd nie spotkałam takich syfiarzy jak ich :P ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Ja dziś po południu trochę ruszyłam z pracą mgr Może jednak napiszę to dziadostwo w terminie
Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2013-01-08 o 21:14 |
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 | ||||||
|
Konto usunięte
|
To wcale nie szatański plan, ale bardzo racjonalny. Dla mnie to normalne, że jak się razem mieszka, to albo każdy ma swoje, ale kupujemy na zmianę. Mam to samo w pracy. Ja po sobie wszystko myję a w zlewie sterta garów, których nikt nie ruszy. Płyn jest służbowy, ale też ciężko jest coś po sobie ogarnąć
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
btw. spaliłam dziś 403 kcal ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Nie opowiadałam Wam jak opier... kolesia na Sylwku u mnie? Przyszedł, widziałam go pierwszy raz na oczy, a ten mi grzebie po szafkach, zagląda po kątach! Potem wziął moją koleżankę (z nią przyszedł) i poszli się teges do sypialni. Ale dostał ochrzan. A jaki był urażony . Potem zaś poszliśmy na fajerwerki, to wszedł w psią kupę i był wielce poruszony, że miałam czelność wyprosić go na korytarz aby wyczyścił buty, bo "jemu nikt nie rozkazuje". No sorry, byłam najwidoczniej pierwszą![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
mam płyn do szyb i ściereczki. kostki do zmywarki natomiast się nie nadają Idę spaciu dziewuszki, do juterka, papa Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-01-08 o 21:57 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Miałam okres ze mówiłam zdecydowane NIE a teraz przeklinam nasza sytuację finansowo-pracową która nam na to nie pozwala

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dobre postanowienie.