|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
ja też na ostatnim szczepieniu kłułam Hankę tymi NFZ - owskimi szczepionkami (ba! my tak od początku ) do tego była ostatnia na pneumokoki, więc razem 4 wkłucia...owszem było dużo płaczu, tekstów lekarki i pielęgniarki w styl;u "widzi pani, ile to stresu dziecko kosztuje??" też wysłuchałam. ale jakoś nie nazywam siebie niedobrym rodzicem. myślę, że Hania mi to wybaczyła. i u nas nie chodziło o kwestię pieniędzy - stać nas by było na te skojarzone szczepienia, ale o tym, jak i czym, będziemy ją szczepić zdecydowaliśmy wspólnie z TŻ jeszcze w ciąży. i uważam, że to był dobry wybór.
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() a z tym szczepieniem to mnie zdziwiłas, bo do tej pory mi lekarze mówili,że nie mogę już wrócić do nieskojarzonych , w drugą stronę tak (ze zwykłych na skojarzone ) ale odwrotnie już nie
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
mamad1 ze mnie to dopiero niedobra mama, bo oprócz szczepień na NFZ w PL to doszczepiliśmy jeszcze tutaj na meningo i pneumokoki więc Szymek to dopiero był kłuty
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dziubek współczuję pęcherza, coś mnie dawno nie łapie tfu tfu ... Taka pustka w głowie, przeleciałam 3 str i nie wiem co mam napisać. Mamad, Pieleszka jakim prawem lekarze mogą takie aluzje rzucać rodzicom? To wasz wybór do diaska... mamad nie przejmuj się głupim gadaniem. Marzena ciekawe co powie... a jak wyglądają te odwapnienia? bo na dworze przy normalnym świetle zajrzałam sarze do paszczy i coś te jej zęby... szybko to było bo nie dała dokładnie obejrzeć, ale jakby nie miały jednolitego koloru. nie wiem. ![]() Ania pokaż Adasia w łóżku. Od kiedy będzie w nim spał? Brumek powodzenia u lekarza . Pieleszka zdrówka dla Hanki. Dewik z polecenia niania? jakie stawki u was? Kolina mi też się podobają takie proste imiona, jednak u mnie Leon jest nr jeden narazie. A jak kiedyś będę w ciaży to mi się 100 razy odmieni. W makro promocja na zielone pampki - przy zakupie dwóch pudeł ( 5 jest 82 szt) jedno kosztuje 62, 30. Kupiłam 4( trzeba parami) , To chyba się opłaca? Zauważyłam że ogólnie taniej wychodzi mleko i słoiczki, kaszki. Jakoś za rzadko tam bywam. U nas noc była bez smoka. Teraz ją położyłam, myślę że uśnie bez. Może się uda ? Smoczków jeszcze nie pocięłam...
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
pamieta mnie ktos jeszcze? ![]() nie nadrabiam, brak czasu, sily, checi ![]() u nas ok. mdlosci i wymioty przeszly, ale z drobna pomoca szpitala - 4 dni na kroplowkach i zastrzykach i zyje, bo schudlam 4 kg w ciagu 3 tyg i prawie sie odwodnilam, po calodziennych wymiotach, wiec lekarz biegiem skierowanie do szpitala pisal. Marysia przezyla rozlake z mama, ja rowniez, ze wstydem powiem, ze wiekszosc czasu tam przespalam, wiec nie myslalam. Ale jak wyszlam w niedziele i pojechalam po nia do mamy, przywitala mnie z taka radoscia, ze az lezka sie w oku zakrecila. Marysia chodzi do zlobka, wrecz w podskokach, baaaa jak po nia przychodze to widac, ze sie swietnie tam bawila i nie chce jej sie wychodzic w domu broi co nie miara, gadac jej sie nie chce, ale broic to pierwsza jest. To tyle u nas, moze jakos sie wbije w rozmowe to bede wiedziec co u was.
|
#1086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My bylismy z Julcia dwa razy, a póki co śniegu u nas nie ma wcale.Cytat:
ja też nie umię Cytat:
gdzie tak sie załatwiłaś?Cytat:
Cytat:
za smoka.A do makro to chyba trzeba mieć kartę, nie?Kiedyś jeździłam właśnie na kartę, a teraz już tata nie ma. Patik- może byś z Sarą odwiedziła nas któregoś pięknego dnia? Byłam z maluchami na spacerze( drugi raz sama ).Dzisiaj obliczyłam kiedy wracam do pracy- 27 maja
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-08 o 16:16 |
||||||
|
|
|
#1087 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() AgaG zapomniałam pisać, ślicznego masz wojaka .
|
|||
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego nie dałaś znać że jesteś w szpitalu
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
Eve ja też właśnie wczoraj o Tobie myślałam, miałam pisać na głównym gdzie się podziewasz. Oj, to nieciekawie ze szpitalem. Dobrze, że wypoczęłaś
.Oliweczka jak logistycznie ogarniasz spacer z dwójką bąbli? |
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
bo mialam takie samopoczucie ze od swiat prawie wogole nie bylo mnie na necie.
caly czas wymioty i mdlosci, wiec wykonczylam sie, sylwestra tez spedzilam w wiekszosc i z glowa w kibelku i juz wtedy czulam sie strasznie i myslalam, sama jechac do szpitala, ale mialam wizyte na 3 stycznia wiec jakos wytrzymalam i pojechalam, a lekarz pobladl jak mnie zobaczyl taka kredowo biala, z wyschnietymi ustami i zbadala mnie i usg zrobil i wypisal skierowanie do szpitala. Z dzidzia ok, fika , prezy sie i wogole. ma juz 5 cm i 12 tygodni Cytat:
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co P. pomagał nam się wyszykować(ubrać), więc pół biedy z wyjściem. Natomiast na dworze- Julcia grzecznie siedzi w wózku, Mateuszek przeważnie śpi, więc nie ma żadnych problemów, a po powrocie do domu najpierw sama się szybko rozbieram, potem Julcię z kurtki, czapki rękawic, następnie wyjmuję Mateuszka-kładę do łóżeczka i rozpinam z kombinezonu, zdejmuję czapkę, szalik i idę z Julą schować wózek do pomieszczenia gospodarczego. Potem rozbieram Julcie z butów i spodni szelkowych i zabieramy się za wyjmowanie Mateusza z kombinezonu-chyba, że śpi, to go nie wyjmuję. Ale szczegółowo opisałam...pewnie nie o to Ci chodziło/
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zadomowienie
|
Hmm, może miałabyś czas w niedzielę? Mam zajęcia do 14.30, pojechałabym do rodziców, zjadła obiadek i wróciła z Malwinką do centrum? Chyba, że bez bąbla, to na 14.35
. A gdzie ewentualnie byś chciała się spotkać? Może w Galerii Echo?Cytat:
. Masz trochę ubierania przed i rozbierania po spacerku. Mnie zawsze robi się gorąco na samą myśl o wychodzeniu. Malwiś mi ucieka, kiedy ja jestem ubrana, ona ma największy ubaw .
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad, trzebabyło zapytać jaki mają z tego procencik, że tak im zależy
![]() Dziubku, współczuję zapalenia pęcherza Ja odpukać mam już długo spokój.AgaG, u nas też dużo śniegu, bialusieńko, ale chodniki za bardzo odśniezone i do sklepu musiałam wyciągnąć wózek... Fajnie, że Antosiowi tak się podobało ![]() Agula, jak mieszkanko? Eweve, ale Cię ścięło Patik, za noc bez smoka.Pieleszko, to dobrze, że Hania osłuchowo czysta Gdzie Lili? |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Evve omg, ale Cię wzięło
straszne takie wymioty, przy Marysi chyba tak nie miałaś?DaKaro co to ZZL? A czym się zajmowałas za granicą jak pracowałas? Oliweczka odwiedzę, ale nie wiem kiedy. Powiem Ci, że ostatnio wcale mi się nie chce nigdzie jeździć, wychodzić... dzisiaj jak musiałam jechać do miasta to z niechęcią... czekamy na wiosnę I odzwyczaiłam sie od jeżdżenia z sarą sama, na taką dłuższą trasę to już może bym się bała ![]() Ostatnio sama z nią jeździłam wtedy jak się z Tobą umówiłam. Muszę Wam sprzedać przepis na pyszną sałatkę. Warstwowa. Brzmi banalnie,smakuje wyśmienicie. Pierś kroję i dobrze podsmażam sypiąc przyprawą do gyrosa. Daję do salaterki. Na to pokrojony ser feta w kostkę. Na koniec pomidory pokrojone w kostkę. I robię dressing- śmietanę mieszam z majonezem ( więcej śmietany ) , wyciskam 2-3 ząbki czosnku i dodaję pieprzu. Polewam sałatkę. Prażę na patelni migdały ( wiórki pokrojone kupiłam) i posypuję całość. Pycha! p.s. dressing idealny do sałatek obiadowych, często daję do samej kapusty pekińskiej i dobrze smakuje.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2013-01-08 o 16:49 |
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepis brzmi smakowicie .
|
|
|
|
|
#1096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nateczka, nie zacytowało mi Ciebie, wiem że mialam zaznaczone, a teraz nie wiem co miałam napisać
Cytat:
1 -po moim trupie a za 2 i 3 masz wielkiego ![]() Cytat:
jeszcze nie Jak u stomatologa? Cytat:
mam nadzieję ![]() zdjęcia pamiętam, świetne były! ![]() łóżeczko wrzucam poniżej A ja zapomniałam Ci napisać, że Antoś ślicznie wygląda!Przystojniak mały! Cytat:
1 - pewnie przez to, ja jednak wierzę że wreszcie Twoje marzenie się spełni!2 - absolutnie tak nie myśl!!! My szczepimy skojarzonymi, drugiego też tak samo będziemy szczepić, w nosie mam pielęgniarkę która usiłuje mi dać do zrozumienia że jestem okropna narażając dziecko na ból. Naprawdę, chyba mają coś z tego... Cytat:
dokładnie tak! Łóżko jest TAKIE, wersja wenge z piesiem. W najbliższych dniach Adaś będzie już na nim spał, tylko brakuje nam czasu żeby ostateczne przemeblowanie zrobić. Poustawiamy wszystko tam gdzie ma być, myślę że do weekendu się wyrobimy ![]() Zrobiłam wczoraj i dziś zakupy na wyprzedażach, kupiłam buty zimowe sobie i Adasiowi, żakiet czarny za 30 zł i dwie pary spodni ciążowych w H&M, dużo rzeczy bym jeszcze kupiła, ale muszę sobie tłumaczyć że teraz mi to niepotrzebne bo i tak się niedługo nie zmieszczę
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
My od początku szczepiliśmy tymi na NFZ, tylko na poprzednim szczepieniu pielegniarka zasugerowała, żeby tą ostatnią dać skojarzoną, bo dziecko duże, będzie mieć uraz po 3 itp. I w sumie nawet wzięłam te pieniądze ze sobą, ale Patryk płakał już na widok białego fartucha, więc stwierdziłam, że trudno - popłacze pół minuty dłużej, a nie będziemy już mieszać z tymi szczepionkami, tym bardziej że lekarka nawet słowem nie wspomniała o skojarzonej. Nawet zważyć się nie dał i wił się na wadze, więc pielęgniarka wpisała niby 10,92 kg, ale tyle na pewno nie ma (myślę, że jakie10,3kg) i 80,5 cm.
Eve witaj ![]() Oliweczko podziwiam za organizację Mam tu koleżankę, która w lutym spodziewa się drugiego dziecka i różnica między maluchami będzie 15 miesięcy, tylko oni nie mają rodziców na miejscu i chyba trudniej im będzie ![]() Natka Lili podobno nie ma czasu na wizaż ![]() Aania za udane zakupy. A łóżko super!Praca? Kiedy to było Na razie nie zapowiada się, żebym miała iść do pracy. Do 67 lat trochę mi jeszcze brakuje, więc pewnie etat mnie nie ominie
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Patryk to chyba wysoki a szczupły co?? mój klocek waży jakoś 13,5 kg i ma 87 cm Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-08 o 19:11 |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rodzice fakt przydają się jak trzeba gdzieś wyjść bez dzieci, albo tylko z jednym a mąż w pracy.Patik- to może bliżej wiosny Ci się zechce Kupujecie coś babciom Waszych dzieci? No i dziadkom? Jak tak, to co? |
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim rodzicom bardzo się podobał, kilka razy mówili że szkoda że trzeba kalendarz zmienić (taka aluzja lekka
|
|
|
#1101 | |||
|
Raczkowanie
|
W ciemno bym nie wzięła opiekunki, wolałabym juz do żłobka dać
.Nigdy jeszcze tak fajny ksiądz nie odwiedził mnie na kolędzie .---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Czytałam ja jak byłam w ciązy, bardzo mi sie podobała.Wtedy to miałam tyle czasu na czytanie... Ja tez mam Natko taka nadzieje ![]() Cytat:
![]() I jak wizyta, Haneczka dała sobie zajrzeć do buzki?Borys by nie dał Cytat:
![]() Cytat:
.Dwa lata nie pracowałam i sie troszke odzyczaiłam.Bede miała pod opieka kolo 50 dzieci(nasz świetlica jest ogromna(zapisanych kolo 500 dzieci)hałas ogromny i to ponowne przyzwyczajenie, ale lubie swoja prace, takze powolutku i sie przyzwyczaje. Bardziej boje sie jak Borys sie przyzwyczai, bedzie musiał , nie ma wyjscia .Bdziemy sie wspierac Aga .Tylko jak ja znajde czas na wizaz? Ide robic mleczko Boryskwoi, bo Tz juz go kapie
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-08 o 20:09 |
|||
|
|
|
#1102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole nigdy nie bylam jakas taka brzydliwa, a dzisiaj odciagniecie kataru Szymkowi spowodowalo spotkanie z Wielkim Uchem. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak przez caly czas. Cytat:
![]() Cytat:
ech a ja nie wiem co, w tamtym roku zrobilam kalendarz, to nie zostal w ogole powieszony
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a Adaś spokojnie spi w nocy? Bo Ja sie zastanawiam nad lozeczkiem juz tylko nie wiem kiedy je dac bo dama to wywija nogami przed snem jakby owsiki miała i boje sie ze to bedzie sajgon z usypianiem ze bedzie uciekać wyrabiać itd
|
|
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Wsadzić w sensie takim, żeby zrobić jakby dodatkowe miejsce do spania? Wydaje mi się że nie, bo jednak dno tej szuflady nie jest aż takie mocne jak stelaż łóżka, cienkie dosyć. Ale jako schowek na różne rzeczy jak najbardziej ![]() Biedna jesteś z tymi dolegliwościami dzięki ![]() Cytat:
zależy jaka noc, czasem śpi spokojnie, czasem trochę się wierci ale nie jest źle. A jak się zbudzi to sobie siada na łóżku i woła, albo wychodzi i przychodzi do mnie, bo szczebelki ma wyjęte
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu u mnie wyciągnięcie szczebelek nic nie da bo i tam nie wejdzie na nasze łóżko, za wysokie jest. Łóżko póki co sie robi powoli ale chce je wymienić min 3 miesiące przed narodzinami bobasa aby dama nie odczula ze jest na boku
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że jednak będzie lepiej ale strasznie się czyta takie smutne Twoje posty
|
|
|
|
|
#1107 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chciałabym , zeby była dobra dla Boryska i zeby sie w tym czasie dobrze z ta Pania czuł i nie tęsknił tak mocno za rodzicami .Oby szybko przeszło Cytat:
, wszystko rozumiem co chce .Nie obwiniaj sie, Patryk nie bedzie tego pamietał, my tez szczepilismy tym refundowanymi i nie żałuję. |
||
|
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ania my patrzymy na lozeczko, co zamiast tej plyty ma stelaz, wtedy mozna dwa lozka w jednym zrobic.
|
|
|
#1109 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podziwiam!Cytat:
Zakupy widze udane .Ja w tym roku robię foto-albumy. |
||||
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
nadrobię oczywiście co do słowa Lekkie zmiany na razie, ale jednak. Dostał antybiotyk. Sumamed tym razem. Ktoś go chyba brał, dobrze kojarzę? Lekarz powiedział, że jego zdaniem ten pierwszy był źle dobrany, inaczej tak by się to nie potoczyło.W jednym uszku też nadal widać jakieś drobne zmiany i dostał na to kropelki. Za 6 dni kontrola. I zakaz spacerów przez ten czas. Kolejny tydzień w domu. A ten mój Tymuś taki dzielny mimo choroby. Tyle że jeść nie chce za bardzo. Ale jest cudownie radosny. Dziś przechodził sam siebie. Myślałam, że go zjem z tego zachwytu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

zapraszam

ja też na ostatnim szczepieniu kłułam Hankę tymi NFZ - owskimi szczepionkami (ba! my tak od początku 
Takie mało realne mi się to wydaje, ale może to kwestia zmęczenia (brakiem światła, zrozumienia, mniejszymi kontaktami społecznymi - bo Święta były)...

12.06.2010
gdzie tak sie załatwiłaś?
za smoka.
).

Ja odpukać mam już długo spokój.