![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Egzorcyzmy
I owszem, myślę, że nie widział ich w taki sposób jak to opisał. Nie znał symboli z którymi są przedstawiani. Michał jeszcze z mieczem jest często przedstawioany , ale reszta?? Ja np nie wiem nawet teraz nic o symbolach, a jestem wierząca.
Jak zamknę oczy i mam sobie przypomnieć coś z obrazu to widzę skrzydła, miecz , długie włosy i taki gruby pasek na gatkach. ![]() A Gabriela kompetnie opisać nie umiem. Nawet mało co o nim wiem. I szczerze... gdyb nie on to pewnie nawet bym nie wiedziała że na 100 % jest taki anioł. Słyszałam, że jest, ale po prostu nie byłam pewna... :/ On nie chodził do kościoła, nie modlił się, był anty nastawiony na "kościół". Szczegółów on nie chciał opowiadać o tym. Wyciągałam z niego siłą jak tam było. Edytowane przez MirellamKoko Czas edycji: 2013-01-08 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Coraz częściej dochodzę do wniosku, że jeśli chodzi o wiedzę to byłabym za☠☠☠istą katoliczką...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
jestę wieszczę
|
Z tego co piszecie jestem opętana, albo dręczą mnie demony. I to od dzieciństwa. Smutne.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
No widzisz. To dobrze. Ja kurcze niby jestem wierząca tzn obchodzę wszystkie święta (szykujemy w domu jedzenie prezenty, opłatek), podchodzę do sakramentów, ale mało co wiem... Do kościoła nie chodzę, nie znam tych wszystkich pieśni
![]() ![]() Ale jak nie mieć skoro nawet w zeszłym roku miałam hmmm dziwną przygodę z księdzem. Sama przyjmowałam księdza jak to się mówi "po kolędzie". Mama w pracy więc stoję sama pod domem jak czopek i czekam na niego. Ok. Widzę idzie batman ![]() Witam się z sąsiadem, mówię że zapraszam księdza na górę. A ksiądz na to "oooo (sapnięcie) nie wiem czy mam wchodzić (puszcza mi oczko) skoro sama jesteś, albo właśnie może powinienem (pokazał biały kieł)". Dziwnie mi się zrobiło.... Ale walę zęby jak głupia. Nim weszliśmy do domu on gada do mnie: -a gdzie narzeczony? - w domu. - a czemu nie tutaj? - yyyy?? czasem przyjezdza. - a czemu nie dzis? - dzis jest u siebie Poważnie... dziwna była ta wizyta... dziwna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Uff, dobrze, że mnie interesuje bardziej ludowa demonologia słowiańska, a nie "diabły chrześcijańskie", jestem bezpieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do twojej za☠☠☠istej wiedzy- aniołowie nie mają ciała, mogą je "przybrać" podobne do człowieka (jak na obrazach ), bo moga kształtować materię pododbnie jak człowiek może , ale w sposób doskonalszy . Ale są istotami doskonalszymi, więc czemu miałyby się upodabniać do ludzi? Dla człowieka, w tym dlatego aby je rozpoznał. Myślisz, ze miałyby jakąkolwiek trudność z odtworzeniem np. postaci z obrazu stworzonego przez człowieka? ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-01-08 o 13:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
jestę wieszczę
|
Mnie najbardziej zadziwia ta "wiedza" o aniołach i demonach. Nie wiedziałam, że ktoś tego wszystkiego dowiódł. Myślałam, że to nadal wiara.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
jestę wieszczę
|
Po pierwsze, Pismo Święte nie jest dla mnie źródłem wiedzy objawionej, bo katoliczką nie jestem.
Po drugie, ciekawy argument, jak w książkach, to wiedza. Wedle tego mamy też leśne duchy. Nie zrozumcie tego źle, bo ja się z tego nie śmieję, sama wierzę w anioły, aczkolwiek... no właśnie, wierzę. Nie wiedziałam, że ktoś już naukowo dowiódł, że w ogóle są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
Ok, ok, wolałam na wszelki wypadek napisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
No właśnie zabawne jest to, że ty nie rozumiesz o co mi chodzi, coś tam sobie ubzdurasz i na podstawie tych bzdur usiłujesz ze mną dyskutować i wykazywać moją niewiedzę. Problem w tym co pogrubione. Przez to cała reszta się sypie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-01-08 o 14:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz że zawsze takie teksty i ataki będą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
#@@#^@!$!^^*&(^!#$
wdech, wydech... TY ubzdurałaś sobie coś na temat tego co ja miałam na myśli. eot bo nie zniese więcej bzdur na temat tego co TOBIE się wydaje, że ja myślę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
a dlaczego jestes tu/ rozmawiasz z osobami wierzącymi skoro nie jesteś wierząca? Dla atakowania? Podważania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myślałam, że ten post jest całkiem jasny https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=210 Zadałam pytanie, uzyskałam odpowiedź, ktoś zadał mi pytanie, uzyskał odpowiedź, nie zrozumiał jej. Tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-01-08 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
OMG rozwalasz mnie. Pokaż mi gdzie twierdzę, że chłopak kłamie to zacznę z tobą dyskutować. Może.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Senses, Koko wspolczuje wam dziewczyny. Sama bylam swiadkiem dziwnych wydarzen, wiele uslyszalam od wiarygodnych, zrownowazonych osob.
Bylam kiedys na mszy u ks. Andrzeja Kowalczyka- egzorcysty, niektorzy ludzie zachowywali sie bardzo dziwnie i byly to osoby, u ktorych wykluczono zaburzenia psychiczne. Ten ksiadz opowiadal wiele historii opetan przez demony i niektorych z nich nie da sie wyjasnic w racjonalny sposob, nawet jak ktos by sie bardzo mocno postaral. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
Kłóćcie się dalej.
Ale do jasnej choinki pozwólcie komuś mieć jego własne przekonania! Jeśli ktoś wierzy w Anioły to niechże sobie wierzy! Nie wiem po co negować takie rzeczy które wynikają z wiary osobistej? Wiara jest sprawą indywidualną, tak samo jak wegetarianizm czy orientacja seksualna. Widział ktoś Anioła - jego sprawa. Ja też mam bardzo silne poczucie posiadania Anioła Stróża - nie wynika to z wiary tylko z wielu aspektów życiowych i co, za chwilę rozpocznie się nagonka bo przecież go nie widziałam to mam we łbie pokręcone i oczywiście depresję a i pewnie jeszcze ktoś mi przypisze schizofrenię. I oczywiście te wieczne prześmiewcze ataki w stronę wierzących. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nope... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.