stres przed ślubem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-22, 08:56   #1
senti83
Przyczajenie

stres przed ślubem

cześć wszytkie przed i te już po moj wielki dzień w czerwcu, i nie ma jako tako jeszcze stresa, ale od pewnego czasu dziwnie się zachowuję tzn.: jestem okropnadla mojego przeszłego męża a przede wszytkim dla mojej kochanej mamci.Wszytko mnie wkurza, załatwianie wszystkich spraw, a najbardziej to mnie chyba boli to że mam wyprowadzić się z mojego rodzinnego domu do TEŚCIÓW. Zadręczam się myślami ze zostawiam rodziców samych sobie a sama bede z "drugimi" rodzicami. ze bedzie im smutno itd. Napiszcie czy tez cos takieo odczuwałyście i poradźcie coś. z góry wielkie dzięki
senti83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 10:58   #2
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: stres przed ślubem

U mnie żadnego stresu nie było ani duzo przed,ani w dzień ślubu. Pełen spokój,aż sama byłam zdziwiona Od czasu ślubu mieszkam u teściowej i raczej sobie tego nie chwalę Czasem tęskno mi za rodzicami,ale zawsze jeździmy do nich w niedzielkę. Niestety zrobiłam się trochę nerwowa od kiedy tu mieszkam,ale mojemu mężowi bardzo zależało aby tu zostać, a co ja dla niego nie zrobię... Zresztę od lata zaczynamy budowę naszego domku,więc wiecznie nie będę mieszkać z teściową pod jednym dachem
Nie martw się senti83 będzie wszystko dobrze

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 13:51   #3
senti83
Przyczajenie

wiem ze bedzie dobrze musi być, ale jakoś tak mi straszni cięzko, jak o tym mówię czy myślę zaraz się wkurzam, teściów nie mam najgorszych - ale ja niestety raczej bede tam mieszkać juz zawsze przynajmniej takie są plany. a co do moich rodziców to bede mogla przychodzic codziennie bo bede mieszkać jakiś kilometr czy dwa dalej, ale DZIĘKI !!!
Stary 2007-03-01, 22:13   #4
aanitkaa
Zadomowienie

no no spolczuje Ci ze bedziesz mieszkac u tesciow ja bym chyba sie niepotrafila odnalesc jestem pol roku po slubie i jeszcze niepowiedzialam do tesciowej mamo jakos niepotrafie mimo ze jak narazie moja tesciowa jest ok ale to dlamnie takie sztuczne do obec baby mowic mamo?!!
ja ogolnie sie nie denerwowalam przed slubem -totalny luzik a myslalam ze umre ze strachu ale dobrze bylo wiec i u Ciebie bedzie
aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 10:10   #5
musicman
Zadomowienie

Ojej, współczuję Ci - co do tego mieszkania z teściami. Ja mam slub też w czerwcu, ale od dawna mieszkamy sami we własnym mieszkaniu i naprawdę nie wyobrażam sobie żeby mogło być naczej. Byłby to dla mnie stres i duże ograniczenie mojej swobody.
U mnie na razie spokój , nie stresujemy się bo i nie ma czym no może czy zdążę zamowić suknię.
Ja próbowałabym za wszelką cenę wynając chociaż kawalerkę, bo u siebie to zawsze u siebie.
trzymaj się cieplutko.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 12:02   #6
olivka_7
Zakorzenienie

My będziemy mieszkać z moimi rodzicami, ale na oddzielnym piętrze, więc prawie tak jak u siebie Al stresik też jest, okropny.Zbyt miła dla mojego przyszłego mężusia to nie jestem ostatnio
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 12:43   #7
kindzia1984
Wtajemniczenie

Ja stresu żadnego nie miałam, zarówno przy załatwianiu spraw przed ślubem, jak i na samej ceremonii. A to, że zamieszkam z teściową bardzo mnie nie przerażało bo przed ślubem to była w porządku babka. Natomias po ślubie katastrofa. Mam nadzieję, że nasza obecność u niej długo już nie potrwa bo duszę, każdy grosz, żeby tylko odłożyć na własne gniazko. I dopnę swego To jest mój cel i męża już też, bo udało mi się go wreszcie przekonać co do słuszności wyprowadzki

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-05, 13:08   #8
Madziarra7887
Raczkowanie

GG do Madziarra7887 Send a message via Skype™ to Madziarra7887

Ja od 3 miesiecy mieszkam z moim Panem u tesciow i jak narazie jest spox. Ogólnie teściów mam ok. Niedługo bedziemy urządzac sobie sypialnie, mamy juz nawet mebelki!!!A co do relacji to bywa różnie.Czasami wydaje mi sie ze jestem okropna!Wszystko mnie drażni!brudna bielizna pouychana gdzie sie tylko da, skarpety wciśnięte w kąt...itd.ale takie chyba są uroki przedślubne.A tak w ogóle to ciesze się ze mieszkamy razem.Lepiej sie poznamy i troche dotrzemy przed ślubem.
Madziarra7887 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-05, 13:52   #9
senti83
Przyczajenie

do musicman: zazdroszczę własnego mieszkania , a co do sukni masz juz jakąś na oku, kiedy zamierzasz wybrać cos już na 100%

ja teściów też mam spox, też będziemy mieszkać na pięterku ( całe dla nas ), to jedyny plus tego, oddzielna kuchnia, oddzielna łazienka- tylko wejście to samo , ostatnio troszkę poprawiłąm nastwienie i musi być dobrze, a co doślubu to na razie mam stresa co do sukni-kurde jakoś nie moge się zdecydować , poza tym z przygotowaniami cały czas do przodu, ale jak pomyślę ze to już za 4 m-ce do mam motylki w brzuchu

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-03 o 11:33 Powód: post pod postem
Stary 2007-03-06, 07:54   #10
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senti83 Pokaż wiadomość
do musicman: zazdroszczę własnego mieszkania , a co do sukni masz juz jakąś na oku, kiedy zamierzasz wybrać cos już na 100%

wczoraj zamówiłam Pronovias - model Levante.
Pisałam na wątku suknia marzeń. POczytaj sobie ten wątek bo dziewczyny wwybrały masę pięknych sukien. Pozdrawiam.
Stary 2007-03-27, 20:54   #11
sunshine1551
Raczkowanie

witam wszystkich, ja wychodze za maż 18 O8 2007 r. Chodż jeszcze jest dużo czasu to sie troche stresuje. Chciałabym zeby wszystko sie udało i goscie byli zadowoleni. Wiem doskonale że po uroczystości zawsze znajdzie sie osoba która obgada wszystko.A najbardziej stresuje sie tym żeby mój brat nie narobił mi obciachu, nie może pic duzo bo dostaje białej gorączki i zrobi przedstawienie przy wszystkich gościach. Tego sie najbardziej obawiam.
sunshine1551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-29, 21:26   #12
ewelinaziaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
wczoraj zamówiłam Pronovias - model Levante.
Pisałam na wątku suknia marzeń. POczytaj sobie ten wątek bo dziewczyny wwybrały masę pięknych sukien. Pozdrawiam.
piękną suknię wybrałaś
ja zastanawiałam sie między ta właśnie a drugą, którą wybrałam ))

ewelinaziaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 11:07   #13
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinaziaja Pokaż wiadomość
piękną suknię wybrałaś
ja zastanawiałam sie między ta właśnie a drugą, którą wybrałam ))
dzieki, a którą Ty wybrłaś?
Stary 2007-03-30, 15:23   #14
ewelinaziaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
dzieki, a którą Ty wybrłaś?
ja w końcu wybrałam agorę, bardzo zbliżoną do tej

ewelinaziaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 20:03   #15
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinaziaja Pokaż wiadomość
ja w końcu wybrałam agorę, bardzo zbliżoną do tej
chyba nie ma jej na stronie madonny, ja nie mogę znależć, możesz pokazać fotkę?
jestem bardzo ciekawa
Stary 2008-12-01, 09:34   #16
aleksandzia
Raczkowanie

Podbijam wątek.

Przed nami jeszcze 2,5 miesiąca, mnóstwo czasu, ale ja już nie wytrzymuję ciśnienia.

Czuję, że każdy ciągnie w swoją stronę - teściowie, którzy zapraszają całkowicie nam obcych ludzi, bo wypada. Mój ojciec, który codziennie do mnie wydzwania i pyta, kiedy wreszcie pójdziemy do restauracji i ciągle mnie męczy, żebym naciskała ludzi te prawie 3 mce przed ślubem, żeby się określili.
Wkurzam się na TŻ, że nie potrafi postawić na swoim, jeśli chodzi o decydowanie o ślubie- z szacunku dla rodziców mówi, żeby robili co chcą.

Czuję się osaczona z każdej strony, każdy czegoś ode mnie wymaga - wypisz zaproszenia, zadzwoń, załatw itp. Nikt w tym wszystkim nie dostrzega, że to dla nas jest najważniejszy dzień, czuję się nieważna i zmęczona tym wszystkim. Sama przestałam już dostrzegać, co w tym wszystkim najważniejsze, przestałam się cieszyć tym ślubem, jest mi po prostu wszystko jedno.

Czuję ogromną presję z każdej strony, wszystko jest praktycznie na naszej głowie, całe wesele i remont mieszkania. Często sobie wyrzucam, ze jestem samolubem, ale chciałabym, żeby ktoś zaczął dostrzegać, co lepsze dla nas, a nie, co lepiej będzie wyglądać dla ludzi.

TŻ mówi, żebym po prostu to olała, ale sama sobie z tym nie mogę poradzić.
Czuję, że niedługo oszaleję.

Edytowane przez aleksandzia
Czas edycji: 2009-01-19 o 11:11
aleksandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 21:44   #17
sabimoto
BAN stały

Oj kochana, nie martw się. Ja do ślubu mam jeszcze trochę czasu, ale już wiem, że będzie podobnie... Nauczona doświadczeniem mogę Ci tylko poradzić, żebyś nie była za wszelką cenę dla wszystkich miła, nie potakiwała, nie dawała sobie czegoś wmówić...

Ja odkąd przestałam w milczeniu znosić wszystkie hasła mojej przyszłej tesciowej o wiele lepiej się czuję - nie chodzi mi o to, żeby 'odszczeknąć' ale żeby nie dusić wszystkiego w sobie. Bo dopóki dasz się traktować jak bezradna dziewczynka, dopóty znajdą się osoby gotowe to wykorzystać.

To ma być TWOJ dzień!!! i masz święte prawo decydować O WSZYSTKIM!!! nawet o kolorze papieru toaletowego jeśli Cię najdzie ochota Mów spokojnie, ale głośno i stanowczo o tym, czego chcesz... zobaczysz, jesli zrobisz to bez nerwów, wyjdzie na Twoje.

Powodzenia
sabimoto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 11:20   #18
aleksandzia
Raczkowanie

Dziękuję za ciepłe słowa

Staram się być stanowcza, ale miła, coś jakby się poprawiło - ale do kiedy?
Echh, już bym chciała mieć to wszystko za sobą
Stary 2008-12-05, 11:26   #19
popscene
Wtajemniczenie

Moja teściowa też wymusiła na nas zaproszenie ludzi, których na oczy nie widziałam. Ale powiedziałam TŻtowi, że to ostatni raz i żeby się lepiej zastanowił, bo jak sytuacja po ślubie się nie zmieni, to nie ma sensu brać ślubu bo i tak będzie rozwód. Obiecał mi, że weźmie sprawy w swoje ręce, bo po prostu nie miał pojęcia że to taki problem. A moja teściówka to bardzo złożony problem, oszczędzę Wam czasu i nie będę pisać Musisz być stanowcza i mów co myślisz. Nie tłamś tego, bo za 30 lat się okaże, że całe swoje życie z mężem byłaś przez to nieszczęśliwa. Ja będę walczyć o moje szczęście, póki mój TŻ będzie przy mnie.
Ja mojemu TŻtowi tłumaczę, że wszystko się zmienia, że niedługo nie będzie "Ty i ja", ale będziemy "my" i nasze zasady. Nie zasady naszej teściowej. Jeśli zależy jej na naszym szczęściu, musi to po prostu uszanować. Musisz to tłumaczyć swojemu przyszłemu mężowi aż do znudzenia. Niech mu to wejdzie głęboko w główkę.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2008-12-05 o 11:28 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 08:51   #20
Assol
Raczkowanie

Ah ten stres!!!!
Slub mam za 6 miesiecy! Na szczescie nikt a nikt nam nie doradza. Moja mam jest daleko a rodzina narzeczonego tez nie mieszka obok nas. Widujemy sie 2 -3 razy na rok. Mysle, ze gdyby mieszkali blizej bylo by nieco inaczej

STRES PRZED SLUBEM!!!! O TAK!!
Wszystko mnie wkurza!!!! Narzeczony nie ma latwo!!!! Niestety Kocham go Ale jakas nie moge byc spokojna. Tak w ogole jestem wybuchowa, a teraz to juz w ogole. Szczegolnie po pracy, nie dobrze . Jeszcze te strachy na temat mamusi czy po slubie bedzie chciala przejac wladze rowniez w naszym zwiazku. Jest to wladcza kobieta i troche marudzaca Nie zapowiada sie na to bo narzeczony nie pozwoli jej na to, a ja tez potrafie zadbac o swoje. ale czasami budzi sie we mnie taka mila dziewczynka a wraz z tym strach przed przyszla mamusia No i w ogole ehhh o co tu chodzi czemu mamy tak stresowac ???
Ale nie zawsze sie da pochamowac emocje Czy ktos ma podobnie czy jestem zla niedobra i nienormalna????? AAAAA
Assol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 08:43   #21
aleksandzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Assol Pokaż wiadomość
Ah ten stres!!!!
Slub mam za 6 miesiecy! Na szczescie nikt a nikt nam nie doradza. Moja mam jest daleko a rodzina narzeczonego tez nie mieszka obok nas. Widujemy sie 2 -3 razy na rok. Mysle, ze gdyby mieszkali blizej bylo by nieco inaczej

STRES PRZED SLUBEM!!!! O TAK!!
Wszystko mnie wkurza!!!! Narzeczony nie ma latwo!!!! Niestety Kocham go Ale jakas nie moge byc spokojna. Tak w ogole jestem wybuchowa, a teraz to juz w ogole. Szczegolnie po pracy, nie dobrze . Jeszcze te strachy na temat mamusi czy po slubie bedzie chciala przejac wladze rowniez w naszym zwiazku. Jest to wladcza kobieta i troche marudzaca Nie zapowiada sie na to bo narzeczony nie pozwoli jej na to, a ja tez potrafie zadbac o swoje. ale czasami budzi sie we mnie taka mila dziewczynka a wraz z tym strach przed przyszla mamusia No i w ogole ehhh o co tu chodzi czemu mamy tak stresowac ???
Ale nie zawsze sie da pochamowac emocje Czy ktos ma podobnie czy jestem zla niedobra i nienormalna????? AAAAA
Wiesz, ja mam ślub w tę sobotę i stres minął mi jakiś czas temu.
Wszystko chyba wynika z presji, jaką się samemu sobie narzuca: idealne wesele, idealne małżeństwo. Ja odpuściłam, bo szkoda zdrowia.
Pomogło mi też to, że ostatnie 2 tyg leżałam w szpitalu i martwiłam się tylko, czy mnie wypuszczą na ślub

Nie jesteś niedobra, tylko może za bardzo chcesz wszystko po swojemu? Bo ja tak mam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości