Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 15:36   #2551
surka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Moja babcia z rzeszowskiego-tez u niej się szło ,,na pole".Na Zamojszczyźnie tez niektorzy tak mowią.A u mnie na Śląsku ,,na dwór"
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38521132]No dla mnie to kiedyś też był szok :P

Ja jestem ze Śląska i u nas jest dwór, a tak naprawdę to plac :P
Idzie się na plac :P[/QUOTE]

Ja jestem z dolnośląskiego i u nas jest na dwór, podwórko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Z rana wsunelam dwa paczki z lukrem i nadzieniem rozanymbo kolo zlobka mojej malej jest piekarnia gdzie maja najpyszniejsze
Ja wczoraj jak szłam do mamy to zboczyłam z trasy i weszłam do ulubionej piekarni po pączka z budyniem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:37   #2552
d0tkaaa
Zakorzenienie

zbieram informacje na temat wozkow powiedzcie mi wiem ze pompowane kola sa chyba lepsze ( tak?) lepsze sa skretne czy nie? i czy jedne wieksze a drugie mniejsze czy tej samej wielkosci??

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:40   #2553
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jak ja uwielbiam to słowo "pole"Ja z innego rejonu, a babcia mieszkła w młodości w Tarnowie i ona zawsze idźże na pole, a ja na jakie pole, mówi się na dwór i tak w kółko Nigdy się babcia nie anuczyła a ja przywykłąm
Hahah też byłam zdziwiona jak pojechałam do Tarnowa do rodziny tż-ta i mówili "chodźcie, idziemy na pole". A ja się później tż-ta pytałam "na jakie pole? Przecież tu centrum miasta, więc pól nie ma" I też mi musiał tłumaczyć o co chodzi. U mnie też się mówi zawsze "idę na dwór" Ale już się przyzwyczaiłam bo prawie cała rodzina tż tak mówi. Nawet jego babcia, która nie mieszka w małopolsce, ale uzależniła się od reszty rodziny

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:41   #2554
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Fasolka szparagowa Mi się tak chce fasolki szparagowej od jakiegoś czasu, że szok. A fasolkę szparagową świeżą miałaś czy ze słoika marynowaną? Bo mi się świeżej chce, takiej na patelni smażonej z masełkiem

Kupuję mrożoną z hortexu i gotuję, smakuje podobnie jak świeża, tylko jest trochę jakby bardziej zwiotczała, ale cóż o tej porze roku świeżej się nie uświadczy. Polewam ją masłem z bułką tartą, troche to nie zdrowe, ale póki nic nie przytyłam to sobie pozwalam Mnie nie wchodzą żadne surowe warzywa, mój żołądek ich nie przyjmuje, przez co jestem zmuszona z warzyw jeść gotowane mrożonki. Aktualnie fasolka, bób i brokuły to moje przeboje

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:42   #2555
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
też mi się zawsze to podobało

uf dziewczyny, dalej macie mdłości? bo ja mam jakiś nawrót od 2 dni
Ja niestety już raz dzisiaj byłam w wc

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
zbieram informacje na temat wozkow powiedzcie mi wiem ze pompowane kola sa chyba lepsze ( tak?) lepsze sa skretne czy nie? i czy jedne wieksze a drugie mniejsze czy tej samej wielkosci??
Pompowane i przednie skrętne z możliwością blokady, tyle wim i nic poza tym
Stary 2013-01-08, 15:42   #2556
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj jak szłam do mamy to zboczyłam z trasy i weszłam do ulubionej piekarni po pączka z budyniem
Ja też uwielbiam pączki z budyniem Kiedyś wykupiłam wszystkie z piekarni

Milenka
Stary 2013-01-08, 15:45   #2557
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam pączki z budyniem Kiedyś wykupiłam wszystkie z piekarni
Muszę zapisać w kalendarzu, moja pierwsza zachcianka
Stary 2013-01-08, 15:46   #2558
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Kupuję mrożoną z hortexu i gotuję, smakuje podobnie jak świeża, tylko jest trochę jakby bardziej zwiotczała, ale cóż o tej porze roku świeżej się nie uświadczy. Polewam ją masłem z bułką tartą, troche to nie zdrowe, ale póki nic nie przytyłam to sobie pozwalam Mnie nie wchodzą żadne surowe warzywa, mój żołądek ich nie przyjmuje, przez co jestem zmuszona z warzyw jeść gotowane mrożonki. Aktualnie fasolka, bób i brokuły to moje przeboje
Aaaaa czyli jednak jest mrożona Zawsze jak jestem na zakupach zapominam poszukać tej fasolki. Wiadomo, że świeża zawsze najlepsza, ale tak mi się marzy ta fasolka że chyba sobie kupię taką mrożoną. Przed ciążą nie przepadałam za nią a teraz mam strasznego smaka na szparagi

Milenka
Stary 2013-01-08, 15:49   #2559
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

surka ja za budyniem srednio przepadam, ale te z nadzieniem rozanym kocham. Moje dziecko ode mnie z pracy dostalo paczke ze slodyczami ile tam pysznosci, wczoraj zajadalam sie chalwa krolewska, a czaje sie na rafaello

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:50   #2560
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Koła są pompowane oraz jakieś wypełniane z pianki, te pompowane mają ten minus że można przebić, ale myślę, że zbyt często się to nie zdarza. Koła skrętne dają możliwość swobodnego manewrowania wózkiem, można go prowadzić nawet jedną ręką, ale mogą też się blokować i skręcać kiedy tego nie chcemy. W wózkach ze skrętnymi kołami najczęściej jest również możliwość zablokowania kółek do jazdy tylko na wprost. Jeśli chodzi o koła nieskrętne to występują one najczęściej w wózkach typu retro, ostatnio bardzo modnych, przy takich kółkach trzeba lekko podnosić przednie kółka chcąc zmienić tor jazdy. Z tego co ostatnio oglądałam wózki to widziałam że większość ma z przodu mniejsze kółka i większe z tyłu, myślę, że te przednie kółka nie powinny być zbyt małe bo wtedy jeśli się wjedzie w jakiś "wertep" to trudno wózek z niego wyprowadzić i jest niewygodnie. Doświadczenia z wózkami nie mam, tylko ostatnio obserwuje wózki na ulicy i oglądałam w internecie.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:53   #2561
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Witam Was po tygodniowej rozłące Nie dam rady nadrobić wszystkich zaległości ale postaram się nadrobić choć trochę, żeby być w miarę na bieżąco
Nie zaglądałam ostatnio bo uczyłam się do testów z prawa jazdy (ZDAŁAM) a wiedziałam, że jak do Was zasiądę i się rozgadam to d..a z nauki
Cały weekend poświęciłam mężowi więc też nie było szans, żeby zajrzeć (wreszcie miał wolne i musiałam się nim nacieszyć:jup i

Nie najlepiej się czuję ostatnio, taka osłabiona jestem, tylko bym spała, mam niskie ciśnienie... czytałam gdzieś, że to normalne na przełomie I i II trymestru

Zabieram się do nadrabiania
za testy- czekamy na dale zdawanie etapów

Cytat:
Ja mam ogromniaste, więc mam nadzieję, że mi się zmniejszą po karmieniu byleby nie zamieniły się w zwisające naleśniki
A oprócz tego, że masz ogromniaste to jeszcze urosły?
Bo moje na szczęście nic/ nic nie widać/ i mam nadzieję, że nie powiększą zanadto rozmiaru bo będę musiała kupić spadochron

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Ja mam synka i to synek mamusi
Teraz by się przydała córcia
Ale co będzie to będzie, aby zdrowe,,,mąż chyba czeka na córeczkę to by było jego oczko w głowie....sama wiem po sobie córusia TATUSIA
Mój też chcę Córunie Tatunia
Cytat:
Wogole to co sie dzieje w Krakowie.. eh

Tz jechal autem i slyszal w rmf ze nad Krakowem jest straszny smog i ze radzi sie kobieta w ciazy wogole nie wychodzic na pole ...
Generalnie nic nowego Jakbby się do tego dostosowywać to z domu parę ładnych lat nie wyjdziesz (bo z małymi dziećmi tez nie wolno)

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Moja babcia z rzeszowskiego-tez u niej się szło ,,na pole".Na Zamojszczyźnie tez niektorzy tak mowią.A u mnie na Śląsku ,,na dwór"
U mnie od małego mówiło się i tak i tak- więc nie wiem skąd to zdziwienie

Cytat:
Tak się zastanawiałam czy nie iść na deptak i ankiety nie przeprowadzić

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:00   #2562
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
za testy- czekamy na dale zdawanie etapów

Bo moje na szczęście nic/ nic nie widać/ i mam nadzieję, że nie powiększą zanadto rozmiaru bo będę musiała kupić spadochron

Mój też chcę Córunie Tatunia

Generalnie nic nowego Jakbby się do tego dostosowywać to z domu parę ładnych lat nie wyjdziesz (bo z małymi dziećmi tez nie wolno)

U mnie od małego mówiło się i tak i tak- więc nie wiem skąd to zdziwienie

Tak się zastanawiałam czy nie iść na deptak i ankiety nie przeprowadzić
ahahaha wiesz ze ja tez o tym pomyslalam ale tam wsumie jest lanssss tylko hahahahah

moj tz sie smial ze go z wozkiem na promenAdzie na os nie zobacza ahahhahahahaha ( czyli na deptaku )ahhaha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:01   #2563
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
ahahaha wiesz ze ja tez o tym pomyslalam ale tam wsumie jest lanssss tylko hahahahah

moj tz sie smial ze go z wozkiem na promenAdzie na os nie zobacza ahahhahahahaha ( czyli na deptaku )ahhaha
Też się tam wylansuję

Mały
Stary 2013-01-08, 16:02   #2564
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Koła są pompowane oraz jakieś wypełniane z pianki, te pompowane mają ten minus że można przebić, ale myślę, że zbyt często się to nie zdarza. Koła skrętne dają możliwość swobodnego manewrowania wózkiem, można go prowadzić nawet jedną ręką, ale mogą też się blokować i skręcać kiedy tego nie chcemy. W wózkach ze skrętnymi kołami najczęściej jest również możliwość zablokowania kółek do jazdy tylko na wprost. Jeśli chodzi o koła nieskrętne to występują one najczęściej w wózkach typu retro, ostatnio bardzo modnych, przy takich kółkach trzeba lekko podnosić przednie kółka chcąc zmienić tor jazdy. Z tego co ostatnio oglądałam wózki to widziałam że większość ma z przodu mniejsze kółka i większe z tyłu, myślę, że te przednie kółka nie powinny być zbyt małe bo wtedy jeśli się wjedzie w jakiś "wertep" to trudno wózek z niego wyprowadzić i jest niewygodnie. Doświadczenia z wózkami nie mam, tylko ostatnio obserwuje wózki na ulicy i oglądałam w internecie.
zgadzam sie w 100%. mam jeden wozek z pompowanymi, skretnymi z przodu, przednie ciut mniejsze tylne wieksze i na jazdy po wertepach i nierownych chodnikach rewelacja - nie trzesie dzieckiem i swobodnie sie prowadzi. Drugi mam ciut mniejszy, przednie kola piankowe i male, tylne pompowane wieksze i juz inaczej sie nim jedzie, wiec nie wiem jakby byly same piankowe jakby sie jechalo. Wiec kolo domu mam ten z pompowanymi, a na wyjazdy i wizyty w CH mam ten mniejszy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:09   #2565
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety urosły Już zamówiłam jeden biustonosz o rozmiar większy i jakiś tani szmatławiec bezszwowy do spania. A żeby ktoś nie myślała, że przesadzam z rozmiarem biustu to napiszę, że przed ciążą noisłam 70 F
Stary 2013-01-08, 16:15   #2566
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

u mnie mowi sie idz na dwor albo na podworko co do tego ze na pole to nie slyszalam
ktoras tutaj wspominala, ze bedzie miec dziewczynke i odtraca ja od czekolady, je duzo pomidorow i lodow tez tak mam, ale jeszcze nie wiem co tam siedzi. ja wczesniej uwielbialam czekoalde a teraz... tylko biala toleruje

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

malinka0525 to Tyy bylas ;D

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:15   #2567
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety urosły Już zamówiłam jeden biustonosz o rozmiar większy i jakiś tani szmatławiec bezszwowy do spania. A żeby ktoś nie myślała, że przesadzam z rozmiarem biustu to napiszę, że przed ciążą noisłam 70 F
A ja miałam napisać, ze moje nie są ogromniaste, ale i tak dla mnie za duże (70 h/hh) ha ha z tym, że 70H lekko ciśnie a 70 J jest za duże sporo nie wiem skąd taka różnica

Mały
Stary 2013-01-08, 16:19   #2568
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Margosia ale masz maly obwod ja mam niestety 80 ;/ w ogole moje piersi wygladaja tak jakby mialy eksplodowac w ogole co do piersi to nie mam komplekstow, bo mam jedrne i sterczace ale po porodzie jak bede karmic bo chce to boje sie, ze moga sie zminic w obwisle ;/ ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:24   #2569
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja miałam napisać, ze moje nie są ogromniaste, ale i tak dla mnie za duże (70 h/hh) ha ha z tym, że 70H lekko ciśnie a 70 J jest za duże sporo nie wiem skąd taka różnica
Jak miło, że nie jestem sama w klubie dużych ciążowych biustów

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Z tym biustem to też zależy od budowy ciała i wysokości, ja jestem niska, więc wyglądam jak dla mnie strasznie z takim biustem TŻ nie narzeka, ale ja dosyć często myślę o zmniejszeniu
Stary 2013-01-08, 16:25   #2570
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Margosia ale masz maly obwod ja mam niestety 80 ;/ w ogole moje piersi wygladaja tak jakby mialy eksplodowac w ogole co do piersi to nie mam komplekstow, bo mam jedrne i sterczace ale po porodzie jak bede karmic bo chce to boje sie, ze moga sie zminic w obwisle ;/ ;/
zawsze to sobie tłumaczyłam, że jak mi piersi w ciąży urosną to razem z obwodem i nie będę mieć problemów z kupnem biustonosza Bo literki w rozmiarówce drastycznie się kurczą Ale jak zobaczyła owe 70 J to wyglądało jak mega spadochrona 70hh ciężko utrafić nie wiem czemu jest taka przepaść między tą rozmiarówką

No i nie chodzę w bluzkach z guzikami bo jak dopnę się w biuście to w ramionach jest za szeroka, a jak w ramionach jest ok... to wiadomo, że się nie dopnę w ogóle;>

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-01-08 o 16:27
Stary 2013-01-08, 16:31   #2571
surka
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze to sobie tłumaczyłam, że jak mi piersi w ciąży urosną to razem z obwodem i nie będę mieć problemów z kupnem biustonosza Bo literki w rozmiarówce drastycznie się kurczą Ale jak zobaczyła owe 70 J to wyglądało jak mega spadochrona 70hh ciężko utrafić nie wiem czemu jest taka przepaść między tą rozmiarówką

No i nie chodzę w bluzkach z guzikami bo jak dopnę się w biuście to w ramionach jest za szeroka, a jak w ramionach jest ok... to wiadomo, że się nie dopnę w ogóle;>
Dlatego mnie zawsze zastanawia, jak chude dziewczyny, które powiekszają piersi do ogromnych rozmiarów znajdują ubrania. Nie mam pojęcia, gdzie je kupują. Ja jak ma kupić koszulę na guziki dopasowaną to jestem chora, pomijając zakupy biustonosza

Pamiętam jak kupiłam biustonosz ślubny za ponad 200 zł, a tak mi zwężyli sukienkę,m że już się nie zmieścił i leży w szufladzie nowiutki
Stary 2013-01-08, 16:35   #2572
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
No chyba, że tak, ale wtedy tylko na wyjścia bo w domu to raczej nie ma sensu takiego kapturzyska dziecku zakładać
Bo chyba jak leży w łóżeczku to mu może się to odgniatać?
)
W domu jak mała zasypiała w bluzie z kapturem to zawsze przed położeniem do kołyski/ lozeczka itp zakładaliśmy kaptur żeby nie był taki zrolowany przy szyi. Tylko ważne w kapturach i czapkach jest to żeby szew nie był centralnie z tylu, bo wiadomo , niewygodne. Także warto na to zwrócić uwagę żeby były płaskie szwy i lepiej dwa po bokach niż 1 na środku.

A jeśli chodzi o wielorazowki- nie miałam pojęcia ze coś sie wkłada do pieluchy i pózniej wyrzuca do wc. Wow! Powiem Mamie to padnie

domciatko - a z wit. A to nie chodziło coś z rozwojem oczu u dzieciatka ?

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
próbowałam,ale nie!!
na mnie nie działają te tradycyjne metody(próbowałam też krakersy,suchary przed wstaniem z łóżka ale nic nie działa!!!)
Na mnie działa coca-cola. Wiem nie za zdrowa, ale wymioty tez nie są zdrowe dla dziecka
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:41   #2573
Margosia__
Zakorzenienie

Ogólnie to mam takie niedzieciowe pytanie
Ile tak mniej więcej wychodzą rachunki za gaz biorąc pod uwagę tylko gotowanie i ogrzewanie wody?
Bo nam wychodzi ok 150zł/miesiąc- nawet prąd wyszedł tańszy...

Ale nawet nie wiem jak to sprawdzić dlaczego tak dużo?

Mały
Stary 2013-01-08, 16:47   #2574
sammi24
Zadomowienie

Witam kobietki i stawiam soczki :p iwo:

Wyniki mam dobre - tylko magnez niski, tzn w normie ale przy dolnej granicy więc mam brać przez miesiąc.
Kropeczka ma 27 mm, wg usg to 9t5d, widziałam bijące serduszko, rąsie, nóżki i coś tam między nimi - chociaż wiem że to za wcześnie i u dziewczynki i chłopca teraz wszystko wygląda tak samo to jakoś czuje, że to chłopak poza tym fikał jakby tańczył - zwariowany po tatusiu

Trochę sie zawiodłam bo nie dostałam zdjęcia (gin powiedziała, że nie ma odpowiedniej maszyny = drukarki na jakiś określony format??), a zapłaciłam 90 zł, ale jak się gapa wcześniej nie zapytałam w rejestracji czy przy tym usg jest możliwość otrzymania zdjęcia to mogę mieć żal tylko do siebie
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:54   #2575
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Wyniki mam dobre - tylko magnez niski, tzn w normie ale przy dolnej granicy więc mam brać przez miesiąc.
Kropeczka ma 27 mm, wg usg to 9t5d, widziałam bijące serduszko, rąsie, nóżki i coś tam między nimi - chociaż wiem że to za wcześnie i u dziewczynki i chłopca teraz wszystko wygląda tak samo to jakoś czuje, że to chłopak poza tym fikał jakby tańczył - zwariowany po tatusiu

Trochę sie zawiodłam bo nie dostałam zdjęcia (gin powiedziała, że nie ma odpowiedniej maszyny = drukarki na jakiś określony format??), a zapłaciłam 90 zł, ale jak się gapa wcześniej nie zapytałam w rejestracji czy przy tym usg jest możliwość otrzymania zdjęcia to mogę mieć żal tylko do siebie
Przed chwilą wypiłam pomarańczowy, ale kolejnym nie pogardzę

Gratulują udanej wizyty
Stary 2013-01-08, 17:03   #2576
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Zdjęcia będą następny razem

Mały
Stary 2013-01-08, 17:12   #2577
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Na mam dla mojej córki i jestem bardzo zadowolona. Teraz sluzy za kojec. Miałam tez taka fajna elektroniczna kolyske, która była na kółkach, rożne melodie grały, w tym tez bicie serduszka i można było zdjąć górę i wyglądało to jak gondola a na tym co zostało był przewijak

Cytat:
Moja siostra chyba w sobotę się rozpakuje
Ale super! I będzie chłop czy dziewucha?
Nie dziwie sie jej, ze sie boi. Pamietam w pierwszej ciąży jak sie nie mogłam doczekać, byłam cała w skowronkach, jak sie zaczęło to aż skakalam z radości. Ale jak już wsiadlam do auta to coś do mnie dotarło. Ze ostatni raz z mężem jedziemy we dwójkę. Ze wszystko sie zmieni. Słabo mi sie zrobiło. Zaczęłam wymiotpwac i myślałam ze sie zaraz po**am ze strachu. Sorki za wyrażenie.

Cytat:
Wypowiem sie, bo miałam kilka wózków.
Jak dla mnie tylko koła skretne z funkcja blokady do jazdy na wprost.
Koła pompowane- w teren, łąką, las, nierówne chodniki, plaża (ale tu musi byc trojkowiec I duza srednica kół). Moja córka ma 20 miesięcy. Wózków mam kilka. Koła pompowane pękły mi już 2 razy więc jednak zdarza sie. A nie jeżdżę tym wózkiem nie wiadomo gdzie. I ważne jest to żeby były równo napompowane, bo inaczej będzie skręcac. Na plaże i w porządny teren warto spuścić trochę powietrze. No i takie koła nie mogą być napompowane maksymalnie, bo jeśli zrobicie tak jak ja, czyli wystawicie wózek na słońce to może peknac. Koła takie są cięższe od piankowych
Koła piankowe - chwale sobie na plaskich powierzchniach, centrum handlowe, utwardzone ścieżki w parku i przecietnie nierowne chodniki polskie tez bez problemu.
Małe kółka - tylko na plaskich powierzchniach. Często cieżko wjechać na wyższy chodnik. Za to na plaskich powierzchniach takie wózki same jadą
Duże kółka - łatwiej wjechać na chodnik, an wybojach bez problemu, an lace, sciezkach z wystajacymi konarami drzew. Lepiej sprawdzaja sie na kostce brukowej i nierownym chodniku. Na plaże rewelacyjne- im większe tym lepsze

W wózkach często jest złoty środek - tył duże. Przód małe. I gdy jest nierówno to unosimy przód i jedziemy na tylnych kołach.

Bardzo ważne są tez amortyzatory
I waga wózka , bo im cięższy tym ciężej sie pcha. Do wagi wózka doliczcie wagę dziecka, kocyka, torby i pelnego kosza z zakupami
Jeszcze ważna jest rączki- łatwiej sie pcha te z 1 cała raczka niż z 2 oddzielnymi.

Wow! Ale sie rozpisalam!
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:13   #2578
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 17:14   #2579
ita83
Wtajemniczenie

Margosia - co do gazu to moze Ci jakies wyrownainie przyszlo za caly rok

Boze jeszcze godz pracy spraw zebym nie wyladowala w wc
Stary 2013-01-08, 17:18   #2580
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Margosia - co do gazu to moze Ci jakies wyrownainie przyszlo za caly rok

Boze jeszcze godz pracy spraw zebym nie wyladowala w wc
Nie Mieszkanie mamy dopiero od sierpnia i rachunki na za zużycie bez prognozy;/ za praktycznie dwa miesiące wyszło 290zł i prognoza od tego roku 150zł na miesiąc

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości