|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
ale mi tu nie pasuje serek topiony, kompot, serdelek. Ser topiony nawet koło sera nie leżał, nie wiem skąd nazwa A kompoty domowej roboty chyba dużo słodzone? Czy nie? Bo moich domowych unikam, bo cukru tam tyle, że w pale się nie mieści. A serdelek...Uch, parówka! Parówka zło wcielone chociaż ja serdelki kocham popraw mnie ktoś, jak zrzędzę co do tych trzech rzeczy Ps. umówiłam się z Przyjaciółką na wypad do baru... Boże. Przecież tam będzie pachniało pizzą Ale nie, nie nie. Nie zjem. Ona może jeść, bo chudzielec. Ja wodę zamówię co by o suchym pysku nie siedzieć
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-08 o 16:40 |
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie bez zmian, niestety zważę się pod koniec tyg, teraz nie chcę sobie psuć nastroju... jutro jeśli nie będzie dużego mrozu to do pracy pedałuję zamiast wygrzewać się w autku ![]() Wiecie co, ja mam już teraz tylko jedną teorię odnośnie tego mojego cholernego wzrostu. Tzn dwie, bo może jest to jeszcze jakiś proces metaboliczny, o którym nie wiem ale moja teoria jest taka, że mam wzrost, bo przestałam intensywnie się ruszać, jak to miałam w zwyczaju do niedawna (rower kurzy się już trzy tygodnie, ćwiczenia przerwałam na okres świąt i sylwka bo mi gorączkę wywaliło itd..) i może to stąd... jezu jak ja bym chciała zobaczyć tendencję spadkową Chyba zacznę liczyć te pieprzone kalorie i węgle.. tak tego nie znoszę.. ale nie widzę innego wyjścia
|
|
#1023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie wiem jak on się nazywa. ;p Kompot niesłodki, bo rozcieńczany (moja dyrektorka ma hopla na punkcie soli i cukru, dlatego w przedszkolu nic nie jest słone, ani za słodkie - bo bura. A do tego wszystko bez wegety, magi w płynie i kostek rosołowych) Serdelek - w sumie to nie serdelek tylko parówka. Wiem, PARÓWKA, ale wybrałam najmniej tłustą i drobiową - tylko sprawdzone - żadne podróby najtańsze. Z resztą tak jak pisałam niczego nie mam zamiaru sobie odmawiać - nawet parówki czy ciastka od czasu do czasu ;p
Moja dzidzia przyjdzie na świat Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2013-01-08 o 17:01 |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja parówek nie jem nie ze względu na kaloryczność, a ze względu na syf, jaki w nich jest
Po prostu co jak co, ale w parówkach jest dosłownie wszystko i mam na to potwierdzenie od wujka, który od lat siedzi w biznesie mięsnym i mówi, że najgorsze co może być, to kupić parówki, bo tam się wrzuca jakieś resztki, typu świńskie uszy, ogony, jakieś resztki mięsa, tłuszcz, czasami nawet fragmenty kości, bo i tak wszystko się miele na taki mus i z tego wyrabia parówki. Odkąd mi to powiedział nie mogę patrzeć jak ktoś wżera np. hot doga
|
|
|
|
#1025 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1026 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja też mam psinkę moją kochaną heheh K. zazdrosny o niego jest
![]() Cytat:
A co do książek co prawda ebooki są wszędzie dostępne, ale ja też jestem za papierem jak czytam na monitorze to oczy mi wysiadają ![]() Cytat:
i trzymam kciuki za kolejne ![]() Cytat:
a za dietę brawo ![]() No chyba nadrobiłam trochę dużo się tu dzieje ![]() A ja na drugie śniadanie nie zabłysłam zjadłam dwie kromki chleba z miodem ale tak mi się słodkiego chciało...Na obiad zupa ogórkowa + 2 plędze i w międzyczasie 3 kawy.Przede mną jeszcze podwieczorek i kolacja. A właśnie ćwiczyłam z Ewą Chodakowską skalpel i wiecie co? Nie do końca jestem z siebie zadowolona A stepperek jeszcze mnie czeka spróbuję dobić jak wczoraj 20min Ksiądz już był i chyba mi nie pomógł bo wciąż mam na coś apetyt |
|||
|
|
|
#1027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kocham ja![]() moj K. jedzie na wiosne, a za jakis rok ja do niego dolaczam... Jaki sklep prowadzisz? ja tez nie wiem co chce w zyciu robic? ![]() Cytat:
to taka magia, ze jak nas ktos widzi na co dzien to sie tego nie zauwaza Jakiego masz tego pieska? czy kundelka? ![]() Ja juz po 1,5h orbitreku + brzuszki. Jutro bede robic cwiczenia z chodakowska i chyba killera zrobie sobie najpierw ![]() Nie mozna Was zostawic nawet na chwile, bo produkujecie tyle, ze hoho! ![]() Dobra ide sie myc :P
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Ufff przeczytałam wszystko toco naskrobałyście podczas mojej nieobecności, dużo tego ale to dobrze![]() Cytat:
ChirurdzyJestem zadowolona póki co z dzisiejszego dnia ![]() sn: musli z mlekiem, kawa 2sn: 2 kromki razowca z wedlina drobiowa o: barszcz i pomarancz k: bedzie jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem i wedlina Jutro ide na uczelnie na popołudnie, bede sama w mieszkaniu to sobie poćwiczę wreszcie ![]() Dzisiaj namówiłam rodziców na zakup rowerka stacjonarnego ![]() A jeśli chodzi o ważenie to ja nie mogę się czesto ważyć.... nawet nie wiem czy raz w tyg dla mnie nie jest za często. Jak zobaczę spadek wagi to oczywiscie się cieszę, motywacja rośnie. Jeśli jednak nic nie spadnie albo wzrosnie to łatwo sie zniechęcam
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, policzyłam sobie przykładowy (dzisiejszy), w miarę grzeczny jadłospis... a i tak okazało się, że dobiłam już do 1700kcal, a jeszcze nie jadłam kolacji :/ a druga rzecz - zeżarłam 285g węgli
podejrzewam, że codziennie z tymi węglami przeginam.Jednak trzeba będzie wrócić do sposobu odżywiania, który mi kiedyś SGGW podsunęło - tam co prawda były węgle ograniczone do minimum, tylko chude mięso, ryby, warzywa, owoce, nasiona, orzechy. Dobre to było, ale kasze zostawię w jadłospisie.. 1800kcal dziennie i powinno być ok.
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dla mnie też najbardziej optymalne, to zważyć się co 2 tygodnie
![]() Zaraz się zważę kontrolnie i wyznaczę sobie następne ważenie na 22.01 |
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Milenka ojejj, to jeszcze sporo czasu ;p a czemu nie chcesz od razu z nim jechac? A sklep to taki babski ;p ciuchy, buty, torebki, bizuteria i solarium... oczywiscie w dalszym pomieszczeniu xd
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze menu było następujące:
śniadanie 1: bułka fińska z 1/2 plastra szynki wieprzowej+3 plastry pomidora+3 plasterki ogórka; druga połowa z łyżką twarogu półtłustego+3 plastry pomidora+3 plasterki ogórka. śniadanie 2: 125 g jogurtu naturalnego z otrębami owsianymi i trzema orzechami włoskimi (miałam nie jadać drugiego śniadania, ale dziś zrobiłam wyjątek z racji mało kalorycznego obiadu) obiad: 1/2 woreczka ryżu białego gotowanego, 1/4 piersi gotowanej z kurczaka, 2 ogórki konserwowe podwieczorek: 125 g jogurtu naturalnego z otrębami owsianymi i trzema orzechami kolacja: dwie kromki chleba mieszanego: 1/2 plastra szynki wieprzowej+3 plastry pomidora+5 plasterków ogórka, druga z jajkiem kcal: 1079 (wiem, nie popisałam się) Białko: 56,35 g Tłuszcze: 28,95 g Węglowodany: 111,95 g Błonnik: 11,6 g Czy ktoś mógłby mi napisać ile białka, tłuszczy, węglowodanów można maksymalnie dziennie przyjąć na redukcji wagi? Bardzo proszę
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, 73,8 na wadze
BMI = 27,8 ![]() ogolnie na fitnessowym w jednym z pierwszych wątków widziałam coś takiego
Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-01-08 o 18:31 |
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to masz rajski sklep... a tak z ciekawosci, korzystasz z solarium? ![]() Sunshine super dzien pod wzgledem jedzenia!
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na plazy lubiłam sie wylegiwac kiedy oczywiscie byłam szczupła
|
|
|
|
|
#1037 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eh zanm ten ból jak trzeba żyć razem a jednak wieleee kilometrów od siebie ![]() A ćwiczenia ślicznie ![]() Cytat:
jedzonko bardzo ładnie ja coś ciężko dziś. A co do rodziców to fajnie masz eh moi to mieli by mnie w nosie i jeszcze sobie żartowali Cytat:
![]() Cytat:
A po za tym Joanno dzięki Twojemu linkowi przekonałam się do Ewy Tak narzekałam, że ze skalpela średnio mi poszło ale za to zrobiłam oprócz niego dziś cały trening z gwiazdami i 20 min na stepperze tylko, że przez ćwiczenia opuściłam posiłek heh
Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-01-08 o 19:15 |
||||
|
|
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie trochę to poprzestawiałam, wydaje mi się, że to za mało węgli - tym bardziej, że na śniadanie zawsze jem owoce, i nie chcę rezygnować z kasz, ryżu itd. Pieczywo mogę bez większego problemu obciąć do sporadycznych zachcianek Tak więc ustaliłam sobie limit węgli 180g, a tłuszczu wychodzi wtedy 65g.
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Furry Sue
nie liczyłam z tego wzoru, ale zaraz do niego zajrzę to mi ktoś z innego wątku podpowiedział, te węgle. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmeczona juz cos jestem chyba ide sie polozyc i obejrzec slodkie kłamstewka
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam i wszystko już wiem
Jak na moją wagę przyjmuję naprawdę mało kalorii, nawet jeśli jestem obecnie na redukcji. Nie będę nic zmieniać teraz, bo jeszcze bym przytyła zamiast chudnąć Jest mi dobrze tak jak jest. Głodna rzadko chodzę A teraz zwijam żagle i idę oglądać "Książę i aktoreczka" bo noszę się z tym zamiarem od półtora tygodnia. |
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Oh babochy! Produkujecie i produkujecie! Zeby potem nie bylo, ze "nie cwicze, bo nie mam czasu"
![]() Ja sie szykuje do pracy, jutro zaczynam maraton 3 dyzurow dniowkowych, a potem urlop! Spowiadam sie z dzisiejszego grzechu: m&m'sy ( nie wiem jak to napisac ) - duzo ich. Naprawde duzo! Drugi grzech to fakt, ze nie robilam masakry z Ewka, tylko jak rozwinelam mate, to mi sie tak leniwie i blogo zrobilo, ze skonczylo sie na pilatesowym rozciaganiu. Branoc!
|
#1043 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po pracy
Po południu byłam grzeczna i nic niedozwolonego mnie nie kusiło 14.00 bakłażan zapiekany z serem 18.00 risotto(ryż z cebulką,kurczakiem i plasterkiem żółtego sera) 21.00 activia do picia ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Brawo za jazdę rowerem do pracy w taką pogodę brrr ![]() Ja nie ma siły liczyć dokładnie kalorii ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Moja motywacja sporo się obniżyła---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Ja tylko stepperek dzisiaj zdążyłam zrobić---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Ale co tamNo ja też wciągnęłam rano słodycze Kupiłam chrom mam nadzieję, że coś pomoże. Dobrze, że cokolwiek poćwiczyłaś a nie ucięłąś sobie drzemki na macie Długi masz ten urlop? Dobrze pamiętam, że do Amsterdamu się wybierasz?---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Idę spać bo B pierniczki świąteczne wyciągnął i mnie kusi wstręciuch ![]() Ale nie ulegnę o tej porze
18.11.2014 "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-08 o 23:59 |
||||||||
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
Heja! Ja juz po sniadanku
( platki owsiane + mleko+ banan) i zaraz biore sie odrazu za sprzatanie, bo chce ewke zaliczyc kolo poludnia, bo pozniej sie chce uczyc![]() Cos wczoraj malo naskrobalyscie CARLA pierniczki po polnocy
|
#1045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc lepiej nie ważyć się codziennie
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
CARLA
a chrom w czym jest pomocny? Tak ogółem to cześć Zjadłam śniadanko i nie wiem co by tu dalej robić... Jest 9 rano, a ja nie mam pomysłów na dzień W końcu zapewne znowu odpalę kompa stacjonarnego i walnę sobie z pół dnia w Simsy I zacznę w końcu tą książkę czytać, bo jakoś mi nie po drodze na razie Aaa i jeszcze film muszę dokończyć No to trochę zajęć na dziś mam Obiadku sobie dziś nie robię, bo mama robi barszczyk i duszone ziemniaczki, także sobie podjem trochę, bo wczoraj dostałam musztrę na drugim wątku za ilość moich kalorii, białek i tłuszczy Rację musiałam przyznać, bo sama czułam, że coś jest nie teges ze mną. A wczoraj wieczorem rozmasowałam sobie kark, to dziś mnie tak napiernicza gorącem, że mam ochotę wskoczyć do morza, które jest 230 km ode mnie Aha i oficjalnie moja waga spadła ociupinkę 112,7 kg odnotowano dziś, po siku, bez ubrania, na czczo.
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczorajszy trening z Ewą podsumuje tak - strasznie boli mnie tyłek ogolnie z melką dawałam rade bez problemu większego (tj wiadomo pociłam się i były 2-3 ćw które jednak nie mogłam ) przez miesiac tylko ciężko było mi się zabrać - może się znudziłam poprostu... zresztą mel b ćwiczyłam zestawem na 65 minut a ewka to ledwo 50 ... dziś nie wiem co zrobię - wiem że raczej popołudniu .. może tyłek mi przejdzie ...milenka dobrze że dajecie sobie czas na znalezienie mieszkania . My zrobiliśmy to trochę na wariata - w efekcie mieszkamy w dzielnicy która niekoniecznie bym wybrała świadomie ... Nie wiem gdzie jedziecie (moze gdzieś poza wielkimi miastami jest inaczej) ale o niezłe mieszkanie jest trudno - zwłaszcza że wiekszośc wynajmuje się bez mebli i sprzętu agd więc trzeba mieć sporo kasy żeby sie urządzic (plus kaucja) My mieliśmy ostatnią pensję z PL i skończyło się na gwałtownym pozyczaniu bo właściciel chciał za trzy miechy z góry plus kaucje ...a wiadomo jak z euro przeliczysz na złotówki Zreszta w ogóle Wasz plan brzmi rozsadniej mariamarysienka a na to PCO masz jakieś specjalne "magiczne" produkty ? Bo ja mam "poprostu" schudnać ... ![]() Wczoraj dietetycznie umiarkowane - za duzo zjadłam na kolacje i nie do końca co trzeba - ale bez słodyczy i pizzy wiec potraktuje to jako sukces Dziś docisne - bo okres się kończy więc miło byłoby jutro jakiś spadek odnotować (choćby mały w ogóle byłoby miło chudnać choćby po 100 g dziennie ale codziennie - toby człowiek miał motywacje ... A nie raz skok w dół raz podskoki w góre ... |
|
|
|
#1048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama robię soki swojej roboty , moję dziewczyny je piją i powiem wam że od roku w ogóle nie chorują....więc myślę że te domowe przetwory są ok. .....oczywiście wszystko w granicach rozsądku
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak latem robi, to widzę ile cukru sypie...I dlatego ich nie piję i może dlatego jestem wrogo nastawiona na kompoty i soki domowej roboty Poza tym już nawet coli nie mogę zdzierżyć... Na sylwestrze pokusiłam się o colę z lodem...Oddałam bratu, bo już dla mnie za słodka. Wiecie, że ogórki konserwowe mają bardzo mało składników odżywczych A ja wczoraj poszłam po całości z obiadem i pewnie nawet 200 kcal nie było... kwiatuszek jak Ty to robisz, że schudłaś 7 kilo w nieco ponad miesiąc?
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

ale mi tu nie pasuje serek topiony, kompot, serdelek. Ser topiony nawet koło sera nie leżał, nie wiem skąd nazwa
chociaż ja serdelki kocham
Ale nie, nie nie. Nie zjem. Ona może jeść, bo chudzielec. Ja wodę zamówię 

u mnie bez zmian, niestety
zważę się pod koniec tyg, teraz nie chcę sobie psuć nastroju... jutro jeśli nie będzie dużego mrozu to do pracy pedałuję zamiast wygrzewać się w autku ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale moja teoria jest taka, że mam wzrost, bo przestałam intensywnie się ruszać, jak to miałam w zwyczaju do niedawna (rower kurzy się już trzy tygodnie, ćwiczenia przerwałam na okres świąt i sylwka bo mi gorączkę wywaliło itd..) i może to stąd... jezu jak ja bym chciała zobaczyć tendencję spadkową 
Ale strasznie wciągają nie ma co

i w międzyczasie 3 kawy.

eh zanm ten ból jak trzeba żyć razem a jednak wieleee kilometrów od siebie
jedzonko bardzo ładnie ja coś ciężko dziś. A co do rodziców to fajnie masz eh moi to mieli by mnie w nosie i jeszcze sobie żartowali