W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 20:50   #2581
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jakiś TZ w dziwnym humorze wrócił..

Kupił sam z siebie rzeczy na rosół i poszedl mi po leki do apteki a ostatnio nie moglam się o nic jego doprosić..

a jak wrócił do domu to pierwsze co zrobil to wyrzucil śmieci..
Po czym wszedl do salonu - ja tam na łóżku rozwalona dookoła różne miski i talerze jakieś mikstury i stwierdził "ale syf"..

Potem poszedł do łazienki - a tak powyciągane pranie w kupkach bo chciałam pranie wrzucić ale mi się jeszcze prało - i przyszedł - "co to jest w łazience"..

Potem poszedł do kuchni i dopatrzył się jakiegoś brudu na zlewie (taka ramka w o okół odpływu się zrobiła) - to stwierdził, że ja w ogóle o zlew nie dbam i to moja domena i w ogóle...

Normalnie się we mnie zmienia.. Z reguły to ja narzekam, że syf.. No i potem zaczął skrobać warzywa i rosół robić..

Opadła mi kopara i nie byłam pewna czy to zwidy jakieś czy jawa czy sen.. ale się szczypnęłam i niby to nie..
no proszę jaki postęp z jego strony

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Lublana, napisz nam prosze elaborat o pieluszkach, chętnie poczytam
no właśnie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Co do pieluszek są różne rodzaje opiszę te, które ja mam zamiar kupić/coś wiem bo czytałam:

Kieszonki - nieprzemakalne z polarkiem
http://maleme.pl/19-pieluszki-wielorazowe-mikropolar
do ich środka, pod warstwę polarka (dzidziuś ma wrażenie suchości jak siknie) wkłada się wkłady chłonne (złożona tetra, wkład bambusowy czy inny). Warto do nich kupić papierki do "łapania" kupki co by jak najmniej obesrana pieluchę trzymać w wiaderku z pieluchami do prania Rzekomo najwygodniejsze.

Otulacze - nieprzemakalna warstwa bez polarka
http://maleme.pl/2-otulacze
nie mają warstwy polarka, trzeba do nich upchać więcej wkładów i one chyba mogą wypadać, jako najlepszy wkład używa sie pieluszek formowanych, czyli http://nappime.pl/sklep/product-category/formowanki formowanki to taka pielucha, która może przemoknąć, bardzo chłonna, polecana na noc, ale z racji tego, ze przemaka trzeba na nią założyć otulacz (chyba, ze bobo lata po ogrodzie)

Polecani producenci Małe Me, Nappime, Babyetta, Pupeko. Polskie firmytanie pieluszki na allegro to chińszczyzna niestety, trzeba się liczyć z kosztem ok. 50 zł za pieluszkę kiezonkę lub otulacz i ok. 10-20 zł za wkład (w zależności od wkładu). Ja mam w planach kupić ok. 20 sztuk pieluszke kieszonek i 3-4 otulacze i formowanki do nich. Póki co mam 4 kieszonki i jedną formowankę, bo kupuje na raty, żeby rozłozyć koszrt w czasie

Fajnie opisane wszystko tutaj http://www.babyetta.pl/pl/i/Przykladowe-Zestawy/25
decyduje się na polskie firmy, są sprawdzone przez koleżankę pieluszkową maniaczkęNo i bardziej ufam polskim producentom, zwłaszcza, że sa to głównie dziewczyny, które same szyją te pieluchy

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Co potrzebujemy do prania - wiaderko zamykane - do wiaderka olejek herbaciany albo lawendowy bodajże, żeby zabił odorek i bakterie (choć jak w bakterie ginące pod jego wpływem nie wierzę), do prania odkażacz i proszek do prania. No i pierzemy, suszymy i wio

Przy pieluzkach nie trzeba uzywac kremów przeciw odparzeniom, bo takowe nie występują i mamy radosne dziecko a same babramy sie w kupie spoglądając z miłościa na nasze dziecię
super
Jenny mogłabyś dać linka do tego posta Lublany na pierwszą stronę? przyda się jak będę bardziej zgłębiać temat
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:50   #2582
Lublana
Zadomowienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jakiś TZ w dziwnym humorze wrócił..

Kupił sam z siebie rzeczy na rosół i poszedl mi po leki do apteki a ostatnio nie moglam się o nic jego doprosić..

a jak wrócił do domu to pierwsze co zrobil to wyrzucil śmieci..
Po czym wszedl do salonu - ja tam na łóżku rozwalona dookoła różne miski i talerze jakieś mikstury i stwierdził "ale syf"..

Potem poszedł do łazienki - a tak powyciągane pranie w kupkach bo chciałam pranie wrzucić ale mi się jeszcze prało - i przyszedł - "co to jest w łazience"..

Potem poszedł do kuchni i dopatrzył się jakiegoś brudu na zlewie (taka ramka w o okół odpływu się zrobiła) - to stwierdził, że ja w ogóle o zlew nie dbam i to moja domena i w ogóle...

Normalnie się we mnie zmienia.. Z reguły to ja narzekam, że syf.. No i potem zaczął skrobać warzywa i rosół robić..

Opadła mi kopara i nie byłam pewna czy to zwidy jakieś czy jawa czy sen.. ale się szczypnęłam i niby to nie..
jak nic wije gniazdo
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:58   #2583
xal
Zakorzenienie

Lublana a coś Ci wiadomo na temat tej firmy http://bobolider.pl/ ?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:58   #2584
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli ten trzeci punkt z ryzykami nie jest częścią wyniku?
Bo ogólnie jest tak - ryzyko podstawowe jest wyliczane z wieku i może jeszcze jakiś dodatkowych parametrów a to drugi ryzyko podają na podstawie pomiarów Wygląda to naprawdę okz reszta nie jesteś taka znowu stara żeby się martwić
No w sumie jest, ale po prostu nie wiedziałam czy to obliczone to jest niskie czy nie.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oooo jedna wtajemniczona
Jest dużo różnych firm, czym one się różnią i na jakie się decydujesz i dlaczego
Cytat:
Co do pieluszek są różne rodzaje opiszę te, które ja mam zamiar kupić/coś wiem bo czytałam:

Kieszonki - nieprzemakalne z polarkiem
http://maleme.pl/19-pieluszki-wielorazowe-mikropolar
do ich środka, pod warstwę polarka (dzidziuś ma wrażenie suchości jak siknie) wkłada się wkłady chłonne (złożona tetra, wkład bambusowy czy inny). Warto do nich kupić papierki do "łapania" kupki co by jak najmniej obesrana pieluchę trzymać w wiaderku z pieluchami do prania Rzekomo najwygodniejsze, bo przygotowujesz sobie w szafie komplety - kieszonka z założonym wkładem i zakłądasz jak pampersa, jak małe zabrudzi to do wiaderka do prania i po temacie.

Otulacze - nieprzemakalna warstwa bez polarka
http://maleme.pl/2-otulacze
nie mają warstwy polarka, trzeba do nich upchać więcej wkładów i one chyba mogą wypadać, jako najlepszy wkład używa sie pieluszek formowanych, czyli http://nappime.pl/sklep/product-category/formowanki formowanki to taka pielucha, która może przemoknąć, bardzo chłonna, polecana na noc, ale z racji tego, ze przemaka trzeba na nią założyć otulacz (chyba, ze bobo lata po ogrodzie). Formowanki długo schną to wada.

Wkłady do pieluszek
Bambusowe są bardzo chłonne, ale długo schną. Pieluchy tetrowe szybko schną a najszybciej i najbardziej chłonne są pieluchy z tetry bambusowej.

Polecani producenci Małe Me, Nappime, Babyetta, Pupeko. Polskie firmytanie pieluszki na allegro to chińszczyzna niestety, trzeba się liczyć z kosztem ok. 50 zł za pieluszkę kiezonkę lub otulacz i ok. 10-20 zł za wkład (w zależności od wkładu). Ja mam w planach kupić ok. 20 sztuk pieluszke kieszonek i 3-4 otulacze i formowanki do nich. Póki co mam 4 kieszonki i jedną formowankę, bo kupuje na raty, żeby rozłozyć koszrt w czasie

Fajnie opisane wszystko tutaj http://www.babyetta.pl/pl/i/Przykladowe-Zestawy/25

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

decyduje się na polskie firmy, są sprawdzone przez koleżankę pieluszkową maniaczkęNo i bardziej ufam polskim producentom, zwłaszcza, że sa to głównie dziewczyny, które same szyją te pieluchy

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Co potrzebujemy do prania - wiaderko zamykane - do wiaderka olejek herbaciany albo lawendowy bodajże, żeby zabił odorek i bakterie (choć jak w bakterie ginące pod jego wpływem nie wierzę), do prania odkażacz i proszek do prania. No i pierzemy, suszymy i wio

Przy pieluszkach nie trzeba uzywac kremów przeciw odparzeniom, bo takowe nie występują i mamy radosne dziecko a same babramy sie w kupie spoglądając z miłościa na nasze dziecię
Łooo...super. Generalnie ja też jestem w tym noga, a Ty świetnie to napisałaś, zrozumiale i krótko.
Ja mam w takim razie dodatkowe pytanie. Napisałaś, że zamierzasz kupić 20 polarków i 3-4 otulacze.
1.OD czego będzie zalezeć czy będziesz używała kieszonek czy otulaczy? Bo rozumiem, że można zamiennie.
2. Wkładów używa się różnych do kieszonek i otulaczy tak? Do jednych tetra/bambusowe etc, a do drugich wkłady formowane? Czy można obojętnie które w co wkładać?
3. Czy przy takim zakupie planujesz używać w ogóle pieluszek jednorazowych?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:59   #2585
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dzięki Ci Lublana za info o likwidacji Mothercare

wydałam 700 zł ale jestem mega szczęśliwa zaraz Wam napiszę co kupiłam
Stary 2013-01-08, 21:01   #2586
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super
Jenny mogłabyś dać linka do tego posta Lublany na pierwszą stronę? przyda się jak będę bardziej zgłębiać temat
co za presjaaż podopisywałam i podoklejałam linki

Cytat:
Lublana a coś Ci wiadomo na temat tej firmy http://bobolider.pl/ ?
nie dopisze jeszcze w tamtym poście skoro ma być dla potomności zachowany, ale koleżanka radziła nie kupować wszystkich z jednej firmy tylko popróbować które najbardziej podejdą i dopiero wtedy kupić więcej, więc myślę, że można spróbować
Stary 2013-01-08, 21:02   #2587
xal
Zakorzenienie

Mówię do męża, że kupię 3 tańsze, 3 droższe i potestuję na początku razem z jednorazówkami i chyba tak zdecyduję która firma lepsza. Ja tak sobie opowiadam, a on uhm, uhm, uhm ...
No to mówię, że w sumie może mi się nie będzie chciało tego prać, no i tutaj się K. obudził "będzie Ci się chciało, pomogę Ci, zagonię Cię ".
Nie ma jak liczyć na pomoc męża

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:04   #2588
Ashyshqa
Zakorzenienie

No Lublana, to masz zasługi dla narodu i jego przyszłych pokoleń!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Dawaj, dawaj - co to za cuda?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:09   #2589
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Łooo...super. Generalnie ja też jestem w tym noga, a Ty świetnie to napisałaś, zrozumiale i krótko.
Ja mam w takim razie dodatkowe pytanie. Napisałaś, że zamierzasz kupić 20 polarków i 3-4 otulacze.
1.OD czego będzie zalezeć czy będziesz używała kieszonek czy otulaczy? Bo rozumiem, że można zamiennie.
2. Wkładów używa się różnych do kieszonek i otulaczy tak? Do jednych tetra/bambusowe etc, a do drugich wkłady formowane? Czy można obojętnie które w co wkładać?
3. Czy przy takim zakupie planujesz używać w ogóle pieluszek jednorazowych?
1. kieszonek będę używała na codzień a otulaczy+formowanek na noc, bo sa bardziej chłonne i jak bobo się zsika to więcej uniosąNo i formowanki dłużej schną, więc wolałabym miec ich jak najmniej. Poza tym kieszonki rach ciach przygotowane i zakładasz jak pampersa, nic sie nie przesuwa. Ale to ponoć trzeba samemu wypróbować, bo niektórzy wolą otulacze, dlatego dobrze kupić na początek taki i takie
2. Do otulaczy albo pieluszki formowanki (najwygodniej) albo tetra czy jakiś wkład, tyle, że jak małe się z sika czy skupka to czuje ta mokrą tetrę, więc trzeba dać jakąs miła dupce warstwę, np. małe me ma wkłady do otulaczy, które mają z jednej strony polarek http://maleme.pl/25-wklady-chlonne-do-otulaczy i on dotyka dupki.
Do kieszonek możesz włożyć obojętnie co (byle chłonne), bo wkład jest pod polarkiem schowany a polarek jest miły dla pupy, przepuszcza siuśki do wkładu i bobo czuje sucho
3. A i owszem - na wyjazdach na pewno, nie wyobrażam sobie wakacji z wiaderkiem z kupamino i przez pierwszy miesiąc-dwa jednorazówki, bo noworodek co sekune ma srako-sika to bym się zajechała z praniem

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:

Super, że skorzystałaśPochwal się koniecznieJa tam łącznie przepuściłam 500 zł na rzeczy warte 1000 zł

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-08 o 21:10
Stary 2013-01-08, 21:12   #2590
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

LIKWIDUJĄ?!?!?!?!?!
kiedy?!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:13   #2591
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Mówię do męża, że kupię 3 tańsze, 3 droższe i potestuję na początku razem z jednorazówkami i chyba tak zdecyduję która firma lepsza. Ja tak sobie opowiadam, a on uhm, uhm, uhm ...
No to mówię, że w sumie może mi się nie będzie chciało tego prać, no i tutaj się K. obudził "będzie Ci się chciało, pomogę Ci, zagonię Cię ".
Nie ma jak liczyć na pomoc męża
ja mam zamiar póki co z Małe Me, przymierzam się do Babyetty ok. 4-5 sztuk i Nappime ok 4-5 sztuk a póxniej będę dokupowac na bieżąco.

Cytat:
No Lublana, to masz zasługi dla narodu i jego przyszłych pokoleń!
dobrze, że na niczym innym sie nie znam, bo to strasznie obciążające czuć na sobie spojrzenia ludu

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
LIKWIDUJĄ?!?!?!?!?!
kiedy?!
tylko jeden salon w Krk i jest wyprzedaż -50% na wszystko
Stary 2013-01-08, 21:15   #2592
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
1. kieszonek będę używała na codzień a otulaczy+formowanek na noc, bo sa bardziej chłonne i jak bobo się zsika to więcej uniosąNo i formowanki dłużej schną, więc wolałabym miec ich jak najmniej. Poza tym kieszonki rach ciach przygotowane i zakładasz jak pampersa, nic sie nie przesuwa. Ale to ponoć trzeba samemu wypróbować, bo niektórzy wolą otulacze, dlatego dobrze kupić na początek taki i takie
2. Do otulaczy albo pieluszki formowanki (najwygodniej) albo tetra czy jakiś wkład, tyle, że jak małe się z sika czy skupka to czuje ta mokrą tetrę, więc trzeba dać jakąs miła dupce warstwę, np. małe me ma wkłady do otulaczy, które mają z jednej strony polarek http://maleme.pl/25-wklady-chlonne-do-otulaczy i on dotyka dupki.
Do kieszonek możesz włożyć obojętnie co (byle chłonne), bo wkład jest pod polarkiem schowany a polarek jest miły dla pupy, przepuszcza siuśki do wkładu i bobo czuje sucho
3. A i owszem - na wyjazdach na pewno, nie wyobrażam sobie wakacji z wiaderkiem z kupamino i przez pierwszy miesiąc-dwa jednorazówki, bo noworodek co sekune ma srako-sika to bym się zajechała z praniem

-
Dzięki, wszystko sobie skopiowałam do worda i chyba zacznę też kupować.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-08, 21:15   #2593
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja mam zamiar póki co z Małe Me, przymierzam się do Babyetty ok. 4-5 sztuk i Nappime ok 4-5 sztuk a póxniej będę dokupowac na bieżąco.

dobrze, że na niczym innym sie nie znam, bo to strasznie obciążające czuć na sobie spojrzenia ludu

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

tylko jeden salon w Krk i jest wyprzedaż -50% na wszystko

jezu ale się wystraszyłam!
wózek tam kupujemy..

-50% i tu by się przydało

dzięki za info, niue mogłam znaleźć

wpindoliłam pizze z sosem czosnkowym tak bardzo śmierdzę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-08, 21:19   #2594
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
jezu ale się wystraszyłam!
wózek tam kupujemy..

-50% i tu by się przydało

dzięki za info, niue mogłam znaleźć

wpindoliłam pizze z sosem czosnkowym tak bardzo śmierdzę
oj to wsiadajcie w auto i jutro w Krk, bo sklep tylko do czwartku działa a wózki tez sa na wyprz
Stary 2013-01-08, 21:23   #2595
Mysia mysz
Zakorzenienie

Kupiłam więc:
1. Elektryczny odciągacz pokarmu zamiast 209 za 60 zł taki:
http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
2. Majtki poporodwe 5 szt - 5zł:P
3. 100 wkładek laktacyjnych za 10 zł
4. Pojemnik na zużyte pieluchy Tommee Tippee za 40 zł
http://www.mothercare.com/Tommee-Tip...appy%20wrapper
5. Wkłady do niego x 6 po 11 zł zamiast 40
6.Balsam do sutków z lanoliną - 5 zł
7. Żel intymny - 5 zł
6. Oliwka przeciw rostępom - 5 zł
7. Wkłądki laktacyjne z aloesem 40 sztuk-10 zł
8. Książka 'luska na planecie dziecko' za 1 zł
9. 2 grzechotki dla malucha - 25 zł
10. Gryzak chłodzący - 7 zł
11. Chusteczki mokre - 3 zł
12. Aspirator do noska 12 zł
13. Oliwka dla dzieci - 5 zł
14. 3 x 5 par skarpetek - każdy zestaw 5 zł
15. Podpaski poporodwe 24 szt- 10 zł
16. Podkłady higieniczne 60x90 5 sztuk 12 zł
17. Jeansy ciążowe zamiast 129 -65 zł
18. Grzechotki zapinane dzieciaczkowi na łapkę 2 szt - 15 zł
19. Termometr z misiem na ścianę - 5zł
20. Rajstopy ciążowe 20 den 2sztuki- za 15 zł
21.Osłonki na sutki - 3 zł
22. Smoczki x2 - 6 zł
23. Gryzak czyszczący maluchowi zęby - 12 zł
24. Zestaw kąpielowy wanienka, szlafrok itp był za 49 zł ale ten kolor co nam się podobał (jak w linku) był pęknięty delikatnie więc kupiliśmy za 35 zł
http://www.mothercare.com/Mothercare...l#q=bath%20set
25. Przewijak ale nie mogę znaleźć linka - super taki z ceratki ale z frotową poduszką i ręcznikiem na rzep za 28 zł

I na koniec zamiast 500 zł za 250 zestaw pościeli !!!!

http://www.mothercare.com/Classic-Wi...efault,pd.html

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
LIKWIDUJĄ?!?!?!?!?!
kiedy?!
Likwidują - wyprzedaż do czwartku. Półki już pustkami świecą (zwłaszcza po mojej wizycie:P)
warunki są takie:
białe metki (nieprzecenione) oprócz aventu - wszystko -50%
pomarańczowe metki (już przecenione) - 25%
z wozków sząłu nie ma niestety:/ zostały całe 4 - wszytskie firmy mothercare - 2 czerwone, jeden bliźniaczy, jeden wzór ala zebra - jak dla mnie kiepsko wykonane
Stary 2013-01-08, 21:26   #2596
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Mysia-imponujące

Podkłady poporodowe-ile mw sztuk?!
bo na all jest mnóstwo!! http://allegro.pl/listing.php/search...ady+poporodowe

A-laktator ręczny Avent, 27pln.. to dużo, mało?

Nie wiem za cholerkę..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-08, 21:27   #2597
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że skorzystałaśPochwal się koniecznieJa tam łącznie przepuściłam 500 zł na rzeczy warte 1000 zł
Ale likwidują w całej Polsce? Bo jak tak to ja też jutro jadę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-01-08, 21:28   #2598
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam więc:
ej chyba jutro po niego pojadęprzyznam, że nie oglądałam tych rzeczy dla mam a Ty tyle upolowałaś

Cytat:
24. Zestaw kąpielowy wanienka, szlafrok itp był za 49 zł ale ten kolor co nam się podobał (jak w linku) był pęknięty delikatnie więc kupiliśmy za 35 zł
mieliśmy go wczoraj w rękach, ale się kapnęliśmy, że pęknięty i wymieniliśmy na ostatni niepęknięty, pardon

Cytat:
25. Przewijak ale nie mogę znaleźć linka - super taki z ceratki ale z frotową poduszką i ręcznikiem na rzep za 28 zł

a przewijak na łóżeczko czy na komodę? Ja tak chodziłam koło przewijaków i nie kupiłam w końcu. Pościel bardzo ładna, ja nie kupiłam, bo nie mam jeszcze koncepcji co do kolorystyki

Ale fajne takie zakupy co nie
Stary 2013-01-08, 21:30   #2599
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia-imponujące

Podkłady poporodowe-ile mw sztuk?!
bo na all jest mnóstwo!! http://allegro.pl/listing.php/search...ady+poporodowe

Nie wiem za cholerkę..
27 to malutko

a podkłądy o jakie pytasz?? ja kupiłam podpaski i podkłądy takie że możesz po porodzie i do przewijania
Stary 2013-01-08, 21:30   #2600
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Ale likwidują w całej Polsce? Bo jak tak to ja też jutro jadę
tylko jeden salon w Krk w Galerii Kazimierz.
Stary 2013-01-08, 21:31   #2601
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się nie znam na opiece nad bejbikiem i nie widzę w tym problemu ani nic dziwnego
Kupiłam książkę "bobas-instrukcja obsługi" jest cudna!
poza tym licze na instynkt i sądzę,że kiedyś większość babek nie wiedziała co i jak a dawała radę.. i nie miały neta/telefonu by szybko pytać co i jak.
Damy radę kto da radę jak nie my
dokładnie, instynkt jest najważniejszy i w zupełności wystarcza. Ja zresztą taka już jestem, że uważam, że nikt mi nie będzie mówił co jak trzeba robić, bo sama wiem najlepiej i odpukać jak na razie jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja tez jak bylam w 1 ciazy to nie wyobrazalam sobie opieki nad takim maluszkiem, kapac go? masakra, wziasc na rdy , rece?? nigdy ale jak juz urodzilam 1 dzien w domu kapiel wszystko sama zrobilam i robilam, to chyba przychodzi z momentem porpdu hehe, a jak moj synek mial juz pare latek i kolezanka urodzila to balam sie brac na ręce , swoje to swoje i jak nie masz wyjscia to tez jakos bardziej ośmiela
no właśnie ja tez się teraz boję brać takie maleństwa cudze na ręce. Bratanka wzięłam niedawno, ma teraz 5 miesięcy a jak miał tą główkę taką mięciutką jeszcze to się bałam

no.... ja jutro mam wizytę, podejrzę sobie Kubusia już się doczekać nie mogę, w ogóle to już 24 tc no i pogadam z lekarzem o porodzie sn, bo muszę się zapytać czy po cc, mogę dostać znieczulenie zewnatrzoponowe, bo chyba bym sie nie odważyła rodzić bez znieczulenia...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:31   #2602
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, wszystko sobie skopiowałam do worda i chyba zacznę też kupować.
ja też

Cytat:
Kupiłam więc:
2. Majtki poporodwe 5 szt - 5zł:P
3. 100 wkładek laktacyjnych za 10 zł
4. Pojemnik na zużyte pieluchy Tommee Tippee za 40 zł
http://www.mothercare.com/Tommee-Tip...appy%20wrapper
5. Wkłady do niego x 6 po 11 zł zamiast 40
6.Balsam do sutków z lanoliną - 5 zł
7. Żel intymny - 5 zł
6. Oliwka przeciw rostępom - 5 zł
7. Wkłądki laktacyjne z aloesem 40 sztuk-10 zł
8. Książka 'luska na planecie dziecko' za 1 zł
9. 2 grzechotki dla malucha - 25 zł
10. Gryzak chłodzący - 7 zł
11. Chusteczki mokre - 3 zł
12. Aspirator do noska 12 zł
13. Oliwka dla dzieci - 5 zł
14. 3 x 5 par skarpetek - każdy zestaw 5 zł
15. Podpaski poporodwe 24 szt- 10 zł
16. Podkłady higieniczne 60x90 5 sztuk 12 zł
17. Jeansy ciążowe zamiast 129 -65 zł
18. Grzechotki zapinane dzieciaczkowi na łapkę 2 szt - 15 zł
19. Termometr z misiem na ścianę - 5zł
20. Rajstopy ciążowe 20 den 2sztuki- za 15 zł
21.Osłonki na sutki - 3 zł
22. Smoczki x2 - 6 zł
23. Gryzak czyszczący maluchowi zęby - 12 zł

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Likwidują - wyprzedaż do czwartku. Półki już pustkami świecą (zwłaszcza po mojej wizycie:P)
warunki są takie:
białe metki (nieprzecenione) oprócz aventu - wszystko -50%
pomarańczowe metki (już przecenione) - 25%
z wozków sząłu nie ma niestety:/ zostały całe 4 - wszytskie firmy mothercare - 2 czerwone, jeden bliźniaczy, jeden wzór ala zebra - jak dla mnie kiepsko wykonane
Ale jaja, nieźle. Aż mam ochotę skoczyć jutro w pociag! Przy okazji spacerek po krakowie - czemu nie. Mieliśmy się wybrać do Muzeum Powstania Warszawskiego ale może zamiast tego pozwiedzamy Galerię Kazimierz. Bo to w niej ten sklep, prawda?
Stary 2013-01-08, 21:31   #2603
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ej chyba jutro po niego pojadęprzyznam, że nie oglądałam tych rzeczy dla mam a Ty tyle upolowałaś

mieliśmy go wczoraj w rękach, ale się kapnęliśmy, że pęknięty i wymieniliśmy na ostatni niepęknięty, pardon

a przewijak na łóżeczko czy na komodę? Ja tak chodziłam koło przewijaków i nie kupiłam w końcu. Pościel bardzo ładna, ja nie kupiłam, bo nie mam jeszcze koncepcji co do kolorystyki

Ale fajne takie zakupy co nie
zostały jeszcze 3 odciągacze na pewno - musisz się schylić leżą na samyyym dole

spoko, skleje sobie a 15 zł taniej:P

a przewijak na komodę bo taki ceratowy ale raczej miękki, no ni ma ich na stronie był piękny też z kubusiem,a le materiałowy:/ to ani to umyć ani nic:/

EDIT:
znalazłam ten co ja kupiłąm http://www.adverts.ie/changing-bath-...ng-mat/2070966

a tp ten co odpuściłam chociaż piękny i do kompletu ;(
http://www.mothercare.com/Winnie-The...efault,pd.html

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-01-08 o 21:34
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:33   #2604
Ashyshqa
Zakorzenienie

My jeszcze nic nie mamy dla niuni wiec może watro się przejechać.
Stary 2013-01-08, 21:35   #2605
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem za cholerkę..
mało, wydaje mi się, że widziałam ręczne za ok. stówkę.

Cytat:
zostały jeszcze 3 odciągacze na pewno - musisz się schylić leżą na samyyym dole

spoko, skleje sobie a 15 zł taniej:P

a przewijak na komodę bo taki ceratowy ale raczej miękki, no ni ma ich na stronie był piękny też z kubusiem,a le materiałowy:/ to ani to umyć ani nic:/
ej jutro rano wstaję i jadęza sześć dyszek to szkoda byłoby nie kupićoby jeszcze były
dobrze, że nie chowasz urazy o wanienkę
najwyżej będziesz kładła pielucho-ceratkę żeby go nie zabrudzić

Ash tak, w Kazimierz
Stary 2013-01-08, 21:35   #2606
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
27 to malutko

a podkłądy o jakie pytasz?? ja kupiłam podpaski i podkłądy takie że możesz po porodzie i do przewijania

Te takie wielgaśne podpaski..
Znalazłam na all babkę która ma wszystko,tanio.. chyba czas na zakupy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-08, 21:37   #2607
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
EDIT:
znalazłam ten co ja kupiłąm http://www.adverts.ie/changing-bath-...ng-mat/2070966

a tp ten co odpuściłam chociaż piękny i do kompletu ;(
http://www.mothercare.com/Winnie-The...efault,pd.html
widziałam i macałam, ale ja potrzebuje na łóżeczko, więc u mnie odpadł, ale fajny

Cytat:
My jeszcze nic nie mamy dla niuni wiec może watro się przejechać.
tylko tensklep juz ograbiony prawie doszczętnie, wyobraź sobie stada ciężarnych
Stary 2013-01-08, 21:38   #2608
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Te takie wielgaśne podpaski..
Znalazłam na all babkę która ma wszystko,tanio.. chyba czas na zakupy
takie wziełam http://www.mothercare.com/Mothercare...20with%20wings
Stary 2013-01-08, 21:48   #2609
metropolitan
Zadomowienie

łoooo rany, ale już kupujecie! no ale pewnie, że jak jest taka okazja, to nie ma na co czekać, bo i tak będzie trzeba to wszystko kupić....

ja za to chyba znowu zjeżdżę całe miasto za najpotrzebniejszą dla mnie rzeczą: najzwyklejszym prymitywnym laktatorem z gruszką.... tata mi taki kupił w szpitalnej aptece za .... 7 zł! i służył mi na cały okres karmienia. Ale nigdzie takich nie ma. Najprostszy model to lakta czy coś takiego, ale jest do bani...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:50   #2610
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
tylko tensklep juz ograbiony prawie doszczętnie, wyobraź sobie stada ciężarnych
Wiem, ale każdy pretekst do zwiedzenia Krakowa jest dobry Mój mąż już się napalił. Jeśli przy okazji uda nam się coś ciekawego jeszcze złapać to czemu nie
No nic, jak się rano obudzimy w odpowiednich nastrojach to jedziemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości