|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
więc wcześniej pisałam ..... i teraz dokańczam .byłam w h&m-ie a tam wyprzedaże ... więc oglądając ciuszki ciążowe wpadłam na genialny pomysł - ponieważ koszulki dla karmiących są taaakie paskudne a w tym sklepie były sukieneczki przecenione z 59.90 na 30 zł to właśnie te sukieneczki będą moimi koszulami do szpitala.... mają z przodu na biuście taki materiał ściągany na gumkach-elastyczny ,że tylko ściągnę to w dół i mogę bez obaw karmić a do tego jest to tak elastyczne ,że biust mi może jeszcze rosnąć i rosnąć a i tak się zmieści....
kupiłam 3 w rozmiarze M
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle - cudownie wyglądasz
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
......... czekając w kolejce do przymierzalni- na wolną kabinę ,przepuściła mnie dziewczyna stojąca przede mną . grzecznie podziękowałam i weszłam do środka - a kubuś mnie pyta :
" dlaczego ta pani nas przepuściła?",więc tłumaczę mu ,że z grzeczności przepuszcza się kobiety w ciąży bo może im być ciężko dłużej stać.... a on na to : " a skąd ona wiedziała ,że jesteś w ciąży???" ..... Za to mój mąż się nie popisał ..... wychodząc z centrum handlowego ,przechodząc przez drzwi obrotowe w środku była szklana witryna z manekinami w prześwitującej bieliżnie .... tak się zagapił ,że prawie wpadł na te drzwi..... więc doszło do tego , że mój tż ogląda się już nawet za...... manekinami .....---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ach dzięki
|
|
#634 | |
|
Rozeznanie
|
nie no jest spory, ale nie az tak
to duze to uda raczej ![]() ![]() tatus dumny strasznie z synusia, wiec prosze mi sie tu nie smiac ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#636 |
|
Przyczajenie
|
O to badanie CMV pytałam dlatego gdyż moja gin ma dość dziwne podejście do pacjentek np. cały czas namawia mnie na zrobienie USG 4d bo jak twierdzi to usg wykrywa wady serca i inne u dziecka...tyle tylko że jest drogie i kosztowne (250 zł) natomiast robi je jej koleżanka. Wspólnie z mężem postanowiliśmy nie robić 4d zrobiła jedynie połówkowe w 20 tc i wyszło wszystko ok wczoraj na wizycie zapytała czy będe robiła to 4d powiedziałam że nie to mnie znowu zaczęła straszyć i już sama nie wiem może dla świętego spokoju warto? Wspomniałam też że miałam jazdę z tarczycą otóż zleciła mi badanie TSH w 16 tc i wyszło że mam TSH-5,54 przy normie 4,2 od razu nastraszyła mnie kazała szukać endokrynologa i niby dała mi skierowanie ale najbliższy termin okazał się być w czerwcu a ja tp mam na 20 kwietnia, sama też się naczytałam i poleciałam prywatnie endo przepisała euthyrox i kazała badać ft4 atp-o a-tg są w normie jednak do końca ciąży muszę brać euthyrox i badać ft4 oraz brać jodid 200 do końca karmienia...co ja wtedy przeżyłam jak się naczytałam o skutkach jakie może mieć niedoczynność na dziecko...dalej mam strach czy bedzie zdrowe itd. ale to chyba jak każda z Was. prosze o wyrozumiałość dotąd nie udzielałam się na żadnym forum i mam słabe doświadczenie
a tak sobie pomyślałam fajnie popisać z kimś kto też jest w ciąży i ma te same problemy
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooooo tez tak chce !!! no i gratki dla Michalka ![]() Cytat:
![]() no i oczywisce SLICZNIE wygladasz z tego co mi sie wydaje susiaka miala pokaza Sorceresss ale jak chcecie pokaze wam mojego poterznego - chociaz fotka byla robiona jak bylam w PL czyli dzien przed 24 tygodniem ogolnie najadlam sie jabluszek !! mlodemu smakowalo bo ruszal sie a ruszal az mi ''teksas falowal''
|
||
|
|
|
|
#639 | |||
|
Rozeznanie
|
mnie tez często boli, nawet nie przemęczając się.. dziwi mnie to, ale ostatnio na wizycie wszystko ok..
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() następny chłopczyk.. super.. ![]() wyraźne cudo.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() szkoda że u mnie w h&m nie ma działu dla kobiet w ciąży.. ![]()
|
|
|
#640 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja obejrzę Twin Peaks i lecę w kimono, chociaż wcale nie chce mi się spać :/ |
|||||
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa! 3 ciąża a nigdy tak nie miałam ,dzidziuś wypychał dupkę albo coś niby nóżka a może kolanko - nie wiem ..... ale nigdy kontur - nic wyrażnego......
zazdroszczę .... Cytat:
zawstydzacie mnie tymi fotkami z siusiakami......
|
|
|
#642 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi dzis sie snilo, ze wlasnie moja dzidzia tak zrobila, to byl piekny sen ... ehhh---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
ma sie chlopak czym pochwalic
|
||
|
|
|
|
#643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
brzusio widać że jest ale tyłek Cytat:
![]() a mąż Cytat:
Cytat:
|
|
|
#644 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo z wcześniejszego opisu wynikalo, że piszesz o tym krótszym boku (z płyty) i dlatego się zdziwiłam![]() Cytat:
Gratulacje![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
a która była na tym " bejbi blues" -czy coś tam...... ????
Któraś pisała ,że idzie ......
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
a do kiedy są te wyprzedaże w sklepach? ja może w piątek się wybiore.
w ogóle to potrzebuje spodnie dresowe na szkołę rodzenia. dobra ide spać bo mi zaraz plecy pękną
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli fatalny...... ?
Cytat:
a w h&m też są chyba przecenione spodnie ciążowe z takich lużniejszych - materiałowych .... może to są dresowe - nie wiem bo nie przyglądałam się .
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w ogóle mam dylemat bo ja jestem antykoszulkowa, nienawidzę spać w koszulkach, sexi piżamkach- po prostu nie. Dla mnie krótkie spodenki ewentualnie jakieś luźniejsze gatki i bluzka. Jak rodziłam Oliwkę to od razu mi chłop do szpitala dowoził podkoszulek i cienkie bawełniane spodnie. Nie byłam w stanie chodzić w koszulkach. I kurcze teraz są jakieś majtki jednorazowe, siateczkowe (pisze jak jakiś jaskiniowiec w sumie ) - ja ubrałam zwykłe majtki na tyłek i było ok, te grube podkłady (podpaski) miałam ze sobą, ale użyłam tylko jednej sztuki- przysięgam nie byłam w stanie z tym cudakiem chodzić, siedzieć, miałam wrażenie że muszę stawiać szeroko nogi, więc chłop mi dowiózł zwykłe podpaski (jakis straszny dziwak ze mnie....)
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Nie będe Wam opowiadała, bo może ktoś sobie nie życzy, nie zdradze fabuły ale powiem Wam że sie baaardzo zszokowałam.
Moze gdybym nie była w ciazy (tzn obejrzała go przed ciązą), gdybym była bardziej wyluzowana, gdyby nie bylo tej całej otoczki ze film na faktach, że premiera - .. odebrałabym to całkiem inaczej. Ogladałam Galerianki identyczny film, kilkakrotnie, bardzo mi sie podobała a ten... jest za cieżki. Wychodzac z kina zbierałam szczęke z podłogi. Poczytajcie sobie opinie ludzi którzy ogladali... Wśród moich znajomych nie ma ŻADNEJ pozytywnej opini. To moje zdanie a zdecydujcie same, moze Wam sie spodoba i nie bedziecie tak przeżywać jak ja. |
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w szpitalu jest wymóg aby to była koszulka bo krocze ma się wietrzyć .....
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
wiem dlatego na obchód i wizyte miałam taki mega podkoszulek, a jak obchód się kończył to gacie na zad....
|
|
#655 |
|
Kniaginia
|
Ja już po szkole. Zajęcia trwają planowo 3h, ale często się przedłużają.
Położna strzela informacjami jak z karabinku. Muszę zacząć chyba notować. Najciekawsze, co zapamiętałam: 1. Nie ma czegoś takiego jak matka karmiąca na diecie. Karmiąc, należy normalnie się odżywiać. W nielicznych przypadkach pojawia się alergia pokarmowa. Bardzo często jak się pojawiają krostki na buzi, to to nie jest od jedzenia i od tego co matka niby zjadła, tylko może to być reakcja kontaktowa na coś, z czym się dziecko zetknęło (np. tkaniny), bądź trądzik noworodkowy, który też zdarza się często i jest całkiem normalny. 2. Można spać na obu bokach, nie tylko na lewym. Na plecach jak najrzadziej. Na prawym można spać np. w sytuacji, gdy dziecko ułożone jest tak, że ma plecki po prawej stronie (no to nie będzie przecież spać podpierając się kończynami) i ogolnie, jezeli nam tak wygodnie. 3. Masując punkty spustowe na karku (takie jakby grudki, trzeba je wyczuć), można określić próg bólu u danej osoby. Jak przy uciskaniu punktu bardzo boli, to i poród może być bolesny. |
|
|
|
|
#656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Malpko dzięki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam w piątek wizytę i mam mieć robione pierwsze ktg ale echa też nie miałam takiego szczegółowego robionego. Cytat:
póki co w kwietniu 3 lata bez firanek |
|||||
|
|
|
|
#657 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za mile slowa w imieniu Mlodego - wdal sie w tate nie ma co ukrywac ![]() My tes lecimy spac. Siostra poszla ok 22. Ja z Krzysiem dokonczylam filma i kazdy do swojego pokoju ( szkoda haha ) i do spania. Wiec slodkich snow Aaa i podac mi 6 cyfer jutro w Lotto u mnie kumulacja 250 MLN nok do wygrania.
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-01-08 o 23:32 |
|
|
|
|
#660 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Ja nie miałam badania na cytomegalię. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

boli mnie podbrzusze eh :-( nie wiem od czego :-( buuu
Bo z wcześniejszego opisu wynikalo, że piszesz o tym krótszym boku (z płyty) i dlatego się zdziwiłam

) - ja ubrałam zwykłe majtki na tyłek i było ok, te grube podkłady (podpaski) miałam ze sobą, ale użyłam tylko jednej sztuki- przysięgam nie byłam w stanie z tym cudakiem chodzić, siedzieć, miałam wrażenie że muszę stawiać szeroko nogi,
więc chłop mi dowiózł zwykłe podpaski (jakis straszny dziwak ze mnie....)