|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :)
Cytat:
już go znalazłam tylko ta cena... ale w sumie szukam czegoś porządnego, z czego będę zadowolona w 100% spytam u mnie w drogerii w jakiej jest cenie a miała któraś w Was Dermacol? ale chciałabym jako korektor na cienie pod oczami, bo jako podkład to po pierwsze aż takiego krycia nie potrzebuję, po drugie - bałabym się
|
|
#8882 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawa światajeszcze co do tego podkładu to jest naprawdę dobry, nie przetłuszcza skóry, ale też nie wysusza, no i przede wszystkim utrzymuje się dłuuugo
W sumie kupiła mi go mama, bo ja w życiu nie zdecudowałabym się na niego Tak poza tym to w ogóle żadko używam podkładów, w sumie tylko ja mam jakieś problemy z cerą, tak jak teraz niestety ![]() Krówka przynajmniej nie jestem sama z moimi stopowymi problemami
|
|
|
|
#8883 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego Was tu nigdy nie ma jak ja jestem
A teraz to Was nie ma!!! Musiałam... nudzi mi się...
|
|
|
|
#8884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#8885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wróciłam z kościoła i od babci i mam ambitny plan pouczenia się na chemię (ciekawe co z tego wyjdzie )
|
|
#8886 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam przerwe w nauce,a mam tego od groma i ciut ciut
Musze jeszcze poprzepisywać kilka zeszytów,poczytać Tadzia,odrobić prace domową z polskiego i narysować dla TŻ-ta Małysza Mój numer buta to o dziwo 39 ![]() A jeszcze dwa lata temu miałam 40 chyba mi noga się zmniejszyła Byłam dzisiaj na hali i grał mój TŻ ajj jak ja byłam duumna ![]() Mimo,że jego drużyna zajeła ostatnie miejsce Em wiem jak to jest ehh coś mi mówi,że może z twojego bólu wyjść angina.Mam nadzieje,że jednak się myle i życze zdrowia Bloga pisałam jak miałam jakieś 13 lat wiec już troche czasu mineło,za to pamiętnik mam już od 3 lub 4 lat i wpisuje sie jak najdzie mnie chęć Ogólnie zaczełam bać sie pisać na wizażu ponieważ ostatnio TŻ stwierdził,że założy sobie konto tutaj,a nie chce żeby trafił na moje wypowiedzi tym bardziej,że pisze czasami o nim.No i do tego TŻ zna moj nick Ciekawa świata:Podobają mi się te pierwsze kolczyki Ostatnio coś takiego sama zrobiłąm Moim prawdziwym przyjacielem jest TŻ,w gimnazjum miałam przyjaciół wieluu i jedną ,,zaufaną" przyjaciółke po tym jak przeszłąm do LO wszystko się rozpadło Jedna przyjaciółka mnie zawiodła i ogólnie przestałam ufać ludziom Tak to jest jak ktoś nadużyje czyjegoś zaufania Mam do was jedno pytanie. Jaką role odgrywa dla was kobieta w rodzinie,w domu?? Kury domowej,która pilnuje dzieci,nie pracuje?? Czy może kobiety pracującej,która dzieli się obowiązkami z mężem?? Kłóciłam się dzisiaj o to z rodzicami ponieważ ich zdaniem kobieta ma wyznaczone zadania ma pilnować dzieci,gotować,sprzątać,z aś mężczyzna tylko zarabia na dom. Nie zgadzam się z tym zdaniem!! Kobieta może sama zarabiać na dom i sprzątanie oraz inne obowiązki domowe jak pilnowanie dzieci powinna dzielić z mężem Nawet stwierdziłam,ze kobieta może być szczęśliwa bez faceta i nie jest jej potrzebny (KONIECZNIE) do życia. Mój TŻ był przy tej rozmowie i nie zgadze się ze mną. A poszło o to,że mój brat (15 letni) nie zmył naczyń po sobie,a tata powiedział,ze powinnam to zobić ja jako kobieta bo on nie musi przecież zmywać grr Nie znosze takiego traktowania kobiet!! Przepraszam,że tak się rozpisałam,ale chcialabym wiedzieć co o tym sądzicie. Lece do nauki |
|
|
|
#8887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do kobiet - u mnie i tata i mama pracują, można powiedzieć, zawodowo ![]() a w domu każdy coś robi, nie ma wyznaczonego podziału obowiązków, no a ja jestem jedynaczką ![]() BTW: a ja się nie uczyłam jak dostanę kapę z tej chemi
|
|
#8888 |
|
Wtajemniczenie
|
Martusia - ciągle myślę o tym Twoim podkładzie
(wydało się co robię zamiast się uczyć - jutro będzie jedna wielka masakra ) i chyba się mu baaaardzo uważnie przyjrzę
|
#8889 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w domu jest raczej sprawiedliwy podział obowiązków. Czasem mi się nawet wydaje, że tata robi więcej, no ale sama nie wiem. W każdym razie jest równowaga i tak mi się wydaje, że jest dobrze.
Ale z drugiej strony jestem zdania, że jednak kobieta to kobieta, a mężczyzna to mężczyzna i po to Pan Bóg stworzył dwie różne płci [płcie? ], żeby się różniły. Nie chodzi tutaj o pracę czy obowiązki, ale o to, że "ani my bez nich, ani oni bez nas nie ustoją". Tekst by Kada, chyba tłumaczący wszystko o co mi chodzi ![]() Dzisiaj spontanicznie poszłam z kolegą i kolegą kolegi na mecz moich drogich hokeistów W wyjątkowej formie to nie byli, ale wygrali 3:2 I w trakcie tego meczu przemyślałam sobie pewną rzecz. Jak to dobrze się myśli w tym całym zamieszaniu - wbrew pozorom
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#8890 |
|
Wtajemniczenie
|
Raz kozie śmierć, zamówiłam sobie te kolczyki, te nie wiem czy pokazywałam te jako pierwsze czy drugie, ale te JAGODY
Przy moim niezdecydowaniu to sukces, że coś wybrałam,. bo ja nawet batonik w sklepie wybieram pół godziny ![]() Jutro będzie płacz i zgrzytanie zębów we wtorek spr. z geografii z mapy, której jeszcze nie widziałam na oczy i z fizyki z teorii...i będzie rozpaczanie po chemi - "a mogłam się nauczyć" ![]() Dobranoc idę suszyć włosy, buźkę tonikiem przemyć i spać ![]() BTW nawet mi się nie chce pakować bo mi plecak śmierdzi, dziś rano wyjęłam z niego trochę spleśniały chleb ![]()
|
#8891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Jestem na siebie tragicznie zła Ale mniejsza o niego ![]() Co do podziału obowiązków to uważam, że kobieta jak najbardziej ma prawo do pracy zawodowej, a podział obowiązków powinien być jakiś w miarę równy To tyle na ten temat z mojej strony Wracam do swojego referaciku ![]() Aaaa i jeszcze zaczynam lekko panikować przed jutrzejszym występem
|
|
|
|
#8892 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa_świata z tym niezdecydowaniem mam tak samo
Z tym, że ostatnio wybieram nie batoniki, a musli w sklepie [trochę tego jem, a rodzaje są różne, więc, więc mogę wybierać ].I życzę powodzenia na jutrzejszej chemii! Na gerze mam teraz hydrosferę i też musiałabym się z mapą zapoznać, bo znam tylko te podstawowe morza, rzeki, jeziora itp. Ale co tam, jest czas...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#8893 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Musiałam tu wleźć już tak rano, żeby się pochwalić, że się stresuję przed występem, nie mam termy tylko jestem w 99% pewna, że coś nie wyjdzie Trzymajcie za mnie i cały zespół kciuki
|
|
|
|
#8894 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Dostałam zwolnienie lekarskie do przyszłego poniedziałku - o tyle dobrze, przynajmniej mój kretyniasty wychowawca nie będzie się czepiał. Ostatnio mieliśmy pogadankę na temat tego, że zawsze przed dłuższą nieobecnością rodzic ma zadzwonić do sekretariatu i poprosić o przekazanie wycho karteczki ile nas nie będzie i z jakiego powodu - Moja matka dziś dzwoni, a baba w sekretariacie jej mówi, że ona zwariuje, jeśli będzie cały czas biegać do wychowawców, i żeby przyjść osobiście. No śmiechu warte!Zła jestem. Bo TŻ ma pojutrze imieniny. ciekawa świata, kolczyki śliczne, moja koleżanka ostatnio zrobiła mi podobne, tylko z fioletowym kwiatuszkiem i takimi listkami Ona większość kolczyków sprzedaje po 7 zł, i te też, więc ktoś sobie trochę zawyżył cenę na aukcji. Ale naprawdę są super.
|
|
|
#8895 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już wszystko pozałatwiałam, byłam na próbie i w bibliotece i teraz mogę bimbać do wieczora
Miałam ambicje, żeby się pouczyć, ale co z tego wyjdzie, to nie wiem. Em oby Ci szybko przeszło. Tak w ogóle, to żadnych rewelacji u mnie, ale miałam ochotę coś napisać no.
Choose life.' |
|
|
|
#8896 |
|
Zakorzenienie
|
Ok wiem że jestem dziwna
ale to normalne... chcę zarezerwować bilety w Multikinie na koncert Metallicy no i powiedzcie mi czy b/o oznacza brak ograniczenia wiekowego? Takie głupie pytanie heh a moze wybierze się któraś na to? Em?? co myślisz?? to będzie 15 marca ![]() Aha i dużo zdrowia em
|
#8897 | |
|
|
Cytat:
Tak, to oznacza bez ograniczeń. ![]() Ja się raczej nie wybieram, choć jestem stałym gościem na większości maratonów i "innych wymiarów kina". Boję się, że nie będę miała czasu, bo po chorobie czeka mnie dużo zaległości, poza tym nie wiem, czy do tego czasu mi przejdzie. No i TŻ chyba nie byłby chętny - po koncercie Nirvany, który przesiedział z zatkanymi uszami jakoś się nie kwapi do kolejnego koncertu. ![]() EDIT: Jak rezerwujesz, to koniecznie od razu zapisz numer rezerwacji, bo ostatnio te maile od nich na pocztę z potwierdzeniem nie przychodzą. I pamiętaj, że musisz wykupić bilety najpóźniej 2 dni przed koncertem. EDIT: Masz kartę multikinomaniaka albo Clubu Nokia?
|
|
|
#8898 |
|
Wtajemniczenie
|
Em zdrowiej nam szybciutko
![]() Uhahana faaaajnie masz, że nie musisz nic robić Mnie niestety czeka nauka chemii A tak poza tym to jest baaaaaaaaardzo zadowolona, spektakl poszedł nam bardzo dobrze i nie mieliśmy się czego bać
|
|
|
|
#8899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo zawsze ucinam wszelkie głupie uwagi na temat kobiet, itp., czy to w szkole, czy podczas jakiś rodzinnych spotkań. U mnie w domu panują partnerskie zasady. Zarówno mama jak i tata gotuje, pierze, sprząta-wszystko zależy od czasu i możliwości. Nie wyobrażam sobie innego podziału obowiązków. Oboje rodzice pracują, a gdy byłam mała to w dużej mierze zajmował się mną tata, bo mama była anestezjologiem w szpitalu, więc często dyżurowała.Nie pozwoliłabym facetowi w związku, na sprowadzenie mojej roli, jedynie do bycia "kurą domową". Mam pewne ambicje zawodowe, które będę się starała realizować, ale marzę też o rodzinie, dzieciach, ale tylko na zasadzie, że TŻ będzie mi w codziennych zadaniach towarzyszył i pomagał. Ja nie marzę o balerinkach, z tego względu, że przez swój wzrost nie lubię płaskich butów, za to kocham obcasy. Bloga mam, ale go zaniedbuję ->uwierz-w-anioly.blog.pl, no cóż, ale takie życie .W sumie to jest kilka osób, które mogłabym nazwać moimi przyjaciółmi, wiem, że mnie akceptują, wiem, że mogę im się bez stresu zwierzyć, wiem, że doradzą. A dzięki temu, że jest ich kilkoro, mam pełny ogląd na sprawę, bo każdy patrzy na to co mówię inaczej i kiedy mam problem, może mi wskazać coś czego nie zauważam. Moją najlepszą przyjaciółkę znam od przedszkola, czyli od 15 lat. Jest rok starsza ode mnie. Tyle razem przeżyłyśmy, wszystkie te pierwsze miłości, problemy, smieszne i smutne sytuacje, że nie wyobrażam sobie, jakby to było bez niej. Nawet, jesli teraz nie mamy dla siebie tyle czasu co kiedyś... Zawsze była moim wsparciem i zawsze ją podziwiałam, bo była odważniejsza, bardziej doświadczona ode mnie. Z koleji mojego najlepszego przyjaciela (mojego i mojej przyjaciółki ) znam od pierwszej klasy podstawówki. Jako, że on też jest jedynakiem, to ja go traktuję jak brata, a on mnie jak siostrę. ciekawa_świata-cudne kolczyki!! może sama sobie sprawię em-zdrowiej kochana
|
|
|
#8900 |
|
|
Agosek, mogę zalinkować Twojego bloga na moim?
![]() I bardzo zazdroszczę przyjaciółki.
|
|
#8901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#8902 |
|
|
|
|
#8903 |
|
Konto usunięte
|
Oj znowu musiałam nadrabiać wszystko
![]() Em zdrowiej ![]() Co do przyjaciół to...nie mam R był moim przyjacielem, ale to było kiedyś, chociaż teraz też tak go traktuję choć on mnie nie...Z tamtą dziewczyną mu nic nie wychodzi, ona go olewa od 3,5 tygodnia i juz raczej i się nie uda, on jest z tego powwodu przybity i musze go pocieszac na każdym kroku Powiedział mi, ze miałam i mam nadal to coś co go kreci...ehhA jeśli chodzi o role kobiety to moi rodzice uwazają podobnie do rodziców marty. Czyli, ze kobieta powinna szybko wyjśc za mąż, rodzić dziecko po dziecku, stworzyć domowe przedszkole i zajmowac się mężem i domem ![]() I co gorsza wychowując mnie dbali o to abym była jak najbardziej "idealna" żebym tylko mogła wyjść szybko i dobrze za mąż....ehh chca zebym się sprzedała...właściwie mogłabym wyjść bogato za maż jedynie dla pieniedzy bez uczucia, przyzwyczaiłam sie do takiej myśli i planu ale mimo to chcę byc kobietą nowoczesna, uczyć sie...i nie chcę mieć dzieci, nie lubię ich i nie wyobrażam sobie siebie jako matki...podejrzewam nawet że nie mogę mieć dzieci. Dziewczyny Wy cos pisałyście o tym, że coś ma być we Wrocławiu? Występ którejś z Was czy cos takiego... Co to takiego było? Bo nie zrozumiałam czy przeoczyłam w toku rozmowy... |
|
|
|
#8904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też [przynajmniej na razie] nie wyobrażam sobie mieć dzieci. Kiedyś to się pewnie zmieni, ale teraz... abstrakcja.
Nudzi mi się, gram w snookera.
Choose life.' |
|
|
|
#8905 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#8906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za informacje nie mam karty niestetyA czemu TŻ siedział z zatkanymi uszami??
|
|
#8907 |
|
Wtajemniczenie
|
Em
zapłaciłam za kolczyki ![]() w ramach odstresowania się zrobię prasówkę, a potem do mapy Ameryki... obie ale lepsze to niż... chyba wszystko inne fizę przełożyliśmy oczywiście moje niezdecydowanie dało o sobie znać w Rossmannie, chyba z pół godziny oglądałam z każdej strony Rimmela (Stay Matte - puder) i ... nie kupiłam tylko nie wiem czy transparentny nie będzie przechodził na żółto, bo jakiś taki dziwny może ten 002 - on był taki różowawy - tylko - czy nie za bardzo ![]() ![]() chemia na pewno zaliczona ![]() BTW: Moje kolczyki po raz n-ty ![]()
|
#8908 | |
|
|
Cytat:
Siedział z zatkanymi uszami, bo podobno było za głośno.
|
|
|
#8909 |
|
Zadomowienie
|
Ja też... kucze, nawet teraz
Dla mnie to cudowne móc stworzyć i ukształtować takiego nowego człowieka, chociaż wiem też, że to wielka odpowiedzialność. Przekazać mu wszystko co się wie, nauczyć go wszystkiego co się umie, pokazywać mu piękno świata... Tekst mojej mamy a propos rozmowy o tym, że kolega taty ze szkoły średniej jest już dziadkiem (jego córka starsza ode mnie o 4 lata): "Ja się tam na babcię jeszcze nie czuję, aczkolwiek wypadki chodzą po ludziach..."
|
|
#8910 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolumbia, Wenezuela, Gujana, Surinam, ...
zostaję z Wami ![]() jak mi się nie chce... czemu plan lekcji nie składa się z samych historii, WOSów czasem polskich i angielskich
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

to jest Gosh x-ceptional wear, kolor 11 Porcelain
może się przyda informacja
tylko ta cena...

Tak poza tym to w ogóle żadko używam podkładów, w sumie tylko ja mam jakieś problemy z cerą, tak jak teraz niestety 

No śmiechu warte!

co myślisz?? to będzie 15 marca