|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Pumka kto jak kto, ale Ty dasz rade
nie wiem czy nie przeocyzłam czegoś? Jak tam SOL? Dzisiaj mielismy gości-maludę dwutygodniową, mamuniu jaka drobineczka, jak kwili, Jachu przy niej olbrzym, taka słodka, przyklejona do cycusia mamusi, normalnie wiecie co kupiłam staniczor do karmienia on line, bo u mnei w pipidówie nic niema, sa jedynie białe czarne, karmie juz pol roku i mi nudno w jednokolorowych, zmaówiłam coś ciekawszego, oby tylko rozmiar pasował |
|
|
|
#62 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chwilę mnie nie było a tu co? nowa część
![]() Nadalka cieszę się, że to nie złamanie! Cytat:
plus ściskanie moich ust, też milusie ![]() Cytat:
marzę o takiej regularności i porządku ale gdzie tam.. ![]() właśnie Wanilllko ja staram się podawać pierś nie częściej niż co 3 h, zawsze wpadają jednak jakieś dodatkowe małe karmienia pomiędzy; wychodzi mi około 7-8 karmień na dobę Cytat:
ja też się nasłucham, ale co zrobię, że ona nie chce więcej? ![]() Czytałam o Twoich dylematach związanych z przybieraniem Antosia i myślę, że nie ma co karmić częściej niż co 2,5 lub 3 h (jeśli dziecko samo się nie domaga, ja jestem nawet za lekkim przetrzymaniem dziecka, oczywiście bez przesady) chodzi o to, że przy zachowywaniu przerw ssanie jest inne - lepsze. Napisałaś też że macie tylko jedno karmienie nocne - to ja prędzej dołożyłabym jakieś karmienie w nocy, a w dzień zachowywałabym przerwy Przyrosty po 6 miesiącu mają prawo byc niewielkie Cytat:
dawno Cię nie było chyba
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-01-08 o 22:44 |
||||
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie z tą regularnością Poza tym była dziś pierwszy raz u kogoś tak długo - mój chrzestny ją wziął, żebym mogła się pouczyć i nie było jej prawie 4 godziny! Nawet ją nakarmił - a to już coś! |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia
Cytat:
![]() A ja już od dłuższego czasu używam "normalnego" stanika o takiego jak ten Pasuje mi karmienie w nim, jest bardzo wygodnie ![]() A jaki biustonosz kupiłaś? |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jaa normalnego, mam taki tez, ale nie umiałabym w nim karmic, którędy wyciagac pierś ![]() taki kupiłam musze isc spać |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie, górą ![]() Jak go mierzyłam w sklepie to też sobie pomyślałam: jak w tym karmić? Sprzedawczyni mówiła, że da się, że to bardzo wygodne bo ona też karmiła w normalnych biustonoszach. I rzeczywiście da się Już nawet nie myślę o stanikach do karmienia. Z tym, że model który pokazałam ma bardzo mięciutką miseczkę. Może dzięki temu nie mam problemu z wyjęciem piersi i karmieniem.Zresztą z ciekawości możesz wytestować na jakimś swoim biustonoszu sprzed ciąży, o ile pasuje Ci rozmiar. |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maciejka, buziak dla R. ![]() ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- A, Sol ja myślałam że miałaś już praktykę i będziesz prawko odbierać a, to miałaś łatwy egzamin i w zasadzie masz jeszcze czas by przygotować się do praktycznego. W moich rejonach od razu jest teoria i praktyka. Ale i tak gratuluję czasem mam wrażenie że Ci co nie zdają teorii to po prostu chyba nie chcą zdać![]() ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- A właśnie, Solka, sto lat!
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Witam! z rana!
Cytat:
O kaszkach myślimy- nawet mam kleik ryżowy na początek. Na razie chce go przyzwyczaić do jednego innego posiłku, nawet nie koniecznie całego. Zresztą jak już pisałam- dla mnie rozszerzanie diety to nie szybka rezygnacja z piersi na rzecz innego posiłku- tylko stopniowa i dopiero jak sam nie będzie chciał nie dostanie piersi po innym jedzonku. Na razie się na to nie zapowiada. Właśnie myślę, że najpierw mu trochę po urozmaicam obiadek- tak do 5 składników, a potem dam jabłuszko, a następnie kaszka. |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz widzę jak ktoś bardzo może sobie nie radzić z obieraniem jaj i już nie mam sumienia prosić go o obieranie do sałatki
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba dać do jajek no, troszkę soli, może lepiej mu bedzie szło
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej! |
|
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym sobie nowy kupiła, ale u mnie kupienie karmnika to |
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() Dzisiaj lecimy do neurologa, ciekawe co powie czy rehabilitacja jeszcze potrzebna A poza tym Sol - Sto lat pociechy z Fabisia, chłopa i żeby na praktyce nie dotyczyły Cię statystyki WORD-a - 30 % :P
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
hej
moje dziecie spało od 20 do 6 rano. I potem jeszcze do 8. Ale napedziła nam stracha w nocy, myslalam ze zawału dostane. Budze sie a ona lezy na brzuchu z nosem w poduszke i smacznie sobie spała, wzielam Ją poprawiłam i dalej spała. A wczesniej tez jak sie obudziłam to musialam Ją poprawiac bo sobie spała w poprzek z nogami na szczebelkach![]() Wędrowniczka mała ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- SOL Najlepszego dużo szcześcia,miłości i pociechy z maluszka!!
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Sol sto lat!
żeby Ci się spełniło to czego pragniesz.
|
|
|
|
#79 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale nocka za nami... Mały poszedł spać przed 20 (jak zwykle) ok. 23 zaczął marudzić więc zrobiłam herbatki. Napił się i zasnął. Ok. 24 powtórka z rozrywki - znowu marudzenie. Próbuje podąć herbatkę - odpada. Wzięłam go więc do nas i pospaliśmy do 4 (!!!) bez karmienia o 2. O 4 pokręcił się bo chyba mu było za ciepło i położyłam go w łóżeczku. Zasnął. Obudził się ok. 5 głody. Zmieniłam pampersa, dałam jeść i poszliśmy spać, każde do swojego łóżka. O 6 znowu marudzenie więc wzięłam go do siebie i tak pospaliśmy do 7.30. O 8 znowu było marudzenie przy butelce. Zjadł jakieś 80ml i nie chciał więcej. Teraz śpi, mój skarbek kochany Cytat:
za stałe pory. Cytat:
![]()
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaraz idę na targ, może coś sobie kupię (w co wątpię )Fabi pół nocy nie mógł oddychać, taki miał katar. Istna masakra. Do tego TŻ mówił, że im kołdrę w nocy zabierałam Ktoś pytał jak często karmię - w ciągu dnia co 2,5-3h, w nocy są ostatnio 4 karmienia Co do spania. Zazwyczaj śpi 11-12h, więc Wvictoria doceń Twoje śpiące dziecko! I w związku z tym, że się starzeję Stawiam żarełko! ![]() Haniu zmień mi wiek w 1 poście ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Dziękuję dziękuję |
||
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#82 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biustonosze Dalia polecam - są super!!! Bardzo ładne, dobrze trzymają fason, nie rozciągają się. Ja mam dwa i jestem bardzo zadowolona Cytat:
za wizytęSol, wszystkiego dobrego z okazji 18tych urodzin. Dużo radości, zdrowia, spokoju i worka kasy żeby spełnić marzenia i zrealizować plany ![]() Maciejko, przepraszam, że dopiero dziś - wszystkiego dobrego dla Malutkiej ![]() Blue, a czy Tynia dziś przypadkiem też nie świętuje?
|
||
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co tylko na chwilę
Sol wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń zmienienia K. w idealnego ojca i TŻ-ta, jak najmniejszej ilości odwiedzin boskiej teściowej, własnego kąta i zdania egzaminu na prawko. Pociechy z Fabisia nie życzę, bo to już masz
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja 4 osiemnastka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Sol wszystkiego o czym marzysz, szcęścia, miłości, zdrówka, żeby synus się dobrze i zdrowo chował
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do cycników do karmienia - nie kupiłam żadnego, od początku karmię w zwykłych. Jakoś mi to nigdy nie przeszkadzało...
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że mają fajne staniki- miałam od nich bardotkę do sukni ślubnej . Ceny też fajne. Nawet ostatnio rozmiarówkę powiększyli. Tylko, że z moim 60ff/28ff ciężko znaleźć karmnik, który by dodatkowo odpowiednio skrojone miski miał- długa historia odnośnie tych misek.![]() Też widzę, że Tynia świętuje
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-09 o 09:27 |
|
|
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Z każdą kolejną jest łatwiej
![]() btw. Moja przyjaciółka pytana o wiek zawsze odpowiada - a kto by to liczył??? ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsze życzenia Sol
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

marzę o takiej regularności i porządku ale gdzie tam.. 

i smacznie sobie spała, wzielam Ją poprawiłam i dalej spała. A wczesniej tez jak sie obudziłam to musialam Ją poprawiac bo sobie spała w poprzek z nogami na szczebelkach
Stawiam żarełko!
Moja 4 osiemnastka