Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 08:45   #1141
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki bo dzisiaj mamy szczepienia,na samą myśl mnie ciarki przechodzą.
Trzymam kciuki

Dziewczyny a jak nie wiecie jak delikatnie powiedzieć mamie/teściowej, że wiecie co zrobić z Waszym dzieckiem to http://www.delimama.pl/delioferta/de...iem-2-szt.html

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Sara777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Przyszłam się tylko przywitać, zaraz zmykamy do przychodni, prosimy o kciuki oby wszystko było ok !
Trochę się boję pchać w te zarazki, ale jak mus to mus
Zaraz w Pytaniu Na Śniadanie moja koleżanka, która jest właśnie w ciąży
Miłego dnia życzę
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melka ma dzisiaj usg bioderek na 11.
Kciukasy!

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2013-01-09 o 08:44
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:30   #1142
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczyny teraz mi szybko się meldować które mieszkają w UK!
Stary 2013-01-09, 09:59   #1143
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
ja wychodzę do -10.Kubie bardziej odpowiada temp.na minusie.
A po czym to poznajesz
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:59   #1144
marzenka1984
Rozeznanie

Sara777 za wizytę u pediatry
Colds za usg bioderek
Nisia4 rewelka te śpiochy ale jaka cena ;/

U mnie w rodzinie nie ma osoby która by mnie wkurzała jeśli chodzi o ględzenie nad Maksem ale zawsze mnie śmieszy mój tata jak tylko Maks zapłaczę to od razu słyszę "pić mu się chce, zrób mu pić" "wodę mu daj" jak jadę do rodziców to tam każdy chętny do zajęcia się dzieckiem a ja spokojnie mogę odpocząć. Uwielbiam ..
Stary 2013-01-09, 10:05   #1145
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Aaaaa bo ostatnio mi jakoś tak nijak.
Lecicie z postami że nie daje rady nadrabiać.
Czasu jakoś zaczęło brakować.

Dzisiaj mało nie osiwiałam bo braliśmy sie z tżtem za kąpiel małego, tż napuszczał wody do wanienki a ja w miedzyczasie rozbierałam malucha. Nagle ulał a jak go podniosłam żeby sie nie zakrztusił to tak mocno zwymiotował i nie mógł oddechu złapać że zaczęłam delikatnie oklepywać mu plecy.
Na szczęście pomogło. Wszystko w koło ufajdane i o 20:30 robiłam pranie.
W ogóle to jakoś nie chce mi jeść, zawsze kupa ryku przed tym i karmie go na spaniu.
Po 5 godzinach niejedzenia mu daje to marudzi
Nawet rano jak z 12 godzin nie je i mu daje to też marudzi.
Nie ma gorączki, opuchniętych dziąseł też nie, ale ewidentnie go swędzą bo piąstkami i gryzakami szoruje po nich.
Kupy robi 3x dziennie.
Nie wiem co jest grane, może mu te kaszki i kleiki nie podchodzą...?

Padam na nos

Iwcia jak dzisiaj ?
Moja miała straszne 2 dni .. dzisiaj odpukać jakby lepiej .. ale dopiero początek dnia ... chociaż my już 4 godziny buszujemy

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:

to ja trzymam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:11   #1146
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Tylko 3 pobudki dziś
Nie chcę zapeszać, ale laski trzymać kciuki żeby się udało
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
specjalnie Mu to zrobiłaś. za długo czekał i przysnął
Też tak robisz

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
tamlin rzeczywiście nie widać po Mateuszu tych 8100g,ładnie razem wyglądacie a gdzie duży Krop?
Aktualnie w piwnicy

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
przeżyłam właśnie nagorsza godzine w moim zyciu chyba Jestem zła matka
Jagoda lezala w lezaczku jak wam pisalam, bo nie chciala spac. nagle po 22zaczela krzyczec. to ją na ręce to nie, jejsc, pic, cyc, butla, mata. lezak, ręce, czopek nic jej nie moglo pomoc. to bylo straszne!
nie zycze takiej sytuacji zadnej z was
jejku tak sie o nia balam, myslalam, ze zaraz cos sie jej stanie albo, ze coś jej zlamalam
nawet do tesciowej zadzwoniłam, bo nie wiedzialam czy na pogotowie dzwonić czy co
kazała spróbować jej dac wody troche i o dziwo pomoglo... dałam jej na lyzecce, bo butli nie chciala i sie uspokila na tyle, ze wypila troche herbatki i zasnela przed chwila...ją chyba juz do rana nie zasne. cała rozstrzesiona jestem i zalamana
będę siedziała przy lozeczku...
nic oprocz piersi, herbaty i mm jej nie dawalam dziś, bo wiedziałam, ze bedziemy same w nocy i nie chcialam zadnych problemów z brzuszkiem ją też nic takiego noe jadlam.
już drugi raz taka akcjaale ta godzina byla gorsza od tamtego dnia, bo teraz ani na minutę nie przestała krzyczeć
tak strasznie mi źle,że nie umialam jej pomoc cała buzię sobie podrapala;(
probowalam zaobserwować co mogło byc niepokojacego i tylko kupa była dziwna, która udało mi sie wywołać czopkiem-a raczej woda z żółtymi grudkami z niej wyplynela, nawet dużo tego było. pierwszy raz taka kupa :/
a tak cały dzień cisza i spokój...
przepraszam kochane, ze zawracam Wam glowe
Ines weź Ty idź w końcu do lekarza. Biedna maleńka i biedna Ty.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
I co obudziłaś go

Trzymajcie kciuki bo dzisiaj mamy szczepienia,na samą myśl mnie ciarki przechodzą.
Nie no zostawiłam niech śpi
Trzymam

Cytat:
Dzień dobry
Przyszłam się tylko przywitać, zaraz zmykamy do przychodni, prosimy o kciuki oby wszystko było ok !
Miłego dnia życzę
Będzie dobrze

Cytat:
Stary 2013-01-09, 10:22   #1147
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Jagoda lezala w lezaczku jak wam pisalam, bo nie chciala spac. nagle po 22zaczela krzyczec. to ją na ręce to nie, jejsc, pic, cyc, butla, mata. lezak, ręce, czopek nic jej nie moglo pomoc. to bylo straszne!
jejku tak sie o nia balam, myslalam, ze zaraz cos sie jej stanie albo, ze coś jej zlamalam
nawet do tesciowej zadzwoniłam, bo nie wiedzialam czy na pogotowie dzwonić czy co
kazała spróbować jej dac wody troche i o dziwo pomoglo... dałam jej na lyzecce, bo butli nie chciala i sie uspokila na tyle, ze wypila troche herbatki i zasnela przed chwila...ją chyba juz do rana nie zasne. cała rozstrzesiona jestem i zalamana
nic oprocz piersi, herbaty i mm jej nie dawalam dziś, bo wiedziałam, ze bedziemy same w nocy i nie chcialam zadnych problemów z brzuszkiem ją też nic takiego noe jadlam.
już drugi raz taka akcjaale ta godzina byla gorsza od tamtego dnia, bo teraz ani na minutę nie przestała krzyczeć
probowalam zaobserwować co mogło byc niepokojacego i tylko kupa była dziwna, która udało mi sie wywołać czopkiem-a raczej woda z żółtymi grudkami z niej wyplynela, nawet dużo tego było. pierwszy raz taka kupa :/
biedulka!! angel myśle, że czas wybrac sie do lekarza

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ogromniaste dla Giuli
podeślij mi na pw swój telefon, to jak będę w sklepie, przedzwonię, jakie kolory są dostępne. No chyba, że kolor obojętny i mam brać co będzie
moze byc biała, rózowa..w sumie obojetne, byle nie zielona czy niebieska czy żółta

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie nadrobię wszystkiego co naskrobałyście bo moja Zołza zaraz wstanie
Szczęśliwie dotarliśmy w poniedziałek do domu, wczoraj byliśmy na szczepieniu na rotawirusy, Zośka wypiła całą szczepionkę i jeszcze się oblizała po niej. Co za głodomór
Za to z moim Tżtem jest tak sobie nie będę wam zanudzać ale jest mi przykro :/

moja sie rozdarła jak sie skonczylo, chciala wiecej i co tz przeskrobał zal sie w klubie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Oj kapitan calamari lepszy Chyba zamówię

Ja mam tylko 3 zajęć w tym semestrze, z czego 2 online przez internet, a jedne warsztaty
A w letnim biorę dziekankę na rok...

A dziś pojechałam do szkoły i co? Oczywiście nie sprawdziłam, że zajęcia odwołane...

no wlasnie wiem dlatego dopłaciłam kolesiowi i wysle mi kapitana zamiast tego motyla

dziekuje w imieniu Giulii za gratulacje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:29   #1148
zielona1911
Zakorzenienie

Witam
ale dzis byla dupiata noc mały co chwile sie budził,tylko poto zeby cyca potrzymac.
Wogole moze mnie jakies chorobsko łapie bo cała noc bylo mi zimno,przykryta bylam po uszy,co sie wogole nie zdarza,a w chaupie mam ze 24-25 stopni i głowa mnie tak strasznie bolała ze oczu nie mogłam otworzyc i o 5 rano jak szłam po apap to myslalam ze sie gdzies wypie**dole na zakręcie. No ale teraz dobrze sie czuje,nie mam nawet kataru.
Wogole zbliza sie dzien babci i dziadka wiec zamowilam magnesy na lodowke dla dziadkow
http://allegro.pl/show_item.php?item=2904102086

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

IWA
skoro masz taki super tani ciucholand to moze nakupowalabyc mi ciuszkow tak za miesiac i ja bym Ci kase wysłała za ciuszki i za przesyłke co? bo jak narazie mam ciuszki-maly chodzi jeszcze w 62 i 68.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:35   #1149
Sojka1990
Zadomowienie

Zielona u mnie też jest za☠☠☠isty ciuch a w poniedziałki i wtorki dodatkowo -50%normalnie ceny dla dzieci w przedziale 2-5zł za bajeranckie sztuki ale zawsze chodze w pon lub wt i płace połowe tego

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

jak będe to moge się rozejrzeć za rozmiarem 74 męskim
Stary 2013-01-09, 10:38   #1150
aaliyah
Zakorzenienie

Aga_ton przez chwile chcialam Ci juz gratulowac ciazy. Ja mysle, ze to byla moja ostatnia...
Juz chcialam Roberta pochwalic, ze grzeczny, a on mi dzis jesien sredniowiecza od rana urzadza.

Angel biedna Jagodka i Ty tez. Ja sie tylko zastanawiam czy tu lekarz aby cos pomoze... A probowalas jej jakis calpol podac, moze ja cos boli?

Gda, jak tam Twoja noga poparzona?

Zielona zdrowka.

Ula i jak, masz juz ta spirale?

Kurcze, poskarze sie, ze mi Robik z rozmiaru 68 juz wyrasta...

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2013-01-09 o 10:40
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:39   #1151
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zielona u mnie też jest za☠☠☠isty ciuch a w poniedziałki i wtorki dodatkowo -50%normalnie ceny dla dzieci w przedziale 2-5zł za bajeranckie sztuki ale zawsze chodze w pon lub wt i płace połowe tego

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

jak będe to moge się rozejrzeć za rozmiarem 74 męskim
no bo kurde u nas niby sa ladne rzeczy ale wycena od 10zl wzwyz,a na wage to czasem sie cos znajdzie ale bardzo rzadko.Na wage to takie ciuchy sprane i czasem poplamione.
Stary 2013-01-09, 10:40   #1152
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no bo kurde u nas niby sa ladne rzeczy ale wycena od 10zl wzwyz,a na wage to czasem sie cos znajdzie ale bardzo rzadko.Na wage to takie ciuchy sprane i czasem poplamione.
to u nas na wage niet.
w koszu takim zbiorowym są po 2-3zł a na wieszakach perełki do 5zł
Stary 2013-01-09, 10:43   #1153
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
to u nas na wage niet.
w koszu takim zbiorowym są po 2-3zł a na wieszakach perełki do 5zł
u nas taki ciucholand exlusive nazywa sie bigga styl. W niektorych miastach tez jest. Ubrania naprawde sliczne ale drogie jak fiks. Jak szukalam kombinezonu dla malego to po ok 50zl
Stary 2013-01-09, 10:46   #1154
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
u nas taki ciucholand exlusive nazywa sie bigga styl. W niektorych miastach tez jest. Ubrania naprawde sliczne ale drogie jak fiks. Jak szukalam kombinezonu dla malego to po ok 50zl
matulu to ja w textil markecie kupiłam młodej zimowy kombinezo nowy za 50zł
to jak będę w przyszły pon to się rozejrzę za czymś piknym dla Dominika, tylko powiedz do jakiego rozmiaru szukać? i co preferujesz body, śpiochy, pajace, portki, swetry, kurtki, bluzy???
Stary 2013-01-09, 10:46   #1155
zielona1911
Zakorzenienie

jutro ide wyciac ten paznokiec. We wtorek do dentysty i musze w koncu wybrac sie do ginekologa bo od porodu jeszcze nie bylam,a przeciez cytologie musi mi zrobic. Na sam fakt jak bede oczekiwac na wyniki robi mi sie słabo i najchetniej wogole bym tej cytologii nie robila.
Stary 2013-01-09, 10:48   #1156
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

IWA
skoro masz taki super tani ciucholand to moze nakupowalabyc mi ciuszkow tak za miesiac i ja bym Ci kase wysłała za ciuszki i za przesyłke co? bo jak narazie mam ciuszki-maly chodzi jeszcze w 62 i 68.
Nie ma problemu. Ja chodzę na dziecięce tylko jak jest 1zł/szt, więc drożej Cię to nie wyniesie. Chodzę raz albo dwa razy w tygodniu, we wtorki i czwartki, więc mogę rozgladać się za chłopięcymi też i za jakiś miesiąc jak się więcej uzbiera to bym wysłała. Jaki rozmiar? 74 - 80? Tudzież 6-9 m-cy? I co by Cię interesowało, jakieś konkretne ciuszki?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-09 o 10:49
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:51   #1157
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
matulu to ja w textil markecie kupiłam młodej zimowy kombinezo nowy za 50zł
to jak będę w przyszły pon to się rozejrzę za czymś piknym dla Dominika, tylko powiedz do jakiego rozmiaru szukać? i co preferujesz body, śpiochy, pajace, portki, swetry, kurtki, bluzy???
body z dlugim i krótkim,spodnie najlepiej dresowe i bluzy czy swetry,rajtuzki. Narazie w rozmiarze 74. Spiochow nie lubie bo mam cieplo w domu i jakby tak ubrac go body i spiochy to by sie przegrzał. Jakby sie trafil jakis ladny pajacyk to tez moge chciec.
Byalabym wdzieczna

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Nie ma problemu. Ja chodzę na dziecięce tylko jak jest 1zł/szt, więc drożej Cię to nie wyniesie. Chodzę raz albo dwa razy w tygodniu, we wtorki i czwartki, więc mogę rozgladać się za chłopięcymi też i za jakiś miesiąc jak się więcej uzbiera to bym wysłała. Jaki rozmiar? 74 - 80? Tudzież 6-9 m-cy? I co by Cię interesowało, jakieś konkretne ciuszki?
Napisalam nizej pod postem Sojki co by mnie interesowało. Nie musi byc tego dużo. Bo jak dwie wyslecie to bede miec dosc. Narazie tak w rozmiarze 74. Mozecie czasem przy okazji popatrzec. Jeansow niechce bo mam sporo a i tak malego w to nie ubieram bo to raczej nie wygodne.
Stary 2013-01-09, 11:00   #1158
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
body z dlugim i krótkim,spodnie najlepiej dresowe i bluzy czy swetry,rajtuzki. Narazie w rozmiarze 74. Spiochow nie lubie bo mam cieplo w domu i jakby tak ubrac go body i spiochy to by sie przegrzał. Jakby sie trafil jakis ladny pajacyk to tez moge chciec.
Byalabym wdzieczna

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Napisalam nizej pod postem Sojki co by mnie interesowało. Nie musi byc tego dużo. Bo jak dwie wyslecie to bede miec dosc. Narazie tak w rozmiarze 74. Mozecie czasem przy okazji popatrzec. Jeansow niechce bo mam sporo a i tak malego w to nie ubieram bo to raczej nie wygodne.
Ok, będę się rozgladać Ale to będzie dziwnie chłopięce kupować A coś z takich elegantszych chcesz, typu np koszule z krótkim rękawem? Bo często takie widzę. Bluzy z kapturem mogą być?
Stary 2013-01-09, 11:01   #1159
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Iwcia jak dzisiaj ?
Moja miała straszne 2 dni .. dzisiaj odpukać jakby lepiej .. ale dopiero początek dnia ... chociaż my już 4 godziny buszujemy
Dzisiaj lepiej - też odpukać
Stwierdziłam że będe mu dawać jeść jak sam da mi do zrozumienia porządnie że jest głodny, tak jak dzisiaj rano.
Popłakiwał leciutko i smoka mocno ssał to mu dałam mleczko z kaszką bananową i wytrąbił bez żadnego marudzenia
Za to coś ze spaniem nie tak w nocy bo obojętnie czy zaśnie o 21 czy o 24 to o 2 już sie kręci i ja już nie spie potem.
Dzisiaj na noc posmaruje mu dziąsełka żelem i zobacze czy da to jakiś efekt bo już nic innego mi do głowy nie przychodzi co mu dolega przez ostatnie kilka dni.
Jestem wyczerpana i ledwo daje rade podczytywać wizaż
Zasnął własnie więc mam 30 min. spokoju...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:02   #1160
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczynki

Cytat:

Ale mam zapachy z kuchni, robi się to http://gotuj.skutecznie.tv/2011/06/s...tka-ze-sloika/
A robiłaś to już wcześniej?? Fajny przepis, chyba też zrobię.

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Dziękuję za ciepłe przywitanie
Udzielać się postaram, chociaż pędzicie jak szalone
Ja mam na imię Kasia, lat 23, a mój synek to Antek, urodzony 16 września. Ciąża bez problemów raczej i poród też przebiegł całkiem dobrze to moje pierwsze dziecko, karmimy się cycusiem, ale niedługo będziemy wprowadzać nowe pokarmy, już nie mogę się doczekać Antek należy do tych wagowo większych dzieciaczków

Jak mój mały ma katarek, to słyszę w nosku jak oddycha takie charczenie jakby.

Wpisowe w postaci fotek mojego Pączusia
Jaki Pączuś słodki!

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

a nie pisałam że w piątek byliśmy na bioderkach i wszystko pozostało w jak najlepszym porządku, więc ułożenie pośladkowe efektów ubocznych na stawy biodrowe nie wywarło[COLOR="Silver"]
super!

Cytat:
no mam taką nadzieję na zagłodzoną raczej nie wygląda hehe biorąc pod uwagę, że taka malutka się urodziła
fotki z ostatniego dnia starego roku
Boziu, jakie ona ma cudne, długie rzęsy! Oby jej takie zostały, to po Tobie czy tatusiu?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:03   #1161
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, będę się rozgladać Ale to będzie dziwnie chłopięce kupować A coś z takich elegantszych chcesz, typu np koszule z krótkim rękawem? Bo często takie widzę. Bluzy z kapturem mogą być?
koszule nie bo raczej nie bede potrzebowac,ale bluzy z kapturem jak najbardziej.
akurat ja bym chciala dziewczece kupowac bo lubie takie slodziutkie rozwe rzeczy

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2013-01-09 o 11:04
Stary 2013-01-09, 11:03   #1162
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry dziewczyny,

U nas mały sukces. Wczoraj jak podawaliśmy małej kleik to troche połykała, nie tylko pluła
Dzisiaj też sama obróciła się z brzuszka na plecy.

Cytat:
Biedna, to musiało być okropne...
Dziwna ta kupa. Ja karmię piersią i jeszcze się taka nie zdażyła. Może faktycznie przejdź się do lekarza. Takim kupom radzę robić fotki, żeby potem pokazać lekarzowi.

Cytat:
Dzień dobry
Miłego dnia życzę
Trzymam kciukasy

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Dziewczyny a jak nie wiecie jak delikatnie powiedzieć mamie/teściowej, że wiecie co zrobić z Waszym dzieckiem to http://www.delimama.pl/delioferta/de...iem-2-szt.html
suuper!

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie nie ma osoby która by mnie wkurzała jeśli chodzi o ględzenie nad Maksem ale zawsze mnie śmieszy mój tata jak tylko Maks zapłaczę to od razu słyszę "pić mu się chce, zrób mu pić" "wodę mu daj" jak jadę do rodziców to tam każdy chętny do zajęcia się dzieckiem a ja spokojnie mogę odpocząć. Uwielbiam ..
U mnie też dziadki się rwą do pomocy, dlatego chętnie schodzę do nich na dół, żeby troche odsapnąć. Zresztą niunia musi się do nich przyzwyczajać, żeby była w stanie zostawać z nimi na dłużej.

Na 25 stycznia mamy zaproszenie na wesele znajomych. Jak ja bym chciała zostać na tym weselu i się pobawić! Oby Aleńka przekonała się do tego kleiku to może chociaż na obiad zostaniemy
Stary 2013-01-09, 11:05   #1163
kraven
Zakorzenienie

Cześć. U mnie dzisiaj marudzenie od 4,30. Usnął dopiero ze mną w lożku.

Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiajsze badania i szczepienia.

Angel nie miej do siebie pretensji, że nie mogłaś uspokoić małej. Czasem się tak zdarza. Jesteś super mamą tak jak każda z nas i na pewno, żadne z dzieci nie zamieniłoby swojej mamy na inną

Zmykam ogarnąć dom

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:09   #1164
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

A robiłaś to już wcześniej?? Fajny przepis, chyba też zrobię.
Pierwszy raz robię. Zobaczymy co wyjdzie. Małżon uwielbia takie rzeczy. Jakby co to mam jeszcze przepis na domową szynkę pieczoną.

Cytat:
koszule nie bo raczej nie bede potrzebowac,ale bluzy z kapturem jak najbardziej.
akurat ja bym chciala dziewczece kupowac bo lubie takie slodziutkie rozwe rzeczy
Ok, będę szukać.

A ja się dzisiaj wyspałam Tamlin, nasze dzieci chyba jednym rytmem idą jeśli chodzi o spanie/niespanie w nocy
Stary 2013-01-09, 11:12   #1165
zielona1911
Zakorzenienie

tak wogole ogladam zdjecia na ef be niektórych i swierdzam ze Tamlin i Mati, Anesh i Majusia i Gda i Henio są strasznie do siebie podobni. Jakbyscie mi podstawili dzieci to bym wiedziala do kogo nalezą
Stary 2013-01-09, 11:14   #1166
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte!
Właśnie wymierzyłam sobie rozmiar stanika i mi wyszło 75D a zawsze kupowałam 85B
Chyba trzeba dobry stanik kupic w końcu!
Dobra ide samochód odkurzyć bo się węże zaraz zalęgną
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:17   #1167
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dupa, już nie śpi :banghead::bang head::banghead::banghead:
Kuuuurrrrrrrrrr..... 15 minut!!!!
Oszaleje z nim chyba!!!!
Od razu mi sie drugiego odechciewa jak ten to taki terrorysta :banghead::banghead:
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:17   #1168
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Na 25 stycznia mamy zaproszenie na wesele znajomych. Jak ja bym chciała zostać na tym weselu i się pobawić! Oby Aleńka przekonała się do tego kleiku to może chociaż na obiad zostaniemy
Nie rozumiem. Co ma kleik do obiadu na weselu?

Cytat:
A ja się dzisiaj wyspałam Tamlin, nasze dzieci chyba jednym rytmem idą jeśli chodzi o spanie/niespanie w nocy
Chyba tak Tak więc życzę Ci samych pięknie przespanych nocy
Stary 2013-01-09, 11:19   #1169
Dearlie
Zakorzenienie

Teraz mnie rozkłada choróbsko

Dziękujemy z Antkiem za wszystkie miłe słowa!

Antoś przespał dzisiaj w nocy ciągiem 10 godzin. Mam nadzieje,ze to nie przez chorobe Tak sie martwiłam, ze tak długo nie jadl, ze dalam mu 150ml rano i wciagnal bez problemu.

Brawa dla Giulii!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Matko, jak ja sie fatalnie czuje.
Stary 2013-01-09, 11:25   #1170
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Witam
ale dzis byla dupiata noc mały co chwile sie budził,tylko poto zeby cyca potrzymac.
Wogole moze mnie jakies chorobsko łapie bo cała noc bylo mi zimno,przykryta bylam po uszy,co sie wogole nie zdarza,a w chaupie mam ze 24-25 stopni i głowa mnie tak strasznie bolała ze oczu nie mogłam otworzyc i o 5 rano jak szłam po apap to myslalam ze sie gdzies wypie**dole na zakręcie. No ale teraz dobrze sie czuje,nie mam nawet kataru.
Wogole zbliza sie dzien babci i dziadka wiec zamowilam magnesy na lodowke dla dziadkow
http://allegro.pl/show_item.php?item=2904102086

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

.
fajne te magnesy, ja chcilabym kalendarz ale nie mam czasu go zrobic przez ta sesje za ro zrobimy. a teraz mzoe te magnesy.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dupa, już nie śpi :banghead::bang head::banghead::banghead:
Kuuuurrrrrrrrrr..... 15 minut!!!!
Oszaleje z nim chyba!!!!
Od razu mi sie drugiego odechciewa jak ten to taki terrorysta :banghead::banghead:
Iwoncia a dlaczego z nim na dwor nie wyjdziesz?troche świeżego powietrza dobrze by mu zrobiło moja Giulia nie pospi dluzej ni 20-30 minut jak ja nie wezme na dwor.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości