|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
kasiam187 fajne książeczki
rozejrzę się jak będę w jakimś sklepie.
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas od szczepienia prawie 4tg i mały teraz waży już 1kg więcej. Mój synek waży teraz 5.900 i jest pieruńsko długi 65cm. Ważę codziennie, sprawdzam ile mi z cyca zjada bo zaczęło mi ostatnio brakować pokarmu na jeden posiłek bardzo mnie to martwi... Ile wasze dzieciaczki w 2msc jedzą/jadły ml ?kasiam187 - Gratulacje dla córeczki! dzielna dziewczyna ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1113 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziecko śpi i o dziwo sam zasnął
mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk. Podpunkt pracy napisany, bo zapomniałam wspomnieć, że jeszcze się uczę i do połowy lutego powinnam się obronić, a tu praca dopiero w połowie. ![]() Teraz czas, by was nadrobić ![]() Agnus21, Konczita, Katiem, LadyBeatta i pewnie o jakieś mamusi zapomniałam... ślicznie z Antkiem dziękujemy za komplementy Chyba taki urok tego dnia czyli mamy rówieśników, fajnie ![]() Cytat:
i trzymam kciuki za Twojego Antka, dużo zdrówka dla niego ![]() Dziękować trzy tygodnie temu 7,5 kg, więc teraz pewnie z 8 jest, ale nie mam wagi. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? My mamy.Oby tylko mało paliła,bo pojemność spora jak na samą benzyne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Ale naskrobałyście ju ż miałam się poddać w połowie i iść spać,ale doczytałam.u Nas cały dzień deszcz..nawet na dwór nie ma jak wyjść. Co do teściowych to jutro moja prawdopodobnie przyjeżdża rano na cały dzień mam nadzieje,że nie będzie tak źle .więc jak przyjedzie to na wizażu mnie nie będzie. Fabianek po kąpieli wciągnał 200 ml mm ![]() w przyszły piątek czeka Nas wyprawa 450 km w jedną strone samochodem jedziemy na weekend w rodzinne strony moich dziadków. Wyjeżdzamy z czwartku na piątek i wracamy w niedziele.Ciekwe jak chłopcy to zniosą ![]() A w czerwcu lecimy do Irlandii...tam mieszka mój brat z żoną i dziećmi. Przylecieli teraz na święta,w piątek już lecą i my mmay do Nich koniecznie przylecieć nogdy w samolocie nie byłam![]() no i dzisiaj po całym roku i jednym dniu zawitała do mnie @ 11 tygodni po porodzie szkoda, nie tęskniłam za nią.Agaton gratuluje decyzji o dzieciątku w przyszłym roku ogólnie widze,że będą nowe brzuszki.my jeśli kiedyś będziemy mieć trzecie to za 6-7 lat ![]() Sojka Twoje cycki są zarąbiste biustonosz też całkiem .ostatnio wzięłam w końcu i pomierzyłam sobie cycy i wyszło,że mam rozmiar 85f !A ja zawsze nosiłam 85c Gda gratuluje mieszkanka z ogródkiem! Zdrówka życze dla wątkowych dziecinek i zmykam spać w końcu. Mąż ma nocki więc w nocy trzeba być przytomną
|
||||
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam gratulacje dla Gulii. Oby tak dlaej
Gda super, że Henio przybrał na wadze, a jedną rzadszą kupką nie ma sie co przejmować. ![]() Pstynia mój zjada na dobę około 750 - 800 ml Jasiu usnął po kąpieli i jedzeniu więc i ja zmykam. Do juterka
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz żałuje bo mi sie spodobało to http://allegro.pl/lamaze-kapitan-cal...862263039.html nastepnym razem.a tak w ogole gda sesji żadnej nie masz? my tu z anesh sie meczymy a ty co?
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka, zazdroszczę wakacji w środku zimy
Jasio przystojniak !! kasiam187 gratulacje dla córeczki My też mamy dzisiaj mały sukces Marika wytrzymuje na brzuszku dłużej niż parę sekund bez krzyku Na dzisiaj już mówię dobranoc |
|
|
|
#1120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ogarnęłam pierwszy miesiac
rzuciłam do albumów w google + do którego loguję się przez swojego gmaila i chciałam udostępnić na naszym mailu, albo przez picasse i hasło do tego albumu, ale właśnie widzę, że na naszym mailu się nie udostępniło, a przez picasse i hasło też nie umiem. więc jak mi pomożecie, to pokażę ![]() Cytat:
![]() ogromniaste dla Giulipodeślij mi na pw swój telefon, to jak będę w sklepie, przedzwonię, jakie kolory są dostępne. No chyba, że kolor obojętny i mam brać co będzie ![]() Cytat:
ja bym chciała maj/czerwiec 2013 Kornelkę zmajstrować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa bo ostatnio mi jakoś tak nijak.
Lecicie z postami że nie daje rady nadrabiać. Czasu jakoś zaczęło brakować. Dzisiaj mało nie osiwiałam bo braliśmy sie z tżtem za kąpiel małego, tż napuszczał wody do wanienki a ja w miedzyczasie rozbierałam malucha. Nagle ulał a jak go podniosłam żeby sie nie zakrztusił to tak mocno zwymiotował i nie mógł oddechu złapać że zaczęłam delikatnie oklepywać mu plecy. Na szczęście pomogło. Wszystko w koło ufajdane i o 20:30 robiłam pranie. W ogóle to jakoś nie chce mi jeść, zawsze kupa ryku przed tym i karmie go na spaniu. Po 5 godzinach niejedzenia mu daje to marudzi ![]() Nawet rano jak z 12 godzin nie je i mu daje to też marudzi. Nie ma gorączki, opuchniętych dziąseł też nie, ale ewidentnie go swędzą bo piąstkami i gryzakami szoruje po nich. Kupy robi 3x dziennie. Nie wiem co jest grane, może mu te kaszki i kleiki nie podchodzą...? Padam na nos
|
|
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór kochane
dopiero teraz mam czas by Was nadrobić przeczytałam wszystko ale nie cytuję, za dużo by tego wyszło ![]() witam nowe mamuśki Tamlin twoja córa urodą powala na kolana Sojka o twoich cyckach się nie wypowiadam, dziewczyny wszystko napisały też chcę takie moje to już flaki a nie cycki jeszczę trochę to będą za kolana pewnie..kasiam brawa dla Giuli za podnoszenie główki ![]() Gda, super że Henio przybieraa na wadze ![]() a u nas ..wczoraj mieliśmy kolędę, Iga była zachwycona chyba księdzem, bo cały czas kwikała Jutro idę z mamą poszukiwać sukienki ślubnej,bratowa przychodzi do Igi ![]() W czwartek do ortopedy i na nauki przedślubne.. A ja pomału wszystkie szczegóły załatwiam, typu podziękowania dla gości, zawieszki na wódkę weselną i takie tam.. już ciasto też rezerwowałam dziś, także przygotowania idą pełną parą, bo tak naprawdę pół roku zleci, ani się obejrzę a jak do pracy wrócę na początku marca to już czasu wogóle nie będzie.To tyle co u nas, dobranoc kobietki |
|
|
|
#1123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wypoczywajcie! Cytat:
ja jeszcze nie jestem gotowa na taką rozmowę i mój mąż bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawę Cytat:
no chyba, że będziesz w krk, to zapraszam na kawkę przy kominku ![]() Cytat:
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnej nocki dziewczynki
|
|
|
|
#1125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cwaniaraCytat:
albo zostawia u znajomej kosmetyczki w moim bloku a ja sobie odbieram.
|
|||
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zamówię Ja mam tylko 3 zajęć w tym semestrze, z czego 2 online przez internet, a jedne warsztaty ![]() A w letnim biorę dziekankę na rok... A dziś pojechałam do szkoły i co? Oczywiście nie sprawdziłam, że zajęcia odwołane... Cytat:
Także musieliśmy to przerzucić na kolejny rok... A może i dobrze, bo chcę cycem karmić do roku, a wtedy bym nie mogła w ciąży ![]() Cytat:
Nie chciał w ogóle jeść. To się z moim kryzysem laktacyjnym złożyło. Bo teraz mleko wróciło i apetyt Henia też.
|
|||
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1128 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Afternoon dobrze,że z serduszkiem Filipka dobrze,a anemia minie tamlin rzeczywiście nie widać po Mateuszu tych 8100g,ładnie razem wyglądacie a gdzie duży Krop ![]() ?Nie nadrobie dziś więcej,pędzicie jak szalone.Pa
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna! Zmykam spać Laski, dobranoc! |
||
|
|
|
#1130 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
ale na razie utknęłam na zaproszeniach. ale po telefonie do pediatry mamy zalecone odciaganie katarku i zakrapianie wodą morską, a w ośrodku mamy się pojawić dopiero jak będzie gorączka albo kaszel... bo teraz masę dzieci choruje i skoro to tylko katar, to nie warto ryzykować
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
przeżyłam właśnie nagorsza godzine w moim zyciu chyba Jestem zła matka ![]() Jagoda lezala w lezaczku jak wam pisalam, bo nie chciala spac. nagle po 22zaczela krzyczec. to ją na ręce to nie, jejsc, pic, cyc, butla, mata. lezak, ręce, czopek nic jej nie moglo pomoc. to bylo straszne! nie zycze takiej sytuacji zadnej z was ![]() jejku tak sie o nia balam, myslalam, ze zaraz cos sie jej stanie albo, ze coś jej zlamalam ![]() nawet do tesciowej zadzwoniłam, bo nie wiedzialam czy na pogotowie dzwonić czy co kazała spróbować jej dac wody troche i o dziwo pomoglo... dałam jej na lyzecce, bo butli nie chciala i sie uspokila na tyle, ze wypila troche herbatki i zasnela przed chwila...ją chyba juz do rana nie zasne. cała rozstrzesiona jestem i zalamana będę siedziała przy lozeczku... nic oprocz piersi, herbaty i mm jej nie dawalam dziś, bo wiedziałam, ze bedziemy same w nocy i nie chcialam zadnych problemów z brzuszkiem ją też nic takiego noe jadlam.już drugi raz taka akcja ale ta godzina byla gorsza od tamtego dnia, bo teraz ani na minutę nie przestała krzyczeć ![]() tak strasznie mi źle,że nie umialam jej pomoc cała buzię sobie podrapala;( probowalam zaobserwować co mogło byc niepokojacego i tylko kupa była dziwna, która udało mi sie wywołać czopkiem-a raczej woda z żółtymi grudkami z niej wyplynela, nawet dużo tego było. pierwszy raz taka kupa :/ a tak cały dzień cisza i spokój... przepraszam kochane, ze zawracam Wam glowe
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj o 18 zasnęła dzisiaj o 5:50 wstała ... z pobudką o 2:02 na butle jest dobrze - wyspałam się! to będzie dobry dzień ! Miłego !
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
nie nadrobię wszystkiego co naskrobałyście bo moja Zołza zaraz wstanie ![]() Szczęśliwie dotarliśmy w poniedziałek do domu, wczoraj byliśmy na szczepieniu na rotawirusy, Zośka wypiła całą szczepionkę i jeszcze się oblizała po niej. Co za głodomór Za to z moim Tżtem jest tak sobie nie będę wam zanudzać ale jest mi przykro :/Cytat:
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
WItam się i zmykam bo teściowa w drodze
![]() życzcie mi miłego dnia ![]() Trzymajcie się,zajrze wieczorkiem! |
|
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
Witam
ale tu cicho. Ja się wyspałam i piję kawkę i gram w bubelki na fb Dzisiaj znowu do dentysty |
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Anusia479
Jestem ciekawa jak dzieciaczki będą się czuły w takiej podróży, my planujemy na Wielkanoc 300km zrobic w jedna strone do teściów. Troche sie obawiam bo ja w dziecinstwie strasznie źle znosiłam podróże i mnie mama nakręciła że mały bedzie napewno wymiotował :| Ahh stara @... ja również za nią nie tęsknię i nie chętnie ją przywitam ![]() kraven Dziękuję za odp. z tego co licze Szymek zjada ok 700ml Sara777 My też przechodziliśmy koszmar lezenia na brzusiu, ale juz jest dobrze bo Szymek lezakuje ok 10min siłując się bez płaczu. Życzę powodzenia! niegrzeczna88 Oj czas leci szybko a jak u Was z przygotowaniami przedślubnymi? Ile trwają? Bo my z Małżem musieliśmy 3dni nocować w domu parafialnym z wielką grupa innych par i od 7-22 wykłady. Teraz z maleństwem nie dałabym rady, a innej możliwości na nauki nie było :|kaczuszka69 Kochana, u nas był katarek i oprócz odciągania i wod morskiej pomógł wiele nawilżacz powietrza w sypialni, może i u Ciebie jest suche powietrze które dodatkowo drażni śluzówkę? Ja sama miałam problemy z zatkanym nosem z rana i teraz jest rewelacja, lepiej oddychamy ![]() angel166 Nie martw się i nie mów że jesteś złą mamą, dla malutkiej jesteś najlepszą mamusią na świecie pamiętaj o tym! Dobrze wiesz, że ona nie umie jeszcze sie inaczej komunikować jak płaczem. Wyobrażam sobie jak musiałaś byc zdenerwowana i przestraszona Kup kę my taką mamy często jest taka woda jakby wymieszana z jajecznicą. Będzie dobrze! ![]() Dzień doberek ![]() Korzystam póki Szymon śpi, zjadłam śniadanie wypiłam kawę i lecę bo słysze już drobne jęczenie i stękanie w łóżeczku. Dziś noc mineła dobrze od północy do 4.30 spał no a teraz juz co 1,5-2h się budzi. Zajrzę później. Miłego poranka!
|
|
|
|
#1137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiem jak to jest jak czujesz bezsilność bo nie wiadomo co dziecinie dolega,pewnie brzuszek bo moją jak brzuszek boli teraz na szczęście już rzadko to niczym się nie dało uspokoić. Mam nadzieję ze taka sytuacja już się nie powtórzy. Anusia powodzenia z teściową ![]() Trzymajcie kciuki bo dzisiaj mamy szczepienia,na samą myśl mnie ciarki przechodzą.
|
|
#1138 |
|
Rozeznanie
|
marta1986222 zaciśnięte kciuki
Moja gaduła leży obok i nawija słodziak. Mee i aguu łeee itp
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Przyszłam się tylko przywitać, zaraz zmykamy do przychodni, prosimy o kciuki oby wszystko było ok ! ![]() Trochę się boję pchać w te zarazki, ale jak mus to mus ![]() Zaraz w Pytaniu Na Śniadanie moja koleżanka, która jest właśnie w ciąży ![]() Miłego dnia życzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

rozejrzę się jak będę w jakimś sklepie.

*no rzęsy to mala ma jak pisalam kiedyś po tatusiu
bardzo mnie to martwi... Ile wasze dzieciaczki w 2msc jedzą/jadły ml ?

i tyle do nadrabiania mi dałyście
ju ż miałam się poddać w połowie i iść spać,ale doczytałam.

ja szukam takiej zeby jej zakladac ze wzgledu na zaginajcie sie bezprzerwy uszka 

Kup kę my taką mamy często jest taka woda jakby wymieszana z jajecznicą. Będzie dobrze!