|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() Cytat:
za 23tcCytat:
![]() Kumpela miała FRIDE i jak widziałam,jak ona zasysa,żeby młodemu glutki wyszły to mnie cofało na wymioty ![]() No taki odruch na który nic nie poradze i nie kupie tego bo wiem,że nie użyje ![]() Hej dziewczyny
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Mysia na co idziesz do kina?
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
kurde własnie amm 2 bilety ważne do 13 stycznia i musimy iść na coś więc idziemy na Hobbita, TŻ chciał, a ja mogę się poświęcić:P
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale sprzedam go już pod drugim maluchu dopiero.![]() Jeju ja tylko liczę dni, żeby to szybciej szło, bo cały czas w strachu żyję... ![]() mysia niezłe zakupy Fajnie, że macie taki sklep.Ja ostatnio zaopatrzyłam dzieci w pieluchy, bo promocja Huggiesów była w Tesco i mamy teraz jak na wojnę... ![]() colorblue no faktycznie Fridą strasznie ciężko się ciągnie...trzeba mieć płuca jak miechy A poza tym dziecko i tak przeważnie ucieka
|
||
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no to bawcie się dobrze
słyszałam że film bardzo ładnie zrobiony, ale ja chcę poczekać aż wyjdą pozostałe części i obejrzeć je w miarę jedną po drugiej żeby nic nie zapomnieć
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mysia daj znac jak Ci się podobalo Hobbit bo ciekawa go jestem
Nie zje się To ma zabezpieczenie.Oczywiscie odradzam wrażliwcom, bo "ładnie" to nie wygląda. ja się przemogłam bo to jest bardzo pomocne dla dziecka - bardzo szybko oddtyka nosek a gruszka u mnie się nie sprawdziła... Cytat:
Moja mała miała taki katar że gruszką to ja mogłam co najwyżej się podrapać po nosie i frida spadła mi z nieba doslownie.Ja sie przemogłam ale mój TŻ patrzeć na to nie mogł Cytat:
to ja chyba mam bardzo silne płuca i pozostałe kobiety też, które jej uzywają![]() A przed gruszka dziecko nie ucieka
|
|
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanka na świeżo (2 miesiace temu urodziła) mówila, że najpierw kupiła ręczny ale miała dość tego pompowania, akurat miała malo pokarmu.. I w koncu kupiła elektryczny Aventa (chyba?) i jest zadowolona Moja bratowa z kolei też kupiła ręczny, ale jej nim było źle i się jak to ona stwierdziła "doiła ręcznie" - ściskała cyca i do miski albo szklanki.. i jej tak było najlepiej. Pewnie to wszystko zależy co komu najlepiej podpasuje, ile pokarmu, jaka budowa cyca itp.. Ja mam raczej duże brodawki i takie bardziej wklęsłe sutki, więc czuje, że może być problem z karmieniem- moja mama miała duży problem.. i ja inwestuje w jakiś elektryczny.. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Ostatnio jak mi koleżanka pielęgniarka o tym rozwiązaniu opowiadała - nie wiedziałam, że to Frida, to zwymiotowałam.. Więc ja tego nie kupię.. A gruszka też do mnie nie przemawia.. |
|||
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
To muszę po sklepach pochodzić, bo ja z tych wygodnickich tamponowych, w rezerwie zawsze coś było, ale ultra light czy jakoś tak ...
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki, jestem juz na nogach. Spalam moze 6h no i na Krakow za pozno.
Mysia, dzieki za propozycje ewentualnych zakupow. Bede dzis w MC w Warszawie i popatrze sobie kilka rzeczy i dam Ci znac, ok? A Hobbita polecam calym sercem. Bylam poczatkowo sceptycznie nastawiona, bo zrobili 3 filmy z jednej cienkiej ksiazeczki ale, ze sama historie uwielbiam, Wladce czytalam i ogladalam po wiele razy to dalam sie szybko zauroczyc
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się ciśnienie rano dźwignęło na chłopa. Patrzę na stół a tam obrączka leży
pojechał sobie do pracy bez, kawaler ![]() No ale dzisiaj mogłam sama rozbabrać jego lapka i powyciągać pamięci do mojego, bo nie wiem co się dzieje, ale mój strasznie się przegrzewa, wyświetla alert i wyłącza się ... to mu wybaczę
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
w końcu pospałam dłużej niż do 5:30 i mam nadzieję, że to się odbije na moim samopoczuciu i chęci do działania. Lecę nadrabiać, Maarchewka dzięki za skrót wczoraj
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, mój labrador właśnie zjadł skarpetę
napełniłam stopkę karmą i zawiązałam żeby się pobawiła, a ona ją zjadła ![]() Ja sobie chyba kupie ręczny laktator, a z tym odsysaczem do kóz to też bym chyba nie dała rady, ale to się jeszcze okaże
|
|
#2654 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyżby mnie ominął jakiś zlot? Mysia czy wszystko wykupiłaś w GK? będę dziś wieczorem po wizycie i mam nadzieję, że został mój rożek i do niego kocyk oraz pieluszki ![]() Dziewczyny, nie chcę kupować tego rogala olbrzyma, myślicie że ta fasolka albo półkojec będą naprawdę przydatne przy karmieniu? tyle niemowląt się przewinęło u mnie w domu i nigdy nie używały mamunie tego? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
o, skubany....myślę, że będzie dobrze, psiaki chyba różne cuda zjadają ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() informatyczny geniuszu, mój też się przegrzewa troszkę, myślisz, że podkładka chłodząca taka na prąd pomoże?
|
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie Kochane
![]() Uff wlasnie wcielam owsianke z bananem,pyyyycha,choc jak pomysle ze zamiast banana moglabym miec maliny to juz wogole chyba w chwili obecnej byloby dla mnie lepsze niz seks hehe :P Nie uwierzycie...w dalszym ciagu nie uporalam sie z ta mega forma,bo co chwile ktos cos chcial :/ Dzis stwierdzilam ze wylaczam tel i dopoki nie wypisze nie wlacze !!! Mysia suuuper zakupy Banka gratki za 23 tydz ![]() Standardowo chcialam cos napisac i zapomnialam Aaa wlasnie mialam pytac,bo tak sobie co tydzien czytam o tygodniu w ktorym jestem,i wczoraj wyczytalam ze od 21-25 tyg to juz jest 6 m-c,i sie pogubilam,bo w sumie liczac na palcach od miesiaca w ktorym mialam ostatnia miesiaczke to faktycznie wychodzi 6 m-cy,a u nas na 1 stronie wyglada to troche inaczej :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo jak ma malo pasty to moze sie przegrzewac a nawet spalic :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w sumie dobrze, że nie wstaliście, bo bym żałowała
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te słodkie płatki chwilowo mi się przejadły. a maliny mam w formie musu - na 3 śniadanie z kawałkami banana i suszoną żurawiną
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faktycznie laktator się super opłacało, ale dla mnie hitem jest zestaw wanienkowy
|
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1)Mysle ze Twojej psince nie powinno zaszkodzic,napewno wydali ktoras strona :P Moja kiedys najadla sie futerka z takich goralskich papci,i nic jej nie bylo,nawet biegunki nie miala wiec mysle ze Twoja tez da rade ![]() 2) Ja tez bede miala laktator reczny,bo taki dostane podobno jest ciezko,ale przeciez nie bede go uzywac przez caly dzien,wiec mysle ze raz dziennie to reka mi nie odpadnie :PA do noska,zostaje przy gruszcze,bardziej do mnie przemawia niz odsysacz
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak powinnam pospać dłużej ja chcę taki motherHOOD , anie mothercare, damn
|
|
#2665 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
męża wysłałam po ten laktator, ale już nie ma. Bardzo nie żałuję, bo pani ze sklepu powiedziała, że słabe te laktatory i zwykle klientki wracały po Aventa, więc jako taki kamień z serca mam za to wkładki laktacyjne![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-01-09 o 10:22 |
||||
|
|
|
#2666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O jaaa podziel sie ![]() Aaa bawilam sie dzis rano z Jessy w pukanie Ale mialam radoche hihi,mam nadzieje ze mala tez stukala z radoscia a nie z przeznaczeniem "matka daj mi spac hehe"
|
|
|
|
#2667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w aptece popytaj, muuszą być takie podpaski gdzieś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj pierwszy raz widziałam jak się używa aspiratora i jestem na tak!! Myślałam, że gluty lecą aż to tej rurki --- Witam się w 22tc Nie mam na nic siły i na nic ochoty a muszę posprzątać bo o 15:00 zaczynają chodzić w kolędą mogliby zacząć od nas
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
worek foliowy też się zdarzył, a w tym roku w wigilie włamała mi się do pustego pokoju i pochłonęła całą blachę sernika
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkładka, taka z wentylatorkami powinna pomóc podobno. U mnie było ok, tylko jakiś rok temu zmieniłam dysk na większy i pamięci no i zaczął si problem ... Teraz znalazłam chwilę, bo już mnie to wkurzało i dałam jeszcze inny dysk, bo myślałam, że tamten miał za szybkie obroty i to jest winowajca, ale nie, nadal się przegrzewa. Teraz wzięłam pamięci od męża i zobaczymy ... szukam przyczyny kolejno po częściach. Cytat:
Jesli te pamięci nie pomogą to trzeba będzie pogmerać w bebechach. Teraz odpaliłam filmik z Okrasą, to co kiedyś mówiłam, że obiad na 4 restarty, komp na kolana więc mniejsze chłodzenie, do tego trial photoshopa, oj ze zdjęciami też miałam grzanie ... i tak sobie lecą 2 na raz, komp szumi, ale 46 max i ani drgnie. Chyba te pamięci to jest dobry pomysł, ale jeszcze testuję ... Wczoraj to na samym wizażu i na stoliku karbowanym mi skakal na 52 i alert ...
|
|
#2670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

bo ja mam jakieś brzydactwa
za 23tc

Ale sprzedam go już pod drugim maluchu dopiero.