W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 07:44   #2641
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
niekoniecznie, koleżanka miała 2 i została sprawdzona :/

dokładnie
a no to tak trzeba mówić a nie, że z gorączką Ci usg nie chcą zrobić

A no bo nie każdego odwiedzają

Podkłady/podpaski w majty najlepiej takie te bella mama - w tym guści, wieeeelkie i bez skrzydeł są chyba - przynajmniej na te 2 dni w szpitalu, później duże podpaski i pewnie lepiej nie te siateczkowe a zwykłe... no i podkłady na łóżko aby nie zaplamić

---

Nadrobiłam i mogę iść spać
U koleżanki posiedziałam do 19:00, pobawiłam się z małą, uwielbiam ją Nasz synek za rok taki będzie!!

Jutro kolęda, mama mi pożyczyła krzyżyk i świeczniki bo ja mam jakieś brzydactwa

Dobrej nocy
U mnie w tym tygodniu kolędy nie ma,ale też muszę do mamy w łaskę bo te wszystkie rzeczy pójść

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo witam sie w 23 tc i w lepszym humorze

Mysia zakupy piekne , posciel cudo , wanienka takze ....
za 23tc

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ale wy już nakupowałyście.
Ale jak są takie okazje to się nie dziwię

Odradzam kupowania gruszki do nosa bo ona jest do
Do noska lepiej kupić http://www.google.pl/search?num=10&h....1.l3jbp7DtGyM
Skuteczne i bezproblemowe a ta gruszka to masakra jest

Idę coś zjeść
Yyy sorki, ale do mnie ta FRIDA nie przemawia. Dla pierwszego i drugiego miałam gruszki i wystarczało,krzywdy nie zrobiłam
Kumpela miała FRIDE i jak widziałam,jak ona zasysa,żeby młodemu glutki wyszły to mnie cofało na wymioty
No taki odruch na który nic nie poradze i nie kupie tego bo wiem,że nie użyje

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Candace a nie zje się glutów

Dzień dobry
Dzieńdobry

Hej dziewczyny

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:45   #2642
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Mysia na co idziesz do kina?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:48   #2643
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Mysia na co idziesz do kina?
kurde własnie amm 2 bilety ważne do 13 stycznia i musimy iść na coś więc idziemy na Hobbita, TŻ chciał, a ja mogę się poświęcić:P
Stary 2013-01-09, 07:52   #2644
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no tylko, że on właśnie się sprawdza przy nawale pokarmu albo jak się ma bardzo dużo. Ja miałam hektolitry w cycolach, więc mi ściągał bez zarzutu... ale podobno jak pokarmu jest mało to najlepiej mieć elektryczny, choć mnie osobiście taka "dojarka" przeraża
Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Widzę, że rozmawiałyście trochę o laktatorach, pamiętam mój Avent.. dla mnie koszmar mleko musiałam odciągać dość często bo studiowałam i zależało mi na karmieniu, podczas przerwy dziewczyny wcinały kanapki a ja męczyłam się z laktatorem na 2 piersi około 20miniut i zawsze byłam głodna.. Myślę, że laktator elektryczny sprawdzi się przy częstym używaniu, a ręczny przy sporadycznym..tylko która z nas może przewidzieć ile będzie ostatecznie musiała używać laktatora..
Ja też mam elektryczny z Aventu, był pieruńsko drogi bo prawie 400 zł chyba, a w końcu żałuję, że go kupiłam, bo wystarczyła mi ręczna nakładka,. Tak samo studiowałam podczas karmienia i miałam tą samą historię. Każda przerwa to kibel... Ale sprzedam go już pod drugim maluchu dopiero.
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo witam sie w 23 tc i w lepszym humorze

Jeju ja tylko liczę dni, żeby to szybciej szło, bo cały czas w strachu żyję...
mysia niezłe zakupy Fajnie, że macie taki sklep.
Ja ostatnio zaopatrzyłam dzieci w pieluchy, bo promocja Huggiesów była w Tesco i mamy teraz jak na wojnę...
colorblue no faktycznie Fridą strasznie ciężko się ciągnie...trzeba mieć płuca jak miechy A poza tym dziecko i tak przeważnie ucieka

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:55   #2645
humpback
Zakorzenienie

Mysia no to bawcie się dobrze słyszałam że film bardzo ładnie zrobiony, ale ja chcę poczekać aż wyjdą pozostałe części i obejrzeć je w miarę jedną po drugiej żeby nic nie zapomnieć
Stary 2013-01-09, 08:32   #2646
candace1
Zakorzenienie

Mysia daj znac jak Ci się podobalo Hobbit bo ciekawa go jestem

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Candace a nie zje się glutów

Dzień dobry
Nie zje się To ma zabezpieczenie.
Oczywiscie odradzam wrażliwcom, bo "ładnie" to nie wygląda. ja się przemogłam bo to jest bardzo pomocne dla dziecka - bardzo szybko oddtyka nosek a gruszka u mnie się nie sprawdziła...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Yyy sorki, ale do mnie ta FRIDA nie przemawia. Dla pierwszego i drugiego miałam gruszki i wystarczało,krzywdy nie zrobiłam
Kumpela miała FRIDE i jak widziałam,jak ona zasysa,żeby młodemu glutki wyszły to mnie cofało na wymioty
No taki odruch na który nic nie poradze i nie kupie tego bo wiem,że nie użyje

No jesli gruszka sie u Ciebie sprawdziła to ok.
Moja mała miała taki katar że gruszką to ja mogłam co najwyżej się podrapać po nosie i frida spadła mi z nieba doslownie.
Ja sie przemogłam ale mój TŻ patrzeć na to nie mogł

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
colorblue no faktycznie Fridą strasznie ciężko się ciągnie...trzeba mieć płuca jak miechy A poza tym dziecko i tak przeważnie ucieka
to ja chyba mam bardzo silne płuca i pozostałe kobiety też, które jej uzywają
A przed gruszka dziecko nie ucieka
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:41   #2647
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja ciocia kąpała razem z wujkiem i otwartą książką, zajęło im to ponoć 40 minut
my to chyba sobie włączymy youtuba

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Widzę, że rozmawiałyście trochę o laktatorach, pamiętam mój Avent.. dla mnie koszmar mleko musiałam odciągać dość często bo studiowałam i zależało mi na karmieniu, podczas przerwy dziewczyny wcinały kanapki a ja męczyłam się z laktatorem na 2 piersi około 20miniut i zawsze byłam głodna.. Myślę, że laktator elektryczny sprawdzi się przy częstym używaniu, a ręczny przy sporadycznym..tylko która z nas może przewidzieć ile będzie ostatecznie musiała używać laktatora..
Co do laktatorów mam dwie opinię-
Koleżanka na świeżo (2 miesiace temu urodziła) mówila, że najpierw kupiła ręczny ale miała dość tego pompowania, akurat miała malo pokarmu.. I w koncu kupiła elektryczny Aventa (chyba?) i jest zadowolona

Moja bratowa z kolei też kupiła ręczny, ale jej nim było źle i się jak to ona stwierdziła "doiła ręcznie" - ściskała cyca i do miski albo szklanki.. i jej tak było najlepiej.

Pewnie to wszystko zależy co komu najlepiej podpasuje, ile pokarmu, jaka budowa cyca itp..

Ja mam raczej duże brodawki i takie bardziej wklęsłe sutki, więc czuje, że może być problem z karmieniem- moja mama miała duży problem.. i ja inwestuje w jakiś elektryczny..

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Oczywiscie odradzam wrażliwcom, bo "ładnie" to nie wygląda. ja się przemogłam bo to jest bardzo pomocne dla dziecka - bardzo szybko oddtyka nosek a gruszka u mnie się nie sprawdziła...

No jesli gruszka sie u Ciebie sprawdziła to ok.
Moja mała miała taki katar że gruszką to ja mogłam co najwyżej się podrapać po nosie i frida spadła mi z nieba doslownie.
Ja sie przemogłam ale mój TŻ patrzeć na to nie mogł

to ja chyba mam bardzo silne płuca i pozostałe kobiety też, które jej uzywają
A przed gruszka dziecko nie ucieka
A jest jakaś 3 opcja??
Ostatnio jak mi koleżanka pielęgniarka o tym rozwiązaniu opowiadała - nie wiedziałam, że to Frida, to zwymiotowałam.. Więc ja tego nie kupię..
A gruszka też do mnie nie przemawia..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 08:42   #2648
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Podkłady/podpaski w majty najlepiej takie te bella mama - w tym guści, wieeeelkie i bez skrzydeł są chyba - przynajmniej na te 2 dni w szpitalu, później duże podpaski i pewnie lepiej nie te siateczkowe a zwykłe... no i podkłady na łóżko aby nie zaplamić
To muszę po sklepach pochodzić, bo ja z tych wygodnickich tamponowych, w rezerwie zawsze coś było, ale ultra light czy jakoś tak ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:50   #2649
Ashyshqa
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki, jestem juz na nogach. Spalam moze 6h no i na Krakow za pozno.
Mysia, dzieki za propozycje ewentualnych zakupow. Bede dzis w MC w Warszawie i popatrze sobie kilka rzeczy i dam Ci znac, ok?
A Hobbita polecam calym sercem. Bylam poczatkowo sceptycznie nastawiona, bo zrobili 3 filmy z jednej cienkiej ksiazeczki ale, ze sama historie uwielbiam, Wladce czytalam i ogladalam po wiele razy to dalam sie szybko zauroczyc
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:56   #2650
xal
Zakorzenienie

Ale mi się ciśnienie rano dźwignęło na chłopa. Patrzę na stół a tam obrączka leży pojechał sobie do pracy bez, kawaler
No ale dzisiaj mogłam sama rozbabrać jego lapka i powyciągać pamięci do mojego, bo nie wiem co się dzieje, ale mój strasznie się przegrzewa, wyświetla alert i wyłącza się ... to mu wybaczę

Stary 2013-01-09, 08:57   #2651
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, jestem juz na nogach. Spalam moze 6h no i na Krakow za pozno.
Mysia, dzieki za propozycje ewentualnych zakupow. Bede dzis w MC w Warszawie i popatrze sobie kilka rzeczy i dam Ci znac, ok?
A Hobbita polecam calym sercem. Bylam poczatkowo sceptycznie nastawiona, bo zrobili 3 filmy z jednej cienkiej ksiazeczki ale, ze sama historie uwielbiam, Wladce czytalam i ogladalam po wiele razy to dalam sie szybko zauroczyc
Mam mail wkomórce więc możesz mi spokojnie priv napisać do 16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 09:01   #2652
happy blue
Zadomowienie

dzień dobry w końcu pospałam dłużej niż do 5:30 i mam nadzieję, że to się odbije na moim samopoczuciu i chęci do działania. Lecę nadrabiać, Maarchewka dzięki za skrót wczoraj
Stary 2013-01-09, 09:02   #2653
salviae
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, mój labrador właśnie zjadł skarpetę napełniłam stopkę karmą i zawiązałam żeby się pobawiła, a ona ją zjadła mam nadzieje, że nie zaszkodzi
Ja sobie chyba kupie ręczny laktator, a z tym odsysaczem do kóz to też bym chyba nie dała rady, ale to się jeszcze okaże
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:06   #2654
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ktoś tu się wybierał do Krakowa, ojaaa czyżby mnie ominął jakiś zlot?
Mysia czy wszystko wykupiłaś w GK? będę dziś wieczorem po wizycie i mam nadzieję, że został mój rożek i do niego kocyk oraz pieluszki
Dziewczyny, nie chcę kupować tego rogala olbrzyma, myślicie że ta fasolka albo półkojec będą naprawdę przydatne przy karmieniu? tyle niemowląt się przewinęło u mnie w domu i nigdy nie używały mamunie tego?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mój labrador właśnie zjadł skarpetę napełniłam stopkę karmą i zawiązałam żeby się pobawiła, a ona ją zjadła mam nadzieje, że nie zaszkodzi
Ja sobie chyba kupie ręczny laktator, a z tym odsysaczem do kóz to też bym chyba nie dała rady, ale to się jeszcze okaże

o, skubany....myślę, że będzie dobrze, psiaki chyba różne cuda zjadają

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Ale mi się ciśnienie rano dźwignęło na chłopa. Patrzę na stół a tam obrączka leży pojechał sobie do pracy bez, kawaler
No ale dzisiaj mogłam sama rozbabrać jego lapka i powyciągać pamięci do mojego, bo nie wiem co się dzieje, ale mój strasznie się przegrzewa, wyświetla alert i wyłącza się ... to mu wybaczę

informatyczny geniuszu, mój też się przegrzewa troszkę, myślisz, że podkładka chłodząca taka na prąd pomoże?
Stary 2013-01-09, 09:06   #2655
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witam sie Kochane
Uff wlasnie wcielam owsianke z bananem,pyyyycha,choc jak pomysle ze zamiast banana moglabym miec maliny to juz wogole chyba w chwili obecnej byloby dla mnie lepsze niz seks hehe :P
Nie uwierzycie...w dalszym ciagu nie uporalam sie z ta mega forma,bo co chwile ktos cos chcial :/
Dzis stwierdzilam ze wylaczam tel i dopoki nie wypisze nie wlacze !!!

Mysia suuuper zakupy
Banka gratki za 23 tydz

Standardowo chcialam cos napisac i zapomnialam ostatnio to juz u mnie norma :/
Aaa wlasnie mialam pytac,bo tak sobie co tydzien czytam o tygodniu w ktorym jestem,i wczoraj wyczytalam ze od 21-25 tyg to juz jest 6 m-c,i sie pogubilam,bo w sumie liczac na palcach od miesiaca w ktorym mialam ostatnia miesiaczke to faktycznie wychodzi 6 m-cy,a u nas na 1 stronie wyglada to troche inaczej :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:08   #2656
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
szkoda, no ale sen jest ważny więc mam nadzieję że chociaż te 6h ci wystarczyło

Cytat:
Napisane przez salviae
chciała się dorwać do karmy. nie wiem jak to u psów z trawieniem skarpet, ale u mnie kot kiedyś zjadł opakowanie witamin w takim małym woreczku bo nie umiał sobie otworzyć. nie wyrzygał i żyje dalej u rodziców.
Stary 2013-01-09, 09:08   #2657
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
A sprawdzalas czy nie zuzyla sie pasta przy procesorze?
Bo jak ma malo pasty to moze sie przegrzewac a nawet spalic :/
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2013-01-09, 09:11   #2658
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Dobra, idziemy spać
Lublana i inne krakowianki, będziemy tam jutro ok 10. (jak wstaniemy na pociąg ) więc jeśli któraś z Was się tam pojawi w tym czasie to rozglądajcie się za małą blond kulką i prawie dwumetrowym suchelcem
Może nie będziemy sobie laktatorów z rąk wyrywać

w sumie dobrze, że nie wstaliście, bo bym żałowała
Stary 2013-01-09, 09:11   #2659
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witam sie Kochane
Uff wlasnie wcielam owsianke z bananem,pyyyycha,choc jak pomysle ze zamiast banana moglabym miec maliny to juz wogole chyba w chwili obecnej byloby dla mnie lepsze niz seks hehe :P
Nie uwierzycie...w dalszym ciagu nie uporalam sie z ta mega forma,bo co chwile ktos cos chcial :/
Dzis stwierdzilam ze wylaczam tel i dopoki nie wypisze nie wlacze !!!
też dziś zjadłam owsiankę z bananem te słodkie płatki chwilowo mi się przejadły. a maliny mam w formie musu - na 3 śniadanie z kawałkami banana i suszoną żurawiną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 09:14   #2660
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Mysia czy wszystko wykupiłaś w GK? będę dziś wieczorem po wizycie i mam nadzieję, że został mój rożek i do niego kocyk oraz pieluszki
Dziewczyny, nie chcę kupować tego rogala olbrzyma, myślicie że ta fasolka albo półkojec będą naprawdę przydatne przy karmieniu? tyle niemowląt się przewinęło u mnie w domu i nigdy nie używały mamunie tego?
nie wiem jaki rożek,a le rozków nie widziałam żadnych chyba, pieluch na pewno też nie, a kocyk to musisz podesłac link to CI powiem
Stary 2013-01-09, 09:14   #2661
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kupiłam więc:
1. Elektryczny odciągacz pokarmu zamiast 209 za 60 zł taki:
http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
2. Majtki poporodwe 5 szt - 5zł:P
3. 100 wkładek laktacyjnych za 10 zł
4. Pojemnik na zużyte pieluchy Tommee Tippee za 40 zł
http://www.mothercare.com/Tommee-Tip...appy%20wrapper
5. Wkłady do niego x 6 po 11 zł zamiast 40
6.Balsam do sutków z lanoliną - 5 zł
7. Żel intymny - 5 zł
6. Oliwka przeciw rostępom - 5 zł
7. Wkłądki laktacyjne z aloesem 40 sztuk-10 zł
8. Książka 'luska na planecie dziecko' za 1 zł
9. 2 grzechotki dla malucha - 25 zł
10. Gryzak chłodzący - 7 zł
11. Chusteczki mokre - 3 zł
12. Aspirator do noska 12 zł
13. Oliwka dla dzieci - 5 zł
14. 3 x 5 par skarpetek - każdy zestaw 5 zł
15. Podpaski poporodwe 24 szt- 10 zł
16. Podkłady higieniczne 60x90 5 sztuk 12 zł
17. Jeansy ciążowe zamiast 129 -65 zł
18. Grzechotki zapinane dzieciaczkowi na łapkę 2 szt - 15 zł
19. Termometr z misiem na ścianę - 5zł
20. Rajstopy ciążowe 20 den 2sztuki- za 15 zł
21.Osłonki na sutki - 3 zł
22. Smoczki x2 - 6 zł
23. Gryzak czyszczący maluchowi zęby - 12 zł
http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
24. Zestaw kąpielowy wanienka, szlafrok itp był za 49 zł ale ten kolor co nam się podobał (jak w linku) był pęknięty delikatnie więc kupiliśmy za 35 zł
http://www.mothercare.com/Mothercare...l#q=bath%20set
25. Przewijak ale nie mogę znaleźć linka - super taki z ceratki ale z frotową poduszką i ręcznikiem na rzep za 28 zł

I na koniec zamiast 500 zł za 250 zestaw pościeli !!!!

http://www.mothercare.com/Classic-Wi...efault,pd.html

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Likwidują - wyprzedaż do czwartku. Półki już pustkami świecą (zwłaszcza po mojej wizycie:P)
warunki są takie:
białe metki (nieprzecenione) oprócz aventu - wszystko -50%
pomarańczowe metki (już przecenione) - 25%
z wozków sząłu nie ma niestety:/ zostały całe 4 - wszytskie firmy mothercare - 2 czerwone, jeden bliźniaczy, jeden wzór ala zebra - jak dla mnie kiepsko wykonane

faktycznie laktator się super opłacało, ale dla mnie hitem jest zestaw wanienkowy
Stary 2013-01-09, 09:14   #2662
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
1)Cześć dziewczyny, mój labrador właśnie zjadł skarpetę napełniłam stopkę karmą i zawiązałam żeby się pobawiła, a ona ją zjadła mam nadzieje, że nie zaszkodzi
2)Ja sobie chyba kupie ręczny laktator, a z tym odsysaczem do kóz to też bym chyba nie dała rady, ale to się jeszcze okaże
Hejka
1)Mysle ze Twojej psince nie powinno zaszkodzic,napewno wydali ktoras strona :P
Moja kiedys najadla sie futerka z takich goralskich papci,i nic jej nie bylo,nawet biegunki nie miala wiec mysle ze Twoja tez da rade
2) Ja tez bede miala laktator reczny,bo taki dostane podobno jest ciezko,ale przeciez nie bede go uzywac przez caly dzien,wiec mysle ze raz dziennie to reka mi nie odpadnie :P
A do noska,zostaje przy gruszcze,bardziej do mnie przemawia niz odsysacz
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2013-01-09, 09:16   #2663
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie już kupiłam fasolkę - mam nadzieję ze się przyda
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:17   #2664
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie wiem jaki rożek,a le rozków nie widziałam żadnych chyba, pieluch na pewno też nie, a kocyk to musisz podesłac link to CI powiem
ale jak miałaś widzieć jak to nie ta firma jednak powinnam pospać dłużej ja chcę taki motherHOOD , anie mothercare, damn
Stary 2013-01-09, 09:17   #2665
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
widzę, że już wszystkie wzięłyście się za zakupy. A na mnie teściowa krzyczy, że chcę już łóżeczko kupić. Uważa, że powinniśmy wszystko po porodzie dopiero kupić
i zamierzasz jej słuchać i nie kupować?

Cytat:
Dobra, idziemy spać
Lublana i inne krakowianki, będziemy tam jutro ok 10. (jak wstaniemy na pociąg ) więc jeśli któraś z Was się tam pojawi w tym czasie to rozglądajcie się za małą blond kulką i prawie dwumetrowym suchelcem
Może nie będziemy sobie laktatorów z rąk wyrywać
ja chwilowo uziemiona w domu, więc oddaję walkoweremszkoda, że się udało męża wysłałam po ten laktator, ale już nie ma. Bardzo nie żałuję, bo pani ze sklepu powiedziała, że słabe te laktatory i zwykle klientki wracały po Aventa, więc jako taki kamień z sercamam za to wkładki laktacyjne

Cytat:
jedź do weta, ta skarpeta może utknąć w przewodzie pokarmowym i pies może zdechnąć, u weta powinni mu podać jakiś środek wymiotny.

Cytat:
Aaa wlasnie mialam pytac,bo tak sobie co tydzien czytam o tygodniu w ktorym jestem,i wczoraj wyczytalam ze od 21-25 tyg to juz jest 6 m-c,i sie pogubilam,bo w sumie liczac na palcach od miesiaca w ktorym mialam ostatnia miesiaczke to faktycznie wychodzi 6 m-cy,a u nas na 1 stronie wyglada to troche inaczej :/
ja liczę tak jak tam jest, czyli od 23 tc. Licząc na palcach urodziłabyś w 11 miesiącu

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-01-09 o 09:22
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:18   #2666
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
też dziś zjadłam owsiankę z bananem te słodkie płatki chwilowo mi się przejadły. a maliny mam w formie musu - na 3 śniadanie z kawałkami banana i suszoną żurawiną
Ja juz calkiem zrezygnowalam z platkow kukurydzianych,odkad odkrylam jak dobrze owsianka wplywa na moja przemiane materii
O jaaa podziel sie

Aaa bawilam sie dzis rano z Jessy w pukanie Ale mialam radoche hihi,mam nadzieje ze mala tez stukala z radoscia a nie z przeznaczeniem "matka daj mi spac hehe"
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2013-01-09, 09:19   #2667
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co i ile się leje??????? gdzie się kupuje takie specjalne "podpaski"? ja takich w niemcach jeszcze nie widziałam cholera jasna...
dużo się leje... krew, skrzepy w aptece popytaj, muuszą być takie podpaski gdzieś no i koniecznie te podkłady na łóżko

Cytat:
O jesiu, mam nadzieję, że jej nie zaszkodzi

Cytat:
Moja koleżanka to ma i sobie chwali Ja też o tym myślę, później można używać jak dziecko siada, żeby miało oparcie

Cytat:
Jak to się sprawdza??

Ja wczoraj pierwszy raz widziałam jak się używa aspiratora i jestem na tak!! Myślałam, że gluty lecą aż to tej rurki ale nie świetna sprawa

---

Witam się w 22tc
Nie mam na nic siły i na nic ochoty a muszę posprzątać bo o 15:00 zaczynają chodzić w kolędą mogliby zacząć od nas

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:20   #2668
salviae
Zadomowienie

Cytat:
o, skubany....myślę, że będzie dobrze, psiaki chyba różne cuda zjadają
Cytat:
szkoda, no ale sen jest ważny więc mam nadzieję że chociaż te 6h ci wystarczyło

chciała się dorwać do karmy. nie wiem jak to u psów z trawieniem skarpet, ale u mnie kot kiedyś zjadł opakowanie witamin w takim małym woreczku bo nie umiał sobie otworzyć. nie wyrzygał i żyje dalej u rodziców.
Myślę, że ją wydali, ten supeł został odgryziony, czyli połknęła tylko tą część na stopę. Ale i tak się trochę martwię. Już kilka razy przyłapałam ją na jedzeniu takich dziwnych rzeczy, najgorsza była bateria z pilota musieliśmy jechać na prześwietlenie, ale na szczęście nic się nie stało, kiedyś przy sprzątaniu kupy znalazłam w niej moje stringi całe obszyte cekinami które dostałam na panieński w stanie nienaruszonym worek foliowy też się zdarzył, a w tym roku w wigilie włamała mi się do pustego pokoju i pochłonęła całą blachę sernika
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:20   #2669
xal
Zakorzenienie

Cytat:
informatyczny geniuszu, mój też się przegrzewa troszkę, myślisz, że podkładka chłodząca taka na prąd pomoże?
Nie taki geniusz, bo domorosły majsterkowicz
Podkładka, taka z wentylatorkami powinna pomóc podobno.
U mnie było ok, tylko jakiś rok temu zmieniłam dysk na większy i pamięci no i zaczął si problem ...
Teraz znalazłam chwilę, bo już mnie to wkurzało i dałam jeszcze inny dysk, bo myślałam, że tamten miał za szybkie obroty i to jest winowajca, ale nie, nadal się przegrzewa.
Teraz wzięłam pamięci od męża i zobaczymy ... szukam przyczyny kolejno po częściach.
Cytat:
Wpadłam na to, mieliśmy jedno podejście z 2 miesiące temu żeby go odkurzyć w środku. Powiem szczerze, że z filmikiem z youtube odkręcaliśmy i poddaliśmy się po klawiaturze, bo to jest masakra jakaś, a procka i tak nawet nie widziałam. U męża to jest lepiej rozwiązane.
Jesli te pamięci nie pomogą to trzeba będzie pogmerać w bebechach.

Teraz odpaliłam filmik z Okrasą, to co kiedyś mówiłam, że obiad na 4 restarty, komp na kolana więc mniejsze chłodzenie, do tego trial photoshopa, oj ze zdjęciami też miałam grzanie ... i tak sobie lecą 2 na raz, komp szumi, ale 46 max i ani drgnie. Chyba te pamięci to jest dobry pomysł, ale jeszcze testuję ...
Wczoraj to na samym wizażu i na stoliku karbowanym mi skakal na 52 i alert ...

Stary 2013-01-09, 09:21   #2670
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
nie ma rożków, kocyków ani pieluchRogal się sprawdzi na pewno, moje znajome mamy używały
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości