|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
zazdroszczę, u nas niewykonalne jas ne, że jeźdźcie![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Ty masz łatwiej, bo już doświadczona jesteś Ja tam kupuję, bo za 17,5 tygodnia termin to zleci migusiem a chce miec wszystko kupione najpóźniej miesiąc przed terminem, więc zostało mi jakieś 12-13 tygodni na zakupy
|
||
|
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zawsze tak było, tylko ostatnio taka posucha w przygodnach
TŻ jest jeszcze bardziej ucieszony niż ja, już szykuje sprzęt: ładuje baterie do aparatu itd Cały tydzień zeszły truł mi, że chce gdzieś pojechać bo ma kilka dni wolnego, więc niech zna me dobr serce i ma tę wycieczkę a ja wreszcie coś kupie dla niuni Dzięki za inspirację Mysia |
|
|
|
#2614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia super zakupy.
Tak się zastanawiam czy muszą to być jakieś specjalne podpaski i podkłady czy wystarczą zwykłe? Podpytam w szpitalu na SR.
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy na all
U jednej babki kupiłam gatki poporodowe,podkłady też na po.. Dla bejbika gruchę do nosa,tetry z nadrukiem i zwykłe, niedrapki, chusteczki, pampki jedynki z wycięciem na pępuszek,mydełko itd. łącznie z przesyłką 60pln ![]() Z takich kosmetycznych już niewiele zostało! Ma sudocrem 250g za 27pln!! AA! i ten sportowy/rosnący stanik z wkładkami żeby suty nie wystawały ![]() Zareklamowany przez którąć z Was
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-08 o 22:15 |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie tez byśmy mogli pojechać bo daleko nie mamy ale Tż jest na nocce w pracy wiecdopiero popoludniu a z tego co mówicie to już pewnie tam nic nie będzie...
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
daje czadu aż się boję pomyśleć co będzie pod koniec ciąży, rozniesie mnie od środka ![]() widzę, że już wszystkie wzięłyście się za zakupy. A na mnie teściowa krzyczy, że chcę już łóżeczko kupić. Uważa, że powinniśmy wszystko po porodzie dopiero kupić Jak jeszcze któraś z Was nie ma pościeli to polecam: http://allegro.pl/baby-raj-13-el-pos...889040231.html moja kuzynka ma z tej firmy 20-elementową, chwali sobie, widziałam, bardzo ładna i dobrej jakości |
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, idziemy spać
Lublana i inne krakowianki, będziemy tam jutro ok 10. (jak wstaniemy na pociąg ![]() Może nie będziemy sobie laktatorów z rąk wyrywać
|
|
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie się macie z mothercare, ja tez bym chciała taki laktator
![]() ostatnio mam takie napady głodu, że szok, siedzę sobie jest ok i nagle tak mnie zasysa, że aż słabo mi się robi i jak tu nie tyć
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-01-08 o 22:19 |
|
|
|
#2621 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazywałam ![]() Nie ma sprawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nic mnie bardziej nie wkurza Cytat:
nadrabiam powoli
|
|||||
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciocia kąpała razem z wujkiem i otwartą książką, zajęło im to ponoć 40 minut
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
idę nyny kochane!
![]() |
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zbieram spać
|
#2625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Ile pieluch tetrowych kupiłaś?? Ale zwyłych białych.. bo ja dla chłopców miałam 20szt/na jednego.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2626 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a no to tak trzeba mówić a nie, że z gorączką Ci usg nie chcą zrobić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Nadrobiłam i mogę iść spać U koleżanki posiedziałam do 19:00, pobawiłam się z małą, uwielbiam ją Jutro kolęda, mama mi pożyczyła krzyżyk i świeczniki bo ja mam jakieś brzydactwa Dobrej nocy |
|||||
|
|
|
#2627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Salviae jak tak miałam przy pierwszej ciąży, napady głodu i płacz za knopersami, przytyłam 20kg ale ważyłam niewiele przed ciążą no i po półrocznym karmieniu piersią wyglądałam w końcu normalnie teraz to już mnie nie przeraża perspektywa rozstępów, martwię się tylko czy brak przyrostu wagi nie zaszkodzi maleństwu, w poniedziałek robię wyniki i zobaczymy co się okarze.. Widzę, że rozmawiałyście trochę o laktatorach, pamiętam mój Avent.. dla mnie koszmar mleko musiałam odciągać dość często bo studiowałam i zależało mi na karmieniu, podczas przerwy dziewczyny wcinały kanapki a ja męczyłam się z laktatorem na 2 piersi około 20miniut i zawsze byłam głodna.. Myślę, że laktator elektryczny sprawdzi się przy częstym używaniu, a ręczny przy sporadycznym..tylko która z nas może przewidzieć ile będzie ostatecznie musiała używać laktatora.. |
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idęęęę spaaać................. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- aaa... no i bardzo tez polecam pościel firmy nino, ja mam taką: http://www.nino-espana.pl/kolekcje-poscieli/gatito-pink oczywiste, że z kotkiem ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- rożka-becika chyba nie bedę teraz kupować bo mam 2, to po porodzie będzie w zielonym bo chłopcu pasuje, a w domu będzie w różowym, chyba się to nie odbije negatywnie na jego psychice??? |
||
|
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, i taki też mam zamiar, tzn. jeśli wychodzić z domu to po 15, a jak będę musiała załatwić coś rano to zawsze tak żebym miała w razie czego jakieś konkretne wytłumaczenie lekarz, badania ect.---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- 1 czyli leżące. pytałam się już, bo jasne, że wolałabym 2, chodzące, i wypisuje mi takie żeby wbrew pozorom właśnie się mnie nie czepiali, bo skoro mogłabym chodzić i wszystko byłoby w porządku to na jakiej podstawie miałby wypisać mi to zwolnienia? tylko dlatego, że nie mam siły i nie chce mi się już chodzić do pracy?
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
No coz laski, chyba musze kazimerski mothercare zostawic dla Was...
Dopadla nas jakas masakryczna bezsennosc. Poszlismy spac o 11 powiercilismy sie z godzine i stwierdzilismy, ze nie ma co, trzeba sie czyms dobic wiec zlapalismy za ksiazki, ok 1.drugie podejscie do lulu i ta sama historia ![]() Jutro bedziemy straszyc jak zombie... Ale raczej po warszawskich centrach handlowych. Dobrze, ze L4 dopiero dzis poczta wyslalam wiec kontroli raczej sie nie spodziewam
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
witam się szybciutko i zbieram się na badania, a potem do pracy
![]() miłego dnia
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
helo witam sie w 23 tc i w lepszym humorze
Mysia zakupy piekne , posciel cudo , wanienka takze ....
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ale wy już nakupowałyście. Ale jak są takie okazje to się nie dziwię Odradzam kupowania gruszki do nosa bo ona jest do Do noska lepiej kupić http://www.google.pl/search?num=10&h....1.l3jbp7DtGyM Skuteczne i bezproblemowe a ta gruszka to masakra jest ![]() Idę coś zjeść
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrej zabawy w krakowie
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Candace a nie zje się glutów ![]() ![]() Dzień dobry
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak sobie myślę, że kupię 2 tańsze, 2 droższe i spróbuję 2 all-in-one czyli takich już w całości do których nie trzeba wkładać wkładu. |
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.mothercare.com/Mothercare...d.html#q=nasal no nic zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
były też nosidełka jak byście chciały za 70 zł z mothercare, ale ja nie planuje nosić więc nie kupiłam![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() wczoraj testowałam ![]() ![]() a mam też ręczny od koleżanki i jest duuuuża różnica
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
za 23t
![]() a ja z moją mobilizacją zakupową chciałam jechać do mothercare po badaniach w sobotę to się okazało że jest od 10 a mi się nie chciało czekać. w niedzielę święto. i tak mi zleciało, że dziś w końcu kazałam mężowi oblukać co tam zostało, i jak coś to pojadę po pracy choć nie bardzo mi się chce
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mów mi nic o całowaniu tych malutkich pupci... i rączek i stópek wszelkie kosmetyki będę kupować pod koniec ciąży, a większe sprzęty po przeprowadzce, bo teraz i tak nie mam gdzie tego wsadzić ale chcę mieć już plan, co i gdzie kupić. najlepiej blisko dostępne "na szybko" albo przez internet, jeśli nie będę miała już jak wyjść ![]() pościele są prześliczne a rożkiem się nie przejmuj - już tu dziewczyny miały sposoby na różowe ciuchy dla chłopców: dziecko nie odróżnia, a zdjęcia rób czarno-białe ![]() Cytat:
też się właśnie zastanawiam...........
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Mój mąż już się napalił. Jeśli przy okazji uda nam się coś ciekawego jeszcze złapać to czemu nie
zazdroszczę, u nas niewykonalne
jas ne, że jeźdźcie

Ślub 27. X. 2012

klask i: