![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Hello
![]() Sol wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdania prawka za pierwszym razem, dużo miłości i pociechy z Fabisia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Marian bedzie wykastrowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Sol kochana mnóstwo szczęścia i miłości, spełnienia najskrytszych marzeń,pociechy z Twoich chłopaków i zdania prawka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sol, spełnienia marzeń! ![]() Moja pinda wczoraj zasnęła około22.45 a wcześniej się nawrzeszczała. Dobrze, że akurat byłam pod prysznicem... I obudziła się po jakichś 40 minutach. Ale odłożyłam ją jeszcze do łóżeczka, po następnej pobudce spała już z nami. Idę po Maluchę, bo już się obudziła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Sol wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Sol- wszystkiego najlepszego kochana
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Tyni ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz zamiast spać bo jest ściąca, ściąga sobie śliniak i go molestuje, a ja w kółko jej go zaczepiam. Cytat:
![]() ![]() A do tego w ciągu dnia nigdy sama nie zsypia, będzie płakać ze zmęczenia ale sama nie zaśnie ![]() Czasem ją usypiam 40 min a śpi całe 5 minut ![]() Smoczka nie chce wogóle już, do tej pory wsadzałam do dzioba i trzymałam aż zaśnie, teraz nawet to nie skutkuje więc zasypia jeszcze gorzej, czasem tylko odkurzacz pomaga, jak już sił nie mam. sol wszystkiego najlepszego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VIh
Hej
![]() Sol wszystkiego najlepszego ![]() ![]() U nas dzisiaj slonecznie więc na jakiś spacer trzeba sie wybrać ![]() Tz poszedł chory do pracy ![]() ![]() Wvictoria przykro mi z powodu Mariana, może pózniej będzie lepiej ![]()
#100 |
Rozeznanie
|
Wczoraj mi się udało załatwić świeżą dynię. Dzwonię do teścia, że potrzebuję dynię (teściu hoduje różne warzywa na ogródku), a teściu że w tym roku nie miał dyni ale dla wnuczki postara się załatwić no i po godzinie miał już dynie. Jutro może będę ją miała już w domu. No i mam nadzieję że małej nie uczuli.
Dostała wczoraj kaszkę ryżową z jabłkiem, zjadła może z 25ml, zrobiła 3 kupy(zwykle robi jedną) i dwie były zielone, dzisiaj też zrobiła kupę poleciała brązowa a końcówka zielone. Żebym to ja wiedziała że to od tej kaszki... |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VIh
heej nocka z jedna pobudka na mlesio i z jedna na smoka, generalnie wzglednie choc i tak pospalalabym jeszcze z 3 godzinki :P
Sol wszystkiego najlepszego! Spelnienia marzen. ! ![]() Blue Dla Tyni za pol roczku ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Sol kochana - sto lat!!! Dużo miłości, zdania prawka i wszystkiego naj naj naj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
No właśnie!!!
Wszystkiego naj dla Martynki na pół roczku - żeby rosła wesoła, zdrowa i zadowolona!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Haniu, a mnie zmień wiek na 30. Chociaż wolałabym zostać przy 29...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |||
Rozeznanie
|
dla mnie gorąca czekolada musi być gęsta, najlepiej rozpuścić całą tabliczkę w pół szklanki mleka
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sol- wszystkiego co daje szczęście: zdrowego , wesołego Fabianka, zdania prawka, miłości od chłopaków i .... lustrzanki ![]() Zdrówka dla Tyni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Sol wszystkiego naj najlepszego z okazji urodzin dużo radości , zadowolenia z Tż no i oczywiście z przystojniaka
![]() ![]() Najlepszego dla naszych solenizantów Nadalka dobrze, że Igusi nic się nie stało Byliśmy wczoraj u laryngologa z Nadią i potwierdził, że według niego przyczyną niedosłuchu jest wysiękowe zapalenie ucha (czyli płyn w uszach) 25 .01 jedziemy do szpitala dziecięcego na oddział i ordynator przebada małą sprzętem specjalistycznym i po tych badaniach będziemy mieli 100% pewność , tak się cieszę ![]() ![]() ![]() w 90 % podobno sam się wchłania ![]() Leczenie Jest zawsze przyczynowe (na przykład adenotomia przy powiększeniu migdałka gardłowego). Ponadto podaje się leki przeciwzapalne, leki mukolityczne, udrożniające trąbkę słuchową leki α-mimetyczne, leki antyhistaminowe, niekiedy antybiotykoterapia. Przy braku poprawy w badaniu tympanometrycznym zwykle po 3 miesiącach proponuje się leczenie zabiegowe: paracentezę. Często podczas zabiegu do błony bębenkowej wkłada się specjalne dreniki wentylacyjne (pistony), które umożliwiają odpływ wydzieliny i wyrównanie ciśnienia po obu stronach błony bębenkowe |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Mój sposób na obieranie ugotowanych jajek: przelać je zimną wodą i zostawić na chwilę w tej wodzie. Mój mąż dodaje sól, ale jak dla mnie takie jajka wcale nie obierają się łatwiej.
Mój teść za to dolewa do gotującej się wody ocet-i to tak dużo że śmierdzi w całym domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |||
Zadomowienie
|
Kochana Sol, wszystkiego co najlepsze! Gładko zdanego egzaminu, pociechy z Twoich obu mężczyzn, rychłej przeprowadzki do własnego wymarzonego mieszkanka, zdrówka, pogody ducha i czego sobie tylko życzysz!
![]() Cholera, a ja nieprzytomna jestem ![]() Postanowiliśmy ostro się zabrać za przyzwyczajanie małej do wcześniejszego zasypiania - nie powiem, sukces jest, z godziny 23:30 (albo i później) zrobiła się jakaś 22. Tylko z związku z tym mała budzi się już o 7, grasuje i zapada w drzemkę dopiero około 11 (kiedy ja już spać nie pójdę). A że wcześniej chodziła spać tak późno, to i mnie godzina zasypiania przesunęła się na 2-3 w nocy i wcześniej zasnąć nie mogę. No i teraz efekt jest taki, że śpię po 4-4,5 godziny na dobę. Cudownie, ledwo na oczy patrzę ![]() Oczywiście nacytowałam mnóstwo postów w poprzednim wątku i teraz nie pamiętam, co konkretnie ![]() Na pewno chciałam podziękować za odpowiedzi odnośnie tempa rośnięcia dziewczynek ![]() ![]() ![]() Karolina, też myślałam o tym, że zachowanie naszych dzieci mogło być skutkiem porodu. Albo porodu+hipotrofii. Były takie małe, że "czuły się" niedojrzałe do przyjścia na świat, a do tego doszła potężna dawka naszego wielogodzinnego stresu, bólu i, jak obie przyznałyśmy, takiego zwierzęcego strachu. To wszystko mogło mieć jakiś wpływ, ale czy miało, to na 100% pewnie się nie dowiemy. No nic, najważniejsze, że ten obłęd z całodziennymi wrzaskami mamy już za sobą ![]() Cytat:
(pytam, bo widziałam tu gdzieś te czekolady i tak się zastanawiałam, czy brać ![]() biedny ![]() ![]() Niestety w dzień, mimo odciągania, wciąż widzę, że mała oddycha głównie przez usta. Dobrze, że mamy dziś wizytę u pediatry - pewnie nic odkrywczego się nie dowiemy, ale będę spokojniejsza, jak małą jednak obejrzy specjalista. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko u nas zamiast wózka - leżaczek. Leżaczek jest jedynym akceptowalnym miejscem na sen w ciągu dnia ![]() Kojarzycie smoczki i butelki Suavinex? pewnie tak, bo tu są do dostania w Rossmannach, więc chyba w PL też? Zainspirowana postem Karoliny, postanowiłam się rozejrzeć za smoczkami anatomicznymi (mieliśmy same MAM i Avent) i rozmiarze 6+. No i kupiłam taki, od razu z łańcuszkiem. Mała rzecz, a cieszy ![]() Chyba stanę się fanką tej firmy - jak pogoda dziś-jutro pozwoli, to przespaceruję się jeszcze do jednego sklepu, gdzie prowadzą te produkty, i "zanabędę" coś jeszcze ![]() ![]() Albo te czy te smoczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to jak je jeszcze zobaczę - wezmę ![]() (zawsze jak widzę w sklepie drogą kawę lub herbatę mówię sobie, że jednostkowo kawa w kawiarni kosztuje przecież 10 razy drożej, a człowiek się nieszczególnie nad nią zastanawia. Więc tak czy owak - opłaca się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za życzenia dla malutkiej.
![]() Czwarta? ![]() Wszystkiego najlepszego życzę. ![]() I wszystkiego najlepszego dla Martynki. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-09 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam kawę ze Starbuck's, do tego zawsze biorę sernik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek po pracy
![]() Najpierw na szybko pytanie do mamuś dzieciaczków z ząbkami ![]() A teraz Was nadrobię o ile mała mi da
#115 |
Zakorzenienie
|
Agunia-u nas w ogóle nic nie było na dziąśle
![]() ![]() Teraz jej codziennie oglądam dziąsła, bo ostatnio znów jest marudna, kiepsko śpi w nocy-ale też nic nie widać. Chyba kolejny ząb też nas weźmie z zaskoczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę kupić ekspres do kawy z prawdziwego zdarzenia, ale jeszcze nie mam pojęcia jaki. I nie wiem czy w rozsądnej kwocie (dla mnie do 600 zł) da się kupić coś w miarę porządnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć dzieci na piersi nigdy nie jedzą więcej niż potrzebują, po prostu jak nie są głodne nie załapią cyca i koniec kropka. Ale faktycznie ciekawe, że bez tego cycka spał bezproblemowo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dep ładne smoczki. U nas dziś spacer trwał pół godziny i cały czas darcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Kasik cieszę się, ze jest zdiagnozowana przyczyna. I cieszę się, że to wyleczalne
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Dep piękne te smoczki i butelki, Ty to zawsze znajdziesz takie śliczności ![]() Aż żałuję, ze nie mogę kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.