Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 21:34   #61
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Pumka kto jak kto, ale Ty dasz rade

nie wiem czy nie przeocyzłam czegoś? Jak tam SOL?

Dzisiaj mielismy gości-maludę dwutygodniową, mamuniu jaka drobineczka, jak kwili, Jachu przy niej olbrzym, taka słodka, przyklejona do cycusia mamusi, normalnie : love:

wiecie co kupiłam staniczor do karmienia on line, bo u mnei w pipidówie nic niema, sa jedynie białe czarne, karmie juz pol roku i mi nudno w jednokolorowych, zmaówiłam coś ciekawszego, oby tylko rozmiar pasował
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:35   #62
Linka25
Zakorzenienie

chwilę mnie nie było a tu co? nowa część

Nadalka cieszę się, że to nie złamanie!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Właśnie mała w ramach okazywania mamie miłości chwyciła mnie za skórę na szyi... Bolało
oj znam to
plus ściskanie moich ust, też milusie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że udało mi się wypracować u Tyni jakieś stałe pory posiłków. 9-10 je mleczko (150ml), 13-14 obiadek, 17-18 mleczko (150ml), 21-22 kaszkę (na 100ml wody, czasem z dodatkowymi owocami), 24 mleczko (150ml), no i jakoś tak ok. 6 mleczko (150ml). Idziemy naprzód! Do tego śpi już zwykle o 22, co jest postępem. No i ma dwie drzemki w ciągu dnia tak godzinkę każda. A jeszcze niedawno był chaos.
marzę o takiej regularności i porządku ale gdzie tam..

właśnie Wanilllko ja staram się podawać pierś nie częściej niż co 3 h, zawsze wpadają jednak jakieś dodatkowe małe karmienia pomiędzy;
wychodzi mi około 7-8 karmień na dobę

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Dzieki za miłe słowa
Może bym się nawet nie przejmowałam, gdyby nie to, że wszystko się zaczęło od kontroli lekarskiej i od uwagi pediatry, że za mało przybrał. Mam na tym punkcie uraz, bo na początku w ogóle nie miałam pokarmu- musiałam pobudzać laktację.
a bo oni tak zawsze ja też się nasłucham, ale co zrobię, że ona nie chce więcej?
Czytałam o Twoich dylematach związanych z przybieraniem Antosia i myślę, że nie ma co karmić częściej niż co 2,5 lub 3 h (jeśli dziecko samo się nie domaga, ja jestem nawet za lekkim przetrzymaniem dziecka, oczywiście bez przesady) chodzi o to, że przy zachowywaniu przerw ssanie jest inne - lepsze. Napisałaś też że macie tylko jedno karmienie nocne - to ja prędzej dołożyłabym jakieś karmienie w nocy, a w dzień zachowywałabym przerwy I jeszcze to mleko I i II fazy - różnica jest minimalna, nie warto sobie nią głowy zaprzątać to nie ma większego znaczenia czy I czy II faza.
Przyrosty po 6 miesiącu mają prawo byc niewielkie
Cytat:
Niemowlęta przybierają w okresie 3-6 m-cy 110 - 120 gram/tydzień, czyli ok. 500 - 540 g/miesiąc.
W drugim półroczu przyrosty będą jeszcze niższe, początkowo średnio 375 g/mc, później nawet 270 g/mc będzie prawidłowe.
Co do rozszerzania to warto podawać jabłuszko, poprawia perystaltykę jelit i tym samym korzystnie wpłynie na apetyt. A myślałaś o podawaniu kaszki bezglutenowej?

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Się melduję się
dawno Cię nie było chyba

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-01-08 o 21:44
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:41   #63
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Przede wszystkim jest to jedyna biała czekolada na gorąco z jaką się spotkałam
W innych sklepach są różne smakowe (miętowa, imbirowa, pomarańczowa), ale wszystkie z ciemnej czekolady (mlecznej albo gorzkiej).
A jak konsystencja?

Fajnie z tą regularnością No, ale ode mnie też czegoś wymaga.
Poza tym była dziś pierwszy raz u kogoś tak długo - mój chrzestny ją wziął, żebym mogła się pouczyć i nie było jej prawie 4 godziny! Nawet ją nakarmił - a to już coś!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:47   #64
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A jak konsystencja?
Ale o co pytasz?
Jak się rozrobi ten proszek z mlekiem to... wygląda jak mleko-nie jest różowe mimo truskawkowego smaku I nie można nasypać zbyt dużo bo jest bardzo słodkie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:49   #65
Mandragorrka
Zakorzenienie

Pumcia

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
nie wiem czy nie przeocyzłam czegoś? Jak tam SOL?

wiecie co kupiłam staniczor do karmienia on line, bo u mnei w pipidówie nic niema, sa jedynie białe czarne, karmie juz pol roku i mi nudno w jednokolorowych, zmaówiłam coś ciekawszego, oby tylko rozmiar pasował
Sol zdała
A ja już od dłuższego czasu używam "normalnego" stanika o takiego jak ten

Pasuje mi karmienie w nim, jest bardzo wygodnie
A jaki biustonosz kupiłaś?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:52   #66
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Pumcia

Sol zdała
A ja już od dłuższego czasu używam "normalnego" stanika o takiego jak ten

Pasuje mi karmienie w nim, jest bardzo wygodnie
A jaki biustonosz kupiłaś?
oo to brawa dla Sol

ale jaa normalnego, mam taki tez, ale nie umiałabym w nim karmic, którędy wyciagac pierś

taki kupiłam

musze isc spać
Stary 2013-01-08, 21:56   #67
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale o co pytasz?
Jak się rozrobi ten proszek z mlekiem to... wygląda jak mleko-nie jest różowe mimo truskawkowego smaku I nie można nasypać zbyt dużo bo jest bardzo słodkie
Czy to jest czekolada na gęsto?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 22:09   #68
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

ale jaa normalnego, mam taki tez, ale nie umiałabym w nim karmic, którędy wyciagac pierś

taki kupiłam
Ładny biustonosz. Ciekawe czy będzie dobry

Normalnie, górą
Jak go mierzyłam w sklepie to też sobie pomyślałam: jak w tym karmić? Sprzedawczyni mówiła, że da się, że to bardzo wygodne bo ona też karmiła w normalnych biustonoszach.
I rzeczywiście da się Już nawet nie myślę o stanikach do karmienia. Z tym, że model który pokazałam ma bardzo mięciutką miseczkę. Może dzięki temu nie mam problemu z wyjęciem piersi i karmieniem.
Zresztą z ciekawości możesz wytestować na jakimś swoim biustonoszu sprzed ciąży, o ile pasuje Ci rozmiar.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:13   #69
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to jest czekolada na gęsto?
A nie napisałam że to czekolada do picia?
Nie da się jej gęstej zrobić, bo jak dodam więcej proszku to będzie za słodkie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 05:16   #70
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Też jadłam, nawet własnej roboty, ale przesoliłam... Poza tym jak dla mnie sporo pracy (obieranie jajek) i na razie nie powtórzyłam tego dania
e tam, kiedyś obierałam codziennie po 120 jajek, a w okresie Wielkanocnym nawet 400 naraz

Maciejka, buziak dla R.

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

A, Sol ja myślałam że miałaś już praktykę i będziesz prawko odbierać a, to miałaś łatwy egzamin i w zasadzie masz jeszcze czas by przygotować się do praktycznego. W moich rejonach od razu jest teoria i praktyka. Ale i tak gratuluję czasem mam wrażenie że Ci co nie zdają teorii to po prostu chyba nie chcą zdać

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

A właśnie, Solka, sto lat!
Stary 2013-01-09, 07:05   #71
LadyMagnolia
Rozeznanie

Witam! z rana!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
chwilę mnie nie było a tu co? nowa część

Nadalka cieszę się, że to nie złamanie!

oj znam to
plus ściskanie moich ust, też milusie

marzę o takiej regularności i porządku ale gdzie tam..

właśnie Wanilllko ja staram się podawać pierś nie częściej niż co 3 h, zawsze wpadają jednak jakieś dodatkowe małe karmienia pomiędzy;
wychodzi mi około 7-8 karmień na dobę

a bo oni tak zawsze ja też się nasłucham, ale co zrobię, że ona nie chce więcej?
Czytałam o Twoich dylematach związanych z przybieraniem Antosia i myślę, że nie ma co karmić częściej niż co 2,5 lub 3 h (jeśli dziecko samo się nie domaga, ja jestem nawet za lekkim przetrzymaniem dziecka, oczywiście bez przesady) chodzi o to, że przy zachowywaniu przerw ssanie jest inne - lepsze. Napisałaś też że macie tylko jedno karmienie nocne - to ja prędzej dołożyłabym jakieś karmienie w nocy, a w dzień zachowywałabym przerwy I jeszcze to mleko I i II fazy - różnica jest minimalna, nie warto sobie nią głowy zaprzątać to nie ma większego znaczenia czy I czy II faza.
Przyrosty po 6 miesiącu mają prawo byc niewielkie

Co do rozszerzania to warto podawać jabłuszko, poprawia perystaltykę jelit i tym samym korzystnie wpłynie na apetyt. A myślałaś o podawaniu kaszki bezglutenowej?

dawno Cię nie było chyba
Ostatnio czasem udaje mi się dodatkowe karmienie w nocy. Bo wcześniej mowy nie było.
O kaszkach myślimy- nawet mam kleik ryżowy na początek. Na razie chce go przyzwyczaić do jednego innego posiłku, nawet nie koniecznie całego. Zresztą jak już pisałam- dla mnie rozszerzanie diety to nie szybka rezygnacja z piersi na rzecz innego posiłku- tylko stopniowa i dopiero jak sam nie będzie chciał nie dostanie piersi po innym jedzonku. Na razie się na to nie zapowiada.
Właśnie myślę, że najpierw mu trochę po urozmaicam obiadek- tak do 5 składników, a potem dam jabłuszko, a następnie kaszka.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:20   #72
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
e tam, kiedyś obierałam codziennie po 120 jajek, a w okresie Wielkanocnym nawet 400 naraz

Maciejka, buziak dla R.

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

A, Sol ja myślałam że miałaś już praktykę i będziesz prawko odbierać a, to miałaś łatwy egzamin i w zasadzie masz jeszcze czas by przygotować się do praktycznego. W moich rejonach od razu jest teoria i praktyka. Ale i tak gratuluję czasem mam wrażenie że Ci co nie zdają teorii to po prostu chyba nie chcą zdać

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

mój mąż jest antytalent do obierania jajek pierwszy raz widzę jak ktoś bardzo może sobie nie radzić z obieraniem jaj
i już nie mam sumienia prosić go o obieranie do sałatki

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:26   #73
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mój mąż jest antytalent do obierania jajek pierwszy raz widzę jak ktoś bardzo może sobie nie radzić z obieraniem jaj
i już nie mam sumienia prosić go o obieranie do sałatki
heh.. i tak bywa
Trzeba dać do jajek no, troszkę soli, może lepiej mu bedzie szło
Stary 2013-01-09, 07:29   #74
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny biustonosz. Ciekawe czy będzie dobry

Normalnie, górą
Jak go mierzyłam w sklepie to też sobie pomyślałam: jak w tym karmić? Sprzedawczyni mówiła, że da się, że to bardzo wygodne bo ona też karmiła w normalnych biustonoszach.
I rzeczywiście da się Już nawet nie myślę o stanikach do karmienia. Z tym, że model który pokazałam ma bardzo mięciutką miseczkę. Może dzięki temu nie mam problemu z wyjęciem piersi i karmieniem.
Zresztą z ciekawości możesz wytestować na jakimś swoim biustonoszu sprzed ciąży, o ile pasuje Ci rozmiar.
hmm spróbuję mama jeden tego typu stanik, bardzo podobny do tego co wkleiłas i też ma miękkie mieseczki

hej!
Stary 2013-01-09, 07:45   #75
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
oo to brawa dla Sol

taki kupiłam

musze isc spać
Ładny.
Też bym sobie nowy kupiła, ale u mnie kupienie karmnika to

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-09, 07:52   #76
lipus89
Rozeznanie

Witam się i ja
Dzisiaj lecimy do neurologa, ciekawe co powie czy rehabilitacja jeszcze potrzebna

A poza tym Sol - Sto lat pociechy z Fabisia, chłopa i żeby na praktyce nie dotyczyły Cię statystyki WORD-a - 30 % :P

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:55   #77
prince_polo
Zakorzenienie

hej
moje dziecie spało od 20 do 6 rano. I potem jeszcze do 8.

Ale napedziła nam stracha w nocy, myslalam ze zawału dostane. Budze sie a ona lezy na brzuchu z nosem w poduszke i smacznie sobie spała, wzielam Ją poprawiłam i dalej spała. A wczesniej tez jak sie obudziłam to musialam Ją poprawiac bo sobie spała w poprzek z nogami na szczebelkach

Wędrowniczka mała

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

SOL Najlepszego dużo szcześcia,miłości i pociechy z maluszka!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:59   #78
LadyMagnolia
Rozeznanie

Sol sto lat!żeby Ci się spełniło to czego pragniesz.

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-09, 08:02   #79
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Ale nocka za nami... Mały poszedł spać przed 20 (jak zwykle) ok. 23 zaczął marudzić więc zrobiłam herbatki. Napił się i zasnął. Ok. 24 powtórka z rozrywki - znowu marudzenie. Próbuje podąć herbatkę - odpada. Wzięłam go więc do nas i pospaliśmy do 4 (!!!) bez karmienia o 2. O 4 pokręcił się bo chyba mu było za ciepło i położyłam go w łóżeczku. Zasnął. Obudził się ok. 5 głody. Zmieniłam pampersa, dałam jeść i poszliśmy spać, każde do swojego łóżka. O 6 znowu marudzenie więc wzięłam go do siebie i tak pospaliśmy do 7.30. O 8 znowu było marudzenie przy butelce. Zjadł jakieś 80ml i nie chciał więcej. Teraz śpi, mój skarbek kochany

Cytat:
My mamy postanowienie, że nie kupujemy słodyczy dopóki tż nie zrzuci 10kg... Jedząc więc to co mamy zaciskamy sobie sznur na szyi

Powiem Wam, że udało mi się wypracować u Tyni jakieś stałe pory posiłków. 9-10 je mleczko (150ml), 13-14 obiadek, 17-18 mleczko (150ml), 21-22 kaszkę (na 100ml wody, czasem z dodatkowymi owocami), 24 mleczko (150ml), no i jakoś tak ok. 6 mleczko (150ml). Idziemy naprzód! Do tego śpi już zwykle o 22, co jest postępem. No i ma dwie drzemki w ciągu dnia tak godzinkę każda. A jeszcze niedawno był chaos.
za stałe pory.

Cytat:
Wvictoria dzisiaj zapisywałam sobie ile mała śpi . W sumie nieco dupiaty dzień wybrałam sobie na zapiski, bo z rana jechałam do mojej mamy. I tym sposobem obudziłam małą o 6.30, a normalnie pewnie by jeszcze pospała. I wyszło mi, że spała:
22.30 do 4
4.20 do 6.30
od 8.45 do 9.30
od 11.30 do 12 (pewnie spałaby dłużej, ale ją obudziłam bo musiałam wyjść z domu, a mojej mamy nie było, żeby z nią została)
od 13.15 do 14
od 17.20 do 19.25
No i teraz zasypia sama, ciekawe kiedy jej się to uda
To będzie ponad 12 godzin (o ile dobrze liczę), ale myślę, że w normalne dni śpi dłużej.

Edit: już zasnęła
Dziękuję Sporo drzemek tylko raczej krótkie

Cytat:
Mała zasnęła sama w łóżeczku i to bez smoczka...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:04   #80
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Zaraz idę na targ, może coś sobie kupię (w co wątpię )
Fabi pół nocy nie mógł oddychać, taki miał katar. Istna masakra. Do tego TŻ mówił, że im kołdrę w nocy zabierałam Normalnie super... Ale akcja przesiedlania szkraba do łóżeczka trwa - śpi w nim 2 razy dziennie.

Ktoś pytał jak często karmię - w ciągu dnia co 2,5-3h, w nocy są ostatnio 4 karmienia
Co do spania. Zazwyczaj śpi 11-12h, więc Wvictoria doceń Twoje śpiące dziecko!

I w związku z tym, że się starzeję Stawiam żarełko!
Haniu zmień mi wiek w 1 poście

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Na praktykę muszę się zapisać

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Dzisiaj lecimy do neurologa, ciekawe co powie czy rehabilitacja jeszcze potrzebna

A poza tym Sol - Sto lat pociechy z Fabisia, chłopa i żeby na praktyce nie dotyczyły Cię statystyki WORD-a - 30 % :P

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

SOL Najlepszego dużo szcześcia,miłości i pociechy z maluszka!!
dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort-na-zamowienie.jpg (36,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blog_iv_4455985_7730416_sz_ig2589_duze_drinki1.jpg (51,0 KB, 1 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:04   #81
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol sto lat!żeby Ci się spełniło to czego pragniesz.
dziękuję

Bloguję
Stary 2013-01-09, 08:08   #82
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładny.
Też bym sobie nowy kupiła, ale u mnie kupienie karmnika to
A w zakup w necie?
Biustonosze Dalia polecam - są super!!! Bardzo ładne, dobrze trzymają fason, nie rozciągają się. Ja mam dwa i jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

za wizytę

Sol, wszystkiego dobrego z okazji 18tych urodzin. Dużo radości, zdrowia, spokoju i worka kasy żeby spełnić marzenia i zrealizować plany

Maciejko, przepraszam, że dopiero dziś - wszystkiego dobrego dla Malutkiej
Blue, a czy Tynia dziś przypadkiem też nie świętuje?

Stary 2013-01-09, 08:09   #83
agunia82
Zakorzenienie

Ja póki co tylko na chwilę

Sol wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń zmienienia K. w idealnego ojca i TŻ-ta, jak najmniejszej ilości odwiedzin boskiej teściowej, własnego kąta i zdania egzaminu na prawko. Pociechy z Fabisia nie życzę, bo to już masz

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 08:12   #84
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Sol, wszystkiego dobrego z okazji 18tych urodzin. Dużo radości, zdrowia, spokoju i worka kasy żeby spełnić marzenia i zrealizować plany
Dziękuję
Moja 4 osiemnastka
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja póki co tylko na chwilę

Sol wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń zmienienia K. w idealnego ojca i TŻ-ta, jak najmniejszej ilości odwiedzin boskiej teściowej, własnego kąta i zdania egzaminu na prawko. Pociechy z Fabisia nie życzę, bo to już masz
Dziękuję

Bloguję
Stary 2013-01-09, 08:13   #85
phdwao
Zakorzenienie

Sol wszystkiego o czym marzysz, szcęścia, miłości, zdrówka, żeby synus się dobrze i zdrowo chował
Stary 2013-01-09, 08:14   #86
Soleilka
Zakorzenienie

Co do cycników do karmienia - nie kupiłam żadnego, od początku karmię w zwykłych. Jakoś mi to nigdy nie przeszkadzało...

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Sol wszystkiego o czym marzysz, szcęścia, miłości, zdrówka, żeby synus się dobrze i zdrowo chował
dziękuję

Bloguję
Stary 2013-01-09, 08:19   #87
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A w zakup w necie?
Biustonosze Dalia polecam - są super!!! Bardzo ładne, dobrze trzymają fason, nie rozciągają się. Ja mam dwa i jestem bardzo zadowolona
Blue, a czy Tynia dziś przypadkiem też nie świętuje?
Ale Dalia nie ma karmników.
Wiem, że mają fajne staniki- miałam od nich bardotkę do sukni ślubnej . Ceny też fajne. Nawet ostatnio rozmiarówkę powiększyli. Jak skończę karmić to chętnie się w coś zaopatrzę. W necie kupuję, ale tylko z tych firm co wcześniej coś przymierzałam. Stanikowo to ja należę do tych uświadomionych Tylko, że z moim 60ff/28ff ciężko znaleźć karmnik, który by dodatkowo odpowiednio skrojone miski miał- długa historia odnośnie tych misek.

Też widzę, że Tynia świętuje

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-09 o 08:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 08:29   #88
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziękuję
Moja 4 osiemnastka

Dziękuję
Z każdą kolejną jest łatwiej

btw. Moja przyjaciółka pytana o wiek zawsze odpowiada - a kto by to liczył???

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Ale Dalia nie ma karmników.
Wiem, że mają fajne staniki- miałam od nich bardotkę do sukni ślubnej . Ceny też fajne. Nawet ostatnio rozmiarówkę powiększyli. Jak skończę karmić to chętnie się w coś zaopatrzę. W necie kupuję, ale tylko z tych firm co wcześniej coś przymierzałam. Stanikowo to ja należę do tych uświadomionych Tylko, że z moim 60ff/28ff ciężko znaleźć karmnik, który by dodatkowo odpowiednio skrojone miski miał- długa historia odnośnie tych misek.

Też widzę, że Tynia świętuje
Ale mi nie chodziło o to, że koniecznie musisz kupić Dalię do karmienia (choć jak napisała Mandi - da się w tym karmić).

Stary 2013-01-09, 08:33   #89
nel_a
Zakorzenienie

najlepsze życzenia Sol

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 08:37   #90
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
najlepsze życzenia Sol
dziękuję

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości