Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 20:19   #1711
Elfia4
DOMator

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

U mnie pracowity weekend. Powiesilam w koncu firanki.

(...)

Tylko wiecie co... chyba odzwyczailam sie rowniez od firanek i po powieszeniu ich czulam sie jak 'w zamknieciu'

Pomyslalam o podpieciu ich jak tutaj:
Załącznik 5050842
Jak to Waszym zdaniem wyglada? A moze ktos ma jakies lepsze propozycje na fajne upiecie?
Podpięte firanki zdecydowanie lepiej. Ten woal jest dość gęsty, prawie jak cienkie zasłonki i ja bym go odsłaniała w miarę możliwość traktując jak zasłonkę.
Odsłonięte okno daje wrażenie większej przestrzeni i powiększa wnętrze. U ciebie są duże okna, nikt ci nie zagląda przez okno, bo wokół niska zabudowa, więc nie ma sensu się zasłaniać w ciągu dnia.
Sama mam podobne firany i zakładam je tylko w okresie wiosenno-letnim, żeby zasłonić się przed nadmiarem słońca i od tego, co dzieje się w ogrodzie, bo okno mam od strony południowej z widokiem na ogród.
Przez cały rok mam tylko zasłony, które zasłaniam sporadycznie i tylko do połowy z każdej strony. Lubię mieć odsłonięte okno i widok na to, co za nim. Szczelnie zasłonięte okna przytłaczają mnie i powodują, że we wnętrzu brakuje oddechu i przestrzeni(może to objawy klaustrofobii?).
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:33   #1712
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
I okazalo sie, ze sa za krotkie Narazie wiec, musza wisiec tak, gdybym powiesila je na karnisz, bylyby jeszcze krotsze. Moja wina, wymierzylam dlugosc 'na oko' odejmujac 10cm od wysokosci scian...ehh na razie musi tak zostac.

Tylko wiecie co... chyba odzwyczailam sie rowniez od firanek i po powieszeniu ich czulam sie jak 'w zamknieciu'
Załącznik 5050842
Jak to Waszym zdaniem wyglada? A moze ktos ma jakies lepsze propozycje na fajne upiecie?

No i sypialnia tez juz prawie skonczona... tu z kolei, za krotkie zaslony
Jeżeli chodzi o nie, to również bardziej podobają mi się upięte firanki Nawet tak jak teraz to zrobiłaś
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 20:46   #1713
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Według mnie pasuje wyśmienicie!
Wg mnie też.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Wybraliśmy drzwi zewnętrzne i jutro mamy pomiar.
Stary 2013-01-07, 21:11   #1714
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
mam pytanie, czy do sypialni, którą pokazywałam jakiś czas temu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1135
będzie pasowało to lustro? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213759/
Chciałabym je albo powiesić obok szafy nad komodą, albo nad komodą, która jest na przeciwko łóżka. Co sądzicie?
Świetnie dobrane lustro, bedzie idealnie pasować do Waszej sypialni

Cytat:
[/COLOR]

Hehe no niezle sobie wymyslilas
Skoro czesto sprzatasz to nie masz sie czego obawiac

I okazalo sie, ze sa za krotkie Narazie wiec, musza wisiec tak, gdybym powiesila je na karnisz, bylyby jeszcze krotsze. Moja wina, wymierzylam dlugosc 'na oko' odejmujac 10cm od wysokosci scian...ehh na razie musi tak zostac.

Załącznik 5050840

Załącznik 5050841

Załącznik 5050842

No i sypialnia tez juz prawie skonczona... tu z kolei, za krotkie zaslonyZałącznik 5050846
Tak, wiem niezle wymyslilam z tymi zielonymi "glutami"
Okno najlepiej wyglada z upietymi firankami. Widac co jest za oknem, a jednak nikt nie zaglada.
Gratuluje mieszkania-pieknie urzadzone!
Stary 2013-01-08, 12:10   #1715
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dziekuje wszystkim za pozytywne opinie
Teraz musze zaczac czarowac meza zeby zabrac sie niedlugo za malowanie... mecza mnie juz te biale sciany.

I ciesze sie, ze odsloniete okna jednoglosnie zdobyly uznanie. Musze tylko poszukac czegos do upiecia ich

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
o widzę, że masz dizajnerski żyrandol mi też się takie podobają i mam je w połowie mieszkania
Ten zostal juz ostatni w domu I szczerze mowiac, patrzec na niego nie moge hehe

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Podpięte firanki zdecydowanie lepiej. Ten woal jest dość gęsty, prawie jak cienkie zasłonki i ja bym go odsłaniała w miarę możliwość traktując jak zasłonkę.
Odsłonięte okno daje wrażenie większej przestrzeni i powiększa wnętrze. U ciebie są duże okna, nikt ci nie zagląda przez okno, bo wokół niska zabudowa, więc nie ma sensu się zasłaniać w ciągu dnia.
Sama mam podobne firany i zakładam je tylko w okresie wiosenno-letnim, żeby zasłonić się przed nadmiarem słońca i od tego, co dzieje się w ogrodzie, bo okno mam od strony południowej z widokiem na ogród.
Przez cały rok mam tylko zasłony, które zasłaniam sporadycznie i tylko do połowy z każdej strony. Lubię mieć odsłonięte okno i widok na to, co za nim. Szczelnie zasłonięte okna przytłaczają mnie i powodują, że we wnętrzu brakuje oddechu i przestrzeni(może to objawy klaustrofobii?).
Hej. Wlasnie zastanawialam sie gdzie sie podziewalas

Zgadzam sie, ze odsloniete okno daje wrazenie przestrzeni. Dlatego tez nie jestem przeciwniczka firanek- makaronow, bo one jednoczesnie dodaja przytulnosci w pomieszczeniu nie zaslaniajac widoku za oknem.
Stary 2013-01-08, 19:10   #1716
Elfia4
DOMator

Cytat:
Hej. Wlasnie zastanawialam sie gdzie sie podziewalas
Jak to gdzie się podziewałam - na wizażu Czasem tyle dziewczyny pisały w krótkim czasie, że wypadałam z rytmu, albo nie nadążałabym pisać, ale wątek przeglądam na bieżąco
Stary 2013-01-09, 12:40   #1717
agusiowata
Zakorzenienie

Co sądzicie o mozaice w kuchni?
Stary 2013-01-09, 13:23   #1718
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
zależy gdzie (podłoga, ściana) i jaka ta mozaika i jakie meble?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3548 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ostatnio bardzo prostą, białą komódkę do salonu z Ikeii http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E306201_S4.JPGi dywan Egeby, który mi sie marzył od dawna. Wszystko było by w porządku, gdybym prawie nie spadała z krzesła kiedy dowiedziałam się jakie będą koszty transportu! W porę zrezygnowałam z tej usługi i zamówiłam inną firmę transportową. Czy was też odrzucają ceny dostawy w Ikeii?
zależy jaka odległość...czasami samemu się bardziej pojechać nawet te 100km (o ile nie jest to mały zakup), bo meble są popakowane w poręczne paczki, przy okazji zbierasz zamówienia od znajomych na zakupy drobnicę
każdy market ma swoje spore koszty transportumnie to nie dziwi
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 13:34   #1719
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

Na podłodze? Nie
Na ścianie miedzy meblami? Tak

Do mojej przyszłej kuchni pasować beda takie płytki 10/10 chyba najbardziej

Ogólnie chciała bym uzyskać efekt zbliżony do tego w załaczniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2794763688.jpg (70,6 KB, 94 załadowań)

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 13:35   #1720
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam ostatnio bardzo prostą, białą komódkę do salonu z Ikeii http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E306201_S4.JPGi dywan Egeby, który mi sie marzył od dawna. Wszystko było by w porządku, gdybym prawie nie spadała z krzesła kiedy dowiedziałam się jakie będą koszty transportu! W porę zrezygnowałam z tej usługi i zamówiłam inną firmę transportową. Czy was też odrzucają ceny dostawy w Ikeii?

Powiem szczerze, ze się nie orientuję Ikeę mam nie całe 40km od siebie i jak do tej pory, wszystko przywoziliśmy sami

Stary 2013-01-09, 14:22   #1721
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Na podłodze? Nie
Na ścianie miedzy meblami? Tak

takie płytki (matowe, niby piaskowy wzór) ma moja mama i mogę powiedzieć, że nie widać na nich brudu, można je myć raz na kwartał

jasne fugi przy kuchni za jakiś czas się utłuszczą i ściemnieją (mama ma czekoladowe i jest to troszkę widoczne)
Stary 2013-01-09, 15:47   #1722
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Aga zależy do jakiej kuchni. Oczywiście na podłogę mowy nie ma - na ścianie może być, chociaż szczerze mówiąc mnie osobiście mozaika nie zachwyca
Cytat:
Fajna ta komódka
Co do transportu to pojęcia nie mam. Ja mam Ikeę 150 km od siebie, więc transport zawsze własny
Cytat:

Ja bym tam dała duże płytki albo szkło - przełamałabym taki klasyczny wystrój. Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie widzę Cię w takiej klasycznej, neutralnej kuchni Meble są ok, ale jakoś do Ciebie pasują mi inne ściany i konkretne dodatki Taki spokój w kuchni? Niepodobne do Ciebie
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 16:41   #1723
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Aga zależy do jakiej kuchni. Oczywiście na podłogę mowy nie ma - na ścianie może być, chociaż szczerze mówiąc mnie osobiście mozaika nie zachwyca

Fajna ta komódka
Co do transportu to pojęcia nie mam. Ja mam Ikeę 150 km od siebie, więc transport zawsze własny

Ja bym tam dała duże płytki albo szkło - przełamałabym taki klasyczny wystrój. Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie widzę Cię w takiej klasycznej, neutralnej kuchni Meble są ok, ale jakoś do Ciebie pasują mi inne ściany i konkretne dodatki Taki spokój w kuchni? Niepodobne do Ciebie
Hehe, cóz za komentarz
Ale tak jest ze mną: w wystroju jestem raczej spokojna Kuchni własnie nie chce takiej zimnej, lodówkowej, nowoczesnej, tylko coś bardziej klasycznego W prawdzie zastanawiałam sie czy nie dać by jakichś wielkich, gładkich płyt z tyłu (coś jak na podłodze) ale nie wiem czy właśnie nie wyglądało by to zbyt mdło i tak prosto? Bo jak kolory są w podobnej tonacji, to chociaż ta "faktura" płytek wydała mi się bardziej odpowiednia, w wersji drobniejszej
Tak czy siak, jeszcze wszystko przed nami, więc i cała koncepcja zmienić się może, ale ogólnie, niezmiennie, podoba mi sie ten obrazek już od dłuższego czasu
I tak będzie ciut inaczej, bo piekarnik będzie na wysokościach najprawdopodobniej, na przeciwko reszty mebli... No ogólnie na pewno wyjdzie inaczej, ale to taka moja mała inspiracja

To dopiero bys sie zdziwiła, jak bys wiedziała ze rozważałam też jakis czas temu, meble w takim angielskim, powiedziała bym retro stylu

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
takie płytki (matowe, niby piaskowy wzór) ma moja mama i mogę powiedzieć, że nie widać na nich brudu, można je myć raz na kwartał

jasne fugi przy kuchni za jakiś czas się utłuszczą i ściemnieją (mama ma czekoladowe i jest to troszkę widoczne)
No niestety, na ile praktycznie da sie cos wybrać, na tyle nie zawsze podoba się tylko to i wyłacznie, co jest praktyczne

Edytowane przez arnama
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:47
Stary 2013-01-09, 19:32   #1724
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
zależy gdzie (podłoga, ściana) i jaka ta mozaika i jakie meble?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------
Między meblami. Jeszcze nie wybraliśmy. Meble w stylu noweczesnym, takie proste. Góra ciemniejsze, a dół jasny. Zastanawiam się nad kolorem złotym tej mozaiki. Nie wiem tylko ile to będzie kosztować.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:

Ja bym tam dała duże płytki albo szkło - przełamałabym taki klasyczny wystrój.
Ja chciałam szkło między meblami, ale za drogie.
Stary 2013-01-09, 20:10   #1725
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, cóz za komentarz
Ale tak jest ze mną: w wystroju jestem raczej spokojna Kuchni własnie nie chce takiej zimnej, lodówkowej, nowoczesnej, tylko coś bardziej klasycznego W prawdzie zastanawiałam sie czy nie dać by jakichś wielkich, gładkich płyt z tyłu (coś jak na podłodze) ale nie wiem czy właśnie nie wyglądało by to zbyt mdło i tak prosto? Bo jak kolory są w podobnej tonacji, to chociaż ta "faktura" płytek wydała mi się bardziej odpowiednia, w wersji drobniejszej
Tak czy siak, jeszcze wszystko przed nami, więc i cała koncepcja zmienić się może, ale ogólnie, niezmiennie, podoba mi sie ten obrazek już od dłuższego czasu
I tak będzie ciut inaczej, bo piekarnik będzie na wysokościach najprawdopodobniej, na przeciwko reszty mebli... No ogólnie na pewno wyjdzie inaczej, ale to taka moja mała inspiracja

To dopiero bys sie zdziwiła, jak bys wiedziała ze rozważałam też jakis czas temu, meble w takim angielskim, powiedziała bym retro stylu
Z tym stylem angielskim coś jest pałaliśmy do niego miłością z mężem przed ślubem. Po ślubie poszliśmy do sklepu, pooglądaliśmy inne aranżacje i się odkochaliśmy
A kuchnia nowoczesna wcale nie musi być zimna i lodówkowa Wszystko zależy od właścicieli Meble mogą być proste jednokolorowe, ale dodatki wprowadzą klimat i ciepło.
Najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła w swojej kuchni

Cytat:
No niestety drogie rozwiązanie.
Mnie namiastkę szkła dają duże bezfugowo ułożone błyszczące płytki
Stary 2013-01-09, 20:29   #1726
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Między meblami. Jeszcze nie wybraliśmy. Meble w stylu noweczesnym, takie proste. Góra ciemniejsze, a dół jasny. Zastanawiam się nad kolorem złotym tej mozaiki. Nie wiem tylko ile to będzie kosztować.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

jeśli wpadła Ci w oko złota mozaika kupowana na kawałki 30x30 to może to wyjść drożej niż szkło
w leroyu taki kawałek to cena 50-120zł, ale są świetne niektóre-perła, szkło, metal...
Stary 2013-01-09, 21:47   #1727
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety drogie rozwiązanie.
Mnie namiastkę szkła dają duże bezfugowo ułożone błyszczące płytki
Jakie to są płytki bezfugowe?
http://allegro.pl/promocja-7-99-zl-m...917629210.html Zastanawiam się nad tym. Teściowa nastraszyła mnie, że mozaika w kuchni to nie najlepszy pomysł, bo problem z czyszczeniem.
Stary 2013-01-09, 21:47   #1728
Elfia4
DOMator

Cytat:
Ja mam do ikei daleko i przy większych zakupach opłacało się nam zamówić wszystko z Katowic zamiast jechać ok. 250 km, szukać kogoś znajomego, kto miałby czas, ochotę i odpowiednio duży samochód dostawczy itd. Koleżanka po meble dla dziecka jechała na dwa samochody, bo w jeden by się nie zapakowali, więc za paliwo płaciła podwójnie (samochody nie były typowo dostawcze, więc paliły mniej, niż dostawcze, ale koszt paliwa i tak był odczuwalnym wydatkiem).
Moja siostra przeliczała koszt paliwa w samochodzie znajomego. Wyszło im jakieś 500 zł, a za dostawę zapłaciła chyba 400-450 zł. Zamawiała szafy, łóżko, szafki, materac... generalnie duże meble ważące w sumie kilkaset kg.
Plusem dostaw przez firmę współpracującą z ikeą jest to, że kierowca ma pomocników i to oni wnoszą wszystkie zakupy do domu. W wielu firmach jest tak, że podjeżdżają pod dom i w najlepszym razie zrzucą towar z samochodu, a kupujący musi wszystko wnieść do domu. Moja koleżanka niedawno organizowała tak parokrotnie ekipę do wnoszenia mebli, musiała się urywać z pracy, jechać, zgarniać znajomego do pomocy, bo akurat zadzwonił kurier, że będzie np. z kanapami.
Stary 2013-01-10, 15:21   #1729
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Jakie to są płytki bezfugowe?
http://allegro.pl/promocja-7-99-zl-m...917629210.html Zastanawiam się nad tym. Teściowa nastraszyła mnie, że mozaika w kuchni to nie najlepszy pomysł, bo problem z czyszczeniem.
to płytki między którymi można nie kłaść fugchoć np. fugi powinny być, bo mury pracują a fugi niwelują mikroruchy i zmniejszaja prawdopodobieństwo pęknięcia płytek-są elastyczne

ja mam takie płytki w łazience-brzeg jest szlifowany pod kątem 90stopni, więc ładnie się spasowują, ale i tak uległam i mam fugę 1mm (w razie wu). Oczywiście możesz dać fugę i 5mm przy takich płytkach, ale głównie chodzi o ten brzeg wyszlifowany (rektyfikacja) wymiary zgadzają się co do mm i nie trzeba niwelować różnic fugą, płytki są sporo droższe od ich nierektyfikowanych zamienników (np. 60zł nierektyfikowana a 100zł rektyfikowane)

mozaika nawet ciekawa, ale...metr ok80+koszty kleju, fugi, położenia=niemal koszt "drogiego"szkła

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2013-01-10 o 15:26
Stary 2013-01-10, 16:49   #1730
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
to płytki między którymi można nie kłaść fugchoć np. fugi powinny być, bo mury pracują a fugi niwelują mikroruchy i zmniejszaja prawdopodobieństwo pęknięcia płytek-są elastyczne

ja mam takie płytki w łazience-brzeg jest szlifowany pod kątem 90stopni, więc ładnie się spasowują, ale i tak uległam i mam fugę 1mm (w razie wu). Oczywiście możesz dać fugę i 5mm przy takich płytkach, ale głównie chodzi o ten brzeg wyszlifowany (rektyfikacja) wymiary zgadzają się co do mm i nie trzeba niwelować różnic fugą, płytki są sporo droższe od ich nierektyfikowanych zamienników (np. 60zł nierektyfikowana a 100zł rektyfikowane)

mozaika nawet ciekawa, ale...metr ok80+koszty kleju, fugi, położenia=niemal koszt "drogiego"szkła
U mnie też jest taka maleńka fuga, ale w tak się spasowała, że nic nie widać też nam fachowiec radził ze względu na tą pracę murów. Ale właśnie to spasowanie jest idealne w porównaniu z takimi zwykłymi płytkami.

Agusiu nas płytki wyszły taniej niż szkło (chociaż doszły fugi, klej i fachowiec), ale przy mozaice fachowcy mogą liczyć więcej za położenie niż przy takich większych płytkach i wtedy nie wiem czy faktycznie wyjdzie taniej od szkła.
Stary 2013-01-10, 20:14   #1731
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

mi szklarz za kawałek 4,8m na 0,6m (w dwóch częściach, bo nie ma takich tafli 5m) z docięciem, z położeniem, grubsze szkło, policzył ok 400zł
to jest jakieś 3m kwadratowe-licząc płytki z wyższej półki (nie wysokiej!) takie po 80zł-100zł wyjdzie niemal na jedno
ale wiecie można i za 40zł coś sensownego kupić i wtedy koszt leci zdecydowanie w dół
Stary 2013-01-11, 07:36   #1732
arnama
Zakorzenienie

Cieszę się Dziewczyny, ze napisałyście o tych mini fugach przy płytkach bez fugowych Przyda mi się do kuchni, bo pewnie my położyli byśmy całkiem bez fugowo, a później, jak by tak taki "wielkolud" pęknął to.... Auć!

Mnie się osobiście szkło nie za bardzo podoba- tzn jeszcze zalezy w jakiej aranżacji i jaki ma wzór
Jak przeglądałam wątek, zanim sie odezwałam, to widziałam, że ktoś tu wrzucał zdjęcia kuchni: biała z połyskiem i między szafkami miała szkło z nadrukiem kwiatu w mocnym, fuksjowym kolorze- to np zrobiło na mnie ogromne wrażenie

Stary 2013-01-12, 22:46   #1733
agusiowata
Zakorzenienie

Jestem na etapie wybierania kafelek do kuchni i piecyka. Co u Was słychać? Ostatnio cisza.
Stary 2013-01-13, 10:59   #1734
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Jestem na etapie wybierania kafelek do kuchni i piecyka. Co u Was słychać? Ostatnio cisza.

A my juz kupiliśmy płytki do łazienki (Paradyż Travena/Mogano/Trovan), do kuchni i przedpokoju (Ceramstic Pop Art White) ciesze sie, bo coś w końcu zaczeło się dziać Mam tylko pytanie o umywalki nablatowe do łazieki. Chciałabym taką , ale ten blat to jakiś specjalny musi być czy takie co można dostać np w leroy? Tylko chyba tam wszystkie są zaokrąglona na końcu-jak do kuchni, a tu byłby potrzebny inny
Stary 2013-01-13, 11:17   #1735
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
A my juz kupiliśmy płytki do łazienki (Paradyż Travena/Mogano/Trovan), do kuchni i przedpokoju (Ceramstic Pop Art White) ciesze sie, bo coś w końcu zaczeło się dziać Mam tylko pytanie o umywalki nablatowe do łazieki. Chciałabym taką , ale ten blat to jakiś specjalny musi być czy takie co można dostać np w leroy? Tylko chyba tam wszystkie są zaokrąglona na końcu-jak do kuchni, a tu byłby potrzebny inny
Pochwalisz się jakie kafelki kupiliście?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Zamówiłam próbnik mozaiki szklanej w sklepie internetowym.
Stary 2013-01-13, 11:37   #1736
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Mam tylko pytanie o umywalki nablatowe do łazieki. Chciałabym taką , ale ten blat to jakiś specjalny musi być czy takie co można dostać np w leroy? Tylko chyba tam wszystkie są zaokrąglona na końcu-jak do kuchni, a tu byłby potrzebny inny
Ja mam nablatową, blat mam głębszy, więc brzeg mojej umywalki jest z 5cm od brzegu blatu. Blat mam zwykły, żaden specjalny, możesz mieć dowolny blat. Wykończenie blatów z brzegu zależy od producenta blatu-może mieć tylko wykończenie na okrągło a może mieć jeszcze w półokrągło, na 90stopni... Zależy czy chcesz ją mieć równo z brzegiem blatu czy ciut głębiej-takie wykończenie brzegu wybierasz.

Ja u siebie przewiduję jeszcze ze4dni roboty (zafugowanie zabudowy geberitu, baterie, podłoga w dużym, uszczelnienie parapetów, klamki i regulacja drzwi, listwy w ppok.) i przeprowadzka w końcu. Jeszcze muszę kuchenkę i pralkę kupić.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Pochwalisz się jakie kafelki kupiliście?
wpisz nazwę w google i widać jak na dłoni malaOlaa-swoją drogą mąż nie przebił się ze swoim pomysłem na mozaikę

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2013-01-13 o 11:38
Stary 2013-01-13, 22:18   #1737
arnama
Zakorzenienie

My dziś znów zaliczyliśmy Leroy.... Materiały do gładzi gromadzimy

Stary 2013-01-14, 04:10   #1738
201604190949
Konto usunięte

My w sobotę byliśmy w Leroy Merlin i w Castoramie. Płytki, gresy, panele...

Powiedzcie mi, jakie macie zdanie na temat małych łazienek zrobionych w ciemnych kolorach? Mówię o takich toaletach tylko, mała umywaleczka, kibelek, lustro i koniec. Bo wydaje mi się, że jak się zrobi taką małą na biało to wcale wizualnie przestrzeni nie przybędzie i zastanawiamy się nad mocno ciemnym szarym do niej.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 13:08   #1739
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
mi szklarz za kawałek 4,8m na 0,6m (w dwóch częściach, bo nie ma takich tafli 5m) z docięciem, z położeniem, grubsze szkło, policzył ok 400zł
to jest jakieś 3m kwadratowe-licząc płytki z wyższej półki (nie wysokiej!) takie po 80zł-100zł wyjdzie niemal na jedno
ale wiecie można i za 40zł coś sensownego kupić i wtedy koszt leci zdecydowanie w dół
Dokladnie tak. Jak zsumuje sie wszystkie koszty, to czesto roznica nie jest az tak drastyczna. A do tego polozenie szyby zajmie zdecydowanie mniej czasu niz kafelkowanie

Cytat:
Cieszę się Dziewczyny, ze napisałyście o tych mini fugach przy płytkach bez fugowych Przyda mi się do kuchni, bo pewnie my położyli byśmy całkiem bez fugowo, a później, jak by tak taki "wielkolud" pęknął to.... Auć!

Mnie się osobiście szkło nie za bardzo podoba- tzn jeszcze zalezy w jakiej aranżacji i jaki ma wzór
Jak przeglądałam wątek, zanim sie odezwałam, to widziałam, że ktoś tu wrzucał zdjęcia kuchni: biała z połyskiem i między szafkami miała szkło z nadrukiem kwiatu w mocnym, fuksjowym kolorze- to np zrobiło na mnie ogromne wrażenie
Ja mam ciagle to szklo o ktorym mowisz przed oczami! Cudnie to wyglada.
Sama nie mam jeszcze pomyslu na swoja kuchnie, i przede wszystkim funduszy.

Widzialam tez takie plytki szklane 60x60cm, ktore po polozeniu z minimalna fuga wygladaja wlasnie jak szklo.Ale jaki koszt w Pl to nie wiem.

Cytat:
Ja u siebie przewiduję jeszcze ze4dni roboty (zafugowanie zabudowy geberitu, baterie, podłoga w dużym, uszczelnienie parapetów, klamki i regulacja drzwi, listwy w ppok.) i przeprowadzka w końcu. Jeszcze muszę kuchenkę i pralkę kupić.
Juz bliziutko -powodzenia

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
My w sobotę byliśmy w Leroy Merlin i w Castoramie. Płytki, gresy, panele...

Powiedzcie mi, jakie macie zdanie na temat małych łazienek zrobionych w ciemnych kolorach? Mówię o takich toaletach tylko, mała umywaleczka, kibelek, lustro i koniec. Bo wydaje mi się, że jak się zrobi taką małą na biało to wcale wizualnie przestrzeni nie przybędzie i zastanawiamy się nad mocno ciemnym szarym do niej.
Moim zdaniem w takiej toalecie przestrzen nie ma az takiego duzego znaczenia. Lustro zrobi swoje, wiec uwazam ze szary kolor bedzie odpowiedni.
Stary 2013-01-14, 13:44   #1740
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dziewczyny, przekonalam meza na pomalowanie scian w korytarzu Napewno chce tam ciemna czerwien w polaczeniu z szarym.
szary z czerwonym.jpg

I teraz kombinuje, ktore sciany na jaki kolor??? Korytarz nie jest prosty, tym bardziej utrudnia to sprawe. Czy powinnam trzymac sie jakiejs zasady? Nie chce narobic tam misz-maszu
Stworzylam cos takiego, jak ja bym to widziala, moze sprubujecie mi doradzic? Te zolte kreski to sa drzwi-biale.
korytarz1.jpg

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości